7 beste frituurpannen Test van 2024

 

Beste frituurpannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je oude frituurpan aan vervanging toe is of je wilt gewoon een nieuwe frituurpan, dan zul je al gauw merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou geselecteerd om eens de voor- en nadelen te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Princess 182727, een frituurpan met een inhoud van 3 l en tevens voorzien van een koude zone om op een gezonde manier te frituren. Daarnaast staat de Fritel FR 1455 met zijn filterdeksel waarin een glazen kijkvenster verwerkt is zodat je het bakproces in de gaten kunt houden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste frituurpannen (Reviews) van 2024

 

Ben je toe aan een nieuwe frituurpan of wil je gewoon een extra toestel in huis halen, dan zul je al gauw merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zoek je een mini frituurpan om enkel kroketjes in te bakken of wil je liever een frituurpan met een inhoud van 4 l om je volledige gezin van frietjes te voorzien? We kregen de hulp en het advies van enkele hobbykoks om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles goed te bekijken alvorens er de beste frituurpan uit te kiezen die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Princess 182727, Kleine Frituurpan , 3L – 2000 Watt,koude zone

 

De Princess frituurpan is momenteel in de aanbieding waardoor hij in de laagste prijsklasse van onze selectie met topproducten valt. Hierdoor is hij voor iedereen goed toegankelijk en kan hij bijvoorbeeld gerust als extra frituurpan worden aangekocht.

De kleine frituurpan heeft een inhoud van 3 l zodat je 3 tot 4 personen van knapperige frietjes kunt voorzien. Bovendien heeft dit toestel een krachtig vermogen van 2000 Watt waardoor hij heel snel zijn temperatuur tot maximum 190°C haalt. Dankzij de regelbare thermostaat kun je hem trouwens nauwkeurig op het benodigde aantal graden instellen om alles perfect te bereiden.

Daarnaast heeft deze zwarte frituurpan een koude zone waardoor alle restjes naar onderen zakken en deze bijgevolg niet kunnen verbranden. De emaille binnenpan kan er bovendien gewoon worden uitgehaald om de olie gemakkelijk te kunnen verversen. Alle losse onderdelen zijn vaatwasmachine bestendig. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Inhoud: deze frituurpan heeft een oliereservoir met een inhoud van 3 l zodat je vlot 3 tot 4 mensen kunt bedienen.

Vermogen: hij heeft een krachtig vermogen van 2000 Watt waarmee hij snel zijn ingestelde temperatuur bereikt.

Thermostaat: de regelbare thermostaat kan heel nauwkeurig tot maximaal 190°C worden ingesteld.

Onderhoud: door de koude zone en de emaille uitneembare binnenpan, kan de frituurpan gemakkelijk worden gereinigd. Alle losse onderdelen kunnen trouwens zonder probleem in de vaatwasmachine worden geplaatst.

 

Nadelen:

Onhandig: enkele klanten maken de opmerking dat het haakje om het frituurmandje vast te zetten, over de rand van de frituurpan moet worden geplaatst waardoor er olie druipt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fritel FR 1455, Friteuse, 2200 Watt, voor 2 tot 4 personen

 

De frituurpan van Fritel is van Belgische makelij en blijkt één van de populairste toestellen in onze lijst met toppers te zijn. Bovendien valt hij in de goedkope prijsklasse waardoor hij in bijna elk budget past. In de reviews merken we dat hij een uitstekende beoordeling kreeg met 4,7 van de 5 sterren.

Deze friteuse heeft een vermogen van 2200 Watt waarmee hij de manueel instelbare temperatuur tussen 150 en 190°C vlotjes haalt. Deze frituurpan kan op 3 manieren worden uitgezet, namelijk via de thermostaat, de schakelaar en hij schakelt zichzelf automatisch uit wanneer de temperatuur te hoog wordt. Dankzij de inhoud van 3 l en het frituurmandje met een capaciteit van 1 kg kun je een volledig gezin van 2 tot 4 personen gelijktijdig bedienen.

Daarnaast is hij voorzien van een permanente metalen filter die ervoor zorgt dat je minder geurhinder hebt en je aanrecht beschermd is tegen spatten. Doordat hij tevens een koude zone heeft, zakken alle restjes naar beneden waardoor de olie langer kan worden gebruikt. Het inox toestel is overigens volledig demonteerbaar en de losse onderdelen kunnen dan ook gemakkelijk in de vaatwasmachine worden geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de frituurpan van Fritel kan volledig worden gedemonteerd zodat de losse onderdelen in de vaatwasmachine kunnen worden schoongemaakt.

Inhoud: deze friteuse heeft een inhoud waar 3 l frituurolie of -vet in kan en hij is voorzien van een ruim frituurmandje met een capaciteit van 1 kg zodat je 2 tot 4 personen van frietjes of snacks kunt voorzien.

Thermostaat: de temperatuur kan door een manuele thermostaat worden ingesteld tussen 150 en 190°C. Het toestel heeft bovendien een krachtig vermogen van 2200 Watt waardoor hij heel snel opwarmt.

Filter: de permanente metalen filter zorgt ervoor dat je minder geurhinder hebt en dat je aanrecht spatvrij blijft.

 

Nadelen:

Scherpe randjes: een klant merkt op dat wanneer je het toestel uit elkaar haalt, je heel voorzichtig moet zijn omdat sommige onderdelen nogal scherp zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Super Uno FR3140  Friteuse , 1800 Watt, voor 4 tot 6 personen

 

Tefal wordt door velen als het beste merk beschouwd voor kleine huishoudelijke apparaten. In de reviews zien we dan ook dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en het toestel zeker aanraden. Deze grote frituurpan is bovendien geschikt om 6 personen gelijktijdig van een heerlijke portie friet te voorzien.

De Tefal frituurpan heeft namelijk een oliereservoir waar 2 l olie in kan en beschikt over een ruim frituurmandje met een inhoud van 1,5 kg waardoor het toestel goed van pas komt wanneer je een grote groep moet bedienen. Bovendien heeft dit toestel een vermogen van 1800 Watt waarmee hij snel tot de ingestelde temperatuur tussen 170 en 190°C opwarmt.

Daarnaast is hij eveneens voorzien van een timer en een groot kijkvenster waardoor je het bakproces op de voet kunt volgen zonder dat je het deksel met ingebouwde geurfilter moet opendoen. De losse onderdelen van deze frituurpan kunnen trouwens zonder probleem in de vaatwasmachine worden gereinigd.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze frituurpan heeft een inhoud van 2 l en een frituurmandje waar tot wel 1,5 kg voedingswaren kunnen worden in gelegd zodat je gemakkelijk 4 tot 6 personen te eten kunt geven.

Vermogen: hij heeft een vermogen van 1800 Watt waarmee de friteuse vlot tot de maximale temperatuur van 190°C wordt opgewarmd.

Onderhoud: de losse onderdelen van de demonteerbare frituurpan zijn vaatwasmachinebestendig.

Extra’s: de friteuse is voorzien van een groot kijkvenster, een timer en een ingebouwde geurfilter waardoor je heel wat minder last zult hebben van nare geurtjes.

 

Nadelen:

De prijs: hoewel de meeste klanten tevreden zijn van de prijs-kwaliteitverhouding, vinden enkele klanten hem toch te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Inventum GF645F, Friteuse , RVS M 3000 Watt 

 

De Inventum frituurpan is een toppertje in zijn soort en dat kunnen we ook in de reviews merken waar de klanten heel enthousiast blijken te zijn over hun aangekochte toestel. De friteuse heeft een krachtig vermogen van 3000 Watt waardoor hij heel vlot zijn geselecteerde temperatuur haalt. 

Dankzij de handige draaiknop kun je snel en eenvoudig de frituurpan tot maximaal 190°C instellen om heerlijke krokante frietjes te bakken. Doordat het verwarmingselement rechtstreeks in de frituurolie hangt, zal de temperatuursensor onmiddellijk reageren en aangeven dat de olie niet meer warm genoeg is. 

De roestvrijstalen friteuse is daarnaast voorzien van een koude zone en een handig filtersysteem zodat je na elke frituurbeurt de olie kunt reinigen en deze bijgevolg ook langer kunt gebruiken. Bovendien beschikt hij ook over een antigeurfilter waardoor je toch een groot deel van de vervelende frituurlucht kunt vermijden. Deze friteuse kan volledig worden gedemonteerd om de losse onderdelen in de vaatwasmachine te plaatsen.

 

Voordelen:

Inhoud: de frituurpan van Inventum heeft een binnenpan waar je 4 l olie of vet kunt indoen en een frituurmandje met een inhoud van 1,2 kg waardoor je 4 tot 6 personen van frietjes kunt voorzien.

Filtersysteem: dankzij de koude zone en het handige filtersysteem blijft de frituurolie of -vet veel langer schoon zodat je hem langer kunt gebruiken.

Vermogen: hij heeft een vermogen van 3000 Watt waarmee hij snel zijn maximale temperatuur van 190°C haalt.

Geurfilter: de antigeurfilter zorgt ervoor dat de vieze luchtjes heel wat minder zijn.

 

Nadelen:

Opbergsysteem: doordat het handvat naar binnen kan worden geklapt om de frituurpan op te bergen, hangt hij wel volledig in de olie wat sommigen als een nadeel beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cecotec Frituurpan 4 liter, met Timer, OilCleaner Filter , Antigeurfilter 

 

Door te kiezen voor deze frituurpan kun je gemakkelijk voor een grote groep van wel 6 personen frietjes bakken. Hij heeft een oliereservoir waar je 4 liter frituurolie kunt indoen die dankzij het vermogen van 3270 Watt heel snel op temperatuur zal zijn. 

Bovendien kun je hem door middel van een draaiknop gemakkelijk instellen tot een maximale temperatuur van 190°C. De handige timer zorgt ervoor dat je je frietjes niet vergeet waardoor ze steeds perfect naar jouw wens worden gebakken. In het afneembare deksel met antigeurfilter is er trouwens een groot kijkvenster verwerkt zodat je het bakproces kunt volgen.

Daarnaast beschikt hij eveneens over een OilCleaner filter waardoor de frituurolie langer helder blijft en de frietjes en snacks altijd goed en vers smaken. De uitneembare geëmailleerde binnenpan en de losse onderdelen kunnen zonder probleem in de vaatwasmachine worden schoongemaakt. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over deze frituurpan.

 

Voordelen:

Inhoud: dankzij het ruime frituurmandje en de grote binnenpan met een inhoud van 4 l kun je 4 tot 6 personen te eten geven.

Vermogen: het krachtige vermogen van 3270 Watt zorgt ervoor dat de olie of het vet heel snel zijn maximale temperatuur van 190°C bereikt.

Onderhoud: de geëmailleerde binnenpan en de losse onderdelen kun je in de vaatwasmachine plaatsen om ze optimaal te reinigen.

Extra’s: het afneembare antispatdeksel met ingebouwde geurfilter is tevens voorzien van een handig kijkvenster. Daarnaast zorgt de timer en de OilCleaner filter ervoor dat dit een heel gebruiksvriendelijk toestel is.

 

Nadelen:

Timer: enkele klanten maken de opmerking dat deze frituurpan enkel werkt wanneer de timer is ingesteld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Proficook Fr 1038  Friteuse , 3000 Watt , oververhittingsbeveiliging

 

Deze handige frituurpan van Proficook is superhandig om in huis te hebben. Hij wordt geleverd met 1 grote en 2 kleine frituurmanden zodat je bijvoorbeeld 2 verschillende voedingswaren of één grote portie kunt bereiden.

Bovendien heeft hij een inhoud van 5 l waardoor hij uitermate geschikt is om tot wel 6 personen van frietjes of snacks te voorzien. Door zijn hoge vermogen van 3000 Watt is hij krachtig genoeg om vlot zijn instelbare temperatuur tussen 130 en 190°C te bereiken. Doordat hij voorzien is van 2 indicatielampjes voor stroom en verwarming kun je perfect zien wanneer de olie heet genoeg is om het bakproces te starten.

Daarnaast beschikt hij eveneens over een oververhittingsbeveiliging waarmee hij zichzelf automatisch gaat uitschakelen als de olie te heet wordt. Dankzij de koude zone blijft de frituurolie langer schoon en kun je op een gezondere manier frituren. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over deze uitstekende friteuse.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze frituurpan wordt geleverd met 1 grote en 2 kleine frituurmandjes zodat je gelijktijdig frietjes en snacks kunt frituren ofwel één grote portie kunt bereiden.

Inhoud: de Profitec friteuse heeft een uitneembaar oliereservoir met een inhoud van 4 l waardoor je voor wel  6 personen eten kunt bereiden.

Vermogen: dankzij het 3000 Watt vermogen warmt de olie heel snel op tot de maximaal instelbare temperatuur van 190°C.

Extra functies: de frituurpan heeft een geurfilter in het afneembare antispatdeksel waardoor je veel minder last hebt van nare luchtjes. Een handige timer zorgt ervoor dat je de frietjes of snacks niet te lang laat bakken.

 

Nadelen:

Snoer: enkele klanten vinden het stroomsnoer iets te kort waardoor de frituurpan dicht bij een stopcontact moet worden geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Philips Avance Collection HD9641/90 – friteuse met weinig vet 

 

Deze Philips frituurpan is het neusje van de zalm als het aankomt op gezond frituren. Dit toestel is van het type airfryer waarbij lucht wordt aangezogen en verwarmd zodat je geen tot weinig olie nodig hebt. Het frituurmandje biedt voldoende ruimte om 800 g frietjes of snacks optimaal te bereiden.

De etenswaren worden gewoon in het mandje geplaatst waar ze door de hete circulerende luchtstroom krokant worden gebakken. Bovendien kun je enkele accessoires apart aankopen zodat je er ook vlees of vis in kunt bakken en braden en zelfs schotels gratineren of voedingswaren grillen.

De airfryer van Philips heeft een vermogen van 1425 Watt waardoor hij meer dan krachtig genoeg is om zijn maximale temperatuur van 200°C te halen. Daarnaast kun je heel eenvoudig de temperatuur en de tijd met een handige draaiknop instellen waarna je alle instellingen op een duidelijke digitale display kunt aflezen. Er werden voor dit vrij recente toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gezond frituren: doordat dit toestel met hete lucht werkt, heb je weinig tot geen vetstoffen nodig waardoor je op een gezonde manier frietjes en snacks kunt bereiden.

Functioneel: na aankoop van enkele accessoires kun je dit apparaat ook gebruiken om te bakken, braden en grillen.

Vermogen: de airfryer heeft een vermogen van 1425 Watt waarmee hij de aangezogen lucht vlot tot de maximale temperatuur van 200°C gaat opwarmen.

Inhoud: in dit toestel kun je tot 800 g frietjes of snacks in het mandje plaatsen zodat ze op de beste manier kunnen worden bereid.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: aan dit apparaat, met een uiterst innovatieve technologie, hangt een duur prijskaartje vast waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Frituurpannen Koopgids

 

Als je beslist om een nieuwe frituurpan aan te kopen, is het een goede aanbeveling om even te overwegen voor welk type je kiest. Bovendien zul je tijdens het vergelijken van de verschillende apparaten al snel merken dat er diverse formaten bestaan met een bepaalde inhoud en laadvermogen zodat je de gepaste hoeveelheden kunt bakken om jouw volledige gezin gelijktijdig te bedienen. Kies je voor een goedkope frituurpan of ga je voor één van de interessante aanbiedingen om jouw favoriete maaltijd op tafel te zetten?

De verschillende apparaten en het gebruik

We kennen allemaal wel de traditionele frituurpan die in de meeste keukens terug te vinden is. Deze toestellen werken met een hitte-element dat de frituurolie of -vet tot een bepaalde temperatuur gaat opwarmen om je favoriete snacks een krokant korstje te geven of de frietjes goudgeel te bakken. Een dergelijke frituurpan werkt altijd met stroom en is meestal voorzien van een temperatuurregelaar zodat je verschillende bereidingen kunt klaarmaken. Na gebruik haal je gewoon de stekker uit het stopcontact zodat de olie kan afkoelen voor je het toestel wegzet.

Daarnaast is er de airfryer frituurpan die werkt met een innovatieve technologie waarbij hij lucht aanzuigt en verwarmt tot een maximale temperatuur van 200°C. Bovendien beschikt hij over verschillende temperatuurinstellingen zodat je alles op een optimale en gezonde manier kunt bereiden. Dit apparaat is trouwens de absolute tegenhanger van de gewone frituurpan omdat je quasi geen vet of olie nodig hebt om je gerechten te frituren. Een airfryer is multifunctioneel omdat je er naast frituren ook in kunt grillen, bakken en braden waardoor je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten op tafel kunt toveren.

 

Het laadvermogen en de inhoud van de frituurpan

Een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een frituurpan is het laadvermogen. Dit wordt steeds uitgedrukt in kilogram en geeft aan hoeveel snacks of frietjes je gelijktijdig kunt bereiden. Hoewel het frituurmandje altijd ruimer is dan het laadvermogen aangeeft, is een frituurpan met een volume van 1 kg slechts geschikt om 1 kg voedingswaren af te bakken.

Wanneer je bijvoorbeeld 1 kg frietjes of bitterballen gaat bakken, biedt het mandje voldoende plaats om de ingrediënten perfect te frituren. Als je er teveel in doet liggen de frietjes te dicht bij elkaar waardoor ze niet krokant worden. Verder kun je aan de hand van de inhoud van de binnenpan ook zien voor hoeveel personen de friteuse geschikt is.

Het is vanzelfsprekend dat je met een groot gezin beter kiest voor een frituurpan met een grotere inhoud. Voor een huishouden van 2 personen is een toestel met een olie-inhoud van 2 l al voldoende. Wanneer je met 3 of 4 bent, dan kies je beter voor een inhoud van 2,5 l en met 3,5 l kun je een gezin van 4 à 5 personen bedienen. Een apparaat met een oliereservoir van 4 l is dan weer ideaal voor 6 of meer mensen.

 

De extra functies

Tijdens het frituren ontstaat een indringende geur die soms nog een lange tijd in je woning kan blijven hangen. De keuze van een frituurpan met een geurfilter kan dit euvel tot een minimum herleiden, maar je zult het toch altijd ruiken wanneer je in huis hebt gefrituurd. Een frituurpan met een koude wand is ideaal als je kinderen in huis hebt omdat de buitenkant van het toestel niet warm wordt waardoor je minder kans hebt op brandwonden. Je kunt je kind trouwens altijd beter op een afstand houden als de frituurpan ingeschakeld is.

Daarnaast is een toestel met een timer erg handig wanneer je frietjes aan het bakken bent en gelijktijdig aan iets anders werkt waardoor je de baktijd uit het oog zou kunnen verliezen. De timer zal een signaal geven wanneer de ingestelde tijd verstreken is zodat je altijd mooie goudgele frieten hebt. Een frituurpan met temperatuurindicatie beschikt over een lampje dat uitgaat van zodra de olie of het vet de juiste temperatuur heeft bereikt. 

De koude zone en het onderhoud

Als je kiest voor een frituurpan met een koude zone, dan zul je veel minder snel het vet moeten verversen. Door de koude zone onderin de binnenpan zullen alle kleine stukjes naar beneden zakken waar de temperatuur iets lager is en deze bijgevolg niet kunnen verbranden. Het residu blijft gewoon op de bodem liggen waardoor de olie of het vet langer helder blijft.

Om je een hele hoop frustratie te besparen, kun je er beter voor kiezen om regelmatig je frituurpan schoon te maken. Tegenwoordig bestaan de meeste toestellen uit demonteerbare onderdelen die, afgezien van het elektronische gedeelte, gemakkelijk in de vaatwasmachine of in een sopje kunnen worden gereinigd. Neem steeds even een kijkje in de gebruiksaanwijzing voor je de losse stukken in de machine plaatst.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe kun je een frituurpan schoonmaken en ontvetten?

Een frituurpan schoonmaken en ontvetten is soms een hele klus. Wanneer je dit op regelmatige basis doet blijft je apparaat netjes en zul je er veel minder werk aan hebben. Trek steeds de stekker uit het stopcontact alvorens je het afgekoelde vet of olie in een lege verpakking giet.

Daarna veeg je de wanden aan de binnenkant schoon met keukenpapier zodat het meeste vet verwijderd is. Je kunt de frituurpan uitwassen met afwasmiddel en azijn om de vetlaag weg te nemen of je gebruikt soda of frituurpanreiniger om je apparaat terdege te ontvetten. Echter, het is veel eenvoudiger om de uitneembare binnenpan, het deksel en alle losse onderdelen die waterbestendig zijn, in de vaatwasmachine te plaatsen.

Niet alle frituurpannen hebben een uitneembare pan en dan kun je gewoon heet water en een vaatwastablet in de binnenpan doen om vervolgens het apparaat terug in te schakelen op 90°C tot het water kookt. Het mandje en de binnenkant kun je daarna gewoon met een borsteltje schoonmaken. 

Q2: Hoe werkt een frituurpan?

Een frituurpan beschikt over het vermogen om olie of vet snel heel heet te laten worden zodat je etenswaren krokant kunt frituren. De meeste toestellen warmen maximaal op tot 180 of 200°C en kunnen in sommige gevallen nog hogere temperaturen halen. Een frituurpan werkt met een hitte-element waarmee de frituurolie of het -vet wordt opgewarmd. Aan de binnenkant van het toestel zul je trouwens altijd een minimum- en maximum aanduiding terugvinden die aangeeft hoeveel olie/vet er in de pan zit.

Het is belangrijk om steeds binnen deze lijnen te blijven om op een veilige manier je voedsel te frituren. Vervolgens verwarm je de olie tot de gewenste temperatuur op om jouw specifieke voedingswaren te bakken. De aanbevolen temperatuur kun je op de verpakking van de te frituren snacks terugvinden of voor verse bereidingen kun je in de handleiding kijken.

Daarnaast zijn er ook toestellen op de markt, die aan de hand van circulerende hete lucht, het eten knapperig zullen bakken zodat je op een gezonde manier van je favoriete snacks en frietjes kunt genieten.

 

Q3: Hoelang moet een kroket in de frituurpan?

Wanneer je een kroket gaat bakken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de frituurpan op de juiste temperatuur staat ingesteld om de olie of het vet goed heet te laten worden. Je kunt trouwens op bijna elke verpakking de aanbevolen temperatuur terugvinden om jouw kroketjes optimaal te frituren.

Een bevroren kroket heeft 7 minuten nodig in olie die tot 180°C opgewarmd is. Verse kroketten of ontdooide kroketten hebben minder tijd nodig en zijn na ongeveer 4 minuten op 180°C al klaar. Wanneer een kroket te lang in de olie blijft liggen zal deze openspringen waarna de vulling vrijkomt en dit zorgt ervoor dat het vet vies wordt en niet meer bruikbaar is.

 

Q4: Hoe kan een frituurpan brand veroorzaken?

Een frituurbrand is de meest voorkomende oorzaak van een keukenbrand. Het komt wel eens voor dat je vergeet om je frituurpan uit te schakelen waardoor de olie of het vet continu verhit wordt en uiteindelijk gaat branden. Daarnaast is oude frituurolie ook veel sneller ontvlambaar en kun je deze beter tijdig vervangen om oververhitting te voorkomen. Echter, tegenwoordig zijn de meeste toestellen uitgerust met een oververhittingsbeveiliging zodat het toestel zichzelf automatisch gaat uitschakelen wanneer de temperatuur te hoog wordt. 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES