Beste slijpsteen

 

Slijpstenen test van 2024

 

Als je nieuwe keukenmessen aankoopt dan zullen deze vlijmscherp aanvoelen. Toch is het zo dat, hoe meer je het mes gebruikt, hoe botter het lemmet zal worden. Een degelijke slijpsteen kan dit probleem in een mum van tijd voor je oplossen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde slijpstenen. Zo blijkt de Richardson Sheffield alvast een goede aanbeveling te zijn. Het is een degelijke en duurzame slijpsteen met een totale lengte van zo’n 22 cm. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de Silverline Set slijpsteen. De set bestaat uit 3 verschillende slijpstenen die allemaal vervaardigd zijn uit diamant.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slijpsteen Reviews – Top 5

 

 

Het is heel belangrijk dat je van tijd tot tijd je messen slijpt. Op die manier verliezen ze hun kwaliteit en functie minder snel. Omdat wij jou zoveel mogelijk willen helpen, hebben wij dan ook een aantal topproducten met elkaar vergeleken. Op die manier kun jij er de beste slijpsteen uithalen die het meest aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Richardson Sheffield

 

De ideale slijpsteen voor messen is er eentje van het merk Richardson Sheffield. Het product is gemaakt uit keramiek en meet ongeveer 22 cm.

Het principe van de Richardson Sheffield slijpsteen is dan ook heel eenvoudig. Je moet de steen eerst en vooral een beetje bevochtigen. Daardoor zul je zien dat er een soort van kristalletjes loskomen die schuurpapier vormen. Hierdoor kun je je messen op een veilige en snelle manier gaan slijpen.

Over het algemeen zien we dat de meeste kopers echt wel overtuigd zijn van de goede prijs-kwaliteitverhouding van het product. Voor hen is het een product dat niet alleen handig is in gebruik maar er gewoon ook nog eens goed uitziet. Slechts enkele kopers vinden dat het bamboeblok de neiging heeft om weg te schuiven. Laat je door deze review zeker niet afschrikken want misschien is het wel een product dat aan jouw verwachtingen voldoet.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en bovenal duurzame slijpsteen? Bekijk dan alvast dit product even, jou aanbevolen door Richardson Sheffield. Of het ook één van de producten met de laagste prijs is, dat valt nog even af te wachten. Laten we alvast even de populairste kenmerken ervan op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Materiaal en formaat: het is een duurzame slijpsteen die vervaardigd is uit stevig keramiek en een maximale lengte van ongeveer 22 cm heeft,

Werkwijze: alvorens je de messen gaat slijpen, is het aan te raden om deze slijpsteen lichtjes te bevochtigen. Op die manier krijg je de vorming van een soort van schuurpapier wat het slijpen van de messen ten goede komt.

Gebruiksvriendelijk: het is een gebruiksvriendelijk en handig product dat, vanwege het compacte formaat, makkelijk op te bergen is.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet volledig overtuigd te zijn van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Silverline Set

 

Met deze set van diamant slijpsteen kun jij vanaf nu al jouw messen van verschillende grootten gaan verscherpen. Naast messen en zakmessen is het product ook geschikt voor het slijpen van beitels, frezen en zelfs klein handgereedschap.

Bovendien weegt het product heel licht waardoor het niet alleen heel comfortabel maar ook gewoon nog eens heel erg handig in gebruik is.

Bij dit product is op dit moment nog maar één review geplaatst. Toch is de koper echt helemaal overtuigd van de Silverline slijpsteen. De gebruiker is helemaal tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met het feit dat het product ook heel handig te gebruiken is. Kortom als je op zoek bent naar goedkope slijpstenen dan is dit product echt wel een slijpsteen aanbieding voor jou.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke Silverline Set slijpsteen. Het is een set die bestaat uit diamant slijpsteen. Ideaal dus om tal van keukenmessen te slijpen of ze gewoon nog net iets scherper te maken. Laten we even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt dit type slijpsteen niet alleen gebruiken voor diverse soorten messen maar het is ook ideaal om bijvoorbeeld beitels en dergelijke te slijpen.

Gewicht: de slijpsteen weegt helemaal niet zoveel en is daardoor bijzonder handig om enige tijd mee te werken.

Formaat: het is een vrij compacte slijpsteen die je niet alleen makkelijk overal mee naartoe kunt nemen maar bovendien ook eenvoudig is om ergens op te bergen.

 

Nadelen:

Lastig in gebruik: we merken uit de online reviews wel, dat één enkele koper toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van deze slijpsteen en het product lastig te gebruiken vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Benscore Ceramic 

 

Als je op zoek bent naar een geschikt product om messen en zakmessen te slijpen dan moet je zeker even de tijd nemen om deze slijpsteen van het merk Benscore te bekijken.

Het product is gemaakt uit keramiek en heeft een antraciet kleur. Ondanks het feit dat dit product niet beschikt over een handgreep is het toch zeer gemakkelijk te gebruiken. De slijpsteen is bovendien 7,5 cm breed, 1 cm hoog en 2,5 cm lang waardoor het niet alleen geschikt is voor keukenmessen maar ook voor zakmessen.

Uit de enige beoordeling die bij dit product geschreven is, kunnen we opmaken dat de koper echt wel tevreden is over dit product. Dus misschien moet je het gewoon zelf in huis halen en kijken of dit product ook echt wel aan jouw verwachtingen voldoet.

Kies je voor de Benscore Ceramic dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar, volgens verschillende klanten ook voor degelijkheid. Om te weten of deze slijpsteen al dan niet iets voor jou is, kan het handig zijn om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve punten ervan. Bekijk de selectie hieronder alvast even.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: of het nu om eender welk keukenmes gaat, of een zakmes, dan is deze slijpsteen alvast een bijzonder goede aanbeveling.

Materiaal: het is een stevige slijpsteen die, net zoals het eerste product, ook volledig vervaardigd is uit duurzaam en stevig keramiek.

Formaat: de slijpsteen heeft een maximale breedte van ongeveer 7,5 cm, een totale hoogte van 1 cm en een lengte van 2,5 cm. Het is dus ideaal is voor tal van verschillende messen en bovendien ook handig om op te bergen of te verplaatsen.

 

Nadelen:

Geen handgreep: indien er een puntje van kritiek mag vermeld worden dan kan dit te maken hebben met het ontbreken van een handvat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zwilling Twin Stone 

 

Misschien ben jij ook wel in het bezit van de Zwilling messenset? In dat geval ben jij zeker en vast geholpen met de slijpsteen van Zwilling twin aangezien dit product speciaal gemaakt is om de typische Zwilling messen te slijpen.

Deze slijpsteen is voorzien van twee kuntten. De grove kuntt is hierbij ideaal voor het wegwerken van eventuele kleine defecten of beschadigingen. Terwijl de fijne kuntt dan weer hoofdzakelijk dient voor de gladde afwerking achteraf.

Uit de enkele review die bij dit product tot hiertoe werd geplaatst, kunnen we zien dat de gebruiker echt wel tevreden is over het product. De koper geeft dan ook een positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Als je dus in het bezit bent van de Zwillingen messenset dan is dit misschien voor jou wel een slijpsteen aanbieding.

Zwilling is een bijzonder bekend merk op het gebied van messen en slijpstenen. Het zal dan ook niet verwonderen dat Zwilling door heel wat gebruikers beschouwd wordt als veruit het beste merk. Als je bijvoorbeeld thuis zelf over enkele Zwilling messen beschikt, dan is de Zwilling Twin Stone alvast een goede aanbeveling.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de Zwilling Twin Stone is een degelijke en duurzame slijpsteen die vrijwel geheel speciaal ontworpen is om de bijbehorende Zwilling messenset onder handen te nemen.

Kuntten: je zult merken dat de slijpsteen gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een grove kuntt en een fijne kuntt. De grove kuntt is bijvoorbeeld een aanrader om kleine beschadigingen en dergelijke te kunnen aanpakken terwijl de fijne kuntt bedoeld is om het mes gladder te maken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is natuurlijk altijd mogelijk dat sommige klanten niet tevreden zijn met het prijskaartje van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Apex 4 HK

 

Dankzij de slijpsteen van het merk Apex heb jij in een handomdraai al jouw keukenmessen weer geslepen. De werkwijze is dan ook heel eenvoudig. Je moet gewoon de slijpsteen een beetje bevochtigen met water.

Het product is voorzien van een zijde met een fijnere korrel en een zijde met een iets grovere korrel. Op die manier kun je de fijne korrel gebruiken voor de gladdere afwerking en de grove korrel voor het hardere werk.

Ook bij dit product werd tot op vandaag slechts één beoordeling geplaatst waarbij de koper echt wel aangeeft dat het om een heel duurzaam product gaat. Het kan ook zijn dat meerdere gebruikers het product reeds in hun bezit hebben maar gewoon nog geen tijd gevonden hebben om een review te schrijven. Dus misschien ben jij wel de volgende die ons wat meer kan vertellen over dit product.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Apex 4 HK slijpsteen. Het ideale product om eender welk keukenmes, groot of klein, weer vlijmscherp te maken. Een handig product dat je na gebruik ook makkelijk kunt schoon wrijven en opbergen.

 

Voordelen:

Werkwijze: de slijpsteen is bijzonder eenvoudig om te gebruiken. Zo volstaat het om de steen voor het slijpen een beetje nat of vochtig te maken. De druppeltjes die dan loskomen vormen een soort van schuurpapier.

Handig in gebruik: de slijpsteen beschikt over 2 verschillende zijdes; namelijk eentje met een fijne en grove korrel.

Duurzaam: het product wordt omschreven door bijzonder duurzaam en dat is een pluspunt.

 

Nadelen:

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij het product geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slijpstenen koopgids

 

Als je je keukenmessen lang wilt kunnen gebruiken dan is het belangrijk om deze toch regelmatig eens te slijpen. Op die manier voorkom je dat ze bot worden en bijgevolg minder duurzaam zijn. Je kunt je messen op verschillende manieren slijpen. Toch is het belangrijk dat je vooral kijkt naar kwaliteit en duurzaamheid als je eventuele aanbiedingen gaat vergelijken. Daarnaast raden wij jou ook vooral aan om aandacht te besteden aan het nut, het prijskaartje, het model en het materiaal.

Manieren om je mes te slijpen

Je kunt je keukenmessen op heel wat verschillende manieren slijpen. Zo zijn er in de eerste plaats een heleboel messenslijpers. Daarbij heb je zowel de handmatige modellen alsook de elektrische varianten. Het zal dus niet verwonderen dat de elektrische messenslijper uiteraard ook iets duurder is. Daarnaast bestaat er ook zoiets als aanzetstaal. Dit is eigenlijk niet echt bedoeld om de keukenmessen te slijpen maar is eerder bedoeld om in het dagelijkse onderhoud te voorzien.

Als je echt je messen op een degelijke en efficiënte manier wilt slijpen dan is het een aanbeveling om even een kijkje te nemen tussen de beste slijpstenen. Met een slijpsteen kun je op een eenvoudige maar vooral snelle manier al je keukenmessen slijpen en dus onderhouden. Sommige mensen kennen de slijpsteen beter onder de naam van watersteen. Beide termen verwijzen eigenlijk gewoon naar hetzelfde apparaat.

 

Het nut

Als jij wilt dat je messen een aantal jaren meegaan dan is het belangrijk om deze regelmatig te slijpen. Door je messen regelmatig te gebruiken, verliezen ze hun scherpte en worden ze bot. Een bot mes is veel gevaarlijker en snijdt natuurlijk helemaal niet goed. Vaak gebeuren er dan iets meer ongelukjes in de keuken met een bot mes dan met een scherp mes. Daarom is het belangrijk om je messen regelmatig te slijpen.

Door je messen te slijpen, worden ze opnieuw scherper en dit biedt heel wat voordelen. Doordat ze scherper worden, hoef je veel minder kracht te gebruiken om bijvoorbeeld een stukje vlees of groente te snijden. En minder kracht zetten wil vaak zeggen dat er ook minder kleine ongelukjes gebeuren. Misschien denk je dat het nutteloos is om te investeren in een goede slijpsteen, maar indien je dit niet doet dan hoef je misschien wel elk jaar een nieuwe messenset aan te kopen.

 

Het prijskaartje

Doordat er verschillende soorten slijpstenen bestaan, merken we ook verschillende prijzen op. Zo zijn er heel goedkope slijpstenen van amper 14 euro maar uiteraard bestaan er ook heel wat dure exemplaren van wel 30 euro of meer. Het is daarom misschien een goed idee om eerst voor jezelf uit te maken of jij de slijpsteen vaak gaat gebruiken en welke verwachtingen jij ervan hebt. Bekijk eventueel ook zeker het bedrag dat je maximaal wilt en vooral kunt spenderen hieraan.

Als je bijvoorbeeld een restaurant uitbaat dan is het beter om te investeren in een degelijke slijpsteen die misschien een tikkeltje duurder is. Voor particulier gebruik hoef je dan misschien niet meteen het nieuwste van het nieuwste aan te kopen. Uiteraard willen echte hobbykoks ook graag werken met degelijke materialen en zullen zij ook bereid zijn er iets meer aan uit te geven. Het lijkt ons ook zeker en vast een goed idee om eens even een kijkje te nemen naar alle reviews die door kopers werden geplaatst. Daar kun je vast nog heel wat tips en handig informatie terugvinden. En wie weet kom je zo ook wel een slijpsteen aanbieding tegen.

Het model en het materiaal

De meest voorkomende slijpstenen zijn de Japanse slijpstenen die ook vaak waterstenen genoemd worden. Dit heeft te maken met het feit dat het oppervlak van de steen echt goed nat moet worden gemaakt om het mes feilloos te kunnen slijpen. De meeste van deze Japanse modellen zijn gemaakt uit aluminium-oxide en kun je verkrijgen in verschillende korrelgroottes. Zo heb je Japanse slijpstenen met een hele fijne korrel en je hebt er die iets grover zijn.

De Belgische slijpsteen lijkt een beetje op de Japanse variant en komt uit de Belgische Ardennen. Het is dus eigenlijk een echt natuurproduct. De Belgische slijpstenen worden eigenlijk hoofdzakelijk gebruik om de messen te polijsten en mooi glad te maken. De diamanten slijpsteen hoef je hoofdzakelijk te gebruiken voor het grovere of hardere werk. Als je dus een fijn en gedetailleerd resultaat wilt behalen dan is de diamanten slijpsteen niet zo goed. De keramische slijpsteen is ook zeker een mogelijkheid. Deze is niet alleen heel erg stevig maar ook enorm duurzaam. Toch is het de minst populaire slijpsteen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES