5 Beste Pannensets Test van 2024

 

Pannensets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een kwalitatieve en duurzame pannenset is zo goed als onmisbaar in de keuken. Het ruime assortiment maakt het echter niet altijd makkelijk om even snel een keuze te maken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar enkele hedendaagse toppertjes die we toch even voor jou op een rijtje willen zetten. Zo zou je kunnen opteren voor de Tefal Duetto pannen. De set bestaat uit 4 delen en is dus ideaal om voor grote gezinnen een volwaardige maaltijd te bereiden. Met de BK Excellent Pannenset kies je vast en zeker voor een evenwaardig alternatief bestaande uit maar liefst 5 pannen die gekenmerkt worden door een verschillend formaat. In de tabel hieronder hebben we ook nog een derde product aan het rijtje toegevoegd om het overzicht zo compleet mogelijk te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Pannensets (Reviews) van 2024

 

Niet iedereen houdt van koken. Dus als je nu eenmaal moet koken, dan wil je het zo prettig en gemakkelijk mogelijk willen doen. Kies een goede en mooie pannenset uit om jouw kookgemak en tijd in de keuken prettiger te maken. Voor de mensen die van koken houden, is zo een pannenset nog een bonus. Bekijk de opties hieronder en koop de beste pannenset voor jezelf.

 

1. Tefal Duetto Pannenset 4 delig Voor alle warmtebronnen

 

De Tefal Duetto pannenset – 4 delig is gemaakt van roestvrij staal en is van duurzame premium kwaliteit. Deze pannenset bestaat uit drie kookpannen (met deksel) en 1 steelpan, die je trouwens ook in de oven kunt gebruiken.

Je kunt dus tegelijkertijd verschillende gerechten klaarmaken met dit product. De kookpannen hebben een glazen deksel waardoor het gemakkelijk is om het kookproces in de gaten te houden. Het deksel heeft een handige schenktuit en ingebouwde vergiet, zodat het gemakkelijk is om het overbodig kookvocht op een veilige manier eruit te schenken zonder dat je morst.

De binnenkant is voorzien van een handige maatverdeling en het heeft een sandwichbodem, waardoor de pan snel en gelijkmatig warm wordt. Dit product is gemakkelijk te onderhouden doordat het vaatwasmachine bestendig is. De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik.

Daarnaast ziet het er ook nog mooi uit. Sommige kopers ervaren dat het handvat hiervan te heet wordt.

Tefal is één van de populairste merken inzake keukenmateriaal. Deze pannenset uit roestvrij staal bestaat uit vier delen. De pannen beschikken over een sandwich-inductiebodem die zorgt voor een goede warmtegeleiding.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je kunt gemakkelijk kookvocht afgieten dankzij het ingebouwde vergiet en de schenktuit. De sandwich-inductiebodem zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast beschikken de pannen ook over een maatverdeling aan de binnenkant.

Design: de pannen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een metaalachtige kleur in combinatie met een glazen deksel. Hierdoor is het niet alleen stijlvol maar past het ook in elke keuken.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: volgens sommige kopers wordt het handvat van het deksel veel te heet waardoor je de pan helemaal niet zo gemakkelijk kunt vastpakken. Je kunt je bovendien ook sneller verbranden hierdoor.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BK Excellent Pannenset 5-delig RVS Inductie Kookpannen

 

Door te kiezen voor de kookpannenset van BK Excellent kies je voor een 5-delige set die op gelijk welke warmtebron kan worden gebruikt inclusief inductie. Zo geniet je een steel- én kookpan met een diameter van 16 cm, een soeppan met een diameter van 24 cm en dan nog eens 2 aparte kookpannen met een doorsnede van 18 en 20 cm.

Je zult zien dat de pannen voornamelijk uit roestvrij edelstaal vervaardigd zijn wat niet alleen bijdraagt aan de duurzaamheid maar ook aan het onderhoud. Zo kun je de pannen na gebruik eenvoudigweg door de vaatwasmachine laten schoonmaken wat je niet alleen een lastig klusje maar ook heel wat tijd bespaart. Elke pan is tevens afgewerkt met een transparant glazen deksel inclusief handgreep en kent een maatverdeling aan de binnenkant. Houd er wel rekening mee dat de handgrepen mogelijks warm kunnen worden.

Een blik op de vele online reviews laat meteen een mooie score van 4,7 sterren verschijnen. Zo geven heel wat klanten niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en de uitstekende kwaliteit maar vinden de meesten ook het prijskaartje aannemelijk.

 

Voordelen:

Materiaal: de pannen, met sandwichbodem, zijn vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal en zorgen op die manier voor een uitstekende warmtegeleiding. De deksels bestaan uit transparant glas.

Warmtebron: de pannen kunnen weliswaar op eender welk type warmtebron worden gebruikt en zijn zelfs geschikt voor inductie en gebruik in de oven.

Onderhoud: na gebruik is het mogelijk om de pannen zonder problemen in de vaatwasmachine te plaatsen.

Handig in gebruik: de set bestaat uit 5 pannen met een verschillend formaat en voorzien van een maatverdeling in de binnenkant.

 

Nadelen:

Handvaten: één koper merkt op dat de handvaten jammer genoeg niet helemaal hittebestendig blijken. Gebruik dus altijd een handdoek of ovenwant om de pannen te verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Nordica Pannenset 3 delig – Steelpan Ø16 cm & Kookpan Ø20 + Ø24 cm

 

Net zoals de bekende BK pannenset, behoort ook dit product van Tefal tot de populairste toppertjes binnen het segment van de inductie pannensets. En dit lijkt alvast te worden bevestigd door het positieve advies in de talrijke online reviews en de bijbehorende mooie eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard om deze pannenset eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo zul je zien dat je met de Tefal Nordica voor een driedelige set kiest bestaande uit een steelpan met een doorsnede van 16 cm en 2 kookpannen met een diameter van respectievelijk 20 en 24 cm. Vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS, geleverd inclusief glazen deksel en voorzien van stevige handgrepen versus handvat; maakt dat je met de Tefal Nordica een echte topper in huis haalt.

Bovendien is de pannenset geschikt voor gebruik op eender welke warmtebron wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. En alsof dat alles nog niet voldoende is, zijn de pannen voorzien van een schenktuit, geïntegreerde maatverdeling én vergrendelbaar deksel. Na gebruik kun je deze inductie pannenset overigens makkelijk door de vaatwasmachine laten reinigen wat je niet alleen tijd maar tevens ook een lastig klusje bespaart.

 

Voordelen:

Set: de set bestaat uit een stevige steelpan met een diameter van 16 cm en 2 afzonderlijke kookpannen met een doorsnede van 20 en 24 cm.

Materiaal: de pannen zijn vervaardigd uit 100% PFAS vrij RVS materiaal en worden voorzien van een stevig glazen deksel.

Warmtebron: ben je op zoek naar een pannenset die geschikt is om op eender welke warmtebron te hanteren, dan zit je met de Tefal Nordica set helemaal goed.

Handig in gebruik: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de stevige handgrepen, de ingebouwde maatverdeling, het vergrendelbare deksel en de schenktuit.

 

Nadelen:

Prijzig: dat deze drie-delige pannenset niet meteen over de laagste prijs beschikt, mag onderhand wel duidelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zwilling Kitchen Passion Pannenset 5 Delig Gemengde pannenset

 

Ben je bewust op zoek naar een ruime pannenset dan lijkt dit exemplaar van Zwilling misschien wel wat voor jou. Zo zul je zien dat het hier een 5-delige gemengde pannenset betreft die je makkelijk op eender welke warmtebron kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar aan halogeen, gas, keramisch, elektrisch maar ook inductie.

Elk van de 5 pannen wordt gekenmerkt door een ronde vorm en zilverachtige kleur en werd voornamelijk uit RVS vervaardigd. Dit geldt overigens niet alleen voor de pannen maar ook voor het bijbehorende deksel. De pannen werden verder voorzien van een sandwichbodem, een maatverdeling en een ergonomische handgreep, wat ze meteen een pak comfortabeler maakt. Na gebruik kun je de pannen overigens zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen, wat meteen een lastig karweitje bespaart.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we vast dat het product beloond werd met maar liefst 4,8 sterren. Zo reageren klanten niet alleen tevreden op het fraaie design maar ook op de uitstekende kwaliteit. Kortom, een topproduct maar dan wel eentje met een bepaald prijskaartje.

 

Voordelen:

Warmtebron: je hoeft je alvast geen zorgen te maken aangezien je deze set op gelijk welke warmtebron kunt plaatsen zonder problemen.

Materiaal: in tegenstelling tot sommige andere pannensets, is dit geheel voornamelijk uit hoogwaardig en makkelijk te onderhouden RVS vervaardigd.

Formaat: de set wordt gekenmerkt door maar liefst 5 afzonderlijke pannen met een verschillend formaat.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat het prijskaartje uiteindelijk wel meevalt, is het mogelijk dat sommigen hierover zullen struikelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. GreenPan Mayflower Keramische Pannenset 5 delig

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze unieke pannenset maar liefst 5 verschillende en degelijke pannen bestaat. De set wordt geleverd door het bekende merk GreenPan en maakt deel uit van de GreenPan Mayflower serie.

Je kunt de pannen op heel wat verschillende warmtebronnen gebruiken. Zo behoren tot de mogelijkheden: een inductiekookplaat, een elektrisch vuur, een keramisch vuur of een gasvuur. De pannen zijn vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium. De keramische antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen vervelende restjes aan de pannen blijven kleven. Wat het onderhoud ook makkelijker maakt.

Bij de levering krijg je er bovendien ook enkele handige accessoires en toebehoren bij. Denk maar aan een vergiet, een spatel, een pastalepel, een opscheplepel en een opscheplepel met gleuven. De kopers zijn tevreden over de degelijkheid en de kwaliteit van het product. Toch is het prijskaartje misschien wel iets te hoog.

De antiaanbaklaag waarover deze pannen beschikken, zorgt niet alleen voor een veilig bereidde maaltijd maar bovendien ook voor een makkelijk onderhoud. Je kunt de pannen bovendien op heel wat warmtebronnen gebruiken. Laten we even kijken wat de voordelen en de nadelen van dit product zijn.

 

Voordelen:

Warmtebron: of je nu over een elektrisch vuur, een gasvuur of een keramisch vuur beschikt, deze pannenset is ideaal. Zelfs met een inductiekookplaat kun je deze pannenset zonder problemen gebruiken.

Veiligheid: deze pannenset is niet alleen vrij van lood, cadmium en PFOA maar ook van PFAS. Kortom, je kunt op een veilige en gezonde manier je maaltijd voorbereiden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen één van de goedkope pannensets. Het is dus mogelijk dat sommige kopers het prijskaartje misschien wel wat te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pannenset koopgids

 

Het beste voedsel is altijd zelfgemaakt. Je hebt natuurlijk pannen en potten nodig om lekker eten klaar te maken. Bij het kopen van een pannenset zijn enkele punten belangrijk. Kook je veel of maar af en toe? Wat is je budget en welke kwaliteit wil je? Welk soort pannen heb je nodig? Zijn ze geschikt voor alle soorten kookplaten? Het is aanbevolen om je eigen eisen op papier te zetten om vlugger de beste keuze te vinden.

Wat zit er allemaal in een pannenset

In een pannenset kun je verschillende soorten pannen vinden die voor jou nuttig kunnen zijn. Niet alle sets bevatten dezelfde soorten maar we sommen even enkele belangrijke pannen op die je kunnen helpen bij het klaarmaken van je favoriete gerecht.

Een koekenpan is één van de meest voorkomende pannen. De naam komt van het feit dat je er makkelijk pannenkoeken mee kunt bakken. Het is een lage pan met een lange steel die ook veel gebruikt wordt om vlees in te bakken.

Een hapjespan is dieper dan een koekenpan door de hogere rand en wordt bijna altijd geleverd met een bijhorend deksel om het af te dekken. Zo kun je deze pan ook gebruiken om voedsel te stomen of om sauzen te bereiden want het vocht en de warmte blijven in de pan behouden.

De kookpan is bij sommigen bekend als een kookpot. Het is een hoge en diepe pan die vooral gebruik wordt om voedsel in water te koken zoals spaghetti of aardappelen. Je kunt er ook eenvoudig soep mee maken. Deze pannen hebben geen lange steel maar beschikken over twee handvatten om het makkelijker op te tillen.

Een steelpan is een redelijk hoge pan met een lange steel die je kunt gebruiken om sauzen in te maken of kleinere porties voedsel in te koken. Het beschikt meestal ook over een deksel en je kunt het gebruiken in plaats van een kookpan of hapjespan.

Verder kun je nog gebruik maken van een sauteerpan of een braadpan afhankelijk van het type voedsel die je wilt bereiden.

 

Kwaliteit en prijs

De prijs van een goede pannenset hangt bijna altijd af van de kwaliteit ervan. De kwaliteit hangt vervolgens af van vele verschillende factoren. Een heel belangrijk punt is een anti-aanbaklaag. Zo zal het voedsel nooit aan de bodem van de pan blijven vastzitten. Het maakt het koken veel makkelijker.

Het materiaal waarvan een pan gemaakt is speelt ook een grote rol. De meest voorkomende pannen zijn gemaakt van roestvrij staal en beschikken niet over een anti-aanbaklaag. Daardoor zijn ze goedkoper en kun je er ook in snijden. De warmteverdeling is niet optimaal dus er kunnen plakken zijn op de bodem die heter zijn dan andere. Ze zijn wel makkelijker om schoon te maken en je kunt ze zelfs in de vaatwasser plaatsen.

Pannen gemaakt van gietijzer houden de warmte langer vast en hebben een betere warmteverdeling dan pannen die gemaakt zijn van roestvrij staal. Het grote nadeel is dat ze kunnen gaan roesten en het voedsel kan ook aanbakken. Daarbovenop zijn ze niet geschikt voor de vaatwasser.

De meest verkochte pannen zijn vervaardigd van aluminium en zijn uitgerust met een teflon anti-aanbaklaag. Het grote voordeel van deze pannen zijn dat je eten niet kan aanbakken en dat ze betaalbaar zijn voor iedereen. De warmtegeleiding is goed maar deze pannen kunnen niet in de vaatwasser geplaatst worden. Ze zijn ook niet goed bestand tegen krassen en hebben over het algemeen een korte levensduur. Een betere keuze zijn keramische pannen die beschikken over dezelfde voordelen als teflon pannen, maar veel minder nadelen hebben.

Tenslotte bestaan er ook nog koperen pannen die het meeste gebruikt worden in de keuken van een restaurant. Koper staat bekend voor de optimale warmtegeleiding en het koelt ook snel af. Het voedsel kan wel aanbakken en ze zijn ook duur.

Zijn ze geschikt voor alle kookplaten

Niet alle pannen kun je gebruiken op alle soorten kookplaten. Afhankelijk van het soort kookplaten die je thuis geïnstalleerd hebt zul je dus verschillende aanbiedingen moeten vergelijken. De verschillende mogelijke warmtebronnen van een keuken zijn gas, halogeen, inductie, keramisch of elektrisch.

De soort die het meest problemen oplevert zijn inductiekookplaten. Een pan moet beschikken over een ferromagnetische bodem om te kunnen werken op een inductiekookplaat. Via symbolen op de pan wordt meestal weergegeven voor welke soort warmtebronnen een pan geschikt is.

Voor andere warmtebronnen zoals gas zul je geen problemen ondervinden want de meeste pannen werken op gas. Bekijk de verschillende aanbevelingen die we voor jou vergeleken hebben.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Sola Furore 4 delige pannenset met deksel half glas half staal

 

De Sola Furore 4-delige Pannenset – Met deksel – half glas half staal en sandwichbodem is een geweldige pannenset. Dit product is gemaakt van edelstaal en bestaat uit drie kookpannen en 1 steelpan die allemaal zijn voorzien van een glazen deksel.

Met het glazen deksel is het gemakkelijk om het kookproces in de gaten te houden. De deksels hebben nog een stoomgaatje om alle hete lucht eruit te laten.

Ze hebben verder nog een aanduiding aan de binnenkant, waardoor koken eenvoudiger wordt. Wat een bonus bij dit product is, is dat de pannen er mooi uitzien en zeker leuk zullen staan in je keuken of op je gasplaat. Dit product kun je eenvoudig schoon krijgen door het in de vaatwasmachine te stoppen.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reviews te lezen van dit product. Voor de kopers is het dus een top product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs.

De pannenset van Sola is misschien niet echt bekend bij het grote publiek, toch heeft het heel wat sterke kanten als we de kopers mogen geloven. We bekijken deze hieronder even en gaan ook op zoek naar eventuele nadelen. Bovendien heeft het ook de laagste prijs in vergelijking met de andere producten.

[proscons id=”278″]

 

 

Tefal Intuition Pannenset 4 delig Voor alle warmtebronnen

 

De Tefal A702A8 4-delige Kookset Intuition pannenset is gemaakt van roestvrij staal en heeft een duurzame premium kwaliteit. Dit product bestaat uit 3 kookpannen die allemaal een glazen deksel hebben en 1 steelpan zonder deksel.

Een glazen deksel is handig want je kunt het kookproces gemakkelijk volgen. Het heeft een schenkrand waardoor je alle overtollige kookvocht op een eenvoudige manier kunt verwijderen.

De binnenkant van de pannen is voorzien van een handige maatverdeling. Hierdoor wordt het gemak om te koken vergroot. De bodem van de pannen is een sandwichbodem, wat ervoor zorgt dat de pan gelijkmatig verwarmd word.

Deze pannen kun je gebruiken op gas, een elektrische plaat en je kunt ze ook in de oven zetten. Het onderhoud van deze pannen is simpel, omdat je dit product in een vaatwasmachine kunt plaatsen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product en geven positief advies hierover. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Enkele kopers vinden het onhandig in gebruik.

Deze 4-delige pannenset van Tefal is net zoals het eerste product gemaakt uit roestvrij staal. Toch is het net iets goedkoper. De sandwich-inductiebodem zorgt voor een goede warmtegeleiding. Dankzij de maatindeling aan de binnenkant van de pannen en de schenktuit waarmee je kookvocht kunt afgieten, is dit product eenvoudig te gebruiken.

[proscons id=”279″]

 

 

BK Q-linair Master Glas Pannenset 5 delig

 

Als we de kopers mogen geloven dan haal je met deze pannenset van BK een unieke en duurzame set in huis. De set bestaat uit maar liefst 5 verschillende pannen, vervaardigd uit duurzaam en degelijk RVS. De pannen kun je zonder problemen gebruiken op verschillende warmtebronnen zoals elektrisch, gas, halogeen, keramisch en zelfs op een inductiekookplaat.

Verder kun je deze pannenset ook zonder problemen in de oven plaatsen en na gebruik in de vaatwasmachine. Zo bespaar je heel wat tijd. De glazen deksel zijn handig en makkelijk om te onderhouden. Verder zijn de pannen voorzien van een handige afgietfunctie die vast en zeker van pas zal komen.

Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden dan kan dit misschien wel te maken hebben met het gewicht ervan. De pannen kunnen wel wat zwaarder aanvoelen en daardoor niet altijd comfortabel zijn om mee te werken. Echter geven alle kopers tot op heden een positief advies over deze unieke pannenset.

BK is een bekend en sterk gewaardeerd merk op het gebied van pannen. Bovendien krijg je ook echt wel waar voor je geld. Deze unieke pannenset telt maar liefst 5 unieke en verschillende pannen. Om te weten te komen wat de mogelijkheden zijn, kun je het overzicht hieronder alvast even raadplegen.

[proscons id=”3456″]

 

 

Luxe Royal Line Switzerland

 

Met de 18-delig Luxe Royal Line Switzerland Pannenset Glazen deksel kan koken nu eenvoudiger worden. Dit product bestaat uit 1 koekenpan, 3 braadpannen, 1 steelpan, 1 stomer, een mengkom met plastieken deksel, een zuigknop, 2 stuks bakeliet matten en een 3 delige plastic keuken set.

Al de pannen zijn van edelstaal en zijn voorzien van een glazen blauw deksel. De pannen hebben een duurzame buitenkant en hebben thermo control knoppen. Onderhouden van dit product is eenvoudig, want de producten zijn vaatwasmachinebestendig. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Gezien de prijs zou je kunnen zeggen dat dit een pannenset aanbieding is, maar niet alle kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product. De temperatuurregeling werkt niet en volgens één enkele gebruiker zou dit product toch beter niet in de vaatwasser geplaatst worden.

Soms kan het gebeuren dat een product voor een bepaalde gebruiker meer voordelen heeft dan nadelen en bij andere kopers kan het andersom zijn. We zetten daarom graag eens alle sterke punten en zwakke punten van het product op een rijtje.

[proscons i=”280″]

 

 

Siemens HZ390042

 

De Siemens HZ390042 Pannenset – Inductie bestaat uit 4 verschillende pannen. Dit product heeft 2 kookpannen die voorzien zijn van een glazen deksel, 1 steelpan zonder deksel en 1 koekenpan zonder deksel.

De koekenpan is voorzien van een anti aanbaklaag. De pannen hebben een maatverdeling aan de binnenkant, waardoor het nu gemakkelijk word om te koken. Deze pannen zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn geschikt voor inductie kookplaten. Je kunt deze pannen daarnaast ook in de oven gebruiken, maar niet in de magnetron.

Het is gemakkelijk om dit product schoon te houden, want de pannen zijn vaatwasmachinebestendig. De pannen zijn mooi en zullen zeker de aandacht van bezoekers trekken in uw keuken.

Tot nu toe heeft nog niemand een review geplaatst voor dit product en dat zou kunnen liggen aan de prijs ervan. Dit product behoort zeker niet tot de categorie van goedkope pannensets.

Deze pannenset van Siemens is de duurste van alle vijf producten. Toch is Siemens een vrij bekend merk maar of het ook het beste merk is, is afhankelijk van de voordelen die het heeft. Laten we deze even bekijken en vergelijken met de nadelen ervan.

[proscons id=”281″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES