Ideale keukenopstelling: tover je keuken om met deze tips

 

Waarom een gepaste keukenopstelling?

Voordat we de 7 soorten keukens behandelen, leggen we heel even uit waarom je dit niet moet onderschatten. Een gepaste keukenopstelling bepaalt namelijk het gemak, de functionaliteit en het comfort. Je loopt liever niet tegen iemand aan wanneer je kookt, toch?

Daarnaast is het handig om een expert te betrekken bij je beslissing. Het kan dat je het een of ander niet voor ogen hebt gehaald. De expert pakt die zeker op en zal je dan ook adviseren.

Welke expert? Er zijn er vele. We raden je aan om naar de services van Tulp Keukens te informeren. Die zijn echt gespecialiseerd in keukenopstellingen. Ze zullen je dan ook van behulpzaam advies voorzien.

En wie weet heb je straks een keuken van Tulp Keukens in huis. Maar de keuze is natuurlijk aan jou. Gesproken over keuze — ben je gereed om de ideale keuken voor je woning te kiezen? Lees snel verder, we behandelen die nu.

 

7 Keukenopstelling ideeën: Wat is de beste keuken voor mij? 

Keukens komen in verschillende vormen en maten. We hebben wat rondgeneusd en hebben er 7 typen keukens geïdentificeerd. Je vindt jouw ideale keuken zeker ertussen.

 

Rechte keukens

Ten eerste heb je de rechte keuken, een standaardkeuze. Zoals de naam zegt, gaat het om een combinatie van elementen die zich in een rechte lijn bevinden. De koelkast, spoelbak en het fornuis zitten allemaal naast elkaar.

De rechte keukenopstelling is een geweldige keuze voor kleine ruimtes. Daarbij is een zijde bestemd voor de apparaten, terwijl het resterende deel apart wordt gehouden voor een eettafel.

 

Hoekkeukens (L-vormig)

Als je een loodrechte blok op een rechte keuken plaatst, krijg je een hoekkeuken. Deze zijn superpopulair en ook heel handig. Denk maar. Ze nemen net wat meer ruimte in beslag maar bieden een ander voordeel: verschillende functies.

Zo kun je aan een zijde koken, terwijl het andere deel gebruikt wordt voor andere taken — een boterham smeren bijvoorbeeld. Of misschien de groente snijden aan een kant, terwijl iemand anders de vaat wast. Dan staat niemand de andere in de weg en loop je ook niet tegen elkaar aan.

 

Keukenopstelling u-vorm

Zet er nog een loodrechte blok bij en je krijgt een u-vormige keuken. Dergelijke keukens zijn handig om de keuken echt te scheiden. Zo heb je de keuken aan een zijde en de woon- of eetkamer aan de andere.

Door enkele barkrukken te plaatsen langs de buitenste zijde, creëer je al gauw een comfortabele spotje waar je kleintjes kunnen ontbijten of dineren. Of wat dacht je van babbelen met je geliefde terwijl je kookt? Helemaal mogelijk met deze keuken.

Heb je wat meer ruimte? Dan zit jouw ideale keuze waarschijnlijk tussen de volgende types. Lees verder, ontdek de mogelijkheden en kies de beste keukenopstelling voor jouw ruimte.

T-vormige keuken

Laten we het wat spannender maken. Tot nu toe hebben we keukenopstellingen voor kleine keukens besproken. Maar als je voldoende ruimte hebt, moet je die ook benutten. En hier een leuk idee. Wat als je je kookeiland loodrecht in het midden van je rechte keuken plaatst?

Met zo’n T-keuken heb je niet alleen een enkele maar twee vrije ruimtes. Beide plekken hebben dan verschillende functies. Dit raden we aan als je echt de ruimte hebt. In een kleine keuken wordt dat al gauw wat rommelig en claustrofobisch. 

 

F-vorm keuken

Voel je je wat avontuurlijk? Combineer dan een kastje met je T-keuken en je hebt al gauw een f-vormige keuken. Nogmaals, dit is alleen handig als je ruimte ervoor hebt. En dat kastje kan van alles zijn. Een boekenrek, een wijnopbergkast of simpelweg een servieskast.

 

Keukenopstelling met eiland: eilandkeukens

In een ruime keuken is een kookeiland een must. Dit eiland biedt een zekere elegante, luxueuze uitstraling. Maar hij is ook erg praktisch, want je apparatuur kan gewoon ingebouwd worden. Dat bespaart een hoop ruimte op het aanrecht. Je fornuis, vaatwasser en zelfs je beste combi oven in het eiland verwerkt. Zie je het al?

Beter nog, haal er een met een spoelbak. Dan hoef je niet van de ene naar de andere plek te gaan. Je snijdt, kookt en wast op dezelfde plek. Geen stress, geen geloop, geen gedoe. Handig, toch? Als laatste heb je nog de opbergmogelijkheid. Daarmee staat je keuken te allen tijde netjes, chique en elegant.

Je kookeiland kan trouwens ingericht worden zoals je dat wilt. Heb je niet zoveel ruimte? Laat hem dan als schiereiland inrichten. Daarbij zit een van de korte zijden vast. Of ga gewoon voor een eiland in het midden. En dat brengt ons mooi naar het laatste type… 

 

Parallel- en open keukens

Met een keukenopstelling parallel heb je twee afzonderlijke blokken, recht tegenover elkaar geplaatst. Vaak is de ene zijde voor opslag, terwijl de andere echt bestemd is voor het harde werk — koken. En als je het een tikkeltje meer wilt, kan er ook een kookeiland in het midden.

Dan heb je de open keuken, een variant van de parallel keuken. Hier gaat het echt om voldoende ruimte, waardoor je niet verschillende ruimtes hoeft te scheiden. De eetkamer maakt vaak genoeg deel uit van het geheel.

Een open keuken biedt een bepaalde charme, omdat hij luxe uitstraalt. Bovendien oogt de open ruimte heel comfortabel en natuurlijk. Als je echt de ruimte ervoor hebt, raden we je aan om dit type keuken zeker te overwegen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES