7 beste staafmixers Test van 2024

 

Beste staafmixers – Vergelijkingstest & Koopgids

Als je oude mixer aan vervanging toe is of je wilt gewoon op een efficiëntere manier te werk gaan, dan kun je in een degelijke staafmixer investeren. We hebben gemerkt dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn en daarom hebben we voor jou alvast 3 topproducten geselecteerd om even de voor- en nadelen te bekijken. Je zou voor de Bosch MSM67140 ErgoMixx kunnen kiezen met zijn vermogen van 750 Watt en zijn 12 snelheden om al jouw gerechten optimaal te bereiden. Daartegenover staat de Philips ProMix Viva HR2652/90 die eveneens een uitstekende keuze zou kunnen zijn omdat hij ook over een garde, hakmolen en een blenderbeker beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste staafmixers (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een draadloze staafmixer die je veel bewegingsvrijheid heeft? Of gaat je voorkeur uit naar een staafmixerset waarmee je verschillende etenswaren kunt bewerken? We kregen de hulp en het advies van enkele hobbykoks om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle exemplaren te bekijken alvorens je er de beste staafmixer uitkiest. 

 

1. Bosch MSM67140 ErgoMixx – Staafmixer – met hakmolen en mengbeker

 

De Bosch staafmixer is een tijdelijke aanbieding met een heel scherpe prijs waardoor hij in de laagste prijsklasse van onze selectie valt en bijgevolg voor iedereen goed toegankelijk is. We merken trouwens in de reviews, dat hij een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien heeft dit toestel een krachtige motor van 750 Watt waardoor hij excellente prestaties levert. Doordat hij traploos in 12 snelheden kan worden ingesteld en ook over een turbostand beschikt, kun je een grote verscheidenheid aan ingrediënten bewerken. De roestvrijstalen staafmixer is overigens voorzien van een mes dat aan 4 kanten snijdt waardoor hij een bereiding heel fijn kan mixen.

Daarnaast wordt er bij dit toestel een grote hakmolen en een afsluitbare mengbeker geleverd zodat je gemakkelijk vlees, noten en andere producten kunt fijnmalen of een heerlijke smoothie kunt maken. De losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: met deze staafmixer kun je volgens je eigen smaak, een grote diversiteit aan ingrediënten en gerechten bewerken om de perfecte bereiding te bekomen.

Vermogen: de motor heeft een vermogen van 750 Watt waardoor hij meer dan voldoende kracht heeft om ook harde voedingswaren fijn te malen.

Toerental: het apparaat is traploos instelbaar in 12 snelheden zodat je door de knop harder in te drukken, een hoger toerental bereikt.

Verpakking: het toestel wordt geleverd met een hakmolen, de roestvrijstalen mixstaaf en een afsluitbare mengbeker om de bereiding in de koelkast te plaatsen.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over de kwaliteit van de hakmolen omdat het deksel blijkbaar niet in de vaatwasmachine mag worden geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips ProMix Viva HR2652/90 – 3-in-1 Staafmixer met blenderbeker

 

De Philips staafmixer blijkt één van de populairste toestellen uit onze lijst met topproducten te zijn. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit apparaat dan ook sterk aanraden.

Dit elegante toestel heeft een capaciteit van 800 Watt waarmee je de snelheden traploos kunt aanpassen om een hoger toerental te bereiken. Dankzij een geavanceerde intuïtieve technologie kun je door gewoon de turboknop in te drukken, de ingrediënten sneller en consistenter bewerken. Bovendien is de roestvrijstalen staafmixer voorzien van een antispat mesbeschermer zodat je keuken niet onder de spatten zit.

Daarnaast wordt er ook een klopper, XL-hakmolen en een afsluitbare blenderbeker meegeleverd waardoor dit apparaat heel veelzijdig is. De blenderbeker heeft trouwens een speciaal deksel zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen om onderweg je smoothie te drinken.

 

Voordelen:

Functioneel: met dit apparaat kun je een grote verscheidenheid aan bereidingen kloppen, mixen, pureren en hakken waardoor andere toestellen overbodig worden.

Vermogen: de motor heeft een krachtig vermogen van 800 Watt waarmee hij voldoende power heeft om ook harde producten te hakken.

Snelheden: dankzij een innovatieve Speed-touch technologie zal de mixer intuïtief de snelheid aanpassen om op een constante en nog snellere manier te werken.

Set: deze staafmixer wordt geleverd met een XL-hakmolen, garde en een mengbeker die je met een speciaal deksel kunt afsluiten om onderweg te kunnen drinken.

 

Nadelen:

Onderdelen: hoewel er duidelijk wordt vermeld dat deze volledige set uit verschillende stuks bestaat, vinden enkele klanten dat er te veel losse onderdelen bij deze staafmixer horen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Quickchef HB6598 – Staafmixer1000 Watt | met mengbeker en hakmolen

 

De Tefal Quickchef staafmixer valt in de goedkope prijsklasse van onze lijst met topproducten, maar moet daarvoor niet onderdoen aan de duurdere uitvoeringen. In de reviews merken we dat hij een uitstekende score van 4,7 sterren kreeg waaruit blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding zeer correct is.

Het apparaat levert met zijn krachtige motor van 1000 Watt excellente prestaties en zal moeiteloos diverse ingrediënten mixen. Bovendien beschikt hij over wel 20 snelheden die je met een eenvoudige draaiknop kunt instellen. Het toestel heeft trouwens een handige antislip handgreep met een ergonomische vorm waardoor je hem heel gemakkelijk met één hand kunt vasthouden.

Daarnaast bevat dit pakket een hakmolen met een inhoud van 500 ml waarin je harde grondstoffen kunt hakken en/of fijnmalen. De grote mengbeker van 800 ml kun je gebruiken om mayonaise te maken of smoothies en andere gerechten te bereiden. Verder zijn alle losse onderdelen vaatwasmachinebestendig zodat je heel wat minder afwas hebt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de roestvrijstalen staafmixer is voorzien van een antispat deksel zodat je werkblad en je keuken niet onder de spatten komen te zitten.

Verpakking: een handige hakmolen van 500 ml en een mengbeker met een inhoud van 800 ml worden bij de apparaat meegeleverd.

Capaciteit: de krachtige motor heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor je zonder probleem harde voedingswaren kunt bewerken.

Snelheid: de mixer heeft een eenvoudige draaiknop om hem in 20 verschillende snelheden in te stellen om allerlei gerechten te bereiden.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: ondanks het feit dat deze staafmixer in de laagste prijsklasse valt, vinden enkele klanten hem toch te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KitchenAid 5KHB2571ESX Staafmixer – RVS – met allerlei accessoires

 

De KitchenAid staafmixer heeft een zachte antislip handgreep zodat je hem op een comfortabele manier kunt hanteren. Deze staafmixer wordt geleverd met een complete set toebehoren waarmee je uiteenlopende bereidingen kunt klaarmaken.

De 3 roestvrijstalen messen zijn heel gemakkelijk verwisselbaar zodat je snel tussen verschillende bewerkingen kunt schakelen. Met deze messen kun je trouwens vlot uiteenlopende taken uitvoeren zoals bijvoorbeeld ijs crushen, vlees of vis fijn malen of melk opschuimen om een heerlijke cappuccino te maken. Daarnaast krijg je er eveneens 2 roestvrijstalen mixstaven bij om in hoge of lage potten moeiteloos te kunnen mixen, mengen of hakken.

Bovendien beschikt dit pakket eveneens over een klopper, hakmolen en een grote mengbeker met antispat deksel om je keuken netjes te houden. Het toestel heeft een krachtige gelijkstroommotor met een vermogen van 180 Watt waardoor je hem in 5 snelheden kunt zetten. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze staafmixerset bevat een hakmolen, klopper, 2 mixstaven met 3 verwisselbare messen en een grote mengbeker met antispat deksel waardoor je eigenlijk compleet uitgerust bent om diverse bereidingen te maken.

Vermogen: hij heeft een krachtige gelijkstroommotor met een vermogen van 180 Watt wat ruim voldoende is voor de 5 snelheden waarmee je hem kunt instellen.

Geruisloos: deze mixer beschikt over uitzonderlijke sturingsmogelijkheden waardoor hij bijzonder stil werkt.

 

Nadelen:

Hakmolen: één klant is minder tevreden over de kwaliteit van de hakmolen omdat hij niet krachtig genoeg zou zijn om ijs te crushen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Braun MultiQuick 3 – MQ 3025 WH Spaghetti – Staafmixer – 700 Watt 

 

Met de MultiQuick staafmixer van Braun haal je een complete set in huis waarmee je heel wat speciale en gezonde gerechtjes kunt bereiden. Hij wordt aangeboden met een hakmolen van 350 ml waarin je met gemak harde noten, chocolade en frisse kruiden fijn kunt malen. 

De mengbeker met een inhoud van 600 ml en de garde zorgen ervoor dat je een heerlijk luchtige mayonaise kunt kloppen of dat je probleemloos verse bessen tot een gezonde smoothie kunt mixen. Dankzij de uniek gevormde mesbeschermer zal je keuken niet vol met spatten hangen zodat je achteraf niet moet beginnen poetsen om alles weer netjes te maken. 

Bovendien is het toestel voorzien van een krachtige motor met een vermogen van 700 Watt waarmee je de mixer in 2 snelheden kunt schakelen om alles optimaal te bereiden. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: de staafvormige mixer heeft een kunststof behuizing die voorzien is van een ergonomische antislip handgreep waardoor je hem heel gemakkelijk kunt vasthouden.

Pakket: de verpakking bevat een staafmixer met mixerstaaf, een hakmolen met een inhoud van 350 ml en een handige maatbeker van 600 ml waarin je bijvoorbeeld smoothies kunt maken.

Antispat: de speciaal gevormde mesbeschermer zorgt ervoor dat de ingrediënten niet gaan rondspatten.

Snelheden: door zijn krachtige 700 Watt motor kan het toestel in 2 snelheden worden ingesteld om al jouw bereidingen optimaal te bewerken.

 

Nadelen:

Inhoud hakmolen: enkele klanten merken op dat de inhoud van de hakmolen gerust wat groter mocht zijn. Echter, je kunt grotere formaten apart aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Smeg – Staafmixer – HBF02CREU Staafmixer – met turbofunctie en 10 snelheden

 

De knappe staafmixerset van Smeg wil je zeker met veel trots op je werkblad tentoonstellen. Hij heeft het typische vintage design dat we van Smeg gewoon zijn waardoor hij zowel in een klassieke als een moderne keuken een echte eyecatcher is.

Door zijn krachtige motor van 700 Watt en de bijbehorende turbofunctie, kun je de mixer in 10 verschillende snelheidsstanden instellen om uiteenlopende ingrediënten te bewerken. Hij is bovendien voorzien van een roestvrijstalen garde, pureestamper en een hakmolen met een inhoud van 500 ml waardoor andere toestellen bijna overbodig worden.

Daarnaast krijg je er ook nog een afsluitbare mengbeker bij waarin je tot wel 1,4 l soep of andere bereidingen, in de koelkast kunt bewaren. Alle losse onderdelen mogen trouwens gewoon in de vaatwasmachine worden gestopt. In de reviews zien we dat dit apparaat een maximale score kreeg van 5 sterren.

 

Voordelen:

Design: dankzij zijn prachtige vormgeving past deze staafmixer zowel in een landelijke als een moderne keukeninrichting.

Gebruiksgemak: deze set bevat een staafmixer, hakmolen, klopper en een grote afsluitbare mengbeker met een inhoud van 1,4 l die je gewoon in de koelkast kunt plaatsen.

Capaciteit: de krachtige motor heeft een vermogen van 700 Watt die je in 10 snelheden kunt instellen om een grote variatie aan gerechten te bereiden.

Turbofunctie: als je de turbofunctie inschakelt kun je op een korte en krachtige manier producten bewerken.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: door zijn hoge aankoopprijs is deze staafmixer niet voor iedereen toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Bamix Staafmixer Swissline – 200 W – Met Accessoires En Smart Helpers

 

Bamix wordt door velen als het beste merk beschouwd voor functionele staafmixers met een professionele kwaliteit. Dit merken we ook in de reviews waar dit apparaat een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg. 

De Bamix staafmixerset bestaat uit een roestvrijstalen mixstaaf, grote mengbeker, een foodprocessor waarin je diverse ingrediënten kunt fijnmalen en verschillende mesjes om te pureren, kloppen en mixen zodat je vrijwel alle voedingswaren kunt bewerken. Doordat er ook een stevige roestvrijstalen mixervoet wordt meegeleverd, is het mogelijk om de staafmixer in de houder te plaatsen zodat je gemakkelijker te werk kunt gaan.

Bovendien heeft deze mixer een vermogen van 200 Watt en kan hij in 2 snelheden worden ingesteld waarmee hij een vrij hoog toerental haalt. De losse onderdelen kunnen trouwens in de vaatwasmachine worden gestopt waardoor je heel wat afwas uitspaart.

 

Voordelen:

Superieure kwaliteit: dit toestel zul je door zijn uitstekende kwaliteit ook vaak in een professionele keuken terugvinden.

Verpakking: deze set bevat een grote mengbeker, foodprocessor, mixerstaaf en een aantal verwisselbare mesjes om te mengen, kloppen, pureren en te mixen.

Mixervoet: je kunt de staafmixer in een handige roestvrijstalen mixervoet plaatsen om vlotter te kunnen werken.

Vermogen: het toestel heeft een vermogen van 200 Watt en kan in 2 snelheden met een hoog toerental worden ingesteld.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat dit product de hoogste prijs in onze selectie heeft waardoor hij niet door elk huishouden kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Staafmixers Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe staafmixer, dan kunnen we de aanbeveling geven om meteen een degelijk toestel aan te kopen. Er zijn diverse soorten staafmixers op de markt die voor verschillende bereidingen kunnen worden gebruikt. Daarbij is het goed om te kijken naar het vermogen van het toestel en het aantal standen dat dit product heeft. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Wat is een staafmixer en waarvoor kun je hem zoal gebruiken

Een staafmixer is een compact keukentoestel waarmee je verschillende bereidingen kunt klaarmaken. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om soepjes te mixen, smoothies te maken, groenten te pureren of om babyvoeding fijn te malen. In de meeste keukens zul je zeker een staafmixer terugvinden omdat het handige toestel zeer snel gebruiksklaar is en hij bovendien heel gemakkelijk af te wassen is. Daarnaast zul je in elke prijsklasse wel een staafmixer vinden die in jouw budget past.

Voor je er eentje uitkiest, kun je je best even afvragen waarvoor je hem zoal wilt gebruiken. Er zijn namelijk diverse aanbiedingen met apparaten waarbij een volledig pakket accessoires wordt meegeleverd. Zoek je naar een toestel om enkel soep fijn te mixen, dan heb je geen nood aan al die extra attributen. Echter, wanneer je de staafmixer wilt gebruiken als vervanging van een blender of keukenrobot, dan zul je zeker verschillende hulpstukken nodig hebben om bijvoorbeeld harde ingrediënten fijn te hakken, een deegmengsel te kneden of om room op te kloppen.

 

De soorten staafmixers

Bij de staafmixers onderscheiden 2 categorieën, namelijk de gewone staafmixers en het toestel dat over een vaste voet beschikt. Een staafmixer met vaste voet heeft over het algemeen meer kracht waardoor hij heel goed van pas komt wanneer je bijvoorbeeld deeg moet mengen of kneden, als je noten fijn wilt hakken of wanneer je ijs gaat crushen. Bij een dergelijk toestel zit het motorgedeelte in het vaste blok dat het onderste gedeelte rechtstreeks gaat aandrijven.

Er zijn trouwens ook staafmixers met een vaste voet die je kunt ontkoppelen waardoor je hem gewoon los kunt gebruiken. Bij de 2 types staafmixers zijn er allerlei accessoires beschikbaar om de mogelijkheden verder uit te breiden. Zo zijn er bijvoorbeeld staafmixers met hakmolens, kloppers, een deeghaak en er worden soms ook rasp- en snijschijven bij het toestel geleverd waardoor een keukenrobot overbodig wordt.

 

Het vermogen

Hoewel men vaak denkt dat je met een hoog vermogen beter krachtige bewerkingen kunt uitvoeren, blijkt niets minder waar te zijn. Er zijn professionele toestellen die een vermogen onder de 250 Watt hebben waarmee je werkelijk alles kunt doen. Deze apparaten hebben een laag vermogen, maar een hoog toerental waaruit ze hun kracht putten. Deze staafmixers zijn trouwens veel zuiniger in gebruik in vergelijking met een toestel dat een hoog vermogen heeft.

Er zijn staafmixers in verschillende vermogenscategoriëen te vinden. Je zou kunnen kiezen voor een staafmixer tot 250 Watt of eentje met een vermogen tussen 250 tot 500 Watt waarmee je al heel wat ingrediënten kunt bewerken. Daarnaast zijn er ook apparaten van 500 tot 750 Watt en staafmixers met een capaciteit boven de 750 Watt. Over het algemeen geldt, dat een toestel met een hoog vermogen ook krachtigere bewerkingen kan uitvoeren, maar je mag je hierop niet blindstaren. Het toerental en de kwaliteit van de motor spelen een grote rol.

 

Het toerental

Een staafmixer beschikt normaal gezien over een aantal verschillende standen, maar er zijn ook apparaten die slechts één stand hebben. Echter, de meeste toestellen hebben er minimum 2 tot 5 of zelfs 6 zodat je zelf het toerental van de staafmixer kunt bepalen. Wanneer je enkel je staafmixer gebruikt om groenten te pureren, babyvoeding te bewerken of soep te mixen is het niet noodzakelijk om er eentje uit te kiezen die je in verschillende standen kunt zetten. Het is natuurlijk wel handig omdat je soms ook voor andere bereidingen de staafmixer nodig hebt.

Naast de normale standen waarmee je de snelheid kunt instellen, zijn er ook toestellen met een puls-stand. Deze stand heeft een pulserende werking waarbij hij begint te draaien wanneer je de knop indrukt en meteen weer stopt als je deze loslaat. Daarnaast hebben sommige apparaten ook een turbostand om heel kort met een hoge snelheid bijvoorbeeld etenswaren grof te mixen. Tenslotte zijn er traploos instelbare staafmixers waarbij het toerental hoger wordt naargelang de druk die je op de knop uitoefent.

De accessoires

Als je een heerlijke smoothie wilt bereiden, kan het handig zijn om een passende maatbeker bij je staafmixer te hebben. Sommige maatbekers zijn trouwens voorzien van een dekseltje waardoor je hem meteen in de koelkast kunt plaatsen. Daarnaast is een staafmixer met een hakmolen ideaal als je noten wilt fijnhakken of als je bijvoorbeeld ijs wilt crushen.

Met een klopper kun je mayonaise maken en room of eitjes tot schuim kloppen om deze aan je bereidingen toe te voegen. Verschillende rasp- en snijschijven zorgen ervoor dat je groenten kunt raspen of fruit in schijfjes snijden om een heerlijke salade te maken. Wanneer je kiest voor een staafmixer met verschillende hulpstukken kun je als het ware je staafmixer omtoveren tot een kleine keukenrobot of foodprocessor.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een staafmixer en wat kun je ermee doen?

Een staafmixer is eigenlijk de kleine versie van een keukenrobot. De meeste staafmixers worden met een garde, hakmolen, blenderbeker en andere hulpstukken aangeboden waardoor de grote keukenmachine bijna overbodig wordt. Door de staafmixer in de kom of beker met ingrediënten te plaatsen wordt alles fijn gemixt.

Afhankelijk van de hulpstukken die je erbij hebt kun je soep mixen, vlees hakken, groenten pureren en eieren of room kloppen. Bij sommige toestellen krijg je er ook nog een soort rasp bij om groenten te raspen of in schijfjes te snijden en je kunt zelfs met enkele apparaten ijs crushen om in je cocktail te doen.

Q2: Hoeveel kost een staafmixer?

De kostprijs van een degelijke staafmixer is vooral afhankelijk van het merk dat je uitkiest en de hulpstukken die erbij horen. Je kunt een eenvoudige staafmixer al snel terugvinden voor ongeveer 20 of 30 euro. Met een dergelijk toestel zul je enkel soepjes en groenten kunnen mixen.

De meer uitgebreide exemplaren die over verschillende hulpstukken beschikken kosten tussen 40 en 80 euro. Je kunt natuurlijk nog meer spenderen aan een luxueus stijlvol toestel met alle mogelijkheden die een keukenrobot ook heeft. De prijs van dergelijke apparaten varieert tussen 100 en 300 euro.

 

Q3: Welke staafmixer gebruik je om babyvoeding te pureren?

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke staafmixer om de babyvoeding te pureren, dan heb je eigenlijk al voldoende aan een gewone simpele staafmixer zonder veel poespas. De hoofdfunctie van een dergelijk toestel is mixen en pureren waardoor hij zonder probleem babyvoeding tot een gladde samenstelling zal maken. Er zijn natuurlijk ook apparaten die enkel bedoeld zijn om babyvoeding te pureren en die hebben verschillende instellingen zodat je kunt kiezen voor een fijne puree of een iets grover mengsel.

 

Q4: Hoe werkt een staafmixer?

De 2 belangrijkste onderdelen van een staafmixer zijn de elektrische motor en de roterende snijbladen die de etenswaren gaan mixen of pureren. De elektrische motor zal de as die in de staaf verwerkt is, aandrijven waardoor de snijvlakken supersnel gaan ronddraaien. De staaf wordt het best eerst in de kom met ingrediënten geplaatst voor je het toestel inschakelt om op die manier het opspatten van hete voedingswaren te vermijden.

Een staafmixer kan trouwens heel gemakkelijk worden gereinigd door de staaf of andere onderdelen van het apparaat los te koppelen en deze gewoon in een sopje af te wassen of in de vaatwasmachine te stoppen. Het elektrische gedeelte maak je met een vochtige doek schoon om hem netjes te kunnen opbergen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES