5 beste Crème Brûlée Branders Test van 2022

Laatste update: 26.09.22

 

Beste crème brûlée branders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je graag in de keuken staat om allerlei lekkere dingen te bereiden, dan moet je zeker ook over een crème brûlée brander beschikken. Je gebruikt hem niet alleen om je desserts af te werken maar hij is ook heel handig voor diverse toepassingen buiten de keuken. We hebben voor jou 3 branders uitgezocht die ons wel boeiend leken om even te vergelijken. Zo merk je dat de Westmark crème brûlée brander gemaakt is uit kunststof en met 1 hand kan worden bediend. Daarnaast zie je de Hendi crème-brûlée brander die meteen wordt geleverd met een gasbus zodat je onmiddellijk van start kunt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste crème brûlée branders (Reviews) van 2022

 

Als enthousiaste thuiskok of als professionele kok heb je een crème brûlée brander nodig die je kunt gebruiken voor meerdere bereidingen. Wanneer je graag desserts maakt en/of bakt is dit zeker één van je populairste hulpstukken in de keuken. Kies je voor een brander die je kunt navullen of heb je liever een professionele crème brûlée brander? We hebben 5 toppers geselecteerd om aan jou voor te stellen. Neem de tijd om ze eens te bekijken en kies er dan de beste crème brûlée brander uit waarvan je denkt dat hij het meest doeltreffend zal zijn voor jou gebruik.

 

1. Westmark crème brûlée brander kunststof

 

Westmark is een Duits bedrijf dat wordt beschouwd als het beste merk voor handige keukentools. Ze ontwerpen, produceren en geven deskundig advies over hoe je het maximum haalt uit hun uitgebreide aanbod keukenhulpjes. Bovendien is het merk ISO-gecertificeerd, wat bewijst dat ze hun beloften waarmaken.

Deze crème brûlée brander is gemaakt uit kunststof met een zwart en zilverkleurige afwerking. De verstelbare vlam van dit toestel zorgt er trouwens voor dat je een perfect krakend gekaramelliseerd laagje op je crème brûlée kunt maken. De brander meet 8 x 6 x 14,2 cm en ligt heel comfortabel in de hand. Daarnaast is hij  vlot met één hand te bedienen zodat je je andere hand vrij hebt voor iets anders.

Het apparaat kan worden nagevuld met butaangas dat niet in deze verpakking wordt meegeleverd. Hij heeft trouwens een veilig kinderslot waardoor ongelukjes worden vermeden. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze brander kan gemakkelijk met één hand worden bediend wat wel handig is wanneer je nog met iets anders bezig bent.

Navulbaar: het toestel kan worden nagevuld met butaangas dat wel apart moet worden bijgekocht.

Regelbaar: de vlam van deze brander is regelbaar waardoor je hem kunt afstellen op een sterkere of een mindere vlam.

Afmeting: door zijn afmeting van 8 x 6 x 14,2 cm en zijn handige grip ligt hij zeer goed in de hand.

 

Nadelen:

Gasvulling: het is niet helemaal duidelijk of je een gasvulling in de crème brûlée brander moet stoppen of als je hem moet opvullen met een spuitbus voor aanstekers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hendi crème-brûlée brander inclusief gasbus met ontstekingsmechanisme

 

De superhandige crème brûlée brander van Hendi is gemakkelijk in gebruikt omdat hij enkel bestaat uit een branderkop die je heel eenvoudig op een gasbus kunt bevestigen. Eénmaal de gasvulling leeg is, dan kun je  gewoon de branderkop op een andere vulling plaatsen. Het formaat van de brander met de gasvulling inbegrepen is 19 x 25 x 6,5 cm.

Hij kan bovendien onder elke hoek worden gehouden zonder dat de vlam gaat sputteren, zelfs wanneer je hem ondersteboven gebruikt. De brander kan trouwens vlot worden aangestoken door middel van de piëzo-ontsteking. Daarnaast zorgt de helder blauwe vlam ervoor dat je je desserts perfect kunt afwerken. Deze vlam kan gemakkelijk worden afgesteld waardoor het apparaat  ook voor verschillende andere toepassingen kan worden gebruikt. 

De bijgeleverde gasvulling heeft een inhoud van 200 ml en kan overal in gespecialiseerde kookshops of online worden aangekocht. Hij valt bovendien in de laagste prijsklasse van onze top 5. Daarnaast tonen de reviews ons dat bijna alle klanten de aankoop van dit product aanraden.

 

Voordelen:

Navulling: de brander bestaat uit 2 aparte delen, de branderkop en een gasvulling. Hierdoor kun je de brander snel en eenvoudig op een andere de gasvulling draaien.

Regelbaar: de sterkte van de vlam kan heel precies worden afgesteld waardoor je hem voor diverse doeleinden kunt gebruiken.

Gebruiksvriendelijk: je kunt dit apparaat onder elke hoek gebruiken en zelfs ondersteboven. De vlam krijgt een constante toevoer van gas waardoor hij niet gaat flakkeren.

Afmeting: met de gasbus inbegrepen meet het toestel 19 x 25 x 6,5 cm. Doordat hij bestaat uit 2 delen kun je de brander losschroeven om hem op te bergen.

 

Nadelen:

Sluiting: de brander zou niet goed sluiten waardoor hij na afsluiting nog een tijdje blijft doorbranden en zelfs zou lekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Crème brûlée brander aansteker gasbrander vuurwerk aansteker

 

Deze crème brûlée brander van het merk Chefs Torch is de goedkope variant in onze selectie. Hij kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt onder andere om vuurwerk aan te steken of om de barbecue te doen branden.

Hij is bovendien de perfecte keukenhulp om je crème brûlée van een mooi krokant laagje karamel te voorzien. Daarnaast is hij ook heel geschikt voor de vele andere keukenbereidingen waarvoor je een brander nodig hebt. Hij is gemaakt uit kunststof en meet 3 x 12 x 5 cm waardoor hij echt een handig klein ding is.

Hij kan trouwens gemakkelijk worden bijgevuld en dankzij de verstelbare vlam kun je de fijnste meringues branden. Doordat dit apparaat een aan/uit blokkering heeft  is hij extra veilig wanneer kinderen in de buurt zijn. In de reviews zien we dat de klanten dit product een goede beoordeling gaven.

 

Voordelen:

Formaat: dankzij het kleine formaat van 3 x 12 x 5 cm is hij heel goed hanteerbaar en kan hij gemakkelijk worden meegenomen. 

Multifunctioneel: hij kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zowel in de keuken als buitenshuis om vuurwerk of de barbecue aan te steken.

Gebruiksgemak: de brander kan worden opgevuld met een spuitbus om gewone aanstekers te vullen.

Het prijskaartje: deze crème brûlée brander is een aanbieding met een goedkopere prijs bij aankoop van meerdere stuks.

 

Nadelen:

Foutieve productinformatie: een klant is niet tevreden over de productinformatie die wordt gegeven bij deze crème brûlée brander.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brander/Torch ‘Fuego’ Gefu voor het karameliseren, bruinen of gratineren

 

Deze professionele crème brûlée brander van het merk Gefu is een echte topper. Hij heeft een afmeting van 13 x 17,5 x 17,5 cm en hij heeft een fijne grip waardoor hij heel gemakkelijk te gebruiken is. Hij is van Duitse makelij en de uitstekende kwaliteit en functionaliteit zijn dan ook maar enkele van de vele positieve opmerkingen die in de reviews worden gemaakt. Hij werd trouwens beoordeeld met 5 van de 5 sterren.

De brander haalt moeiteloos een maximale vlamtemperatuur van 1300° C. Bovendien kan hij traploos worden geregeld zodat je hem zelfs voor de fijnste werkjes kunt gebruiken. Daarnaast wordt hij geleverd met een stevige houder om hem na gebruik gemakkelijk rechtop te plaatsen zodat je werkblad niet wordt beschadigd.

Deze crème brûlée brander kan worden opgevuld met een spuitbus met aanstekergas dat in de meeste winkels of webshops te koop is. Hij beschikt trouwens over een beveiliging waardoor hij ook veilig is voor kinderen. De brander is bovendien gemaakt uit roestvrijstaal waardoor je hem met een vochtige doek gemakkelijk kunt schoonmaken.

 

Voordelen:

Vermogen: door de hoge vlamtemperatuur van 1300° C wordt deze crème brûlée brander vaak gebruikt in professionele keukens.

Regelbaar: de brander kan traploos worden afgesteld zodat hij ook kan dienen voor de fijnste keukenwerkjes.

Staander: hij wordt geleverd met een handige houder waardoor je de brander na gebruik rechtop kunt plaatsen zodat je keukenblad niet beschadigd kan raken met brandplekjes.

Navulbaar: deze brander wordt nagevuld met een spuitbus met aanstekergas die je in de meeste winkels kunt aankopen.

 

Nadelen:

Prijzig: het enige dat we hier kunnen opmerken is dat deze brander nogal prijzig is waardoor hij ook meer wordt aangekocht voor professioneel gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MaestroTorch Crème Brûlée Brander Multibrander 3-Flame 

 

De brander van MaestroTorch is niet alleen handig, hij is ook heel mooi om te zien. Hij is afgewerkt met chroom in de kleur smokey grey. Deze brander wordt trouwens uitstekend beoordeeld in de reviews en hij kreeg dan ook het maximale aantal sterren.

De multifunctionele brander kan echt voor van alles worden gebruikt. Hij heeft bovendien een compact formaat en meet slechts 5,5 x 14 x 7,2 cm. Dit toestel is heel handig in de keuken om je favoriete gerechten af te werken maar je kunt er ook het haardvuur of de barbecue mee aansteken. De 3 vlampunten kunnen perfect worden afgesteld met de intensiteitsregelaar aan de onderkant van de brander.

Hij heeft bovendien een mooi houder waarin hij rechtop kan worden geplaatst en die tevens kan worden gebruikt om de intensiteitsregelaar gemakkelijk te bedienen. Deze brander is navulbaar met een spuitbus voor aanstekers. Dankzij de lock-functie blijft de vlam branden waardoor je de knop gewoon kunt loslaten.

 

Voordelen:

Design: deze mooie brander heeft een afwerking in chroom met een smokey grey kleur waardoor je hem gewoon op het aanrecht kunt laten staan of naast het haardvuur.

Afstelbaar: hij heeft 3 vlampunten die met een intensiteitsregelaar eenvoudig kunnen worden geregeld.

Gebruiksvriendelijk: hij is multifunctioneel en windproof waardoor je hem ook buiten kunt gebruiken om bijvoorbeeld de barbecue aan te steken.

Lock-functie: door de lock-functie moet je de knop niet ingedrukt houden om een constante vlam te hebben.

 

Nadelen:

Inhoud: we merken op dat deze crème brûlée brander slechts een inhoud heeft van 100 ml waardoor je hem misschien wat vaker moet opvullen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Crème brûlée branders Koopgids

 

Als je in de keuken bepaalde gerechten wil afwerken heb je soms een brander nodig. Een crème brûlée brander is niet alleen handig in de keuken, daarnaast komt hij ook voor verschillende andere doeleinden goed van pas. Sommige toestellen zijn navulbaar, andere dan weer niet. De meeste branders hebben bovendien nog enkele extra’s die het gebruik een stuk eenvoudiger maken. Neem even de tijd om de verschillende apparaten te bekijken en te vergelijken. Bij speciale aanbiedingen zijn de branders bovendien soms heel wat voordeliger wanneer je meerdere stuks aankoopt.

Wat is een crème brûlée brander

Een crème brûlée brander is eigenlijk een soort aansteker die heel erg lijkt op een gasbrander. Door de constante vlam van maar liefst 1300° C kun je de aansteker voor diverse toepassingen gebruiken waarvoor een hele hete vlam nodig is. Het gasreservoir van om en bij de 100 ml bevindt zich meestal in de handgreep. Doordat op die plaats het meeste gewicht zit is hij heel goed hanteerbaar en ligt hij comfortabel in de hand. 

Dankzij zijn handige formaat kun je hem gemakkelijk meenemen en je kunt hem ook gewoon op het werkblad plaatsen of in de lade opbergen waar hij niet te veel ruimte in beslag neemt. De meeste crème brûlée branders hebben bovendien een piëzo- of ontstekingsmechanisme waarmee je hem vlot kunt aansteken. Vaak wordt hij geleverd met een staander of een houder om hem rechtop te plaatsen zodat het werkblad niet beschadigd raakt.

 

Waarvoor wordt de crème brûlée brander gebruikt

Deze aansteker wordt in de keuken niet enkel gebruikt om het knapperige laagje karamel te bekomen op een lekkere custard. Daarnaast kan hij ook dienen voor de fijnere afwerking bij het maken van taartjes, zoals bijvoorbeeld om meringue te branden. Hij is bovendien handig om pluimvee van de laatste kleine pluimpjes te ontdoen en om paprika’s te branden zodat je ze gemakkelijk kunt ontvellen. Bij sommige gerechten moet de bovenlaag worden gegratineerd en mag de vulling niet heet worden, dan kun je eveneens gebruik maken van de crème brûlée brander.

Ook buiten de keuken is het een handig ding. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk het haardvuur in brand krijgen dankzij de constante en hoge vlamtemperatuur. Hij is de ideale hulp om kaarsen aan te steken en dan vooral buiten, waar je anders al snel je vingers gaat verbranden aan een flakkerende vlam. Daarnaast kan hij ook dienen om de barbecue te laten branden of om vuurwerk aan te steken. Er zijn zeker nog verschillende toepassingsmogelijkheden die je gaandeweg wel zult ontdekken.

 

Welke brandstof wordt gebruikt voor de crème brûlée brander

Een crème brûlée brander werkt op aanstekervloeistof of butaangas. De meeste apparaten kunnen worden bijgevuld en andere toestellen zijn wegwerp exemplaren die je gewoon dient te vervangen eens ze leeg zijn. Voor sommige branders heb je een aparte vulling nodig om in de handgreep te plaatsen.

Het is goed om even te controleren of je enkel de navulflacons van het eigen merk kunt gebruiken of misschien ook een andere vulling. Het overgrote deel van de branders kunnen echter gewoon worden aangevuld met een spuitbus met aanstekergas die over verschillende opzetstukjes beschikt zodat hij op jouw toestel past.

De extra functies bij een crème brûlée brander

Heel dikwijls beschikt een crème brûlée brander over enkele extra functies. Zo kun je bij sommige toestellen de vlam regelen waardoor je ook fijnere of kleinere gerechtjes kunt afwerken. Deze functie is ook heel handig wanneer je de brander gaat gebruiken om bijvoorbeeld de haard aan te steken omdat je dan toch wel een stevige vlam nodig hebt.

Een andere belangrijk aspect is de lock-functie zodat je de knop niet moet ingedrukt houden om een constante vlam te hebben. Wanneer je vaak kinderen in de buurt hebt is het een aanbeveling om te kiezen voor een toestel met kinderbeveiliging. Zo kunnen ze onmogelijk de brander aansteken en zichzelf verwonden of een brandje stichten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een crème brûlée brander?

Wanneer je een lekkere crème brûlée wil maken, dan kun je beter gebruik maken van een crème brûlée brander. Eigenlijk werkt hij gewoon als een mini-versie van een gasbrander. Hij bestaat vaak uit een stevige handgreep waarin een busje met aanstekergas (butaangas) zit en hij heeft een branderkop.

Meestal heeft de brander een ontstekingsmechanisme om hem gemakkelijk aan te steken. Het toestel heeft een constante vlam die te vergelijken is met de vlam van een grote gasbrander. Met de crème brûlée brander kun je het suikerlaagje karamelliseren dat bovenop een portie custard ligt of het haardvuur aansteken en er zijn nog diverse andere toepassingsmogelijkheden .

Q2: Hoe vul je een crème brûlée brander op?

De meeste branders kunnen worden nagevuld gewoon door het flesje gas te vervangen. Andere branders worden bijgevuld met een spuitbus met aanstekergas net zoals je een gewone aansteker zou vullen. Er zijn ook branders die wegwerpproducten zijn waardoor ze niet kunnen worden opgevuld en gewoon volledig moeten worden vervangen. Bij sommige branders kun je de sterkte van de vlam aanpassen. Het is beter om na gebruik steeds de crème brûlée brander rechtop te zetten want hij zal heel warm hebben waardoor je aanrecht zou kunnen worden beschadigd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES