Beste ovenschaal

 

Ovenschalen test van 2024

 

Of je nu als chef kok werkt in een restaurant of grootkeuken of gewoon heel hard kunt genieten van het bereiden van gerechten; een ovenschaal is zo goed als onmisbaar. Maar wat is dan nu precies de beste ovenschaal? Ze bestaan vandaag de dag in tal van verschillende vormen, formaten, designs en materialen. Daarom kan het een goed idee zijn om op voorhand onze koopgids omtrent ovenschalen grondig te bekijken. Indien je geen tijd hebt om de koopgids te bekijken en meteen een ovenschaal nodig hebt, kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is gebleken dat je met de Pyrex Essentials Ovenschalenset alvast een topproduct aankoopt. De verpakking telt maar liefst een voltallige set van 3 verschillende degelijke ovenschalen. Door te kiezen voor de Römertopf Rustico 6 persoons ovenschaal, kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. De ovenschaal is voldoende groot om een gerecht voor maximaal 6 personen klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ovenschaal Reviews – Top 5

 

Een aantal spullen en apparaten kunnen niet ontbreken in de keuken. Een handige en degelijke ovenschaal is daar zeker één van. Tegenwoordig zul je versteld staan van het ruime gamma aan ovenschalen. Opdat jij voor de beste ovenschaal kunt kiezen, hebben wij 5 topproducten geselecteerd. Wij hebben ons hierbij vooral gebaseerd op de reviews. Hierbij hebben we niet alleen aandacht besteed aan de gebruikerservaring maar ook aan het advies van de kopers. Neem dus gerust een kijkje en wie weet zit er zelfs een ovenschaal aanbieding tussen.

 

 

1. Pyrex Essentials Ovenschalenset

 

Met deze glazen ovenschalenset van het bekende merk Pyrex kun je heel wat handige gerechten klaarmaken en bewaren. De set bestaat uit 3 delen. Zo heb je een grote school met een inhoud van 2,3 liter en twee kleinere schalen van 1,6 en 1 liter. Deze zijn dus ideaal voor 1 persoon.

De ovenschalen zijn gemaakt van het speciale borosilicaatglas dat niet alleen heel duurzaam maar ook bijzonder praktisch is. Het is namelijk mogelijk om ze vanuit de koelkast rechtstreeks in de oven te plaatsen. Doordat ze in de vaatwasmachine kunnen, zijn de ovenschalen ook bijzonder eenvoudig te onderhouden.

Eén enkele gebruiker vindt dat de handvatten toch wel vrij klein zijn. Toch is de overgrote meerderheid van de klanten helemaal overtuigd van de praktische kant en de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan ovenschalen. Deze set wordt jou geleverd door het al dan niet bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Pyrex. Laten we de populairste kenmerken daarom alvast even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen: 

Formaat: je zult merken dat de set uit maar liefst 3 verschillende ovenschalen bestaat. Zo heeft de grootste schaal een maximaal volume van maar liefst 2,3 liter. De middelste ovenschaal een inhoud van 1,6 liter en de kleinste schaal een totaal formaat van 1 liter.

Materiaal: de 3 ovenschalen waaruit de set bestaat, zijn allemaal vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden borosilicaatglas.

Handig in gebruik: vanwege de gebruikte materialen, zul je merken dat het helemaal geen problemen geeft om de ovenschalen in de koelkast of de oven te zetten. Ook de vaatwasmachine behoort tot de mogelijkheden.

 

Nadelen: 

Te kleine handvatten: slechts één koper is echter wel van mening dat de handvatten toch net iets groter hadden mogen zijn en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Römertopf Rustico 6 persoons

 

Indien je een groter huishouden hebt of wanneer er vaak vrienden over de vloer komen dan kan deze ovenschaal van het merk Römertopf misschien wel iets voor jou zijn. Dit model is namelijk geschikt voor maar liefst 6 personen.

De ovenschaal is gemaakt uit stevig en duurzaam aardewerk en de binnenkant van de schaal is volledig geglazuurd. Zo zul je merken dat tijdens het koken en stoven, de smaken en de geuren van je gerechten zoveel mogelijk behouden blijven. Je mag deze ovenschaal bovendien ook in de microgolfoven gebruiken en je krijgt er zelfs een leuke receptenkaart bij.

De ovenschaal is voor sommigen iets te zwaar en te onaantrekkelijk. Toch merken we dat heel wat gebruikers laaiend enthousiast zijn. Haast je dus naar de winkel en laat ons zeker weten wat je ervan vindt.

Door te kiezen voor deze unieke ovenschaal van Römertopf kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Het is een vrij grote ovenschaal die makkelijk kan gebruikt worden voor een 6-koppig gezin. Of het product ook van de laagste prijs voorzien is, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een stevige en duurzame ovenschaal die uit natuurlijk aardewerk vervaardigd is. Bovendien zul je merken dat de binnenkant van de schaal helemaal voorzien is van een glazuren coating.

Microgolfoven: het is helemaal geen enkel probleem indien je deze ovenschaal in de magnetron wilt plaatsen.

Toebehoren: de levering van het product omvat niet alleen een stevige ovenschaal maar meteen ook een praktisch en duidelijk receptenboekje.

 

Nadelen: 

Te zwaar: jammer genoeg moeten we vaststellen dat een kleine minderheid van de klanten de ovenschaal toch wel net iets te zwaar vindt.

Onaantrekkelijk: enkele kopers vinden het design ook vrij ouderwets en helemaal niet zo mooi.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cosy & Trendy 500Gr Vierkant

 

Tussen de goedkope ovenschalen zul je zeker dit model van het bekende merk Cosy&Trendy kunnen spotten. De ovenschaal heeft, in tegenstelling tot de voorgaande producten, een vierkante vorm en een afmeting van 22 x 22 cm.

De ovenschaal is vervaardigd uit heel sterk en vooral duurzaam glas en kun je daardoor zowel in de oven alsook in de microgolfoven gebruiken. Dankzij de geribbelde bodem heb je veel minder kans dat je gerecht zal aanbranden of aan de schaal zal blijven kleven.

Aan de reacties te zien zou dit zomaar eens een ovenschaal aanbieding kunnen zijn. Werkelijk alle kopers blijken helemaal overtuigd met de aankoop van dit product. Zo zou het heel erg praktisch zijn en duurzaam. Zij raden het product dan ook iedereen aan.

Ook het merk Cosy & Trendy is een vaste waarde op het gebied van duurzame ovenschalen en andere keukenbenodigdheden. Het loont dan ook de moeite om alvast even verder te lezen en de kenmerkende eigenschappen van het product eens even onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: indien je toch liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke en duurzame ovenschaal dan zou je eventueel voor dit product kunnen kiezen.

Ontwerp en formaat: je zult kunnen vaststellen dat de ovenschaal vierkant van vorm is en een totaal formaat van 22 bij 22 cm geniet.

Materiaal: het is een stevige ovenschaal die gemaakt is uit makkelijk te onderhouden glas.

Handig in gebruik: de ovenschaal is bijzonder handig om te gebruiken en kun je zonder problemen in de oven of de magnetron plaatsen. De geribbelde bodem biedt de zekerheid dat gerechten niet zullen aanbranden. Dit komt het onderhoud dan weer ten goede.

 

Nadelen: 

Te klein: voor grote gezinnen zou deze ovenschaal evenwel net iets te klein kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Villeroy & Boch Clever Cooking

 

Met de ovenschaal van Villeroy & Boch haal je zeker een degelijke en kwalitatief goede ovenschaal in huis. De schaal is rechthoekig en bestaat uit 4 delen. Daardoor is het zeker en vast geschikt voor grote gezinnen.

De ovenschaal is gemaakt uit een combinatie van silicone en Premium Porcelain. Dit maakt het niet alleen veel steviger maar ook enorm duurzaam.

Doordat er momenteel nog geen reviews bij dit product geplaatst zijn, is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over deze ovenschaal. Wij vermoeden dat het om een vrij recent product gaat. Laat je hier dus zeker niet door afleiden want misschien voldoet deze ovenschaal wel perfect aan al jouw verwachtinen.

Ben je op zoek naar een ovenschaal die perfect binnen een groot gezin te gebruiken valt? Dan zou dit product misschien wel eens iet voor jou kunnen zijn. De ovenschaal wordt jou aangeboden door het bekende merk Villeroy & Boch en wordt gekenmerkt door maar liefst 4 afzonderlijke delen.

 

Voordelen: 

Materiaal: voor de productie van deze rechthoekige ovenschalen werd gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals Premium Porcelain en silicone.

Handig in gebruik: de ovenschalen zijn bijzonder handig om te gebruiken. Zo zijn ze niet alleen voorzien van een stevig deksel maar ook een stel praktische handvatten.

 

Nadelen: 

Design: het is mogelijk dat het eenvoudige design misschien door sommige klanten als iets te gewoon wordt omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Emile Henry Grand Cru

 

Emile Henry behoort zeker tot de bekende merken als het gaat om keukenspullen. Het zal dus niet verwonderen als je deze ovenschaal zeker tussen de mogelijkheden ziet verschijnen. Het misschien niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste ovenschaal.

De schaal is rechthoekig en heeft een totale afmeting van 36 x 23 cm. Bovendien is de schaal te verkrijgen in maar liefst 4 verschillende kleuren waaronder rood en wit. Je kunt de schaal rechtstreeks van de koelkast in de oven plaatsen zonder problemen. Achteraf behoudt de ovenschaal ook gedurende een lange periode de warmte.

De gebruiker is helemaal weg van de goede kwaliteit van dit product en het fraaie design. Daarnaast is het ook gewoon heel erg handig en praktisch om in de keuken te gebruiken.

Tenslotte kunnen we het rijtje van topproducten afsluiten met deze unieke ovenschaal van het bekende merk Emile Henry. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan je verwachtingspatroon voldoet, is het handig om de voor- en nadelen ervan hieronder even te bekijken.

 

Voordelen: 

Formaat: je geniet een stevige en duurzame rechthoekige ovenschaal met een maximale afmeting van maar liefst 36 bij 23 cm.

Design: de ovenschaal is afgewerkt in een opvallende dieprode kleur. Indien je die kleur maar niets vindt dan kun je ook nog steeds uit tal van andere kleuren en designs beslissen.

Handig in gebruik: het is geen enkel probleem om de ovenschaal in de koelkast of de oven te plaatsen.

 

Nadelen: 

Prijzig: sommige klanten zullen de prijs van dit product misschien net een tikkeltje te duur vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ovenschalen koopgids

 

Sommige hulpstukken en accessoires zijn eigenlijk toch wel een beetje onmisbaar geworden in de keuken. Denk nu maar gewoon aan een eenvoudige ovenschaal. Om een keuze te kunnen maken uit de beste ovenschalen dan is het een aanbeveling om zoveel mogelijk producten te bekijken en te vergelijken. Zo zou je kunnen letten op het formaat, het materiaal, het onderhoud, de extra kenmerken en de soort ovenschaal. Door ook rekening te houden met promoties, is het altijd mogelijk om een ovenschaal aanbieding tegen te komen.

Het gebruiksgemak

Een ovenschaal is eigenlijk een product dat al gedurende een langere periode bestaat. Uiteraard zijn er in de loop der jaren heel wat veranderingen geweest en zijn ook de ovenschalen lichtjes veranderd. Om niet te zeggen beter geworden. Een ovenschaal is eigenlijk een gewoon product dat je kunt gebruiken wanneer je gerechten in de oven wilt klaarmaken. Het is dus een toestel dat makkelijk en zonder problemen hoge temperaturen kan verdragen.

Verder kunnen de ovenschalen ook perfect tegen iets koudere temperaturen. Dit wil dus zeggen dat je de ovenschaal zonder problemen gewoon in de koelkast of zelfs in de vriezer kunt plaatsen. En dat is natuurlijk een bijzonder groot voordeel en pluspunt voor heel veel gebruikers en klanten. Want op die manier kun je een restje van een heerlijke ovenschotel of een wokgerecht gewoon gaan invriezen.

 

Welke soort ovenschaal en de vorm ervan

Het is niet altijd makkelijk om snel en meteen een ovenschaal aan te kopen. Natuurlijk zijn er wel voldoende stuks voorhanden maar het is niet makkelijk om een goede keuze te maken door het enorme aanbod. Zo kun jij tegenwoordig kiezen uit een ronde ovenschaal maar er zijn natuurlijk ook exemplaren die rechthoekig van vorm zijn. Verder zijn er ook heel veel ovenschalen die een ovale vorm hebben of die eruit zien als een vierkant.

Of je nu kiest voor een ovalen ovenschaal of toch liever een rechthoekig product wilt kopen dat is uiteraard helemaal jouw beslissing. Wij raden vooral aan om zoveel mogelijk ovenschalen te bekijken en deze natuurlijk ook op meerdere elementen te beoordelen. Uiteindelijk kies je dan zelf welke ovenschaal en vooral welke vorm voor jou het beste lijkt. Zo kan een ovale ovenschaal er bijvoorbeeld wel heel erg fraai uitzien maar is het misschien moeilijker om het achteraf op te bergen.

 

Materiaalsoorten en het formaat

In je zoektocht naar voor jou beste ovenschaal zul je kunnen vaststellen dat er ook heel wat diverse materialen kunnen worden gebruikt. Zo heb je heel wat ovenschalen die vervaardigd zijn uit bijzonder stevig aardewerk. Maar er zijn natuurlijk ook producten die bestaat uit glas, metaal of zelfs gewoon uit kunststof. Een ovenschaal uit kunststof zal in de meeste gevallen een exemplaar zijn dat uit siliconen bestaat.

Zo zal elke materiaalsoort wel wat voor- en nadelen hebben. Zo zal bijvoorbeeld een ovenschaal die gemaakt is uit aardewerk of uit glas bijzonder stevig zijn in vergelijking met een product uit kunstof. Langs de andere kant kan een glazen ovenschaal of een exemplaar uit aardewerk dan weer wel makkelijker breken en stuk gaan. Dus welke materiaalsoort jij wilt gebruiken, hangt helemaal alleen van jou af en is een persoonlijke keuze.

Probeer daarnaast ook even rekening te houden met de formaat van een ovenschaal. Om het formaat van een degelijke ovenschaal te bepalen dan zou je misschien kunnen rekening houden met het aantal leden waaruit je gezin bestaat. Een groter gezin heeft meer voordelen met een grotere ovenschaal. Denk maar wanneer je bijvoorbeeld lasagne wilt klaarmaken. Verder hoef je ook rekening te houden met de grootte van de oven of de magnetron.

 

Het onderhoud

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke ovenschaal dan is het ook altijd een goed idee om eventjes stil te staan bij het onderhoud. Dit kan voor sommige personen totaal onbelangrijk lijken maar dit is het daarom niet altijd. Je moet namelijk goed beseffen dat sommige soorten ovenschalen helemaal niet in de vaatwasser kunnen. Dit wil dus zeggen dat je ze handmatig moet afwassen en dat kan best een vervelend klusje zijn voor sommige kopers. Het is dus altijd leuk en prettig wanneer de ovenschaal nadien ook gewoon in de vaatwasmachine kan gestopt worden.

Extra kenmerken, accessoires en het prijskaartje

Tot slot zul je ook merken dat sommige ovenschalen over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere. Zo zullen sommige producten ook iets meer accessoires meegeleverd krijgen op het moment van de aankoop. Het is bijvoorbeeld altijd leuk om een voordeelpakket aan te kopen. Dan krijg je vaak twee of drie ovenschalen aangeboden van een verschillend formaat. En dit is vaak voordeliger dan twee of drie afzonderlijke schalen aan te kopen.

Sommige personen besteden graag ook wat aandacht aan het design. Een fraaie ovenschaal kan zomaar iets duurder worden dan een standaard transparant model. Zelfs het soort materiaal of het formaat kan het prijskaartje van een ovenschaal beïnvloeden en ervoor zorgen dat het niet langer tot de goedkope ovenschalen behoort. Probeer daarom zeker de mogelijke aanbiedingen niet uit het oog te verliezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES