5 Beste Pannen Test van 2024

 

Pannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je graag en regelmatig kookt dan weet je ondertussen al dat een degelijke pan zo goed als onmisbaar is. Toch is er binnen dit segment heel wat onderscheid te noteren op vlak van formaat, designs, warmtebron en prijs. Om de keuze voor jou enigszins zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te houden, zijn we dan ook op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Le Creuset Braadpan Signature die meteen in het oog springt vanwege zijn unieke kersenrode design. Daartegenover staat de BK Fortalit braadpan Ø 28 cm vervaardigd uit een combinatie van staal en emaille. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Pannen (Reviews) van 2024

 

Om koken zo prettig als mogelijk te maken, heb je wel de juiste accessoires en attributen nodig. Denk daarbij aan de juiste apparaten en kookgerei als pannen, lepels, etc. Het is dan ook van belang dat je pannen hebt waarmee je met gemak kunt koken en die je gemakkelijk kunt schoonmaken daarna. Bekijk de opties hieronder, om te kiezen voor de beste pan.

 

1. Le Creuset Braadpan Signature Kersenrood – ø 28 cm / 6.7 Liter – Le Creuset Signature

 

Of je met de “Le Creuset Signature” braadpan ook meteen voor één van de goedkope pannen uit het rijtje kiest, valt te betwijfelen. Echter, afgaande op de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren, lijkt deze kersenrode Creuset pan alvast tot de populairste toppertjes binnen dit segment te behoren. Kortom, de moeite waard om de braadpan even aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo kent de pan alvast een doorsnede van 28 cm wat resulteert in een aanzienlijke netto capaciteit van maar liefst 6,7 liter. Dit maakt de Creuset braadpan alvast voldoende ruim en uitermate handzaam voor middelgrote tot grote huishoudens. Maar er is natuurlijk nog veel meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt de pan vooral uit duurzaam geëmailleerd gietijzer te zijn vervaardigd; een duurzame materiaalsoort die in staat is om de warmte goed vast te houden zodoende een gelijkmatig verdeelde garing te beogen.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een multifunctioneel karakter waarbij deze pan geschikt is om op eender welke warmtebron te worden gebruikt, zelfs een inductie fornuis. Na het koken kun je de pan overigens makkelijk in de vaatwasser plaatsen wat je niet alleen een lastig karweitje maar meteen ook extra tijd bespaart. Kortom, een toppertje maar jammer genoeg wel met een bepaald prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de braadpan kent een diameter van 28 cm wat resulteert in een ruime capaciteit van 6,7 liter wat de pan geschikt maakt voor 6 à 7 personen.

Materiaal: de pan is vervaardigd uit duurzaam geëmailleerd gietijzer en is daardoor niet alleen in staat om de warmte goed vast te houden maar garandeert daarnaast ook een gelijkmatige warmteverdeling.

Warmtebron: de pan kan op eender welke warmtebron worden geactiveerd gaande van elektrisch tot gas, halogeen, keramisch en zelfs inductie. Dit kan worden aangevuld met het positieve gebruik ervan in de oven.

Onderhoud: na gebruik kun je de pan zonder problemen door de vaatwasser laten reinigen.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BK Fortalit braadpan Ø 28 cm / 4L – emaille – inductie // BK braadpan

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een stevige braadpan of wil je gewoon een nieuwe pan kopen om je bestaande assortiment verder uit te breiden? Dan raden wij jou aan om dit toppertje van het bekende en populaire merk BK eens even onder de loep te nemen. Afgaande op de online reviews én de bijbehorende gemiddelde eindscore van maar liefst 4,6 sterren, durven we stellen dat je met deze pan wel degelijk voor het neusje van de zalm kiest.

Zo wordt de BK Fortalit braadpan gekenmerkt door een ruime diameter van 28 cm wat resulteert in een inhoud van maar liefst 4 liter. Toch kun je hetzelfde model nog in tal van andere – kleinere of grotere – formaten bekomen waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. 

De braadpan met bijbehorend deksel is vervaardigd uit een combinatie van staal en emaille en kan bijgevolg op eender welke warmtebron gehanteerd worden; zelfs inductie behoort tot de vele optiemogelijkheden. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast kan de braadpan ook perfect in de oven worden geplaatst tot op een temperatuur van maximaal 230ºC. Na gebruik laat je de pan – inclusief deksel – gewoon door de vaatwasmachine reinigen wat je niet alleen een lastig klusje maar ook wat extra tijd bespaart. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van vetstof aan te raden is zodoende aanbranden te vermijden.

 

Voordelen:

Onderhoud: de BK Fortalit braadpan met deksel kan na gebruik perfect in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Ovenbestendig: de pan blijkt ook nog eens ovenbestendig te zijn tot op een temperatuur van maximaal 230ºC.

Warmtebron: de braadpan is vervaardigd uit staal en wordt aangevuld met een emaille deksel; wat betekent dat het geheel op vrijwel eender welke warmtebron kan worden gebruikt.

Gebruiksgemak: net zoals de bekende Tefal pannen, is ook deze BK Fortalit braadpan voorzien van alle comfort. We denken hierbij aan de stevige handgrepen aan de pan en het aparte handvat ter hoogte van het deksel.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommige klanten misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BK Easy Induction Grillpan 26×26 cm speciaal voor inductie

 

De BK Easy inductie grillpan is een duurzaam en kwalitatief product. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en je kunt het ook in de oven gebruiken tot ongeveer 160 graden Celsius.

Het heeft een sterke coating waardoor het bijna onmogelijk is om je gerecht te laten aanbranden. Het heeft een handige en gemakkelijke handgreep. Met dit product kun je de lekkerste gerechten maken zoals een heerlijke biefstuk of vis grillen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een pan aanbieding en dat kun je merken aan de beoordelingen die er zijn geplaatst. Het grootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en handig in gebruik.

Dit product heeft ook een redelijke prijs. Het heeft een goede antiaanbaklaag waardoor niets aanbrandt en je krijgt mooie grillstrepen op je ingrediënten.

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die koken op inductie. Deze pan van BK kan dan ook een echte aanwinst zijn. Uit de reacties die overwegend positief zijn, kunnen we afleiden dat het zeker één van de populairste producten uit onze lijst is. Laten we de voor- en nadelen ervan even grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Warmtebron: naast inductie, is het ook mogelijk om deze pan op een keramisch of halogeen vuur te gebruiken. Kortom er zijn voldoende mogelijkheden.

Formaat: deze pan heeft een afmeting van 26 x 26 cm en is daardoor vrij groot. Dit maakt de pan echt optimaal om te gebruiken in grote gezinnen.

Aankoopprijs: als je liever niet zoveel geld uitgeeft voor een product van een degelijke kwaliteit dan hoef je zeker deze pan eens te bekijken. Het beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere producten die we in onze lijst vermeld hebben.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van dit product. Dit maakt het zelfs voor ons enorm lastig om eventuele minpunten te ontdekken en deze mee te delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. WMF CeraDur Profi Koekenpan 28 cm

 

De WMF CeraDur Profi koekenpan heeft een diameter van 28 cm. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen zoals elektrisch, halogeen, gas, keramisch en zelfs inductie.

Het is gemaakt van roestvrij staal en is duurzaam. Met deze pan kun je de eenvoudigste gerechten maken zoals roereieren, pannenkoeken, roer groente en nog veel meer. Het heeft een antiaanbaklaag waardoor je ingrediënten niet aanplakken. Verder is het gemakkelijk om deze pan te reinigen.

Er staat tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven voor dit product. De koper is tevreden met dit product en geeft er positief advies over, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Het is een pan die je gemakkelijk kunt reinigen. De pan is niet goedkoop, maar is wel kwalitatief en duurzaam. Koken met deze pan is gemakkelijk en gezond, want je hebt maar een beetje vet nodig.

Als je echt op zoek bent naar een topproduct dan kunnen wij jou eventueel deze pan van het merk WMF aanraden. Beide kopers hebben namelijk niets dan lof over dit product. Je kunt het gebruiken op verschillende warmtebronnen en is ideaal voor grote gezinnen. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

 

Voordelen:

Formaat: de pan heeft een doorsnede van maar liefst 28 cm en is daardoor werkelijk geschikt om in grote gezinnen te gebruiken.

Warmtebron:  je kunt de pan op alle warmtebronnen gebruiken zoals keramisch, gas en halogeen. Ook inductie behoort tot de mogelijkheden.

Gebruiksvriendelijk: de pan is voorzien van een antiaanbaklaag die het ook gemakkelijker maakt om de pan uiteindelijk te reinigen. Dankzij de antiaanbaklaag hoef je helemaal niet zoveel vet te gebruiken.

 

Nadelen:

Ook hier merken we dat de kopers volledig overtuigd zijn van deze pan. Zij vinden dat er helemaal geen minpunten aan dit artikel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan 28 cm

 

Met de Buyer STEEL FRY pan kun je echt genieten van koken. Het is een multifunctionele pan, waarmee je diverse heerlijke gerechten kunt maken. Voor het grillen van je vlees of voor het wokken van je groente.

Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is duurzaam. Dit product heeft een diameter van 28 cm en is 2,17 kg zwaar. De pan warmt snel op en geeft een mooie gebakken rand aan je ingrediënten.

Voor dit product staat er ook maar 1 review geschreven. De koper is, op enkele minpunten na, tevreden met dit product. Het is duurzaam en het is van goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en heeft ook een goede prijs.

Een minpunt is dat dit product zwaar is en dat je zelf een antiaanbaklaag moet maken. Doordat het zwaar is wordt het optillen van de pan tijdens het roerbakken wel een karwei.

DeBuyer is misschien niet meteen één van de bekende merken toch is het voor deze koper echt een grote aanwinst geweest. De pan heeft een doorsnede van 28 cm en is daardoor zeker één van de grotere pannen. Bovendien ziet het model er heel neutraal maar ook heel erg elegant uit. Hierdoor past het zeker in elke keuken.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het is zeker en vast niet één van de duurdere apparaten en dit kan door heel wat personen dan ook gewaardeerd worden.

Gebruiksgemak: de pan kan in een mum van tijd opgewarmd zijn en is gemaakt uit roestvrij staal.

 

Nadelen:

Warmtebron: deze pan kun je enkel en alleen op inductie gebruiken. Je hebt dus net iets minder mogelijkheden in vergelijking met sommige andere pannen uit onze lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pannen koopgids

 

In elk huishouden heb je wel pannen nodig en natuurlijk wil je ook van de beste pannen die er zijn, kunnen genieten. Dat kun je doen door de pannen met elkaar te vergelijken en een goede keuze te maken. In dit artikel helpen we jou daarmee door enkele belangrijke punten te bespreken.

 

 

Prijs

De prijzen van pannen kunnen heel verschillend zijn, want de prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt het ervan af waarvan zo een pan is gemaakt en hoe groot de pan is. Een pan kan van hetzelfde materiaal gemaakt zijn en dezelfde afmetingen hebben, maar omdat het van twee verschillende merken zijn, zal de prijs toch nog verschillen. Dan heb je ook het geval dat je dezelfde pan bij twee verschillende aanbieders kan zien voor een andere prijs.

Daarom is het belangrijk dat je eerst goed uitkijkt om zo een pan aanbieding tegen te komen. Op zo een manier hoef je niet meer geld uit te geven dan het nodig is. Een heel goede manier om tegenwoordig uit te kijken naar producten, is door ze online te bezichtigen. Je kunt zelfs online bestellen en bij sommige webshops wordt het product tot aan huis geleverd tegen een kleine vergoeding of soms geheel gratis.

 

Type

Het type pan die je nodig hebt, hangt helemaal ervan af wat je wilt koken. Niet alle ingrediënten of gerechten kunnen in alle pannen gemaakt worden. Met de diverse aanbiedingen en functies van de pannen, zal het onwaarschijnlijk zijn dat je maar 1 pan in huis hebt. Je hebt verschillende typen pannen die je kunt onderscheiden. Enkele van deze pannen zijn: koekenpannen, braadpannen, sauteerpannen, steelpannen, stoofpannen, wokpannen, vispannen, grillpannen etc. De koekenpannen zijn ideaal voor het bakken van heerlijke pannenkoeken.

Met de braad- of stoofpannen kun je alle soorten vlees heerlijk stoven of braden. De sauteerpannen of steelpannen zijn ideaal voor het maken van lekkere sauzen of puree. In de wokpannen kun je heerlijke wokgerechten maken van verse groente of gebakken rijst. De vispannen zijn ideaal voor het bakken van vis en de grillpannen voor het grillen van vlees.

 

Materiaal

Behalve dat je verschillende typen pannen hebt, kun je ook een onderscheid maken in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Enkele materialen zullen hier besproken worden. Er zijn pannen die gemaakt worden van roestvrij staal. Deze pannen zijn duurzaam en gemakkelijk om schoon te maken. Afhankelijk van de steel kunnen deze pannen gewoon in de oven en vaatwasmachine gebruikt worden. Pannen die gemaakt zijn van geëmailleerd gietijzer worden langzaam heet en zijn ideaal voor het langzaam stoven van vlees.

De geëmailleerde laag is duurzaam en geeft niet af. Je kunt zo een pan in de vaatwasmachine en oven plaatsen. Alleen zijn deze pannen wel erg zwaar in vergelijking met andere pannen. De aluminium pannen zijn licht van gewicht en behoren tot de goedkope pannen. Een nadeel van deze pannen is dat het voedsel een andere kleur en bittere smaak kan krijgen.

 

Waarop je moet letten

Voordat je nieuwe pannen gaat aanschaffen is het aangeraden om eerst een inventaris op te maken van de pannen die je al thuis hebt. Welke zijn aan vervanging toe en welke ontbreken uit jouw collectie die je graag zou willen hebben? Als je nieuwe pannen gaat aanschaffen, houdt dan ook rekening met de kookplaat waarop je het gaat gebruiken.

Sommige kookplaten, zoals de gaskookplaten zijn voorzien van een ijzeren frame. Ga dus na als de pan goed op de brander zal passen van de kookplaat. Denk vooral aan wokpannen die een ronde bodem hebben. Overweeg ook welke pannen je graag met een deksel wilt hebben. Het is zeker aangeraden om te kiezen voor een deksel dat van glas is gemaakt, zodat je het kookproces in de gaten kunt houden.

 

Onderhoud

Als je verschillende soorten pannen hebt, dan zal je ze ook verschillend moeten gebruiken en onderhouden. Een goed voorbeeld hiervan is een pan die voorzien is van een antiaanbaklaag. In zo een pan kun je het best koken met een plastieken lepel of een lepel die ook voorzien is van een antiaanbaklaag. Op zo een manier voorkom je dat de pan beschadigd raakt.

Hoe meer zo een pan beschadigd raakt, hoe meer de antiaanbaklaag zal verdwijnen. Je zult dan merken dat de pan niet meer zo functioneel is als voorheen. Een ander punt is het afwassen van een pan. Sommige pannen moet je het liefst met de hand afwassen, maar dan heb je ook pannen die je in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Als je een pan met de hand gaat wassen, is het een aanbeveling dat je niet met bijtende middelen te werk gaat.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES