7 beste Espressomachines Test van 2024

 

Beste espressomachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een (nieuwe) espressomachine maar kun je maar geen keuze maken? Dan helpen wij jou uiteraard graag op weg. Zo zijn wij voor jou alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de De’Longhi Magnifica S ECAM espressomachine die tot de volautomatische apparaten behoort. Bovendien kun je hem bestellen in maar liefst 3 unieke klassevolle kleuren en designs. Indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag zijn, dan lijkt de Siemens EQ6 Plus TE655203RW misschien wel wat voor jou. Hij is alvast een aanrader voor al wie dol is op een bakje heerlijke cappuccino. Dit apparaat is namelijk in staat om maar liefst 2 kopjes op hetzelfde moment klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste espressomachines (Reviews) van 2024

 

De zoektocht naar de beste espressomachine kan vaak voor heel wat keuzestress zorgen. Kies je nu voor een apparaat van één van de bekende merken Philips, De’Longhi, Krups of Jura? Of acht je de kans mogelijk om met een espressomachine van Solis, Rocket, Piston of Illy huiswaarts te keren. Neem rustig de tijd om de 7 topproducten grondig te bekijken alvorens je een keuze maakt. Bedenk of je op zoek bent naar een volautomaat of halfautomaat en houd hierbij eventueel rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

1. De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B Volautomatische espressomachine

 

Indien je op zoek bent naar een kwalitatieve goedkope espressomachine dan lijk je bij De’Longhi alvast aan het goede adres te zijn. In vergelijking met de andere machines uit dit lijstje, lijkt het hier wel meteen om een aanbieding te gaan. Bovendien is deze volautomatische espressomachine te verkrijgen in 3 verschillende doch stijlvolle neutrale kleuren.

Als je voor deze espressomachine kiest dan kies je duidelijk voor kwaliteit en comfort. Zo is het niet alleen mogelijk om de koffiesterkte eigenhandig te bepalen maar kun je daarnaast ook zelf de temperatuur, de waterhoeveelheid én de maalgraad instellen. Dankzij het bekende Compact Reliable Fresh systeem zul je bovendien altijd vers gemalen koffie genieten.

De espressomachine is daarnaast uitgerust met krachtige metalen maalschijven. Dergelijke maalschijven zijn voordeliger in gebruik en makkelijk schoon te maken maar iets minder slijtvast. Houd er ook rekening mee dat de espressomachine over een stoompijpje beschikt. Dat vraagt net iets meer onderhoud dan wanneer je een automatische melkopschuimer geniet. Toch zijn klanten tevreden met hun aankoop en raden ze het product aan.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere espressomachines, lijkt het prijskaartje van dit apparaat behoorlijk goed mee te vallen.

Gebruiksvriendelijk: de espressomachine maakt het mogelijk om niet alleen de maalgraad maar ook de waterhoeveelheid, de koffiesterkte en de temperatuur te regelen.

Maalschijven: de maalschijven van deze espressomachine zijn vervaardigd uit duurzaam metaal. Dit maakt ze niet alleen makkelijker in onderhoud maar ook voordeliger in gebruik.

Stoompijpje: dankzij het gebruik van het stoompijpje kun je heerlijke opgeschuimde melk creëren om eventueel van een cappuccino of latte macchiato te genieten.

 

Nadelen:

Onderhoud: je zult wel iets meer tijd moeten besteden aan het onderhoud van de machine en aan het schoonmaken van het stoompijpje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Siemens EQ6 Plus TE655203RW Espressomachine 2 cappuccino’s tegelijk zetten

 

Met de Siemens espressomachine moet je misschien net iets meer budget opzij zetten maar je krijgt wel degelijk waar voor je geld. Zo wordt deze espressomachine gekenmerkt door een hoogte van 385 cm, een lengte van 46,5 cm en een breedte van ongeveer 28 cm. Dankzij z’n kunststof behuizing en keramische maalschijven is hij niet alleen makkelijk in onderhoud maar ook duurzaam.

Hij is voorzien van een ruim waterreservoir van 1,7 liter en beschikt over een 1 meter lang snoer. Dat snoer had misschien voor sommige klanten toch net iets langer mogen zijn alhoewel het niet meteen omschreven wordt als een struikelblok. Net zoals bij het vorige apparaat, is het ook hier mogelijk om de koffiesterkte en de maalgraad helemaal zelf te bepalen. Hij blijkt daarnaast uitgerust met een automatisch ontkalkingssysteem én een automatische melkopschuimer waardoor je tot wel 2 bakjes cappuccino tegelijk kunt maken.

Ondanks het feit dat hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs, blijkt dit apparaat toch tot de populairste espressomachines uit het rijtje te behoren. Zo wordt hij beloond met een vrij hoge algemene score van maar liefst 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de behuizing van deze unieke espressomachine is voornamelijk gemaakt uit kunststof terwijl men voor de maalschijven voor keramiek heeft gekozen.

Waterreservoir: je geniet een handig en makkelijk bij te vullen waterreservoir met een totale inhoud van maar liefst 1,7 liter.

Onderhoud: dankzij de krachtige automatische ontkalker, hoef je vanaf nu niet langer zelf de machine te ontkalken en onderhouden.

Melkopschuimer: hij is voorzien van een handige automatische melkopschuimer zodanig dat je eventueel ook van een latte macchiato of cappuccino kunt genieten.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je niet verwonderen dat het prijskaartje hier duidelijk een pak hoger ligt dan normaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Melitta Caffeo Solo E950-103 Espressomachine Met automatische ontkalker

 

Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid maar daarnaast ook wel belang hecht aan het prijskaartje, lijkt de Melitta espressomachine misschien wel iets voor jou. De lage prijs maakt hem alvast toegankelijk voor mensen met een iets beperkter budget zonder dat je hierbij aan kwaliteit moet inboeten.

Zo is deze espressomachine geschikt voor gebruik met kwalitatieve koffiebonen en kun je er diverse soorten koffiesoorten mee maken. Denk bijvoorbeeld maar aan een heerlijke espresso en café lungo maar ook een ristretto behoort tot de vele mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat dit apparaat niet voorzien is van een melkopschuimer. Echter beschikt hij dan weer wel over een automatisch ontkalkingssysteem waardoor je je alvast geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud.

De espressomachine is voorzien van een stevige kunststof behuizing in combinatie met BPA-vrije metalen maalschijven. Verder geniet je een ruim vermogen van 1400 Watt waardoor deze machine vrijwel meteen gebruiksklaar is. Klanten zijn dan ook bijzonder tevreden en belonen dit apparaat met een score van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het budgetvriendelijke prijskaartje.

Onderhoud: deze unieke espressomachine is uitgerust met een krachtig en duurzaam automatisch ontkalkingssysteem.

Vermogen: hij wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen dat zonder problemen 1400 Watt kan behalen en waarmee het apparaat in slechts enkele seconden is opgewarmd.

 

Nadelen:

Metalen maalschijven: de espressomachine is uitgerust met krachtige metalen maalschijven die jammer genoeg minder slijtvast zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips 5000 serie EP5360/10 Espressomachine Melksysteem eenvoudig gereinigd

 

Natuurlijk mocht deze espressomachine van Philips alvast niet in het rijtje ontbreken. Philips staat bij veel klanten bekend vanwege z’n kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat hij door heel wat kopers beschouwd wordt als veruit het beste merk.

Deze unieke espressomachine is geschikt voor gebruik met koffiebonen en biedt maar liefst 8 vooraf ingestelde programma’s aan. In combinatie met de automatische melkopschuimer kun je dan ook genieten van diverse heerlijke koffiespecialiteiten. Denk bijvoorbeeld maar aan een latte macchiato, een cappuccino, café lungo of een traditionele espresso. Hierbij is het mogelijk om zowel de koffiesterkte als de maalgraad eigenhandig te bepalen. Verder is er ook een indicatielampje voorzien en zijn de losse onderdelen vaatwasserbestendig.

Dankzij het automatische ontkalkingsprogramma hoef je je alvast geen zorgen te maken over het standaard onderhoud van de machine. Ondanks het hoge prijskaartje, zijn klanten uitermate tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Het lijkt hier dan ook om een topproduct te gaan.

 

Voordelen:

Vaatwasserbestendig: het is alvast een groot pluspunt wanneer blijkt dat de losse onderdelen zonder problemen in de vaatwasser kunnen worden geplaatst. Verder wordt hij aangevuld met een automatische ontkalker.

Gebruiksvriendelijk: de espressomachine maakt het niet alleen mogelijk om de maalgraad zelfstandig te regelen maar ook de koffiesterkte te bepalen.

Melkopschuimer: hij is voorzien van een handige automatische melkopschuimer zodanig dat het mogelijk wordt om van een latte macchiato of cappuccino te genieten.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel wat hoger te liggen dan normaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jura Impressa C65 Espressomachine 1450Watt Metalen maalschijven

 

Ook de Jura Impressa C65 espressomachine mocht alvast niet in het lijstje ontbreken. Het betreft hier een krachtige machine met een ruim vermogen van 1450 Watt dat vrijwel meteen gebruiksklaar is. De behuizing van het apparaat bestaat voornamelijk uit kunststof terwijl men voor de maalschijven gekozen heeft om met metaal te werken. Echter zijn metalen maalschijven iets minder slijtvast, wat door sommige klanten als een minpunt kan worden beschouwd.

De espressomachine wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 34,5 cm, een lengte van 41 cm en een breedte van ongeveer 28 cm. Hij wordt aangevuld met een 1,1 meter lang snoer en een ruim waterreservoir van maar liefst 1,9 liter. Verder blijkt hij voorzien van een waterfilter en een reinigingssysteem dat het melkreservoir zal schoonmaken. Houd er wel rekening mee dat hij niet is uitgerust met een automatisch ontkalkingssysteem.

Je zult zien dat het niet alleen mogelijk is om de maalgraad maar ook het watervolume en het maalniveau aan te passen. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en beoordelen deze espressomachine met een monsterscore van maar liefst 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Waterreservoir: je geniet een ruim en makkelijk bij te vullen waterreservoir met een maximale inhoud van 1,9 liter.

Handig in gebruik: de espressomachine is niet alleen uitgerust met een reinigingssysteem waarmee het melkreservoir wordt schoongemaakt, maar ook met een waterfilter.

Vermogen: je zult deze machine vast en zeker tot de krachtige espressomachines kunnen rekenen dankzij het maximale vermogen van maar liefst 1450 Watt.

 

Nadelen:

Maalschijven: ook hier zijn de maalschijven voornamelijk uit metaal vervaardigd, wat iets minder slijtvast blijkt te zijn.

Geen ontkalker: ben je van plan om deze espressomachine aan te kopen, besef dan wel dat hij niet voorzien is van een automatische ontkalker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS Volautomatische Espressomachine

 

Net zoals het eerste product, lijkt ook deze volautomatische espressomachine jou te worden aangeboden door De’Longhi. Echter blijkt dit apparaat wel iets duurder in de aankoop te zijn wat meteen een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten. Echter staat de hoge aankoopprijs wel garant voor een optimale kwaliteit, een uniek design en maar liefst 3 jaar garantie.

Of je nu dol bent op een bakje koffie of liever geniet van een heerlijk kopje thee of warme chocolademelk? Dit apparaat biedt het jou allemaal aan. Bovendien is hij in staat om je favoriete recept te onthouden en op te slaan. Dankzij de aanwezige wifi functie kun je trouwens je bakje koffie vanaf de bank of zetel bereiden. Verder blijkt de espressomachine voorzien van een automatisch melkreservoir en een automatische ontkalker.

Het is een krachtige espressomachine die je de mogelijkheid aanreikt om de maalgraad en intensiteit van je koffie te bepalen. Verder is hij voorzien van een ruim waterreservoir met een inhoud van 2 liter en een handige waterfilter. Ondanks de hoge prijs wordt hij unaniem beloond met een maximumscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Wifi: de espressomachine is voorzien van een handige wifi functie waarmee het mogelijk wordt om een bakje koffie te zetten door middel van de bijbehorende app.

Handig in gebruik: met deze unieke espressomachine is het niet alleen mogelijk om een heerlijk bakje koffie te zetten maar heb je ook de mogelijkheid tot thee of chocolademelk.

Gebruiksvriendelijk: bovendien is het apparaat in staat om je favoriete recepten inclusief maalgraad en sterkte te onthouden.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je uiteraard niet verwonderen dat het prijskaartje van deze espressomachine een pak hoger ligt dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Krups Arabica Automatic EA8150 Espressomachine Met LCD scherm

 

Tot slot is er altijd nog de optie om te kiezen voor deze unieke espressomachine van het bekende merk Krups. Dergelijk apparaat maakt bovendien deel uit van de bekende Krups Arabica reeks en staat bekend vanwege z’n compacte doch bijzonder handzame formaat.

Hij wordt gekenmerkt door een krachtig en geheel automatisch reinigings- én ontkalkingssyteem waardoor je je alvast geen zorgen hoeft te maken over het standaard onderhoud. Daarnaast is het mogelijk om de temperatuur eigenhandig in te stellen alsook het watervolume en de koffiesterkte. Dankzij de melkopschuimer, aan de hand van een stoompijpje, kun je eventueel ook genieten van een heerlijk bakje cappuccino.

Het is een degelijke en duurzame espressomachine die precies doet wat hij moet doen. Hij biedt een ruim vermogen aan van 1450 Watt, beschikt over een 1,2 meter lang snoer en is voorzien van een ruim waterreservoir van 1,7 liter. Slechts een kleine minderheid van de kopers blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de andere espressomachines uit dit lijstje, lijkt dit apparaat veel compacter te zijn. Daardoor is hij makkelijker te plaatsen en/ of op te bergen.

Comfort: de espressomachine lijkt niet alleen te zijn uitgerust met een automatische ontkalker maar beschikt daarnaast ook over een automatisch reinigingssysteem.

Gebruiksvriendelijk: je kunt zelf de temperatuur, het watervolume én de koffiesterkte naar wens instellen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Espressomachines Koopgids

 

Wat is een espressomachine en hoe werkt een dergelijk apparaat? Bestaan er verschillende soorten espressomachines en hoe zit het dan met het onderhoud, de kenmerkende eigenschappen en het prijskaartje? Alvorens je besluit om de verschillende espressomachines met elkaar te vergelijken, willen wij jou aanraden om de volgende koopgids even rustig door te nemen. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en weet je waaraan je je kunt verwachten. Het lijkt ons ook een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

Wat is een espressomachine en hoe werkt het

De meeste mensen snakken naar een bakje heerlijke koffie zodra ze ’s ochtends wakker worden. Het is een efficiënte manier om even rustig wakker te worden alvorens je aan de dag kunt beginnen. We stellen tegenwoordig dan ook vast dat meer en meer mensen de weg naar de espressomachine hebben ontdekt. Maar wat is dan nu precies een espressomachine en hoe werkt zo een dergelijk apparaat?

Een espressomachine kan omschreven worden als een soort koffiezetapparaat of koffiemachine, maar dan met iets meer mogelijkheden. Zo wordt het met een degelijke espressomachine mogelijk om te genieten van tal koffiespecialiteiten zoals een latte macchiato, café lungo of heerlijke cappuccino. Deze afwisseling wordt door heel wat klanten dan ook als een pluspunt ervaren.

De werking van dergelijk apparaat is uiteindelijk niet zo heel erg moeilijk te verklaren. Zo is een degelijke espressomachine voorzien van een krachtige hogedrukpomp. Die moet ervoor zorgen dat de machine snel gebruiksklaar is en jij bijgevolg in een mum van tijd van een heerlijke kopje koffie kunt genieten. De koffie, of espresso wordt namelijk bereid door middel van percolatie onder een behoorlijk hoge druk van minstens 9 bar. Dat wil zeggen dat de machine in staat moet zijn om heet water op een snelle manier door de bijbehorende gemalen koffie te gaan persen.

 

Het type espressomachine

De zoektocht naar de beste espressomachine zal aantonen dat er wel degelijk heel wat verschillende soorten bestaan. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen 4 grote groepen zoals de halfautomatische espressomachines, de volautomatische exemplaren, de handmatige en de superautomatische. Welke je uiteindelijk mee naar huis neemt, blijkt voornamelijk een persoonlijke keuze te zijn.

Tegenwoordig kunnen we stellen dat de volautomatische en halfautomatische espressomachines tot de meest populaire types behoren. En dat heeft voornamelijk te maken met hun gebruiksgemak. Een volautomatische machine is, hoe kan het ook anders, een espressomachine waarbij alles geheel automatisch gebeurd en de machine bovendien in staat is om jouw favoriete bereidingswijze op te slaan. Bij een halfautomatische espressomachine, ook wel Piston machine genaamd, kun je zelf nog de maalgraad, intensiteit en het watervolume bepalen.

Wil je liever niet zoveel budget spenderen dan lijkt een handmatige espressomachine tot de betere opties te behoren. Het spreekt voor zich dat dergelijke machines net iets meer werk vereisen doordat je eigenhandig het water door het apparaat moet gaan persen. Het lijkt dan ook logisch dat de smaak kan variëren als je hier minder ervaren in bent. Tot slot zijn er nog de superautomatische espressomachines die werkelijk alles zelf doen en daarnaast nog over tal van extra functies beschikken. Denk bijvoorbeeld maar aan een ingebouwd maalapparaat.

 

Performance en onderhoud van de machine

Bij de aankoop van een espressomachine raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de performance en het onderhoud ervan. Met de performance bedoelen we voornamelijk de wijze waarop het apparaat gaat presteren. Zo heb je heel wat espressomachines die slechts 1 kopje per keer kunnen maken. Echter kun je tegenwoordig opteren voor een apparaat waarbij je meerdere kopjes tegelijk kunt bereiden en waarbij het bovendien mogelijk is om diverse koffiesoorten tegelijk te zetten.

Verder is ook het onderhoud niet onbelangrijk om even bij stil te staan. Zo is het altijd handig indien de espressomachine voorzien is van een automatische melkopschuimer in plaats van een stoompijpje. Een stoompijpje is vaak een heel karwei om schoon te maken en verlangt bovendien ook iets frequenter onderhoud. Kies je voor een apparaat met een automatische melkopschuimer bekijk dan of hij tevens voorzien is van een bijbehorend reinigingssysteem. Ook een automatische ontkalker is alvast een aangewezen pluspunt.

Opties en andere eventuele kenmerken in functie van de prijs

Tot slot willen we het nog even hebben over bepaalde kenmerkende eigenschappen die best wel belangrijk kunnen zijn in de toekomst. Kies je voor een espressomachine die gebruik maakt van koffiebonen, houd dan rekening met het vereiste type koffiebonen. Sommige machines zijn namelijk minder geschikt om vettige koffiebonen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar aan de espressomachines die niet zijn uitgerust met een automatische ontkalker.

Bedenk daarnaast wat het vermogen van de machine is en over welk waterreservoir hij beschikt. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het apparaat en hoe sneller hij gebruiksklaar zal zijn. Een espressomachine met een ruime waterreservoir is dan weer geschikt voor grote gezinnen of etablissementen waar men vaak meerdere koffie’s tegelijk moet klaarmaken.

Dit alles zal uiteraard wel een invloed hebben op het prijskaartje. Een espressomachine met een ruimer vermogen en meerdere extra functiemogelijkheden zal vaak iets duurder zijn en gekenmerkt worden door een prijskaartje vanaf 300 à 400 euro. Wil je graag een basistoestel van maximaal 100 euro, dat kan ook maar dan zul je heel wat extra functies niet kunnen gebruiken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een espressomachine?

Met behulp van een espressomachine kun je niet alleen een heerlijke bakje espresso bereiden maar ook diverse andere koffiesoorten, die op de espresso zijn gebaseerd. Zo wordt het water binnenin tot op een hoge temperatuur verwarmd van minimaal rond de 90 graden Celsius. Vervolgens wordt het verwarmde water aan een hoge druk door ongeveer 7 à 10 gram fijngemalen intense koffiebonen geperst. De druk die je hierbij mag verwachten, wordt geschat rond de 900 kPa, wat overeenkomt met ongeveer 9 bar.

Dankzij dit krachtige proces, wordt een heerlijke bakje espresso bekomen met een intense en krachtige smaak. Bovendien zijn heel wat hedendaagse espressomachines ook uitgerust met een handig stoompijpje zodanig dat stoom kan worden gemaakt. Met behulp van deze stoom kun je dan melk opschuimen en eventueel van tijd tot tijd genieten van een heerlijke latte macchiato of schuimige cappuccino.

 

Q2: Hoe maak je een espresso zonder machine?

Je zult misschien verwonderd opkijken maar het is wel degelijk mogelijk om een heerlijke espresso klaar te maken zonder dat je daarbij een specifieke espressomachine hoeft te gebruiken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn de juiste verhoudingen, een correcte techniek en natuurlijk een goed recept. Zo is het mogelijk om espresso te maken met behulp van de aeropress, de moka pot of gewoon de traditionele French press.

De aeropress is een handig compact apparaatje dat vaak wordt aanbevolen als je op kampeervakantie gaat. Wil je toch nog iets dichter tegen de echte typische smaak van espresso komen, dan is de moka pot een betere optie. Dergelijke Europees apparaatje is in staat om een behoorlijk hoge waterdruk te creëren waardoor de smaak net iets intenser wordt dan bij de aeropress. Ook de French press maakt gebruik van een hoge waterdruk met een intense smaak tot gevolg.

Q3: Welke bonen moet je gebruiken in een espressomachine?

Wanneer je een bepaald budget gespendeerd hebt om een kwalitatieve espressomachine in huis te halen, dan wil je daar ook alleen maar de beste koffiebonen mee gebruiken. Donker gebrande koffiebonen zijn de beste aanbeveling bij gebruik van een espressomachine. Ze zorgen vaak voor een iets krachtige en pittige smaak. Op het terrein van donker gebrande koffiebonen kunnen we alvast een onderscheid maken tussen de Arabica en de Robusta, overigens de 2 meest bekende bonensoorten.

Qua formaat zul je zien dat de Arabica koffiebonen net iets groter en langwerpiger zijn dan de Robusta soort. Echter zal hij een veel geringere hoeveelheid aan cafeïne bevatten. Wat betreft de hardheid kun je vaststellen dat de Robusta koffieboon duidelijk een hardere structuur kent dan de Arabica. Bovendien is hij ook vettiger waardoor je de espressomachine regelmatig zult moeten ontkalken en schoonmaken. In de meeste gevallen wordt dan ook de voorkeur gegeven aan de Arabica koffiebonen.

 

Q4: Hoe maak je de espressomachine schoon?

Het is belangrijk om in het (dagelijkse) onderhoud van de espressomachine te voorzien indien je wilt dat het apparaat toch enkele jaartjes meegaat. Zo is het belangrijk om de watertank dagelijks even om te spoelen teneinde kalkaanslag te voorkomen. Leeg ook dagelijks het residuebakje en maak zowel het lekbakje als opvangrooster schoon na elk gebruik. Verwijder, indien het geval, eventuele melkresten.

Indien je espressomachine voorzien is van een stoompijpje, zorg er dan voor dat ook dit slangetje na elk gebruik even grondig met water wordt schoongemaakt. Is je apparaat uitgerust met een geïntegreerde melkkan, dan kun je in de meeste gevallen beroep doen op het beschikbare schoonmaakprogramma. Daarnaast is het ook belangrijk om de espressomachine regelmatig te ontkalken. De meeste espressomachines zijn tegenwoordig voorzien van een automatisch ontkalkingssysteem.

 

Q5: Welk merk moet je kiezen voor de aanschaf van een espressomachine?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord bieden op deze vraag aangezien er tegenwoordig heel wat bekende merken zijn die 1 of meerdere espressomachines op de markt hebben gebracht. Zo zijn Philips en Bosch sterk gewaardeerde merken die bekend staan omwille van hun kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaar prijskaartje.

Echter blijken de meeste gebruikers toch steeds terug te grijpen naar een Saeco espressomachine. Ook Jura, Krups en De’Longhi zijn bekende merken die garant staan voor kwaliteit. Het hangt er bovendien ook een beetje vanaf welk type espressomachine je wilt aankopen, welke mogelijkheden en functies je verwacht en het budget dat je er wilt aan spenderen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES