Beste sudderpan

 

Sudderpannen test van 2024

 

Bepaalde toestellen zijn eigenlijk al zo goed als onmisbaar geworden in de keuken. Denk maar aan een degelijke sudderpan. Dat kun je regelmatig wel eens gebruiken en dan is het ook belangrijk dat je over een duurzaam exemplaar beschikt. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat sudderpannen op de markt gebracht. Daarom willen wij jou helpen om op zoek te gaan naar het beste product. We stellen jou dan ook graag de 3 best beoordeelde sudderpannen voor. Zo blijkt de Bk Fortalit sudderpan alvast een schot in de roos te zijn. De pan heeft een totale capaciteit van maar liefst 4 liter. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Le Creuset Signature sudderpan. Deze pan kun je bovendien verkrijgen in tal van verschillende formaten en kleuren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sudderpan Reviews – Top 5

 

 

Een sudderpan of een braadpan kun je gebruiken om verschillende soorten voedsel in te sudderen, braden of zelfs bakken. We hebben vijf topproducten vergeleken en in dit artikel samengevat zodat het makkelijker wordt voor jullie om de beste sudderpan te kopen. Gebruik deze informatie, die gebaseerd is op de reviews van andere kopers, om een doordachte aankoop te kunnen maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bk Fortalit

 

Deze braadpan van BK heeft een inhoud van 4 liter maar is in nog 7 andere verschillende capaciteiten beschikbaar. Dit product is ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope sudderpannen. De binnenzijde van de pan is gemaakt van geëmailleerd staal waardoor de pan snel opwarmt maar ook eenvoudig is om schoon te maken.

Je kunt deze braadpan gebruiken op alle warmtebronnen waaronder ook inductie en je mag het zelfs in de oven plaatsen tot een maximale temperatuur van 230º Celsius. Verder is het veilig om dit product in de vaatwasmachine te plaatsen zodat je het makkelijk kunt schoonmaken.

Dit artikel heeft meer dan honderd positieve reviews ontvangen en is daarmee een echte aanrader. De kopers geven goed advies over de kwaliteit van de braadpan. De bodem is dik genoeg en is geschikt voor alle warmtebronnen. Toch is de braadpan niet te zwaar en dus handig in gebruik.

Ondanks alle technische snufjes van tegenwoordig is de vertrouwde sudderpan niet weg te denken uit onze keuken. Er is een enorme keuze en ook een groot prijsverschil. Kijk eens wat je van deze royale braadpan van BK vindt. Het is de populairste pan tegen de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: deze pan is van heel goede kwaliteit en past met zijn aantrekkelijke prijs in elk budget.

Materiaal: Door het gebruikte degelijke materiaal van geëmailleerd staal warmt de pan heel gelijkmatig op. Hierdoor is de kwaliteit van het voedsel altijd optimaal.

Handvatten: de handvatten worden niet heet, zodat hij zich makkelijk laat verplaatsen.

Reinigen: de pan bakt niet aan en is dan ook eenvoudig schoon te maken, zelfs in de vaatwasser.

 

Nadelen: 

Gewicht: slechts één enkele koper vond de pan een beetje zwaar. Dit hangt natuurlijk ook van de grootte van de pan af.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Le Creuset Signature

 

Deze sudderpan van Le Creuset is in twee verschillende kleuren en vijf verschillende formaten beschikbaar. De prijs van deze pan ligt al een stuk hoger maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. De diameter van de pan bedraagt 29 cm en het product is gemaatk van gietijzer.

Het product is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De knop op het deksel is gemaakt van roestvrij staal dus je kunt de pan ook in de oven plaatsen. De pan is geëmailleerd zodat je het eenvoudig kunt schoonmaken.

In de reviews vinden we vooral positieve commentaren terug, vooral het design spreekt de meeste kopers erg aan. De pan is van hoogwaardige kwaliteit en is makkelijk om schoon te maken. De pan is zwaar maar is ook erg stevig en duurzaam.

Le Creuset is misschien wel het beste merk onder de braadpannen. Ben je een echte kookliefhebber, dan is deze kwaliteitspan iets voor jou. Hier beschrijven we de pan met een inhoud van 4,7 liter maar hij is ook leverbaar in andere maten. Kijk snel of dit jouw keuze zou kunnen zijn.

 

Voordelen: 

Warmtebron: hij is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie.

Warmteverdeling: met de goede warmtegeleiding van het gebruikte materiaal heeft deze pan een heel gelijkmatige warmteverdeling. Het te bereiden voedsel gaart in dezelfde mate.

Ovengebruik: het deksel van deze pan heeft een knop van RVS. Hiermee kan hij ook in de oven worden geplaatst tot een temperatuur van 230º.

Reiniging: deze pan bakt niet aan en is daarmee heel makkelijk te reinigen. Je kunt hem ook gewoon in de vaatwasser zetten.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: eigenlijk werd als enige nadeel gemeld, dat de prijs vrij fors is. Daar staat wel een heel goede kwaliteit tegenover.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Le Creuset Faitout

 

De Faitout braadpan is gemaakt van gietijzer en beschikt over een plaatstalen deksel. De pan is licht van gewicht en is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, van gas tot en met inductie. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in deze pan zodat de voedingsstoffen tijdens het braden goed bewaard blijven.

De pan is ook geschikt om te gebruiken in de oven en beschikt over goede handvatten die zorgen voor een optimale grip. De pannen kun je eenvoudig schoonmaken omdat ze geëmailleerd zijn. Deze pan heeft een diameter van 28 cm.

De braadpan is gemaakt van goed materiaal en is uitermate geschikt om stoofpotjes mee te bereiden. De pot is zwaar maar het deksel is licht dus de pan is makkelijk hanteerbaar. Het product werd snel geleverd en was stevig verpakt. De kopers vinden dit product echt top!

Deze opvallend rode pan zou wel eens jouw keuze kunnen zijn. Met zijn fraaie design mag hij op tafel staan en gezien worden. Ook deze komt uit de collectie van Le Creuset. Een pan van prima kwaliteit, waarvan je jarenlang veel kookplezier kan beleven. Kijk snel even naar de voor- en nadelen van deze super pan.

 

Voordelen: 

Gewicht: hoewel de pan gemaakt is uit gietijzer, heeft hij een lichtgewicht deksel dat uit een ander materiaal is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijk te hanteren is.

Warmtegeleiding: deze pan heeft een perfecte gelijkmatige warmteverdeling. Al je voedsel gaart gelijktijdig.

Warmtebron: hij is geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie. Daarnaast kun je hem ook in de oven plaatsen.

Reinigen: Deze pan is geëmailleerd en laat zich daarmee makkelijk schoonmaken.

 

Nadelen: 

Budget: als enige nadeel voor deze super pan werd de prijs genoemd. Hierbij werd ook wel direct gemeld dat de prijs wel in verhouding staat met de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Demeyere Apollo

 

De Demeyere Apollo sudderpan heeft een diameter van 28 cm en is voorzien van een glazen deksel. Deze pan is lichter dan de klassieke gietijzeren braadpan maar zorgt toch voor een optimale warmteverdelingen dankzij de structuur die uit meerdere lagen bestaat.

De oppervlakte van de pan is makkelijk om schoon te maken en deze pan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, het behaalt zelfs een hoger rendement op inductie. De greep is vervaardigd uit roestvrij staal voor meer stevigheid.

De enige koper die een review geschreven heeft over deze sudderpan aanbieding is er lovend over. De koper heeft een ganse set gekocht van Demeyere en gebruikt het dagelijks. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is top en je beschikt over genoeg ruimte om veel voedsel te bereiden.

Zoek je een royale braadpan die niet al te zwaar is? Dan is dit de pan voor jou. Demeyere levert al bijna 100 jaar pannen van een uitstekende kwaliteit en ook met een fraai ontwerp. Met deze pan zet je een perfecte stoofpot op tafel. We vonden veel voordelen. Echte nadelen waren niet makkelijk te vinden.

 

Voordelen: 

Gewicht: door de gebruikte materialen is de pan in vergelijking met andere toch vrij licht in gewicht.

Afmeting: met zijn royale formaat kun je ook makkelijker voor meer personen een goede stoofschotel bereiden.

Warmtebron: hij is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen. De prestaties van de pan zijn op inductie nog zelfs wat beter in vergelijking met andere pannen.

Reiniging: de bodem van deze pan laat zich heel makkelijk schoonmaken. Hij kan ook prima in de vaatwasser.

 

Nadelen: 

Budget: zoals gezegd zijn geen negatieve beoordelingen gevonden over dit product. De prijs zou mogelijk een minpuntje kunnen zijn. Hij zal met zijn prijs niet direct binnen elk budget passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Chefman RJ15-5-N

 

Deze elektrische sudderpan van Chefman heeft een oranje kleur en een stroomverbruik van 210 Watt. Het toestel weegt 6,17 kg en moet aangesloten zijn op het stopcontact om te kunnen werken.

De pan heeft een regelbare thermostaat en is ideaal voor mensen die niet over een fornuis beschikken thuis. Zo kun je toch nog zelf eten klaarmaken met deze pan door het gewoon op netstroom aan te sluiten.

Er zijn echter nog geen beoordelingen bij deze sudderpan geplaatst door andere gebruikers. Je kunt als eerste een review schrijven over dit product zodat wij dit kunnen gebruiken om een advies te formuleren voor andere kopers.

Je beschikt niet over een keuken met een kookmogelijkheid? Dan is deze elektrische pan de oplossing voor jou. Je hebt hiervoor alleen een stopcontact nodig. Daarbij is deze pan met zijn opvallende kleur een blikvanger.

 

Voordelen: 

Keukenuitrusting: je hebt geen kookplaat of gasfornuis nodig. Je sluit hem heel eenvoudig aan op het stroomnet.

Stroomverbruik: met zijn gering estroomverbruik van 210 W is hij erg energievriendelijk.

Gebruiksgemak: deze pan beschikt over een regelbare thermostaat. Zo maak je eenvoudig de lekkerste stoofpotjes.

 

Nadelen: 

Geen reviews: deze elektrische braadpan is nog niet zo lang geleden aan het assortiment toegevoegd. Helaas kunnen wij hier dan ook geen nadelen opnoemen. Beschik jij over deze pan, voeg dan een review toe. Hiermee kunnen wij onze andere klanten een objectieve keuzemogelijkheid bieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sudderpannen koopgids

 

Een sudderpan kan echt niet ontbreken in de keuken van elke hobbykok. Toch is het niet zo eenvoudig om een goede keuze te maken uit de verschillende aanbiedingen. Daarom willen wij jou graag helpen en hebben we wat opzoekingswerk verricht. Als je besluit om de beste sudderpannen te vergelijken dan kun je eventueel letten op de warmtebron, het materiaal en het nut ervan.

Nut van een sudderpan

Tegenwoordig heb je voor elke manier van koken of voor elk gerecht wel een specifieke pan ter beschikking. Eén van de meest gekende en meest gebruikte pannen, is de sudderpan. Deze worden ook vaak braadpannen genoemd omwille van hun functie. Met een sudderpan kun je voedsel zoals vlees, vis of zelfs groenten eerst aanbraden op een hogere temperatuur. Vervolgens laat je de temperatuur zakken tot onder het kookpunt zodat het vlees of de groenten langzaam verder kunnen garen. Als je je voedsel gaart op een hoge temperatuur dan zul je merken dat het uitdroogt en hard wordt.

De meeste sudderpannen zijn eerder grote en vooral brede modellen die relatief ondiep zijn. De breedte is namelijk heel erg belangrijk om grote stukken vlees of vis van voldoende ruimte te voorzien tijdens het garen. Bovendien beschikt de pan meestal over twee handvatten die je kunt gebruiken om ze gemakkelijk van het vuur te tillen. Zoals reeds aangehaald zijn er heel wat modellen die bestaan uit gietijzer en staal. En dan moet je ook nog eens rekening houden met de warmtebron.

Een sudderpan kun je verder ook nog gebruiken om bijvoorbeeld groenten te stoven en soepjes te maken. Dit type pan zorgt er namelijk voor dat de smaken van de verschillende ingrediënten geleidelijk in elkaar overgaan. En dit zul je niet alleen ruiken maar uiteraard ook proeven. Kortom je kunt heel wat kanten op met een sudderpan. Als je nog niet zo een pan in huis hebt, dan is het echt wel een aanrader om meteen eentje aan te schaffen.

 

De warmtebron

Veel mensen zullen zich afvragen waarom ze rekening zouden moeten houden met de warmtebron. Toch is dit zeker een aanbeveling als je wilt dat je sudderpan een lang leven tegemoet gaat. Als je met een sudderpan op het verkeerde vuur kookt, is het mogelijk dat je de pan volledig kapot maakt en je ze bijgevolg moet wegsmijten. Dit wil je dus zeker en vast niet meemaken.

Er zijn heel wat verschillende warmtebronnen waaruit je kunt kiezen. Dit wil dan ook zeggen dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van sudderpannen. Want zoals reeds aangehaald werkt niet elke pan op gelijk welke warmtebron. Stel dat je op gas kookt dan is het belangrijk dat je gaat voor een pan die op gas werkt. Dit is nu ook weer niet zo een groot probleem aangezien eigenlijk alle pannen prima op gas kunnen.

Maar stel dat je over een inductievuur beschikt dan zit je wel met een probleem. Als jij de pan zou gebruiken die op gas kan, dan zal deze al vrij snel kapot gaan zodra je die op inductie gebruikt. Je zult misschien geen goedkope sudderpannen vinden tussen de inductie modellen, maar toch houd je daar best rekening mee als je wilt dat het toestel lang meegaat.

Materiaal van de sudderpan

In je zoektocht naar de voor jou beste sudderpan aanbieding zul je heel wat verschillende modellen tegenkomen. Deze kunnen verschillen in warmtebron, formaat maar uiteraard ook in materiaal. Heel wat modellen zullen gemaakt zijn uit gietijzer. Gietijzer heeft als voordeel dat het gloeiend heet kan worden en ook echt heel lang warm kan blijven. Het houdt de warmte goed vast waardoor je dus over het algemeen minder stroom of gas moet verbruiken. Bovendien is het heel erg stevig en dus duurzaam.

Ook sudderpannen uit roestvrij staal of uit plaatstaal kunnen een goede oplossing zijn. Plaatstaal staat bijvoorbeeld garant voor een goede warmtegeleiding en is daarnaast ook hittebestendig. Bovendien is het zo dat wanneer je de plaatstalen pan vaker gebruikt, ze steeds minder onderhoud vereist. Dit komt doordat de natuurlijke antiaanbaklaag er steeds beter op wordt. Roestvrijstalen sudderpannen zijn dan weer zuurbestendig en heel gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn deze modellen geschikt om in de vaatwasser te stoppen.

Gelijk welk model je kiest, je zult daarnaast altijd de keuze hebben tussen een geëmailleerd model of een onbewerkte sudderpan. De geëmailleerde sudderpannen zijn modellen die aan de binnenkant beschikken over een extra beschermlaag en die daardoor ook nog eens veel eenvoudiger te onderhouden zijn. Houd er wel rekening mee dat het geen goedkope sudderpannen zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES