5 beste Pizzaovens Test van 2022

Laatste update: 26.09.22

 

Beste pizzaovens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bijna iedereen lust wel eens een lekkere zelfgemaakte pizza. Deze krijgt nog net dat tikkeltje meer smaak wanneer je hem bakt in een pizzaoven. De aromatische geuren van deeg en toppings die uit een traditionele houtoven komen laten het water in je mond vloeien. We hebben voor jou 3 pizzaovens uitgezocht om eens van dichtbij te bekijken. Zo kun je zien dat de G3 Ferrari Delizia Rosso een pizzasteen heeft en een maximale temperatuur van 400°C haalt. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Maxx pizza oven die trouwens kan dienen als grill, barbecue en stoomoven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste pizzaovens (Reviews) van 2022

 

Wanneer je hebt beslist om een pizzaoven aan te kopen zul je enkele overwegingen moeten maken. Wil je een houtgestookte pizzaoven voor buiten? Of gaat je voorkeur uit naar een mini pizzaoven die je gewoon op tafel kunt zetten? We hebben voor jou reeds 5 prachtexemplaren uitgekozen. We geven je graag het advies om alles eens rustig te bekijken alvorens je er de beste pizzaoven uitkiest die jou het meeste aanspreekt.

 

1. G3 Ferrari Delizia Rosso Pizzaoven met vuurvaste pizzasteen

 

De Ferrari pizzaoven is een pareltje om op tafel te zetten. De elektrische pizzaoven met zijn welbekende Ferrari- rode kleur is heel makkelijk te gebruiken. Binnen de 5 minuten staat jouw lekkere pizza op tafel. Hij kan trouwens worden gebruikt om zelfgemaakte creaties en/of om bevroren pizza’s heerlijk krokant te bakken.

Bovendien heeft hij een instelbare thermostaat die je tot 400°C kunt regelen zodat hij de hoge baktemperatuur haalt die een authentieke Italiaanse pizza nodig heeft. Hij werkt met een vermogen van 1200 Watt waarmee hij vrij snel 2 roestvrijstalen verwarmingselementen opwarmt. De vuurvaste pizzasteen heeft trouwens een diameter van 31 cm waarop je gemakkelijk een pizza voor 2 personen kunt klaarmaken.

Daarnaast heeft hij een handige timer die je na 5 minuten een signaal geeft om te laten weten dat je bereiding klaar is. Hij meet 33,5 x 20 x 35 cm en heeft een gewicht van 5,4 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Hij wordt trouwens geleverd met 2 pizzaplankjes waarmee je de pizza gemakkelijk van de steen kunt nemen. In de reviews zien we dat hij een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze pizzaoven is bijzonder eenvoudig te bedienen. Daarnaast kun je hem ook gebruiken om wraps en taarten te bakken en om kastanjes te roosteren.

Timer: hij heeft een timer die jou na 5 minuten laat weten dat je gerecht klaar is om uit de pizzaoven te halen.

Vermogen: hij heeft een vermogen van 1200 Watt waarmee hij 2 verwarmingselementen en een vuurvaste pizzasteen heel snel kan opwarmen.

Formaat: de mooie rode pizzaoven heeft een pizzasteen met een diameter van 31 cm. Het toestel zelf meet 33,5 x 20 x 35 cm en hij weegt 5,4 kg.

 

Nadelen: 

Warmteverdeling: de warmteverdeling zou niet gelijkmatig zijn waardoor de onderkant verbrandt en de bovenkant niet gaar wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Maxx Pizza oven Smoker barbecue houtskool

 

De Maxx pizzaoven is het populairste toestel voor outdoor cooking. Deze topper is een pizzaoven om in de tuin te plaatsen en waarmee je trouwens ook kunt barbecueën, grillen of stomen. Het robuuste toestel uit zwart staal is voorzien van een uitneembare aslade, pizzaplaat en een barbecuerooster.

Bovendien beschikt hij over een schoorsteen die ervoor zorgt dat de rook efficiënt wordt afgevoerd. Om deze pizzaoven op te stoken kun je gebruik maken van hout, houtskool of briketten om de hitte te creëren. Hij beschikt trouwens over een thermometer die de warmte binnenin weergeeft zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden. We zouden dit toestel echter niet aanraden om etenswaren te roken omdat de oven te heet kan worden.

Daarnaast heeft hij een totale omvang van 51 x 106 x 38 cm en weegt 25 kg. Dankzij de geïnstalleerde handgrepen en de handige wielen kun je hem gemakkelijk verplaatsen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: deze pizzaoven voor de tuin kan daarnaast ook worden gebruikt om te barbecueën, te grillen en te stomen. Hij wordt geleverd met een uitneembare pizzaplaat en een barbecuerooster.

Gebruiksvriendelijk: hij heeft 2 geïntegreerde handgrepen en stevige wielen om het toestel gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Hij kan bovendien worden warm gestookt met hout, houtskool of briketten.

Rookafvoer: bovenop de oven staat een schoorsteen die de rook efficiënt gaat afvoeren.

Thermometer: met de geïntegreerde thermometer kun je goed de temperatuur binnenin zien zodat je bereidingen niet verbranden.

 

Nadelen: 

Warmteverdeling: doordat het toestel gemaakt is uit staal is de warmteverdeling niet consistent. De oven is onderaan warmer dan bovenaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Domo DO9177PZ Pizzaoven met 2 warmtestanden antiaanbaklaag

 

De kleine pizzaoven van Domo bewijst met zijn goedkope prijs dat degelijke producten niet altijd duur hoeven te zijn. In de reviews zien we dat de klanten uiterst tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van dit apparaat. Hij kreeg dan ook een uitstekende beoordeling met 4,8 van de 5 sterren.

Het functionele keukentoestel kan worden gebruikt als pizzaoven, om pannenkoeken of een omelet te bakken, quiche, koekjes en nog veel meer. Door hem open te zetten kunnen zowel de boven- als de onderplaat worden gebruikt om gerechtjes te bereiden. Bovendien is deze pizzaoven voorzien van 2 warmtestanden die door het vermogen van 1450 Watt snel op de gewenste temperatuur zijn.

De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat het toestel eenvoudig kan worden schoongemaakt. Daarnaast heeft hij een compacte afmeting van 33 x 10 x 38 cm en weegt hij slechts 3,2 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen. Hij is trouwens super makkelijk te bedienen met de aan/uit schakelaar.

 

Voordelen:

Functionaliteit: het veelzijdige toestel kan voor verschillende bereidingen worden gebruikt. Door het apparaat open te leggen kunnen zowel op de boven- als de onderplaat gerechten worden klaargemaakt.

Gebruiksgemak: hij is heel eenvoudig in te stellen met 2 warmtestanden en de aan/uit schakelaar. De pizza is klaar binnen de 10 à 12 minuten volgens de dikte van de korst.

Onderhoud: doordat beide bakplaten een antiaanbaklaag hebben kunnen deze gemakkelijk worden schoongemaakt met een sopje en een vochtige spons.

Formaat: hij heeft een compact formaat van 33 x 10 x 38 cm en hij heeft een licht gewicht van 3,2 kg waardoor je hem vlot kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Geen timer: jammer genoeg heeft dit apparaat geen timer waardoor je zelf in de gaten moet houden hoelang je pizza aan het bakken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Princess 115001 Pizzaoven met antiaanbaklaag ideaal voor studenten

 

De pizzaoven van Princess is een tijdelijke aanbieding waardoor hij de laagste prijs heeft in ons overzicht. Princess wordt wel eens als het beste merk beschouwd voor kleine elektrische keukentoestellen die heel correct zijn geprijsd. Deze mini pizzaoven heeft een krachtig vermogen van 1450 Watt waardoor je eigen pizzacreatie of een diepvriespizza binnen de 25 minuten klaar is om te worden verorberd. 

Bovendien heeft hij een regelbare thermostaat waarmee je zelf de temperatuur naar wens kunt instellen. De 2 verwarmingselementen boven- en onderaan zorgen ervoor dat je pizza zowel gaar is als een knapperige bodem heeft. Hij haalt een maximale temperatuur van 220°C. Je kunt hem trouwens gebruiken voor pizza’s met een maximale diameter van 30 cm.

Daarnaast zijn beide bakplaten voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag waardoor hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Hij weegt maar 3,3 kg en meet 32,8 x 12,6 x 37,4 cm zodat je hem zonder probleem in de kast kunt opbergen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Vermogen: dankzij zijn vermogen van 1450 Watt warmt het toestel zeer snel op tot maximaal 220°C.

Gebruik: hij is geschikt om verse- en diepvriespizza’s te bakken binnen de 25 minuten waardoor je al snel aan tafel kunt.

Warmte elementen: door de 2 warmte elementen boven- en onderaan krijgt de pizza een krokant korstje en wordt hij tegelijk ook goed gaar.

Antiaanbaklaag: dankzij de antiaanbaklaag op beide platen is hij bijzonder gemakkelijk schoon te maken met wat keukenpapier en een vochtige doek.

 

Nadelen:

Temperatuurinstelling: het is blijkbaar even wat zoeken om de juiste temperatuurinstelling te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Uuni 2S Houtgestookte Pizzaoven uit weerbestendig geborsteld roestvrijstaal

 

Uuni bracht deze houtgestookte pizzaoven op de markt om pizza’s te bakken op een traditionele manier. Eenmaal de oven op temperatuur is kun je door zijn speciale vormgeving met laag plafond binnen de 2 minuten van een heerlijke pizza genieten.

Bovendien is deze outdoor pizzaoven voorzien van stevige poten zodat hij stabiel en stevig op de grond kan worden geplaatst. De schoorsteen zorgt er trouwens voor dat de rook efficiënt wordt afgevoerd. De compacte pizzaoven met zijn gewicht van 9 kg, is gemaakt uit geborsteld roestvrijstaal waardoor hij in alle weersomstandigheden kan blijven staan.

Daarnaast wordt hij geleverd met een pizzasteen om je pizza’s nog knapperiger te maken. Hij haalt temperaturen van wel 450°C zodat je bereidingen binnen enkele minuten klaar zijn. Je kunt hem trouwens ook gebruiken om brood te bakken of vlees en groenten. Er werden voor deze vrij recente pizzaoven nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Houtoven: dit is een houtgestookte pizzaoven waardoor je de typische smaak in je gerechten krijgt. Eens hij is opgewarmd haalt hij een temperatuur van wel 450°C.

Materiaal: hij is vervaardigd uit geborsteld roestvrij staal zodat je hem zonder probleem ook kunt buiten laten staan wanneer het regent.

Vorm: doordat dit toestel een laag plafond heeft is er een optimale warmteverdeling waardoor je een gare bereiding krijgt met een knapperige korst.

Pizzasteen: op de vuurvaste pizzasteen kan ook brood worden gebakken. Vlees, vis en groenten worden snel en lekker klaargemaakt zodat je heerlijk kunt genieten van outdoor cooking.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze pizzaoven nogal duur is waardoor hij meer geschikt is voor mensen die hem ook voor andere bereidingen op hout ten volle gaan gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pizzaovens Koopgids

 

Begin jij ook spontaan te likkebaarden bij de gedachte aan een knapperige Napolitaanse pizza? Dan is een degelijk pizzaoven een goede aanbeveling om hier thuis ook van te kunnen genieten. Misschien vraag je je wel af of er verschillende soorten zijn? Of hoe een pizzaoven nu precies werkt en waar je hem het beste kunt plaatsen? In onze koopgids zul je handige informatie vinden om je te helpen bij je keuze. Neem even de tijd om de verschillende producten te vergelijken. Je kunt trouwens ook beter even kijken naar de aanbiedingen om een leuk exemplaar op de kop te tikken.

Wat is een pizzaoven en hoe werkt hij

De meeste gewone ovens bereiken niet de +400°C die nodig zijn om een lekkere knapperige pizza te bakken. En dan komt de pizzaoven om de hoek die wel in staat is om heel hoge temperaturen te halen. Een pizzaoven wordt ofwel gemaakt uit steen ofwel uit roestvrijstaal met bovenaan meestal een koepelvorm en onderaan een stevige bakplaat. Bij sommige exemplaren worden beide materialen zelfs gecombineerd. Echter, de volledige roestvrijstalen variant lijkt steeds meer op de voorgrond te treden. Doordat hij veel minder weegt, is hij veel gemakkelijker te verplaatsen in tegenstelling tot de stenen variant.

Bovendien wordt de traditionele stenen pizzaoven altijd met de hand gemaakt. De koepel en de onderplaat geleiden de hitte maximaal waardoor je pizza in slechts 90 seconden klaar is. De specifieke koepelvorm die je bij de meeste pizzaovens terugvindt dient om het vuur als het ware tot in de koepel te laten bewegen waardoor de hitte over de pizza danst. Hoe lager de koepel is, hoe dichter de warmte van het vuur over de pizza beweegt waardoor hij in een mum van tijd gebakken is. De ovens met een hogere koepel kunnen ook worden gebruikt om andere bereidingen klaar te maken.

 

De verschillende soorten en waarvoor ze worden gebruikt

Er zijn diverse soorten pizzaovens op de markt die enkel verschillen door de materialen waaruit ze zijn gemaakt en de manier waarop de hitte wordt gecreëerd. De houtovens zijn gemaakt uit steen of klei en kun je terugvinden in allerlei soorten en maten. Bij deze houtoven is er echter een groot verschil. De houtoven met de lage koepel wordt gezien als de traditionele Napolitaanse oven waarin je pizza’s, broden en ovenschotels kunt bakken. Daarnaast is er de houtoven met een hogere koepel waarin je naast pizza bakken ook een spit kunt gebruiken of zelfs barbecueën.

Vervolgens is er ook de steenoven die wordt verwarmd met houtskool of met gas. Daarnaast de roestvrijstalen pizzaoven met hout of gas en tenslotte de elektrische pizzaoven. Het zijn allemaal ovens die een heel hoge temperatuur kunnen genereren om bijvoorbeeld malse steaks te braden of vis te roosteren met een knapperige korst. Ook bijgerechten en groenten worden snel bereid zodat ze een krokante buitenkant hebben met een zachte binnenkant. 

 

Het formaat en de plaatsing

Als je op een appartement woont met weinig buitenruimte is het evident om te kiezen voor een elektrische oven om binnen te plaatsen. Deze kan zonder probleem op het aanrecht worden geïnstalleerd waar hij niet te veel plaats in beslag zal nemen. In deze oven kun je meestal één pizza per keer klaarmaken. Wanneer je de ruimte hebt voor een outdoor pizzaoven, dan zijn er veel meer mogelijkheden.

Zo kun je ervoor kiezen om je pizzaoven op een stabiele houten of stenen constructie te plaatsen die groot en stevig genoeg is om de oven te dragen. Er zijn ook ovens die je volledig vanop de grond kunt opbouwen. De totale omvang van je oven wordt grotendeels bepaald door de grootte van de vloerplaat in de oven. Hierdoor kun je kiezen voor een pizzaoven waarin één pizza kan worden klaargemaakt of een oven waarin meerdere pizza’s ineens kunnen worden bereid.

Het onderhoud en de accessoires

Het onderhoud van een stenen pizzaoven is bijzonder eenvoudig waardoor je er quasi geen omkijken naar hebt. Door de extreem hoge warmte zullen alle restjes en onreinheden die in de oven achterblijven gewoon opbranden. Als er toch een hoopje etensresten op de vloerplaat is achtergebleven, dan kun je dit voorzichtig met een metalen grillborstel los schrobben. Een pizzasteen mag nooit in water of in de vaatwasmachine worden gestopt omdat deze heel broos is en gevoelig voor scheuren. Om de buitenkant van je oven te reinigen kun je gewoon een sopje en een spons gebruiken.

Een elektrisch oven kun je op een gelijkaardige manier schoonmaken nadat hij is uitgeschakeld en gekoeld. Deze ovens zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag waardoor je de plaat gemakkelijk met een stukje keukenpapier kunt schoonmaken. Sommige pizzaovens komen met allerlei accessoires om je pizza eenvoudig te kunnen klaarmaken. Zo zijn er speciale vormen en ook spatels om de pizza in te schuiven en uit te halen. Een handige infrarood thermometer is gemakkelijk om veilig de binnentemperatuur van de oven op te nemen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang moet een pizza in de oven en op welke temperatuur?

De tijd dat een pizza in de oven moet en op welke temperatuur, hangt af van verschillende zaken. Zo zijn er pizza’s met vers deeg, met voorgebakken deeg, diepvriespizza’s, verschillende toppings en zo verder. Als je een pizza aankoopt zal er steeds op vermeld staan wat de aanbevolen temperatuur en tijd is. Echter, we kunnen stellen dat de beste temperatuur om een verse pizza te bakken tussen 350 en 400°C ligt.

Een Napolitaanse pizza wordt gebakken in een oven die nog heter is, namelijk ver boven de 400°C. Wanneer je een oven hebt die je kunt instellen op 280 tot 300°C, dan zal je pizza ongeveer 4 à 5 minuten nodig hebben tot hij klaar is. Wanneer je een houtoven gebruikt op 400°C dan heeft je  pizza slechts 90 seconden nodig. Echter, niet alle ovens kunnen zulke hoge temperaturen halen. Je stelt je oven dan in op de maximale temperatuur en maak gebruik van een pizzasteen. Een pizza bak je best zo heet en zo kort mogelijk.

Q2: Hoe maak je een pizzaoven?

Een echte pizzaoven wordt altijd uit steen of roestvrij staal gemaakt. Deze laatste heeft heel wat aan populariteit gewonnen omdat hij veel lichter is dan de traditionele stenen oven die tot wel 100 kg kan wegen. De stenen oven wordt volledig met de handgemaakt door een koepel te bouwen op een betonnen vloerplaat.

Daarna wordt de koepel bedekt met een andere laag stenen om hem de mooie vorm te geven en te egaliseren. Vervolgens wordt er voor een deurtje gezorgd zodat de oven kan worden afgesloten. Een rookkanaal bovenop de koepel om de rook efficiënt af te voeren maakt de pizzaoven compleet.

 

Q3: Hoe werkt een pizzaoven?

Een traditionele pizzaoven opstoken gaat niet zomaar vanzelf, je neemt er best je tijd voor. Je start met het maken van een vuur aan de achterkant van de oven door klein hout of aanmaakhout te gebruiken. Wanneer het vuur goed brandt kun je grotere houtblokken toevoegen om hitte te creëren.

Deze hitte stijgt op en gaat via de koepel naar het rookkanaal waar lucht wordt aangezogen. Je zou kunnen stellen dat het vuur als het ware beweegt langs de rand van het plafond. Daarom is de hoogte van deze koepel ook heel belangrijk. Hoe lager deze is, hoe dichter de hitte van het vuur over je pizza valt. Daarom heeft een pizza in een traditionele houtoven ook maar 90 seconden nodig voor hij klaar is. 

 

Q4: Hoe bak je een pizza in de oven?

Er zijn drie zaken die heel belangrijk zijn om de beste pizza te bakken. Zo gebruik je best een dunne bodem zodat het pizzadeeg snel zal garen. Je kunt ook beter niet overdrijven met toppings en probeer zoveel mogelijk ingrediënten te vermijden die veel vocht bevatten. Bak je pizza steeds snel en op de maximale temperatuur. Wanneer je oven maar 250 of 300°C haalt, dan kun je een pizzasteen gebruiken om toch je pizza perfect te bakken. Laat de oven en de pizzasteen altijd voldoende voorverwarmen zodat de steen alle hitte heeft kunnen opslaan om je pizza direct te beginnen bakken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES