9 beste Pastamachines Test van 2024

 

Beste pastamachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om helemaal de Italiaanse toer op te gaan, willen de meeste hobbykoks graag verse pasta. Ondanks het feit dat pasta perfect met de hand kan worden gemaakt, kan een pastamachine dezelfde kwaliteit leveren in een kortere tijdspannen. Om je alvast wat te helpen bij het maken van je keuze, hebben we voor jou 3 apparaten uitgezocht om eens naast elkaar te zetten. Zo zul je merken dat de traditionele Marcato Atlas 150 een handmatige pastamachine is met een verwisselbare kop. Daarnaast staat de multifunctionele Imperia Keukenmachines pastamachine waarmee je verschillende soorten pasta kunt maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste pastamachines (Reviews) van 2024

 

Om zelf pasta te maken met een pastamachine kunnen we het advies geven om te investeren in een degelijk toestel. Ben je op zoek naar een elektrische pastamachine om snel allerlei soorten pasta op tafel te kunnen zetten? Of gaat je voorkeur uit naar een traditioneel toestel waarmee je net zoals de Italiaanse mama’s te werk gaat. We hebben trouwens hun hulp gevraagd om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even de tijd om alles rustig te bekijken om daarna de beste pastamachine uit te kiezen die het dichtst bij jouw wensen aanleunt. Ga ook even langs de koopjeshoek voor een leuke aanbieding.

 

1. Marcato Atlas 150 Pastamachine met Verwisselbare Kop handmatig

 

De Marcato pastamachine is bij vele klanten het populairste apparaat om op een traditionele manier pasta te maken. Vroeger werd het deeg met een deegrol bewerkt om vervolgens met een mes de gewenste vorm te snijden. Tot dit type apparaat op de markt werd gebracht.

Doordat de Atlas pastamachine vervaardigd is uit verchroomd staal heeft hij voldoende stevigheid om zware pastavellen tot de gewenste dikte uit te rollen. Bovendien beschikt hij over de mogelijkheid om 3 pastavormen te snijden waaronder lasagne, fettuccini en taglioni. Het mooie handmatige apparaat kan trouwens in 10 verschillende diktes worden ingesteld om het deeg uit te rollen tussen 0,6 tot 4,8 mm, waardoor je zelf de dikte van je pasta kunt bepalen.

Daarnaast wordt hij geleverd met een handige klem waarmee hij stevig aan de tafel kan worden vastgemaakt zodat je voldoende kracht kunt zetten om de pasta te bewerken. In de reviews zien we dat dit toestel een heel goede waardering kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze handige pastamachine wordt geleverd met een klem om hem op het werkblad of de tafel te bevestigen zodat hij stevig vast blijft staan.

Instelling: hij kan in 9 verschillende standen worden gezet waardoor het deeg tussen 0,6 en 4,8 mm dikte kan worden uitgerold.

Pastavormen: met dit toestel kun je lasagnevellen maken, fettuccini en taglioni waarmee je al heel wat lekkere gerechten kunt samenstellen.

Het prijskaartje: deze pastamachine valt in de goedkope prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: hoewel dit apparaat heel gemakkelijk kan worden schoongemaakt, mag het toestel absoluut niet in water worden afgewassen of in de vaatwasmachine worden gestopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Imperia Keukenmachines pastamachine multiset la fabbrica della pasta

 

Deze Imperia pastamachine krijgt in de reviews een uitstekende beoordeling met het maximum van 5 sterren. Het traditionele handmatige toestel is gemaakt uit verchroomd kwaliteitsvol staal en heeft een verwijderbare draaihendel waarmee je hem op een eenvoudige manier kunt bedienen.

De pastamachine wordt geleverd als een negendelige set met alle nodige opzetstukken en hulpmiddelen om diverse soorten pasta te maken waaronder spaghetti, tagliatelle, lasagne en ravioli. Bovendien worden er heel wat andere accessoires apart aangeboden om de pastamachine verder uit te breiden. Zo is er bijvoorbeeld een elektrische machinekop te verkrijgen om het apparaat nog efficiënter te maken.

Daarnaast beschikt hij over 6 standen om de gewenste dikte van je pasta te bepalen, zodat de verse deegwaren voor allerlei gerechten kunnen worden gebruikt. Deze set is trouwens voorzien van een stevige klem waarmee je het apparaat veilig op het werkoppervlak kunt bevestigen zodat hij veilig kan worden gebruikt.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze pastamachine kan worden ingezet om pastadeeg heel fijn uit te rollen om lasagne, tagliatelle, spaghetti en ravioli te maken. De handige klem zorgt ervoor dat hij goed kan worden vastgemaakt voor een veilig gebruik. 

Verpakking: de set bestaat uit de pastamachine, een klem, twee verwisselbare snijders, materiaal om ravioli te maken, een pastaborsteltje en een meelschep.

Instellingen: de pastamaker heeft een rolbreedte van 15 cm en kan in 6 verschillende diktes worden ingesteld om diverse pastasoorten te maken.

Extra accessoires: er kunnen verschillende opzetstukken apart worden bijgekocht om nog meer pastasoorten te bereiden. Door een elektrische machinekop aan te schaffen moet je het apparaat niet meer handmatig bedienen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat dit apparaat nogal duur is waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen met een kleiner budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Pastamaker HR2382/10 automatische pastamachine met 8 snijvormen

 

Dat velen Philips als het beste merk voor keukenapparatuur beschouwen, behoeft geen betoog. Deze Philips pastamachine laat je toe om in slechts 10 minuten heerlijke deegwaren te bereiden waar je volledige gezin verlekkerd op is. In een mum van tijd een overheerlijke Italiaanse ovenschotel op tafel toveren, was met deze unieke automatische pastamachine nog nooit zo gemakkelijk.

Doordat het apparaat over een automatische weegfunctie beschikt zal hij zelf aangeven hoeveel vocht je moet toevoegen om de perfecte consistentie te bekomen. Bovendien is het toestel heel eenvoudig te bedienen door het gewenste programma te kiezen en op start drukken. De pastamachine zal vervolgens de ingrediënten mixen, kneden en in de geselecteerde pastavorm uitpersen. Deze pastamaker wordt trouwens geleverd met 8 vormschijven om spaghetti, fettuccini, tagliatelle, penne, lasagne, pappardelle, cappellini en bucatini te maken.

Daarnaast krijg je er ook een handig receptenboekje bij met 15 heerlijke pastagerechten om inspiratie op te doen. Het gebruiksvriendelijke toestel is bijzonder gemakkelijk te demonteren waarbij de losse onderdelen in de vaatwasmachine kunnen worden gereinigd. Er werden voor deze pastamachine nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze pastamaker beschikt over een automatische weegfunctie die je aangeeft hoeveel vocht je moet toevoegen om de perfecte pasta te maken.

Onderhoud: alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasmachine worden gereinigd.

Pastasoorten: het toestel beschikt over 8 vormschijven waarmee je onder andere lasagne, fettuccini, tagliatelle, penne, spaghetti, capellini, bucatini en pappardelle kunt maken.

Volautomatisch: de pastamachine gaat volledig automatisch het deeg mixen, kneden en vormen waardoor je heel snel een heerlijke pastaschotel kunt bereiden.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: dit toestel valt in de duurste prijsklassen van onze lijst waardoor hij voor veel klanten minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pastamania pastamachine 260W 7 opzetstukken 500 g 60 dB LED

 

De Klarstein Pastamania werkt met een vermogen van 260 Watt waardoor je heel snel verschillende deegwaren kunt bereiden die al na 10 minuten in het water kunnen. De krachtige motor werkt overigens bijzonder stil zodat hij slechts een geluidsniveau van 60 dB produceert.

De machine gaat na het toevoegen van de gepaste hoeveelheid bloem, water en specerijen het mengsel tot een smeuïg deeg kneden waarna het in de gekozen pastavorm wordt uitgeperst. Bovendien beschikt het toestel over 7 opzetstukken om verschillende pastacreaties op je bord te toveren. De pastamaker heeft trouwens 5 bedieningsknoppen waarmee je hem eenvoudig kunt instellen waarna het geselecteerde programma op de overzichtelijke leddisplay wordt weergegeven.

Daarnaast zijn alle kunststof onderdelen geschikt voor het verwerken van levensmiddelen. Deze losse onderdelen mogen trouwens na gebruik in een sopje worden afgewassen zodat je altijd op een hygiënische manier te werk kunt gaan. Er werden voor dit apparaat nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: na het toevoegen van de benodigde ingrediënten kun je het toestel programmeren waarna hij volledig zelf alles gaat mengen en kneden.

Pastavormen: het toestel wordt geleverd met 7 pastavormen zodat je verschillende gerechten kunt bereiden.

Onderhoud: alle onderdelen die gemaakt zijn uit kunststof kunnen in water worden gereinigd. Deze zijn trouwens veilig om met voedingswaren te worden gebruikt.

Vermogen: het apparaat werkt met een krachtige en stille motor met een vermogen van 260 Watt waardoor de pasta al na 10 minuten gebruiksklaar is.

 

Nadelen: 

Beknopte beschrijving: hoewel het toestel over 7 verschillende pastavormen beschikt kunnen we niet nader specificeren over welke vormen dit gaat. Er wordt nergens vermeld welke pastasoorten deze machine kan maken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jamie Oliver Pastamachine 175 mm met 2 pastavormen

 

Hoewel de pastamachine van Jamie Oliver in de laagste prijsklasse valt, kunnen we hem bezwaarlijk als een voordelige aankoop beschouwen. Doordat de naam van de bekende tv-kok eraan verbonden is, betaal je nog steeds meer dan voor een soortgelijk toestel met dezelfde basisfuncties.

De traditionele handmatige pastamaker biedt je de mogelijkheid om twee soorten pasta’s te bereiden. Het eenvoudige toestel laat je toe om gemakkelijk en snel het deeg met een breedte van 175 mm tot de gewenste dikte uit te rollen om dit vervolgens tot tagliatelle of spaghetti te verwerken. Bovendien kan het zilverkleurige stalen apparaat in 4 losse delen worden gedemonteerd zodat hij gemakkelijk kan worden opgeborgen zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Doordat hij in aparte delen kan worden losgemaakt is hij trouwens heel gemakkelijk schoon te maken. Het toestel moet echter met een droge doek en een borsteltje worden gereinigd net zoals de meeste traditionele pastamachines. Omdat enkele onderdelen niet waterbestendig zijn, is hij absoluut niet geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen. We konden voor dit toestel geen reviews terugvinden.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit apparaat kan bijzonder eenvoudig worden bediend door het pastadeeg op de roller te leggen en het vervolgens uit te rollen door aan de afneembare hendel te draaien.

Pastavormen: dit is een eenvoudige basistoestel waarmee je spaghetti en tagliatelle kunt maken.

Demonteerbaar: de pastamachine kan in 4 delen worden gedemonteerd waardoor hij weinig opbergruimte nodig heeft.

Onderhoud: doordat hij volledig demonteerbaar is kunnen de losse onderdelen van het toestel gemakkelijk met een droge doek en een borsteltje worden schoongeveegd.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel deze pastamachine in de laagste prijsklasse valt, betaal je toch nog redelijk wat geld voor een basistoestel waarmee je slechts 2 pastasoorten kunt bereiden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Haushalt 12243 Pastamachine RVS 20x20x15 cm

 

Ben je dol op heerlijke zelfgemaakte pasta? Dan lijkt deze pastamachine van Haushalt misschien wel de perfecte aanbeveling. Met een afmeting van 20 x 20 x 15 cm is hij bijzonder compact en bijgevolg makkelijk om te plaatsen en/ of op te bergen. Hij wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding en deegrecept en blijkt geschikt om naast spaghetti ook lasagna en tagliatelle te rollen.

Deze unieke pastamachine blijkt voornamelijk uit staal vervaardigd en is na gebruik bijgevolg makkelijk schoon te maken. Zo volstaat een vochtig doekje, al dan niet met een beetje schoonmaakmiddel. Naast het feit dat hij verstelbaar blijkt, met een maximale rollerbreedte van 15 cm, kun je hem ook makkelijk en stabiel plaatsen. Dit doe je bij voorkeur met behulp van een tafelgreep waarmee je hem als het ware aan de tafel of het aanrecht kunt vastmaken.

Een blik op de online reviews toont aan dat deze handmatige pastamachine een topproduct blijkt. Zo reageren klanten niet alleen tevreden over de aangeboden kwaliteit maar ook over het unieke design en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Onderhoud: de metalen behuizing leent zich ertoe om de pastamaker eenvoudig met een vochtig doekje schoon te wrijven.

Formaat: de pastamaker blijkt met een afmeting van 20 x 20 x 15 cm, behoorlijk compact. Dit maakt dat je hem makkelijk ergens kunt plaatsen en/ of opbergen.

Verstelbaar: je zult zien dat het mogelijk is om de pastamaker in 3 standen te verstellen, waarbij de maximale rollerbreedte zo’n 15 cm bedraagt. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor spaghetti maar ook tagliatelle en lasagna.

 

Nadelen: 

Handmatig: als je grote hoeveelheden pasta moet klaarmaken, zoals bijvoorbeeld in een restaurant, dan kan de handmatige bediening wel eens een nadeel worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Inno Cuisinno Pastamachine – 150mm

 

Met de Inno Cuisinno Pastamachine kun je elke dag verse geperste pasta met de hand maken. Dit product heeft een grote knop aan de zijkant waarmee je de dikte van de pasta kunt bepalen.

Het heeft een tafelklem, zodat je het eenvoudig kunt bevestigen en het niet schuift tijdens het maken van pasta.

Het heeft verder een duidelijke gebruiksaanwijzing dat in het Nederlands staat. Met dit apparaat kun je drie soorten pasta maken.

Gezien de prijs lijkt dit product wel een pastamaker aanbieding en dat is het ook, want de meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is zeker een voordelige koop.

Het is handig in gebruik en gemakkelijk om schoon te maken. Daarnaast heeft het ook een fraai design en staat het leuk in de keuken. Voor sommige kopers is dit product te klein en licht van gewicht.

Met de pastamaker van Inno Cuisinno zit je zeker goed als je op zoek bent naar goedkope apparaten. Het is trouwens het toestel met de laagste prijs in vergelijking met alle andere 4 producten uit onze lijst. Vanaf nu kun jij genieten van een heerlijk lasagne of een lekkere spaghetti carbonara.

 

Voordelen:

Textuur: dankzij de knop aan de zijkant van het apparaat kun jij nu zelf bepalen hoe dik je je pasta wenst te hebben. Dankzij de hulpstukken kun je tot drie verschillende soorten pasta maken.

Stabiliteit: het toestel is extra stevig. Bovendien beschikt het over een tafelklem. Op die manier kun je extra stabiliteit voorzien door ervoor te zorgen dat de pastamaker niet wegschuift.

 

Nadelen: 

Formaat: enkele kopers zijn niet helemaal overtuigd van dit product. Ze vinden het net iets te klein en verder ook te weinig wegen waardoor het niet zo handig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Imperia Pastamachine 15 cm

 

Met de Pastamachine Imperia RVS kunt u op een snelle en eenvoudige manier elke dag verse pasta maken. Mensen die kennis hebben van pasta weten dat verse pasta altijd lekkerder en smaakvoller is.

Dit product is gemaakt van roestvrijstaal en moet handmatig bediend worden. Het komt met 2 opzetstukken. Doordat het volledig van staal is gemaakt, is het door zijn grijze kleur echt een blikvanger. Het zal jouw keuken een mooie en moderne uitstraling geven.

Er is tot nu toe maar 1 review geplaatst voor dit product. De koper is tevreden met de pastamaker, want het is van goede kwaliteit en de prijs ervan is ook goed.

Dit product is handig in gebruik, want je kunt super simpel met het apparaat werken. Het is dus gemakkelijk te bedienen. Daarnaast heeft het ook een fraai design en is het zeker een aanwinst voor de keuken.

Deze pastamachine van Imperia ziet er echt heel elegant uit. Het zilverkleurige toestel past vrijwel in elke keuken en straalt ook iets klassevol uit. Vanaf nu kun jij je vrienden en familie uitnodigen en zelf van die heerlijke pasta maken.

 

Voordelen:

Onderhoud: doordat je het toestel in de vaatwasmachine kunt stoppen, is het gemakkelijk te onderhouden. Dit kan echt wel een pluspunt zijn als je een hekel hebt aan afwassen.

Gebruiksgemak: het toestel wordt geleverd met twee verschillende hulpstukken zodat je variaties in je pasta hebt. Dankzij het roestvrij staal is het niet alleen stevig maar hoef je geen schrik te hebben voor eventuele roestplekken. De handmatige bediening maakt het helemaal af.

Het prijskaartje: de prijs van dit toestel valt zeker goed mee in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

 

Nadelen: 

Werkelijk iedereen is helemaal tevreden over dit product. Daardoor wordt het voor ons niet echt gemakkelijk om eventuele nadelen van het product te achterhalen. Het ziet er niet alleen heel leuk uit maar is ook duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Bartscher Pastamachine 3 kg/u | voor 12 soorten pasta

 

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met de krachtige pastamachine van Bartscher. In vergelijking met sommige andere machines wordt dit apparaat volledig elektrisch aangestuurd en blijkt hij in staat om maar liefst 12 verschillende soorten pasta klaar te maken. Dit kan ook eveneens het hoge prijskaartje verklaren en de reden zijn waarom er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst.

Zo blijkt de pastamaker gekenmerkt door een relatief compact formaat van 25 x 46 x 48 cm, gecombineerd met een ruim vermogen van wel 300 Watt. Je hoeft het toestel hiervoor alleen maar in te schakelen nadat je het met de netstroom, inclusief aansluitspanning van 230 Volt, verbonden hebt! Op die manier kun je tot wel 3 kg pasta per uur maken wat hem eveneens geschikt maakt voor gebruik in bars en restaurants.

Doordat de pastamaker verstelbaar is, kun je makkelijk diverse soorten pasta’s klaarmaken variërend van tagliatelle tot spaghetti en lasagna. Verder blijkt hij voorzien van een krasbestendige behuizing die best wel wat kan verdragen en eenvoudig met een vochtig doekje schoon te maken is. Kortom, een topproduct maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Voeding: het betreft een elektrische pastamaker die je makkelijk in het stopcontact kunt pluggen om vervolgens in te schakelen.

Vermogen: eenmaal ingeschakeld is het apparaat in staat om zonder problemen een piekvermogen van 300 Watt te leveren.

Verstelbaar: ook hier blijkt de rolbreedte van de pasta verstelbaar waardoor je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen wel 12 verschillende soorten pasta.

 

Nadelen: 

Prijzig: jammer genoeg zul je wel iets dieper in de buidel moeten tasten om deze pastamaker aan te schaffen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pastamachines Koopgids

 

Wanneer je de uitdaging wilt aangaan om zelf verse pasta te maken, kunnen we de aanbeveling geven om te kiezen voor een degelijke pastamachine. Er zijn echter verschillende apparaten op de markt die op een andere manier dienen gebruikt te worden. Daarnaast kun je vaak diverse pastavormen uitkiezen waardoor je meteen voor heel wat keuzes komt te staan. Neem de tijd om onze koopgids te bekijken en de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Ga zeker ook eens langs de outlet-store waar meestal interessante aanbiedingen te verkrijgen zijn.

Wat is een pastamachine en wat is zijn nut

Terwijl je pasta gerust met de hand kunt bereiden, is het net zo makkelijk om gebruik te maken van een degelijke pastamachine. Het toestel zal, naar gelang het type dat je uitkiest, het deeg bewerken om vervolgens tot pasta te snijden. Wanneer je het deeg handmatig met een deegrol tot de gewenste dikte moet uitrollen, sta je voor een stevige klus. Bij een pastamachine leg je het deeg gewoon op de geïntegreerde deegrol waarna je het gaat uitrollen door aan een hendel te draaien. 

De materie blijft op die manier goed bewerkbaar zonder dat je jezelf in het zweet moet werken. Bovendien kun je het deegvel meerdere keren op het toestel leggen om een dunner geheel te bekomen. De meeste traditionele toestellen hebben een uitrolbreedte tussen 14 en 18 cm waardoor je heel gemakkelijk lasagnevellen kunt maken. Echter, niet alle pastamachine bieden dezelfde mogelijkheden aan. Het is daarom goed om vooraf even te bedenken welke soorten pasta je zeker met het nieuwe apparaat wilt klaarmaken.

 

De verschillende soorten pastamachines en het gebruik

Er zijn verschillende types pastamachines op de markt met hele simpele basisfuncties of meer geavanceerde mogelijkheden. Wanneer we praten over een traditionele pastamaker, hebben we het meestal over een handmatig toestel dat in verschillende standen kan worden gezet om het deeg tot de gewenste dikte uit te rollen en daarna te versnijden. Deze apparaten worden bediend met een zwenkhendel die je moet ronddraaien om de deegrollen in beweging te zetten. Het is belangrijk om voor een stevig apparaat te kiezen, bij voorkeur uit roestvrij staal, dat aan het werkblad of aan de keukentafel met een klem kan worden vastgemaakt.

Daarnaast zijn er de elektrische pastamachines die over heel wat meer mogelijkheden beschikken. Bijna alle automatische pastamakers zullen de ingrediënten mixen, kneden en in de gewenste vorm uitpersen. Sommige toestellen beschikken ook over een automatische weegschaal die de bloem afweegt om vervolgens de exacte hoeveelheid water aan te geven die moet worden toegevoegd. Deze machines kunnen trouwens in verschillende standen worden gezet om het deeg in meerdere of mindere mate te kneden, naargelang de gekozen pastasoort die je wilt maken.

 

De verschillende pastavormen en de deegsoort

Zoals we allemaal wel weten bestaat er een ellenlange lijst met pastavormen die allemaal in verschillende bereidingen kunnen worden gebruikt. Je kunt beter vooraf even bedenken welke jouw favorieten zijn om vervolgens een pastamachine uit te kiezen waarmee je deze lekkernijen kunt maken. De populairste en meest voorkomende pastavormen zijn spaghetti, capellini, tagliatelle, pappardelle en penne.

Daarnaast zijn er eveneens lasagnevellen, ravioli, fettucini, linguine en nog heel veel andere soorten. Pasta verschilt echter niet alleen door de vorm, maar ook door de ingrediënten die in het deeg worden gebruikt. Hierdoor is de ene pastasoort beter bewerkbaar dan de andere waardoor je goed moet letten op het vermogen van een elektrische pastamachine.

De extra accessoires en het onderhoud

Verschillende accessoires die bij een pastamachine horen of apart kunnen worden bijgekocht, maken vaak het onderscheid tussen de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van een dergelijk toestel. Je kunt gerust een kwaliteitsvol basistoestel aankopen met bijvoorbeeld 4 of 5 pastavormen om achteraf met andere opzetstukken uit te breiden zodat je meerdere pastasoorten kunt maken. Bij de pastamachines uit de laagste prijsklasse heb je vaak geen uitbreidingsmogelijkheden waardoor je aan een beperkt aantal bereidingen vastzit. Enkele handige hulpmiddelen wanneer je zelf pasta maakt, zijn bijvoorbeeld een droogrek, een extra deegroller en een ruime mengkom.

Doordat je met voedingswaren werkt is het trouwens belangrijk om te kiezen voor een pastamachine die gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Omdat de meeste apparaten niet met water mogen worden gereinigd, is dit echter niet altijd evident. De eenvoudigste manier om een pastamachine schoon te maken, is door het toestel uit elkaar kunt halen zodat je overal goed bij kunt. Laat de machine na gebruik even staan zodat de achtergebleven deegresten wat kunnen opdrogen. Vervolgens kun je met een droge doek en een borsteltje alle restjes goed wegvegen zodat het apparaat weer netjes is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES