5 Beste Snijplanken Test van 2024

 

Snijplanken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde elementen zijn ondertussen helemaal onmisbaar geworden in de keuken. Daartoe behoort zeker en vast een degelijke en duurzame snijplank. Je zult versteld staan van de enorme verscheidenheid aan snijplanken die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn. Neem daarom zeker eens een kijkje naar onze koopgids alvorens je een snijplank gaat aankopen. Je kunt uiteraard ook altijd doorklikken naar onze top 3 van beste snijplanken. Zo behoort de Joseph Joseph Index tot de beste 3 snijplanken omwille van de gebruiksvriendelijkheid en de degelijkheid ervan. De set bestaat uit 4 verschillende snijplanken die elk een andere kleur gekregen hebben. Zo kun je een plankje gebruiken om vlees te snijden en een ander plankje om groenten te snijden. De Imperial Kitchen Bamboe 30x30x4cm snijplank is zeker een waardig alternatief te noemen. Het is een bijzonder stevige snijplank die uit mooi duurzaam bamboe hout gemaakt werd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Snijplanken (Reviews) van 2024

 

Welke keuken is compleet zonder een goede snijplank? Als je kookt heb je diverse ingrediënten die je moet snijden en daar heb je een snijplank voor nodig. Je kunt tegenwoordig setjes vinden waarbij je een snijplank hebt voor elk ingrediënt of je koopt gewoon 1 stevige snijplank waarop je alles snijdt. Kies uit de 5 hieronder de beste snijplank voor jouw keuken.

 

1. Joseph Joseph Index Snijplankenset In Houder 4 Stuks

 

De Joseph Joseph Index Snijplankenset – In Houder – 4 Stuks – Zilverkleurig maakt koken gemakkelijker en leuker. Dit product is een vijfdelige set en bestaat uit een zilverkleurige houder met 4 snijplanken.

De snijplanken zijn van Polypropyleen en hebben een rechthoekige vorm. Elke snijplank heeft zijn eigen snij bereiding of hygiëne code: de blauwe snijplank is voor visproducten, de groene snijplank is voor groente, de witte snijplank is voor gekookte producten en de rode snijplank is voor vleesproducten.

Door met de verschillende snijplanken te werken voorkom je kruisbesmetting en werk jij hygiënischer. De snijplanken zijn vaatwasmachinebestendig en zullen mooi staan in de houder op je keukenaanrecht. Als je de reviews leest, dan zijn de meeste kopers tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Het heeft daarnaast ook een fraai design. Sommige kopers vinden de kwaliteit van dit product minder en het is onhandig in gebruik.

Het populairste product van onze lijst is deze set snijplanken. Je krijgt er meteen ook een houder bij en elke plank heeft een verschillende kleur zodat je ze voor andere ingrediënten kunt gebruiken.

 

Voordelen: 

Verschillende planken: de set bevat 4 planken in verschillende kleuren zodat je vlees, groenten, vis en gekookte producten apart kunt snijden om kruisbesmetting te voorkomen.

Veilig en makkelijk: de planken zijn vrij van BPA en worden geleverd met een houder waar je ze makkelijk in kunt zetten. Bovendien kun je ze in de vaatwasser plaatsen om ze schoon te maken.

Design: je kunt makkelijk de juiste snijplank terugvinden dankzij de symbolen die weergegeven worden. De planken gebruiken een tabblad principe om ze makkelijk uit te nemen en terug op te bergen.

 

Nadelen:

Krassen: de planken zijn gemaakt van kunststof en vertonen vlug krassen als je ze geregeld gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Imperial Kitchen Snijplank bamboe 30x30x4cm

 

De Imperial Kitchen  bamboe 30x30x4cm is een mooie en stevige snijplank. Je kunt deze snijplank gebruiken om diverse dingen erop te snijden. Het is gemaakt van bamboe en is stevig doordat het 4 cm dik is.

Dit product kan je niet in de vaatwasmachine zetten en moet je dus met de hand wassen. Doordat de snijplank van hout is, heeft het een elegante uitstraling. Dit product zal zeker mooi staan op jouw keukenaanrecht.

Jammer genoeg kun je het niet ophangen, maar het heeft wel een handgreep die het gemakkelijk maakt om het te gebruiken. De meeste kopers zijn tevreden met dit product en geven positief advies hiervoor.

Het is van goede kwaliteit en handig in gebruik. Daarnaast heeft het een fraai design dat gelijk opvalt. Sommige kopers vinden het formaat van dit product te klein en vinden dat het geen aantrekkelijke uitstraling heeft.

Imperial Kitchen maakt deel uit van de beste merken op het vlak van keukenmateriaal. Deze plank is gemaakt van bamboe en zorgt voor een elegante uitstraling wanneer je het in de keuken gebruikt.

 

Voordelen: 

Gewicht: De plank is dik genoeg waardoor het zwaarder is van gewicht. Dit zorgt ervoor dat de plank niet makkelijk verschuift tijdens gebruik.

Duurzaamheid: de plank heeft een lange levensduur en vertoont na enkele jaren nog altijd geen of weinig krassen en barsten.

Materiaal: de plank is gemaakt van bamboe. Bamboe is hard maar veilig voor scherpe messen. Het is ook nog eens hygiënisch en zorgt voor een meerwaarde aan je interieur.

 

Nadelen:

Formaat: de plank zal voor sommige mensen te klein zijn en niet genoeg ruimte bieden om vele ingrediënten op te snijden.

Pannen: de plank is niet geschikt om warme pannen of potten op te plaatsen, dit kan zorgen voor afdrukken in de plank die je niet meer kunt verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. GS Quality Products Snijplank 4 stuks Flexibel 

 

De Snijplank – 4 stuks – verschillende kleuren kan handig zijn om in de keuken te gebruiken. De snijplanken zijn rechthoekig van vorm en zijn gemaakt van kunststof.

Dit product heeft 4 verschillende kleuren voor het snijden van verschillende ingrediënten zoals: de groene kleur voor groente, de blauwe kleur voor vis, de rode kleur voor rund en de gele kleur voor kip.

Door het gebruiken van verschillende snijplanken voor je ingrediënten ga je op een hygiënische manier te werk. De snijplanken hebben een antislip laag, waardoor ze niet steeds zullen schuiven bij het snijden van je ingrediënten. Dit product is gemakkelijk te onderhouden doordat je het in de vaatwasmachine kunt zetten.

Hoewel dit vanwege de prijs lijkt op een snijplank aanbieding, is een groot deel van de kopers ontevreden met dit product. Het blijkt een slechte kwaliteit te hebben, want het is niet duurzaam. Enkele kopers zijn toch wel tevreden met dit product.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs dan ben je bij de snijplanken van GS Quality Products aan het juiste adres. De planken hebben elk een verschillende kleur en zijn bedoeld om verschillende ingrediënten op te snijden.

 

Voordelen: 

Verschillende planken: deze set bevat vier planken met elk een andere kleur die geschikt zijn om verschillende ingrediënten zoals vis, vlees, groente en gebakken voedsel op te snijden.

Antislip: de planken zijn voorzien van een antisliplaag zodat het voedsel en de plank niet kan verschuiven wanneer je het in stukjes aan het snijden bent.

 

Nadelen:

Te dun: voor enkele kopers zijn de planken te dun en dus niet geschikt om veel op te snijden. De kwaliteit is voor sommige kopers ondermaats want de planken lijken eerder op placemats. Het is beter om ze te wassen met koud water want met warm water komen er kreukels in. Sommige messen zullen er ook door snijden waardoor je het aanrecht kunt beschadigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Daloplast Snijplank Basic set a 4 st 25x15cm

 

Met de Daloplast Snijplanken Anita – set 4 stuks kun je nu elke dag verschillende ingrediënten snijden op aparte snijplanken. De snijplanken zijn gemaakt van het materiaal Polyetheen en hebben een rechthoekige vorm.

Deze set bestaat uit snijplanken die elk een andere kleur hebben. De kleur geeft een onderscheid aan waarvoor ze gebruikt kunnen worden. De rode kleur is geschikt voor vlees en de gele kleur kun je gebruiken voor gevogelte.

Op de blauwe snijplank kun je vis snijden en op de groene snijplank kun je groente snijden. Dit product kun je gemakkelijk onderhouden want het kan in de vaatwasmachine geplaatst worden.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reacties te lezen over dit product. De kopers vinden dit een top product en zijn tevreden ermee. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Daarnaast heeft het ook een fraai design.

Net als bij de meeste andere producten bevat deze set van Daloplast ook 4 snijplanken. Ze hebben elk een andere kleur zodat je ze kunt gebruiken om verschillende soorten voedsel op te snijden.

 

Voordelen: 

Onderhoud: je kunt de planken eenvoudig schoonmaken door ze in de vaatwasser te steken. Bovendien absorberen de planken geen sappen van voedsel en zijn ze zelfs geschikt om in de magnetron te plaatsen.

Gebruik: de set bevat 4 snijplanken in verschillende kleuren die geschikt zijn voor verschillende soorten voedsel. De planken beschadigen de scherpe kant van de messen niet.

Gewicht: de planken zijn licht van gewicht waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen.

 

Nadelen:

Geen houder: de planken worden geleverd zonder houder waardoor het iets moeilijker wordt om de planken op te bergen. Je zult ze moeten bewaren in een lade van de keukenkast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hendi GN 1/1 Rubberwood Snijplank

 

De Hendi GN 1/1 Rubberwood is rechthoekig van vorm en heeft een apart design. Dit is een stevige snijplank, omdat het van hout gemaakt is en ook nog 5 cm dik is. Je kunt dit product gemakkelijk reinigen door het te wassen met zeep en water.

Het heeft aan beide kanten handgrepen, wat het gemakkelijk maakt om het te verplaatsen. Verder ziet dit product er mooi en elegant uit. Het zal zorgen voor een unieke uitstraling van jouw keuken.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope snijplanken, maar is het de prijs wel waard. Volgens de review die te lezen is, is de koper zeer tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit, want het is stevig. Daarnaast heeft het ook een fraai design. Het enige minpuntje is dat het zwaar is, waardoor je het niet gemakkelijk kunt optillen.

Deze stevige snijplank kun je makkelijk verplaatsen dankzij de handgrepen en toont ook mooi in je keuken. De plank is stevig en is eenvoudig om schoon te maken.

 

Voordelen: 

Formaat: de plank is groot genoeg om twee verschillende ingrediënten naast elkaar te snijden. Dit maakt het makkelijk om meerdere soorten voedsel tegelijk te snijden.

Stevig: door het zware gewicht blijft de plank goed liggen op het aanrecht. Bovendien is het product gemaakt van rubberwood voor een betere duurzaamheid.

Onderhoud: je kunt de plank eenvoudig schoonmaken met water en zeep, het is echter niet geschikt om in de vaatwasser te plaatsen.

 

Nadelen:

Gewicht: de plank valt nogal zwaar uit vanwege het materiaal en de dikte. Voor oudere personen met weinig kracht in hun armen en handen zal dit een minpunt zijn omdat ze het niet eenvoudig kunnen verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Snijplanken koopgids

 

Een snijplank heb je nodig in de keuken zodat je de keuken zelf niet beschadigt wanneer je ingrediënten in stukken wilt snijden. Maar snijplanken kunnen van verschillend materiaal gemaakt zijn, wat is nu het beste? Hoe makkelijk zijn ze om te onderhouden en hoe groot mogen ze zijn? De hardheid speelt ook een rol en de prijs natuurlijk ook.

Soorten snijplanken

Een snijplank kan van verschillende materialen gemaakt zijn, we vergelijken even de meest voorkomende. Als je op zoek bent naar aanbevelingen is het best om online reviews op te zoeken van goede producten.

Houten snijplanken komen het meeste voor samen met planken van kunststof. Het is een hele goede keuze want je messen kunnen niet bot worden door hier op te snijden want ze zijn harder dan de snijplank zelf. Dit type snijplank is niet geschikt voor de vaatwasser maar kan wel makkelijk met de hand schoongemaakt worden. Je hoeft het gewoon af te spoelen met koud water en laten drogen. Heet water is niet aanbevolen want dan kan het hout krimpen.

Ook snijplanken van kunststof komen veel voor. Ook dit materiaal is goed voor de messen want de stalen messen zijn scherper dan de kunststof. Dit type snijplank is duurzaam en je kunt ze dus lang gebruiken. Er kunnen echter meer bacteriën achterblijven op kunststof dus het is heel belangrijk dat je het grondig schoonmaakt na gebruik. Om kruisbesmetting te voorkomen kun je verschillende kleuren gebruiken voor verschillende producten.

Tenslotte kun je ook nog glazen of stenen snijplanken kopen. Deze komen minder vaak voor maar hebben het grote voordeel dat ze eenvoudig zijn om te reinigen. Ze zijn krasbestendig maar kunnen ook sterker zijn dan staal dus je messen kunnen sneller bot worden. Ze hebben meestal wel een aantrekkelijk design dus je kunt het zelfs gebruiken om voedsel mee te presenteren.

 

Een snijplank onderhouden

Het onderhoud van een snijplank is belangrijk, zo blijven ze langer nuttig en hoef je niet te vlug een nieuwe snijplank te kopen. Je snijplank grondig schoonmaken zorgt ook voor een betere hygiëne. Je verwijdert namelijk mogelijke bacteriën die op de snijplank zitten en voorkomt zo ziektes en infecties.

Het is aanbevolen om een snijplank niet in de vaatwasser te plaatsen. Houten snijplanken zeker niet want deze zwellen op door het gebruik van te warm water. Houten snijplanken kun je gewoon afspoelen met koud of lauw water en, indien je dat wilt, een beetje afwasmiddel. Deze snijplanken mogen ook ingewreven worden met olie om de plank glad te houden en zodat de bacteriën er minder snel blijven aanhangen.

Snijplanken gemaakt van kunststof, glas of steen maak je beter schoon met een borstel en warm water. Ook hier kun je een beetje afwasmiddel gebruiken. Om de snijplanken te laten drogen is het voor alle soorten aangeraden om ze rechtop te zetten. Zo circuleert de lucht beter rondom de snijplank en droogt het sneller.

Na het schoonmaken is het mogelijk dat de plank nog niet verlost is van vieze geurtjes. Een goed middel om geuren te verwijderen is de plank met het vruchtvlees van een citroen bewerken en daarna even afspoelen met water of zelfs een beetje afwasmiddel. Blijft er nog altijd geur over op je plank, dan zul je tot sterkere middelen moeten overgaan.

Hoe hard, hoe groot, hoeveel kosten ze

De grootte van een snijplank hangt af van de grootte van je keuken en waarvoor je de plank zult gebruiken. Als je dagelijks eten klaarmaakt voor je gezin dan komt een grote snijplank of een set van snijplanken zeker van pas. Als je het slechts af en toe gebruikt dan kan je gerust een kleine snijplank kopen.

De hardheid van een snijplank heeft een gevolg voor je messen. Als je niet wilt dat je messen vlug bot worden dan koop je best een snijplank waarvan het materiaal zachter is dan het materiaal van je messen. Denk maar aan hout of kunststof. Een snijplank van glas of steen is meestal harder dan je messen en daardoor worden ze vlugger bot.

Sommige materialen zijn beter bestand tegen hitte als andere. Een houten snijplank kun je niet afwassen met heet water want dan zal het krimpen. De rest van de materialen heeft geen probleem met heet water.

De prijs van een snijplank hangt af van de grootte, het materiaal en de hoeveelheid. Een set snijplanken kan meer kosten dan een enkele snijplank. Het kan ook andersom zijn, afhankelijk van de kwaliteit van de producten. Online kun je vele aanbiedingen vergelijken om een goede aanbeveling te vinden voordat je overgaat tot een beslissing.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES