Beste digitale timer

 

Digitale timers test van 2024

 

Ben je bijvoorbeeld graag en veel in de keuken bezig dan is een digitale timer misschien wel iets voor jou. Uiteraard kun je een digitale timer ook nog in tal van andere situaties gaan gebruiken. Wij zijn voor jou alvast even gaan uitzoeken wat nu de 3 beste digitale timers zijn. En deze top 3 willen wij dan ook graag met jou delen. Zo blijkt de FPP Digitale Voedselthermometer een krachtig toestel te zijn dat ook meermaals wordt aangeraden. Het apparaat werkt met behulp van een bijzonder krachtige en duurzame AAA batterij. Met de Gefu Digitale timer mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het apparaat beschikt over een maximale tijdsinstelling van ruim 99 minuten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Digitale timer reviews – top 5

 

 

Een digitale timer is handig voor vele toepassingen. Vooral als je aan het koken bent is het handig, moet je stoofpotje nog 30 minuten op het vuur, stel dan de timer in en je kunt zonder zorgen verder werken terwijl je wacht op het alarmsignaal. Vele timers zitten verwerkt in thermometers of andere apparaten zodat je meteen een multifunctioneel toestel hebt. Vergelijk de volgende topproducten en kies er voor jezelf de beste digitale timer uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

FPP Digitale Voedselthermometer

 

Deze voedselthermometer is uitgerust met een digitale timer zodat je tijdens het koken zowel de temperatuur van je voedsel of kokend water kunt opmeten en ook de timer instellen om te weten wanneer het voedsel klaar is. De thermometer beschikt over een hittebestendige kabel met een lengte van 100 cm.

Je kunt de thermometer gebruiken tot temperaturen van 250º C en het werkt ook met Fahrenheit. Het toestel werkt op een AAA batterij die niet meegeleverd wordt. Lees eerst de handleiding om alle functies van het apparaat te kennen.

Dankzij dit apparaat krijgen de kopers hun voedsel op de goede temperatuur en kunnen ze weten wanneer het juist klaar is. Het is handig in gebruik omdat je zowel temperatuur kunt meten als de timer kunt instellen. Het is verder nog van topkwaliteit en dit voor een aanvaardbare prijs.

Indien je nog steeds op zoek bent naar een degelijke voedselthermometer dan kun je misschien dit apparaat van FPP eens bekijken. We merken dat heel wat klanten positief op het artikel hebben gereageerd waardoor het wel eens één van de populairste apparaten uit onze lijst zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Kabel: het apparaat is uitgerust met een kabel die wel 100 cm lang is en daarenboven ook nog eens helemaal hittebestendig is.

Handig in gebruik: je kunt de digitale timer zelf gaan instellen en regelen. Dankzij de digitale timer is het mogelijk om in een mum van tijd de temperatuur van je voedsel te bepalen of te controleren.

Gebruiksgemak: de thermometer werkt zowel op basis van Celsius alsook op basis van Fahrenheit. Bovendien functioneert het toestel door middel van een krachtige AAA batterij.

 

Nadelen:

Geen batterij: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de batterij zelf nog apart zult moeten aankopen. Deze wordt namelijk niet meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gefu Digitale timer

 

De digitale timer van GEFU is perfect om te gebruiken tijdens het koken. Dankzij de lage prijs kan hij ook door bijna iedereen gekocht worden en behoort hij tot de goedkope digitale timers.

Je kunt dit toestel instellen tot een maximum van 99 minuten en het is uitgerust met een magneet aan de achterkant zodat je het aan metalen oppervlakken kunt bevestigen. Denk maar aan je koelkast! Verder beschikt het apparaat ook nog over een voet indien je het gewoon wilt neerzetten.

De meeste gebruikers zijn heel lovend over deze digitale timer aanbieding. Het apparaat heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en het is handig in gebruik tijdens het koken. De tijd wordt groot weergegeven dus het is ook handig voor mensen die minder goed zien. Voor enkele kopers is de kwaliteit ondermaats en is het product niet handig in gebruik.

Wanneer je op zoek bent naar een digitale timer maar er liefst van al niet zoveel geld wilt aan spenderen dan kun je altijd dit model van GEFU eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 digitale timer apparaten die we in onze lijst hebben opgenomen, is dit toestel wel degelijk voorzien van de laagste prijs.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het bijzonder voordelige prijskaartje van deze digitale timer.

Gebruiksvriendelijk: je kunt deze digitale timer gewoon ergens staand plaatsen maar er is ook de mogelijkheid om het toestel op te hangen. Aan de achterkant van de digitale timer is er namelijk een magneetje voorzien.

Maximale tijd: de digitale timer beschikt over een maximale tijd van ongeveer 99 minuten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de kwaliteit van dit apparaat toch niet helemaal uitstekend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AA Commerce Digitale 3-Kanaals Kookwekker

 

Deze digitale timer is ideaal om te gebruiken tijdens het koken. Je kunt zelfs drie verschillende timers instellen voor drie verschillende gerechten! Het toestel beschikt over een magneet aan de achterkant om het op metalen oppervlakken te bevestigen.

Verder is het toestel ook uitgerust met een voet om het neer te zetten en beschikt het over een extra groot LCD scherm. Je kunt de tijd instellen tot 99 minuten en 59 seconden en je kunt kiezen tussen op- of aftellen. Het heeft ook een uurwerk en het is een goedkope digitale timer voor mensen die weinig geld willen uitgeven.

Niet alle beoordelingen zijn positief maar toch zijn de meeste gebruikers tevreden. Je moet wel de drie tijden tegelijk instellen, je kunt ze niet apart laten tellen. Het alarmsignaal is voor enkele kopers te stil maar voor de rest werkt het toestel perfect.

Deze digitale timer is afkomstig van één van de meeste bekende merken namelijk AA Commerce. Voor heel wat gebruikers is AA Commerce zelfs veruit het beste merk. Toch is het altijd een goed idee om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van het toestel alvorens je het aankoopt.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is mogelijk om met dit toestelletje gewoon 3 afzonderlijke timers te gaan instellen. Op die manier kun je ook gewoon 3 verschillende ingrediënten of gerechten tegelijkertijd klaarmaken.

Magneet: net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze digitale timer over een magneet aan de achterzijde. Op die manier kun je het toestel eventueel op je koelkast hangen.

In te stellen tijd: met dit apparaatje kun je de tijd maximaal gaan instellen tot op maar liefst 99 minuten en 59 seconden. Vervolgens heb je hierbij de optie tussen op- of aftellen.

 

Nadelen:

Alarmsignaal: volgens een kleine minderheid van de klanten had het alarmsignaal toch net een tikkeltje luider en duidelijker mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

SuperFish Outdoor Timer

 

De superfish is een digitale tijdschakelaar die je kunt verbinden met verlichting of sproei installaties. Het is uitgerust met een LCD beeldscherm die eenvoudig in gebruik is. De tijd wordt nauwkeurig weergegeven en je kunt dagelijk 8 programma’s instellen met een minimumduur van 1 minuut.

Deze timer kun je aan- of uitschakelen met een druk op de knop en mag alleen binnenshuis geïnstalleerd worden. Je kunt kiezen uit vele tijdklok combinaties. Je moet de timer eerst 4 uur in het stopcontact steken zodat de batterij kan opladen en het heeft een afwijking van 2 minuten per maand.

Er staat nog maar één beoordeling online over dit product. Deze is grotendeels positief. Het is een handig product met een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Het grote minpunt is dat het niet geschikt is voor gebruik in België door het verschil in aarding.

Ook met de SuperFish mag je zeker zijn van een degelijk en duurzaam apparaat. Het is een soort van digitale tijdschakelaar die je zonder problemen aan bijvoorbeeld je verlichting installatie of zelfs je sproei installaties kunt gaan koppelen. Het loont alvast de moeite even op zoek te gaan naar de kenmerken van deze digitale timer.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is mogelijk om tot maar liefst 8 programma’s van ongeveer 1 minuut op een dagelijkse basis te gaan instellen.

LCD scherm: de digitale timer is voorzien van een handig LCD scherm waarop alles heel helder en duidelijk afleesbaar is.

Handig in gebruik: alvorens je het toestel gebruikt, wordt het aangeraden om de digitale timer eerst even 4 uur te laten opladen. Vervolgens kun je de timer zonder problemen gebruiken. Er is zelfs een handige aan- en uitschakelfunctie voorzien.

 

Nadelen:

Niet in België: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit apparaatje niet echt in België kan worden gebruikt. Dit heeft vooral te maken met het belangrijk verschil in aarding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Multifunctionele digitale timer

 

Deze digitale keukentimer van het merk Cooper-Atkins is de ideale keukenhulp tijdens het koken.

Het toestel mag in contact komen met voedingsmiddelen en is geschikt voor alle soorten keukens zoals restaurant- en grootkeukens.

Het beschikt over een magneet om het aan metalen oppervlakken te bevestigen en over een ophanglus om het op te hangen. Met de clip kun je het natuurlijk ook neerzetten.

Dit product is nog niet door kopers beoordeeld geweest. Dit kan te maken hebben met de hogere prijs maar door het gebrek aan een review kunnen wij geen advies formuleren over deze digitale timer aanbieding.

Tot slot kun je ook nog altijd opteren voor de digitale timer van het bekende merk Cooper-Atkins. Dit apparaatje kan wel eens een bijzonder goed hulpmiddel worden wanneer je in de keuken gerechten bereidt. Hieronder zetten we alvast even de sterke en minder sterke punten van het toestel op een rijtje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je hoeft geen schrik te hebben wanneer het toestel eventueel in contact zou komen met bepaalde voedingsmiddelen. Bovendien is dit apparaatje zowel voor particulier alsook professioneel gebruik geschikt.

Magneet: aan de achterkant van de timer zul je meteen een magneet kunnen waarnemen. Zo kun jij het toestel bijvoorbeeld op de koelkast bevestigen. Je kunt de timer ook gewoon neerzetten.

 

Nadelen:

Geen online beoordelingen: momenteel zijn er nog geen online reviews geplaatst door klanten. Daardoor is er nog niets bekend omtrent de gebruikerservaringen en is het voor ons iets moeilijker om advies te geven over mogelijke nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Digitale timers koopgids

 

Een digitale timer is de vervanger van de analoge timer. Je kunt dit apparaat instellen op een bepaalde tijd om een speciaal gerecht klaar te maken of een bepaalde tijd te sporten. Dit apparaat vind je meestal terug in combinatie met een ander apparaat zoals een thermometer. Als je van plan bent om de beste digitale timer te kopen dan moet je de mogelijke functies vergelijken en rekening houden met het gebruiksgemak, het display en de prijs. Naast deze koopgids kun je ook nog enkele goedkope digitale timers terugvinden op onze website.

 

 

Mogelijke functies

 

Zoals je in de inleiding kon lezen is een digitale timer meestal gecombineerd met een ander toestel. Een mogelijkheid is een thermometer die je kunt gebruiken om de temperatuur van voedsel te meten. Je kunt deze thermometer in een stuk vlees of in kokend water steken om de temperatuur te controleren. Met de timerfunctie kun je een timer instellen die je via een alarm waarschuwt wanneer het voedsel gaar is. In dit geval is de thermometer verbonden met de timer via een hittebestendige kabel.

Als je veel en graag kookt is één timer meestal niet genoeg. Je kunt een apparaat kopen dat beschikt over verschillende timers die je elk apart kunt instellen. Zo kun je verschillende soorten voedsel tegelijk klaarmaken. Bovendien is een digitale timer veelal uitgerust met een klok zodat je op elk moment de exacte tijd kunt aflezen.

Bepaalde timers kun je verbinden met de verlichting van je woning of de sproei installatie van je tuin. Dit maakt het mogelijk om kosten te besparen want je kunt de timer zo programmeren dat de verlichting na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt.

 

 

Gebruiksgemak

 

Sommige toestellen zijn makkelijker om te gebruiken dan andere. Dit hangt voor een deel af van de grootte van de digitale timer. Een klein apparaat neemt weinig plaats in en kun je dus eenvoudig eender waar plaatsen. De meeste timers beschikken over een voet zodat je het product op een platte oppervlakte kunt plaatsen.

Als je de timer liever ophangt kun je zoeken naar een model met een ophanglus zodat je het aan een haakje kunt hangen. Een andere oplossing is om een timer met een magneet te kopen, zo kun je het toestel makkelijk aan de koelkast vastmaken.

Zorg er ook voor dat je de meeste functies van het apparaat kunt gebruiken met een enkele druk op een knop. Op sommige toestellen moet je toetscombinaties gebruiken die niet altijd even makkelijk zijn.

Soms is het beter om een digitale timer te kopen die over weinig extra functies beschikt. Hoe minder functies, hoe eenvoudiger het is om de timer te gebruiken maar de toepassingen zijn dan natuurlijk erg beperkt. De goedkope aanbiedingen beschikken meestal over minder functies maar je moet zelf beslissen wat er voor jou belangrijker is.

 

 

Display van de timer

 

Een simpele digitale timer heeft een eenvoudig display die de resterende tijd weergeeft. Een apparaat met meerdere timers of functies heeft een groter scherm nodig waar meer informatie op kan getoond worden. Als je drie verschillende timers wilt instellen wil je natuurlijk de resterende tijd van elke timer kunnen zien.

Een timer die gecombineerd wordt met een ander apparaat heeft ook een groter display. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de resterende tijd en de temperatuur weer te geven op het scherm. Over het algemeen is het een aanbeveling om een model met een groot display te kopen, vooral als het apparaat uitgerust is met meerdere functies.

Voor mensen die slechtziend zijn is het beter om een apparaat te kopen met een groot scherm die grote letters en cijfers gebruikt. Zo zal het makkelijker zijn voor deze mensen om de informatie van het display af te lezen.

 

Prijs en kosten

 

Waar kun je best zoeken om een goede digitale timer aanbieding te vinden? Tijdens de koopjesperiode kun je altijd goedkopere producten kopen maar er zijn het ganse jaar door ook interessante promoties te vinden op de vele webwinkels.

Naast de prijs van het product moet je ook nog rekening houden met de kosten die veroorzaakt worden door het energieverbruik. De meeste digitale timers werken op batterijen die je moet vervangen wanneer ze leeg zijn. Je moet dan nieuwe batterijen kopen maar gelukkig moet je dit slechts elke twee of drie jaar doen, afhankelijk van het gebruik van de digitale timer.

Bij de aankoop van een digitale timer zijn de batterijen voor het eerste gebruik niet altijd inbegrepen. Houd er dus rekening mee dat je deze misschien zelf nog moet kopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES