8 beste eierkokers Test van 2024

 

Beste eierkokers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er wordt wel eens gezegd dat het ontbijt veruit de belangrijkste maaltijd is van de dag. Een uitgebreid ontbijt is dan ook een goede aanbeveling en kan voor een goed begin van de dag zorgen. Heel wat mensen hebben graag een eitje bij het ontbijt. Dit kun je eenvoudig klaarmaken met behulp van een een handige eierkoker. Wij raden je dan ook aan om eerst even kort onze koopgids omtrent eierkokers door te nemen. Om het voor jou echter allemaal wat makkelijker te maken, zijn we ook zelf op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de GoodForce – Elektrische eierkoker die gekenmerkt wordt door een maximaal vermogen van 400 watt. Daartegenover staat de Cuisinart CEC10E eierkoker die tot maar liefst 10 eitjes per keer weet te bereiden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste eierkokers (Reviews) van 2024

 

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maak je dus geen zorgen om een groot ontbijt klaar te maken en daar hoort natuurlijk een hardgekookt eitje bij. Heb je nog geen eierkoker in je keuken, koop er dan een online. Wij hebben vijf verschillende topproducten vergeleken op basis van online beoordelingen. Lees gerust verder en kies er de beste eierkoker voor jezelf uit.

 

1. GoodForce – Elektrische eierkoker – voor 6 eieren – met timer en alarm

 

Net zoals de bekende Silvercrest eierkoker, behoort ook dit exemplaar van GoodForce tot de absolute toppertjes. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie, bijbehorende, gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om deze elektrische eierkoker eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de GoodForce eierkoker in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering, wat het makkelijker maakt om te plaatsen, op te bergen en/ of mee te nemen als je op reis gaat. Met behulp van het 0,90 meter lange snoer kun je de – uit stevig polypropyleen vervaardigde – eierkoker makkelijk op het stroomnet aansluiten waarna een vermogen tot maximaal 400 watt wordt geleverd.

Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met een geïntegreerde switch on timer inclusief waarschuwingssignaal, een verstelbare boiledness, een waterniveau indicator, een afneembaar reservoir met een inhoud van 600 ml en een stevige bodem met antislip. Kortom, een praktisch apparaatje waarmee je tot wel 6 eitjes per keer kunt klaarmaken en dit alles tegen een correcte prijs.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: hoewel deze eierkoker niet meteen over de laagste prijs beschikt, behoort hij wel degelijk tot de goedkope of budgetvriendelijke aanbevelingen.

BPA-vrij: zowel de eierkoker alsook het deksel werden uit BPA-vrije materialen vervaardigd, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Waterreservoir: de elektrische eierkoker is uitgerust met een makkelijk afneembaar reservoir met een inhoud van 600 ml.

Gebruiksvriendelijk: de eierkoker maakt het mogelijk om tot maximaal 6 eitjes per keer klaar te maken aan een totaal – weliswaar verstelbaar – vermogen van 400 watt. Dit wordt aangevuld met een timerfunctie, een waarschuwingssignaal en een bodem met antislip.

 

Nadelen:

Alarm: hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van het product, vindt een kleine minderheid het alarmsignaal niet altijd even duidelijk hoorbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cuisinart CEC10E – Eierkoker – Multifunctioneel – Tot wel 10 eieren tegelijk

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je hiervoor bereid net iets meer budget vrij te maken, dan lijkt deze CEC10E eierkoker van Cuisinart alvast een stap in de goede richting. Het betreft een multifunctioneel exemplaar waarin tot maar liefst 10 eitjes per keer kunnen worden geplaatst én bovendien geschakeld kan worden tussen wel 5 verschillende bereidingsmanieren.

Verder blijkt deze veelzijdige eierkoker – overigens afkomstig uit de bekende Classic Range van Cuisinart serie – uitgerust met een stevig snoer waarmee je het apparaat met het stroomnet kunt koppelen rekening houdend met een invoerspanning van 220-240 Volt. Na een correcte inschakeling en bij correct gebruik kan vervolgens een ruim vermogen tot wel 600 Watt geleverd worden.

Dit alles wordt krijgt nog eens een extra update met de aanwezigheid van een automatische uitschakelingsfunctie, antislipvoetjes, een automatische afslag, een indicatielampje en een instelbare hardheid functie.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze unieke veelzijdige eierkoker wordt aangevuld met diverse extra functies en opties zoals een indicatielampje, een automatische uitschakelingsfunctie en afslag, een instelbare hardheid, een warmhoudfunctie en een proces-klaar lampje.

Vermogen: bij correct gebruik kan deze eierkoker een vermogen van makkelijk 600 Watt garanderen.

Bereidingen: de eierkoker biedt de mogelijkheid om 10 eitjes per keer klaar te maken én te kiezen uit 1 van de 5 voorgeprogrammeerde bereidingsmanieren.

 

Nadelen:

Geen waarschuwingssignaal: in tegenstelling tot het voorgaande apparaat, blijkt dit exemplaar niet meteen over een waarschuwingssignaal te beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cloer 6020 Eierkoker

 

De Cloer 6020 eierkoker heeft een vermogen van 300 Watt en is geschikt voor maximum 3 eieren. Het apparaat heeft een zwarte kleur en is uitgerust met een automatische uitschakeling.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Alle kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van deze eierkoker aanbieding en ook over de prijs die ze ervoor betalen. Het toestel is compact en is eenvoudig in gebruik.

Het maakt een luid en duidelijk geluid wanneer de eieren klaar zijn en het deksel bevat zowel de maatbeker als de eierprikker.

Wel opletten om het apparaat vast te nemen want sommige delen worden gloeiend heet. Volgens één koper is het zoemgeluid ook te hard en zou het storend kunnen zijn voor andere mensen.

Dankzij de Cloer 6020 eierkoker kun jij vanaf nu elke morgen van een heerlijk hard of zacht gekookt eitje genieten bij het ontbijt. Het is niet één van de goedkope toestellen maar dit lijkt de overgrote meerderheid van de kopers niet te storen. Daardoor vermoeden wij dat het wel eens een product van hoge kwaliteit zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Kracht: het toestel heeft een vermogen van ongeveer 300 watt en behoort zeker nog tot de krachtige toestellen.

Inhoud: de eierkoker biedt je de mogelijkheid om tot 3 eitjes per keer klaar te maken. Het is dus iets  compacter en daardoor ideaal om onderweg mee te nemen.

Design: de eierkoker heeft een zwarte kleur en past daardoor in gelijk welke inrichting.

 

Nadelen:

Snoerlengte: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het snoer net iets te kort is en er daardoor dus niet voldoende bewegingsvrijheid is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar EK-3076 Eierkoker

 

Met deze Tristar eierkoker kun je tot wel 7 eieren tegelijk koken! Ideaal voor een gezin met kinderen. Deze design eierkoker beschikt over een eierrekje en een maatbeker met een eierprikker in de bodem. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope eierkokers.

De aan- en uitschakelaar heeft een indicatielampje en het deksel beschikt over een stoomuitlaat. Wanneer de eieren klaar zijn gaat er een zoemer af en het toestel beschikt ook over een timer en een droogkookbeveiliging.

Aan de vele beoordelingen te zien vinden de kopers dit product echt top. Ze zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Je verbruikt minder water en de eitjes worden perfect gekookt. Enkele kopers vinden de kwaliteit ondermaats en vinden het apparaat nogal kwetsbaar.

Indien je op zoek bent naar een degelijke eierkoker maar er niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kan het misschien een goede aanbeveling zijn om even dit apparaat van het merk Tristar te bekijken. In vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen, beschikt deze eierkoker daadwerkelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult versteld staan van het bijzonder voordelige tarief van deze eierkoker. Ideaal als je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel wilt spenderen aan een kwalitatieve eierkoker.

Vermogen: dit toestel heeft een vermogen van maar liefst 350 watt. Daardoor mag je het zeker tot de krachtige eierkokers rekenen.

Gebruiksgemak: met dit apparaat kun je tot wel 7 eitjes tegelijk klaarmaken. Bovendien krijg je ook een geluid te horen op het moment dat de eieren de vooraf ingestelde hardheid hebben bereikt.

Accessoires: bij de aankoop krijg je er ook een handige maatbeker en een eierprikker bij. Ook de handleiding is zeker en vast een pluspunt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een aantal gebruikers blijkt deze eierkoker niet zo duurzaam te zijn en gaat deze bijzonder snel stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bomann EK 5022 CB wit

 

Met deze elektrische eierkoker van Bomann kun je tot 6 eieren tegelijk koken. Het apparaat beschikt over een verlichte aan/uitknop en een zoemer die je waarschuwt wanneer de eitjes klaar zijn. Het deksel beschikt over een kijkvenster zodat je de eitjes in de gaten kunt houden.

Het toestel wordt geleverd met een maatbeker met eierprikker en heeft een vermogen van 400 Watt. Het toestel heeft een witte kleur. Dankzij de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope eierkokers.

Over dit product zijn nog maar drie reviews geschreven maar deze zijn uitsluitend positief. Het product is van topkwaliteit en heeft een hele goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is eenvoudig te gebruiken via de aan/uitknop en je kunt de eitjes er makkelijk uithalen met het draagmandje. Voor alle gebruikers is deze eierkoker aanbieding een voordelige koop geweest.

Ook deze Bomann eierkoker kun je zeker en vast tussen de goedkope exemplaren spotten vanwege het voordelige tarief. Het is een transparante eierkoker waarbij je het proces dus van zeer dichtbij kunt volgen. Het loont dan ook zeker de moeite om de voor- en nadelen van dit apparaat eens van dichtbij onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Kracht: dit toestel beschikt over een vermogen van maar liefst 400 watt en is daardoor zeker één van de krachtige eierkokers.

Handig in gebruik: je kunt tot wel 6 eieren per keer klaarmaken en bovendien wordt er een signaal gegeven op het moment dat de eitjes klaar zijn.

 

Nadelen:

Onvoorspelbaar: niet alle kopers blijken even overtuigd. Volgens één enkele klant is het toestel behoorlijk onvoorspelbaar en dus niet helemaal veilig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Princess 262041 – Eierkoker – Geschikt voor 6 eieren

 

Met deze functionele eierkoker van Princess kun je 1 tot 6 eieren naar wens bereiden. Doordat hij over een handige draaiknop beschikt, kun je de gewenste hardheid van de eitjes gemakkelijk instellen zodat ze altijd perfect gekookt zijn.

In de meegeleverde maatbeker meet je de correcte hoeveelheid water af om dit vervolgens op de roestvrijstalen verhittingsplaat te gieten. Het gebruiksgemak wordt nog een tikkeltje versterkt doordat er op de maatbeker een prikker werd aangebracht om in de eierschaal een gaatje te prikken. Dankzij de automatische uitschakeling en het indicatielampje dat aangeeft wanneer het kookproces voltooid is, zie je meteen wanneer de eieren klaar zijn.

Dit toestel kent trouwens een vermogen van 350 Watt waardoor hij vrij snel zijn gewenste temperatuur bereikt. In de reviews merken we dat de meningen over dit apparaat nogal verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het ontbreken van een hoorbaar signaal. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit toestel is voorzien van een handige draaiknop waarmee je de gewenste garing kunt instellen.

Maatbeker: de meegeleverde maatbeker beschikt over een maataanduiding waarop je de hoeveelheid water voor zacht-, medium- of hardgekookte eieren kunt aflezen. Met de prikker kun je gemakkelijk een gaatje in de eierschaal maken.

Materiaal: dit apparaat heeft een transparant kunststof deksel en roestvrijstalen verwarmingsplaat die niet aan corrosie onderhevig is.

Hoeveelheid: in deze eierkoker kun je 1 tot 6 eieren koken waardoor je je ganse gezin tegelijk kunt bedienen.

 

Nadelen:

Geen signaal: enkele klanten zijn minder tevreden over dit toestel omdat hij geen waarschuwingssignaal geeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Wmf Stelio – Eierkoker – geschikt voor 1 tot 7 eieren

 

WMF wordt door velen als het beste merk beschouwd voor keukenaccessoires die je het leven veel gemakkelijker maken. De mooie WMF eierkoker is door zijn ruime capaciteit van 1 tot 7 eieren, het perfecte toestel voor grote gezinnen die graag samen ontbijten.

Dit apparaat beschikt over een vermogen van 380 Watt waardoor het kookproces vrij snel in gang wordt gezet. Doordat hij over een innovatieve doorkookfunctie beschikt, kun je gewoon het gaarproces verderzetten zodat je zowel zacht- als hardgekookte eieren gelijktijdig kunt bereiden. Wanneer elke ingestelde kookstand afgelopen is, zul je telkens een duidelijk signaal horen om aan te geven dat bijvoorbeeld de zachtgekookte eitjes klaar zijn terwijl de andere nog doorkoken.

Verder krijg je er een maatbeker met prikker bij zodat je de exacte hoeveelheid water kunt toevoegen om de gewenste hardheid te bekomen. Het roestvrijstalen deksel en de eierhouder kunnen overigens in de vaatwasmachine worden geplaatst om ze te reinigen. In de reviews zien we dat deze eierkoker een zeer goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: hij beschikt over een doorkookfunctie die je toelaat om bijvoorbeeld zacht- en hardgekookte eieren gelijktijdig te bereiden.

Geluidssignaal: telkens een vooraf ingestelde hardheid bereikt is, zal het toestel een signaal geven zodat je gemakkelijk weet wanneer de eerste eitjes klaar zijn.

Vermogen: door zijn vermogen van 380 Watt beschikt hij over voldoende kracht om vrij snel zijn temperatuur te bereiken.

Capaciteit: met deze eierkoker kun je 1 tot 7 eieren koken waardoor hij ideaal is voor grote gezinnen.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit het duurste toestel in onze selectie is waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. MikaMax Magnetron Eierkoker – Eierkoker – Eierkoker Magnetron – 4 stuks

 

Dit apparaatje heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij in bijna elk budget past. Door zijn grappige design in de vorm van een kip, is hij heel leuk om gewoon op je aanrecht te laten staan.

Deze eierkoker werd speciaal ontwikkeld om in de magnetron te plaatsen zodat je in een mum van tijd 1 tot 4 eitjes kunt koken om heerlijk te ontbijten. Hij is bovendien heel eenvoudig te gebruiken door er gewoon de juiste hoeveelheid water in te gieten en hem in de microgolf te plaatsen. Vervolgens moet je de benodigde kooktijd instellen en klaar is kees.

Dit handige hebbeding weegt slechts 115 g en meet 14,3 x 14 x 14 cm zodat je hem gemakkelijk in je tas kunt meenemen om op je werk van een vers gekookt eitje te genieten. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar ze merken op dat er een duidelijke handleiding ontbreekt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat dit apparaatje gewoon in de magnetron kan worden geplaatst, kun je hem gemakkelijk naar het werk meenemen.

Eenvoudig gebruik: een eitje koken kan eigenlijk niet eenvoudiger zijn. De correcte hoeveelheid water in de eierkoker doen, het geheel in de microgolfoven plaatsen en vervolgens de tijd instellen.

Inhoud: hij kent een formaat van 14,3 x 14 x 14 cm waarmee je toch wel 1 tot 4 eitjes kunt bereiden.

Het prijskaartje: deze eierkoker voert de voordeligste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij voor quasi iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen:

Geen handleiding: enkele klanten merken op dat de bijgevoegde handleiding in het Chinees of Japans is waardoor deze eigenlijk nutteloos is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eierkokers Koopgids

 

Met een eierkoker kun je een eitje koken op je favoriete manier. Hard- of zachtgekookt, je kunt dit apparaat instellen om automatisch uit te schakelen wanneer het eitje genoeg gekookt is. Bij het kopen van dit toestel zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden zoals het aantal eieren die je wilt koken, de nuttige functies, de accessoires en de prijs.

Hoeveel eieren wil je koken

De meeste eierkokers beschikken over de mogelijkheid om 6 eieren te koken. Natuurlijk is dit voor sommige mensen te veel. Als je nog geen kinderen hebt dan heb je geen 6 eieren nodig. Je kunt gelukkig ook andere apparaten kopen die je de mogelijkheid geven om slechts 3 eieren te koken. Zelfs toestellen voor 1 ei kun je op de markt vinden.

Aan de andere kant zijn er mensen met een groot gezin die 6 eieren te weinig zullen vinden. Om dit op te lossen kun je een toestel kopen waarmee je 8 of meer eieren kunt koken. Zo hoef je niet meerdere keren na elkaar te koken om voor iedereen een eitje te voorzien.

Natuurlijk zijn er ook apparaten voor 6 eieren die je ook kunt gebruiken om slechts 1 ei te koken. Niet alle apparaten hoef je altijd volledig te vullen. Deze bieden een handige oplossing want zo kun je kiezen om 1 eitje voor jezelf te koken of meerdere eieren wanneer je gasten hebt.

 

Nuttige functies van een eierkoker

Op alle eierkokers kun je tegenwoordig de hardheid van je eitje instellen. Zo kun je zelf kiezen of je een hard- of een zachtgekookt ei wilt. Andere modellen beschikken over een timer om de gewenste tijd in te stellen. Het is dan beter dat je eerst eens opzoekt hoe lang je een ei moet koken voordat het hard is. Als je een zachtgekookt ei wilt dan zul je ook moeten opzoeken wat de beste tijd is.

Omdat een eierkoker met water werkt gebeurt het natuurlijk dat al het water verdampt. Je wilt dan niet dat je eieren verder blijven koken. Om dit op te lossen beschikken de meeste toestellen over een zoemer of een piepsignaal om aan te duiden dat er geen water meer in de eierkoker zit.

Je kunt nog een stap verder gaan en een eierkoker kopen die beschikt over een automatische uitschakeling. Dit apparaat wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de eieren gekookt zijn of wanneer al het water verdampt is. Zo vermijd je droogkoken.

 

Accessoires van een eierkoker

Bij de aankoop van een eierkoker is het mogelijk dat je verschillende accessoires ontvangt. Het is zeker een aanbeveling om te kiezen voor een model met deze accessoires want ze maken het eenvoudiger om je apparaat te gebruiken.

Denk maar aan een maatbeker, met dit accessoire kun je makkelijk de juist hoeveelheid water in het apparaat gieten. De hoeveelheid hangt af van het aantal eieren die je wilt koken en van de hardheid. Meestal vind je deze informatie terug in de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Deze informatie kan echter ook op de maatbeker zelf staan zodat je het meteen op dit voorwerp kunt aflezen.

Sommige modellen worden geleverd met een eierprikker. Dit kun je gebruiken om een klein gaatje in de schaal van het ei te prikken zodat het ei niet gaat lekken of barsten tijdens het koken. Als dit niet meegeleverd wordt dan kun je dit zelf doen met een tandenstoker. Soms is de eierprikker in het apparaat ingebouwd en kun je de eieren dan één voor één van een gaatje voorzien voordat je ze in het eierrekje plaatst.

Kostprijs van een eierkoker

Je kunt deze informatie nu gebruiken om een keuze te maken tussen al de verschillende eierkokers die beschikbaar zijn op dit moment. Sommige mensen vinden het beter om een product van een bekend merk te kopen omdat deze meestal gelijk staan aan een betere kwaliteit. Bekende merken van eierkokers zijn Siemens, Tristar, Princess en Severin.

Je kunt een eierkoker gemakkelijk terugvinden in grote supermarkten, voor tijdens de periode van Pasen, of in huishoudspeciaalzaken. Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan naar de beste aanbiedingen. Online is het ook makkelijker om verschillende eierkokers met elkaar te vergelijken op vlak van prijs, kwaliteit en reviews.

De gemiddelde prijs van een eierkoker ligt rond de 20 euro maar kan natuurlijk verschillen afhankelijk van het gebruikte materiaal om de eierkoker te vervaardigen of als het product geleverd wordt met of zonder accessoires.  

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES