Beste steelpan

 

Steelpannen test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste steelpan. Daarom willen wij jou ook graag even een handje op weg helpen. We hebben een handige koopgids geschreven waarin we jou enkele tips geven wanneer je op zoek gaat naar een steelpan. Verder hebben we ook onderzocht welke 3 steelpannen op dit moment de meeste beoordelingen hebben gekregen en dus de beste keuze zijn. Zo is onder andere gebleken dat je met de Le Creuset Les Forgees een degelijk apparaat in huis haalt dat volledig vervaardigd is uit degelijk en hoogwaardig roestvrij staal. Het is afgewerkt met een handig handvat uit aluminium. Je kunt ook altijd kiezen voor de Tefal So Intensive steelpan. Dit product is helemaal vrij van PFOA waardoor er dus tijdens het koken geen schadelijke stoffen zullen vrijkomen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Steelpan reviews – top 5

 

 

Hoe fijn zal het zijn om te kunnen bakken, zonder je druk te maken dat het voedsel zal aanbranden. Die zorgen kun je nu gelukkig opzij zetten, want dankzij de steelpan hoef jij niet langer dan nodig de pan te reinigen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste steelpan.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Le Creuset Les Forgees

 

De Le Creuset Les Forgees is een steelpan gemaakt van roestvrij staal met een aluminium handvat. Deze pan heeft een diameter van 16 cm en het is geschikt om gebruikt te worden op verschillende warmtebronnen zoals elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch.

Het is vaatwasser- en ovenbestendig, maar het is niet bestemd voor gebruik in een magnetron. De Le Creuset Les Forgees heeft een inhoud van 1,6 liter.

Gelet op de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope steelpannen, maar het is desondanks goed bevonden onder de gebruikers van deze pan. De meeste individuen raden het aan, want het is duurzaam en het is handig in gebruik.

Het is van goede kwaliteit en het heeft een fraai design. Ook heeft het een goede prijs. Het is voor 1 gebruiker echter jammer dat met deze pan geen deksel wordt geleverd.

Indien je op zoek gaat naar een nieuwe steelpan dan zul je heel wat modellen van Le Creuset zien passeren. Voor velen is het ook veruit het beste merk. Dit model heeft een diameter van maar liefst 16 cm en kan op heel wat positieve reacties van de klanten rekenen.

 

Voordelen: 

Warmtebron: je kunt deze Le Creuset steelpan gebruiken in combinatie met gelijk welke warmtebron. Zelfs inductie behoort tot de mogelijkheden. Bovendien mag je deze steelpan ook in de oven gebruiken.

Materiaal: dit model is voor het grootste gedeelte gemaakt uit stevig roestvrij staal. Het handvat van de steelpan bestaat uit aluminium.

Handig in gebruik: indien je niet zo graag de afwas doet dan zul je met deze steelpan geen probleem hebben. Dit model kun je namelijk gewoon in de vaatwasmachine stoppen.

Formaat: de steelpan heeft een doorsnede van 16 cm en een volume van maar liefst 1,6 liter. Je kunt er dus al heel wat gerechtjes in klaarmaken.

 

Nadelen: 

Geen magnetron: je kunt deze steelpan in combinatie met heel wat warmtebronnen gebruiken. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze niet in de magnetron mag plaatsen.

Prijskaartje: het is niet meteen het product met de laagste prijs in vergelijking met de andere steelpannen uit deze lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal So Intensive

 

De Tefal So Intensive is een steelpan met een speciale Titanium force anti-aanbaklaag. Deze laag is van een zeer hoge kwaliteit en het is vrij van PFOA. Door deze dikke, sterke en duurzame laag heb je tijdens het bakken geen boter of olie meer nodig.

De steelpan heeft een sterke bodem die ervoor zorgt dat de warmte gelijkmatig over de hele bodem wordt verspreid en die niet vervormt. Het heeft een soft touch handgreep voor een comfortabel gevoel tijdens het koken en het bakken en het is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, behalve inductie.

Het groter deel aan gebruikers van de Tefal So Intensive geven er goed advies voor, want deze steelpan is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Daarnaast is het ook duurzaam. Een gebruiker vindt dit product erg duur.

Ook Tefal behoort zeker en vast tot de bekende merken op het gebied van huishoud toestellen. Net zoals het voorgaande product heeft ook deze steelpan een diameter van ruim 16 cm. Bovendien kun je de pan op verschillende warmtebronnen gebruiken zoals gas, keramisch, elektrisch en zelfs halogeen.

 

Voordelen: 

Onderhoud: doordat je deze steelpan zonder problemen in de vaatwasmachine kunt stoppen, hoef je geen tijd meer te verliezen aan de afwas.

Titanium force antiaanbaklaag: dankzij de Titanium force antiaanbaklaag hoef je helemaal geen boter of eventueel olie meer te gebruiken. Verder is deze antiaanbaklaag ook helemaal vrij van PFOA.

Comfort: je zult merken dat het model over een soft touch handgreep bechikt. Deze handgreep zal dus niet oververhit raken waardoor je geen schrik hoeft te hebben om je te verbranden.

Handig in gebruik: deze steelpan zal de warmte op een mooie en gelijkmatige manier gaan verdelen over de volledige bodem.

 

Nadelen: 

Geen inductie: indien je interesse hebt in deze steelpan dan is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze pan niet op inductie kunt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Riess Bunt Email

 

De Riess Bunt Email steelpan heeft een diameter van 14 centimeter en het heeft een volume van ¾ liter. Deze pan is groen geproduceerd voor gezond koken en het heeft een schenktuit. Het heeft een uiterst glad oppervlak en een krasbestendig geëmailleerde toplaag. Hierdoor is dit product ook gemakkelijk schoon te maken.

Dit product heeft een dikte van 2 mm, een breedte van 17 cm en een hoogte van 7 cm. Verder is het geschikt voor gebruik op diverse warmtebronnen zoals gas, keramisch, elektrisch en inductie.

Voor deze steelpan zijn er meer positieve dan negatieve reviews te lezen. De eerste groep raadt dit product aan, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een fraai design en een koper ziet graag grotere formaten van deze pan tegemoet. Voor een gebruiker is dit product onhandig in gebruik.

Ook met de Riess steelpan haal je een zeer degelijke pan in huis. In vergelijking met de voorgaande toestellen is deze pan iets compacter. Met een doorsnede van 14 cm is het ideaal voor studenten of mensen met een kleiner gezin.

 

Voordelen: 

Warmtebron: je kunt deze steelpan zonder problemen gebruiken op een elektrisch vuur, een gasvuur of een keramisch vuur. Verder is ook inductie geen enkel probleem.

Materiaal: deze steelpan is helemaal vervaardigd uit stevig en hoogwaardig geëmailleerd staal. Daardoor is de steelpan niet alleen krasbestendig maar bovenal ook eenvoudig om schoon te maken.

Handig in gebruik: de pan is voorzien van een handige schenktuit waarmee je dan op een eenvoudige manier eventueel de soep of de saus kunt serveren.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper vindt dat deze steelpan eigenlijk niet zo handig is om het te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brabantia met deksel

 

Deze Brabantia steelpan met deksel is vervaardigd uit gesmeed aluminium voor een evenredige verdeling van warmte. Met een voedselveilige antiaanbaklaag, waardoor je bij het bakken weinig tot geen olie of boter nodig hebt.

Dit product is voorzien van een gehard glazen deksel, die schok- en warmtebestendig is tot 175 graden Celsius. De handgreep is ergonomisch en zelfs warmtebestendig tot 260 graden Celsius. Deze pan is geschikt om gebruikt te worden op warmtebronnen als gas, elektrisch, inductie en nog anderen. Dit product heeft een aangezette magnetische bodem met een diameter van 18 cm en een volume van 2,2 liter.

De ene gebruiker van dit product is er heel tevreden mee, want het heeft een goede prijs en het is van goede kwaliteit. De Brabantia steelpan met deksel is handig in gebruik en het is erg duurzaam. Het heeft ook een fraai design.

Volgens de verschillende kopers mag je met de Brabantia steelpan rekenen op een zeer stevig en degelijk product. De pan heeft een doorsnede van ruim 18 cm en kan op gelijk welke warmtebron gebruikt worden. Daardoor vermoeden wij dat het misschien wel eens tot de populairste steelpannen uit onze lijst zou kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Warmtebron: je kunt deze steelpan zonder problemen in combinatie met verschillende warmtebronnen gebruiken. Zo kun je gebruik maken van elektrisch, gas, halogeen, keramisch of inductie.

Onderhoud: indien je een hekel hebt aan afwassen dan zul je met deze steelpan echt tevreden zijn. Dit model mag zonder problemen in de vaatwasmachine gestopt worden.

Gebruiksgemak: de pan is helemaal gemaakt uit gesmeed aluminium. Verder is er een stevige antiaanbaklaag voorzien waardoor je eigenlijk amper boter of olie zult hoeven te gebruiken.

Deksel: het deksel van deze steelpan is vervaardigd uit gehard glas. Het is bovendien niet alleen schokbestendig maar ook nog eens warmtebestendig.

 

Nadelen: 

Onhandig in gebruik: slechts één koper vindt het product toch vrij onhandig om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. CT “Diamant”

 

De “Diamant Steelpan heeft een breedte van 17 cm, een hoogte van 9cm en een lengte van 9 cm.

Dit product is uiterst geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen met uitzondering van inductie en het is vaatwasser bestendig. Het is gemaakt van aluminium met een kwalitatief glazen deksel en het heeft een cool touch handgreep. Deze pan heeft geen antiaanbaklaag noch een deksel die te vergrendelen is. Verder is het niet magnetron bestendig en handig voor één of twee maaltijden.

Als je kijkt naar de prijs van de Diamant, dan lijkt het wel een steelpan aanbieding en dat is het ook voor alle gebruikers van dit product. Voor hen is dit een top product, want het heeft een goede prijs en het is van goede kwaliteit. Verder is het erg duurzaam en het is ook heel handig in gebruik.

Indien je liever iets minder wilt spenderen aan een degelijke steelpan dan kun je dit model van CT eens grondig bestuderen. Deze steelpan kan rekenen op heel wat positieve reacties alhoewel sommige kopers ook iets minder tevreden zijn.

 

Voordelen: 

Vaatwasmachine: het is mogelijk om deze steelpan in de vaatwasmachine te stoppen. Ideaal voor personen die een hekel hebben aan afwassen.

Cool touch handgreep: dankzij de cool touch handgreep hoef je geen schrik te hebben om eventuele brandwonden op te lopen.

Warmtebron: je hoeft er rekening mee te houden dat je deze steelpan niet op inductie noch in de oven kunt gebruiken.

 

Nadelen: 

Geen antiaanbaklaag: deze steelpan is niet voorzien van een handige antiaanbaklaag.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steelpannen koopgids

 

Als je graag kookt heb je zeker verschillende soorten pannen in huis. Een handige soort pan is de steelpan. Deze worden veel gebruikt vooral voor het bakken van vlees of vis maar je kunt er natuurlijk ook groenten in bereiden. Bij het kopen van een goede steelpan kun je best rekening houden met de warmtebron die je gebruikt, het materiaal waarvan de pan gemaakt is, het onderhoud, de antiaanbaklaag en de prijs.

Warmtebron

Er zijn vijf verschillende soorten warmtebronnen: gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie. Bij het kopen van een steelpan moet je er zeker op letten als deze geschikt is voor de warmtebron die jij thuis gebruikt. Als je dus op gas kookt moet je zeker kijken dat de pan geschikt is voor een gasvuur. Dit is eigenlijk geen goed voorbeeld want alle pannen zijn geschikt voor gas.

Het probleem doet zich vooral voor bij inductie. Als je op inductie kookt dan moet je een pan kopen die speciaal vervaardigd is om te koken op inductie. Sommige mensen kiezen voor een pan die geschikt is voor keramisch omdat deze goedkoper zijn, maar ze gaan ook veel sneller stuk.

Sommige pannen zijn ook geschikt om in de oven te plaatsen, bij een steelpan is het dan nodig dat de steel niet van hout gemaakt is zodat deze geen vuur kan vatten. Je kunt ook steelpannen kopen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen, zo heb je geen enkel probleem als je wilt veranderen van warmtebron bij jou thuis.   

Let er ook op dat een pan de juiste grootte heeft van een kookzone. Een kleine pan op een grote kookzone zetten zorgt er enkel voor dat de pan vlugger kapot gaat en dat je meer energie verbruikt dan nodig.

 

Materiaal van de steelpan

Vele pannen zijn gemaakt van roestvrij staal. De voordelen van dit materiaal is de hoge duurzaamheid en het is makkelijk om te reinigen. Als de steel ook van roestvrij staal gemaakt is dan kun je deze pan makkelijk in de oven gebruiken en zelfs schoonmaken in de vaatwasmachine.

Een steelpan die gemaakt is van geëmailleerd gietijzer is perfect om vlees te stoven omdat ze langzaam heet worden. Een geëmailleerde pan is duurzaam en de laag geeft niet af dus je kunt ook deze pannen in de oven plaatsen en laten afwassen in de vaatwasmachine. Het enige nadeel aan deze pannen is dat ze een zwaarder gewicht hebben dan pannen die uit een ander materiaal vervaardigd zijn.

Als je lichte steelpannen wilt kopen dan kun kiezen voor een pan van aluminium. Deze zijn meestal ook goedkoper maar kunnen het voedsel wel beïnvloeden. Als je de steelpan in de oven wilt zetten let er dan zeker op dat de steel niet uit hout of plastic bestaat want dan kunnen ze vuur vatten.

 

Antiaanbaklaag en onderhoud

Een antiaanbaklaag doet wat de naam al laat vermoeden, het zorgt ervoor dat het voedsel niet aan de pan bakt. Hierdoor wordt het veel makkelijker om de steelpan schoon te maken. De aanbeveling is om zo’n pan gewoon met warm water schoon te maken en geen zeep te gebruiken. Zo raakt de antiaanbaklaag niet beschadigd en blijft het naar behoren werken. Het is ook goed om de pan af en toe in te vetten met een beetje olie.

Om de pan langer te kunnen gebruiken is het aangeraden om er nooit met een ijzeren lepel in te koken. Gebruiken altijd een lepel die gemaakt is van plastic of van hout zodat je de antiaanbaklaag niet kunt beschadigen.

Als je de pan handmatig schoonmaakt dan moet je er zeker op letten dat je geen bijtende middelen gebruikt. Dit kan de antiaanbaklaag beschadigen en ervoor zorgen dat je pan veel eerder onbruikbaar is.

Prijs van een steelpan

Je kunt een steelpan in verschillende groottes kopen. Een klein steelpan is goedkoper dan een grote steelpan, maar je kunt er ook minder voedsel in bereiden. De prijs van een steelpan is ook afhankelijk van het merk van de pan, een bekend merk is duurder maar heeft meestal ook een hogere duurzaamheid. Als je een beperkt budget hebt kun je kiezen voor een goedkopere pan maar het is toch beter om dan even te wachten zodat je een steelpan van hoge kwaliteit kunt kopen.

Op het internet kun je makkelijk mooie aanbiedingen vinden door verschillende producten met elkaar te vergelijken. Je moet hierbij nog rekening houden met de verzendkosten want deze zijn niet altijd gratis. Vele supermarkten bieden geregeld ook een pannenset aan zodat je meteen meerdere pannen kunt kopen om te gebruiken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES