Beste zoutmolen

 

Zoutmolens test van 2024

 

Het is altijd handig als je zelf je eten nog wat kunt bij kruiden met wat extra zout of peper. De meeste mensen hebben dan ook wel een pepermolen in huis, maar heb je al eens gedacht aan een zoutmolen? In onze koopgids proberen we jou zoveel mogelijk richtlijnen te geven zodat je weet waar je zoal op moet letten. Je kunt natuurlijk ook meteen verder scrollen naar onze top 3. Daarin presenteren we jou de 3 best beoordeelde zoutmolens. Zo blijkt de Peugeot Paris U-Select alvast een topproduct te zijn dat je kunt bestellen in maar liefst 5 aparte doch neutrale kleuren. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de D&D Peper en Zoutmolen. In vergelijking met het vorige product, zul je merken dat deze set volledig elektrisch functioneert. Je hoeft dus geen kracht meer te gebruiken en alles verloopt automatisch.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zoutmolen Reviews – Top 5

 

 

De meeste mensen hebben een pepermolen in huis, maar je kunt natuurlijk ook een zoutmolen kopen. Zo kun je grof zout kopen om het in de molen te plaatsen en dit daarna fijnmalen op je voedsel. We hebben enkele producten vergeleken om de keuze voor jou makkelijker te maken. Kies zelf de beste zoutmolen van tussen de volgende topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Peugeot Paris U-Select

 

Deze zoutmolen van het merk Peugeot is beschikbaar in 5 verschillende kleuren en is gemaakt van roestvrij staal. De andere zoutmolens met een verschillende kleur zijn gemaakt van beukenhout. De molen heeft een lengte van 22 cm en een klassiek ontwerp. Je kunt de grofheid van het malen zelf instellen dankzij de ring aan de voet van de molen.

De kopers geven goed advies over de topkwaliteit van het product en zijn ook tevreden over het eenvoudige systeem om de grofheid tijdens het malen in te stellen. Het product is handig in gebruik en toont ook mooi in de keuken dankzij het aantrekkelijke design.

Het is een stevig artikel die je voor een lange periode kunt gebruiken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. D&D Peper en Zoutmolen

 

Deze elektrische peper- en zoutmolen maken het voor jou veel makkelijker om je kruiden te malen. Je hoeft zelf niet te draaien want dit elektrisch product doet het voor jou. De molens zijn gemaakt van aluminium en hebben een lengte van 14 cm. Omdat je meteen twee molens ontvangt behoort deze aanbieding tot de categorie van goedkope zoutmolens.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze zoutmolen aanbieding. De toestellen zijn handig in gebruik en hebben een mooi design. Door het gebruik van roestvrij staal zijn ze heel stevig en dankzij het elektrisch mechanisme zijn ze perfect voor mensen die niet veel kracht in hun handen hebben.

Het product werd op tijd geleverd en de meeste gebruikers vinden deze peper- en zoutmolen top.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Peugeot Nancy

 

Deze stijlvolle zoutmolen van het merk Peugeot is gemaakt van acryl en is transparant zodat je de zout- of peperkorrels kunt zien. Op de bovenkant van de molen zit er een knop die je kunt verdraaien om de maalgraad in te stellen. De molen heeft een lengte van 22 cm en wordt geleverd met de zoutkorrels inbegrepen.

Het product is van goede kwaliteit en werkt perfect. De kopers zijn tevreden over de zoutmolen en geven aan dat het merk bekend is voor de goede kwaliteit van de producten.

De molen is stevig en heeft een leuk design die in alle interieurs past. De prijs van het product valt ook mee en is in goede verhouding met de kwaliteit. Deze zoutmolen aanbieding is een echte aanbeveling voor personen die op zoek zijn naar een duurzaam artikel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Le Creuset Soleil

 

De klassieke zoutmolen van le Creuset is in 7 verschillende kleuren beschikbaar en is gemaakt van ABS polymeer. Het product is bestand tegen schokken en vallen en is duurzaam. Je kunt zout- of peperkorrels malen met deze molen en de maalgraad zelf instellen. Het product heeft een lengte van 21 cm.

Net zoals bij de andere zoutmolens zijn de kopers tevreden over het design en de topkwaliteit van het product. De zoutmolen werkt naar behoren en toont mooi in de keuken.

De molen ligt goed in de hand en je kunt het makkelijk bijvullen met korrels. De molen wordt verkocht aan een goede prijs en de geleverde service van de aanbieder is top. Het product werd snel en op tijd geleverd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bisetti New Verona

 

De New Verona zoutmolen van Bisetti heeft een lengte van 17,5 cm en is gemaakt van acryl. Het product beschikt over een keramisch maalmechanisme en is transparant zodat de peper- of zoutkorrels zichtbaar zijn. De molen heeft een breedte van 4 cm en is niet geschikt om in de vaatwasser te plaatsen.

Deze zoutmolen aanbieding heeft tot op heden nog geen enkele beoordeling ontvangen van een koper. Wegens een gebrek aan reviews is het niet mogelijk om een advies uit te brengen over deze zoutmolen.

Je kunt als eerste een mening neerpennen over dit product zodat je toekomstige kopers kunt helpen met het maken van een doordachte beslissing.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zoutmolens koopgids

 

Een pepermolen zal bijna iedereen ondertussen wel in huis gehaald hebben. Een zoutmolen komt echter veel minder voor in de meeste huiskamers. Toch kan het net zoals een pepermolen ook wel een handig hulpmiddeltje zijn in de keuken. Als jij beslist om de beste zoutmolens met elkaar te vergelijken dan is het een aanbeveling om met een aantal zaken rekening te houden. Denk maar aan het gebruiksgemak, het budget, de maalgraad, het type en het maalwerk.

Gebruiksgemak en het budget

Als we een enquête zouden afnemen bij verschillende personen over welke ingrediënten ze standaard in de keuken gebruiken dan zullen peper en zout daar zeker en vast bijhoren. Peper en zout zijn misschien wel de enigste ingrediënten die je dagelijks zult gebruiken. Op die manier kun je groenten of vlees al van een bepaalde kruiding en smaak voorzien. Om peper en zout te bewaren wordt er door vele personen vaak gebruik gemaakt van een leuk peper- of zoutvat.

Je zult merken dat er heel wat verschillende modellen zijn die zich onderscheiden op basis van verschillende zaken. Niet alleen het design kan verschillend zijn maar ook de kwaliteit van het zoutvat kan veel verschillen. Er zijn heel veel goedkope zoutmolens maar het is in eerste instantie een aanrader om toch voor kwaliteit te kiezen. Een kwaliteitsvol product is meteen ook veel duurzamer en gaat dus langer mee.

Het is ook belangrijk dat je in je zoektocht zoveel mogelijk rekening probeert te houden met de maalgraad en het maalwerk van de zoutmolen. Dit kan heel erg verschillen van model tot model. Het is altijd een pluspunt als je bijvoorbeeld zelf de dikte van de zoutkorrels kunt bepalen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Neem alvast zeker een kijkje tussen de vele reviews die kopers gepost hebben. Misschien kun je zo wel een zoutmolen aanbieding tegenkomen.

 

Het materiaal van het maalwerk

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale zoutmolen dan is het belangrijk dat je weet dat het maalwerk veruit het belangrijkste onderdeel is. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een kloppend hart dat alles gaat en moet ondersteunen. Het zal dus niet verwonderen dat sommige zoutmolens een verschillend maalwerk zullen hebben. Afhankelijk van wat je doel is en de structuur van de zoutkorrels of de maalgraad die je wilt bereiken, is een bepaald type maalwerk nodig.

Bij heel veel zoutmolens bestaat het maalwerk uit hoogwaardig gehard koolstofstaal. Dit vind je trouwens ook in de meeste pepermolens terug. Gehard koolstofstaal maakt het namelijk mogelijk om iets grotere of dikkere zoutkorrels zonder problemen fijn te malen. Als je hoofdzakelijk werkt met fijn zout dan hoef je uiteraard niet meteen een zoutmolen met een maalwerk uit koolstofstaal aan te kopen.

Het is ook mogelijk dat het maalwerk uit roestvrij staal gemaakt is. En eigenlijk kunnen we dit ook het meeste aanraden omdat zout nu eenmaal vocht aantrekt. Dit wil dus zeggen dat er op een gegeven moment corrosie zou kunnen ontstaan. Met een maalwerk dat vervaardigd is uit roestvrij staal is dit vrijwel onmogelijk. Ook een keramisch maalwerk kan roest tegenhouden of voorkomen. Keramisch is dan weer een goede mogelijkheid als je een vatje hebt waarmee je zowel peper alsook zout wilt fijnmalen.

Maalgraad en de soort zoutmolen

Het lijkt misschien totaal nutteloos maar toch is het belangrijk om ook heel even stil te staan bij de maalgraad van de zoutmolen. Bij de meeste modellen is het nu eenmaal mogelijk om de maalgraad zelf te regelen en in te stellen. Zo kun je kiezen tussen een heel fijne maalgraad die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als je soep maakt. Je kunt ook kiezen voor een groffe maalgraad. Dit is dan eerder als garnering bij een ander gerecht zoals bijvoorbeeld een heerlijke carpaccio.

Het zal niet verwonderen dat de maalgraad ook samenhangt met het maalwerk. Dus het is ook belangrijk dat je hiermee rekening houdt. Verder zul je een keuze hoeven te maken tussen de verschillende zoutmolens die er vandaag de dag voorhanden zijn. Zo kun je kiezen voor een manueel exemplaar of een elektrische zoutmolen. Beide modellen hebben heel wat voor en nadelen. Houd er wel rekening mee dat je bij een manuele zoutmolen zelf nog altijd iets meer kracht zult moeten zetten. Mensen die last hebben een chronische ontstekingsziekte of iets oudere personen hebben vaak minder kracht. Een elektrische zoutmolen kan dan soelaas bieden.

Bij de elektrische varianten heb je daarnaast nog heel wat extra functies erop zitten. Sommige opties kunnen echt wel hun nut hebben en een meerwaarde vormen. Andere functies zijn eigenlijk meer een extra en dus eerder een gadget. Je kiest uiteraard helemaal zelf welk bedrag je er wilt en kunt aan spenderen. En het is altijd mogelijk dat je aanbiedingen tegenkomt die volledig aan je verwachtingen voldoen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES