Beste garde

 

Gardes test van 2024

 

Met een degelijke en duurzame garde kun je tal van verschillende soorten ingrediënten op een efficiënte manier gaan kloppen of klutsen. Vandaar dat een garde in de meeste gevallen ook omschreven wordt als een soort “klopper”. Ben jij op zoek naar de beste hedendaagse garde? Kijk dan zeker verder naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde gardes even voorstellen. Uit onderzoek is onder andere gebleken dat je met de Diamant Sabatier Zilvergrijs garde alvast een uitstekend product in huis haalt. De garde is afkomstig van een bekend merk dat garant staat voor kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Door te kiezen voor de Brabantia Black garde kies je voor een degelijke garde die trouwens ook bijzonder veerkrachtig blijkt te zijn. Ideaal dus als je een heerlijke portie slagroom wilt maken of voor een lekker sausje wilt zorgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Garde Reviews – Top 5

 

 

Als je graag in de keuken bezig bent en er echt van kunt genieten om eten klaar te maken dan kan de garde zeker en vast niet ontbreken. Aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende gardes zijn is het niet eenvoudig de beste garde eruit te kiezen. Neem daarom zeker een kijkje in onze top 5 hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Diamant Sabatier Zilvergrijs

 

De diamant sabatier garde is een cadeau voor wie graag in de keuken werkt. Dankzij dit product kun je jouw familie en vrienden met een heerlijke maaltijd verrassen.

De zilvergrijze garde is gemaakt uit roestvrij staal en beschikt bovendien over een ergonomisch heft. Het heft is niet alleen licht gebogen maar biedt ook nog eens een optimale grip. Het product is redelijk kort van formaat en is ook voorzien van een ophanghaakje. Hierdoor kun je de garde dus gemakkelijk gaan ophangen en opbergen.

Uit de vele beoordelingen bij dit product zien we dat de kopers een goed advies geven over de prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is de garde zeer handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. In combinatie met het fraaie design gaat het hier dus echt over een top product.

Of je nu werkzaam bent als chef kok in een restaurant of er heel erg kunt van genieten om voor je vrienden en familie te koken, deze garde lijkt daarvoor alvast geschikt. Het wordt geleverd door Diamant Sabatier, wat bovendien één van de bekende en misschien wel het beste merk is op het gebied van keukenbenodigdheden.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een duurzame garde die vooral vervaardigd is uit degelijk en makkelijk te onderhouden roestvrij staal.

Comfort: het ergonomisch gevormde heft zorgt voor net dat tikkeltje meer comfort tijdens het mengen van ingrediënten.

Formaat: je zult merken dat de garde vrij compact is en bovendien ook niet zoveel weegt. Handig in gebruik en praktisch op nadien op te bergen.

Ophanglus: je zult zien dat de garde voorzien is van een stevige ophanglus waarmee je het product eventueel ter hoogte van het aanrecht kunt ophangen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts één enkele koper blijkt helemaal niet tevreden te zijn met dit product. Zo zou de garde bijzonder kwetsbaar en dus niet duurzaam zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brabantia Black

 

De garde van het merk Brabantia zorgt ervoor dat jij vanaf nu van elke maaltijd een feest kunt maken. Het maken van sauzen en slagroom wordt namelijk heel gemakkelijk.

Het product heeft een ronde vorm en is volledig gemaakt uit kunststof dat bovendien nog eens heel veerkrachtig is. Kortom, het is echt ideaal om ingrediënten te mengen en te kloppen. De brabantia garde heeft een zwarte kleur en kan zonder problemen in de vaatwasser. Hierdoor is het dus heel gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is de garde voorzien van een ophanghaakje waardoor je het product zonder problemen aan de wand kunt ophangen.

Uit de beoordelingen bij dit product blijkt dat werkelijk alle gebruikers zeer tevreden zijn en het ook echt aanraden. Het maakt niet alleen deel uit van de goedkope gardes, het is ook nog eens heel kwalitatief. Dit in combinatie met het fraaie design zorgt ervoor dat het hier echt om een garde aanbieding gaat.

Ook het merk Brabantia is een vaste waarde wanneer we het hebben over keukenspullen. Het zal niet verwonderen dat heel wat kopers dan ook laaiend enthousiast zijn over deze garde van Brabantia. Laten we alvast even de populairste voordelen en nadelen ervan op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen: 

Materiaal: in tegenstelling tot het vorige product zul je merken dat deze garde vooral uit kunststof vervaardigd is en bijzonder veerkrachtig aanvoelt.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van dit product aangezien je deze garde namelijk gewoon kunt laten schoonmaken door de vaatwasmachine.

Ophanglus: door gebruik te maken van de ophanglus is het mogelijk om deze garde eventueel ter hoogte van het aanrecht ergens aan de muur te bevestigen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we merken dat er één koper niet overtuigd is van de aangeboden kwaliteit van deze garde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Weis 20 cm

 

Net zoals het vorige product kan ook deze garde van het merk Weis een echte aanwinst in jouw keuken zijn. Je kunt er gemakkelijk je saus of slagroom mee kloppen en mengen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld graag desserten eet en ze ook heel graag klaarmaakt.

Het product is in vergelijking met de vorige producten iets groter. Het meet ongeveer 20 cm en is gemaakt uit roestvrij staal. De garde is voorzien van een ophanghaakje waarmee je het product gemakkelijk in je keuken kunt ophangen.

Ondanks dat het product heel duur is zijn alle kopers unaniem tevreden. Het product blijkt zeer handig in gebruik en bovendien ook nog eens gemakkelijk te reinigen. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is voor alle kopers heel goed. In combinatie met het fraaie design gaat het hier dus echt om een garde aanbieding.

Door te kiezen voor de garde van het bekende merk Weis, kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar ook voor design. Kortom, indien jij op zoek bent naar een perfect werkende garde dan kan dit exemplaar vast en zeker een goede aanwinst zijn. Hieronder een overzicht van de kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen: 

Formaat: de garde heeft een maximale lengte van ongeveer 20 cm.

Materiaal: dit unieke product is volledig vervaardigd uit roestvrij staal. Roestvrij staal is niet alleen stevig en duurzaam maar ook bijzonder eenvoudig om schoon te maken.

Ophanghaakje: net zoals de meeste andere gardes zul je merken dat ook dit exemplaar van een ophanghaakje voorzien is. Ideaal dus indien je de garde ter hoogte van het aanrecht wenst op te hangen.

Gebruiksgemak: je zult merken dat de garde bijzonder goed en comfortabel in de hand ligt en makkelijk is om mee te werken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je ook meteen merken dat deze garde niet over de laagste prijs beschikt. Dat kan een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Joseph Joseph Twist

 

Met de garde van het merk Joseph Joseph kun jij vanaf nu de beste gerechten bereiden.  Je kunt er namelijk zonder problemen slagroom, sauzen en andere ingrediënten mee kloppen en mengen. Ideaal bijvoorbeeld als je dol bent op heerlijke desserten.

De garde is gemaakt uit silicone en heeft een groene met witte kleur. Het meet 29,5 cm waardoor het iets groter is in vergelijking met de producten die we hierboven besproken hebben. Bovendien mag je het product zonder problemen in de vaatwasser steken.

We zouden kunnen concluderen dat je met dit product echt een topproduct in huis haalt. De meeste gebruikers zijn namelijk heel enthousiast over de goede prijs-kwaliteitverhouding en het fraaie design. Toch blijkt uit één review dat het product niet zo handig blijkt door de brede greep.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog opteren voor deze unieke garde van het bekende merk Joseph Joseph. Of je nu verzot bent op slagroom of een heerlijke saus aan je gerecht wilt toevoegen, alles is mogelijk met deze betrouwbare garde. Het is dan ook een goed idee om de positieve en negatieve punten ervan even te bekijken.

 

Voordelen: 

Formaat: de garde heeft een totale lengte van maar liefst 29,5 cm.

Materiaal: in tegenstelling tot heel veel andere gardes zul je merken dat dit product vooral uit silicone bestaat.

Onderhoud: zodra je klaar bent met de garde dan kun je deze gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Zo bespaar je jezelf niet alleen een lastig klusje maar ook heel wat tijd.

 

Nadelen:

Brede greep: één enkele koper vindt de brede greep van de garde helemaal niet zo praktisch en aangenaam om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Weis 25 cm

 

In vergelijking met de vorige garde van Weis, is dit product net iets groter. Het meet 25 cm en is een echte aanwinst in de keuken voor al wie graag maaltijden klaarmaakt.

Net zoals het vorige product van Weis is ook deze garde gemaakt van roestvrij staal. Bovendien kun je de garde gemakkelijk gaan ophangen aan de wand dankzij het ophanghaakje. De grijze kleur zorgt ervoor dat dit product in vrijwel elk interieur past.

Dit product is in tegenstelling tot de vorige Weis garde veel goedkoper waardoor het om een goedkope garde gaat. Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding zijn de kopers ook heel tevreden over het fraaie design. Het product is bovendien ook nog eens heel duurzaam en handig in gebruik.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om voor dit laatste product te kiezen. Net zoals één van de vorige gardes zul je merken dat ook dit exemplaar je aangeboden wordt door het bekende merk Weis. Om te weten of dit product aan je wensen voldoet, bekijk alvast even de voordelen en nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een duurzame garde, volledig vervaardigd uit roestvrij staal.

Ophanghaakje: dankzij het ophanghaakje is het mogelijk om deze garde makkelijk en zonder problemen aan de wand te bevestigen.

Prijskaartje: je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie en voordelige prijskaartje van dit product.

 

Nadelen:

Te stug: een blik op de online reviews leert ons dat één enkele koper het product toch wel als vrij stug ervaart.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gardes koopgids

 

Sommige mensen worden rustig door in de keuken gerechten klaar te maken. Andere personen worden daar alleen maar zenuwachtig van. Als jij ook zo graag in de keuken bezig bent dan zul jij het nut van een degelijke garde zeker en vast wel beseffen. Om echt één van de beste gardes te kunnen aankopen is het een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Je kunt hierbij ook nog letten op de soort en het materiaal. Wie weet kom jij zo ook wel eens een garde aanbieding tegen.

Het nut van een degelijke garde

Een garde wordt door sommige personen ook wel een klopper genoemd. Het is dus eigenlijk een soort van keukengerei dat je de mogelijkheid biedt om bepaalde ingrediënten met de hand te kloppen. In de meeste gevallen zul je merken dat een garde of klopper uit allemaal metalen stangetjes bestaat. Deze maken een soort van kegelvorm en worden dan allemaal in één handvat mooi bij elkaar gehouden.

Met een garde kun jij dus bepaalde etenswaren kloppen, slaan of gewoon klutsen. Het zal je misschien verwonderen maar een garde is één van die keukentoestellen die gewoon onmisbaar zijn geworden. Je kunt er namelijk een saus of een cakebeslag heel mooi gelijkmatig mee gaan mengen. Een garde zorgt er dan voor dat er geen klontjes blijven inzitten. Verder kun je een garde ook gebruiken wanneer je ingrediënten luchtig wilt kloppen. Denk maar aan bijvoorbeeld eiwitten die je wilt opkloppen tot meringue.

Verder kun je de garde ook perfect toepassen wanneer je in sausjes hoeft te roeren. Op die manier kun je voorkomen dat de saus aanbakt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden om een garde op een goede manier in de keuken te gaan gebruiken. Het lijkt ons dan ook meteen heel logisch dat er verschillende soorten gardes of kloppers zullen bestaan. Net zoals er ook een verscheidenheid waar te nemen is onder de materialen.

 

De soort garde

Het werd al min of meer duidelijk dat er verschillende soorten gardes op de markt gebracht zijn. Elke garde heeft dan ook een eigen specifieke taak. De meest bekende en ook het model dat het meeste gebruikt wordt, is de ballongarde. Deze kun je eigenlijk voor praktisch alles gebruiken en behoort ook tot de goedkope gardes. Deze kun je gebruiken om je sauzen te roeren of gewoon om je beslag luchtig te kloppen. De ballongarde is er tegenwoordig in verschillende formaten en kleuren.

De platte garde daarentegen is vooral ideaal om een saus of roux zoals Bechamel te maken. Deze garde is over het algemeen iets flexibeler dan de ballongarde en beweegt dus veel handiger over de bodem van de kom of de pan. Ook de spiraalgarde kun je in je zoektocht zeker en vast tegenkomen. Sommige mensen kennen dit model eerder onder de naam van Scandinavische garde omdat die hoofdzakelijk in Scandinavië veel gebruikt wordt. Deze garde is ideaal bij het maken van sauzen maar is ook heel efficiënt bij het opkloppen van beslag en het koken van bijvoorbeeld pudding.

Tot slot zijn er ook nog de eierklutser en de bolletjesgarde. Een eierklutser wordt hoofdzakelijk gebruikt om een eitje te kloppen of om een heerlijke zelfgemaakte chocolademelk te bereiden. Dit model heeft iets minder functionaliteit in de keuken. Als je dus op zoek bent naar één enkele garde om verschillende klusjes te doen dan is dit model minder een aanrader. De bolletjesgarde is een garde die beschikt over rechte metalen stangetjes met op het einde een bolletje op. Dit model wordt vooral gebruikt om sauzen en beslag te mengen maar kun je ook gebruiken als je eiwit wilt opkloppen.

Het materiaal

De meeste standaard gardes bestaan hoofdzakelijk uit metalen stangetjes die al dan niet in een gebogen vorm voorkomen. Toch kunnen we vandaag de dag iets meer onderscheid waarnemen. Zo kun je steeds vaker gardes tegenkomen die vervaardigd zijn uit bijvoorbeeld kunststof. Ook gardes met een siliconen laagje horen tegenwoordig bij de mogelijkheden. Uiteraard heeft elke materiaalsoort zijn voor- en nadelen.

Een metalen garde zal bijvoorbeeld net iets steviger en duurzamer zijn. Een garde die gemaakt is uit kunststof of siliconen is dan weer ideaal als je niet wilt dat de pannen beschadigd raken. Een siliconen of kunststof garde zal namelijk minder snel voor krassen zorgen op de antiaanbaklaag van je pannen. Houd er wel rekening mee dat een garde uit siliconen of kunststof iets minder stevig is en dus minder ideaal is om eiwit op te kloppen. Als je dus vooral eiwit wilt kloppen of heerlijke pudding dan is een stevigere en dus metalen garde het meest optimale.

Ook het handvat is enorm belangrijk. Heel veel gardes zijn voorzien van een handvat dat gemaakt is uit RVS. Dit is een heel sterk materiaal en enorm duurzaam maar helemaal niet ergonomisch en het biedt minder grip. Probeer daarom eens uit te kijken naar aanbiedingen met een handvat uit kunststof. Dit biedt net iets meer grip.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES