6 beste camping pannensets Test Van 2024

 

Beste camping pannensets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Trek je er regelmatig met vrienden op uit of ga je binnenkort voor het eerst met het voltallige gezin kamperen, dan is het belangrijk om goed uitgerust aan de trip te beginnen. Ga daarom in eerste instantie op zoek naar een degelijke kampeertent of camper aangevuld met een praktische camping pannenset. Daar het assortiment tegenwoordig bijzonder uitgebreid blijkt te zijn, willen wij jou alvast even op weg helpen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Ernesto 3-delige pannenset bestaande uit 3 koekenpannen met een doorsnede van respectievelijk 20, 24 en 28 cm. Daarnaast lijkt ook de Fox Cookware camping pannenset een waardige aanbeveling en bovendien bestaande uit 4 afzonderlijke delen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste camping pannensets (Reviews) van 2024

 

De beste camping pannenset is diegene die helemaal aan jouw verwachtingen heeft kunnen voldoen. Dat kan een Tefal camping pannenset zijn of een set afkomstig van eender welk ander beste merk. Wij maakten alvast een selectie van 6 topproducten waarbij kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak moeiteloos worden gecombineerd. Neem rustig de tijd om de opties te bekijken, eveneens rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. En wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen of keer je huiswaarts met de populairste of laagste geprijsde camping pannenset uit de lijst.

 

1. Ernesto 3-delige pannenset – Koekenpannenset Ø20, Ø24 en Ø28 cm – Campingpannen

 

Staat er binnenkort een leuke kampeervakantie op de agenda, dan is het uiteraard belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Ga daarom op voorhand reeds op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele lichtgewicht camping pannenset die goed opbergbaar en bijgevolg makkelijk om mee te nemen is. Zo kies je met de Ernesto meteen voor een driedelige koekenpannenset bestaande uit 3 afzonderlijke koekenpannen met een verschillende doorsnede van respectievelijk 20, 24 en 28 cm. De set wordt aangevuld met 1 afneembare greep die bovendien op alle 3 de afzonderlijke pannen kan worden geklikt.

Qua materiaal heeft men gekozen om te werken met duurzaam aluminium in combinatie met een zogeheten ILAG antiaanbaklaag waardoor de pannen op heel wat warmtebronnen alsook in de oven kunnen worden gebruikt. Let wel; inductie behoort hier jammer genoeg niet tot de mogelijkheden. Na gebruik kun je de pannen eenvoudig reinigen en in elkaar stapelen waardoor je ruimtebesparend te werk kunt gaan.

Hoewel deze lichtgewicht koekenpannenset heel wat positieve eigenschappen weet aan te bieden, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Formaat: de driedelige set is voorzien van 3 pannen met een verschillende doorsnede van respectievelijk 20, 24 en 28 cm. Dit komt overeen met een inhoud van respectievelijk 1,4; 1,9 en 2,5 liter.

Materiaal: de pannen werden voornamelijk uit duurzaam aluminium gemaakt en afgewerkt met een ILAG antiaanbaklaag.

Ruimtebesparend: na gebruik kun je de pannen zonder problemen in elkaar stapelen waardoor je ruimtebesparend te werk kunt gaan.

 

Nadelen:

Geen inductie: hoewel de set op diverse warmtebronnen kan worden geplaatst, behoort inductie jammer genoeg niet tot de mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fox Cookware Pannenset 4-delig Aluminium

 

Je zou natuurlijk ook voor deze unieke outdoor camping pannenset kunnen kiezen die jou wordt aangeboden en geleverd door Fox. Net zoals het vorige setje blijkt ook deze set uit meerdere delen te bestaan, wat uiteindelijk bijdraagt aan het algemene comfort en gebruiksgemak. We zien dan ook meteen dat klanten de Fox Cookware positief benaderen en eveneens belonen met een mooie score van 5 sterren.

Zo werd deze 4-delige pannenset voornamelijk vervaardigd uit heavy duty aluminium dat bekend staat omwille van zijn positieve eigenschappen. Zo weegt aluminium enerzijds relatief weinig maar biedt het anderzijds toch een optimale stevigheid aan. Verder worden de pannen gekenmerkt door een efficiënte antiaanbaklaag wat uiteindelijk resulteert in een snel en makkelijk onderhoud.

De meerdelige set bestaat onder meer uit een stevige bakpan, 2 verschillende kookpannen met bijbehorend deksel én een soort van keteltje waar je ‘s morgens een heerlijk bakje koffie in kunt maken. Elk van deze onderdelen blijkt eveneens voorzien van een opvouwbaar handvat.

 

Voordelen:

Meerdelig: deze outdoor camping pannenset bestaat uit 2 stevige kookpannen met bijbehorend deksel, een handige ketel en een stevige braadpan.

Comfort: in vergelijking met sommige andere campingsets weegt dit exemplaar relatief weinig terwijl het 100% stevigheid aanbiedt. De opvouwbare handvatten maken het nog net iets makkelijker om de set veilig op te bergen na gebruik.

Onderhoud: de antiaanbaklaag verhindert dat etensresten aan de pan blijft kleven wat het onderhoud achteraf uiteraard bevordert.

Materiaal: zowel de pannen als de ketel blijken vervaardigd uit bijzonder licht doch stevig aluminium.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met de vorige pannenset moeten we vaststellen dat het prijskaartje van de Fox Cookware bijna dubbel zo duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bo-Trail Pannenset Gamelle 2-delig Aluminium

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve én betaalbare outdoor pannenset dan lijkt dit 2-delige exemplaar van Bo-Trail misschien wel wat voor jou te zijn. Op basis van de online reviews zien we gelijk dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop en onder meer een positief advies geven over de kwaliteit, het gebruiksgemak en het design. Dat resulteert dan ook meteen in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

De set bestaat uit 2 rechthoekige pannen vervaardigd uit licht doch duurzaam aluminium en afgewerkt met een stevige stalen klapgreep. Bovendien kun je de desbetreffende handgreep makkelijk dichtklappen waardoor je de beide pannen gewoon in elkaar kunt plaatsen wat het opbergen achteraf een pak eenvoudiger maakt.

De pannen kennen een formaat van 16 x 12,5 x 6 cm én 17,5 x 13 x 6 cm wat overeenkomt met een inhoud van respectievelijk 0,9 en 1,5 liter. Eenmaal de pannen genest zijn dan wordt de totale afmeting geschat op ongeveer 19 x 14,5 x 7 cm.

 

Voordelen:

Meerdelig: de set bestaat uit maar liefst 2 stevige pannen die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Comfort: de stalen klapgreep en de mogelijkheid om de pannen te nesten dragen alvast bij aan het uiteindelijke comfort.

Materiaal: terwijl de rechthoekige pannen voornamelijk uit aluminium bestaan, werd voor de handgreep gekozen om te werken met staal.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage prijskaartje wat de pannen meteen een pak toegankelijker maakt bij het brede publiek.

 

Nadelen:

Te klein: deze set bestaande uit slechts 2 pannen is mogelijks toch iets te klein voor grote gezinnen en/ of vriendengroepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eurotrail Pannenset Glasgow RVS 3 Delig Met deksel

 

Met de Eurotrail Glasgow pannenset kies je voor een unieke campingset bestaande uit maar liefst 3 volwaardige pannen mét bijbehorend deksel. Zo kennen de pannen een maximale afmeting van 18 x 17; 16 x 15 en 14 x 13 cm wat overeenkomt met een totale inhoud van respectievelijk 4,3; 3 en 2 liter. Ideaal voor standaard gezinnen of een leuke kampeervakantie met enkele vrienden.

Bovendien blijkt elk pan gekenmerkt door een vrij hoge uitvoering wat ze uitermate geschikt maakt voor gebruik op gascomfort. Daarnaast is elke pan inclusief deksel vervaardigd uit kwalitatief en makkelijk te onderhouden edelstaal en voorzien van hittebestendige deksel- én pannengrepen.

De combinatie van deze pluspunten heeft dan ook geleid tot een mooie finale score van 4,5 sterren waarbij heel wat klanten een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en het ultieme gebruiksgemak. 

 

Voordelen:

Onderhoud: de pannen laten zich makkelijk afwassen en zouden zelfs in de vaatwasmachine mogen worden geplaatst.

Verpakkingsinhoud: de set bestaat uit 3 stevige pannen met een hoge uitvoering. De kleinste pan wordt hierbij gekenmerkt door een diameter van 14 cm terwijl de middelste pan een diameter kent van 16 cm en de grootste eentje van 18 cm.

Comfort: zowel de pannengrepen als elke afzonderlijke dekselgrip blijken voorzien van een soort beschermende siliconen wat ze hittebestendig maakt.

 

Nadelen:

Niet ruimtebesparend: we zien momenteel geen negatieve reacties verschijnen maar het is mogelijk dat de pannen, in vergelijking met de vorige setjes, iets meer ruimte in beslag zullen nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bo-Camp Pannenset Camping 7-delig Aluminium

 

Uiteraard mogen we ook de grote gezinnen en/ of personen die er regelmatig met een grote vriendengroep op uit trekken, niet vergeten. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze unieke outdoor camping pannenset van Bo-Camp in onze selectie op te nemen. Zoals je ziet bestaat de set uit maar liefst 7 delen waaronder 3 kookpannen, 2 koekenpannen, een afgietdeksel en een stevige pannengreep. Dit alles wordt jou aangeboden in een stevige beschermhoes. 

De kookpannen kennen een verschillend formaat gaande van 23 x 12 tot 21 x 8 en 17 x 7 wat ongeveer overeenkomt met een inhoud van respectievelijk 4,4; 2,5 en 1,4 liter aangevuld met 2 stevige koekenpannen van 24 x 4,5 en 18,5 x 3 cm. Bovendien is de volledige set vervaardigd uit lichtgewicht doch stevig aluminium en voorzien van een poedercoating aan de buitenkant én een antiaanbaklaag aan de binnenkant. Dit maakt deze campingset uitermate geschikt voor gebruik op een gas, keramisch of elektrische warmtebron.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten lijkt één koper helemaal niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Zo zou alles vrij snel aanbakken en laat de verf beetje bij beetje los.

 

Voordelen:

Warmtebron: deze set die vooral uit aluminium vervaardigd blijkt, kan probleemloos op verschillende warmtebronnen worden gebruikt gaande van elektrisch tot gas en keramisch.

Gebruiksgemak: elke pan is voorzien van een antiaanbaklaag aan de binnenkant en afgewerkt met een poedercoating aan de buitenkant.

Set: de set bestaat uit maar liefst 3 verschillende kookpannen, 2 koekenpannen, een praktisch afgietdeksel en een stevige pannengreep.

Beschermhoes: bij aankoop zul je zien dat de volledige set geleverd wordt in een kwalitatieve en duurzame beschermhoes.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zou de verf snel loslaten en valt de grijper uit elkaar waardoor hij/ zij deze pannenset als kwetsbaar beschouwt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Campingaz Trekking Kit Campingkookset 5-delig Aluminium

 

Tot slot is er dan nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze kwalitatieve én betaalbare camping kookset van Campingaz. Campingaz is een vaste en bekende waarde in het wereldje van de kampeerbenodigdheden en mocht dan ook zeker niet in ons lijstje ontbreken.

De set bestaat uit maar liefst 5 delen waaronder 2 stevige kookpannen van verschillend formaat, een hittebestendige handgreep en 2 verschillende deksels die eveneens dienst kunnen doen als eetbord. Net zoals de meeste andere campingsets uit deze lijst, blijkt ook deze 5-delige set voornamelijk uit lichtgewicht doch stevig aluminium te zijn vervaardigd wat bijdraagt aan het onderhoud achteraf.

Ondanks de vele mogelijkheden die deze set lijkt aan te bieden, blijken niet alle klanten 100% overtuigd. Zo geven de meesten enerzijds een positief advies over de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid maar vinden ze de set anderzijds te klein uitvallen voor grote gezinnen.

 

Voordelen:

Materiaal: ook deze unieke campingset blijkt voornamelijk te zijn gemaakt uit duurzaam en makkelijk te onderhouden aluminium.

Onderhoud: je kunt de pannen even snel schoonmaken of, indien aanwezig, gebruik maken van een vaatwasmachine.

Set: de set bestaat uit 2 stevige kookpannen van verschillend formaat aangevuld met 2 bijbehorende deksels en een pannengreep. De deksels zou je eventueel ook als eetbord kunnen gebruiken.

 

Nadelen:

Te klein: volgens sommige klanten zou deze set bedoeld zijn voor 2 tot 3 personen wat hem net iets te klein maakt voor grote gezinnen.

Niet gebruiksvriendelijk: een andere koper oppert dat hij toch wel iets meer verwacht had van de set. Zo vindt deze klant het jammer dat de deksels niet zijn uitgerust met een houder en evenmin bruikbaar zijn als bord.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Camping pannensets Koopgids

 

Het uitgebreide assortiment van camping pannensets maakt het niet altijd makkelijk om snel een keuze te maken. Zo kunnen de pannen van elkaar verschillen op het gebied van formaat, gewicht, optiemogelijkheden en gebruikte materialen waardoor het aangewezen is om een goede overweging te maken. Neem daarom de tijd om de onderstaande koopgids alvast even grondig te bekijken alvorens je de verschillende camping pannensets en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van een degelijke camping pannenset

Of er nu binnenkort een leuk festival op de planning staat of je gaat met vrienden hiken of op kampeervakantie, een kwalitatieve camping pannenset is altijd wel een goede aanbeveling. Daarnaast kan een dergelijke set evengoed van pas komen wanneer je met verbouwingen zit en tijdelijk geen keuken beschikbaar hebt. Kortom, het is een beetje de basis van eender welk avontuur dat je in de openlucht onderneemt dus je kunt er maar beter doordacht naar op zoek gaan. 

In tegenstelling tot een standaard traditionele pannenset, is de campingpan vaak veel compacter en lichter van gewicht wat hem dan weer bijzonder handzaam maakt om overal mee naartoe te nemen. Daarnaast zul je zien dat bepaalde campingpannen over net iets meer optiemogelijkheden beschikken waarvan sommigen eveneens als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Kies bijvoorbeeld voor opvouwbare pannen of een set die je kunt nesten om zoveel mogelijk plaats te kunnen besparen.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Bij de aankoop van een degelijke camping pannenset zul je merken dat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materialen. Zo zijn er heel wat sets die vervaardigd blijken uit licht doch stevig aluminium, al dan niet voorzien van een antiaanbaklaag en bijbehorend hittebestendig handvat. Echter kun je evengoed opteren voor een pannenset uit siliconen, metaal, gietijzer of RVS. En indien er bordjes en/ of bestek worden meegeleverd, kies dan voor plastic of hout aangezien dit net iets minder weegt.

 

Het formaat en gewicht in functie van het draagcomfort

Misschien wel net iets belangrijker dan de gebruikte materiaalsoorten, zijn het formaat en het gewicht van de camping pannenset omdat ze bijdragen aan het uiteindelijke draagcomfort. Indien je met er met de camper op uit trekt en vervolgens gedurende enkele weken op hetzelfde plekje blijft staan, dan is het gewicht minder van belang. Maar wanneer je gaat bijvoorbeeld gaat hiken dan heb je er alle belang bij dat het gewicht zo beperkt mogelijk blijft.

Ook wat betreft het formaat, zul je moeten bekijken wat mogelijk is. Zo bestaan er niet alleen 2-delige camping pannensets maar ook 4-delige of zelfs 7-delige pannensets. Om het formaat te bepalen, raden wij jou aan om rekening te houden met het doel en het aantal leden. Blijf je met het hele gezin enkele weken aan zee kamperen, dan is een meerdelige set een betere optie. Onderneem je echter alleen of met vrienden een heuse avonturentocht, dan is een compacte set de best mogelijke aanbeveling.

Enkele handige opties en mogelijkheden in functie van de prijs

Echter, zul je al gauw merken dat bepaalde camping pannensets net dat ene streepje voor hebben. Zo kan het bijvoorbeeld wel een meerwaarde zijn indien de campingpannen voorzien zijn van een hittebestendige handgreep en/ of bijbehorende antiaanbaklaag. Op die manier kun je niet alleen eventuele brandwonden vermijden maar draag je ook bij aan het uiteindelijke onderhoud.

Indien je regelmatig met de rugzak onderweg bent, dan is het handig indien de campingset zo compact en licht mogelijk is. In dergelijke gevallen zou je kunnen opteren voor een siliconen pannenset die je makkelijk kunt opvouwen of een set die je na gebruik gewoon in elkaar kunt stapelen. Tegenwoordig bestaan er zelfs campingpannen waarvan je de handgreep kunt verwijderen of dichtklappen. Indien de set ook nog eens vaatwasserbestendig is en geleverd wordt inclusief bestek, dan heb je helemaal een topproduct in handen!

Houd er wel rekening mee dat dergelijke extra’s evenwel een invloed zullen uitoefenen op het prijskaartje. Naargelang je dus kiest voor een basisset dan wel een set met tal van extra’s kan het prijskaartje variëren van enkele tientjes tot makkelijk 70 à 85 euro.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES