5 Beste Vrijstaande ovens Test van 2024

 

Vrijstaande ovens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een vrijstaande oven kun jij vanaf nu heerlijke zelfgemaakt gebakjes en gerechten klaarmaken. Het is wel belangrijk dat je je op voorhand voldoende informeert om met de beste vrijstaande oven naar huis te kunnen gaan. Bekijk daarom alvast even onze koopgids of klik gewoon verder door naar onze top 3 waarin we de beste vrijstaande ovens aan bod laten komen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Inventum OV607B – Vrijstaande heteluchtoven die – met een inhoud van wel 60 liter – tot de grotere ovens mag gerekend worden. Daarnaast blijkt ook de Moulinex Optimo OX444810 oven een schot in de roos te zijn. Hij is met z’n totale volume van 19 liter misschien net iets compacter maar eenvoudig om te verplaatsen en mee te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Vrijstaande ovens (Reviews) van 2024

 

Ben jij opzoek naar een vrijstaande oven om je keuken helemaal compleet te maken? Dit apparaat is ideaal voor mensen die gewoon een kookplaat hebben en geen oven. Het is ook een uitkomst voor mensen die veel moeten bakken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste vrijstaande oven.

 

1. Inventum OV607B – Vrijstaande heteluchtoven – 60 liter // Met draaispit

 

Ben je op zoek naar een grote vrijstaande oven van 60 liter dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van Inventum eens even van naderbij te bekijken. Op basis van de positieve klantenreviews en de bijbehorende eindscore van 5 sterren durven we eveneens besluiten dat hij vast en zeker tot de beste vrijstaande ovens behoort. Kortom, de moeite waard om deze grote vrijstaande oven even figuurlijk te ontleden.

Zo wordt de Inventum OV607B vrijstaande heteluchtoven gekenmerkt door een totale afmeting van 41,6 x 47 x 62,5 cm wat resulteert in een netto inhoud van 60 liter. Dit maakt hem dan ook geschikt voor gezinnen of echtparen waar regelmatig vrienden op bezoek komen. 

De heteluchtoven van Inventum biedt verder maar liefst 6 ovenprogramma’s aan en garandeert hierbij – weliswaar bij correct gebruik – een ruim maximaal vermogen van 2000 Watt. Dit wordt aangevuld met een instelbare temperatuur tot maar liefst 230ºC en de aanwezigheid van een praktische draaispit. Kortom, een echt toppertje binnen dit segment.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze vrijstaande heteluchtoven van Inventum wordt standaard aangeboden met een praktische draaispit, een bakplaat, een ovenrooster, een kruimelplaat en informatieve handleiding.

Formaat: de oven is ongeveer 41,6 cm hoog en wordt aangevuld met een breedte van 47 cm en een diepte van 62,5 cm wat resulteert in een royale netto inhoud van 60 liter.

Handig in gebruik: je geniet een minimum oventemperatuur van 100ºC die zich kan uitbreiden tot maar liefst 230ºC. Dit wordt aangevuld met een grillfunctie, heteluchtfunctie en boven- én onderwarmte.

 

Nadelen:

Geen ontdooifunctie: bij dit exemplaar is er geen ontdooifunctie voorhanden.

Prijskaartje: hoewel hij qua prijs-kwaliteit tot de toppertjes behoort, kan zijn prijskaartje op het eerste gezicht misschien wel afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Moulinex Optimo OX444810 Mini oven

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen dan lijkt deze vrijstaande oven van Moulinex misschien wel wat voor jou. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 27,8 x 45,4 x 27,3 cm, wat overeenkomt met een totale inhoud van zo’n 19 liter. Naast 2 jaar garantie wordt de oven verder geleverd inclusief een rooster, een bakplaat en een informatieve gebruiksaanwijzing.

In vergelijking met sommige andere vrijstaande ovens, is dit exemplaar dus iets compacter maar dat verandert niets aan het krachtige vermogen. Zo mag je rekenen op een maximum vermogen van 740 Watt en de mogelijkheid om de temperatuur te regelen tussen 100 en 240 graden Celsius. Verder is de oven voorzien van een ontdooifunctie, grillfunctie, een heteluchtfunctie en een boven- en onderwarmte.

In tegenstelling tot sommige andere ovens, gebeurt de bediening hier door middel van een draaisysteem en kun je gebruik maken van maar liefst 4 inschuifhoogtes. Wanneer we de reacties er op nakijken dan zien we voornamelijk klanten die overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts één koper vindt het prijskaartje alsnog te duur.

 

Voordelen:

Formaat: met een hoogte van 27,8 cm, een breedte van 45,4 cm en een diepte van ruim 27,3 cm wordt een maximale inhoud van 19 liter gegarandeerd.

Vermogen: de oven is in staat om een totaal vermogen van maar liefst 740 Watt te genereren. Dit maakt het mogelijk om de temperatuur aan te passen van minimaal 100 tot maximaal 240 graden Celsius.

Functies: naast een ontdooifunctie, kun je evenzeer gebruik maken van de grillfunctie, de heteluchtfunctie en de boven- en onderwarmte.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de betaalbaarheid van het product, vindt één klant dat de prijs wel nog wat lager had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Severin TO2052 Mini oven Vrijstaand

 

De Severin TO2052 is een vrijstaande mini oven en is gewoon een geweldig product. Het heeft een inhoud van 9 liter en een vermogen van 800 watt. Dit apparaat heeft een handige grillfunctie en een heteluchtfunctie. De optie voor bovenwarmte en onderwarmte bestaat ook.

Het is een ideaal apparaat die je kunt gebruiken voor het bakken van brood, ovenschotels en dergelijke.

Het is handig in gebruik, want het heeft een eenvoudige bediening. Daarnaast is dit product compact, waardoor het gemakkelijk is om op te bergen als het eenmaal afgekoeld is.

Een deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het past perfect en voldoet uitstekend aan de verwachtingen. Voor enkele kopers is dit product lastig in gebruik en is het kleiner dan gedacht.

Voor deze vrijstaande oven van het merk Severin hoef je niet eens een monsterbedrag uit te geven. Je kunt het namelijk aan een vrij voordelig tarief aankopen. Dit doet bovendien niets af aan de kwaliteit en de mogelijkheden van het toestel. Dit wordt duidelijk gemaakt in de vele en vooral positieve reacties van klanten.

 

Voordelen:

Prijs: de prijs kan voor vele kopers als een groot voordeel ervaren worden. Je hoeft helemaal niet zoveel uit te geven voor een toestel van degelijke kwaliteit.

Formaat: met een inhoud van 9 liter is dit eerder een compact apparaat dat je dus gemakkelijk kunt verplaatsen. Het heeft een vermogen van 800 Watt dat je in staat stelt om in een mum van tijd iets lekkers klaar te maken.

Handig in gebruik: er is een grillfunctie en zelfs een heteluchtfunctie voorzien. Verder heb je de keuze uit boven- en onderwarmte of gewoon beide opties.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers vinden dat dit product niet zo eenvoudig is om mee te werken. Ze vinden het ook veel kleiner uitvallen dan ze gedacht hadden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Princess 112754 Heteluchtoven – Vrijstaande oven – Inhoud 45 liter // Vermogen: 1800 Watt

 

De Princess 112756 vrijstaande heteluchtoven blijkt maar liefst 43 cm hoog en wordt aangevuld met een breedte van 57,1 cm én een diepte van 36,9 cm wat resulteert in een totale inhoud van zo’n 45 liter. In tegenstelling tot heel wat andere apparaten, maakt deze convectieoven gebruik van maar liefst 4 afzonderlijke krachtige verwarmingselementen en garandeert hij een ruim temperatuurbereik gaande van 90 tot 230ºC.

Eenmaal correct aangesloten – weliswaar rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt – is hij in staat om een ruim vermogen van 1800 Watt te garanderen. Dit alles wordt aangevuld met een degelijke grillfunctie, 2 inschuifhoogtes, binnenverlichting, een grillrek, een bakplaat, een kruimellade en een plaathandvat.

Een blik op de bijbehorende online reacties laat meteen een mooie eindscore van 4,9 op 5 sterren zien waardoor we toch wel enigszins kunnen besluiten dat hij eveneens tot de beste vrijstaande ovens uit het rijtje behoort.

 

Voordelen:

Toebehoren: hij wordt standaard geleverd inclusief een grillrek, een bakplaat, een plaathandvat, een kruimellade en 2 inschuifhoogtes.

Voeding: je dient hem op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240 Volt waarna hij een ruim vermogen van 1800 Watt kan bereiken.

Temperatuurbereik: hij garandeert een bijzonder ruim temperatuurbereik van minimaal 90 tot maximaal 230ºC.

Handig in gebruik: dit alles wordt aangevuld met een handige timerfunctie en meerdere standen waaronder convectie en ontdooien. Dankzij de aanwezige antiaanbaklaag wordt het onderhoud nadien een fluitje van een cent.

 

Nadelen:

Geen stoomfunctie: de Severin 112756 vrijstaande heteluchtoven blijkt jammer genoeg niet voorzien van een stoomfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Inventum OV226C vrijstaande hetelucht bakoven

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze vrijstaande oven die je wordt aangeboden door het bekende merk Inventum. De oven wordt jou geleverd inclusief een bakplaat, ovenrooster, kruimelplaat, een handleiding en maar liefst 2 jaar garantie.

De oven blijkt maar liefst 30 cm hoog te zijn en wordt aangevuld met een diepte van 37,5 cm en een breedte van 46 cm. Dit resulteert in een maximale inhoud van ruim 22 liter. Naast het gebruik van een heteluchtfunctie beschik je ook over een ontdooifunctie én een boven- en onderwarmte. Houd er wel rekening mee dat deze vrijstaande oven niet meteen voorzien is van een grillfunctie.

Qua temperatuur is het mogelijk om te schakelen van minimaal 75 tot maximaal 220 graden Celsius. De bediening verloopt overigens bijzonder eenvoudig en door middel van de bijbehorende knoppen. Ook hier geniet je maar liefst 3 afzonderlijke inschuifhoogtes. Klanten reageren uitermate positief en beoordelen het product met een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: met een maximale afmeting van 30 x 46 x 37,5 cm kan een totale inhoud van zo’n 22 liter worden gegenereerd.

Temperatuur: je kunt de temperatuur makkelijk en eigenhandig bedienen variërend van 75 tot 220 graden Celsius.

Functies: de oven is voorzien van tal van handige functies zoals een ontdooifunctie, een boven- en onderwarmte en zelfs heteluchtfunctie.

 

Nadelen:

Geen grillfunctie: ben je van plan om deze vrijstaande oven aan te kopen dan moet je er wel rekening mee houden dat hij geen grillfunctie aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vrijstaande ovens koopgids

 

Als je een kleine keuken hebt en niet over voldoende plaats beschikt voor een ingebouwde oven, dan kun je opteren voor een vrijstaande oven. Dit model is meestal kleiner van formaat maar beschikt over dezelfde functies als een inbouwmodel. Beslis welke soort oven je wilt kopen en over welke functies hij moet beschikken. Houd verder nog rekening met het onderhoud van een oven, de veiligheid, het energielabel en de prijs.

Soorten ovens

Er bestaan vele soorten ovens maar omdat we ons toespitsen op vrijstaande ovens in dit artikel kunnen we twee soorten al zeker weglaten: de gasoven en de inbouwoven. De keuze zal dus vallen tussen een conventionele oven, een heteluchtoven, een magnetronoven en een stoomoven.

Een conventionele oven warmt voedsel op door de boven- of onderwand op te warmen. Je kunt ze ook allebei tegelijk laten opwarmen of je kunt ze apart instellen. Het hangt af van het soort voedsel die je zult klaarmaken in de oven. Als je de kaas op een pizza wilt laten smelten dan zul je eerder de bovenkant gebruiken, wil je de bodem van de pizza afbakken dan gebruik je de onderkant.

Een heteluchtoven gebruikt een ventilator om hete lucht door de oven te blazen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming in de ganse oven en je kunt het voedsel dus plaatsen waar je wilt. Deze ovens zijn ook geschikt om verschillende niveaus tegelijk te gebruiken om voedsel klaar te maken.

Een magnetronoven is een magnetron die je ook kunt gebruiken als oven. Dit is het ideale product voor mensen die over weinig plaats beschikken en beide functies willen gebruiken om voedsel klaar te maken.

Tenslotte kun je ook nog een stoomoven kopen. Deze soort gebruikt waterdamp om het voedsel te verhitten. De smaak van het voedsel wordt beter bewaard in dit type oven en ook de voedingsstoffen blijven talrijker aanwezig.

 

Functies van de oven

Een oven kan verschillende extra functies hebben om het nog nuttiger te maken in de keuken. Denk maar aan de mogelijkheid om bevroren voedsel te ontdooien. De oven laat de temperatuur dan net iets boven kamertemperatuur stijgen, dit neemt echter te veel tijd in beslag en werkt veel beter met de magnetron.

Met de thermostaat kun je zelf de gewenste temperatuur instellen van een oven, als deze temperatuur bereikt is dan stopt de oven meestal met het verder verwarmen. Dit vind je bijvoorbeeld niet terug bij gasovens. Als je dus een bepaalde temperatuur nodig hebt om koekjes of taart te bakken, dan koop je beter een heteluchtoven.

Vele ovens beschikken over een grill die je kunt gebruiken om je voedsel een krokant korstje te geven. Dit is ook handig om bepaalde gerechten te gratineren. Ook kun je vele modellen terugvinden met een magnetronfunctie zodat je gewoon je eten opnieuw kunt opwarmen. Zo verbruik je minder energie.

 

Veiligheid en onderhoud

Koop natuurlijk een oven die groot genoeg is voor het eten die je wilt bereiden, let dus ook goed op de inhoud van de oven. Een oven brengt natuurlijk een risico met zich mee, door de grote hitte kunnen zowel volwassenen als kinderen zich verbranden aan een oven. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een oven die veilig is in gebruik.

Fabrikanten besteden meer inspanning om ovens veiliger te maken, enkele van die veranderingen zijn het plaatsen van een koele ovendeur. De warmte blijft dan aan de binnenkant van de deur en de buitenkant blijft altijd koel. Een koelsysteem zorgt ervoor dat de oven na gebruik vlug afkoelt.

Het belangrijkste is dat de oven veilig is voor kinderen. Je kunt daarvoor een ovendeurbeschermer kopen of een kinderslot op de ovendeur steken. Let er ook op of het makkelijk is om de oven schoon te maken. Kun je de losse onderdelen in de vaatwas plaatsen of moet je ze met de hand schoonmaken?

Energielabel en kostprijs

Het energielabel is een aanduiding van de maandelijkse energiekosten die een oven zal genereren bij gebruik. Je kunt letten op het aantal kWh om een idee te hebben van het energieverbruik van een oven. Afhankelijk van de grootte van de oven kan een grotere oven met een A+ energielabel nog altijd meer energie verbruiken dan een kleine oven met een B energielabel. Houd daar rekening mee wanneer je op zoek gaat naar een oven.

De prijs van een oven hangt af van alle punten die we hier besproken hebben maar kan ook nog door andere factoren beïnvloedt worden. Je kunt daarom beter eerst nog wat extra informatie verzamelen en producten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Je kunt eventueel ook vrienden om een aanbeveling vragen, misschien hebben zij weet van een interessante aanbieding.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Inventum OV525CS Oven Hetelucht

 

De Inventum OV525CS is een compacte en vrijstaande oven met een inhoud van 52 liter. Dit is een ideaal product die je kunt gebruiken om diverse heerlijke dingen te bakken zoals verse broden, pizza, pasteitjes, kip broden, cake soorten en nog veel meer. Deze oven is voorzien van een bakplaat, ovenrooster en een kruimellade.

Het heeft ook een draaispit waarop je twee hele kippen tegelijk kunt roosteren. De timer is mechanisch en het heeft 4 ovenstanden waaruit je kunt kiezen. Het heeft een eenvoudige bediening in het Nederlands.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope vrijstaande ovens.  Toch zijn bijna alle kopers tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

De prijs van dit product is ook redelijk. Enkele kopers vinden de kwaliteit van dit product matig, want het is kwetsbaar en lastig in gebruik.

Als je op zoek bent naar een vrijstaande oven dan zijn er heel wat mogelijkheden. Dit apparaat van het merk Inventum beschikt over heel wat mogelijkheden maar zul je eerder tussen de duurdere exemplaren hoeven te zoeken. Toch kunnen we vermoeden dat het tot de populairste toestellen behoort aan de reacties te zien.

[proscons id=”397″]

 

 

Bestron AGL350 Mini oven Vrijstaand Draaispit

 

De Bestron AGL350 vrijstaande oven heeft een vermogen van 1600 watt en een inhoud van 35 liter. Dit apparaat is een grill- en bakoven met een draaispit en een heteluchtfunctie.

Het is voorzien van een dubbelwandige glazen ovendeur en maakt het handig om het kookproces te kunnen zien. Voor de veiligheid is het voorzien van een hittebestendige handgreep en behuizing. Dit apparaat komt inclusief een rooster en bakschaal met een handige uitneemgreep. Je kunt de hoogte van het rooster ook zelf bepalen.

Voor dit product staan er alleen positieve beoordelingen geschreven. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is een voordelige koop door de goede prijs dat het heeft.

Dit product is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het enige minpunt is dat het geen aan- en uitschakelaar heeft. Deze kopers geven positief advies voor dit product en raden het aan.

Bij de huishoudtoestellen is Bestron zeker één van de vaste waardes. Veel personen zullen het trouwens ook als het beste merk zien omwille van de goede kwaliteit en duurzaamheid van het toestel. Laten we dan ook de voor- en nadelen eens grondig bekijken. Op die manier kun jij veel gemakkelijker besluiten of dit toestel al dan niet iets voor jou is.

[proscons id=”398″]

 

 

Tristar OV-1431 Mini Oven

 

De Tristar OV-1431 heeft een vermogen van 800 watt en een inhoud van 9 liter. Dit product is ideaal voor alleenstaande personen of voor mensen met een klein huishouden. Met dit apparaat kun je grillen, bakken en toasten.

Het is voorzien van een groot raam waarbij je naar binnen kunt kijken. Op zo een manier kun je het kookproces in de gaten houden.

Het heeft een eenvoudige bediening en het is gemakkelijk schoon te maken door de kruimelplaat die je met gemak kunt verwijderen. Het is ook een ideaal product die je kunt meenemen voor een camping trip.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een vrijstaande oven aanbieding. Toch is er ondanks de lage prijs van dit product, maar 1 review te lezen erover. Voor deze koper is het een voordelige koop, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Er zijn altijd mensen die liever toch niet zoveel wensen uit te geven aan een degelijk toestel. Met deze vrijstaande oven heb je dan echt wel geluk. Je kunt dit apparaat namelijk aan een heel voordelige prijs aankopen. Zo kun jij verschillende bereidingen op een gemakkelijke manier opwarmen.

[proscons id=”401″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES