Beste dubbele prullenbak

 

Dubbele prullenbakken test van 2024

 

In de keuken, garage of buiten; een dubbele prullenbak is altijd wel handig om in je bezit te hebben. Het biedt je de mogelijkheid om afval te scheiden en te sorteren en dat is altijd mooi meegenomen. Uiteraard is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken aangezien er heel wat verschillende soorten dubbele prullenbakken bestaan. Daarom is het een goed idee om de koopgids hieromtrent even grondig door te nemen. Zo krijg je een beter beeld en weet je waaraan je je kunt verwachten. Echter kun je ook gelijk de top 3 raadplegen en kiezen voor de Homra Qubix duo Sensor, vervaardigd uit kwalitatief en hoogwaardig RVS. Door te kiezen voor de Dubbele RVS Afvalbak kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. De prullenbak heeft een totale inhoud van maar liefst 70 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dubbele prullenbak Reviews – Top

 

Bij dubbele prullenbakken denken we heel vaak in eerste instantie aan een Brabantia dubbele prullenbak. Deze behoren niet tot de meest goedkope dubbele prullenbakken. Er zijn zeker kwalitatief goede dubbele prullenbakken van andere merken tegen wat gunstigere prijzen. Wij gingen voor u op zoek naar de voor jou beste dubbele prullenbak van andere merken. Daarbij hebben wij ons laten leiden door het advies van onze klanten.

 

 

1. Homra Qubix duo Sensor

 

Met deze fraaie RVS dubbele prullenbak wordt afval scheiden een aangename klus. Nooit geen vieze handen meer door een gepatenteerd sensorsysteem. Deze dubbele prullenbak is vervaardigd uit hoogwaardige en duurzame materialen. Een aanwinst voor je keuken.

Je kunt bij deze dubbele prullenbak kiezen uit twee varianten. Wil je één van 70 liter of één van 68 liter. Het sensorsysteem wordt gevoed door 4 batterijen die niet worden meegeleverd. De sensor reageert binnen een afstand van 15 tot 20 cm. Na 5 seconden sluit het deksel automatisch. Heb je wat meer tijd nodig, kun je dat eenvoudig met een druk op de knop regelen.

Klanten beoordelen dit product erg positief. Een royale dubbele prullenbak met een fraai design en van goede kwaliteit. Het sensorsysteem wordt als ideaal ervaren. Al met al een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dubbele RVS Afvalbak

 

Een mooie dubbele RVS prullenbak van het merk Songmics. Door zijn afgeronde vorm oogt hij bescheiden maar biedt toch een inhoud van 70 liter. Deze dubbele prullenbak is voorzien van een sensor zodat je hem niet met je handen hoeft aan te raken. Desondanks is hij toch voorzien van een anti-vingerafdruk coating.

Deze prullenbak bevat twee containers van elk 35 liter. De kunststof ringen in de bakken houden de vuilniszakken op hun plaats. Met de infrarood sensor openen de deksels automatisch als je je hand erbij houdt. Ze sluiten ook weer automatisch nadat je je hand hebt weggehaald. De sensor werkt op 4 batterijen, die niet worden meegeleverd.

In de review wordt deze dubbele prullenbak met maar liefst 5 sterren beoordeeld. Als pluspunten worden genoemd de fraaie vormgeving en de anti-vingerafdruk coating. Ook de rubberring aan de onderkant van de bak is praktisch. Op deze wijze voorkom je vloerbeschadiging. Een aanwinst voor keuken of kantoor en een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Homra QuickX

 

Een fraaie niet te grote en niet te kleine dubbele prullenbak met 60 liter inhoud van het merk Homra. Hij beschikt over twee afvalcontainers van elk 30 liter met gescheiden bediening. Zo heb je geen last van onnodige afval luchtjes. Deze dubbele prullenbak is voorzien van een anti-vingerafdruk coating en vuilafstotend.

Door de lichte voetpedaal bediening kun je je handen vrij houden voor je afval. De 30 liter vuilniszakken voor deze dubbele prullenbak zijn standaard verkrijgbaar. De afmetingen van deze dubbele prullenbak 60 liter zijn 58,5 x 64,5 x 32,5 cm. Dit maakt hem ook uitermate geschikt voor kantoor zodat je papier en plastic makkelijk kunt scheiden.

Deze dubbele prullenbak werd zeer goed beoordeeld. Hij valt niet echt in de categorie goedkope dubbele prullenbakken. Met zijn fraaie design en degelijke afwerking krijg je wel waar voor je geld. Je kunt zeker spreken van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dubbele Afvalbak 

 

Deze dubbele prullenbak van het merk Songmics is uitgevoerd in RVS. Hij heeft twee containers van elk 24 liter en is daarmee niet te groot en niet te klein. De containers zijn makkelijk uitneembaar met behulp van metalen handvatten. De RVS behuizing is voorzien van een anti-vingerafdruk coating.

Deze dubbele prullenbak heeft een hoogte van 54,5 cm met gesloten deksel. Wanneer het deksel geopend is, bedraagt de hoogte 83 cm. De diepte is 32 cm. Als je het voetpedaal loslaat, sluit het deksel zich geruisloos. De deksels sluiten luchtdicht af en hij is voorzien van een antislip bodem

Kopers die je voorgingen beoordelen deze dubbele prullenbak goed. Vooral het fraaie ontwerp en de kwaliteit van de gebruikte materialen worden als pluspunten gezien. De prijs-kwaliteitverhouding is zeker goed te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Prullenbak met Sensor Modern Dubbel 

 

Deze dubbele prullenbak van het merk Ninestars heeft een inhoud van 70 liter. Hij beschikt over een sensor die wordt gevoed door 4 batterijen. Deze moet je wel even apart aanschaffen. Het deksel sluit luchtdicht af, dus geen nare luchtjes meer in de keuken.

De ingebouwde sensor reageert als je je hand zo´n 15 cm boven het deksel houdt. De sensor is zo ingesteld dat hij pas reageert bij een hoek van 90 graden. Hierdoor blijft het deksel gesloten wanneer je er langs loopt. Hij is uitgevoerd in RVS en voorzien van een anti-vingerafdruk coating.

Klanten beoordelen deze dubbele prullenbak positief. Met name waren zij tevreden over de fraaie vormgeving en het bedieningsgemak. De gunstige prijs geeft je het idee met een dubbele prullenbak aanbieding te maken te hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dubbele prullenbakken koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste dubbele prullenbakken maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids misschien wel verder op weg helpen. Wat is het gebruiksgemak van een dubbele prullenbak en welke inhoud is mogelijk? Worden bepaalde materiaalsoorten vaker gebruikt dan andere en wat met de extra mogelijkheden. Kortom, het loont alvast de moeite om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Verder lijkt het ons ook een goede aanbeveling om mogelijke aanbiedingen en promoties niet zomaar uit de weg te gaan.

Het gebruiksgemak van een dubbele prullenbak

De zoektocht naar de beste dubbele prullenbak kan in sommige gevallen best wel eens moeilijker verlopen. Dat heeft natuurlijk te maken met het ruime assortiment en de bijgevolg verschillende keuzemogelijkheden. Maar welke dubbele prullenbak is nu eigenlijk de beste? Dat kan voor iedereen anders zijn en is dan ook afhankelijk van de verwachtingen en de eisen die je hebt. Toch kunnen we stellen dat, voor de meeste personen, een dubbele prullenbak in de eerste plaats functioneel dient te zijn. Voor andere speelt ook het esthetische aspect van de prullenbak een bepaalde rol.

Een dubbele prullenbak zie je dan ook steeds vaker verschijnen bij particulieren. Ook in restaurants en grootwarenhuizen en winkelketens kan het gebruik van een dubbele prullenbak alvast een aanbeveling zijn. Het biedt je de mogelijkheid om het afval op een correcte manier van elkaar te scheiden. Zo kun je bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen restafval en plastic. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen. Neem rustig de tijd om ook de online reviews bij de desbetreffende dubbele prullenbakken eens even door te nemen.

 

Het type dubbele prullenbak

Net zoals er bij de gewone standaard prullenbakken ook heel wat mogelijkheden bestaan, is dit bij de zogenaamde dubbele prullenbakken alvast niet anders. Kies je in eerste instantie voor een vrijstaand exemplaar of toch liever een dubbele prullenbak die je kunt inbouwen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de bekende pedaalemmer. Dergelijke prullenbakken zijn voorzien van 2 pedalen die je makkelijk en zonder problemen kunt indrukken. Zodra je de pedaal indrukt, zal de prullenbak opengaan. Bij het loslaten van de pedaal, gaat de prullenbak automatisch weer dicht.

Daarnaast kun je vandaag de dag ook kiezen voor een zogenaamde touch dubbele prullenbak. Dergelijke prullenbakken kun je makkelijk openen door het deksel ervan even snel in te duwen, waarna het vervolgens open gaat. Gelijkaardig met de touch exemplaren zijn de sensor dubbele prullenbakken. Houd er wel rekening mee dat dergelijke producten niet meteen tussen de goedkope dubbele prullenbakken te vinden zullen zijn. Alhoewel het altijd mogelijk is om een dubbele prullenbak aanbieding te spotten.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

De meeste dubbele prullenbakken zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig RVS. RVS kan dus best wel tegen een stootje en is daarnaast ook bijzonder eenvoudig om schoon te maken. Wat betreft het formaat van de dubbele prullenbak kun je natuurlijk heel wat kanten op. Zo kun je kiezen voor een dubbele prullenbak met een totale inhoud van maar liefst 60 liter, waarbij elk compartiment een inhoud van 30 liter betreft. Uiteraard zijn er ook heel wat prullenbakken met een grotere inhoud. Zo vormen dubbele prullenbakken van 68 of 70 liter alvast geen uitzondering.

Om het formaat van de dubbele prullenbak te bepalen, kan het misschien wel handig zijn om rekening te houden met bepaalde factoren. Waarvoor zal het product gebruikt worden? Professionele doeleinden zoals in een restaurant of grootwarenhuis of toch voor particulier gebruik? In het laatste geval hou je dan best wel rekening met het aantal leden waaruit het gezin bestaat.

Extra kenmerken, design en budget

Uiteraard zullen sommige dubbele prullenbak over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken. Zo is het bijvoorbeeld altijd handig indien je de binnenemmers er ook kunt uitnemen. Dit maakt het iets makkelijker om de dubbele prullenbakken te legen en na gebruik eventueel snel even schoon te maken. Ook de aanwezigheid van een eventuele “Soft Close” functie kan best wel handig zijn. Dergelijke functie zorgt ervoor dat het deksel van de dubbele prullenbak niet meteen harde klap dicht valt.

Uiteraard hoeft het niet te verwonderen dat dergelijke functies en opties het prijskaartje de hoogte zullen induwen. Probeer hier dan ook rekening mee te houden. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel geld je er wilt aan spenderen. Ook het design kan in meer of mindere mate een invloed uitoefenen. Zo bestaat er vandaag de dag heel wat dubbele prullenbakken in tal van verschillende kleurtjes en designs.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES