6 beste slacentrigues Test van 2024

 

Beste slacentrifuges – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke verse salade boordevol groentjes en vitaminen? Dan kan een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke slacentrifuge alvast niet in het plaatje ontbreken. Daar er tegenwoordig best wel wat verschillende apparaten voorhanden zijn, en de keuze bijgevolg niet altijd vanzelfsprekend, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Westmark Fortuna Slacentrifuge die gekenmerkt wordt door een vrij ruime inhoud van maar liefst 5 liter. Daartegenover staat de OXO Good Grips Slacentrifuge die dan weer in het oog valt vanwege zijn ruime diameter van 27 cm en de mogelijkheid om de losse onderdelen door de vaatwasmachine te laten reinigen. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste slacentrigues (Reviews) van 2024

 

Zin in een vers fris slaatje met heerlijke kerstomaatjes, een stukje avocado en parmezaan? Dan is een degelijke slacentrifuge zijn investering meer dan waard. Of je voorkeur daarbij uitgaat naar een kleine – al dan niet opvouwbare – slacentrifuge dan wel een grote slacentrifuge of een slacentrifuge om in de horeca te gebruiken; is vooral persoonlijk. Wij selecteerden 5 toppertjes inclusief bijbehorend advies vermeld in de online reviews. Bekijk de opties even en bepaal of je naar huis gaat met het populairste dan wel beste merk of toch liever opteert voor de beste slacentrifuge met de laagste prijs of een leuke aanbieding.

 

Slacentrifuge groot

 

1. Westmark Fortuna Slacentrifuge – 5 l – Vaatwasserbestendig – Kunststof

 

De Fortuna slacentrifuge – jou aangeboden door het bekende merk Westmark – kent een totale afmeting van 29 x 25,2 x 21,5 cm wat resulteert in een royale inhoud van zo’n 5 liter. Afgewerkt in stevig kunststof, is deze slacentrifuge niet alleen stevig en comfortabel in gebruik maar ook nog eens 100% vaatwasmachinebestendig, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Bovendien is het ook het geschikte keukenapparaat voor de echte saladeliefhebber en/ of personen voor wie de bereiding van een maaltijd niet te veel tijd in beslag mag nemen. Plaats de sla in het bijbehorende mandje alvorens aan de hendel te draaien. Door meermaals aan het hendeltje te draaien, wordt de sla automatisch gecentrifugeerd en bijgevolg van alle vocht ontdaan.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid vindt een kleine minderheid het design van deze – eerder grote – slacentrifuge toch wel wat tegenvallen.

 

Voordelen:

Formaat: de Fortuna slacentrifuge kent een totaal formaat van 29 x 25,2 x 21,5 cm wat resulteert in een inhoud van maximaal 5 liter.

Onderhoud: na gebruik kun je deze slacentrifuge zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen.

Uitvoering: deze praktische keukentool werd voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd en vervolgens afgewerkt in een neutrale groene met transparante kleur.

 

Nadelen:

Ouderwets: enkele klanten zijn van mening dat het design behoorlijk ouderwets oogt en vinden het jammer dat er niet meer designopties voorhanden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oxo slacentrifuge

 

2. OXO Good Grips Slacentrifuge – transparant – Ø 27 cm Vaatwasserbestendig

 

De OXO Good Grips slacentrifuge – vervaardigd uit duurzaam BPA-vrij rubber en kunststof – telt maar liefst 3 onderdelen gaande van een kom en mand tot bijbehorend deksel. De ronde uitvoering garandeert op het meest brede punt een diameter van 27 cm die resulteert in een ruime schaal en mand met een inhoud van respectievelijk 5,8 en 4,6 liter. 

Maar dat is natuurlijk niet alles want de OXO slacentrifuge staat eveneens garant voor comfort en gebruiksgemak. Dit uit zich onder meer in de aanwezigheid van een antislipring waardoor de centrifuge stabiel op het aanrecht kan blijven staan, een zachte antislipknop, een eenvoudige eenhandsbediening en een onderhoudsvriendelijk karakter. Kortom, wat kan een mens nog meer wensen?

Een blik op de online reviews toont dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de kwaliteit en het eenvoudige duwsysteem. Echter, vindt een kleine minderheid zijn prijskaartje net iets te duur.

 

Voordelen:

Formaat: de driedelige set kent een maximale diameter van 27 cm wat resulteert in een ruime schaal en mand met een respectievelijke inhoud van 5,8 en 4,6 liter.

Compact: doordat de zachte ingebouwde antislipknop makkelijk weg te klikken is, kun je het geheel compact opbergen.

Handig in gebruik: de eenvoudige eenhandsbediening wordt aangevuld met een stevige antislipring waardoor de centrifuge stabiel op het aanrecht of het werkblad blijft staan.

Onderhoud: de losse onderdelen kunnen probleemloos in de vaatwasmachine worden geplaatst. Bovendien kun je het deksel helemaal uit elkaar halen, wat het onderhoud ten goede komt.

 

Nadelen:

Prijs: een enkele koper vindt het prijskaartje niet evenredig met de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zyliss slacentrifuge

 

3. Zyliss Salade Spinner Swift Dry – 22cm Diameter – Aquavent technologie

 

Mag het best een tikkeltje gesofisticeerder dan lijkt de swift-dry slacentrifuge van het bekende merk Zyliss, alvast een waardige aanbeveling te zijn. De combinatie van de bekende Aquavent technologie en het bijbehorende gebrevetteerde vergiet, zorgt ervoor dat – in vergelijking met eender welke klassieke slazwierder – tot maar liefst 25% meer water kan worden verwijderd. Het draaimechanisme van de Zyliss slacentrifuge kan overigens eenvoudig en met slechts 1 druk op de knop worden geactiveerd en wordt daarbij aangevuld met een stopknop inclusief remfunctie.

Maar dat is natuurlijk niet alles want deze slazwierder met een doorsnede van 22 cm, is eveneens voorzien van een handige antislipbodem die verhindert dat het toestel gaat schuiven tijdens het droogzwieren. Bovendien kunnen zowel de bowl alsook de mand en het bijpassende binnendeksel zonder problemen door de vaatwasmachine worden gereinigd, wat eveneens bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Of deze slazwierder daarmee tot de goedkope exemplaren mag worden gerekend, valt misschien nog af te wachten. Toch durven we stellen dat zijn prijskaartje in functie van de kwaliteit en mogelijkheden gerechtvaardigd is. Heel wat klanten lijken het daar alvast mee eens en belonen deze slacentrifuge met een mooie eindscore van 4,8 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de uit kunststof vervaardigde Zyliss slacentrifuge kent een maximale doorsnede van 22 cm.

Onderhoud: zowel de bowl alsook de mand en het binnendeksel blijken alvast 100% vaatwasmachinebestendig te zijn.

Antislipbodem: de antislipbodem aan de onderkant van het apparaat verhindert dat de slacentrifuge gaat verschuiven tijdens het droogzwieren.

 

Nadelen:

Te klein: tot op heden zijn er geen negatieve klantervaringen te bespeuren maar we vermoeden dat het ontwerp voor grote gezinnen of horeca-aangelegenheden misschien wel wat te klein zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leifheit slacentrifuge

 

4. Leifheit Slacentrifuge ComfortLine 23200 – Vaatwasmachinebestendig // Materiaal: Kunststof

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie kun je eveneens opteren voor deze unieke Leifheit slacentrifuge die meteen in het oog springt vanwege zijn vrolijke groene met witte design. Maar dat is natuurlijk niet alles want de ComfortLine slacentrifuge staat eveneens bekend om zijn veelzijdige functie waarbij hij niet alleen dienst doet als slazwierder maar eveneens als vergiet of slakom kan worden gebruikt.

De uit kunststof vervaardigd slacentrifuge wordt daarbij gekenmerkt door een uniek tweerichtings droogmechanisme waardoor de sla op een effectieve manier én in een relatief korte tijdspanne kan worden gecentrifugeerd. Na gebruik kun je het draaimechanisme eenvoudig loskoppelen, waarna de overige losse onderdelen eenvoudig door de vaatwasmachine kunnen worden gereinigd. Kortom, je hoeft niet per sé op zoek te gaan naar een Tupperware slacentrifuge om van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid verzekerd te zijn.

Als we de online reacties bij dit product bekijken, dan stellen we vast dat klanten het daar duidelijk mee eens zijn bewijze de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de ComfortLine slazwierder van Leifheit blijkt voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd.

Gebruiksvriendelijk: dankzij het bekende tweerichtings droogmechanisme wordt de sla in sneltempo en op een effectieve manier gecentrifugeerd.

Onderhoud: door het draaimechanisme na gebruik te verwijderen, kunnen de overige losse onderdelen zonder problemen in de vaatwasmachine worden geplaatst.

 

Nadelen:

Niet elektrisch: ben je op zoek naar een elektrische slazwierder, dan is dit product van Leifheit uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Emsa slacentrifuge

 

5. Turboline slacentrifuge. 4.5 L. RVS – Emsa slacentrifuge // 26,5 cm

 

We sluiten het rijtje af met de Turboline slacentrifuge die jou wordt aangeboden door het – al dan niet bekende merk – Emsa. Hoewel het hogere prijskaartje meteen in het oog springt, biedt deze Emsa slacentrifuge heel wat positieve kenmerken waardoor dit apparaat meer dan de moeite waard wordt.

Zo kent de RVS slacentrifuge een totale afmeting van 27,8 x 26,5 x 15 cm wat van hem meteen één van de grotere exemplaren maakt binnen deze selectie. Hij wordt daarbij getypeerd door een veelzijdig 2-in-1 karakter waarbij hij niet alleen fungeert als slazwierder maar tevens ook perfect dienst kan doen als fruitschaal of mengkom. De kom garandeert daarbij een royale inhoud van 4,5 liter en kan perfect door standaard gezinnen worden gehanteerd.

Maar dat is natuurlijk niet alles want in tegenstelling tot de bovengenoemde exemplaren, blijkt de Emsa slacentrifuge voorzien van een aparte “turboknop” waarmee een tot wel 50% hogere draaisnelheid kan worden bereikt. Het geheel wordt aangevuld met een geïntegreerde schenktuit in het deksel, een bijpassende centreerring en een ingebouwde stopknop. Jammer genoeg werden er nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Stopknop: de ingebouwde stopknop maakt het mogelijk om de sla na uitvoerig centrifugeren, zachtjes te laten drogen.

Turboknop: dankzij de aanwezige turboknop kan een tot maar liefst 50% hogere draaisnelheid worden bereikt.

Materiaal: de Emsa slacentrifuge werd hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal in combinatie met enkele kunststof accenten.

Gebruiksvriendelijk: je kiest voor een gebruiksvriendelijke keukentool voorzien van een antislipbodem, demonteerbaar deksel én vaatwasbestendige uitneembare kom.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het hogere prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. OXO Good Grips Slacentrifuge mini, vernieuwd

 

De slacentrifuge van OXO laat je draaien door op de grote knop te pompen. Je kunt dit makkelijk doen met één hand en je hebt weinig kracht nodig. Aan de onderkant is het product voorzien van een antislip ring zodat het stevig op het aanrecht blijft staan. Dankzij de ingebouwde rem stopt de centrifuge meteen met draaien.

Je kunt de schaal ook gebruiken om te serveren en ook de mand kun je los van het product gebruiken. De knop kun je wegklikken om het product makkelijker op te bergen en het deksel kun je uit elkaar halen om het schoon te maken. Bovendien is de centrifuge geschikt om in de vaatwasser te plaatsen.

Enkele kopers vinden het product niet goedkoop maar ze zijn wel allemaal tevreden over de kwaliteit. De centrifuge heeft een goed formaat en is makkelijk om schoon te maken. Je kunt dit product makkelijk met één hand bedienen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de slacentrifuge van het bekende huishoudmerk OXO. Het is een handig apparaat dat makkelijk en snel te bedienen is. Zo hoef je alleen maar een aantal maal op de grote zwarte knop te gaan pompen. Op die manier wordt al het vocht uit de sla verwijderd.

 

Voordelen:

Comfort: het is het ideale apparaat voor oudere personen of mensen die omwille van een chronische ziekte minder kracht hebben. Deze slacentrifuge is makkelijk te bedienen en vereist weinig tot geen kracht.

Antislip ring: je zult merken dat het product steeds stevig en stabiel blijft staan vanwege de handige antislip ring. Deze bevindt zich aan de onderkant van de centrifuge.

Veiligheid: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid aangezien de slacentrifuge ook is uitgerust met een betrouwbaar ingebouwd remsysteem.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een kleine minderheid van de klanten is echter niet tevreden met het hoge prijskaartje van deze slacentrifuge.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slacentrifuges Koopgids

 

Wat is een slacentrifuge en welke mogelijkheden biedt een dergelijk apparaat? Bestaan er verschillende soorten slacentrifuges of is er slechts één model voorhanden? In de onderstaande koopgids trachten wij dit allemaal uit te zoeken met name de zoektocht net iets makkelijker en aangenamer voor je te maken. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende slacentrifuges – en eventuele aanbiedingen of promoties – met elkaar te vergelijken.

Wat is een slacentrifuge en hoe werkt het?

Een slacentrifuge is een handig apparaat – handmatig dan wel elektrisch aangestuurd – waarmee het mogelijk wordt gemaakt om vers gewassen sla van overtollig water en/ aarde- én vuildeeltjes te ontdoen. Best wel een hele vooruitgang als je weet dat men de sla vroeger blad per blad moest afspoelen. Met behulp van een slacentrifuge doe je dus exact hetzelfde werk maar in een beperkte tijdspanne wat goed van pas komt in de gehaaste maatschappij waarin we tegenwoordig leven.

Hoewel slacentrifuges – in de volksmond ook wel eens omschreven als “slazwierders” – tegenwoordig in diverse vormen en formaten voorhanden zijn, functioneren ze allen op min of meer dezelfde wijze. Hetzij handmatig hetzij elektrisch wordt voor een optimale centrifugaalkracht gezorgd waarbij de vers gewassen natte sla volledig wordt droog gezwierd en bijgevolg van alle overtollige vocht en/ of aarde wordt ontdaan. Kortom, het water en de vuildeeltjes worden – dankzij dergelijk krachtige draaibeweging – eenvoudig van de sla gescheiden 

 

Het type slacentrifuge

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een functionele slacentrifuge? Of is je oude toestel misschien wel aan vervanging toe? Dan zul je versteld staan van de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van slazwierders. Zo kunnen we alvast een onderscheid maken tussen de handmatige dan wel elektrisch aangestuurde slacentrifuges. Hoewel bij beide varianten een allesomvattende centrifugaalkracht tot stand komt, gebeurt dit bij de elektrische zwierders op een geheel automatische wijze wat het klusje nog net iets makkelijker maakt.

Besluit je uiteindelijk toch te kiezen voor een handmatige slazwierder dan zijn er nog heel wat extra subcategorieën die tot de mogelijkheden behoren. Zo kun je in eerste instantie opteren voor de standaard slacentrifuge waarvan de werking steunt op de aanwezigheid van het touwtje. Door meermaals stevig aan het touw te trekken, creëer je een centrifugaalkracht die de sla zal droogzwieren. Dergelijke modellen zijn vaak vrij goedkoop en bijgevolg voor iedereen goed toegankelijk.

Gebaseerd op het principe van het touw, kun je eveneens kiezen voor slacentrifuges die voorzien zijn van een hendel. Door aan de hendel te draaien, wordt de centrifugaalkracht in werking gezet en de sla bijgevolg probleemloos droog gezwierd. In vergelijking met de traditionele touwtjes variant, vereisen deze apparaten met de hendel net iets minder bloed, zweet en tranen.

Inhoud en bijkomende kenmerken

Naast het type is uiteraard ook het formaat – en bijgevolg de inhoud van de kom/ mand – voor velen een bepalende factor gebleken. Zo kan de inhoud makkelijk variëren van zo’n 2 tot 5 of zelfs 10 liter of meer. Om het formaat en dus de inhoud te bepalen, is het aangewezen om rekening te houden met het gebruiksgemak en het aantal leden die van de keukentool gebruik zullen maken. Grote gezinnen met 5 of meer leden zijn bijvoorbeeld gebaat met een grote slazwierder van 5 à 10 liter terwijl alleenstaanden reeds voldoende hebben met een compact exemplaar.

Daarnaast zul je zien dat sommige slacentrifuges net iets meer mogelijkheden en opties lijken aan te bieden die misschien wel eens een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd handig indien de slazwierder voorzien is van een aparte schenktuit waarmee het overtollige water eenvoudig en geheel zonder morsen kan worden weggegoten. Dit kan worden aangevuld met een antislipring aan de onderkant die dan weer verhindert dat het toestel – tijdens het droogzwieren – gaat verschuiven.

Het lijstje kan verder worden aangevuld met een eventuele geïntegreerde rem en de mogelijkheid om de losse onderdelen eenvoudig door de vaatwasmachine te laten reinigen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES