10 beste Keukenmachines Test van 2024

 

Beste keukenmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben jij de hobbykok die graag het deeg van de pasta’s en taarten zelf maakt of ben jij de thuiskok die een keukenhulpje zoekt die zonder morren de worteltjes raspt? Als we de verschillende soorten toestellen gaan vergelijken, zien we keukenmachines die bedoeld zijn om deeg te kneden, te mengen en sausjes op te kloppen en andere toestellen die het gewoon allemaal kunnen. Zo blijkt de aanbieding van Kenwood KMX750 een zware motor te hebben en zeer geschikt te zijn om zwaar deeg te kneden. Daartegenover staat de Cheflee Keukenmachine – 1500W die geleverd wordt inclusief een stevige RVS mengkom met een inhoud van 6,2 liter. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste keukenmachines (Reviews) van 2024

 

Heeft jouw keukenmachine de geest gegeven of zoek je gewoon een nieuw keukenmaatje die een uitgebreider takenpakket aan kan? Wij willen je graag het advies geven om de 10 beste keukenmachines die wij voor jou geselecteerd hebben, eens grondig te bekijken. Kijk je uit voor een keukenmachine van de merken Tefal, Tomado of Braun? Of ga je voor een Kenwood kMix of de KitchenAid Artisan die gebruikt wordt door de populairste tv-chefs van de lage landen? Kies het apparaat dat het meest aan jouw eisen voldoet en ga daarbij zeker de aanbiedingen niet uit de weg.

 

1. Kenwood Keukenmixer KMX 750 met 6 snelheden

 

Deze mooie keukenmixer kan jouw beslag makkelijk mengen, kneden en kloppen dankzij een zware motor en de planetaire draaibeweging van de meng- en kneedhaak en de klopper. Hij kan hierdoor ook een grotere hoeveelheid beslag aan. Deze keukenmixer van Kenwood behoort bij de topproducten in ons lijstje.

Dit design toestel is gemaakt uit roestvrij staal en hij is beschikbaar in het rood, wit of zwart. Hij wordt bediend door middel van knoppen met 6 instellingen. Je bepaalt zelf op welke snelheid je beslag bewerkt wordt en of er moet geklopt, gekneed of gemengd worden. 

Er zijn meer dan 20 accessoires beschikbaar, dus hij kan nog heel wat extra klusjes aan. In de reviews zien we een grote tevredenheid over dit toestel. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en het apparaat doet wat men beloofd.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de machine heeft een antispatdeksel zodat alles netjes blijft. Een snoeropslag zorgt er voor dat de kabel mooi weggewerkt zit en dankzij de antislipvoetjes blijft hij stevig op het aanrecht staan.

Afmetingen en gewicht: de keukenmachine weegt ruim 10,9 kg en wordt gekenmerkt door een formaat van 46 x 44,5 x 29,5 cm. Je kunt er dus zeker van zijn dat hij stevigheid en stabiliteit garandeert. De mengkom heeft dan weer een totale inhoud van 5 l.

Extra: door de planetaire draaibeweging wordt beslag ook onderin de mengkom mooi gemengd.

 

Nadelen:

Toebehoren: een klant merkt op dat de kneedhaak van mindere kwaliteit is en niet de juiste vorm heeft, zodat kneden onderaan niet lukt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cheflee Keukenmachine – 1500W – RVS Mengkom (6,2 L) – Keukenrobot – Mixer met Garde

 

Net zoals de bekende Kenwood keukenmachine, de Smeg keukenmachines, de Magimix keukenmachines of de keukenmachines van Bosch – die we overigens verder in het rijtje uitvoerig bespreken – behoort ook dit apparaat van Cheflee eveneens tot de populairste – en misschien zelfs wel beste – merken. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd, gezien de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard om deze (beste) keukenmachine eens even onder de loep te nemen.

Zo is de uit kunstof en RVS vervaardigde keukenmachine eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V, waarna een ruim vermogen tot maar liefst 1500 watt kan worden gegarandeerd. Daarbij kun je overigens moeiteloos schakelen tussen de 6 ingebouwde snelheden en de bijbehorende pulse functie, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder wordt het geheel aangevuld met een functie automatisch uitschakelen, een roerfunctie, een turbo feature, een koord opslagruimte, een antislip bodem en een handige oververhittingsbeveiliging. Bij aankoop worden enkele leuke accessoires meegeleverd zodoende een optimale ervaring te kunnen beogen.

 

Voordelen: 

Inhoud: de meegeleverde RVS mengkom kent een ruime inhoud van maar liefst 6,2 liter.

Onderhoud: de meegeleverde accessoires en de losse onderdelen kunnen na gebruik zonder problemen in de vaatwasser worden geplaatst.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met verschillende andere keukenmachines én rekening houdend met de geleverde kwaliteit en accessoires, kunnen we spreken van een budgetvriendelijk apparaat.

Verpakkingsinhoud: de keukenmachine van Cheflee wordt jou aangeboden inclusief een mengkom, een deeghaak, een menghaak, een garde, een siliconen spatel, een beschermhoes en een eierscheider.

 

Nadelen:

Geen ijsmaler: houd er rekening mee dat deze (Lidl) keukenmachine niet geschikt is om ijs te malen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch MUM48A1 kleine keukenmachine multifunctioneel

 

Deze kleine compacte keukenmachine valt onder de noemer multifunctionele keukenmixer en heeft de laagste prijs in ons lijstje. Een veelzijdig toestel met een garde, kneedhaak, menghaak en een bijkomende foodprocessor met 3 snijschijven om te malen, raspen en snijden.

Deze keukenmachine met planetaire draaibeweging voor het bewerken van de ingrediënten heeft een roestvrijstalen mengkom met een inhoud van 3,9 l en een metalen behuizing. Hij wordt bediend door middel van draaischakelaars en heeft 4 snelheden. Door de antislip bodem is hij standvastig op je werkoppervlak. Deze keukenmachine is verkrijgbaar in de kleuren rood, zilver, zwart en wit.

Deze keukenmachine van Bosch valt eindeloos uit te breiden met onder andere een citruspers of vleesmolen, een accessoirehouder of bessen centrifuge en nog andere toebehoren. In de reviews zien we dat deze aankoop een algemene tevredenheid brengt over de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: een veelzijdig en compact toestel dat eenvoudig is in gebruik. Het geluid dat hij maakt is niet storend en hij is makkelijk te reinigen. Alle hulpstukken zijn vaatwasbestendig.

Vermogen: dit apparaat heeft een motor van 600 Watt met oververhittingsbeveiliging. Hij schakelt automatisch uit als hij te lang draait of als de hoeveelheden te groot zijn om goed te kunnen bewerken.

Afmetingen en gewicht: dit compacte toestel meet 30,5 x 26,5 x 26,5 cm en weegt 4,820 kg en kan dus makkelijk op de plank of in de kast worden opgeborgen. Het toestel heeft een snoerlengte van 1,2m.

Extra: het apparaat kan nog verder worden uitgebreid met talloze accessoires zodat dit een volwaardige multifunctionele keukenmachine wordt.

 

Nadelen:

Hoeveelheden: enig minpunt dat wordt opgemerkt door een klant is dat kleine porties minder goed gemengd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Smeg SMF01RDEU keukenmachine met retro-look

 

Deze stijlvolle keukenmachine met retro-look van Smeg is een toppertje in het gamma keukenmachines. Het toestel is volledig gemaakt uit roestvrij staal en heeft een mengkom van 4,8 l. Hij wordt bediend door middel van knoppen en hij werkt met 10 snelheden en een turbofunctie.

De planetaire draaibeweging zorgt er voor dat alle ingrediënten goed gemengd en gekneed worden. De bodem met antislip maakt dat hij vast staat en je ondertussen je handen vrij hebt voor andere dingen. Hij wordt geleverd als basis vaste keukenmixer met een roestvrijstalen klopper en een aluminium meng- en kneedhaak en hij is beschikbaar in 7 verschillende kleuren.

Deze keukenmachine van Smeg heeft een zwenkarm en alle toebehoren zijn vaatwasbestendig. In de reviews zien we een uitstekende tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding. Er worden geen minpunten opgemerkt.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit apparaat met planetaire draaibeweging heeft een antispatdeksel zodat de keuken netjes blijft. Hij heeft bovendien een veiligheidsslot bij de opstaande mixerkop zodat hij niet naar beneden kan klappen.

Afmetingen en gewicht: het toestel meet 37,8 x 40,2 x 22,1 cm en weegt 10 kg, hij is dus aan de zware kant maar te mooi om in de kast op te bergen.

Extra: een maatbeker en spatel worden inclusief meegeleverd.

 

Nadelen: 

Snoer: het enige minpunt dat we zouden kunnen opmerken is, dat het snoer van 1 m geen opbergvakje heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMY – Keukenmachine – Pastelgeel

 

Of je met deze Kitchenaid keukenmachine ook meteen voor één van de goedkope artikelen uit onze reeks kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten – ongeacht zijn hogere prijskaartje – overtuigd van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én fraaie design wat heel wat positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren oplevert. 

Maar wat maakt deze keukenmachine van Kitchenaid dan zo speciaal? Wij zoeken het even samen met jou uit. Zo springt de KitchenAid Artisan machine meteen in het oog vanwege zijn unieke pastel-gele design maar kun je daarnaast nog uit 27 andere kleurtjes kiezen. Voor elk wat wils dus! 

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Door hem aan te sluiten op het stroomnet – rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V – geniet je een ruim vermogen tot 300 watt verdeeld over 10 snelheden. Daardoor is hij geschikt om licht deeg te kloppen, mengen en/ of kneden. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ruime mengkom van 4,8 liter en diverse handige meegeleverde accessoires. Net zoals de bekende Bourgini keukenmachine, is ook dit exemplaar van KitchenAid een waar paradepaardje. 

 

Voordelen:

Vermogen: het apparaat weet een vermogen tot 300 watt te genereren verdeeld over 10 snelheden.

Gebruiksgemak: deze makkelijk te reinigen keukenmachine is geschikt om licht deeg te kneden, mengen en/ of kloppen.

Design: ben je niet helemaal dol op zijn pastelgele design, neem dan vlug een kijkje tussen de 27 andere designmogelijkheden.

Verpakkingsinhoud: de keukenmachine wordt geleverd inclusief een mengkom van 4,8 liter, een mengkom van 3 liter, een schenkschild, een 6-draads garde, een platte menghaak, een platte menghaak met flexibele kant, een kneedhaak en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Draadgarde: houd er rekening mee dat de draadgarde niet vaatwasserbestendig is en dus met de hand moet worden schoongemaakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. AEG Ultramix KM5520 keukenmachine met 2 mengkommen

 

Deze krachtige keukenmachine van AEG, één van de marktleiders op het gebied van keukenapparatuur, heeft een volledige metalen behuizing en 2 mengkommen in roestvrij staal. Hij komt in de kleuren rood, blauw, zwart en antraciet.

Door de planetaire werking en de krachtige motor lukt kloppen, kneden en mengen zonder moeite. Het toestel wordt bediend door middel van knoppen en hij heeft 10 snelheden. Bovendien heeft hij ook een pulsknop. Door de bodem met antislip staat hij stevig vast op je werkoppervlak. Hij wordt standaard geleverd met een menghaak, een menghaak met spatel, een kneedhaak en een klopper.

Dit mooie toestel is een blikvanger in je keuken. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over deze keukenmachine van Moulinex.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit apparaat heeft een antispatdeksel en een afsluitdeksel, wat heel handig is om de mengkom rechtstreeks in de koelkast te plaatsen.

Vermogen: de zware motor heeft een vermogen van 1200 Watt die het mogelijk maakt om met gemak brooddeeg te kneden.

Afmetingen: het toestel meet 36 x 21 x 37 cm en weegt 9 kg. Hij is zo mooi dat hij met plezier zal pronken op jouw aanrecht.

 

Nadelen: 

Snoer: het snoer van 1,25 m heeft ook hier jammer genoeg geen opbergvakje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Philips Avance Collectioneur HR778/00 multifunctionele keukenmixer

 

Dit keukenapparaat van Philips is een alles in 1 pakket. Het wordt standaard geleverd als keukenmixer met klopper, meng- en kneedhaak  en met als extra de foodprocessor met blender, sapcentrifuge, citruspers en snij- en raspschijven.

Het toestel komt in een zilveren uitvoering en de behuizing is gemaakt uit roestvrij staal. De kunststof mengkom heeft een inhoud van 3,4 l. Het apparaat kan ingesteld worden in 12 snelheden en hij heeft een pulseknop. Hij wordt bediend aan de hand van draaiknoppen.

De 13 bijgeleverde accessoires zorgen ervoor dat je tot wel 30 verschillende handelingen kunt uitvoeren met dit apparaat. In de reviews zien we dat de meeste klanten dit toestel aanraden en tevreden zijn over de prijs en kwaliteit. Enkelen merken op dat de kunststof mengkom en blender wel kwetsbaar zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het toestel is eenvoudig te bedienen en dankzij zijn veelvuldigheid kan hij dagelijks gebruikt worden. Van sap persen tot frietjes snijden en deeg kneden en nog zoveel meer.

Vermogen: de motor heeft een vermogen van 1300 Watt en is dus uiterst geschikt om zware werkjes uit te voeren in je keuken.

Afmetingen: hij meet 44 cm x 28,5 cm x 25,5 cm en weegt 7,5 kg. Het apparaat heeft een snoerlengte van 1,2 m.

 

Nadelen: 

Toebehoren: enkele klanten merken op dat de kwaliteit van de mengkom en van de blender van iets mindere kwaliteit zou zijn. De hakmolen voor vlees kan niet worden bijgekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Bourgini 22.5079 -Kitchen Chef Pro 1500 Watt

 

Deze mooie zilveren keukenmachine van Bourgini valt in de goedkope prijsklasse, maar staat dankzij zijn zware motor zijn mannetje in de keuken. Hij heeft een knappe vormgeving en is vervaardigd uit geborsteld aluminium. Zeker de moeite waard dus om even grondig te bekijken.

De roestvrijstalen mengkom heeft een inhoud van 4,5 l. De keukenmachine wordt bediend met knoppen en kan in 6 snelheden ingesteld worden. De planetaire draaibeweging zorgt dat alle beslag goed gemengd wordt. De antislip bodem zorgt er voor dat het toestel mooi vast staat.

De roestvrijstalen toebehoren en de mengkom zijn vaatwasbestendig. Door de kantelbare kop is hij makkelijk te bedienen. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews waarschijnlijk omdat de prijs weinig vertrouwen wekt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het antispatdeksel zorgt ervoor dat je werkoppervlak proper blijft. De antislip bodem maakt dat het toestel vast staat en dat je zo ondertussen je handen vrij hebt voor iets anders.

Vermogen: deze keukenmachine beschikt over een motor met een vermogen van 1500 Watt en maakt hem dus uiterst geschikt voor onder andere brooddeeg, pizzadeeg, taartbodems en nog veel meer te mengen en te kneden.

Afmetingen: hij meet 28 cm x 32,5 cm x 22,3 cm en weegt met zijn 4,5 kg uiterst licht voor dit soort toestellen.

 

Nadelen:

Snoer: het snoer van 0,8m heeft geen opbergvakje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Magnani Keukenmachine RVS met 6 snelheden

 

Van een minder bekend merk voor keukenapparatuur is deze keukenmachine van Magnani Italy. Magnani Italy staat al jaren gekend voor zijn uitstekende kwaliteit in keukenmessen. Deze keukenmixer met retro-look is enkel in het zwart verkrijgbaar.

Dit toestel heeft een behuizing en mengkom van 5 l in roestvrij staal. Het apparaat wordt standaard geleverd met een klopper en een meng- en kneedhaak. Hij kan ingesteld worden op 6 snelheden en hij heeft een krachtige motor die eenvoudig al je ingrediënten tot een mooi beslag kloppen of een lekker pizzadeeg kneden.

Het toestel wordt standaard geleverd met een roestvrijstalen klopper, meng- en kneedhaak. Een klant heeft het apparaat beoordeeld als zeer handig en van een goede kwaliteit met de correcte prijs.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het bijgeleverde antispatdeksel beschermt je keuken tegen rondvliegende spetters. Het toestel is bovendien makkelijk schoon te houden.

Afmetingen en gewicht: met zijn 4,3 kg is dit toestel zo licht als een pluimpje. Hij meet 14 cm x 32 cm x 32,8 cm en is makkelijk op te bergen.

Vermogen: door de motor met een vermogen van 1000 Watt zijn pannenkoekenbeslag en pizzadeeg voor dit toestel kinderspel.

 

Nadelen:

Geen toebehoren: het enige minpunt dat we hier kunnen opmerken is dat er geen accessoires voor dit toestel bestaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Westinghouse Keukenmachine – Zwart – 5,5 liter – 1300W

 

We sluiten het rijtje af met de keukenmachine van Westinghouse die – net zoals de meeste andere apparaten – eenvoudig op het stroomnet kan worden aangesloten waarna een ruim vermogen tot 1300 watt kan worden geleverd, verdeeld over maar liefst 8 snelheden. Dit maakt de Westinghouse keukenmachine dan ook geschikt om lichte én zwaardere deegsoorten te kneden, mengen en/ of kloppen wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de standaard meegeleverde RVS mengkom met een inhoud van 5,5 liter en zijn unieke planetaire werking waardoor alle ingrediënten steevast naar het midden van de mengkom worden geduwd. Daardoor kan een egaal beslag worden beoogd met behoud van alle ingrediënten en smaken.

Hoewel de Westinghouse keukenmachine heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen online reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje doet vermoeden dat je hem vast en zeker tussen de goedkope keukenmachines zult spotten.

Vermogen: hij weet een ruim vermogen tot maximaal 1300 watt te generen, verdeeld over verschillende snelheden.

Planetaire werking: hij steunt op het principe van een planetaire werking waarbij alle ingrediënten automatisch naar het midden van de mengkom worden geduwd zodoende snel een egaal beslag te kunnen bekomen.

Mengkom: bij aankoop wordt onder meer een stevige RVS mengkom meegeleverd met een ruime inhoud van 5,5 liter.

 

Nadelen:

Weinig design: in tegenstelling tot bijvoorbeeld de KitchenAid keukenmachine, biedt dit apparaat minder designmogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keukenmachines Koopgids

 

Steeds meer thuiskoks gaan op zoek naar een keukenmachine die hen helpt bij de dagelijkse bereiding van hun maaltijden of gewoon omdat ze graag koken en bakken. We zijn voor jou keukenmachines gaan vergelijken zodat we je kunnen helpen in je keuze. Wat het verschil is tussen een foodprocessor en een keukenmachine lijkt misschien een futiliteit maar is belangrijk om weten. Welk vermogen is er nodig om bijvoorbeeld brood te kneden en welke extra functies heeft deze machine en is ze makkelijk te onderhouden? 

Wat is een keukenmachine en het gebruiksgemak

Wanneer we op zoek gaan naar een keukenmachine zien we heel wat apparaten de revue passeren. Een keukenmachine is eigenlijk als basis een staande mixer. Hij is meer geschikt om deeg te kneden en te mengen dan de gewone handmixer omdat hij over een zwaardere motor beschikt.

De keukenmachine kan in de meeste gevallen nog uitgebreid worden met een foodprocessor die ook nog kan raspen, hakken, malen en snijden. Een extra mengkom, zodat je 2 gerechten tegelijk kunt maken, is ook een handigheid. Wanneer je dus voor dit toestel kiest, worden heel wat andere toestellen overbodig en creëer je meer ruimte in je keukenkastjes. Deze keukenmachines hebben veelal een mooi design en kunnen op het aanrecht in de keuken blijven staan. Bovendien zijn bijna alle onderdelen vaatwasbestendig.

 

Het type keukenmachine 

We onderscheiden hier 2 types keukenmachines. De staande keukenmixer en de foodprocessor. Veelal kan de staande keukenmixer uitgebreid worden met accessoires zodat hij ook de functies heeft van de foodprocessor. De foodprocessor kan ook uitgebreid worden met accessoires zodat hij dienst kan doen als vaste keukenmixer.

Alles hangt af waarvoor hij meestal zal gebruikt worden. Als je veel tijd doorbrengt in de keuken en veel bakt, dan ga je het best voor de vaste keukenmixer als basis. Ben je de thuiskok bij wie alles wat sneller mag gaan en die praktisch gebruik voorop stelt, dan kies je best de foodprocessor als basis.

Een toestel die het volledige pakket in één heeft is de multifunctionele keukenmachine. Deze voert alle functies uit die zowel de keukenmixer als de foodprocessor doen zonder dat er extra hulpstukken moeten voor aangekocht worden. Als je een persoon bent die zowel graag kookt als bakt, dan zouden we deze multifunctionele keukenmachine aanbevelen.

 

Gebruikte materialen en het vermogen

Keukenmachines worden zoals bijna alle andere keukentoestellen gemaakt uit roestvrij metaal. De kloppers, mengers en kneedhaken kunnen vervaardigd zijn uit staal of kunststof. Voor de mengkom en de snijschijven wordt eveneens roestvrij staal gebruikt.

Het vermogen van de keukenmachine is heel belangrijk als je kijkt voor wat je hem gaat gebruiken. Dit vermogen hangt af van het aantal Watt dat de motor heeft. Zoals bij alle elektrische toestellen geldt ook hier de regel, hoe hoger het vermogen hoe groter de kracht. Bij het kneden van deeg is dit dus een belangrijk aandachtspunt, een toestel met een minimum vermogen van 1000 Watt is hiervoor aangeraden.

Bediening en andere extra functies

De keukenmachines worden bediend door middel van schakelaars. Het aantal standen op deze schakelaars is belangrijk om de snelheid van het toestel in te stellen. Bij een keukenmixer is het fijn als je kunt instellen op welke snelheid jouw deeg moet gekneed worden of op welke stand je hem moet zetten om bijvoorbeeld room om te kloppen. Bij een foodprocessor heeft dit minder belang. Daarnaast hebben de meeste toestellen ook een pulse-stand. Deze doet de machine draaien als je de knop indrukt en stopt als je hem terug los laat. 

De beweging van de hulpstukken zijn van belang bij de vaste keukenmixer. De toestellen met planetaire draaibewegingen zijn keukenmachines waarbij de kneed- of menghaken en de klopper een draaibeweging maken zoals de planeten rond de zon draaien. Daarmee wordt bedoeld dat terwijl bijvoorbeeld de menghaak de ene kant opdraait, de kop de andere kant opdraait. Hierdoor wordt alles in de mengkom mooi gemengd, ook helemaal onderaan. Keukenmachines met planetaire beweging zijn ideaal ook voor het kneden van brooddeeg.

 

Design en prijskaartje

Tegenwoordig worden de keukentoestellen ontworpen zodat het echte blikvangers zijn in onze keuken. De laatste nieuwe trend is de retro-look en deze komt dan ook in verschillende hippe kleuren of in de rustige kleuren zwart, wit en metaal.

Wat het prijskaartje betreft, kun je al basistoestellen vinden vanaf ongeveer 100€. De gemiddelde prijs draait rond de 400€ en dan heb je al een heel mooi design toestel met naam. Het duurste toestel is ongeveer 750€ maar dan krijg je ook een toestel dat planetaire bewegingen maakt en van uitstekende kwaliteit is.

Bekijk zeker ook even de aanbiedingen, die zijn soms ook meer dan de moeite waard. 

Voor bijna elk toestel kunnen accessoires worden bijgekocht, maar die vallen meestal nogal duur uit in vergelijking met de aankoopprijs van het basistoestel. Misschien is het beter om meteen een multifunctionele keukenmachine aan te schaffen als we de prijzen van de accessoires in ons achterhoofd houden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke keukenmachine gebruikt Rudolph van Veen?

Rudolph van Veen is een bekende meesterkok, meesterpatissier en tv-presentator op het kookkanaal 24Kitchen. In zijn programma’s Rudolph’s Bakery en De Makkelijke Maaltijd maakt hij steeds gebruik van een keukenmachine van KitchenAid, namelijk de Artisan.

Als bekende meesterkoks deze apparaten gebruiken en promoten zullen die dan ook wel voldoen aan de hoge eisen die zij stellen in hun keuken. Ze zijn bovendien heel mooi om te zien, Rudolph maakt meestal gebruik van de KitchenAid in de kleur Keizerrood.

Q2: Wat kun je doen met een keukenmachine?

Een keukenmachine wordt veelal gebruikt door de hobbykok die graag bakt en graag tijd spendeert in de keuken. Met deze machine gaat het kneden van deeg voor een vers gebakken broodje of pizza heel wat vlotter dan als je zou alles met de hand moeten kneden.

Het bespaart je ook vermoeide armspieren en je hebt bovendien propere handen waarmee je ondertussen andere dingen kan doen. Room opkloppen of beslag mengen is ook een fluitje van een cent met een handige keukenmachine, zo bak je met plezier mooie taarten. Alle accessoires zijn meestal vaatwasbestendig.

 

Q3: Wat is het verschil tussen een foodprocessor en een keukenmachine?

De foodprocessor is heel praktisch voor de thuiskok bij wie het snel moet gaan. Het toestel raspt je groentjes en de kaas, hakt nootjes en specerijen, maalt vlees voor een lekker hamburger of worsten en snijdt groentjes in een oogwenk. Veel foodprocessors komen ook nog met een citruspers en blender om het plaatje compleet te maken. De kom bij de foodprocessor klikt vast op de motor van het toestel.

De keukenmachine is de keukenhulp bij uitstek voor wie graag bakt. Eiwit opkloppen, deeg kneden en beslag mengen gebeurt hier zonder moeite. De keukenmachine heeft een arm waar de mengkom wordt onder gezet. 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES