5 beste Crème Brûlée Branders Test van 2024

 

Beste crème brûlée branders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je graag in de keuken staat om allerlei lekkere dingen te bereiden, dan moet je zeker ook over een crème brûlée brander beschikken. Je gebruikt hem niet alleen om je desserts af te werken maar hij is ook heel handig voor diverse toepassingen buiten de keuken. We hebben voor jou 3 branders uitgezocht die ons wel boeiend leken om even te vergelijken. Zo merk je dat de Westmark crème brûlée brander gemaakt is uit kunststof en met 1 hand kan worden bediend. Daartegenover staat de JT Products Gasbrander Crème Brûlée die dan weer in het oog springt vanwege zijn unieke design en de mogelijkheid om de vlamsterkte – met behulp van de draaiknop – te regelen. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste crème brûlée branders (Reviews) van 2024

 

Als enthousiaste thuiskok of als professionele kok heb je een crème brûlée brander nodig die je kunt gebruiken voor meerdere bereidingen. Wanneer je graag desserts maakt en/of bakt is dit zeker één van je populairste hulpstukken in de keuken. Kies je voor een brander die je kunt navullen of heb je liever een professionele crème brûlée brander? We hebben 5 toppers geselecteerd om aan jou voor te stellen. Neem de tijd om ze eens te bekijken en kies er dan de beste crème brûlée brander uit waarvan je denkt dat hij het meest doeltreffend zal zijn voor jou gebruik.

 

1. Westmark crème brûlée brander kunststof

 

Westmark is een Duits bedrijf dat wordt beschouwd als het beste merk voor handige keukentools. Ze ontwerpen, produceren en geven deskundig advies over hoe je het maximum haalt uit hun uitgebreide aanbod keukenhulpjes. Bovendien is het merk ISO-gecertificeerd, wat bewijst dat ze hun beloften waarmaken.

Deze crème brûlée brander is gemaakt uit kunststof met een zwart en zilverkleurige afwerking. De verstelbare vlam van dit toestel zorgt er trouwens voor dat je een perfect krakend gekaramelliseerd laagje op je crème brûlée kunt maken. De brander meet 8 x 6 x 14,2 cm en ligt heel comfortabel in de hand. Daarnaast is hij  vlot met één hand te bedienen zodat je je andere hand vrij hebt voor iets anders.

Het apparaat kan worden nagevuld met butaangas dat niet in deze verpakking wordt meegeleverd. Hij heeft trouwens een veilig kinderslot waardoor ongelukjes worden vermeden. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze brander kan gemakkelijk met één hand worden bediend wat wel handig is wanneer je nog met iets anders bezig bent.

Navulbaar: het toestel kan worden nagevuld met butaangas dat wel apart moet worden bijgekocht.

Regelbaar: de vlam van deze brander is regelbaar waardoor je hem kunt afstellen op een sterkere of een mindere vlam.

Afmeting: door zijn afmeting van 8 x 6 x 14,2 cm en zijn handige grip ligt hij zeer goed in de hand.

 

Nadelen:

Gasvulling: het is niet helemaal duidelijk of je een gasvulling in de crème brûlée brander moet stoppen of als je hem moet opvullen met een spuitbus voor aanstekers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. JT Products Gasbrander Crème Brûlée – Butaangas Brander – Keukenbrander

 

Net zoals de bekende Hendi Crème Brûlée brander, behoort ook dit exemplaar van JT Products tot de algemene toppertjes binnen deze reeks. En dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve online reviews en de bijbehorende gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard dus om deze crème brûlée brander eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de JT Products crème brûlée brander gekenmerkt door een breedte van 8 cm, een hoogte van 4 cm en een lengte van maximaal 15 cm in combinatie met een beperkt gewicht van amper 129 gram wat hem bijzonder handzaam maakt. Hij is daarbij hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam staal en wordt aangevuld met een RVS buis én koperen mondstuk waardoor een optimaal gebruiksgemak kan worden beoogd.

De makkelijk navulbare brander is tevens ook 100% verstelbaar, voorzien van een handige ontstekingsknop én keramische isolatie en wordt geleverd inclusief  informatieve handleiding. Houd er wel rekening mee dat de gasfles niet standaard wordt meegeleverd.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de crème brûlée brander wordt aangevuld met een informatieve handleiding.

Vlamsterkte: met behulp van de geïntegreerde draaiknop is het mogelijk om de vlamsterkte naargelang aan te passen van een zacht vlammetje tot een warme vlam met temperaturen van maar liefst 1300ºC.

Gebruiksgemak: de gasbrander wordt tevens ook gekenmerkt door een 360º draaibaar design wat niet alleen bijdraagt aan het gebruiksgemak maar ook aan de veiligheid.

 

Nadelen:

Geen gasfles: bij aankoop van deze gasbrander wordt de gasfles jammer genoeg niet meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Crème brûlée brander aansteker gasbrander vuurwerk aansteker

 

Deze crème brûlée brander van het merk Chefs Torch is de goedkope variant in onze selectie. Hij kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt onder andere om vuurwerk aan te steken of om de barbecue te doen branden.

Hij is bovendien de perfecte keukenhulp om je crème brûlée van een mooi krokant laagje karamel te voorzien. Daarnaast is hij ook heel geschikt voor de vele andere keukenbereidingen waarvoor je een brander nodig hebt. Hij is gemaakt uit kunststof en meet 3 x 12 x 5 cm waardoor hij echt een handig klein ding is.

Hij kan trouwens gemakkelijk worden bijgevuld en dankzij de verstelbare vlam kun je de fijnste meringues branden. Doordat dit apparaat een aan/uit blokkering heeft  is hij extra veilig wanneer kinderen in de buurt zijn. In de reviews zien we dat de klanten dit product een goede beoordeling gaven.

 

Voordelen:

Formaat: dankzij het kleine formaat van 3 x 12 x 5 cm is hij heel goed hanteerbaar en kan hij gemakkelijk worden meegenomen. 

Multifunctioneel: hij kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zowel in de keuken als buitenshuis om vuurwerk of de barbecue aan te steken.

Gebruiksgemak: de brander kan worden opgevuld met een spuitbus om gewone aanstekers te vullen.

Het prijskaartje: deze crème brûlée brander is een aanbieding met een goedkopere prijs bij aankoop van meerdere stuks.

 

Nadelen:

Foutieve productinformatie: een klant is niet tevreden over de productinformatie die wordt gegeven bij deze crème brûlée brander.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brander/Torch ‘Fuego’ Gefu voor het karameliseren, bruinen of gratineren

 

Deze professionele crème brûlée brander van het merk Gefu is een echte topper. Hij heeft een afmeting van 13 x 17,5 x 17,5 cm en hij heeft een fijne grip waardoor hij heel gemakkelijk te gebruiken is. Hij is van Duitse makelij en de uitstekende kwaliteit en functionaliteit zijn dan ook maar enkele van de vele positieve opmerkingen die in de reviews worden gemaakt. Hij werd trouwens beoordeeld met 5 van de 5 sterren.

De brander haalt moeiteloos een maximale vlamtemperatuur van 1300° C. Bovendien kan hij traploos worden geregeld zodat je hem zelfs voor de fijnste werkjes kunt gebruiken. Daarnaast wordt hij geleverd met een stevige houder om hem na gebruik gemakkelijk rechtop te plaatsen zodat je werkblad niet wordt beschadigd.

Deze crème brûlée brander kan worden opgevuld met een spuitbus met aanstekergas dat in de meeste winkels of webshops te koop is. Hij beschikt trouwens over een beveiliging waardoor hij ook veilig is voor kinderen. De brander is bovendien gemaakt uit roestvrijstaal waardoor je hem met een vochtige doek gemakkelijk kunt schoonmaken.

 

Voordelen:

Vermogen: door de hoge vlamtemperatuur van 1300° C wordt deze crème brûlée brander vaak gebruikt in professionele keukens.

Regelbaar: de brander kan traploos worden afgesteld zodat hij ook kan dienen voor de fijnste keukenwerkjes.

Staander: hij wordt geleverd met een handige houder waardoor je de brander na gebruik rechtop kunt plaatsen zodat je keukenblad niet beschadigd kan raken met brandplekjes.

Navulbaar: deze brander wordt nagevuld met een spuitbus met aanstekergas die je in de meeste winkels kunt aankopen.

 

Nadelen:

Prijzig: het enige dat we hier kunnen opmerken is dat deze brander nogal prijzig is waardoor hij ook meer wordt aangekocht voor professioneel gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Crème brûlée brander – Beper BA.200Y – Beper crème brûlée brander

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze kwalitatieve én gebruiksvriendelijke crème brûlée brander van Beper. De brander die momenteel in prijs verlaagd staat en daardoor extra aantrekkelijk wordt, springt meteen in het oog vanwege zijn rood/ witte design maar is uiteraard meer dan enkel en alleen zijn opvallende uitvoering.

Zo kent de gasbrander een totale afmeting van 7 x 22 x 16,5 cm wat resulteert in een inhoud van 0,02 liter. Net zoals de meeste andere crème brûlée branders, kan ook dit apparaat eenvoudig worden opgevuld met butaangas. Houd er wel rekening mee dat het butaangas niet standaard wordt meegeleverd op het moment van aankoop, wat voor sommige klanten misschien een minpuntje zou kunnen zijn.

Verder is de gasbrander voornamelijk uit duurzaam, stevig plastic vervaardigd en onder meer voorzien van een geïntegreerde draaiknop waarmee je de vlamsterkte naargelang kunt instellen. Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore zien van 5 sterren waarbij klanten onder meer tevreden zijn over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Handleiding: bij aankoop van deze gasbrander wordt onder meer een meertalige handleiding aangeboden waardoor het apparaatje goed toegankelijk is.

Vlamsterkte: je hebt de mogelijkheid om de vlamsterke naar eigen wens aan te passen waardoor het apparaat geschikt is om verschillende gerechtjes klaar te maken.

Navulbaar: in tegenstelling tot sommige andere gasbranders, blijkt dit exemplaar van Beper alvast makkelijk en snel navulbaar.

Prijskaartje: momenteel staat de Beper gasbrander in prijs verlaagd waardoor hij extra toegankelijk wordt voor het brede publiek.

 

Nadelen:

Geen gasfles: ook hier is het belangrijk om te beseffen dat er geen gasfles wordt meegeleverd op het moment van aankoop wat jammer genoeg een meerkost betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Crème brûlée branders Koopgids

 

Als je in de keuken bepaalde gerechten wil afwerken heb je soms een brander nodig. Een crème brûlée brander is niet alleen handig in de keuken, daarnaast komt hij ook voor verschillende andere doeleinden goed van pas. Sommige toestellen zijn navulbaar, andere dan weer niet. De meeste branders hebben bovendien nog enkele extra’s die het gebruik een stuk eenvoudiger maken. Neem even de tijd om de verschillende apparaten te bekijken en te vergelijken. Bij speciale aanbiedingen zijn de branders bovendien soms heel wat voordeliger wanneer je meerdere stuks aankoopt.

Wat is een crème brûlée brander

Een crème brûlée brander is eigenlijk een soort aansteker die heel erg lijkt op een gasbrander. Door de constante vlam van maar liefst 1300° C kun je de aansteker voor diverse toepassingen gebruiken waarvoor een hele hete vlam nodig is. Het gasreservoir van om en bij de 100 ml bevindt zich meestal in de handgreep. Doordat op die plaats het meeste gewicht zit is hij heel goed hanteerbaar en ligt hij comfortabel in de hand. 

Dankzij zijn handige formaat kun je hem gemakkelijk meenemen en je kunt hem ook gewoon op het werkblad plaatsen of in de lade opbergen waar hij niet te veel ruimte in beslag neemt. De meeste crème brûlée branders hebben bovendien een piëzo- of ontstekingsmechanisme waarmee je hem vlot kunt aansteken. Vaak wordt hij geleverd met een staander of een houder om hem rechtop te plaatsen zodat het werkblad niet beschadigd raakt.

 

Waarvoor wordt de crème brûlée brander gebruikt

Deze aansteker wordt in de keuken niet enkel gebruikt om het knapperige laagje karamel te bekomen op een lekkere custard. Daarnaast kan hij ook dienen voor de fijnere afwerking bij het maken van taartjes, zoals bijvoorbeeld om meringue te branden. Hij is bovendien handig om pluimvee van de laatste kleine pluimpjes te ontdoen en om paprika’s te branden zodat je ze gemakkelijk kunt ontvellen. Bij sommige gerechten moet de bovenlaag worden gegratineerd en mag de vulling niet heet worden, dan kun je eveneens gebruik maken van de crème brûlée brander.

Ook buiten de keuken is het een handig ding. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk het haardvuur in brand krijgen dankzij de constante en hoge vlamtemperatuur. Hij is de ideale hulp om kaarsen aan te steken en dan vooral buiten, waar je anders al snel je vingers gaat verbranden aan een flakkerende vlam. Daarnaast kan hij ook dienen om de barbecue te laten branden of om vuurwerk aan te steken. Er zijn zeker nog verschillende toepassingsmogelijkheden die je gaandeweg wel zult ontdekken.

 

Welke brandstof wordt gebruikt voor de crème brûlée brander

Een crème brûlée brander werkt op aanstekervloeistof of butaangas. De meeste apparaten kunnen worden bijgevuld en andere toestellen zijn wegwerp exemplaren die je gewoon dient te vervangen eens ze leeg zijn. Voor sommige branders heb je een aparte vulling nodig om in de handgreep te plaatsen.

Het is goed om even te controleren of je enkel de navulflacons van het eigen merk kunt gebruiken of misschien ook een andere vulling. Het overgrote deel van de branders kunnen echter gewoon worden aangevuld met een spuitbus met aanstekergas die over verschillende opzetstukjes beschikt zodat hij op jouw toestel past.

De extra functies bij een crème brûlée brander

Heel dikwijls beschikt een crème brûlée brander over enkele extra functies. Zo kun je bij sommige toestellen de vlam regelen waardoor je ook fijnere of kleinere gerechtjes kunt afwerken. Deze functie is ook heel handig wanneer je de brander gaat gebruiken om bijvoorbeeld de haard aan te steken omdat je dan toch wel een stevige vlam nodig hebt.

Een andere belangrijk aspect is de lock-functie zodat je de knop niet moet ingedrukt houden om een constante vlam te hebben. Wanneer je vaak kinderen in de buurt hebt is het een aanbeveling om te kiezen voor een toestel met kinderbeveiliging. Zo kunnen ze onmogelijk de brander aansteken en zichzelf verwonden of een brandje stichten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een crème brûlée brander?

Wanneer je een lekkere crème brûlée wil maken, dan kun je beter gebruik maken van een crème brûlée brander. Eigenlijk werkt hij gewoon als een mini-versie van een gasbrander. Hij bestaat vaak uit een stevige handgreep waarin een busje met aanstekergas (butaangas) zit en hij heeft een branderkop.

Meestal heeft de brander een ontstekingsmechanisme om hem gemakkelijk aan te steken. Het toestel heeft een constante vlam die te vergelijken is met de vlam van een grote gasbrander. Met de crème brûlée brander kun je het suikerlaagje karamelliseren dat bovenop een portie custard ligt of het haardvuur aansteken en er zijn nog diverse andere toepassingsmogelijkheden .

Q2: Hoe vul je een crème brûlée brander op?

De meeste branders kunnen worden nagevuld gewoon door het flesje gas te vervangen. Andere branders worden bijgevuld met een spuitbus met aanstekergas net zoals je een gewone aansteker zou vullen. Er zijn ook branders die wegwerpproducten zijn waardoor ze niet kunnen worden opgevuld en gewoon volledig moeten worden vervangen. Bij sommige branders kun je de sterkte van de vlam aanpassen. Het is beter om na gebruik steeds de crème brûlée brander rechtop te zetten want hij zal heel warm hebben waardoor je aanrecht zou kunnen worden beschadigd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES