5 Beste Braadpannen Test van 2024

 

Braadpannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er is heel wat verschil in de soorten braadpannen die er momenteel op de markt gebracht zijn. Onze koopgids kan dan ook misschien wel een goed hulpmiddel zijn wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste braadpan. We leggen onder andere uit met welke factoren en eigenschappen je eventueel rekening zou kunnen houden. We zijn daarnaast ook op zoek gegaan naar de 3 beste braadpannen van het moment. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Le Creuset Faitout een bijzonder krachtige en vooral duurzame braadpan in huis haalt. De braadpan heeft een mooie felrode kleur en is daarmee meteen ook een echte blikvanger. Met de BK Fortalit 30 cm haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Dit model heeft trouwens een ruim volume van 5 liter en is dus ook voor grote gezinnen werkelijk geschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Braadpannen (Reviews) van 2024

 

Een goede braadpan is onmisbaar in elke keuken, want hiermee kun je lekker vlees of vis stoven en bakken. Daarbij speelt het materiaal waarmee zo een product gemaakt is, ook een rol. Als de pan geëmailleerd is, dan is het gemakkelijk in onderhoud en worden alle voedingsstoffen behouden. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste braadpan.

 

1. Le Creuset Faitout Braadpan 6,6 l

 

De Le Creuset Faitout braadpan is een kwalitatief en duurzaam product, dat uw keuken alleen nog maar compleet maakt. Dit product is gebruiksvriendelijk, want het is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie.

De pan is zodanig gemaakt dat er een gelijkmatige verdeling van de warmte plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen van de ingrediënten goed bewaard zijn, waardoor het gerecht smaakvoller wordt.

Het heeft een RvS knop op het deksel, waardoor je dit product ook in de oven kunt gebruiken. De handvatten zijn speciaal vervaardigd om een goede grip te kunnen hebben. Het is gemakkelijk om schoon te maken, want de pannen zijn geëmailleerd.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is een duurzaam product met een mooi en fraai design. Voor deze kopers is het een top product.

Deze braadpan van Le Creuset is niet degene met de laagste prijs maar wel één van de populairste pannen aan de vele positieve reacties te zien. We zouden zomaar durven stellen dat sommige klanten Le Creuset zelfs als het beste merk beschouwen. Laten we dan ook even de voor- en nadelen van dit product grondig bestuderen.

 

Voordelen: 

Warmtebron: met deze braadpan kun je op alle warmtebronnen koken. Van elektrisch tot gas en zelfs inductie is een mogelijkheid.

Design: de pan is beschikbaar in 2 verschillende kleuren namelijk rood en zwart. Verder kun je ook het formaat uitkiezen.

Efficiënt: de pan zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Op die manier wordt het gerecht ook veel smaakvoller doordat de voedingsstoffen bij een gelijkmatige verdeling behouden blijven.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: sommige kopers vinden dat de pan toch wel net een tikkeltje te duur is. Zij hadden het zeker een pluspunt gevonden als de prijs dan ook iets lager had geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BK Fortalit Braadpan 30 cm

 

De BK Fortalit braadpan is gemaakt van gietijzer en heeft een inhoud van 5 liter. Het heeft een diameter van 30 cm en je kunt het gebruiken voor het bakken en braden van vlees en vis.

Het is groot genoeg om te koken voor het hele gezin. Dit product kun je gebruiken op alle warmtebronnen, inclusief inductie en je kunt het ook in de oven gebruiken tot 230 graden Celsius.

De pan is aan de binnenkant geëmailleerd, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en het houdt geen geuren of kleuren vast. De pan warmt snel op en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld om de beste kookresultaten te bereiken.

Het overgrootste deel van de kopers vindt wel dat dit product een goede kwaliteit heeft en dat het handig in gebruik is. Daarnaast heeft dit product een goede prijs. Voor enkele kopers heeft dit product een slechte kwaliteit.

Met de braadpan van BK haal je absoluut een zeer degelijk product in huis aangezien het op zowat elke warmtebron kan gebruikt worden. Zelfs inductie is helemaal geen enkel probleem. Met een diameter van 30 cm is de pan dus vrij groot en ideaal voor grotere gezinnen.

 

Voordelen: 

Onderhoud: als je niet graag de afwas doet dan heb je met dit product echt wel een degelijke braadpan in huis gehaald. Je mag dit toestel namelijk zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen.

Afmeting: het is mogelijk om de braadpan in verschillende afmetingen te verkrijgen. Als je dus een groot gezin hebt, kun je een groter model aankopen. Studenten kunnen bijvoorbeeld beter af zijn met een kleinere braadpan.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn helemaal overtuigd van de vele mogelijkheden en voordelen die deze braadpan te bieden heeft. Sommigen vinden de pan iets te kwetsbaar en dus matig qua kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sola Braadpan Gietijzer Met deksel

 

De Sola braadpan heeft een diameter van 28 cm en heeft een mooie diepe rode kleur. Dit product is gemaakt van gietijzer en is uitstekend om te gebruiken voor het braden en stoven van vlees of vis. Je kunt de pan intens verhitten om een mooie bruine kleur te krijgen aan je vlees.

Deze pan is rondom geëmailleerd en kan je gebruiken op alle warmtebronnen, ook voor inductie. Handig is dat je het in de vaatwasmachine kunt plaatsen.

Voor dit product zijn er bijna alleen maar positieve reviews gegeven. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Dit product heeft ook nog een fraai design en een goede prijs.

Deze kopers geven dus positief advies voor dit product. Een koper geeft aan dat dit product oncomfortabel is voor kinderen.

De Sola braadpan ziet er niet alleen heel erg degelijk uit maar het is ook nog eens een echte blikvanger. De donkerrode kleur is ideaal voor mensen die houden van een keukentoestel met een unieke en apart accent. Bovendien is de pan beschikbaar in 3 verschillende afmetingen en kies je dus het model dat het beste bij jou past.

 

Voordelen: 

Warmtebron: de braadpan kan op alle warmtebronnen gebruikt worden zonder problemen. Van elektrisch tot halogeen en keramisch. Zelfs inductie is geen enkel probleem meer.

Materiaal: de pan is vervaardigd uit gietijzer en zorgt dus voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Daardoor is het geschikt om te braden, stoven en zelfs opwarmen van ingrediënten.

 

Nadelen: 

Kinderen: één enkele gebruiker wil aangeven dat het product niet veilig genoeg is en niet comfortabel genoeg is om door kinderen gebruikt te worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Staub Braadpan Rond 26 cm

 

Met de Staub gietijzeren braadpan wordt koken weer leuk in de keuken. Gietijzer houdt warmte vast en als dit materiaal eenmaal verhit is, dan heb je niet veel meer gas of energie nodig om je gerecht af te maken.

Daarnaast houdt dit materiaal ook goed kou vast en kun jij je gerecht gewoon in deze pan in de koelkast opslaan. Dit product is geschikt om voor alle warmtebronnen te gebruiken, inclusief inductie. Door zijn mooie rode kleur is dit product zeker een blikvanger in jouw keuken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope braadpannen. Toch staan er voor dit product alleen maar positieve beoordelingen geschreven.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en is van goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en heeft een fraai design. Voor deze kopers is dit een top product.

Ze zeggen soms wel eens dat je voor kwaliteit en design net iets meer budget nodig hebt. Dit is zeker en vast het geval bij deze braadpan van Staub. Het is zeker niet meteen de goedkoopste maar je haalt er wel een enorme blikvanger mee in huis. De felrode kleur is niet alleen opvallend maar is ook heel apart.

 

Voordelen: 

Formaat: de pan is beschikbaar in verschillende afmetingen. Mensen met grotere gezinnen kunnen dus zomaar een grotere braadpan aankopen. Als je alleen woont is een kleiner model een mogelijkheid.

Warmtebron: de braadpan kan werkelijk op alle verschillende warmtebronnen probleemloos gebruikt worden.

Onderhoud: deze braadpan kun je zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Dit is natuurlijk ideaal als je niet houdt van afwassen.

 

Nadelen: 

Niet veilig: volgens één enkele gebruiker wordt de knop van het deksel wel heel erg warm waardoor het heel moeilijk wordt deze vast te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BK Fortalit Braadpan 20 cm Emaille

 

De BK Fortalit braadpan heeft een inhoud van 1,4 liter en een diameter van 20 cm. Het is gemaakt van geëmailleerd staal en is een duurzaam product.

Een ideaal product voor het stoven of bakken van al je heerlijke gerechten, doordat de warmte goed geleid wordt door de pan.

Het is geschikt om te gebruiken voor alle warmtebronnen en kan ook in de oven gebruikt worden tot ongeveer 230 graden Celsius. Dit product is gemakkelijk in onderhoud, want je kunt het in de vaatwasmachine plaatsen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een braadpan aanbieding en dat kun je merken aan de reviews die men heeft gegeven voor dit product. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is duurzaam en heeft ook een goede prijs.

Ben je misschien op zoek naar een degelijke braadpan maar wil je daar liefst niet teveel geld aan spenderen dan kun je zeker en vast dit product van BK eens bekijken. Het is niet alleen een heel degelijke product maar in vergelijking met de andere 4 braadpannen uit onze lijst, beschikt het zeker over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: deze braadpan kun je aan een heel voordelig tarief aankopen. Ideaal voor studenten of mensen die liever niet teveel geld uitgeven aan degelijke materialen.

Warmtebron: de lage prijs doet duidelijk helemaal niets af aan de kwaliteit van het product. De braadpan kan namelijk op alle mogelijke warmtebronnen gebruikt worden.

Materiaal: de braadpan is volledig vervaardigd uit geëmailleerd staal en is dus niet alleen heel duurzaam maar ook stevig. Bovendien zorgt het voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker vindt de kwaliteit van deze braadpan net iets minder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Braadpannen koopgids

 

Voor die heerlijke gestoofde kip, vis of vlees heb je zonder twijfel een braadpan nodig in de keuken. Het kan een uitdaging worden bij het kiezen van een goede braadpan, daarom is het een aanbeveling om de beste braadpannen met elkaar te vergelijken. En als je geluk hebt, kom je zeker een braadpan aanbieding tegen.

Waarvan is het gemaakt?

Er zijn verschillende soorten en aanbiedingen van braadpannen te verkrijgen die zonder twijfel zijn gemaakt van meerdere metalen. Het metaal waarvan deze pannen zijn samengesteld bepaalt de houdbaarheid. Een zeer bekend metaal waarvan vele braadpannen zijn gemaakt, is gietijzer. Het is belangrijk te weten dat braadpannen die zijn gemaakt van gietijzer heel stevig en duurzaam zijn.

Dit heeft te maken met het feit dat het metaal helemaal wordt omgezet in vloeibare vorm. Verder worden er andere natuurelementen eraan toegevoegd om het eindproduct tot stand te brengen. Braadpannen gemaakt van gietijzer zijn aan de ene kant zeer stevig, maar zijn aan de andere kant geen goedkope braadpannen. Een braadpan is gemaakt met de bedoeling om hitte goed te kunnen vasthouden. En eentje gemaakt van gietijzer helpt jou besparen op gas en of stroom, omdat het de hitte heel goed vasthoudt.

Hierdoor heb je niet al te lang vuur nodig onder deze pan. Het is in de meeste gevallen ook geschikt voor alle warmtebronnen. Een ander voordeel van zulke braadpannen is dat het ook heel goed kou kan vasthouden, waardoor jouw gebraden kip, vis of vlees goed houdbaar blijft als je die in de koelkast stopt. Deze pannen zijn over het algemeen zwaarder dan andere soorten.

Er zijn daarnaast ook braadpannen die zijn gemaakt van geëmailleerd staal. Staal is heel duurzaam en roestvrij. Ook is het vaak genoeg geschikt voor alle warmtebronnen. Het is echter vergeleken met gietijzeren braadpannen lichter en kan ook wel wat hitte aan. Deze pannen zijn ook gemakkelijk te onderhouden.

 

Is het geëmailleerd?

Een geëmailleerde braadpan brengt vele voordelen met zich mee, omdat dit product ten eerste gemakkelijker is om te reinigen en je kunt het vaak ook in de vaatwasser stoppen. Het komt door de extra beschermlaag aan de binnenkant van de pan die het braden, bakken en stoven vergemakkelijkt.

Deze laag voorkomt daarnaast dat je vis, vlees of kip aanbrandt. Wil je deze pan langer gebruiken, dan dien je er zorgvuldig mee om te gaan. Ondanks de moderne pannen een dikkere laag hebben dan die van vroeger, kun je in deze pannen liever niet met scherpe of metalen voorwerpen roeren.

Een ander voordeel van een geëmailleerde pan is dat je ingrediënten niet zullen plakken aan de bodem van de pan. Het helpt de verschillende smaken ook goed intrekken en het houdt ook geen geuren vast. Deze pannen zijn ook heel bestand tegen corrosie en ze kunnen beter dan andere pannen het inwerken van chemische stoffen voorkomen. Er zijn ook braadpannen te verkrijgen die niet geëmailleerd zijn. Iedereen heeft weer voorkeur aan iets anders.

De niet geëmailleerde pannen geven sneller een bruine kleur aan het vis- of vleesproduct, waardoor je het goed in de gaten moet houden tijdens het bakken, stoven of braden ter voorkoming dat het eten aanbrandt.

Voor welke warmtebronnen is het geschikt?

Voordat je gebruik maakt van een braadpan is het zeer belangrijk dat je goed nagaat voor welke warmtebronnen dit product geschikt is. Het is belangrijk om te voorkomen dat je nog meer moet uitgeven om een andere braadpan aan te schaffen. Het is niet voldoende of wijs om ervan uit te gaan dat je een braadpan op elke warmtebron kunt gebruiken.

Bij de aanschaf kun je het liefst goed informeren en als het gaat om een goede braadpan zullen er zeker ook gebruiksaanwijzingen meegegeven worden in de vorm van een handleiding. Het komt vaak ook voor dat er op de doos of verpakking waarin dit product zich bevindt instructies worden geplaatst.

Het lastige kan soms zijn dat deze instructies niet in het Engels of Nederlands vermeldt staan. Voor gemakshalve is het ook een goede optie om online te informeren naar een goede braadpan die aansluit bij jouw behoeften. Er zijn braadpannen die alleen te gebruiken zijn op gas, elektrisch, halogeen, keramisch of op alle vier, omdat deze warmtebronnen niet afhankelijk zijn van de pan of het voorwerp dat erop wordt geplaatst.

Bij inductie echter is het een heel ander geval. Inductie heeft meer met de kwaliteit van je pot of pan te maken, omdat de bodem wordt verwarmd door elektronische straling. Dit proces vindt alleen plaats wanneer de pan contact maakt met de plaat en het stopt gelijk als het contact verbroken wordt. Als je op inductie wilt koken, moeten de pannen zeker een dikke bodem hebben of meerdere lagen ijzer zoals gietijzer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES