Beste sauspan

 

Sauspannen test van 2024

 

Bepaalde toestellen zijn ondertussen zo goed als onmisbaar geworden in de keuken en zeker wanneer je heel graag kookt en daar regelmatig mee bezig bent. Neem nu bijvoorbeeld een degelijke sauspan. Het ruime assortiment maakt de keuze tussen de verschillende toestellen niet altijd even gemakkelijk. We zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 beste sauspannen van het moment. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Greenpan Heritage een stevig en duurzaam model in huis haalt. Het design is bijzonder fraai maar vooral duurzaam en bovendien is het één van de goedkopere sauspannen. Ook met de Ibili Au Bain Marie sauspan mag je rekenen op een degelijk apparaat. Aan de zijkant van het toestel kun je een tuit opmerken waarlangs je water kunt bijvullen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sauspan reviews – top 5

 

 

Om diverse gerechten klaar te maken, heb je meestal ook verschillende soorten pannen nodig. Zo heb je een sauspan nodig om al je sauzen te maken of als je het wilt gebruiken om chocolade te smelten. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen, met elk hun eigen specificaties. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste sauspan.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Greenpan Heritage

 

Met de Greenpan Heritage sauspan kun je nu nog meer genieten in de keuken door gezond en lekker te koken.

Dit product heeft naast de unieke eigenschappen ook een fraai en tijdloos design. Vanwege de gezonde keramische antiaanbaklaag en gelijkmatige warmteverdeling, kun je snel en gemakkelijk koken in deze pan. Het is gelukkig ook eenvoudig te reinigen. Je kunt deze pan gebruiken voor alle warmtebronnen inclusief inductie.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een sauspan aanbieding. Dat kun je ook merken aan de meningen van de verschillende personen die dit product hebben aangeschaft. Dit product heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Een koper geeft aan dat het wel langer duurt voordat de pan goed heet is en dat het liever niet voor inductie gebruikt moet worden.

Met de sauspan van het bekende en misschien ook wel beste merk Greenpan haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Dat bevestigen ook verschillende tevreden klanten. De pan is geschikt om op verschillende warmtebronnen te gebruiken. Laten we dan ook even de voor- en nadelen van dit product grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen: 

Warmtebron: de sauspan is geschikt om op gelijk welke warmtebron te gebruiken. Zelfs inductie is een mogelijkheid.

Onderhoud: de pan is voorzien van een keramische antiaanbaklaag. Daardoor zullen er geen etensresten aan de pan blijven kleven waardoor het gemakkelijker is in onderhoud.

Gebruiksgemak: dit toestel beschikt over een mooie gelijkmatige warmteverdeling en warmt bovendien vrij snel en gemakkelijk op.

 

Nadelen: 

Opwarmtijd: ondanks de vele positieve reacties, vindt één enkele koper dat het toch wel lang duurt om de pan op te warmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ibili Au Bain Marie

 

Met de Ibili Au Bain Marie sauspan kun je de lekkerste sauzen maken of je kunt de pan simpel gebruiken om chocolade te smelten.

Het heeft een handige tuit aan de zijkant waarmee je water kunt vullen om het aanbranden van je sauzen te voorkomen. Het is een handige en dubbelwandige pan die je ingrediënten lang op temperatuur houdt. Dit product is geschikt om te gebruiken op gas, elektrisch en halogeen, maar niet voor inductie.

Het grootste deel van de gebruikers zijn wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is een perfect product dat je kunt gebruiken om chocolade te smelten en het is ook gemakkelijk te wassen. Dit product is duurzaam en het heeft een fraai design. Voor 1 van de kopers is dit product onhandig in gebruik.

Als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke sauspan of gewoon een beperkter budget hebt, dan loont het de moeite dit model van KitchenBasics eens te bestuderen. In vergelijking met de andere 4 sauspannen uit onze selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: je zult werkelijk versteld staan van de bijzonder voordelige prijs van deze sauspan.

Warmtebron: je kunt deze sauspan op verschillende warmtebronnen gebruiken waaronder gas, halogeen, keramisch en elektrisch.

Handig in gebruik: de pan is voorzien van een handige tuit die zich aan de zijkant bevindt. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld zachtjes en geleidelijk aan water toe te voegen. De pan is verder ook dubbelwandig en houdt de warmte goed vast.

 

Nadelen: 

Inductie: het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat je deze sauspan niet op een inductie kookplaat kunt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Habonne King

 

De Habonne King sauspan met deksel is met 1 woord een geweldig product. Dit product is gemaakt van roestvrij staal en heeft een diameter van 18 cm. Met deze pan voeg je een uniek product toe aan jouw keukenaccessoires.

Het is geschikt voor alle warmtebronnen zoals gas, elektrisch, halogeen, keramisch en inductie. Dit product is gemaakt van een materiaal dat energiebesparend werkt. Deze pan wordt snel warm en er is sprake van een gelijkmatige warmteverdeling. Het heeft een inhoud van 1 liter met aan de binnenkant een handige indeling. Daarnaast heeft het ook een gemakkelijke schenkrand.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 review gegeven. De koper is tevreden met deze pan, want het is van goede kwaliteit en het heeft een fraai design. Het is ook handig in gebruik en is gemakkelijk te reinigen. Voor deze koper is dit een top product.

Met deze Habonne sauspan haal je echt een heel degelijk en duurzaam product in huis. Het is bovendien een vrij grote sauspan die daardoor ideaal is voor grotere gezinnen. Alvorens je het product aankoopt, lijkt het ons de moeite waard om de voor- en nadelen van deze pan eens te raadplegen.

 

Voordelen: 

Warmtebron: deze sauspan kun je op gelijk welke warmtebron gebruiken. Zelfs inductie behoort hier tot de mogelijkheden.

Onderhoud: het is mogelijk om de sauspan in de vaatwasmachine te stoppen. Dit is ideaal voor mensen die een hekel hebben aan afwassen.

Materiaal: de pan is gemaakt uit stevig en duurzaam roestvrij staal. Dit is niet alleen gemakkelijk te reinigen maar werkt ook nog eens energiebesparend.

Gebruiksgemak: de pan beschikt over een capaciteit van 1 liter. Aan de binnenkant van de sauspan kun je trouwens een handige indeling zien. De warmte wordt verder heel mooi en gelijkmatig verdeeld.

 

Nadelen: 

We merken dat de koper echt laaiend enthousiast is over deze sauspan. Dit maakt het er voor ons natuurlijk niet gemakkelijker op om eventuele minpuntjes op tijd bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Demeyere Atlantis

 

Met de Demeyere Atlantis sauspan kun je jarenlang genieten en echt kookplezier beleven. Dit product heeft een diameter van 20 cm en een inhoud van 2 liter. Het is gemaakt van een 7-ply materiaal dat bestaat uit 7 lagen.

Dit is dus een stevig en duurzaam product, dat zorgt voor een goede warmtegeleiding. Het is gemakkelijk in onderhoud, want je kunt het na gebruik in de vaatwasmachine plaatsen. Let wel dat je geen agressieve zeepproducten gebruikt, want de pan kan aangetast worden.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope sauspannen. En dat kun je ook merken aan het aantal reviews die er voor dit product geplaatst zijn. Tot nu toe is er geen enkele beoordeling geplaatst voor deze pan en dat zou met de hoge prijs van dit product te maken kunnen hebben.

Met deze handige sauspan die afkomstig is van het merk Demeyere kun jij vanaf nu elk gerecht van een heerlijk sausje voorzien. Zo kun jij je vrienden en familie aangenaam verrassen. De pan is vrij groot en is daardoor geschikt voor grotere gezinnen. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen van deze sauspan en wie weet behoort het wel tot de populairste pannen.

 

Voordelen: 

Formaat: de sauspan heeft een doorsnede van maar liefst 20 cm en een inhoud van wel 2 liter. Daardoor is het vooral geschikt voor grote gezinnen.

Onderhoud: doordat je het product na gebruik gewoon in de vaatwasmachine kunt plaatsen, is het ook bijzonder eenvoudig om te onderhouden.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 sauspannen uit onze lijst, is deze pan iets duurder. Het hogere prijskaartje zou dus wel eens een struikelblok kunnen vormen.

Warmtebron: deze sauspan kun je jammer genoeg enkel en alleen op een gasvuur gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Woll 20cm

 

De Woll sauspan met glazen deksel is onmisbaar in jouw keuken. Dit product heeft een doorsnee van 20cm en heeft een ruime inhoud van 3,4 liter. Het is een duurzaam en stevig product, want het heeft een 5mm dikke gekapselde RvS bodem.

Handig van dit product is dat het een handgreep heeft die niet warm wordt. Je kunt dit product ook in de oven gebruiken tot een temperatuur van maximaal 200 graden. Aan de binnenkant heb je een inhoud verdeling dat je goed kunt gebruiken. Aangeraden wordt om dit product met de hand te wassen voor een langere levensduur.

Voor dit product staat er tot nu toe nog geen enkele review geschreven. Het zou best wel kunnen dat mensen dit product hebben gekocht, maar dat zij nog geen review hebben geschreven.

Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Aan de reactie van de koper te zien, haal je met deze sauspan wel degelijk een topproduct in huis. De pan is afkomstig van het bekende merk Woll en kun je gebruiken op verschillende soorten warmtebronnen. Bekijk alvast eens de sterke en eventueel minder sterke eigenschappen van dit toestel.

 

Voordelen: 

Warmtebron: je kunt deze sauspan probleemloos op gelijk welke warmtebron gaan gebruiken zoals gas, elektrisch, keramisch en halogeen. Zelfs inductie is een mogelijkheid.

Inhoud: de pan heeft een diameter van wel 20 cm en een inhoud van maar liefst 3,4 liter. Dit maakt de sauspan bijzonder geschikt voor grote gezinnen of mensen die vaak familie en vrienden over de vloer krijgen.

Gebruiksgemak: aan de binnenkant van de pan kun je een handige inhoud verdeling zien. Verder is het mogelijk om deze sauspan ook in de oven te gebruiken. De handgreep van de pan wordt nooit te heet.

 

Nadelen: 

Geen vaatwasmachine: je kunt het apparaat in de vaatwasser steken maar het wordt niet aangeraden. Het beste is om de pan met de hand te wassen aangezien dit duurzamer is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sauspannen koopgids

 

Een sauspan is een klein pannetje die je kunt gebruiken om saus in te bereiden. Een sauspan is makkelijk in gebruik en heeft meestal een diameter van ongeveer 16 cm, het beschikt over hoge randen net zoals een wokpan. Bij het kopen van een sauspan moet je rekening houden met dezelfde factoren als bij het kopen van een andere soort pan: welke warmtebron gebruik je, van welk materiaal is de pan gemaakt, hoe onderhoud je de pan en hoeveel kost het.

Welke warmtebron gebruik je?

Vroeger gebruikten de meeste mensen een gasvuur om voedsel te bereiden. Tegenwoordig zijn er ook andere manieren zoals elektrisch, halogeen, keramisch en tenslotte inductie. Je moet bij sommige pannen letten als ze geschikt zijn voor een bepaalde warmtebron. Bij gas is dit niet nodig want alle pannen zijn geschikt voor een gasvuur. Maar niet alle pannen zijn geschikt voor inductie, dus als je thuis inductie gebruikt om te koken dan kun je enkel pannen kopen die speciaal daarvoor vervaardigd zijn.

Sommige pannen kun je in de oven plaatsen, dit gaat natuurlijk enkel als de steel van de pan niet gemaakt is van hout of kunststof. Dit kan handig zijn voor bepaalde gerechten maar voor een sauspan maakt dit niet veel verschil.

Je kunt meteen pannen kopen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen, zo heb je zeker geen probleem, zelfs niet als je van warmtebron verandert. Het enige nadeel van deze pannen is dat ze duurder zijn om te kopen. Koop je pan zeker niet te klein, de pan moet namelijk groot genoeg zijn voor de kookzones die je gebruikt. Als je een te kleine pan gebruikt dan zul je enkel energie verkwisten en zal de pan ook veel vlugger kapot gaan.

 

Van welk materiaal is de pan gemaakt?

Er worden verschillende soorten metalen gebruikt om pannen te maken. Je kunt pannen kopen die gemaakt zijn van aluminium, roestvrij staal of gietijzer.

Pannen die gemaakt zijn van aluminium zijn licht van gewicht. Deze pannen zijn ook goedkoop om aan te schaffen maar het aluminium kan wel een bepaalde smaak afgeven aan je voedsel en dit is natuurlijk niet aangenaam.

Je kunt altijd kiezen voor een pan die vervaardigd is uit roestvrij staal. De meeste pannen zijn gemaakt van RVS en het voordeel hiervan is dat ze duurzaam zijn en eenvoudig om schoon te maken. Als je van plan bent om de pan in de oven te gebruiken dan kies je best een model waarvan de steel ook van roestvrij staal gemaakt is. Dit biedt zelfs nog een extra voordeel want je kunt een volledige roestvrijstalen pan in de vaatwasmachine plaatsen om het schoon te maken.

Er zijn ook nog pannen die gemaakt zijn van geëmailleerd gietijzer. Deze pannen zijn ideaal voor het stoven van vlees en heeft dus weinig te maken met een sauspan. Maar het is natuurlijk mogelijk om een sauspan van gietijzer te kopen. De voordelen van gietijzer zijn de hoge duurzaamheid en de mogelijkheid om de pan in de vaatwasmachine te reinigen.

 

Onderhoud van de sauspan

We geven je enkele tips om de duurzaamheid van je pan te verhogen. Gebruik nooit een ijzeren lepel om de saus in de sauspan te roeren. Dit kan de pan of de antiaanbaklaag van een pan beschadigen. Het is altijd beter om een lepel te gebruiken die gemaakt is van plastic of van hout. Deze materialen zijn minder hard dan metaal dus het is onwaarschijnlijk dat ze veel schade zullen aanrichten.

Bij het wassen van een pan is het ook een goede aanbeveling om geen bijtende middelen te gebruiken. Ook deze middelen kunnen schade aan de pan veroorzaken die nadelig is ten opzichte van de levensduur. Je kunt een pan gewoon met warm of heet water wassen en eventueel een beetje zeep. Bij sommige pannen is het ook goed om ze na het wassen met een beetje olie in te vetten.

Kostprijs

Een sauspan is altijd klein van formaat dus het verschil in prijs zal eerder afhangen van het materiaal die gebruikt is om de pan te maken en het design. Een sauspan is speciaal bedoeld om sauzen in te bereiden dus je kunt het voor niet veel andere toepassingen gebruiken.

Let ook op het merk van de pan, meestal is een pan van een bekend merk een stuk duurder maar ze staan ook garant voor kwaliteit. Je kunt sowieso verschillende merken en prijzen met elkaar vergelijken voordat je een beslissing neemt.

In de grote supermarkten is het mogelijk om af en toe een interessante aanbieding te vinden. Meestal gaat het dan om een set met verschillende soorten pannen. Ook online kun je koopjes vinden en deze worden zelfs meteen aan de deur geleverd. Je hoeft dus niet op verplaatsing om je product te kopen, je hebt enkel een netwerkverbinding nodig.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES