5 beste Combi-Ovens Test van 2024

 

Beste combi-ovens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je van plan bent om een keuken te installeren of je wilt graag een ruimtebesparende oplossing voor een bestaande kleine keuken, dan is een combi-oven een goede investering. Je kunt kiezen uit verschillende toestellen die diverse mogelijkheden zoals de oven-, magnetron- en stoomfunctie combineren. We hebben voor jou al 3 apparaten uitgezocht om samen eens de voor- en nadelen te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Bosch CMG633BB1, een inbouwoven met wel 14 voorgeprogrammeerde kookinstellingen. Echter blijkt ook de AEG KMS361000M inbouw combi-oven een goede optie te zijn en bovendien uitgerust met 9 programma’s en een ontdooifunctie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste combi-ovens (Reviews) van 2024

 

Wanneer je uitkijkt naar nieuwe keukenapparatuur kan je oog vallen op een combi-oven waarmee je toch wel wat plaats kunt uitsparen. Kies je voor een vrijstaande combi-oven om in je huurwoning te zetten? Of ga je voor inbouw combi-oven die je in je nieuwe keuken kunt laten plaatsen? We hebben 5 toestellen uitgezocht met de hulp en het advies van enkele keukenspecialisten. Neem even de tijd om alles te bekijken alvorens de beste combi-oven uit te kiezen die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Bosch CMG633BB1 serie 8 inbouw oven met 14 voorgeprogrammeerde functies

 

Bosch staat al jarenlang bekend om zijn kwaliteitsvolle elektrische apparaten. Het wordt dan ook door velen aanzien als het beste merk voor toestellen met innoverende technologieën en hoog gebruiksgemak. Deze Bosch combi-oven heeft een inhoud van 45 l waardoor er voldoende plaats is om schotels op te warmen, gerechten te bereiden en te bakken.

Bovendien heeft hij een bedieningssysteem met 14 voorgeprogrammeerde functies waarmee je snel en eenvoudig het toestel kunt instellen. De temperatuur kan trouwens tussen 30 en 275°C worden geregeld. De compacte bakoven met microgolfoven heeft 6 verwarmingssystemen waaronder voorverwarmen, hetelucht eco, 4D hetelucht, infra-circulatiegrill, kleinvlak- en grootvlakgril. Hierdoor kun je al je lievelingsgerechten naar wens bereiden. 

Daarnaast heeft de magnetronfunctie 5 standen en een maximumvermogen van 1000 Watt. De oven heeft trouwens een elektronisch display dat met tiptoetsen wordt ingesteld. Hij meet 45,5 x 59,5 x 54,8 cm waardoor hij in elke standaardkeuken kan worden ingebouwd. Daarnaast kun je hem gewoon op het elektriciteitsnet aansluiten met een snoer van 1,2 m. in de reviews zien we dat de klanten deze topper een maximale score van 5 sterren geven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de 14 voorgeprogrammeerde instellingen kan het apparaat heel gemakkelijk worden bediend.

Vermogen: de oven kan worden ingesteld tussen 30 en 275° C. Daarnaast heeft de magnetronfunctie een vermogen van 1000 Watt en kun je 5 standen kiezen.

Formaat: het toestel heeft een inhoud van 45 l en meet 45,5 x 59,5 x 54,8 cm zodat hij in bijna elke keuken past.

Ovenfuncties: je kunt voor verschillende ovenfuncties kiezen waaronder infra-circulatiegrill, klein- en grootvlakgrill, voorverwarmen, hetelucht eco en 4D hetelucht.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: hoewel dit product een aanbieding is en momenteel een korting heeft van 41% is hij nog steeds aan de dure kant. Hierdoor is hij niet voor iedereen toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. AEG KMS361000M inbouw combi-oven met 9 programma’s en ontdooifunctie

 

De AEG combi-oven is één van de populairste toestellen in onze selectie. Het apparaat heeft een inhoud van 43 l en een compact formaat van 45,5 x 59,4 x 56,7 cm waardoor hij geschikt is om in bijna iedere standaardkeuken in te bouwen. De heteluchtoven heeft een geavanceerd ventilatorsysteem zodat alle gerechten gelijkmatig worden gegaard.

De oventemperatuur kan worden geregeld tussen 30 en 230°C. Bovendien zorgt het extra ringelement boven in de oven ervoor dat je meerdere taarten of pizza’s tegelijk kunt bakken. Daarnaast heeft de oven verschillende functies waaronder conventioneel, grill, infrathermgrill, pizzafunctie en de multi heteluchtstand. De magnetronfunctie met ontdooistand heeft een vermogen van 1000 Watt waarmee je snel je gerechten kunt ontdooien en opwarmen.

Deze AEG inbouw combi-oven heeft een geavanceerd display waarop je gemakkelijk de instellingen, de 9 voorgeprogrammeerde functies, de klok en de timer kunt aflezen. Voor de veiligheid is dit apparaat voorzien van een Isofront koele deur waardoor kinderen zich niet kunnen verbranden als ze deze per ongeluk aanraken. In de reviews kunnen we merken dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn. Hij kreeg een score van 4 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: het compacte toestel meet 45,5 x 59,4 x 56,7 cm en heeft een inhoud van 43 l. Hij kan gemakkelijk in de meeste keukens worden ingebouwd.

Vermogen: de magnetron heeft een vermogen van 1000 Watt om snel je gerechten op te warmen. De oven kan worden ingesteld op een temperatuur tussen 30 en 230°C.

Functies: de oven kan op diverse manieren worden gebruikt waaronder conventioneel, grill, infrathermgrill, pizzafunctie en de multi hetelucht stand waardoor je elk gerecht naar wens kunt klaarmaken.

Instellingen: hij heeft 9 voorgeprogrammeerde programma’s en een ontdooifunctie waardoor dit toestel snel te bedienen is. 

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: enkele klanten merken op dat wanneer je niet de voorgeprogrammeerde instellingen gebruikt het nogal ingewikkeld is om het apparaat in te stellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Etna CM751ZT combi-oven met 20 kook- en stoomprogramma’s

 

De Etna combi-oven heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten. In de reviews merken we op dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze oven. Hij werd trouwens verkozen tot “Best reviewed” product door Kieskeurig.nl.

Het inbouwtoestel meet 45,4 x 59,5 x 56,5 cm en heeft een ruime inhoud van 51 l. Bovendien heeft hij 5 inschuifhoogtes waardoor alle functies optimaal kunnen worden benut. Hij kan trouwens tussen 40 en 230°C worden ingesteld. Naast de mogelijkheid om taarten te bakken, vlees te grillen, gerechten op te warmen en ontdooien is hij ook voorzien van de optie om te stomen. Hierdoor kun  je op een gezonde manier je groentjes, vis en andere voedingswaren bereiden.

De microgolfoven met een vermogen van 800 Watt heeft 7 standen met een snelstartfunctie en 20 automatische kook- en stoomprogramma’s waarmee je hem snel en gemakkelijk kunt instellen. Daarnaast kan het apparaat worden bediend met tiptoetsen en is de display voorzien van een digitale timer met 24-uur tijdsaanduiding.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de oven heeft geen draaiplateau waardoor je meer ruimte hebt. Daarnaast heeft hij 5 inschuifhoogtes zodat meerdere gerechten tegelijk kunnen worden bereid.

Vermogen: de oven kan worden ingesteld tussen 40 en 230° C en de magnetron heeft een vermogen van 800 Watt.

Instellingen: het toestel wordt bediend met tiptoetsen en heeft 7 magnetronstanden. De 20 automatische kook- en stoomprogramma’s zorgen voor een vlotte bediening. De oven werkt met hetelucht, onderwarmte en een grill.

Inbouwmaat: de inbouwmaten van dit apparaat zijn 45 x 56 x 55 cm waardoor hij in de meeste standaardkeukens past.

 

Nadelen:

Bediening: het systeem van de tiptoetsen lijkt iets minder handig te zijn omdat je de toets volledig met je vinger moet aanraken en niet gewoon kunt aantikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Siemens HM676G0S6 iQ700 combi-oven HomeConnect

 

De Siemens combi-oven is een waar paradepaardje in zijn soort. Hij is voorzien van alle laatste snufjes zodat je tijd in de keuken optimaal kan worden benut. Met de variospeed bakoven kun je voor het bereiden van je gerechten tot wel 50% van de tijd besparen wat meteen ook je energiefactuur ten goede komt.

Bovendien is hij voorzien van de mogelijkheid om hem van op afstand te bedienen met de HomeConnect app. Op het ogenblik dat je thuiskomt van je werk zijn je gerechten klaar en naar wens bereid. Het toestel heeft een coolstart waardoor het niet nodig is om de oven voor te verwarmen. De 4D hetelucht zorgt er trouwens voor dat al je gerechten egaal worden gegaard op gelijk welke inschuifhoogte.

Daarnaast heeft deze Siemens combi-oven een ingebouwd kookboek met bijhorende instellingen in het geheugen waarmee je al je gerechten met perfectie kunt bereiden. De inbouwmaat van dit toestel is 58,5/59,5 x 56/56,8 x 55 cm en hij heeft een netsnoer van 1,2 m lang. Dankzij het activeClean reinigingssysteem kan hij gemakkelijk worden gereinigd. In de reviews zien we dat deze combi-oven een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze combi-oven beschikt over de mogelijkheid om hem van op afstand met je smartphone te bedienen via de HomeConnect app. Daarnaast is hij voorzien van cookControl wat een kookboek is met bijbehorende instellingen dat in het geheugen van het apparaat is ingebouwd.

Coolstart: doordat de variospeed oven over een coolstart beschikt moet hij voor bevroren voeding niet meer worden voorverwarmd.

Onderhoud: het activeClean reinigingssysteem zorgt ervoor dat je er qua onderhoud bijna geen omkijken naar hebt.

Formaat: het toestel heeft een inbouwmaat van 58,5/59,5 x 56/56,8 x 55 cm en een inhoud van 67 l.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: doordat werd gebruik gemaakt van de allerlaatste technologieën heeft deze combi-oven een duur prijskaartje waardoor hij minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung NQ50J3530BS/EF inbouw combi-oven

 

De combi-oven van Samsung valt in de goedkope prijsklasse van onze lijst met topproducten. Het toestel heeft een ruime inhoud van 50 l en meet 45,4 x 59,5 x 57 cm. Binnenin is hij voorzien van 4 inschuifhoogtes waardoor je verschillende gerechten gelijktijdig kunt bereiden.

De inbouwoven werkt zonder draaiplateau zodat je er ook gemakkelijk rechthoekige ovenschalen in kunt gebruiken. Hij kan worden ingesteld tussen 40 en 230°C en heeft naast de ovenfunctie ook een grill om je schotels mooi te gratineren. De magnetron heeft een vermogen van 800 Watt en verschillende warmtestanden. Dankzij de ventilator wordt de warmte over de oven verdeeld waardoor alle gerechten gelijkmatig worden verwarmd zonder dat je ze moet draaien.

Bovendien heeft dit toestel een deur die horizontaal opent en die in verschillende standen blijft staan zodat je indien nodig ook wat warmte kunt laten ontsnappen. De Steam Clean stoomreinigingsfunctie zorgt voor een eenvoudig onderhoud van het toestel. Dit product kreeg in de reviews een matige score van 3,6 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het apparaat heeft een aantal vooraf ingestelde programma’s waardoor hij heel eenvoudig te bedienen is.

Ruime inhoud: hij heeft een inhoud van 50 l met 4 verschillende inschuifhoogtes zodat je verschillende gerechten gelijktijdig kunt klaarmaken.

Formaat: hij heeft een formaat van 45,4 x 59,5 x 57 cm waardoor hij geschikt is om in elke standaardkeuken in te bouwen.

Vermogen: de magnetron heeft een vermogen van 800 Watt en kan in diverse warmtestanden worden ingesteld. De temperatuur van de oven kan tussen 40 en 230°C worden gekozen.

 

Nadelen:

Ovenfunctie: deze combi-oven kent enkel de basisfuncties zoals hetelucht en grill. Je kunt niet apart de boven- of onderwarmte selecteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Combi-ovens Koopgids

 

Wanneer je beslist om een combi-oven aan te kopen zul je al snel merken dat er een hoop mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen tussen verschillende types van ovens, diverse formaten, toestellen met basisfuncties of een apparaat met alles erop en eraan. Vraag steeds naar de aanbeveling van een ervaren verkoper of van een keukenspecialist om de juiste keuze te maken. Ga zeker ook de diverse toestellen vergelijken om te zien welke het dichtst bij jouw wensen aanleunt. Soms zijn er ook aanbiedingen van einde reeksen die wel heel interessant kunnen zijn.

Wat is een combi-oven en wat is het nut ervan

Een combi-oven is eigenlijk een keukenapparaat waarbij de functies van een magnetron en een gewone heteluchtoven worden gecombineerd. De primaire functies van dit toestel zijn de ovenfuncties. Met een combi-oven heb je maar één toestel nodig om te grillen, te bakken en te verwarmen. Soms is daar ook nog een stoomovenfunctie aan toegevoegd waarmee je door middel van stoom je vis, groenten, rijst en nog veel meer op een gezonde manier kunt gaar stomen.

Het innovatieve apparaat biedt functionaliteit, is ruimtebesparend en bovendien bekom je er heerlijke culinaire gerechten mee. Sommige ovens bieden alle functies aan die een traditionele oven ook heeft zoals de mogelijkheid om conventioneel  te koken met boven- en onderwarmte, met hetelucht en met een kleine – of grote grill. Daarnaast heb je dan de magnetronfunctie die vaak verschillende warmtestanden, een ontdooistand en een pizzafunctie heeft. Je kunt ook de functies van de oven en de magnetron met elkaar combineren om de beste resultaten te bekomen. 

 

De verschillende soorten combi-ovens

Zoals je al gemerkt zult hebben, zijn er diverse mogelijkheden te verkrijgen die elk hun eigen voordeel hebben. Zo is er de combi-oven die in wezen bijna hetzelfde apparaat is als een combimagnetron alleen ligt bij die laatste de nadruk op de magnetronfunctie. De combimagnetron is een kleiner toestel en neemt dan ook minder plaats in beslag. Dit apparaat heeft één warmte element en werkt met hetelucht. Bij een combi-oven daarentegen zijn de ovenfuncties dan weer belangrijker. De inhoud van een combi-oven is vaak veel ruimer waardoor je er gemakkelijk grote ovenschotels, brood en taarten in kunt bakken. 

Bovendien heeft een combi-oven naast de heteluchtfunctie meestal ook nog twee verwarmingselementen om conventioneel te koken met boven- en onderwarmte zodat je gerechten gelijkmatig kunnen garen. Hierdoor kun je trouwens ook heel gemakkelijk grillen en gratineren. Doordat een combi-oven groter is heeft hij dikwijls verschillende inschuifhoogtes waardoor je meerdere gerechten tegelijk kunt bereiden. De meeste combi-ovens die je zult vinden zijn inbouwovens om in je keuken in te werken. Wanneer je graag bakt en kookt is een combi-oven een echte aanrader.

 

De extra functies 

Sommige combi-ovens hebben naast de standaardfuncties van grillen, hetelucht en verwarmen nog enkele andere mogelijkheden die ervoor zorgen dat je tijd in de keuken efficiënt wordt gebruikt. Zo is er de pizzafunctie die ervoor zorgt dat zowel de boven- als de onderkant van een pizzabodem krokant wordt. De crispfunctie zal in een combi-magnetron voor extra krokante gerechtjes zorgen.

De meeste apparaten zijn ook uitgerust met een ontdooifunctie die zowel bij de oven- als de magnetronfunctie kan worden gebruikt om snel je diepvriesmaaltijd te ontdooien. Soms is een combi-oven ook uitgerust met een stoomfunctie om je gerechten op een gezonde manier klaar te maken. Doordat deze oven gebruik maakt van stoom om je groenten, aardappelen, rijst of vis te garen blijven alle voedingsstoffen en smaken bewaard. 

Het formaat en het onderhoud

Combi-ovens zijn altijd inbouwtoestellen. Wanneer je kiest voor een dergelijk toestel moet je goed nakijken wat de beschikbare ruimte is waardoor je aan bepaalde formaten bent gebonden. Echter, de meeste combi-ovens hebben een standaardformaat dat in de meeste keukennissen kan worden ingebouwd. Je moet er wel rekening mee houden dat je een inbouw combi-oven niet kunt meenemen als je uit een huurhuis vertrekt. Een combi-magnetron daarentegen kun je wel aankopen als een vrijstaand model en is in alle mogelijke afmetingen te verkrijgen. Dit apparaat kan gewoon op een kastje of op het aanrecht worden geplaatst.

De duurdere combi-ovens die over meer mogelijkheden beschikken zijn tegenwoordig ook uitgerust met een reinigingsprogramma. Hierbij gaat de oven zichzelf reinigen door gebruik te maken van stoom. Het is belangrijk om je toestel goed te onderhouden om de lange levensduur ervan te garanderen. Wanneer het apparaat handmatig moet worden gereinigd kun je gebruik maken van een sopje en een zachte doek. Om hardnekkige geuren en vetvlekken te verwijderen kun je hier wat azijn, soda of citroen aan toevoegen. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een combi-oven?

Omdat zowel een oven als een magnetron nogal veel plaats in beslag neemt werd de combi-oven ontwikkeld die beide toestellen in één apparaat combineert. Een combi-oven is dus eigenlijk een oven die ook over de functies van een magnetron en/of stoomoven beschikt. Hierdoor is het mogelijk om gerechten te garen, brood en taarten te bakken en ook gewoon om maaltijden op te warmen en/of te ontdooien. Op die manier heb je maar één toestel nodig in de keuken en spaar je ook geld uit omdat je geen 2 of zelfs 3 apparaten moet aankopen. De nadruk bij deze apparaten ligt echter wel altijd bij de ovenfuncties.

Q2: Hoe werkt een combi-oven?

Je kunt een combi-oven met verschillende functies aankopen. Een dergelijk toestel zet wel altijd de ovenfuncties voorop. Met een combi-oven kun je naargelang het toestel dat je kiest alle functie selecteren die een normale oven heeft. Zo zijn er toestellen waarmee je kunt grillen en ook conventioneel (boven- en onderwarmte) of hetelucht kiezen om je gerechten te bereiden. 

Deze combi-ovens zijn meestal voorzien van een ventilator die de warme lucht gelijkmatig over de gerechten gaat verspreiden. De secundaire functie van deze oven is dan de magnetronfunctie die vaak kan worden ingesteld op verschillende warmtestanden en een ontdooifunctie.

 

Q3: Wat is het verschil tussen een combimagnetron en combi-oven?

Naast een combi-oven kun je ook kiezen voor een combimagnetron. Dit toestel is eigenlijk voornamelijk een magnetron die ook over de hetelucht-ovenfunctie beschikt. Bij een combimagnetron zul je trouwens nooit een toestel vinden die boven- en onderwarmte (conventioneel) aanbiedt. 

Een combimagnetron heeft als primaire functie alles wat een magnetron kan. Ben je iemand die graag brood en taarten bakt, dan kies je beter voor een combi-oven die meestal naast de heteluchtfunctie ook over 2 verwarmingselementen beschikt. Deze conventionele warmtestand zorgt ervoor dat je gerechten zowel aan de boven- als de onderkant gelijkmatig gaar en krokant zijn. Bij een combi-oven staat het belang van de ovenfunctie voorop.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES