Beste Quooker kraan

 

Quooker kranen test van 2024

 

Misschien heb je er al wel eens van gehoord of misschien nog niet. Toch zijn de Quooker kranen vandaag de dag aan een stevige opmars bezig. Het aanbod aan degelijke Quooker kranen wordt bijgevolg groter en de keuze misschien ook wel iets moeilijker. Daarom zijn wij alvast even op onderzoek gegaan. Zo waren wij in staat om de 3 best beoordeelde hedendaagse Quooker kranen te selecteren. Door te kiezen voor de Quooker Flex Chroom kraan kies je alvast voor een topproduct tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. Ideaal indien je liever niet zoveel budget spendeert aan een degelijke Quooker kraan. Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor de Quooker Pro3-VAQ TwinTaps kraan. Deze Quooker kraan wordt gekenmerkt door één enkel doch bijzonder praktisch handvat waarmee je zowel over koud, warm als kokend water beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Quooker kraan Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar de beste Quooker kraan maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je je geen zorgen te maken want wij willen jou graag helpen. Wij zijn al even op zoek gegaan naar wat nu precies de 5 best beoordeelde toestellen zijn op dit moment. Op die manier hebben we een top 5 kunnen samenstellen die we dan ook even graag aan jou willen presenteren. Het is ook altijd een goed advies om even de verschillende online reviews van de klanten te bekijken.

 

 

1. Quooker Flex Chroom

 

Ben je op zoek naar een Quooker kraan aanbieding dan kunnen we jou alvast dit toestel aanraden. Het toestel beschikt over 1 handvat met een draaibare en uittrekbare uitloop. Op het moment dat de uittrekslang eruit getrokken hebt dan zul je merken dat het niet mogelijk is om echt kokend water te gebruiken. Dit heeft te maken met de kokend water-stop als extra beveiliging.

Je zult merken dat deze Quooker kraan echt een uniek en klassevol design is. Deze kraan maakt een uitstekende combinatie tussen warm, koud en zelfs kokend water. En je hebt hier slechts één en dezelfde uittrekbare slang voor nodig. Doordat je de slang kunt uittrekken zul je merken dat het bijvoorbeeld makkelijker is om de spoelbak schoon te maken of groenten en fruit eventueel te spoelen.

We merken dat er op dit moment nog maar één enkele gebruiker een reactie heeft geplaatst. Toch is de koper niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid en het design van de kraan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Quooker Pro3-VAQ TwinTaps

 

Je kunt natuurlijk ook voor dit exemplaar tussen de Quooker kranen kiezen. Toch zul je voor dit product net iets meer hoeven te betalen aangezien het niet meer behoort tot de goedkope Quooker kranen. Toch beschikt ook dit toestel over heel wat positieve eigenschappen.

Zo zul je merken dat de Quooker kraan over slechts één enkel handvat beschikt met een draaibare uitloop. Bovendien behoort dit toestel tot de VAQ Quooker kranen. Dit wil zeggen dat er een betere isolatie wordt bereikt door gebruik te maken van een combinatie tussen vacuüm en een warmtestraling scherm. Deze combinatie is bovendien ook bijzonder energiezuinig en vrij compact.

Al deze positieve eigenschappen zorgen ervoor dat de gebruiker een volledige positieve online review bij het toestel heeft geplaatst. Zo is de koper niet alleen tevreden over de duurzaamheid van het toestel maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Quooker Combi Plus Flex Chroom

 

In vergelijking met de vorige apparaten die we hier in deze lijst besproken hebben dan zul je voor deze Quooker kraan best wel wat meer budget opzij houden. Het is één van de duurdere Quooker kranen uit onze lijst. Toch blijkt de koper zich daar helemaal niet aan te storen.

Het is een eigenlijk een handig 3-in-1 toestel dat beschikt over slechts één enkel handvat. De kraan is voorzien van een handige draaibare en uittrekbare uitloop. Daardoor is het veel gemakkelijker om bijvoorbeeld groenten en fruit te spoelen of de spoelbak schoon te maken. Verder heeft de uitloop een hoogte van ongeveer 41 cm.

Opnieuw merken we slechts één enkele online beoordeling op bij dit apparaat. De klant is duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid van het apparaat. Toch vermoeden we dat de prijs misschien voor sommige gebruikers wel net iets te hoog zal zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Quooker Flex Pro3 VAQ

 

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat deze Quooker kraan tot de VAQ modellen behoort. Deze zijn gebaseerd op een vacuüm systeem dat zorgt voor een betere isolatie. Dit heeft als positief resultaat dat het ook veel minder energie verbruikt. Bovendien zul je kunnen vaststellen dat dit exemplaar Quooker kraan een pak goedkoper is.

Net zoals je ook bij het vorige toestel hebt kunnen zien, zul je ook bij deze Quooker kraan kunnen opmerken dat het om een 3-in-1 product gaat. De kraan is voorzien van één enkel handvat maar beschikt wel over een draaibare en uittrekbare uitloop.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaring. Er zijn momenteel namelijk nog helemaal geen online beoordelingen geplaatst. Uiteraard is het mogelijk dat het om een vrij recent toestel gaat dus laat je hier zeker niet door afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Quooker Nordic Square Twintaps

 

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de Nordic Square Twintaps Quooker kraan. Het is een degelijk apparaat dat voorzien is van het VAQ systeem. Dit systeem zorgt voor een uitstekende isolatie, is vrij compact en werkt heel energiezuinig.

In tegenstelling tot de vorige 4 toestellen die we in deze lijst besproken hebben, zul je merken dat deze Quooker kraan over 2 handvatten beschikt met een draaibare uitloop. Bovendien biedt dit toestel je de mogelijkheid om meteen kokend water te hebben.

Opnieuw moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want het is altijd mogelijk dat het om een nieuw product gaat. Neem dus rustig de tijd om deze Quooker kraan even van naderbij te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Quooker kranen koopgids

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een van de beste Quooker kranen. Maar wat is nu precies een Quooker kraan en hoe werkt dit product? Hoe zit het dan met de watervoorraad en de verschillende voordelen ervan. Om op al deze vragen een antwoord te krijgen, kun je maar beter diverse Quooker kranen met elkaar vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen, promoties of kortingen alvast niet uit de weg. Het is nu eenmaal altijd leuk indien je met een aantrekkelijke Quooker kraan aanbieding naar huis kunt gaan.

Wat is een Quooker kraan en het type

Met een Quooker kraan kies je meteen voor een bijzonder degelijke keukenkraan waarbij je het voordeel hebt om meteen over kokend heet water te beschikken. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld even snel een heerlijk kopje thee wilt of wanneer je pasta of rijst wilt koken. Daardoor kun je vaak heel wat tijd besparen en dat is alvast voor heel wat klanten een belangrijk voordeel. Je zult dan ook merken dat een degelijke en kwalitatieve Quooker kraan steevast uit 2 belangrijke onderdelen bestaat: de kraan en het reservoir. Met het reservoir wordt ook wel de boiler bedoeld.

Je zult vrijwel meteen merken dat er 3 soorten Quooker kranen kunnen op de markt worden aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Twintaps, de losse Quooker kraan die alleen maar voor kokend water zorgt en de 3-in-1 Quooker kraan. Welk exemplaar je kiest, is uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de multifunctionele 3-in-1 Quooker kraan, dan zul je merken dat er slechts 1 keukenmengkraan op het aanrecht wordt aangesloten. Deze biedt je de mogelijkheid om zowel koud alsook warm en kokend water te leveren.

Wanneer je echter kiest voor de losse Quooker kraan dan zal het aanrecht voorzien zijn van 2 kranen. Zo heb je enerzijds de standaard keukenmengkraan waarbij je zowel koud als warm water kunt regelen. Anderzijds wordt er ook een aparte kokendwaterkraan op het aanrecht geplaatst waarbij je dus kunt voorzien in kokend heet water. Vergelijkbaar hiermee is de Twintaps. Dus je beschikt ook over een keukenmengkraan en een aparte kokendwaterkraan maar beide zijn ergens wel met elkaar verbonden.

 

De werking van een degelijke Quooker kraan

Eigenlijk is het principe van de Quooker kraan best wel heel eenvoudig. Zo wordt de Quooker kraan ergens op het aanrecht geïnstalleerd terwijl het reservoir er rechtstreeks onder wordt gemonteerd. Doordat het reservoir of de boiler uitstekend geïsoleerd is, is het mogelijk om een kokend hete temperatuur te bereiken en die ook te behouden.

Op het moment dat je dus de Quooker kraan opendraait, kun je genieten van kokend heet water, afkomstig van het reservoir. Zodra er water uit het reservoir wordt getapt, wordt het reservoir praktisch meteen weer aangevuld. Dat gebeurt automatisch doordat het reservoir wordt aangesloten op de beschikbare waterleidingen.

 

Op welke voordelen kun je rekenen

Het mag ondertussen wel al duidelijk zijn dat een degelijke Quooker kraan vooral heel wat voordelen met zich meebrengt. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit lang te wachten op kokend heet water aangezien je er meteen kunt over beschikken. Extra handig indien je bijvoorbeeld niet veel tijd hebt en nog snel even een kopje thee wilt klaarmaken. Daarnaast is een Quooker kraan ook vaak heel designvol en zorgt het voor een luxueuze uitstraling in de keuken.

Echter moet je er wel ook rekening mee houden dat het het reservoir beperkt is tot 3 à 7 liter. Het reservoir wordt uiteraard altijd wel weer aangevuld maar dan met koud water dat dus eerst moet gaan opwarmen. Indien je dus heel wat kokend  water uit de kraan tapt, dan zul je vervolgens een hele poos moeten wachten alvorens de volgende 3 of 7 liter volledig zijn opgewarmd.

Het mogelijke prijskaartje

Net zoals er heel wat goedkope Quooker kranen op de markt gebracht zijn, zijn er ook heel wat duurdere exemplaren. Je beslist natuurlijk helemaal zelf hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Het kan misschien een goede aanbeveling zijn om ook even rekening te houden met de verschillende online reviews. Daarin geven meerdere klanten hun ongezouten mening over een bepaalde Quooker kraan.

 

Veiligheid en onderhoud

Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid van de Quooker kraan. Uiteindelijk kun je een dergelijk product in niets vergelijken met bijvoorbeeld een waterkoker. Een waterkoker kan omvallen terwijl dit bij een Quooker kraan helemaal niet mogelijk is. Verder is er ook gedacht aan een kinderbeveiliging zodat je kind niet plotseling kokend heet water over zich heen krijgt.

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij het onderhoud. Zo is het aan te raden om je Quooker kraan vooral te onderhouden door middel van glasreiniger. Je kunt dit doen met een vochtig of droog zacht doekje. Verder is het ook een goede aanbeveling om de perlator, ook wel het kraanzeefje genoemd, regelmatig even grondig schoon te maken. Zo kun je eventuele kalkaanslag vermijden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES