6 beste groene thees Test Van 2022

Laatste update: 26.09.22

 

Beste groene thees – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer personen die hun dagelijkse bakje koffie inruilen voor een gezond maar heerlijk kopje thee. Eén van de meest bekende theesoorten, en wellicht ook meest uitgebreide; is groene thee. Het ruime assortiment zorgt niet alleen voor heel wat keuze maar tegelijk ook voor stress. Om het voor jou allemaal wat overzichtelijk te houden, hebben we een selectie gemaakt van 3 hedendaagse toppertjes. Zo zou je kunnen opteren voor de Arte & Zayne Tea Tasting Experience Box; een unieke theebox waarin maar liefst 5 verschillende groene thee blends worden aangeboden. Gaat je voorkeur eerder uit naar de typische Japanse smaken en producten dan lijkt de keuze voor het Biologische Matcha Poeder voor de hand liggend. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste groene thees (Reviews) van 2022

 

Zijn er nadelen aan groene thee verbonden of zijn de voordelen van groene thee talrijker? Sommigen kiezen ervoor omdat ze willen afvallen anderen beschouwen het dan weer als een aanvulling op hun gezonde en evenwichtige voedingspatroon. Bedenk dat er heel wat varianten zijn van Japanse groene thee tot Thaise en zelfs Chinese groene theesoorten. Kies je daarbij voor zakjes of toch liever het groene thee poeder? Wij zetten enkele toppertjes voor jou op een rijtje. Wij willen jou evenwel het advies geven om ook de bijbehorende online reviews even te bekijken alvorens er de voor jou beste groene thee uit te pikken. En wie weet is het wel een leuke aanbieding of één van de populairste en hipste matcha groene thees.

 

1. Arte & Zayne Tea Tasting Experience Box-Theedoos met 5 Groene Thee Blends

 

Heb je koffie zo goed als helemaal afgezworen en geef je steeds vaker de voorkeur aan een lekker kopje zelfgemaakte thee? Dan loont het alvast de moeite om deze unieke “Experience box” even van naderbij te bekijken. En zeker wanneer je dol bent op groene thee met citroen, zal dit groene thee pakket van Arte & Zayne je vast en zeker weten te bekoren.

De losse groene thee blends van het bekende merk Arte & Zayne combineren de milde aroma’s van groene thee enerzijds met diverse andere ingrediënten zoals citroen, abrikoos of gember anderzijds. Op die manier ontstaan 5 unieke thee blends die perfect tot uiting komen tijdens een gezellig middagje tafelen of een heerlijke salade dan wel vegetarisch gerecht. Bovendien zijn de blends niet alleen handgemaakt maar ook nog eens 100% biologisch wat hun prijskaartje meteen lijkt te rechtvaardigen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten meteen overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en smaken, wat resulteert in een prachtige gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking van Arte & Zayne telt maar liefst 5 unieke thee blends gaande van de Urban Runner tot de Jasmin Imperial, de Smiling Buddha, de Marrakech Nights en de Twisted Harmony.

Samenstelling: de blends kenmerken zich door hun unieke samenstelling van het milde aroma van groene thee in combinatie met tal van andere unieke ingrediënten zoals pepermunt, citroen, gember, jasmijn of abrikoos.

Biologisch: de producten zijn niet alleen handgeplukt maar ook nog eens 100 biologisch.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs duidelijk gerechtvaardigd is, zou het misschien op het eerste gezicht toch wel eens schrikken zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Biologische Matcha Poeder 50 Gram – Ceremonial Grade – JamMatcha Groene Thee

 

Ben je op zoek naar een volwaardige én 100% biologische Matcha groene thee dan betekent dit product van JamHealth misschien wel een eerste stap in de goede richting. Zo werd de thee – die is samengesteld op basis van verschillende Japanse ingrediënten – volledig biologisch geteeld en daardoor bijzonder puur en rijk aan gezonde nutriënten. In vergelijking met gewone groene thee, bevat dit Matcha product maar liefst 137 keer meer antioxidanten.

Dit groene theepoeder wordt jou aangeboden in een stevige verpakking die een royale inhoud van 50 gram kent. Door ongeveer 1 theelepel van het poeder met een klein scheutje water te mengen en vervolgens aan te lengen met zo’n 80 ml heet water, bekom je een zuivere biologische groene thee. 

Uit de online reviews kunnen we alvast opmaken dat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en heerlijke smaak van deze Japanse thee. Dit resulteert dan ook meteen in een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakking: dit biologische Matcha groene theepoeder van JamHealth wordt geleverd in een stevige verpakking die een totale netto inhoud kent van 50 gram.

Biologisch: de thee werd 100% biologisch geteeld en bevat daardoor tot wel 137 keer meer antioxidanten dan gewone groene thee.

Handig in gebruik: het groene Matcha theepoeder is niet alleen geschikt als detox maar stimuleert ook het metabolisme, kan helpen bij het voorkomen van bepaalde ziektes of kwaaltjes, zorgt voor een unieke balans tussen lichaam en geest en garandeert een optimale energieboost.

 

Nadelen:

Prijskaartje: vanwege het hogere prijskaartje zul je dit product niet meteen tussen de goedkope groene thee moeten verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pickwick drank: Theezakje 2 gr groene thee lemon pk 100

 

Door te kiezen voor de Pickwick groene thee kies je voor één van de bekende en populaire merken binnen dit segment. De groene thee wordt gekenmerkt door een uniek aroma van citroen dat bekomen wordt door de 5% toegevoegde citroenschilletjes en het bekende citroengras. Dit maakt van hem een ideaal geschenk op eender welk moment van de dag.

De thee wordt geleverd in het bekende standaard kartonnetje met een inhoud van maar liefst 100 zakjes. Elk afzonderlijk theezakje kent hierbij een maximale inhoud van 2 gram en is bedoeld om 1 kopje heerlijke thee te zetten. In tegenstelling tot de vorige theesoorten, blijkt de Pickwick groene thee jammer genoeg niet cafeïnevrij noch biologisch. Echter gaat het wel om een glutenvrij fairtrade product dat overigens UTZ gecertificeerd werd.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde score van 5 sterren zien. Klanten reageren bijzonder positief en zijn niet alleen tevreden over de geleverde kwaliteit maar eveneens over de duurzaamheid en de smaak. Kortom, de moeite waard om deze heerlijke thee even zelf uit te proberen.

 

Voordelen:

Houdbaar: eenmaal je de verpakking geopend hebt, kun je de theezakjes makkelijk nog 100 dagen bewaren.

Smaak: de groene thee wordt gekenmerkt door een frisse en aanwezige citroensmaak. Deze wordt bekomen doordat men er tijdens het productieproces citroengras en citroenschillen aan toegevoegd heeft.

Inhoud: de groene thee wordt geleverd per 100 theezakjes die elk een inhoud van maximaal 2 gram kennen en bijgevolg geschikt zijn om precies 1 kopje thee te maken.

Gebruiksvriendelijk: het betreft een glutenvrij fairtrade product dat bijgevolg op een eerlijke manier tot stand gekomen is.

 

Nadelen:

Niet cafeïnevrij: ben je van plan om deze groene thee aan te kopen, besef dan wel dat hij niet helemaal cafeïnevrij blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Chinese Groene Thee – Fujian Jasmijn Theebloemen (augustus 2022) – 6 stuks

 

Deze Chinese groene thee van het bekende merk Liqun’s Thee is alvast een goede aanbeveling indien je op zoek bent naar glutenvrije producten. In tegenstelling tot heel wat andere theesoorten, betreft het hier geen poeder noch theezakje maar gaat het om een unieke theebol. Eenmaal ondergedompeld in een glas/ kom heet water zal deze bol zich geleidelijk aan ontluiken tot een prachtige Chinese bloem.

Met het ontluiken van deze prachtige bloem ontstaat een heerlijke Jasmijn thee die zich laat kenmerken door een subtiele zoete doch licht bloemige afdronk. Bovendien werd de thee begin 2022 geproduceerd in China – meer bepaald in één van de berggebieden in de provincie Fujian – en volledig met de hand gemaakt. Hij wordt jou aangeboden in een stevige verpakking die maar liefst 6 afzonderlijk verpakte theebollen telt.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en de smaak van deze unieke Chinese thee heel erg weten te waarderen.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking bestaat uit 6 afzonderlijk verpakte theebloemen.

Bereiding: plaats 1 theebol in een grote (glazen) theepot of een geschikt glas en voeg hier tenslotte kokend water aan toe. Door het toevoegen van kokend water zal de theebol zich geleidelijk aan ontluiken tot een prachtige theebloem.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met andere groene theesoorten, lijkt het prijskaartje hier wel goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Niet cafeïnevrij: ben je op zoek naar een duurzame groene thee zonder cafeïne dan is dit product niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lipton – Exclusive selection Groene thee & Intense munt – 25 Pyramide zakjes // Lipton

 

We sluiten het rijtje af met de kenmerkende groene thee van Lipton waarbij de verpakking maar liefst 25 afzonderlijke pyramidezakjes telt waardoor je toch wel eventjes verder kunt. Echter springt de Lipton Exclusive Selection groene thee voornamelijk in het oog vanwege zijn intense aroma met kenmerkende muntsmaak. Ideaal bij eender welk nagerecht en/ of tal van zoete lekkernijen.

Vind je de muntsmaak echter maar niets? Dan heeft Lipton nog een ruim gamma aan diverse andere smaken voor je klaar liggen. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden. De zakjes zijn overigens makkelijk in gebruik en zijn eenvoudig en snel op te lossen in een kopje heet water.

Ook hier reageren klanten bijzonder enthousiast met name wat de smaak en kwaliteit betreft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Lipton groene theezakjes werden beloond met een mooie eindscore van 4,7 sterren. 

 

Voordelen:

Verpakking: de Lipton groene thee wordt jou aangeboden in een stevige verpakking bestaande uit maar liefst 25 afzonderlijke pyramidezakjes.

Smaak: het milde groene thee aroma werd aangevuld met gedroogde muntblaadjes die bijdragen aan een stevige muntsmaak.

Handig in gebruik: de theezakjes zijn makkelijk oplosbaar in een kopje heet water en kunnen perfect geserveerd worden bij zoete lekkernijen en/ of eender welk nagerecht.

 

Nadelen:

Muntsmaak: de sterk aanwezige muntsmaak zou een minpuntje kunnen betekenen voor sommigen. Echter kun je dan nog altijd kiezen uit een breed spectrum aan andere smaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. CiTea Groene thee verse losse thee Lemon & Ginger thee Afvallen 90 gram

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 6 topproducten afsluiten met deze unieke groene thee van Citea. Hij behoort tot de gezonde groene theesoorten en werd uitsluitend gemaakt op basis van Europese ingrediënten. Zo herken je er vast en zeker de smaak van gember en citroen in, dit laatste bekomen op basis van de zeste van citroenschillen en citroensap.

Bovendien zorgen de gemberstukjes ervoor dat het metabolisme, en bijgevolg de verbranding van vetstoffen in het lichaam, wordt gestimuleerd. Juist daarom wordt deze kruidige thee aangeraden aan personen die graag gefocust willen blijven en enkele kilootjes willen afvallen. Slechts 3 tot 5 gram is voldoende om 1 heerlijke kopje thee klaar te maken.

Daarnaast blijkt de thee gluten- én lactosevrij te zijn en 100% veganistisch. Dit maakt dat klanten tevreden zijn over de pure en frisse smaak van deze unieke thee. Anderen vinden geven eveneens een positief advies over de duurzaamheid en het vriendelijke prijskaartje. Slechts één koper vindt de verhouding tussen het water en de thee onduidelijk alhoewel dit duidelijk in de beschrijving wordt vermeld.

 

Voordelen:

Houdbaarheid: eenmaal de verpakking werd geopend en deze op een koele en droge plek bewaard wordt, kan de thee makkelijk 730 dagen meegaan.

Ingrediënten: de thee kwam tot stand op basis van een resem Europese ingrediënten waaronder gemberstukjes, citroenschillen en citroensap.

Doel: hij is bedoeld om het metabolisme te stimuleren en op die manier de focus te behouden maar kan ook aangewend worden tijdens het afvallen.

 

Nadelen:

Onduidelijke verhouding: één koper vindt de verhouding behoorlijk onduidelijk alhoewel de beschrijving duidelijk de hoeveel thee en water vermeldt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Groene thees Koopgids

 

Steeds meer mensen kiezen voor groene thee vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen die het met zich mee zou brengen. Maar hoeveel kopjes groene thee moet je dan drinken om er effectief voordeel uit te halen? En welke samenstelling heeft groene thee? Wij trachten met deze koopgids een antwoord te bieden op deze en tal van andere prangende vragen. Op die manier hopen we dat het iets makkelijker wordt om de verschillende groene theesoorten met elkaar te vergelijken. Sla daarbij eventuele aanbiedingen niet af en houd rekening met de aanbevelingen en adviezen van experts.


Groene thee en zijn samenstelling

In tegenstelling tot andere soorten thee, kan de groene theesoort beschouwd worden als één van de minst bewerkte varianten. Daardoor bevat groene thee niet alleen een grote hoeveelheid antioxidanten maar eveneens heel wat natuurlijke polyfenolen, een soort van chemische verbindingen die je ook vaak ziet terugkomen in fruit en groenten. De combinatie van deze stoffen met de bijbehorende vitaminen en mineralen, zorgen ervoor dat groene thee veruit de gezondste variant is van alle mogelijke theesoorten.

Maar hoe wordt groene thee nu precies gemaakt? Net zoals bij heel wat andere theesoorten, wordt ook groene thee geproduceerd op basis van de bladeren van de bekende Camellia Sinensis plant. Deze bladeren worden vervolgens gedroogd maar niet geoxideerd, wat meteen het verschil levert met andere theesoorten. Doordat de bladeren niet geoxideerd worden, zal het water in je theekopje een groene kleur bekomen. Voor andere theesoorten worden de bladeren wel geoxideerd wat een lichtbruine tot bruinachtige kleur oplevert.

 

Welke gezondheidsvoordelen biedt het gebruik van groene thee

De manier waarop groene thee geproduceerd wordt en het feit dat het één van de minst bewerkte soorten is, zorgt voor heel wat voordelen op het gebied van gezondheid. Zo zou een bepaalde hoeveelheid groene thee niet alleen de kans op een eventuele beroerte verminderen maar evenzeer het slechte “LDL” cholesterol in je bloed aanzienlijk verlagen. Dit is dan weer positief voor je hart en bloedvaten.

Verder zou het stress en vermoeidheid drastisch verminderen alsook eventuele gaatjes in de tanden kunnen voorkomen. En ook voor mensen die te kampen hebben met artritis, zou groene thee een kalmerende werking kunnen aanbieding. Daarnaast blijkt deze theesoort evenzeer een echte aanbeveling op het gebied van tal van huidproblemen. Door het hoge aandeel aan antioxidanten zal de huid minder snel verouderen en kunnen problemen zoals acne worden aangepakt.

Tot slot zou groene thee ook een positieve werking kennen bij mensen die lijden aan diabetes type 2 en/ of personen die graag enkele kilootjes willen afvallen. Ondanks het feit dat er verschillende studies zijn die de positieve werking van groene thee bevestigen, zijn er nog heel wat personen die twijfelen. Indien je een echte thee liefhebber bent, dan loont het de moeite om het minstens even uit te proberen.

 

Hoeveel kopjes groene thee moet je drinken en hoe zet je die het best

Dat groene thee op vele vlakken een heilzame werking aanbiedt, mag ondertussen wel al duidelijk zijn. Maar hoeveel kopjes groene thee moet je dan precies drinken om hier effectief voordeel uit te halen? Verschillende studies tonen aan dat groene thee effectief cholesterolverlagend werkt vanaf 10 kopjes per dag en dat personen die dagelijks meer dan 5 kopjes groene thee nuttigen langer lijken te leven. Kortom, de stelling “hoe meer, hoe beter” is effectief van toepassing op groene thee. En bovendien kan je groene thee op ieder moment van de dag drinken aangezien hij slechts een geringe hoeveelheid cafeïne bevat.

Ben je overtuigd en wil je ook van de pluspunten van groene thee kunnen genieten, dan willen we jou toch enkele tips aanreiken die het zetten van groene thee ten goede komt. Door groene thee op een correcte manier te laten trekken, kun je er optimaal voordeel uithalen.

Net zoals bij andere theesoorten breng je ook hier het water eerst aan de kook maar laat je het vervolgens afkoelen tot 70 à 80 graden Celsius. Door de temperatuur lichtjes te laten dalen kun je vermijden dat de “goede” groene thee stoffen verloren gaan. Voeg vervolgens het poeder, de blaadjes of het theezakje aan het water toe en laat zo’n 3 tot 4 minuutjes trekken.


En hoe zit het dan met groene thee uit frisdrank

We willen er wel even op wijzen dat groene thee in frisdrank niet bijdraagt aan een gezonder leven. Denk dus niet dat een flesje Lipton Ice Tea jou heel wat gezondheidsvoordelen zal opleveren. Het effect van groene thee is enkel en alleen te bekomen indien je kiest voor verse kwaliteitsvolle thee. We denken hierbij aan groene thee poeder, losse blaadjes of zelfs eventueel een kant-en-klaar theezakje met groene thee poeder in.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat doet groene thee en hoe gezond is het?

Groene thee wordt beschouwd als één van de minst bewerkte hedendaagse theesoorten. Dat betekent dus dat de thee niet alleen rijk is aan antioxidanten maar ook aan natuurlijke polyfenolen. Daardoor kan groene thee op heel wat diverse vlakken van gezondheid een belangrijke rol spelen.

Zo zou groene thee eventuele misselijkheid, pijn en zelfs stress kunnen verminderen. Daarnaast stimuleert hij de stofwisseling en kan hij de positieve effecten van de goede cholesterol aanzienlijk vergroten. Groene thee is eveneens positief gebleken voor hart en bloedvaten, vermindert eventuele huidproblemen en symptomen van artritis. En voor diegene die graag enkele kilootjes willen afvallen, zou groene thee bijzonder effectief zijn.


Q2: Wat zit er in groene thee?

Zoals reeds vermeld, is groene thee een vrijwel onbewerkte theesoort waardoor de hoeveelheid antioxidanten en natuurlijke polyfenolen bijzonder hoog blijft. Alle belangrijke mineralen en vitamines die je uit tal van groenten en fruit kunt halen, worden dus automatisch ook aangereikt bij het drinken van enkele kopjes groene thee.

Bij de productie van  groene thee wordt gebruik gemaakt van de Camellia Sinensis plant. Zo worden de bladeren van deze plant gedroogd zonder dat ze daarbij geoxideerd worden, wat bij andere theesoorten wel het geval is. Doordat de bladeren niet worden geoxideerd, bekom je die typische groenachtige kleur.

 

Q3: Welke groene thee is ideaal om af te vallen?

Zoals reeds vermeld zou groene thee een gunstige invloed uitoefenen op het lichaamsgewicht. Door het metabolisme een boost te geven, worden automatisch meer calorieën verbrand waardoor je dus geleidelijk aan zult afvallen. Zo zouden verschillende onderzoeksstudies aantonen dat mannen die dagelijks verschillende kopjes groene thee drinken, 4% meer energie verbranden dan mannen die geen groene thee drinken op regelmatige basis.

Zo zou je kunnen opteren voor de bekende Matcha groene thee of de groene thee van het bekende merk Lipton en Pickwick.

 

Q4: Hoe zet ik groene thee?

Groene thee wordt op min of meer dezelfde manier gezet als andere theesoorten. Alleen wordt de raad gegeven om rekening te houden met een bereidingstemperatuur van minimaal 70 tot maximaal 85 graden zodanig dat alle gezonde stoffen in de thee behouden blijven. Kies je voor groene thee in een bijbehorend theezakje dan is 1 zakje per kopje ruim voldoende. Daarnaast bestaat groene thee ook in blader of poedervorm en dan is de intensiteit afhankelijk van de hoeveelheid poeder en/ of bladeren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES