Beste multicooker

 

Multicookers test van 2024

 

Na een lange vermoeiende werkdag kan het soms heel wat bloed, zweet en tranen vragen om nog een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Met de multicooker hoeft dit echter helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen. Selecteer je gerechtje, het programma, de tijd en temperatuur en klaar is Kees! Om het voor jou allemaal nog net iets makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van enkele hedendaagse toppertjes. Zo lijkt de Aigostar Mi 30IAU multicooker er zonder twijfel met kop en schouders bovenuit te steken. Bovendien is hij, vanwege zijn ruime formaat, geschikt voor minstens 6 personen of meer. Daarnaast blijkt ook de Bosch MUC11W12 AutoCook multicooker een goede aanbeveling te zijn. Dit apparaat wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende applicatie met meer dan 300 lekkere receptjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Multicooker Reviews – Top 5

 

Als je lang en veel werkt dan kan het soms wel handig zijn als je minder tijd moet besteden aan het bereiden van eten. Een multicooker maakt jouw gerechten even smaakvol klaar en doet dit bovendien in zeer korte tijd. Opdat jij een keuze zou kunnen maken hebben wij een top 5 samengesteld.

 

1. Aigostar Mi 30IAU Multicooker Geschikt voor 6 personen of meer

 

Telt je gezin heel wat leden of krijg je regelmatig vrienden en/ of familie op bezoek? Dan is de aanschaf van een grote multicooker, zoals dit apparaat van Aigostar, alvast geen overbodige luxe. Met z’n maximale formaat van 32 x 32 x 31 cm, aangevuld met een totale inhoud van maar liefst 5,5 liter blijkt hij geschikt om eten te bereiden voor 6 personen of meer.

De multicooker wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 1000 Watt en is met z’n 1,3 meter lange snoer eenvoudig in het stopcontact te pluggen. Naast een indicatielampje kun je uiteraard ook beroep doen op maar liefst 15 verschillende programma’s en 4 zogenaamde Cooker programma’s. Denk in het laatste geval maar aan stomen, slowcooking, rijst koken en natuurlijk ook snelkoken. Hij is evenzeer voorzien van een geïsoleerde handgreep, een antiaanbaklaag en antislipvoetjes alsook een uitneembare binnenpan.

Algemeen kunnen we stellen dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden blijkt met hun aankoop. Slechts één klant maakt melding van een onduidelijke handleiding en een matige kwaliteit van de aangekochte multicooker.

 

Voordelen:

Materiaal: voor de behuizing van het apparaat heeft men gekozen om te werken met duurzaam ABS materiaal. De binnenpan is dan weer gemaakt uit kwalitatief RVS alsook het deksel dat bestaat uit geborsteld RVS materiaal. Het geheel is bovendien BPA vrij.

Handig in gebruik: je zult zien dat het apparaat naast de 4 Cooker programma’s nog eens 15 voorgeprogrammeerde functies aanbiedt. Denk bijvoorbeeld maar aan het automatisch uitschakelen en een automatisch kookprogramma.

Voeding: de multicooker maakt gebruik van een ruim netsnoer dat je op het lichtnet kunt aansluiten en zo een vermogen van 1000 Watt kunt bereiken.

Formaat: het apparaat lijkt met z’n 32 x 32 x 31 cm op het eerste zicht behoorlijk compact. Echter biedt hij een totale inhoud van 5,5 liter en de mogelijkheid om 6 personen en meer van een heerlijke maaltijd te voorzien.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één persoon is van mening dat de kwaliteit niet aan de vereisten voldoet.

Handleiding: volgens één koper zou de handleiding alles behalve duidelijk zijn en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch MUC11W12 AutoCook MultiCooker 48 Programma’s

 

Net zoals verschillende Redmond multicookers apparaten blijken ook heel wat Bosch multicookers goed in de smaak te vallen. Zo geven klanten unaniem een mooie eindscore van maar liefst 4,6 sterren waarbij de meerderheid duidelijk tevreden is over de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid. En ondanks het aanbod van meer dan 300 recepten in de bijbehorende app, vindt één koper het aanbod gering en de meegeleverde uitleg onvoldoende.

De Bosch MUC11W12 multicooker AutoCook is makkelijk op het stroomnet aan te sluiten waarna hij een maximaal vermogen van 900 Watt kan genereren. Je kunt hierbij niet alleen kiezen tussen diverse kooktechnieken zoals stomen, braden, frituren, sous vide en koken maar eveneens tussen 48 voorgeprogrammeerde programma’s. Bovendien kun je de tijd en temperatuur eigenhandig verstellen of gebruik maken van de vooraf ingestelde timer.

Daarnaast blijkt deze AutoCook multicooker vervaardigd uit duurzame materialen die 100% BPA vrij zijn. Bovendien zorgt de pan, die is uitgerust met de bekende Teflon antiaanbaklaag, voor een gelijkmatige warmteverdeling en een makkelijk onderhoud achteraf. Kortom, wat wil een mens nog meer?

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een vooraf ingestelde timer of de optie om de tijd en temperatuur eigenhandig te regelen. Verder biedt hij een warmhoudfunctie aan en een ruim vermogen van 900 Watt.

Onderhoud: je kunt de 5 liter kom en het bijbehorende stoominzetstuk makkelijk uit de multicooker verwijderen en in de vaatwasmachine plaatsen.

Veiligheid: de multicooker is afgewerkt met een kinderbeveiliging én een automatische uitschakelingsfunctie aan het einde van elk programma. Bovendien is de buitenzijde hittebestendig waardoor hij altijd koel zal aanvoelen en zorgen de rubberen voetjes voor iets meer grip en stabiliteit.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met sommige andere multicookers lijkt het prijskaartje hier toch wel wat hoger te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal RK8121 Multicooker

 

De tefal multicooker is eigenlijk een 2-in-1 product en is dus ook een ideale rijstkoker. Naast het bereiden van rijst kun je er ook mee bakken, stomen, koken, braden en zoveel meer.

Het toestel beschikt over 45 verschillende programma’s waardoor je bijvoorbeeld yoghurt of desserts kunt bereiden. Daarnaast kun je met dit toestel ook gemakkelijk brood bakken of gewoon je gerechten opwarmen. Het toestel heeft een inhoud van 5 l en beschikt over een uitneembare pan die je gemakkelijk kunt uitwassen. Er is bovendien ook een warmhoudfunctie voorzien.

Uit de 40 reviews blijkt dat de meningen verdeeld zijn. De meeste kopers zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het is bovendien ook duurzaam en eenvoudig in gebruik. Toch vinden sommige kopers het product veel te groot waardoor het teveel ruimte inneemt. Het is ook niet zo gemakkelijk schoon te maken. En daardoor net iets te duur voor sommige gebruikers.

Indien je niet zo dol bent op koken en ook dagelijks heel laat thuis bent van het werk, dan kan deze multicooker van Tefal misschien wel de oplossing zijn voor jou. In vergelijking met de voorgaande 2 apparaten die we besproken hebben, is dit toestel bijna een koopje. Laten we dan ook even de voor- en nadelen onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Warmhoudfunctie: deze multicooker is voorzien van een handige warmhoudfunctie. Op die manier blijven de gerechten ook tijdens het serveren nog een hele poos lekker warm.

Vermogen: het apparaat is uitgerust met een krachtig vermogen van 750 Watt. Bovendien kun je ook nog eens kiezen uit maar liefst 45 verschillende programma’s.

Onderhoud: de binnenpan waarmee de multicooker is uitgerust, kun je er zonder problemen uithalen en in de vaatwasmachine gaan stoppen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: enkele gebruikers lijken zich wel een klein beetje te storen aan de bijzonder hoge prijs van het apparaat.

Reinigen: volgens één enkele koper zou het apparaat toch niet zo eenvoudig schoon te maken zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Moulinex MK812101 FC28 Multicooker

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt de Moulinex multicooker misschien wel wat voor jou. Zo is hij niet alleen in staat om gerechten en ingrediënten te stomen en stoven maar kun je er ook mee bakken, braden, koken én zelfs aan slowcooken doen. De Moulinex cooker is overigens in een witte kleur afgewerkt waardoor hij perfect tot z’n recht komt in gelijk welk interieur.

De slowcooker biedt met een maximaal formaat van 26 x 25 x 39 cm een totale inhoud van maar liefst 5 liter aan. Hij wordt aangevuld met een ruim vermogen van 750 Watt en is eenvoudig in het stopcontact te pluggen. Zowel de behuizing alsook het deksel blijken uit kunststof te zijn vervaardigd, wat alleen maar bijdraagt aan het uiteindelijke onderhoud. Uiteraard is het mogelijk om de losse delen ook in de vaatwasser te plaatsen.

Bovendien is de multicooker voorzien van heel wat opties en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar aan een droogkoken veiligheid, een maatverdeling, een warmhoudfunctie, een automatische uitschakelingsfunctie, een antiaanbaklaag en antislipvoetjes. Hij biedt overigens tot wel 45 programma’s aan, wat het hoge prijskaartje enigszins kan verklaren. Klanten zijn duidelijk tevreden en beoordelen hem met 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Toebehoren: de verpakking telt niet alleen een multicooker en de bijbehorende gebruiksaanwijzing maar ook een maatbeker, een kuip, een receptenboekje, een rijstlepel én een diepe soeplepel.

Onderhoud: het is mogelijk om de losse en verwijderbare onderdelen gewoon door de vaatwasmachine te laten reinigen. Bovendien voorkomt de aanwezige antiaanbaklaag dat restjes aan de binnenpan blijven kleven.

Handig in gebruik: de multicooker biedt een ruim vermogen van 750 Watt in combinatie met maar liefst 45 programma’s aan. Hij is daarnaast geschikt om te bakken en braden maar ook sauteren, snelkoken, stomen, slowcooken en rijst te koken. Zelfs het maken van yoghurt behoort tot de mogelijkheden.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan kan dit te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Risorette Multicooker Emerio MC-108687.1

 

Met de multicooker van het merk Emerio kun je vanaf nu de perfecte risotto bereiden dankzij de risotto functie die erop aanwezig is. Het product heeft een inhoud van 1,8 l en beschikt over een uitneembare pan met antiaanbaklaag waardoor het toestel gemakkelijk schoon te maken is.

Het toestel beschikt over zes verschillende programma’s. Naast de risotto functie is er dus ook de mogelijkheid om rijst te koken en bijvoorbeeld vlees te braden. De warmhoudfunctie zorgt er dan weer voor dat je gerecht langer warm blijft.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers niet overtuigd zijn van het product. Het product heeft een goede kwaliteit en het apparaat is snel en handig in gebruik. Bovendien is het ook voorzien van een fraai design.

Indien je op zoek bent naar een degelijke multicooker maar tegelijk ook niet zoveel geld wenst uit te geven dan kun je dit model eens bekijken. De multicooker is afkomstig van het merk Emerio en is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere toestellen uit deze lijst.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de andere apparaten, is deze multicooker vrij compact. Het bezit een inhoud van 1,8 liter en is daardoor ideaal voor kleine gezinnen.

Onderhoud: de binnenpan kun je er gemakkelijk uithalen en mag je bovendien ook in de vaatwasmachine stoppen.

Vermogen: met een vermogen van maar liefst 1000 Watt is dit ook één van de krachtige multicookers uit de lijst.

 

Nadelen:

De kopers blijken helemaal overtuigd te zijn van het apparaat. Dit maakt het uiteraard niet zo gemakkelijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Multicookers koopgids

 

Wil jij ook graag wat minder tijd in de keuken spenderen? Dit is zeker en vast mogelijk. Het enige dat jij hoeft te doen is een multicooker aankopen. Niet zomaar één maar één van de beste multicookers. Als je de verschillende modellen gaat vergelijken dan kun je bijvoorbeeld letten op een aantal zaken. Denk hierbij aan de functies, de smaak en de kracht ervan . Zo zul jij beslist een multicooker aanbieding vinden die aan jouw wensen voldoet.

Waarom een multicooker aankopen?

Een multicooker is een toestel waarmee je meerdere en vooral verschillende taken in de keuken kunt uitvoeren. Zo kan een multicooker bakken, stomen, koken en nog zoveel andere taken verrichten. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben want een multicooker zorgt ervoor dat de smaken van de ingrediënten optimaal behouden blijven. Net alsof je het zelf zou doen.

Een multicooker is een toestel dat heel veel personen kan aanspreken. Als je dol bent op het bereiden van eten en je een echte hobbykok bent bijvoorbeeld. Dan is het niet meer dan normaal dat jij de allerlaatste snufjes in je keuken wilt hebben. Langs de andere kant zou het ook een goed hulpmiddel kunnen zijn voor mensen die een hekel hebben aan koken. Je kunt het toestel vanaf nu de belangrijkste taken laten uitvoeren.

Bovendien bespaart het heel wat tijd uit. Dit is ideaal als je vaak tot ’s avonds laat moet werken. Maar het kan ook een pluspunt zijn als je gewoon wat meer tijd wilt doorbrengen met het gezin. Het is dus een goede aanbeveling om deze modellen eens te bekijken. Houd er wel rekening mee dat sommige toestellen iets meer opties hebben. Het zal dan ook niet verwonderen dat je deze niet langer tussen de goedkope multicookers zult kunnen terugvinden.

 

Functiemogelijkheden

Het is belangrijk dat je op voorhand weet wat de mogelijke opties zijn van een multicooker. Je zult vlug opmerken dat sommige toestellen net dat tikkeltje meer kunnen dan andere. Het is dus afhankelijk van je eigen verwachtingen en eisen. Een toestel dat echt alle soorten functies bezit zal een tikkeltje duurder zijn. Toch zouden sommige opties echt een meerwaarde kunnen zijn.

Wij raden je een toestel aan dat voorzien is van een antiaanbaklaag. Dit verhindert dat het voedsel of de ingrediënten aanbakken en aan het toestel blijven kleven. Op die manier heb je het achteraf veel gemakkelijker om het toestel schoon te maken. Of je kunt kijken of er een multicooker is die je in de vaatwasmachine kunt stoppen. Deze toestellen zijn er zeker en vast. Zo kun jij ook een heleboel tijd uitsparen aan het reinigen van het toestel. Houd er wel rekening mee dat je enkel de losse delen in de vaatwasser kunt stoppen.

Antislipvoetjes zorgen voor meer stabiliteit aangezien het toestel dan niet verschuift. Ook handvatten kunnen een pluspunt zijn. Zo kun jij de multicooker gemakkelijker verplaatsen zonder problemen. Heel veel multicookers beschikken over 45 of meer verschillende programma’s. Als je niet graag kookt dan kan dit een meerwaarde zijn. Zo heb je niet alleen elke dag eten maar is het ook nog eens gevarieerd. Uiteraard zul je dit ook voelen in de prijs. Indien je een goedkope multicooker wenst dan kom je al vaak uit bij 12 programma’s.

Smaak en kracht van het toestel

Er zullen misschien mensen zijn die nog niet helemaal overtuigd zijn van de voordelen van een degelijke multicooker. Je hoeft geen schrik te hebben want een multicooker zal niets aan de smaak veranderen. In sommige gevallen kan het zelfs beter zijn dan wanneer je zelf kookt. De meesten onder ons zullen het wel herkennen. Je bent eten aan het bereiden en de groentjes en het vlees staan op het vuur. Terwijl je wacht wil je toch nog snel even een paar mailtjes beantwoorden. En voor je het weet branden het vlees en de groenten aan.

Met de multicooker hoeft dit helemaal niet te gebeuren. Dit apparaat zorgt ervoor dat het eten op de juiste temperatuur bereid wordt en dat er niets aanbakt of aanbrandt. Bovendien hebben de meeste multicookers ook een warmhoudfunctie. Die zorgt ervoor dat de ingrediënten langer vers blijven en de smaak langer behouden blijft. Je kunt trouwens bij heel veel apparaten na een aantal minuten nog altijd ingrediënten toevoegen. Soep kookt niet over, en de aardappelen zijn juist goed gekookt.

Multicookers beschikken vaak over een heel groot vermogen. Toch zijn er momenteel ook heel wat aanbiedingen met minder vermogen maar die dezelfde taken als een krachtig toestel kunnen uitvoeren. Op die manier bespaar je ook heel wat uit op energie.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tefal RK7051 12 in 1 Multicooker Rijstkoker 12 bereidingsprogramma’s

 

Tussen de betaalbare multicookers zul je vast en zeker ook dit exemplaar van Tefal kunnen spotten. Deze unieke multicooker-rijstkoker biedt maar liefst 12 voorgeprogrammeerde bereidingsprogamma’s aan waarmee je heel wat lekkere en eenvoudige gerechten op tafel kunt toveren.

De multicooker wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 33,2 x 27,6 x 37,4 cm in combinatie met een totale inhoud van 1,8 liter. Op die manier kun je tot wel 10 porties rijst koken maar je kunt ingrediënten ook bakken en braden. Daarnaast blijkt deze multicooker eveneens geschikt om verschillende soorten yoghurt te maken. Kortom, een veelzijdig apparaat dat makkelijk te bedienen is en voorzien is van alle comfort.

De uitneembare binnenpan is makkelijk te onderhouden maar stop je bij voorkeur niet in de vaatwasmachine. Verder is de multicooker voorzien van een antiaanbaklaag alsook stevige antislipvoetjes waardoor hij nooit omver kan vallen. Wanneer we de reacties bekijken dan  zien we alleen maar overtuigde klanten die een mooie eindscore van 4,7 sterren geven aan het toestel. Besef wel dat het design voor sommigen net iets te opvallend zou kunnen zijn.

[proscons id=”5541″]

 

 

Bosch MUC88B68

 

Met de multicooker van Bosch wordt gevarieerd koken eenvoudiger. Het product heeft een zwarte kleur en is gemaakt uit RVS. Je kunt ermee stomen, bakken, koken en nog zoveel meer. Het toestel heeft een inhoud van 5 l en is voorzien van een aparte handgreep en antislipvoetjes die zorgen voor meer stabiliteit.

Er is ook een antiaanbaklaag voorzien en een timer waardoor jij weet wanneer je gerecht klaar is. Daarnaast beschikt het toestel over 50 verschillende programma’s waarmee je op verschillende manieren kunt koken, bakken of stomen. Ideaal als je graag gevarieerd eet. Bovendien is de pan ook uitneembaar en dus gemakkelijker af te wassen.

De meeste kopers zijn overtuigd van de kwaliteit van het product. Het heeft veel opties en is gemakkelijk te gebruiken. Het gaat lang mee en is dus duurzaam. Sommige gebruikers vinden het product prijzig en te groot waardoor het veel ruimte inneemt. Bovendien is het ook net iets te zwaar.

Indien je op zoek bent naar een degelijke multicooker dan kan dit toestel van Bosch misschien wel een aanbeveling zijn. Het is niet meteen voorzien van de laagste prijs maar aan de reacties te zien, zou het toch wel één van de populairste multicookers kunnen zijn. Bekijk hieronder even de voor- en nadelen ervan.

[proscons id=”202″]

 

 

Philips HD3037/79

 

De multicooker aanbieding van het merk Philips heeft een witte kleur en is gemaakt van RVS. Net zoals het vorige toestel beschikt ook dit product over een antiaanbaklaag en een uitneembare pan. In tegenstelling tot de Bosch multicooker is dit toestel niet zo duur en behoort het hierdoor misschien wel tot de goedkope multicookers.

Het toestel beschikt over 12 programma’s waardoor je snel gezonde en gevarieerde gerechten kunt klaarmaken. Bovendien is er ook een temperatuurregeling voorzien en een warmhoudfunctie. Deze zorgt ervoor dat je producten langer vers blijven.

De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit van het product en geven dus ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Het is bovendien een duurzaam product en zeer handig in gebruik. Sommige gebruikers vinden de prijs net iets te hoog en vinden het jammer dat je er geen ijs mee kunt maken.

Ook Philips kon niet ontbreken in het rijtje van de populairste multicookers. Philips wordt door heel veel personen beschreven als veruit het beste merk. Ook de reacties zijn bijzonder duidelijk en de meeste klanten raden dit toestel zelfs heel sterk aan.

[proscons id=”203″]

 

 

Cuisinart MSC600E

 

Met de multicooker van het merk Cuisinart beschik je over 6 programma’s om de heerlijkste gerechten te bereiden.

Het toestel heeft een inhoud van 5,7 l en beschikt net zoals de vorige producten over een uitneembare pan die vaatwasserbestendig is. Het toestel is gemaakt uit RVS en de kom uit keramiek waardoor de warmte langer behouden blijft. Bovendien beschikt het toestel over een timer functie en LCD scherm met touchscreen.

Over het algemeen zijn de kopers overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding van het product. En het is bovendien eenvoudig in gebruik. Toch is niet iedereen hiervan overtuigd. Sommigen vinden het apparaat net iets te groot en de prijs te hoog.

Met de Cuisinart multicooker haal je volgens deze klanten een degelijk en bijzonder apparaat in huis. Het is zeker niet één van de goedkope multicookers maar ook zeker niet het duurste apparaat. Het loont dan ook de moeite om eens op zoek te gaan naar de sterke en minder sterke punten van dit apparaat. Zo krijg je meteen ook een beter beeld van het toestel.

[proscons id=”205″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES