6 beste tafelmodel koelkasten Test van 2024

 

Beste tafelmodel koelkasten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je bijvoorbeeld in een kleine flat of op kamers woont en bijgevolg over niet veel ruimte beschikt, zou je kunnen opteren om een tafelmodel koelkast aan te schaffen. Deze apparaten worden gekenmerkt door hun compacte afmetingen waardoor je ze gemakkelijk in een kleine ruimte kunt integreren. We hebben alvast 3 toppertjes voor jou uitgezocht om even van nabij te bekijken. Zo zul je al snel merken dat de Exquisit KS117-3-040EW over een ruim koelgedeelte én handig vriesvak beschikt. Daarnaast blijkt de Inventum KK550 zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Hij kent een inhoud van 132 l en verbruikt gemiddeld 90 kWh.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste tafelmodel koelkasten (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een specifieke Zanussi tafelmodel koelkast of een energiezuinige tafelmodel koelkast die je in een horecazaak kunt gebruiken? Of gaat je voorkeur uit naar een inbouw tafelmodel koelkast die perfect in je nieuwe keuken past? We vroegen de hulp en het advies van enkele ervaren verkopers om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste tafelmodel koelkast uitkiest.

 

Tafelmodel koelkast met vriesvak

 

1. Exquisit KS117-3-040EW – Tafelmodel Koelkast – met draaibare deur

 

De Exquisit tafelmodel koelkast is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Hij wordt gekenmerkt door zijn handige afmeting van 50 x 85 x 48 cm waardoor hij in quasi elke keuken past. 

Doordat deze tafelmodel koelkast met een vriesvak werd uitgerust, wordt zijn gebruikscomfort nog verder uitgebreid. Zijn totale capaciteit van 92 l werd namelijk onderverdeeld in een koelruimte van 82 l en vriesgedeelte met een inhoud van 10 l. Hij kent overigens een bijzonder functionele inrichting met 2 legplateaus, een groentelade en 3 aparte deurvakken. 

Daarnaast kan de draairichting van de deur eenvoudig worden aangepast zodat je hem zelfs in moeilijk bereikbare hoeken kunt installeren. Doordat deze uitvoering gemiddeld 135 kWh verbruikt, kreeg hij het energielabel E. Verder kent hij verschillende temperatuurstanden die door middel van een draaiknop vlot kunnen worden ingesteld. In de reviews merken we dat deze uitvoering een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: doordat de draairichting van de deur eenvoudig kan worden aangepast, kun je hem op moeilijk bereikbare plaatsen installeren.

Formaat: hij kent een afmeting van 50 x 85 x 48 cm waardoor hij in bijna elke open kastruimte van de keuken past.

Inhoud: deze koelkast werd onderverdeeld in een koelgedeelte met een capaciteit van 82 l én vriesvak met een inhoud van 10 l.

Het prijskaartje: dit exemplaar kent de laagste prijs in onze selectie zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Verbruik: hij kreeg het energielabel E en verbruikt ongeveer 135 kWh waardoor hij niet echt zuinig blijkt te zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koelkast tafelmodel zonder vriesvak

 

2. Inventum KK550 – Tafelmodel koelkast – Vrijstaand – 131 liter

 

De tafelmodel koelkast zonder vriesvak van Inventum wordt getypeerd door zijn ruime inhoud van 131 l. Door zijn functionele inrichting, met 3 legplateaus uit veiligheidsglas en de doorzichtige groentelade, kun je al je etenswaren netjes sorteren.

Naast de 2 aparte deurvakken werd er tevens een handige ruimte voorzien om je flessen in te bewaren. Doordat alle onderdelen er eenvoudig kunnen worden uitgehaald, blijkt deze koelkast bijzonder gemakkelijk om schoon te maken. Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid doordat deze smalle tafelmodel koelkast een handig formaat van 55 x 85 x 58 cm kent en bijgevolg in quasi elke keuken past.

Daarnaast verbruikt hij gemiddeld 90 kWh (energielabel E) en kent een bijzonder stil geluidsniveau dat slechts 39 dB produceert. De deur draait naar rechts open en kan niet van draairichting worden veranderd. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de functionaliteit van dit toestel.

 

Voordelen:

Formaat: deze smalle tafelmodel koelkast van Inventum kent een afmeting van 55 x 85 x 58 cm waardoor je hem in bijna elke keuken kunt integreren.

Inhoud: door zijn ruime inhoud van 131 l blijkt dit de ideale koelkast om als extra koelruimte te gebruiken of voor alleenstaanden.

Onderverdeling: zijn inrichting bestaat uit 3 legplateaus en een transparante groente-/fruitlade. In de deur werden een flessenhouder én 2 aparte vakken voorzien waarin je eitjes en bokalen kunt zetten.

Verbruik: dit toestel kent een gemiddeld verbruik 90 kWh en blijkt voor zijn energieklasse E vrij zuinig te zijn.

 

Nadelen:

Draairichting deur: we merken op dat de draairichting van de rechtsdraaiende deur niet kan worden aangepast. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Retro koelkast tafelmodel

 

3. Severin RKS 8834 – Retro Tafelmodel Koelkast – met vriesvak

 

Deze tafelmodel koelkast van Severin blijkt één van de populairste apparaten in onze lijst met toppers te zijn. Hij kent een hippe retro uitstraling en lijkt heel erg op de tafelmodel koelkast van Smeg. 

Daarnaast beschikt deze koelkast over een ruim koelgedeelte van 93 l met 3 verstelbare glazen legplateaus en een groente-/fruitlade. Het handige vriesvak kent een inhoud van 13 l zodat je voldoende plaats hebt om diverse etenswaren in te vriezen. Vervolgens werden er in de deur 3 vakken voorzien om flessen, bokalen en eieren in te plaatsen.

De vrijstaande koelkast meet 95 x 58 x 66 cm en blijkt hiermee iets hoger dan de meeste andere tafelmodel koelkasten. Dankzij zijn vrij zuinige energieverbruik van 88 kWh valt hij in de energieklasse D. In de reviews merken we dat deze retro tafelmodel koelkast de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Design: deze tafelmodel koelkast kreeg een vintage look en kan in het zwart, turquoise, rood, wit, roze en wijnrood worden aangekocht.

Inhoud: het toestel kent een inhoud van 93 l en beschikt tevens over een vriesvak van 13 l met een invriesvermogen van 2 kg per 24 uren.

Gebruiksgemak: de 3 glazen legplateaus, groente-/fruitlade en de 3 deurvakken, kunnen er gemakkelijk worden uitgenomen om alles in een sopje af te wassen.

Energielabel: de koelkast verbruikt slechts 88 kWh en kreeg bijgevolg energielabel D waaruit blijkt dat hij vrij zuinig is.

 

Nadelen:

Formaat: zijn afmeting van 95 x 58 x 66 cm is iets ruimer dan de standaard tafelmodel koelkasten waardoor hij niet onder het aanrecht past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch koelkast tafelmodel

 

4. Bosch KTR15NWFA – Serie 2 – Tafelmodel koelkast – zonder vriesvak

 

Bosch wordt door velen als het beste merk voor kleine en grote huishoudapparaten beschouwd. Deze tafelmodel koelkast van Bosch blijkt dan ook een uitstekend toestel en dit merken we ook in de reviews waar hij van de meeste klanten een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn functionaliteit en gebruikscomfort.

Hij wordt gekenmerkt door zijn ruime inhoud van 135 liter die voldoende plaats biedt om allerlei etenswaren fris te houden. Het royale koelgedeelte beschikt over 3 uitneembare glazen legplateaus én een transparante groente-/fruitlade om je voorraad gezonde lekkernijen goed te kunnen bewaren. Bovendien kent de lade een speciale bodemstructuur zodat het vocht niet in je groenten en fruit trekt en alles bijgevolg veel langer vers blijft.

De draairichting van de deur kan eenvoudig worden aangepast en hij werd voorzien van 3 aparte deurvakken met een geïntegreerde eierhouder. Deze koelkast kent een afmeting van 85 x 58 x 56 cm en verbruikt ongeveer 114 kWh waardoor hij het energielabel F kreeg. Hij heeft een vrij stil geluidsniveau van 39 dB.

 

Voordelen:

Onderverdeling: het vrij grote koelgedeelte beschikt over 3 uitneembare legplateaus uit veiligheidsglas en een doorzichtige fruit-/groentelade. Zijn totale inhoud bedraagt 139 l.

Formaat: deze handige koelkast meet 85 x 58 x 56 cm waardoor hij gemakkelijk onder het keukenwerkblad past.

Gebruiksgemakl: doordat de draairichting van de deur kan worden gewijzigd, kun je hem quasi overal gebruiken.

Geluid: hij kent een vrij laag geluidsniveau van slechts 39 dB zodat je hem bijna niet hoort.

 

Nadelen:

Verbruik: het toestel verbruikt gemiddeld 114 kWh en valt in de energieklasse F, waardoor hij niet tot de zuinigste toestellen behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Liebherr koelkast tafelmodel

 

5. Liebherr TP 1434-22 Comfort – Tafelmodel koelkast – snel invriezen

 

De tafelmodel koelkast van Liebherr wordt getypeerd door zijn bijzonder zuinige energieklasse A+++. Hij verbruikt slechts 93 kWh en kent een bijzonder stil geluidsniveau van 38 dB waardoor je bijna niet zult merken dat hij aan het koelen is.

Daarnaast kent hij een ruime inhoud van 107 l met 2 uitneembare legplateaus uit veiligheidsglas en een handige fruit-/groentelade om al je etenswaren netjes te sorteren. Zijn naar rechts opendraaiende deur beschikt over 3 in hoogte verstelbare deurvakken zodat je er gemakkelijk flessen en bokalen in kunt zetten. Zijn gebruiksgemak wordt nog een tikkeltje versterkt door het 15 l Cool Plus vriesvak waarvan je de temperatuur kunt verlagen om voedingswaren snel in te vriezen. 

Door zijn compacte afmeting van 85 x 55,4 x 62,3 cm kan hij in bijna elke keuken of kleine berging worden geïntegreerd. Het vriesvak beschikt niet over een No Frost-functie waardoor hij regelmatig moet worden ontdooid. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Inhoud: deze Liebherr tafelmodel koelkast wordt getypeerd door zijn ruime inhoud van 107 l waarvan het vriesvak 15 l inneemt. 

Energiezuinig: hij verbruikt slechts 93 kWh en valt in de A+++ energieklasse waardoor je energiefactuur meteen heel wat lager zal zijn.

Afmetingen: dankzij zijn handig formaat van 85 x 55,4 x 62,3 cm kun je hem in bijna elke ruimte installeren.

Extra functies: de temperatuur van het vriesvak kan dankzij de Coolplus functie gemakkelijk worden verlaagd om voedingswaren snel in te vriezen.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit exemplaar in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beko koelkast tafelmodel

 

6. LS9051W Beko tafelmodel koeler/koelkast – smalle koelkast

 

De bijzonder functionele tafelmodel koelkast van Beko onderscheidt zich van de andere apparaten door zijn smalle vorm met een afmeting van 85 x 48 x 45 cm. Doordat het bovenblad er eenvoudig kan worden afgenomen, kun je hem gemakkelijk in een kleinere opening van een keuken inbouwen.

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid door de omkeerbare deur zodat je zelf de draairichting kunt bepalen. Daarnaast kent deze koelkast een inhoud van 92 l en werd hij met 3 verstelbare legplateaus en een groente-/fruitlade ingericht. Doordat de deur over over een handige indeling met 5 deurvakken beschikt, kun je al je bokalen, blikjes, flessen en andere verpakkingen netjes sorteren.

Deze knappe koelkast werd trouwens van een ingebouwde verdamper voorzien die ervoor zorgt dat de hygiëne optimaal wordt bewaard. Hij valt in de energieklasse F en produceert een geluidsniveau van 41 dB waardoor je hem bijna niet hoort. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: deze variant kent een afmeting van 85 x 48 x 45 cm. Doordat hij vrij smal is, kan hij bijna overal worden geïnstalleerd.

Inhoud: ondanks zijn compacte formaat kent hij een ruime inhoud van 92 l waardoor hij ideaal blijkt voor een alleenstaande persoon.

Functioneel: de koelruimte kent een handige indeling met 3 uitneembare glazen legplateaus, een groente-/fruitlade en 5 deurvakken.

Gebruiksgemak: hij beschikt over een omkeerbare deur en afneembare bovenblad zodat je hem perfect in een vaste keuken kunt inbouwen.

 

Nadelen:

Verbruik: doordat hij in de energieklasse F valt, blijkt hij niet tot de zuinigste apparaten te behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tafelmodel koelkasten Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een extra koelruimte of je keuken is te klein om een grote koelkast in te plaatsen, kan een tafelmodel koelkast de perfecte oplossing zijn. Maar bestaan er eigenlijk diverse types tafelmodel koelkasten? En welke inhoudsmaat kennen deze apparaten? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse mogelijkheden te vergelijken. Laat daarbij de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan. 

De gebruiksvoordelen en het verbruik

Zoals we hierboven reeds vermeld hebben, kent een tafelmodel koelkast een vrij compact formaat waardoor hij perfect in kleine ruimtes kan worden gebruikt. Deze toestellen blijken dan ook bijzonder handig om bijvoorbeeld in de keuken van een appartement, bureelruimte of een mancave te installeren. Daarnaast zul je deze koelkasten ook vaak op studentenkamers terugvinden. Deze woongelegenheden zijn immers zo klein dat elke vierkante meter optimaal moet worden benut.  

De handzame afmetingen van een tafelmodel koelkast zorgen ervoor dat hij gemakkelijk op smalle en lage plaatsen kan worden aangewend. De meeste exemplaren zijn dan ook zodanig ontworpen dat ze vrijwel zeker onder elk standaard werkblad of in een open kastruimte van de keuken passen. Je kunt hem overigens ook gewoon vrijstaand gebruiken zodat je er bijvoorbeeld je koffiezetmachine of microgolfoven op kunt plaatsen.

Naast al deze gebruiksvoordelen is er nog een ander aspect dat zeker het vermelden waard is. Wanneer je een elektrisch apparaat gaat aanschaffen, moet je altijd even het energielabel bekijken. Doordat de koeltechniek van een tafelmodel koelkast veel eenvoudiger is dan bij de grote varianten, blijken de meeste exemplaren dan ook bijzonder zuinig.

De combinatie van een compact formaat en de eenvoudige koeltechnologie zorgt ervoor dat je energieverbruik veel lager ligt. Een toestel met A+ of A+++ label blijkt een echte aanbeveling om je verbruik met 50% te laten dalen. Zo werk je meteen mee aan een positief energiebeleid en deze koelkasten zijn een pak milieuvriendelijker.

 

De inrichting 

De tafelmodel koelkasten onderscheiden zich vooral door hun inrichting, kleur en extra functiemogelijkheden. Sommige exemplaren beschikken over 1, 2 of 3 legplateaus waarop je je voedingswaren netjes kunt ordenen. Daarnaast zijn de meeste varianten voorzien van een handige groenten-/fruitlade waarin je al je verse marktaankopen optimaal kunt bewaren. Kies bij voorkeur voor een koelkast met verstelbare legplateaus zodat je zelf kunt bepalen welke onderverdeling je wilt gebruiken.

Aan de binnenkant van de deur zijn er altijd speciale deurvakken om bijvoorbeeld eieren, bokalen en flessen in te plaatsen. Voor je een koelkast gaat aankopen is het belangrijk om even te kijken waar je hem wilt plaatsen zodat je rekening kunt houden met de draairichting van de deur. Een koelkast kan immers een naar rechts- of linksdraaiende deur hebben en er bestaan eveneens toestellen waarbij je de draairichting kunt aanpassen. 

Niet geheel onbelangrijk is de keuze voor een koelkast met of zonder vriesvak. Een kleine koelkast met vriesvak blijkt perfect mogelijk hoewel je dan moet inboeten op het volume van het koelgedeelte.

 

De inhoud en het formaat

Je zou kunnen stellen dat een tafelmodel koelkast een standaardformaat kent echter, zijn er soms exemplaren met afwijkende afmetingen. De meeste toestellen kennen een hoogte tussen 80 en 85 cm. De varianten met vriesvak blijken vaak iets hoger en kunnen tot 95 cm meten zodat je toch wel even moet bekijken of hij nog onder je werkblad past. Daarnaast kennen ze een variërende breedte tussen 45 en 60 cm en de meeste koelkasten zijn 60 cm diep. 

De inhoud van een koelkast staat volledig los van zijn afmetingen en dit komt voornamelijk door de onderverdeling en de vorm van de ijskast. Twee modellen met hetzelfde formaat kunnen dus eigenlijk een totaal ander volume hebben. De inhoud van de koeling ligt tussen 90 en 130 l wat ideaal is als je alleenstaande bent of als je hem als extra koelkast wilt gebruiken. Een exemplaar met vriesvak kent vaak een kleiner koelgedeelte omdat er gemiddeld 10 à 15 l voor het vriesvak wordt gereserveerd.

De types

Net zoals de grote ijskasten kun je bij een tafelmodel koelkast voor een losstaande of inbouwkoelkast kiezen. Als je de mogelijkheid hebt om de ijskast in je ingebouwde keuken te integreren blijkt de keuze snel gemaakt. Je zult immers heel wat ruimte besparen én het toestel zit netjes opgeborgen.

Woon je echter in een huurwoning, dan kun je beter opteren om een vrijstaande koelkast aan te schaffen. Deze kunnen veel gemakkelijker worden verhuisd zodat je hem altijd naar een eventuele nieuwe woonst kunt meenemen. Daarnaast kun je met een vrijstaand model extra werkruimte creëren want, je kunt er diverse andere apparaten bovenop plaatsen die anders gewoon op je aanrecht staan. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een tafelmodel koelkast en welke hoogte kent hij?

Alle tafelmodel koelkasten worden gekenmerkt door hun kleine formaat waardoor je ze gemakkelijk onder het aanrecht kunt schuiven. Deze uitvoeringen blijken dan ook bijzonder geschikt om in kleine ruimtes te gebruiken. De compacte apparaten worden met of zonder vriesvak aangeboden en deze keuze zal de inhoud van het koelgedeelte bepalen. De meeste exemplaren kennen een inhoud die tussen 90 en 140 l ligt. 

De meeste koelkasten kennen een redelijk vastgestelde afmeting die standaard 85 cm hoog en 60 cm diep is. Echter, het blijkt wel mogelijk om andere breedtes te kiezen en deze variëren tussen 45 en 60 cm. 

Q2: Hoeveel kost een tafelmodel koelkast?

Net zoals bij alle huishoudtoestellen blijkt de aankoopprijs van een aantal factoren afhankelijk te zijn. Zo zullen de inhoud, energieklasse, wel of geen vriesvak en het merk voor een groot deel de prijs bepalen. Je kunt reeds een standaard tafelmodel koelkast vinden voor de gemiddelde prijs van 150 euro. Hierbij moet je wel rekening houden met een vrij hoog energieverbruik waardoor de energiefactuur zal stijgen.

Daarnaast zijn er apparaten met een gemiddeld verbruik die tussen 180 en 300 euro kosten. Voor een energiezuinige tafelmodel koelkast met vriesvak zul je al snel rond 450 à 500 euro moeten neertellen. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES