5 Beste Kokosoliën Test van 2024

 

Kokosoliën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die wokken, frituren of bakken met behulp van hoogwaardige kokosolie. Indien je het nog nooit geprobeerd hebt, dan kan de smaak in het begin wat vreemd overkomen. Wij willen jou dan ook graag laten kennismaken met de beste 3 kokosoliën van het moment. Je zult zien dat je het vast en zeker lekker zal vinden. Zo haal je met de Royal Green Coconut Cooking een zeer degelijke kokosolie van een hoogwaardige kwaliteit in huis. Bovendien is dit product ook helemaal biologisch. De Puur&Fit Extra Virgin en Biologisch kokosolie hoeft zeker en vast niet onder te doen. Net zoals het voorgaande product is ook deze kokosolie helemaal biologisch gemaakt. Je hoeft dus niet te vrezen voor eventuele chemische stoffen of andere mogelijke bewerkingen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kokosoliën (Reviews) van 2024

 

Als je het niet gewoon bent om met kokosolie te bakken, wokken of frituren, dan zou je het een keer moeten uitproberen. Het koken met dit product heeft zoveel voordelen en is uiteindelijk gezonder. Stap over naar een gezonde leefstijl en kies voor de beste kokosolie om te koken.

 

1. Royal Green Extra Virgin Coconut Cream 1400 ml

 

De Royal Green Coconut Cooking is 100% biologisch en extra virgin kokosolie. Dit product heeft een inhoud van 1400 ml en kan gebruikt worden voor het braden of bakken van diverse gerechten.

Het koken met kokosolie heeft diverse voordelen in het bijzonder als je kookt met dit product, want het heeft weinig calorieën en het is ook cholesterolvrij.

Het koken met kokosolie is dus in elk geval gezond. Daarnaast krijgt je eten een extra heerlijke smaak als je ervoor kiest om met kokosolie te koken.

Een voordeel van dit product is dat je het ook kunt gebruiken om aan te brengen op je haar of huid. Kokosolie staat erom bekend dat het verzorgend en voedzaam is voor huid en haar. Gezien de prijs van dit product, dan behoort het wel niet tot de categorie van de goedkope kokosoliën.

Deze kokosolie van Royal Green zul je niet gauw tussen de goedkope producten vinden omwille van de hoge prijs. Het is best mogelijk dat dit product iets prijziger is omdat het beschouwd wordt als het beste merk. Dit zou dan ook moeten betekenen dat het meer voordelen biedt dan dat er nadelen zijn.

 

Voordelen:

Keuken: deze kokosolie is volledig biologisch gemaakt en uitermate geschikt om gerechten klaar te maken. Daarnaast is het ook nog eens gezond aangezien het caloriearm en cholesterolvrij is.

Inhoud: dit product heeft een relatief grote inhoud van ongeveer 1400 ml. Op die manier kun jij het hele jaar door zorgeloos koken.

Verzorgingsproducten: het is ook een aanrader om kokosolie op je haar te gebruiken. Het is namelijk zorgend en vooral heel erg voedzaam.

 

Nadelen:

Budget: het is zeker niet één van de goedkopere producten en dit merk je ook aan de prijs. Dit zou voor een aantal kopers misschien wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Puur&Fit Extra Virgin en Biologisch 500 gram

 

Door gebruik te maken van de Kokosolie, extra virgin en biologisch heb jij zoveel voordelen. Dit product is 100% biologisch, extra virgin, koud geperst en niet bewerkt. Er zijn dus geen andere bewerkingen toegevoegd, want het wordt zorgvuldig gemaakt en bewust geselecteerd.

Deze fles heeft een inhoud van 500ml en behoort onder de top kwaliteit kokosoliën.

Kokosolie bestaat voor 90% uit verzadigd vet. Dit zijn goede vetten die ervoor zorgen dat er minder vet massa ontstaat en dat je meer energie hebt. Daarnaast bevat het ook minder calorieën en verbetert het de opname van Magnesium, Calcium en de vitamines A, D, E en K.

Het bestaat ook voor 50% uit Larinezuur, wat ook in moedermelk voorkomt. Reden genoeg om dit product te gebruiken voor het klaarmaken van je gerechten. Het koken met kokosolie geeft ook een lekkere smaak aan je eten.

Kokosolie is voor heel wat zaken aan te raden. En het beste is dat je probeert op zoek te gaan naar virgin kokosolie. Deze wordt altijd uit jonge kokosnoten gemaakt. Dit product van Puur&Fit is hier zo een voorbeeld van. Of er ook nadelen aan verbonden zijn, kunnen we enkel te weten komen door het product grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Larinezuur: pure kokosolie bestaat voor de helft uit larinezuur. Dit is een zuur dat je ook zult tegenkomen in moedermelk. In moedermelk zit er slechts 30% larinezuur. Dus dan weet je dat je met kokosolie enkel maar goed zult doen.

Gezondheid: doordat kokosolie voor het grootste deel uit verzadigde vetten bestaat, bevat het veel minder calorieën. Als je dus gezond wilt eten, is het aan te raden om met kokosolie te werken.

 

Nadelen:

Review: op dit moment zijn er nog helemaal geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit hoeft niet te betekenen dat het een product van slechte kwaliteit betreft. Toch kan het eventuele kopers afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kokosolie 250ml / 100% Puur en Vloeibaar / Food Grade Kwaliteit MCT Kokos Olie

 

Ben je op zoek naar een veelzijdige olie die niet alleen voedend is voor het haar maar tevens ook een herstellende én kalmerende werking garandeert ten aanzien van de huid? Dan is deze vloeibare kokosolie van Qure Natural Oil precies misschien wel wat voor jou. In tegenstelling tot heel wat andere oliën, blijkt deze kokosolie koudgeperst én gefractioneerd wat het vloeibare én geurloze karakter verklaart. Bovendien garandeert het koud persen het intact blijven van de meest belangrijke en essentiële stoffen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Zo is de olie allesbehalve vettig en voelt hij behoorlijk licht aan op de huid wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en comfort. De olie wordt jou thuis toe bezorgd in een stevige verpakking met bijbehorende draaidop en kent een royale inhoud van maar liefst 250 ml wat hem prijs-kwaliteit waardig maakt.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en het product unaniem belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: de vloeibare kokosolie wordt geleverd in een stevig flesje met een royale inhoud van 250 ml.

Gebruiksgemak: de olie is niet alleen geschikt voor het haar maar blijkt tevens ook bijzonder doeltreffend om de huid in topconditie te houden.

Werking: de olie garandeert een voedende, kalmerende én hydraterende werking voor zowel het haar als de huid.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel klanten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding, kan het voor anderen toch wel weer een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Omega&more kokosolie geurloos 500 ml

 

Kies je voor deze kokosolie van Omega en More dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. De verpakking telt een maximale inhoud van 500 ml en wordt tegen een mooi prijsje aangeboden.

Of je nu wilt bakken, wokken of frituren; deze kokosolie blijft daarvoor ideaal. Bovendien is de kokosolie ook nog eens helemaal geurloos. Bovendien zul je merken dat de kokosolie, zelfs onder bijzonder hoge temperaturen, helemaal niet beschadigd wordt en dus stabiel blijft.

In vergelijking met boter of gewone olie zul je merken dat het gebruik van kokosolie een pak gezonder is. Verder is het ook aangenaam om mee te werken en valt het prijskaartje hartstikke goed mee. Echter is het wel belangrijk om te beseffen dat je een lichte kokossmaak zult proeven in je gerechten. Het is mogelijk dat sommige gebruikers daar niet echt van zullen houden.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Omega en More kokosolie. Dit product is beschikbaar in een verschillende formaten. Zo kun jij kiezen of je voor een kleine of een grote verpakking gaat. Hieronder een overzicht van de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen:

Geurloos: je zult vrijwel meteen merken dat het gebruik van deze kokosolie volledig geurloos is.

Toepassing: doordat de kokosolie zelfs onder bijzonder hoge temperaturen onveranderd blijft, is het ideaal om te bakken, frituren en wokken.

 

Nadelen:

Niet smaakloos: bij de aankoop van deze kokosolie zul je er echter wel rekening mee hoeven te houden dat je de smaak van kokos altijd wel een beetje zult proeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Amanprana Kokosolie 325 ml Voedingssupplement

 

De Aman Prana Kokosnootolie is 100% natuurlijk en brengt diverse voordelen met zich mee. Dit product geeft een hoge voedingswaarde aan gerechten, want het verhoogt de opname van diverse belangrijke en essentiële voedingsstoffen. Het verhoogt ook de opname van vitaminen zoals van vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K.

Doordat het weinig meervoudige onverzadigde vetzuren bevat, is dit product in het bijzonder geschikt voor het bakken, wokken en frituren. Dit omdat er bij het verhitten van dit product geen schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast geeft het ook een lekkere smaak aan je gerechten.

Dat is nog niet alles, want dit product zorgt ervoor dat je weerstand verhoogd wordt en het houdt veroudering tegen. Het werkt beschermend voor je maag en darmen, versoepelt de darmflora en verlaagt het hongergevoel. Als je dit product aanschaft, dan heb je een geweldig product en kun je ook genieten van de vele voordelen dat het met zich meebrengt.

Ook deze kokosolie van het merk Aman Prana zou tot de goedkopere producten kunnen behoren als je de prijs bekijkt. Uiteraard hoeft dit helemaal niet te betekenen dat het om een slecht product gaat. Dit kun je alleen maar besluiten als je de voordelen en de nadelen tegenover elkaar afweegt.

 

Voordelen:

Hoge voedingswaarde: dankzij deze kokosolie kun je er zeker van zijn dat je gerechten een hogere voedingswaarde zullen hebben. De opname van belangrijke stoffen wordt namelijk verhoogd.

Smaak: naast het feit dat het heel gezond is, biedt het ook heel wat extra smaak aan de gerechten.

 

Nadelen:

Beoordelingen: doordat er nog geen reviews beschikbaar zijn, kan dit sommige kopers tegenhouden om het product te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kokosoliën koopgids

 

Zoals je het al weet, kun je kokosolie voor een heleboel doeleinden gebruiken. Je kunt het gebruiken om in te smeren op je huid of voor je haar, maar je kunt het ook gebruiken om heerlijke maaltijden klaar te maken. Welke de beste kokosoliën zijn, ga je zelf moeten uitvinden. Uit dit artikel kun je enkele punten halen die je kunnen helpen om een keuze te maken daarmee.

Wat je moet weten van kokosolie?

Voordat je kokosolie wilt kopen, moet je eerst enkele dingen weten van kokosolie. Je moet ook wel weten waarvoor je het wilt gebruiken. Je moet erbij stilstaan dat kokosolie wel van kokosnoten wordt gemaakt, maar nooit dezelfde voedingswaarden als de kokosnoten zelf zal hebben.

Kokosnoot is een vrucht en heeft een aantal eigenschappen die een positieve werking kunnen hebben op ons lichaam. Echter, als we het hebben over kokosolie, is dat een product dat verwerkt is van kokosnoten en dat zal nooit dezelfde eigenschappen of voedingswaarden hebben. Als je de kokosolie wilt gebruiken om te smeren op je huid of hoofd, dan hoef je je niet druk te maken over de hoeveelheid die je gebruikt.

Maar wil je het gebruiken om te koken, dan zou je toch wel voorzichtig moeten zijn met de hoeveelheid en het aantal keren dat je het gebruikt, net als bij alle andere vetsoorten. Het wil niet zeggen dat overmatig gebruik gezond is omdat het van kokosnoten gemaakt is. Het is niet aangeraden om elke dag met kokosolie te koken.

 

Prijs

Bij elk product dat je gaat aanschaffen ben je het waarschijnlijk gewoon om de prijzen eerst even met elkaar te vergelijken, voordat je een keuze maakt om het te kopen. Dat is geen ongewoon gedrag, want haast iedereen doet het en je wilt wel zoveel als mogelijk kunnen kopen met een bepaald budget dat je beschikbaar hebt.

Als het gaat om kokosolie dan zou het wel leuk zijn om een kokosolie aanbieding tegen te komen. Je hebt tegenwoordig verschillende merken en varianten van kokosolie die je kunt vinden.

Deze producten verschillen ook in prijs en waarschijnlijk ook in kwaliteit. Je kunt ook wel goedkope kokosoliën vinden. Of ze dan van een goede kwaliteit zijn, is moeilijk om te zeggen. Het is een aanbeveling om reviews te lezen over de soorten en merken kokosoliën die er zijn. Door het lezen van reviews kun je ook een beter beeld krijgen van welk merk wel of niet goed is.

 

Type kokosolie

Er zijn verschillende soorten kokosoliën aanbiedingen te vinden in de winkels. Zodra je het hebt over kokosolie, heb je het over een verwerkt product. Toch is er ook een verschil in de producten die verwerkt worden of de oliën die verkocht worden.

Zo kun je een onderscheid maken tussen geraffineerde kokosolie en ongeraffineerde kokosolie. De geraffineerde kokosoliën zijn meestal goedkoper en zijn zodanig verwerkt dat je bijna geen kokosolie geur meer ruikt. Voor sommige mensen is dit prettiger om te gebruiken, maar weet wel dat zo een product wel minder voedingswaarden zal hebben in vergelijking met ongeraffineerde kokosolie.

Ongeraffineerde kokosolie is wel verwerkt, maar in mindere mate. Je kunt bij de ongeraffineerde kokosolie toch nog de geur van kokos ruiken. Ook onder de ongeraffineerde kokosoliën kan de kwaliteit ook per product verschillen. Dat hangt ervan af hoe vers de kokosnoten waren die gebruikt zijn en hoe dit product verwerkt is.

Als je dus zoveel als mogelijk wilt genieten van de gezonde eigenschappen van kokosolie kun je liever kiezen voor een ongeraffineerde kokosolie die zo min als mogelijk verwerkt is.

Verpakking

In het geval je kokosolie wilt gebruiken om te koken, dan zou je extra moeten letten op het materiaal waarin het verpakt is. Je kunt kokosolie verkrijgen in plastieken potjes en in glazen potjes. Er is in de afgelopen jaren veel ophef over voeding die in plastieken materiaal verpakt wordt.

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de mens. In het bijzonder als het plastic verwarmd of heet wordt, kan dat op lang termijn zorgen voor gezondheidsproblemen. Je zult misschien wel denken dat 1 plastieken fles of potje niet veel schade kan aanrichten aan je gezondheid, maar houd er rekening mee dat het lichaam al aan zoveel andere gevaren wordt blootgesteld.

Als je dus de gelegenheid hebt om die gevaren te verminderen, dan zou je zeker gebruik moeten maken van die gelegenheid. Gezien het bovenstaande wordt daarom geadviseerd om het liever te vermijden om kokosolie in plastieken potjes of flesjes aan te schaffen. Een ander voordeel van de glazen potjes is dat je ze op een veilige manier kunt hergebruiken als ze eenmaal leeg zijn. Hierover zou je meer kunnen lezen op het internet.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Lucovitaal SRF

 

De Lucovitaal SRF Kokosolie is een potje dat ontgeurde kokosolie bevat en een inhoud heeft van 500 ml. Dit product heeft een neutrale smaak en je zou het kunnen gebruiken om te frituren, wokken of bakken.

De inhoud van dit product gaat lang mee, want een theelepel is al genoeg om er mee te bakken. Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een kokosolie aanbieding.

Voor mensen die geen boter mogen gebruiken, is dit product ook een geweldige uitkomst. Als dit product stolt, dan kun je het op je brood of beschuit smeren als boter. Indien de temperatuur boven 27 graden is, zal dit product vloeibaar blijven.

Daarnaast kun je het gebruiken om salades en smoothies te maken of je kunt het ook gebruiken voor rauwe snacks. Het koken met dit product draagt bij aan een gezondere leefstijl.

Als je nog nooit kokosolie geprobeerd hebt, dan kan het handig zijn om met een goedkoper product te testen. Deze kokosolie van Lucovitaal SRF is zeker niet één van de duurste merken. Bovendien zit er slechts 500 ml in de verpakking. Mocht je het toch niet zo lekker vinden, dan is het niet zo een ramp.

[proscons id=”364″]

 

 

Body & Fit Organic

 

De Body & Fit Organic Kokosolie is 100% biologisch en extra virgin. Extra virgin kokosolie heeft een aantal kenmerken. Het heeft geen bewerkingen of toevoegingen en alle stoffen zijn behouden, want het is ongeraffineerd en koudgeperst.

Je kunt heerlijk en verantwoord bakken met dit product, want bij verhitting komen er geen schadelijke stoffen vrij en worden alle goede eigenschappen behouden. Je kunt het ook gebruiken om groente te wokken of voor het frituren van frietjes. Op zo een manier eet je gezonder en wordt daarom het advies gegeven om dit product te gebruiken.

Voor de mensen die trouwens geen boter gebruiken, kan dit als vervangingsproduct gebruikt worden om op je boterham te smeren. Je kunt de kokosolie in de koelkast bewaren of je kunt lhet ook gewoon in je voorraadkast zetten. Bij een kamertemperatuur gaat dit product stollen en het is vloeibaar bij een temperatuur van ongeveer 28 graden.

Deze kokosolie van het merk Body & Fit Organic heeft de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst. Daardoor zou het ook wel eens tot de populairste producten kunnen behoren. Maar wat zijn nu juist de sterke punten van dit product en wat de minder goede punten ervan.

[proscons id=”365″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES