8 beste citruspersen Test van 2024

 

Beste citruspersen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Velen onder ons nemen ’s morgens graag een glas versgeperst vruchtensap bij het ontbijt en het is dan ook best wel handig om een degelijke citruspers in huis te hebben. Door even onze huidige top 3 met hun bijhorende voor- en nadelen te bekijken, zul je al snel merken dat je met de Braun MultiQuick 3 MPZ 9 voor een meer dan degelijk product kiest. De perskegel draait zowel links als rechts waardoor je al het sap uit de citrusvruchten kunt halen. Ook de Solis Citrus Juicer 8453 Citruspers met zijn vaatwasbestendige onderdelen blijkt een meer dan waardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste citruspersen (Reviews) van 2024

 

Als je ’s morgens graag van een gezond ontbijt geniet, mag een glas versgeperst sap zeker niet ontbreken. Ben je op zoek naar een toestel om handmatig de vruchten te persen? Of gaat je voorkeur uit naar een elektrische citruspers met vaatwasbestendige onderdelen? We vroegen de hulp en het advies van enkele Bed & Breakfast uitbaters om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle producten te vergelijken en kies er vervolgens de beste citruspers uit die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Braun MultiQuick 3 MPZ 9 – Elektrische citruspers

 

De Braun citruspers is één van de populairste items in onze lijst met toppers. Deze sapcentrifuge uit witte kunststof kent een vermogen van 20 Watt en heeft één snelheid wat voldoende is om sinaasappels, pompelmoezen en citroenen of limoenen te persen.

Doordat hij over een links- en rechtsdraaiende perskegel beschikt, kun je de maximale hoeveelheid sap uit je vruchten halen. Daarnaast werd hij voorzien van een opvangbeker met maataanduiding en verstelbare pulpzeef waarmee je zelf kunt bepalen hoeveel vruchtvlees er in je sap komt. Het gebruikscomfort wordt nog extra versterkt door de degelijke antislipbodem die ervoor zorgt dat het toestel stevig op het werkblad blijft staan.

Onderaan het apparaat is er trouwens een handige opbergruimte voorzien om het 1,1 m lange netsnoer in op te bergen. De losse onderdelen van deze handige citruspers zijn vaatwasmachinebestendig zodat je geen extra afwas hebt. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: door de saphouder met maataanduiding te draaien, zullen de openingen van de pulpvanger groter of kleiner worden zodat je zelf kunt bepalen hoeveel vruchtvlees er in je sap komt.

Vermogen: hij kent een vermogen van 20 Watt waarmee hij de perskegel zonder probleem op één snelheid links en rechts laat draaien om de citrusvruchten maximaal te persen.

Snoerlengte: het 1,1 m lange netsnoer kan in de bodem van het toestel worden weggestopt.

Onderhoud: de losse onderdelen van dit apparaat zijn vaatwasmachinebestendig waardoor je geen extra werk hebt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten merken op dat het toestel na 2 jaar dagelijks gebruik, al stuk was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Solis Citrus Juicer 8453 Citruspers Elektrisch – Sinaasappelpers

 

De Solis citruspers is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij iets toegankelijker geworden is. Solis wordt overigens door velen als het beste merk beschouwd voor kleine huishoudelijke apparaten met een oerdegelijke Zwitserse kwaliteit en dit kunnen we dan ook in de reviews merken waar dit toestel van bijna elke klant een maximale score kreeg.

De elektrische citruspers met pershendel heeft een vermogen van 160 Watt en beschikt over één snelheid waarmee de speciaal gevormde sapkegel snel zijn toeren draait om al het lekkere sap uit diverse citrusvruchten te persen. Daarnaast werd hij voorzien van een netsnoer met een lengte van 0,8 m zodat je hem gemakkelijk op de netstroom kunt aansluiten.

Dankzij zijn strakke behuizing en stevige zuignappen onderaan het toestel, kun je hem zonder probleem op je aanrecht laten staan. De roestvrijstalen pulpzeef en de andere losse onderdelen mogen in de vaatwasmachine worden geplaatst om alles netjes te reinigen waardoor je helemaal relaxed van een glas versgeperst sap kunt genieten.

 

Voordelen:

Maximale opbrengst: de uniek gevormde perskegel en de handige pershendel zorgen ervoor dat je de maximum hoeveelheid sap uit je vruchten kunt halen.

Capaciteit: hij kent een vermogen van 160 Watt en laat de perskegel met één snelheid draaien.

Design: zijn strakke uitstraling met een roestvrijstalen behuizing is heel stijlvol en past in bijna elke keuken zodat hij gewoon op het aanrecht kan blijven staan.

Gebruiksgemak: hij kreeg een netsnoer van 0,8 m en werd voorzien van stevige zuignappen waardoor hij stabiel blijft staan. Alle losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

 

Nadelen:

Kwaliteit: één klant merkt op dat deze citruspers niet geschikt is voor intensief gebruik in de horeca.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS – Keizer RVS – Limoenpers – Handcitruspers 

 

Deze Keizer knijpcitruspers heeft de laagste prijs in onze selectie met topproducten zodat hij zeker in elk budget past. Hij wordt gekenmerkt door het hoogwaardig 304 roestvrij staal waaruit hij vervaardigd is en dit zorgt voor een lange gebruiksduur en intensieve aanwending waardoor hij ideaal is voor de horeca.

Zijn gebruikscomfort wordt nog bekrachtigd door zijn vernuftig design waarmee het mogelijk is om zonder verspilling al het sap uit citroenen, limoenen en kumquats te halen. Daarnaast kun je eveneens andere kleine vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien, kersen of druiven persen zodat je dit aan diverse bereidingen kunt toevoegen.

De handknijppers weegt slechts 135 g en kent een heel handzaam formaat van 7 x 3 x 22 cm waardoor je hem gemakkelijk in de lade kunt opbergen. Dit handige hulpmiddel is vaatwasmachinebestendig en kan evengoed gewoon in een sopje worden schoongemaakt. In de reviews merken we dat hij een quasi uitstekende score van 4,8 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze handcitruspers kun je naast citroenen, limoenen en kumquats tevens aardbeien, kersen en andere kleine vruchten persen.

Materiaal: hij is gemaakt uit kwaliteitsvol 304 roestvrij staal dat veel steviger is dan het gewone staal dat normaal voor dergelijke apparaten wordt gebruikt.

Formaat: de knijppers weegt amper 135 g en meet 7 x 3 x 22 cm waardoor hij heel gemakkelijk hanteerbaar is.

Reiniging: deze uitvoering kan gewoon met de hand worden schoongemaakt en je kunt hem ook in de vaatwasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Toepassing: een klant merkt op dat je grote citroenen in stukken moet snijden omdat de knijppers te klein is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Princess 201004 – Citruspers – met 1 liter opvangbak – instelbare pulpfilter

 

Deze super handige citruspers van Princess is geschikt om je volledige gezin ’s morgens van een glas versgeperst sinaasappelsap te voorzien. Hij bezit namelijk een groot sapreservoir met een inhoud van 1 liter waarin je ineens voldoende kunt opvangen zodat iedereen samen aan tafel kan.

Doordat de perskegel zowel links als rechts draait, zul je bovendien veel meer sap uit de vruchten kunnen persen waardoor er quasi niks van het vitaminerijke vocht verloren gaat. Dankzij de instelbare pulpzeef kun je overigens zelf bepalen hoeveel vruchtvlees je in je sapje wilt. Deze citruspers wordt gekenmerkt door de automatische inschakeling waarbij de motor, met een vermogen van 25 Watt, meteen van start gaat als je een halve vrucht op de perskegel duwt.

De citruspers is vervaardigd uit kunststof en beschikt over een netsnoer met een lengte van 0,7 m dat gemakkelijk in de bodem kan worden opgeborgen. Het transparante deksel houdt alles stofvrij en vormt een soort veiligheid zodat de perskegel niet per ongeluk kan worden ingedrukt. Alle losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. We zien in de reviews dat de meeste mensen tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met de automatische inschakeling treedt het toestel meteen in werking wanneer je een halve citrusvrucht op de kegel duwt.

Vermogen: deze citruspers kent een vermogen van 25 Watt en laat de perskegel links en rechts met één snelheid draaien.

Sapcontainer: de transparante opvangcontainer uit kunststof heeft een inhoud van 1 liter zodat je meteen voldoende sap voor je ganse gezin kunt persen.

Pulpfilter: dankzij de instelbare pulpfilter kun je zelf kiezen hoeveel vruchtvlees je in je fruitsap wenst.

 

Nadelen:

Onderhoud: hoewel alle losse onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn, blijkt de pulpfilter iets lastiger te reinigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Smeg CJF01PGEU – Citruspers – retrostijl – vaatwasmachinebestendig – 70 Watt

 

De Smeg citruspers is een waar pareltje die je gewoon als eyecatcher op je aanrecht kunt laten staan. Hij kreeg de typische Smeg vintage look en kan in 7 verschillende kleuren worden aangekocht zodat je er eentje kunt uitkiezen die perfect bij jouw keuken past.

Hij is vervaardigd uit aluminium en kunststof en beschikt over een roestvrijstalen perskegel en pulpfilter waardoor hij heel duurzaam is. Daarnaast kent het toestel een vermogen van 70 Watt en laat hij de perskegel met één snelheid zowel links als rechts draaien zodat je al het sap uit de citrusvruchten kunt persen. Dankzij de automatische inschakeling zal hij zelf in werking treden en kan hij bijgevolg heel eenvoudig en snel worden bediend.

Zijn uitstekende gebruikscomfort wordt zelfs nog versterkt dankzij de handige druppelstop waardoor er niks van het gezonde vruchtensap wordt verspild én je werkblad altijd netjes blijft. Deze citruspers kent een formaat van 28,6 x 16,6 x 16,6 cm en alle losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. In de reviews merken we dat de meeste klanten dit product een maximale score gaven.

 

Voordelen:

Design: dit toestel van Smeg kreeg zijn typische jaren ’50 look en kan in 7 verschillende tinten worden aangekocht zodat je hem perfect bij je keukeninrichting kunt laten passen.

Vermogen: door zijn vermogen van 70 Watt laat hij de perskegel met één snelheid links en rechts draaien om een maximale sapopbrengst te bekomen.

Gebruiksgemak: dankzij de automatische inschakeling moet je enkel de halve citrusvrucht op de sapkegel drukken om je sap te bekomen.

Formaat: hij meet 28,6 x 16,6 x 16,6 cm en is voorzien van degelijke antislipvoetjes zodat je hem stevig op je werkblad kunt laten staan.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat deze citruspers in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Alessi Plissé Juicer Citruspers –  85 Watt – snoerlengte 1,2 m

 

Deze Alessi citruspers wordt gekenmerkt door zijn stijlvolle en unieke design zoals we dat van Alessi gewoon zijn. Deze knappe citruspers is dan ook echt bedoeld om prominent in je keuken te plaatsen waar hij aan geen enkele blik zal ontsnappen.

Hij wordt in 4 verschillende kleuren aangeboden zodat je het volmaakte exemplaar kunt uitkiezen dat perfect bij je keuken past. Deze Plissé Juicer met een vermogen van 85 Watt werd vervaardigd uit roestvrij staal en gerecycled plastic waardoor je meteen een duurzaam toestel in huis haalt. Bovendien kan hij vrij gemakkelijk worden schoongemaakt want alle losse onderdelen kun je gewoon in de vaatwasmachine stoppen. 

Daarnaast kent hij een hoogte van 28 cm met een diameter van 18,5 cm en werd hij voorzien van een netsnoer met een lengte van 120 cm zodat je hem gemakkelijk op de netstroom kunt aansluiten. Doordat hij over een handige druppelstop beschikt zul je trouwens niks van het vitaminerijke sap verliezen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Design: dit ontwerp is van de hand van Michele De Lucchi en kent een unieke stijl waardoor het toestel een echte blikvanger is. Je kunt hem trouwens in 4 verschillende kleuren verkrijgen zodat hij perfect bij je keuken past.

Materiaal: hij werd vervaardigd uit gerecycleerd plastic en roestvrij staal waardoor hij heel duurzaam is.

Afmetingen: deze citruspers, met een vermogen van 85 Watt, kent een doorsnede van 18,5 cm en is 28 cm hoog. Dankzij het 1,2 m lange netsnoer kun je hem gemakkelijk met een stopcontact verbinden.

Gebruiksgemak: de druppelstop zorgt ervoor dat er geen sap verspild wordt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: ook deze uitvoering valt in de duurste prijsklasse waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Philips Avance HR2752/90 Citruspers

 

 

De Philips Avance HR2752/90 – Citruspers heeft een krachtige motor van 85 Watt, maar is toch een apparaat dat weinig geluid maakt. Een ideale manier om de dag te beginnen, want wie houdt van lawaai in de ochtend? Dit apparaat is gemakkelijk in onderhoud, doordat de onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn.

Het heeft een deksel aan de bovenkant, zodat het apparaat geen stof kan krijgen en het heeft ook nog een druppelstop. Dit apparaat is zodanig gemaakt dat je een glas gelijk eronder kunt plaatsen terwijl je aan het persen bent. Zo zie je ook gelijk hoeveel sap je al hebt gemaakt. De kopers van dit apparaat zijn tevreden.

Het is van goede kwaliteit, handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Verder is het een redelijk stille machine. Enkele kopers vinden de prijs aan de hoge kant, maar vinden het toch een top product. Verder is de uitlaat voor het sap laag, want er past geen lang glas eronder.

Philips is niet alleen één van de populairste merken, voor veel kopers is het ook het beste merk omdat het garant staat voor kwaliteit. Hieronder zetten we dus alle voordelen van het toestel op een rijtje gevolgd door de eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen:

Goede prijs- kwaliteitverhouding: voor heel wat mensen voldoet het toestel volledig aan hun verwachtingen en zijn ze dus ook bereid om er dit bedrag zonder problemen aan te geven.

Gebruiksvriendelijk: het toestel beschikt over een krachtige motor die bovendien uiterst stil werkt. Het snoer van 1 meter kan gemakkelijk worden bewaard in de opbergruimte die daarvoor voorzien is. De losse onderdelen zijn ook nog eens vaatwasmachinebestendig.

 

Nadelen:

Te duur: enkele kopers vinden het product net iets te duur doordat het niet volledig aan hun verwachtingen voldoet. Zo mocht er een aan- en uitknop en een iets grotere schenktuit voorzien zijn. Het blijkt ook niet zo handig te zijn voor mensen die pijn hebben in hun handen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Alessi Juicy Salif Citruspers Aluminium

 

Met de Alessi Juicy Salif Citruspers Aluminium kun je lekkere en verse sappen persen. Dit product is volledig van aluminium gemaakt en heeft een uniek ontwerp.

Daardoor staat hij ook mooi in je keuken of op je keukenaanrecht. Voor deze citruspers heb je geen netstroom of batterijen nodig, wat je kunt gewoon zelf met de hand je fruit persen. Door het uniek ontwerp is dit product ongeveer 29 cm hoog, wat het gemakkelijk maakt om een glas of kan aan de onderkant van de pers te plaatsen.

Als je dus aan het persen bent, komt het sap gelijk in je glas of kan terecht. De kopers van dit product zijn tevreden ermee. Het is gemakkelijk schoon te maken doordat het in de vaatwasmachine kan.

Wel vinden sommige kopers de prijs aan de hoge kant en is het geen citruspers aanbieding. Een ander nadeel kan zijn dat de vezels niet opgevangen worden.

Uit de enkele reviews bij dit product kunnen we opmaken dat het niet om een bekend merk gaat. Toch blijkt dat het product heel wat sterke punten heeft, uit de goede beoordelingen die werden geplaatst. Maar zijn er dan ook zwakke punten aan dit product?

 

Voordelen:

Degelijke kwaliteit: de meeste gebruikers zijn ervan overtuigd dat het om een degelijk product gaat dat heel wat voordelen biedt en betalen dus met plezier dit bedrag.

Gebruiksvriendelijk: voor dit product heb je helemaal geen batterijen of stroom nodig aangezien het geheel manueel werkt. Je perst de citrusvruchten dus eigenhandig. Bovendien kun je er gemakkelijk een glas of een kan rechtstreeks onder plaatsen.

Gemakkelijk te reinigen: deze citruspers is heel eenvoudig te onderhouden doordat je het gemakkelijk kunt afwassen. Alle delen kunnen namelijk perfect in de vaatwasmachine.

 

Nadelen:

Te duur: slechts enkele gebruikers vinden de prijs net iets te hoog. Dit kan zijn omdat je de citrusvruchten manueel moet persen en dit niet elektrisch gebeurt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Citruspersen Koopgids

 

Als je graag bij je ontbijt een glaasje vers sinaasappelsap drinkt, is het een goede aanbeveling om in een degelijke citruspers te investeren. Maar bestaan er eigenlijk verschillende soorten? En beschikt elk toestel over een sapreservoir? En hoe zit het met de kostprijs? Kun je beter rekening houden met de diverse promoties en aanbiedingen wanneer je de testen gaat vergelijken? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en je zult meteen al heel wat wijzer worden.

De verschillende types

Tijdens je zoektocht naar de ideale citruspers zul je al gauw merken dat er verschillende uitvoeringen op de markt zijn met elk hun eigen voor- en nadelen. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen handmatige- en elektrische citruspersen waarbij de aankoopprijs en het gebruiksgemak veelal doorslaggevende factoren zijn.

De handmatige citruspersen kunnen worden onderverdeeld in de knijppersen en exemplaren met een perskegel. Wanneer je slechts een klein beetje sap nodig hebt om bijvoorbeeld aan een cake toe te voegen of een cocktail te maken, wordt veelal voor dit type citruspers gekozen omdat hij heel snel kan worden schoongemaakt. Een handmatige citruspers is vaak de goedkoopste optie, maar het kost wel enige tijd en inspanning om het sap uit de citrusvruchten te halen. Bovendien kun je meestal  niet al het sap uit de vruchten persen.

Vervolgens is er de elektrische citruspers die voorzien is van een motor die de perskegel met een bepaalde snelheid gaat aandrijven. Door de druk die op de halve vrucht wordt gezet en de ronddraaiende sapkegel, wordt al het sap op een snelle manier uit het fruit gehaald. Een dergelijke citruspers is bijzonder handig wanneer je elke dag je ganse gezin van een glas versgeperst sap wilt voorzien.

 

Het vermogen en de functionaliteit

De elektrische toestellen zijn uitgerust met een motor die een vermogen tussen 20 en 85 Watt kent. Voor grote gezinnen of bijvoorbeeld in een horecazaak is het vanzelfsprekend dat je de voorkeur geeft aan een apparaat met een krachtige motor om de citruspers de ganse dag intensief te kunnen gebruiken. Naargelang het vermogen werkt het toestel met 1 of 2 snelheden om hem gewoon of snel te laten persen zodat je de mensen vlug kunt bedienen. 

Daarnaast zijn er ook toestellen met een perskegel die zowel naar links als rechts kan draaien om meer sap uit de vruchten te halen. Sommige apparaten zullen enkel het sap uit het fruit persen en andere toestellen verwerken eveneens het vruchtvlees om meer voedingswaarden en vitamines te bekomen.

De toebehoren en gebruikte materialen

Een citruspers met een sapreservoir of -container blijkt best wel handig te zijn wanneer je veel vruchtensap nodig hebt, want zo kun je meteen blijven persen tot je voldoende sap hebt om je volledige gezin van een glaasje te voorzien. Er zijn ook varianten waarbij het vitaminerijke vocht rechtstreeks in je glas loopt en deze zijn dan meestal voorzien van een druppelstop die ervoor zorgt dat je werkblad netjes blijft. Deze toestellen zijn ook altijd wat hoger omdat je het glas onder de sapuitloop moet kunnen plaatsen.

Daarnaast beschikt elke citruspers over een pulpzeef of -opvanger waarin het uitgeperste vruchtvlees terechtkomt. Enkele exemplaren kun je zodanig instellen dat je zelf de hoeveelheid pulp in je sap kunt bepalen. Deze instelbare zeven zijn iets moeilijker schoon te maken omdat de openingen kleiner en groter kunnen worden gezet waardoor er toch steeds een beetje pulp tussen blijft zitten. 

Veel citruspersen worden gekenmerkt door een sapcontainer, perskegel en behuizing uit kunststof of aluminium zodat het apparaat heel gemakkelijk te reinigen is. Evenwel, zijn er ook varianten uit roestvrij staal die bijgevolg veel steviger en robuuster zijn waardoor deze perfect in een bar of restaurant kunnen worden gebruikt. Elk toestel bevat losse onderdelen die gewoon in een sopje kunnen worden gereinigd en in de meeste gevallen zijn deze tevens vaatwasmachinebestendig.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een citruspers?

Een citruspers is een handig hulpmiddel om citrusvruchten te persen zodat je bijvoorbeeld bij je ontbijt van versgeperst sap boordevol vitaminen kunt genieten. Er zijn verschillende soorten toestellen die verschillende methodes hanteren om het sap uit de vrucht te halen. Bij een handcitruspers dien je een halve vrucht op een soort kegel te zetten waarna je het fruit moet ronddraaien terwijl je erop duwt. 

Een elektrische citruspers werkt op een gelijkaardige manier behalve dan dat deze exemplaren over een motortje beschikken dat de kegel vanzelf laat draaien zodat je de halve vrucht moet vasthouden terwijl je een lichte druk uitoefent. Daarnaast zijn er ook toestellen die met een hendel worden bediend waardoor je enkel de halve sinaasappel op de kegel moet leggen en de hendel overhalen.

Q2: Hoeveel kost een citruspers?

De kostprijs van een citruspers is van verschillende factoren afhankelijk. Kies je voor een handpers uit kunststof, dan zul je er al gauw met 4 à 5 euro vanaf komen. Voor de metalen varianten zul je iets meer betalen en mag je rekenen op gemiddelde kostprijs van 15 euro en zelfs 80 à 90 euro als je er eentje van een designmerk kiest.

Ook bij de elektrische apparaten is er een duidelijk prijsverschil. Er zijn citruspersen om thuis vruchtensap te maken met een aankoopprijs tussen 30 en 140 euro en daarnaast zijn er de professionele versies die 200 euro en meer kosten.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES