Beste wijnkoeler

 

Wijnkoelers test van 2024

 

Indien je echt kunt genieten van een lekker glaasje wijn of gewoon een echte wijnverzamelaar bent dan kan een wijnkoeler echt niet ontbreken. In onze koopgids proberen wij jou dan ook zo goed mogelijk uit te letten op wat je zoal kunt letten bij de aankoop van een degelijke wijnkoeler. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar de 3 beste hedendaagse wijnkoelers. Zo is gebleken dat je met de Vacu Vin Rapid Ice een degelijk apparaat in huis haalt. Indien je ook grotere flessen wijn of zelfs champagne flessen in huis hebt dan is dit toestel een goede aanbeveling. Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de Champagneschaal Classic II. Deze wijnkoeler is vrij groot en biedt dan ook de mogelijkheid om verschillende wijnflessen op hetzelfde moment te gaan koelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wijnkoeler reviews – top 5

 

 

Voor een romantische avond uit of thuis met je geliefde hoort er zeker een wijntje bij. En geniet je graag van licht gekoelde wijn dan is een wijnkoeler zeker een goede aanrader. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste wijnkoeler die de avond tot een onvergetelijke beleving zal maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Vacu Vin Rapid Ice

 

De Vacu Vin Actieve wijnkoeler is het product voor jou als jij graag van wijn geniet op de ideale temperatuur. Dit product is naast zijn koelhouder functie ook een blikvanger. Het heeft een manchet die voor gebruik via de onderkant wordt weggehaald.

Het is flexibel en kan daardoor gemakkelijk in de vriezer gelegd worden. Voor het koelen van de wijn, haal je de manchet uit de vriezer en schuif je het gewoon simpel in de koeler.

Dit product heeft meer positieve reviews dan negatieve reviews. De meeste gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk te reinigen. Voor hen is het ook gemakkelijk in gebruik en het heeft een goede prijsverhouding. De weinige minpunten die te lezen staan over deze wijnkoeler zijn dat er slechts 1 fles in past en dat de service tegenvalt.

Bepaalde toestellen kunnen nu eenmaal handig zijn en mogen dan ook niet ontbreken. Met deze handige wijnkoeler van het bekende merk VacuVin kun jij ervoor zorgen dat jouw fles wijn mooi gekoeld blijft. Het is zeker niet het product met de laagste prijs maar toch zien we heel wat positieve online reviews verschijnen.

 

Voordelen: 

Formaat: deze wijnkoeler meet ongeveer 20 cm en is daardoor ook voor grote flessen wijn of champagne ideaal.

Gebruiksgemak: je hoeft niet te vrezen voor ijs of waterdruppels die van de fles vallen. Deze wijnkoeler maakt namelijk gebruik van een handige koelelement dat je steeds opnieuw kunt gebruiken.

Krachtig: deze wijnkoeler zorgt ervoor dat de wijn actief gekoelt wordt en dat deze ook nog lang daarna lekker koel blijft.

 

Nadelen: 

Past niet: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat niet alle flessen wijn er zomaar in passen. Voor sommige flessen is de wijnkoeler net een tikkeltje te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Champagneschaal Classic II

 

De Champagneschaal Classic II wijnkoeler kan best gebruikt worden om meerdere flessen wijn tegelijkertijd te koelen. Het is niet alleen voor wijn bestemd, maar zoals de naam het al kenbaar maakt, is het ook te gebruiken om champagne een gewenste temperatuur aan te brengen.

Dit product is ergonomisch ontworpen en het is gemaakt van roestvrij staal. Voor het koelen kun je koud water of ijsblokjes toevoegen na de fles(sen) erin te hebben geplaatst. De Champagneschaal Classic II rust voor de beste steun op een cilindervormige voet.

Gelet op de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope wijnkoelers. Ondanks de hoge prijs van deze wijnkoeler vinden alle kopers het een top product, want het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Voor deze gebruikers is het ook van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs.

Met de Leopold Vienna wijnkoeler kun jij vanavond genieten van een heerlijke flesje gekoelde wijn met jouw partner. We merken meteen op dat er heel wat positieve online reviews bij dit product zijn geplaatst. Daardoor vermoeden wij dat sommige gebruikers Leopold Vienna misschien wel als het beste merk of het populairste merk beschouwen.

 

Voordelen: 

Formaat: in vergelijking met het voorgaande product, meet deze wijnkoeler maar liefst 35 cm en is deze dus iets groter. Daardoor is het ook werkelijk ideaal om champagneflessen in te bewaren.

Materiaal: deze wijnkoeler is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam RVS. De buitenkant van de wijnkoeler heeft een glanzende afwerking terwijl de binnenzijde helemaal mat is.

 

Nadelen: 

Aankoopprijs: we merken niet meteen negatieve online reviews op. Toch durven we vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien voor sommige potentiële kopers wel eens als een struikelblok zou kunnen gezien worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vacu Vin Actieve

 

De Vacu Vin Actieve is het product voor het snel en actief koelen van wijnen. Deze koude flexibele ijsjas zoals het ook best beschreven wordt, kun je wanneer die uit de vriezer gehaald wordt, zo over de wijnfles heen schuiven.

Je wijn blijft hierin lang op een goede drinktemperatuur, ook op de warme dagen. Door de duurzaamheid van deze koelers kun je deze steeds opnieuw invriezen. Met dit product is er geen behoefte aan ijsblokjes.

Als je kijkt naar de prijs van dit product dan lijkt het wel een wijnkoeler aanbieding en dat is het ook voor de meeste gebruikers van dit product. Het grotere deel aan personen raadt dit product aan, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het is gemakkelijk te reinigen en het heeft een goede prijs. Voor 1 gebruiker heeft het geen aantrekkelijk design.

Net zoals het eerste product is ook deze wijnkoeler afkomstig van het ondertussen bekende merk VacuVin. De wijnkoeler heeft een mooie zwarte kleur en ziet er daardoor heel apart en modern uit. Kortom een echte blikvanger op jouw tafel. Hieronder kun je een overzicht terugvinden waarin we opsomming geven van de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen: 

Duurzaam: je zult merken dat de koelers waaruit deze wijnkoeler heel erg duurzaam zijn. Dit heeft te maken met het feit dat je ze telkens opnieuw kunt gaan gebruiken.

Werkwijze: je stopt de wijnkoeler gewoon in het vriesvak. Op het moment dat je een wijnfles ontkurkt, kun je deze wijnkoeler er gewoon gemakkelijk over trekken. Daardoor blijft de wijn ook nog heerlijk fris gekoeld.

 

Nadelen: 

Design: indien er toch een klein puntje van kritiek moet gegeven worden dan merken we dat één enkele gebruiker het design van deze wijnkoeler toch niet zo aantrekkelijk vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Koelstaaf Icestick

 

Met de wijnkoeler Koelstaaf Icestick kun je genieten van je wijn op de perfecte temperatuur. Het is gemaakt van roestvrij staal en het houdt de fles wijn ruim een uur op de ideale drinktemperatuur.

Deze staaf wordt vergezeld met een schenktuit waardoor zuurstof bij de wijn komt om de smaak en het aroma te verbeteren. Voor het gebruik, kun je het voor slechts 2 uur in de vriezer stoppen en direct daarna is het klaar om gebruikt te worden. Als je klaar bent ermee, dan kun je het met warm water afspoelen en terugleggen in de vriezer.

Voor dit product staan er, op 1 review na, alleen positieve beoordelingen geschreven door de gebruikers van de koelstaaf Icestick, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Voor deze personen heeft het ook een fraai design. Een gebruiker vindt dat het een matige kwaliteit heeft.

Met de koelstaaf icestick van het bekende merk ForDig haal je een handige wijnkoeler in huis. Bovendien zul je merken dat je deze wijnkoeler ook nog eens aan een bijzonder voordelig tarief kunt bekomen. In vergelijking met de andere 4 wijnkoelers die we in deze selectie hebben opgenomen, beschikt dit apparaat duidelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Budget: indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke wijnkoeler of een beperkter budget hebt dan is dit product precies waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Design: deze wijnkoeler is te verkrijgen in 2 verschillende doch neutrale kleuren. Zo kun jij ook een persoonlijke toets geven aan dit handige apparaat.

Materiaal: de wijnkoeler is voorzien van een handige wijnkoelstaaf. Deze staaf is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam roestvrij staal. Dankzij deze wijnkoelstaaf blijft de wijn minstens een uurtje lang lekker gekoeld.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: voor één enkele koper is deze wijnkoeler kwalitatief niet zo sterk en gaat deze vrij snel stuk.

Ontwerp: niet iedereen blijkt overtuigd te zijn van het aparte design van deze handige wijnkoeler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

5. Cosy & Trendy

 

De Cosy & Trendy LED ijsemmer is niet zoals de traditionele wijnkoelers. Dit ontwerp verandert geleidelijk van kleur zodra je op het kleine witte knopje drukt. Deze optie zorgt voor een heel verrassend effect en het licht kun je aan- en uitschakelen wanneer je maar wilt.

Als jij reacties wilt uitlokken, is deze ijsemmer een goed idee om op feestjes en recepties te gebruiken. Het moet alleen gereinigd worden met een zachte doek en onder geen omstandigheid onder water of in een afwasmachine geplaatst worden. Deze emmer werkt alleen op 4 x AA batterijen.

De gebruikers van deze LED ijsemmer geven goed advies voor dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Ook heeft het een fraai design. Het enige dat tegenviel voor een koper van deze ijsemmer was de vreselijke staat van levering.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke wijnkoeler dan zul je ook heel wat aanbiedingen tegenkomen van het merk Cosy&Trendy. Dit product hieronder is afkomstig van dit bekende merk. We merken meteen op dat de online reacties overwegend positief zijn. Alvorens je het product aankoopt, kun je hieronder de voor- en nadelen eens grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen: 

Formaat: deze wijnkoeler meet ongeveer 23 cm en is daardoor ideaal voor kleinere of middelgrote wijnflessen.

Design: deze wijnkoeler heeft de vorm van een compacte emmer waarin je je fles wijn hoeft te plaatsen. Bovendien kun je de kleur van de emmer laten veranderen.

Voeding: de emmer werkt op basis van 4 handige AA batterijen. Door op het kleine witte knopje te gaan duwen, zul je merken dat je de kleuren van de emmer kunt aanpassen.

 

Nadelen: 

Levering: ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk enthousiast zijn, is een één gebruiker niet tevreden over de staat waarin het product geleverd is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wijnkoelers koopgids

 

Met een wijnkoeler kun je je fles wijn lekker koel houden zodat je deze niet steeds opnieuw in de koelkast hoeft te zetten. Je kunt kiezen tussen een passieve of een actieve wijnkoeler. Je kunt ook accessoires krijgen bij de wijnkoeler, letten op het design en rekening houden met de prijs. In deze koopgids bespreken we deze punten even zodat dit een hulp kan zijn wanneer je een nieuwe wijnkoeler wilt kopen.

Actieve en passieve wijnkoelers

Een passieve wijnkoeler is een product dat beschikt over een goede isolatie. Deze wijnkoeler is in vele gevallen dubbelwandig en kun je meteen gebruiken om de fles wijn voor een tijdje koel te houden. Het is belangrijk dat de fles al voorgekoeld is wanneer je het in een passieve wijnkoeler zet want dit type kan zelf de fles niet koelen. Deze soort is goedkoop en kun je makkelijk vinden en je hebt ook niets anders nodig om de wijn koel te houden.

Een actieve wijnkoeler werkt op een andere manier. Deze koelers beschikken meestal over een koelelement en je kunt ze vullen met ijsklontjes. Als je kiest voor een model met een koelelement dan kun je dit element in het vriesvak laten totdat je de wijnkoeler nodig hebt. Met een actieve wijnkoeler kun je de wijn voor een langere tijd koel houden en het zal de wijn in het begin zelfs afkoelen. Toch is het beter om de fles altijd voor te koelen zodat je lekker van een koel glaasje wijn kunt genieten.

Tenslotte worden er ook vele schalen verkocht speciaal om champagne in koel te houden of emmers met verlichting om je wijnfles in koel te houden.

 

Accessoires

Een actieve wijnkoeler kan met een koelelement geleverd worden, zo hoef je zelf geen ijsblokjes in het product te steken om de wijn koel te houden. Op die manier kun je het element steeds opnieuw gebruiken wanneer je de wijnkoeler nodig hebt. Er bestaan ook wijnkoelers die water bevatten zodat je de koeler zelf in het vriesvak steekt om ijs te vormen. Zo heb je zelfs geen koelelement nodig.

Een andere manier om je wijn koel te houden is een koelstaaf. Deze staaf steek je gedurende enkele uren in de vriezer en kun je daarna in de wijnfles steken om deze koel te houden. Dit accessoires gaat meestal gepaard met een schenktuit zodat je geen wijn verliest tijdens het schenken en dat er genoeg zuurstof in de fles komt. Deze koelstaaf kun je vastmaken aan de schenktuit maar je kunt de schenktuit ook apart gebruiken.

Soms kun je interessante aanbiedingen kopen waar de wijnkoeler aangeboden wordt met een schenktuit en een kurkentrekker. Dit is heel handig voor mensen die nog geen kurkentrekker hebben want je haalt dan meteen al het nodige in huis.

 

Design van de wijnkoeler

Het design hangt vooral af van je eigen smaak. Er zijn personen die een wijnkoeler in de vorm van een “jasje” niet zo mooi vinden en daarom liever kiezen voor een alternatief zoals een koelstick of een emmer.

Champagne wordt meestal koel gehouden in een schaal omdat dit mooier toont, ook een emmer wordt veel gebruikt voor dit doel.

Je kunt wijnkoelers in verschillende kleuren kopen en er zijn zelfs wijnkoelers die over een verlichting beschikken om wat meer sfeer te creëren wanneer je een glaasje aan het drinken bent.

Voor vele mensen is het design minder belangrijk en richten ze zich meer op het functionele nut van de wijnkoeler. Dat is natuurlijk de reden waarom je dit product koopt, je wilt dat de wijn zo lang mogelijk koel blijft zonder dat je de fles terug in de koelkast moet plaatsen.

Hoeveel kost een wijnkoeler?

Een wijnkoeler is geen groot product dus meestal zul je ook niet teveel geld moeten uitgeven. Het hangt af van het merk en design, maar natuurlijk ook van de kwaliteit. Je kunt al hele goedkope wijnkoelers vinden maar deze gaan meestal vlugger stuk.

Zorg voor een product dat gemaakt is van stevig materiaal zodat je tenminste een tijdje van het product kunt genieten. Als je producten aan het vergelijken bent dan kun je beter ook letten op de sterke en zwakke punten. Je kunt je daarvoor richten tot de reviews van andere kopers die online hun mening gegeven hebben.

Deze beoordelingen bevatten veel nuttige informatie en kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES