5 Beste Elektrische koelboxen Test van 2024

 

Elektrische koelboxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je binnenkort met vrienden naar een festival of staat er een leuke kampeervakantie met het gezin op de planning? Dan komt een elektrische koelbox vast en zeker goed van pas. Daar er tegenwoordig een ruim aanbod voorhanden is, is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Daarom zijn we voor jou alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de MOA Thermo-elektrische Koelbox die gekenmerkt wordt door een koel- én verwarmingsfunctie. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Travellife 1609030 elektrische koelbox. Het is een vrij ruime koelbox met een maximale inhoud van maar liefst 25 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische koelboxen (Reviews) van 2024

 

Maak je graag lange reizen met de auto of ga je graag kamperen? Meestal wil je dan zelf ook voedsel en drank meenemen voor de lange reis of als eerste maaltijd bij de aankomst op de camping. Je kunt dit doen met een elektrische koelbox die je makkelijk kunt aansluiten op de sigarettenaansteker van je auto. Beslis zelf welk product volgens jou de beste elektrische koelbox is van de volgende vijf.

 

1. MOA Thermo-elektrische Koelbox – Met Verwarmingsfunctie – 12V en 230V – 32Liter

 

Met de MOA thermo-elektrische koelbox kies je alvast voor een knap staaltje kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én design. Zo kent deze koelbox een totale afmeting van 44,7 x 45,8 x 32,7 cm wat resulteert in een maximale inhoud van 32 liter waarvan 25 liter netto bruikbaar is.

Door de elektrische koelbox op het stopcontact aan te sluiten – waarbij je rekening houdt met een invoerspanning van 230 of 12V – kun je je drankjes lekker koel of op temperatuur houden. Daarbij wordt een verkoeling gegarandeerd van maar liefst 20ºC onder de betreffende omgevingstemperatuur. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want daarnaast blijkt deze auto elektrische koelbox eveneens uitgerust met een verwarmingsfunctie.

Niet geheel onlogisch dus dat deze 12v koelbox door heel wat klanten positief beoordeeld werd getuige de vele enthousiaste reviews en de mooie eindscore van 4,4 sterren. Slechts een kleine minderheid beschouwt de kwaliteit als ondermaats.

 

Voordelen:

Inhoud: de thermo-elektrische koelbox kent een ruime inhoud van 32 liter waarvan ongeveer 25 liter netto bruikbaar is.

Aansluiting: rekening houdend met een invoerspanning van 12 of 230V kun je deze koelbox eenvoudig op het stopcontact of op de sigarettenaansteker van je wagen aansluiten.

Veelzijdig: de koelbox is niet alleen in staat om tot wel 20ºC onder de omgevingstemperatuur te koelen maar biedt daarnaast ook een degelijke verwarmingsfunctie aan.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hogere prijskaartje voor sommigen wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Travellife Thermo-elektrische Koelbox AC/DC 25L

 

Deze elektrische koelbox is geschikt voor in de auto maar ook op de vakantiebestemming dankzij de mogelijkheid om het zowel op 230 V en 12 V aan te sluiten. De box heeft een inhoud van 25 liter en je kunt het makkelijk opheffen met de draagbeugel. De box is ruim genoeg om flessen van 1,5 liter rechtop te bewaren.

Het toestel is uitgerust met een ECO stand waarmee je 1,5 A stroom bespaart. Het deksel beschikt over een opbergruimte voor de kabels en de koelbox is gemaakt van kunststof.

Het grootste ongenoegen van de kopers gaat over het design omdat enkelen het niet aantrekkelijk vinden. Voor de rest geven ze goed advies over de stille en goede werking van het product. De koelbox is perfect betaalbaar en je krijgt er goede kwaliteit voor terug. De ECO stand werkt ook uitstekend en maakt geen geluid.

Ook deze koelbox kun je zowel in de auto als op de camping gebruiken. Travellife brengt koelboxen op de markt met een aantrekkelijke prijs. Misschien behoort dit merk dan ook wel tot de populairste leveranciers van dit product. Hij is zowel in de auto als op de camping of hotelkamer te gebruiken

 

Voordelen:

Geluid: hij is geluidsarm en je hoort hem nauwelijks. Dat is vooral een pluspunt gedurende de nacht.

Energie: deze koelbox beschikt over een ECO stand. Hij is dus erg zuinig in het energieverbruik.

Gebruiksgemak: deze koelbox kan zowel verwarmen als koelen. Handig om je maaltijd warm te houden.

Gewicht: met zijn lichte gewicht van 4,1 kg neem je hem makkelijk overal mee naar toe.

 

Nadelen:

Koelen: wanneer de koelbox in de ecostand draait, koelt hij wel een stukje minder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mobicool T08 Draagbare Elektrische Koelbox – 8 L – 12V autolader

 

Mag het allemaal iets compacter en ben je bijgevolg op zoek naar een praktische draagbare elektrische koelbox dan lijkt de T08 van Mobicool alvast aan de nodige vereisten te voldoen. Net zoals het vorige product, betreft het hier eveneens een thermo-elektrische koelbox wat betekent dat hij niet alleen in staat is om de inhoud te koelen maar ook te verwarmen wanneer jij dat wilt.

De Mobicool, die overigens volledig uit kunststof werd vervaardigd en vervolgens werd afgewerkt in een blauw design, kent een maximaal formaat van 20 x 30 x 44 cm wat resulteert in een compacte inhoud van zo’n 8 liter. Hij wordt daarbij geleverd inclusief een blauwe draagbare koeltas.

Om de thermo-elektrische koelbox van Mobicool van stroom te voorzien dien je hem eenvoudigweg op de 12 Volt autolader aan te sluiten wat meteen aantoont dat hij uitermate geschikt is voor gebruik in de wagen.

 

Voordelen:

Voeding: de thermo-elektrische autolader kent een voltage van 12 Volt waardoor je hem eenvoudig op de autolader kunt aansluiten.

Verwarmingsfunctie: naast de koelfunctie is hij eveneens voorzien van een verwarmingsfunctie wat van hem een thermo-elektrische koelbox maakt.

Comfort: zijn compacte en lichtgewicht formaat maken dat je deze thermo-elektrische koelbox makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

Nadelen:

Te compact: wat voor de ene een voordeel is, is voor de andere een nadeel. Zo zou deze koelbox voor grote gezinnen misschien toch net iets te compact zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox 26 l

 

Ook deze koelbox van Tristar heeft een ruime capaciteit van 30 liter. Je kunt deze koelbox niet alleen gebruiken om te koelen, maar ook om op te warmen. Zo kun je er ook warme maaltijden in bewaren. Het product heeft een licht gewicht en je kunt het makkelijk verplaatsen via het ingebouwde handvat.

Als je wilt koelen kun je tot 18º onder de omgevingstemperatuur gaan en om te verwarmen kun je tot maximaal 65º Celsius. Je kunt deze koelbox zowel op 12 V als op 230 V aansluiten en het apparaat verbruikt weinig stroom. Het snoer kun je makkelijk opbergen in de daarvoor voorziene ruimte in het deksel.

Voor enkele kopers maakt de koelbox teveel geluid en is de prijs ook te hoog voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. De meeste gebruikers zijn toch positief. Het is een ruime koelbox en het toestel werkt uitstekend.

Deze koelbox met een inhoud  van 30 liter valt in onze selectie in de categorie met de laagste prijs. Met zijn aansluitmogelijkheden op 12V en 230V is hij zowel in de auto te gebruiken als op de camping. Bekijk even wat de min- en pluspunten zijn.

 

Voordelen:

Opbergvak: hij beschikt over een handig apart vakje waarin je de elektriciteitskabels kunt opbergen. Zo ben je ze nooit kwijt en heb je ze altijd bij de hand.

Gewicht: met zijn geringe gewicht neem je hem makkelijk mee. Ook als je er bijvoorbeeld een dagje op uit gaat.

Inhoud: met zijn royale inhoud van 30 liter kun je flessen water gewoon laten staan. Dat is wel zo plezierig om lekken te voorkomen.

 

Nadelen:

Koelen: wanneer hij in de ECO stand staat, koelt hij wel een stukje minder goed.

Geluid: helaas maakt hij wel redelijk wat geluid. Als je geen goede slaper bent, kan dat hinderlijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mestic MTEC-25 Koelbox Thermo-elektrische – AC/DC – 25L

 

We sluiten het rijtje van de elektrische koelboxen af met deze unieke koelbox van Mestic. Zo blijkt de MTEC-25 koelbox van Mestic gekenmerkt door een maximaal formaat van 30 x 40,7 x 39 cm aangevuld met een gewicht van 4,8 kg, wat gelijk resulteert in een totale inhoud van maar liefst 25 liter. Bovendien is de koelbox voornamelijk uit kunststof vervaardigd en vervolgens afgewerkt in een overwegend grijze kleur.

Net zoals de meeste andere koelboxen uit deze selectie, kan ook dit apparaat eenvoudig op het stroomnet bij jou thuis worden aangesloten weliswaar rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt. Daarnaast behoort ook de 12V autolader tot de mogelijkheden wat betekent dat je de box makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Doordat de koelbox naast een koelfunctie eveneens een verwarmingsfunctie aanbiedt, wordt hij gecatalogiseerd onder de noemer “thermo-elektrische” koelboxen. Een echt paradepaardje en dit tegen een betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de thermo-elektrische koelbox biedt zowel een koel- als verwarmingsfunctie aan en is voorzien van een bijbehorend flessenrekje. Standaard flessen van 1,5 liter kunnen dus gewoon rechtop worden geplaatst.

Formaat: met een formaat van 30 x 40,7 x 39 cm kan een maximale inhoud van 25 liter worden gegarandeerd.

Voeding: je kunt hem makkelijk op de 12V autolader aansluiten of bij je thuis aan het stroomnet rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt.

 

Nadelen:

Te zwaar: wanneer de koelbox helemaal is opgevuld, kan deze best wel zwaar doorwegen.

Geen 30 liter: ben je op zoek naar een elektrische koelbox van 30 liter dan schiet dit apparaat net wat te kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische koelboxen koopgids

 

Het is altijd leuk als je van een lekkere maaltijd en een heerlijk biertje kunt genieten als je net bent aangekomen op de kampeerplaats. Uiteraard is de capaciteit van je koelbox heel belangrijk en deze is dan weer afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal dagen dat je wegblijft. Je kunt ook rekening houden met het type, de prijs en het gebruiksgemak van de beste elektrische koelboxen als je deze gaat vergelijken.

 

 

Het gebruiksgemak van een elektrische koelbox

Een koelbox is eigenlijk niet meer of minder dan een gewone koelkast die je overal kunt meenemen. Op die manier kun je gelijk waar en op gelijk welk moment van gekoeld eten of drank genieten. Dit kan ideaal zijn in verschillende situaties. Denk maar aan een kampeertrip met vrienden en familie of gewoon een dagje uit met de kindjes naar het strand of het park.

De eerste modellen waren heel erg standaard en moest je koel houden door er zelf koelelementen in te plaatsen. Uiteraard warmden deze koelelementen ook snel op waardoor je er niet de volledige dag gebruik van kon maken. Daarom heeft men geleidelijk aan een koelbox ontworpen die op elektriciteit werkt. Deze koelboxen zijn wel iets zwaarder dan de standaard elementen maar toch veel efficiënter. Bovendien heeft een elektrische koelbox ook gewoon veel meer functies. Afhankelijk van het toestel kan de koelbox niet alleen koelen maar ook opwarmen.

Bij de elektrische modellen heb je trouwens ook veel meer keuze wat betreft de afmetingen van de box. Kortom er zijn echt heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een elektrische koelbox. Het is dan ook belangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen houdt. Denk maar aan het budget dat je er maximaal aan wilt spenderen maar ook het aantal personen en de duur van de reis is niet geheel onbelangrijk.

 

Soort elektrische koelbox

Je zult merken dat er heel wat keuze is en bijgevolg met heel wat zaken zult moeten rekening houden als je de verschillende aanbiedingen bekijkt. Zo is er de thermo-elektrische koelbox die je van stroom kunt voorzien door middel van een adapter of gewoon door die aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto. Je hebt thermo-elektrische toestellen van 12 of 24 V maar je hebt er ook van 230 V. Met dit type koelbox kun je eten en drinken laten afkoelen tot wel 20 graden onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot wel 65 graden Celsius.

Als je gaat voor een absorptie koelbox dan heb je een apparaat dat gebruik maakt van twee vloeistoffen. De eerste vloeistof gaat de warmte gaan doorgeven aan de tweede vloeistof. De tweede vloeistof zal die warmte vervolgens aan de buitenlucht afgeven. Dit model is geruisloos en kan worden aangedreven door verschillende bronnen en het heeft een langere levensduur. Bovendien kan een absorptie koelbox ook gaan koelen tot onder 0 waardoor je het ook als diepvries zou kunnen gebruiken. Deze behoren uiteraard niet tot de goedkope elektrische koelboxen.

Dan is er ook nog de compressor koelbox die eigenlijk al in elke koelkast gebruikt wordt. Het toestel bestaat uit drie elementen waardoor je over een snel en efficiënt koelsysteem kunt beschikken. Namelijk een compressor, een condensor en uiteraard ook een verdamper. In vergelijking met de vorige toestellen heb je hier minder energie nodig om de inhoud te koelen.

 

 

Inhoud van het toestel en kostprijs

De meeste elektrische koelboxen hebben een inhoud van ongeveer 30 l. Uiteraard heb je ook modellen met een kleinere of grotere inhoud. Dit is afhankelijk van het type apparaat dat je aankoopt maar ook van je eigen wensen en verwachtingen. Als je bijvoorbeeld de koelbox zo nu en dan eens wilt gebruiken om een dagje naar het strand te gaan of een middagje in het park te picknicken dan heb je uiteraard geen toestel met een grote inhoud nodig.

Wanneer het echt de bedoeling is dat je de box regelmatig gebruikt en je hem bijvoorbeeld wilt meenemen op een soort van rondrit dan ben je uiteraard beter af met een groter model. Houd daarnaast ook rekening met het aantal leden waarvoor je de koelbox wilt gebruiken. Het is namelijk niet hetzelfde om voedsel en drank te voorzien voor twee personen of bijvoorbeeld 5 personen. Dit alles zal de inhoud helpen bepalen.

Een elektrische koelbox is uiteraard net iets duurder dan een gewoon model maar anderzijds biedt het veel meer mogelijkheden. En je hoeft geen schrik te hebben want het staat garant voor een langere koeltijd. Het is dan ook een goede aanbeveling om eventueel een budget vast te leggen dat je wilt en kunt uitgeven en ook na te denken over het doel. Wie weet kun je zo wel een elektrische koelbox aanbieding spotten.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tristar KB-7230

 

De Tristar KB-7230 behoort tot de goedkope elektrische koelboxen en beschikt over een capaciteit van 30 liter. Het deksel bevat naast een opbergruimte voor het snoer ook over bekerhouders. Je kunt de koelbox makkelijk meenemen dankzij het ingebouwde handvat en het is ruim genoeg om 2 liter flessen in te bewaren.

De koelbox weegt slechts 3,7 kg en werkt met een thermo elektrisch koelsysteem. Dit wil zeggen dat de koelbox tot 16º Celsius onder de omgevingstemperatuur koelt. De meegeleverde stekker is geschikt voor een 12 V aansluiting maar je kunt ook een omvormer kopen om het product op 230 V te gebruiken.

Het enige minpunt voor enkele kopers is dat het product niet standaard op 230 V kan aangesloten worden maar voor de rest vinden ze het allemaal een uitstekende elektrische koelbox aanbieding. Het toestel is ideaal voor onderweg en is daarbovenop ook nog eens goedkoop.

Ook deze Tristar koelbox is zowel in de auto als op de camping te gebruiken. Natuurlijk is hij ook heel geschikt voor een dagje aan het strand. Tristar zou met zijn prijs-kwaliteitverhouding wel eens het beste merk kunnen zijn. Bekijk even snel de voor- en nadelen.

[proscons id=”3272″]

 

 

Koelbox auto Reviews 

 

Travellife TL45 Thermo

 

Wanneer je op zoek bent naar een koelbox om in de auto te plaatsen dan zul je versteld staan van de enorme keuze die er voorhanden is. Deze elektrische koelbox voor in de auto is afkomstig van het bekende merk Travellife en heeft een ruim volume van maar liefst 40 liter.

Dit model is een koelbox auto van 12 Volt maar er is ook een 230 Volt aansluiting mogelijk. Daarnaast zul je merken dat het om een bijzonder veelzijdig apparaat gaat dat niet enkel voor verkoeling maar ook voor warmte kan zorgen. Ondanks de kracht van het toestel zul je merken dat de koelbox zo goed als geluidloos werkt.

De combinatie van de Eco-stand en het energielabel A++ zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het energieverbruik. Daarnaast geven de meeste kopers ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van het toestel. Kortom een echte aanrader.

 

 

Mobicool T26

 

Indien je op zoek bent naar goedkope koelboxen auto’s dan kun je altijd dit model van MobiCool even bekijken. In vergelijking met sommige andere apparaten haal je hier echt een koopje mee naar huis.

Deze thermo-elektrische koelbox beschikt over een totaal volume van ruim 26 liter en is daardoor geschikt om mee te nemen naar het strand of het parkje. Je kunt met dit toestel een zowel een aansluiting van 12 Volt alsook eentje van 230 Volt zonder problemen gebruiken.

Het valt wel op dat de koelbox een zeer opvallende en speciale blauwe kleur heeft. Deze kleur en het design kunnen jammer genoeg niet iedereen even hard bekoren. Toch is de meerderheid het erover eens dat je met deze koelbox een zeer degelijk en gebruiksvriendelijk toestel aankoopt.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES