5 beste muur wijnrekken Test van 2024

 

Beste muur wijnrekken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Echte wijnliefhebbers hechten bijzonder veel belang aan de bewaring van hun wijnen. Om deze godendrank optimaal te kunnen opbergen heb je een degelijk wijnrek nodig zodat de flessen veilig en goed kunnen worden gestockeerd. We hebben alvast 3 huidige toppertjes voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je al snel merken dat je met het Wijnrek – Voor aan de muur een degelijk product in huis haalt. Zijn industriële look en stalen frame maken van hem een echte blikvanger. Daarnaast blijkt het Wijnrek Wijnwand Duet met zijn bijzondere vorm en afwerking zeker een evenwaardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste muur wijnrekken (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een stalen wijnrek om in de woonkamer aan de muur te hangen? Of gaat je voorkeur uit naar een praktisch wijnrek om aan de keukenmuur te bevestigen? We vroegen de hulp en het advies van enkele wijnliefhebbers om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens er het beste wijnrek voor de muur uit te kiezen. 

 

1. Wijnrek – Voor aan de muur – RVS Metaal – Hangend 

 

Deze uitvoering van Spieringstore blijkt één van de populairste wijnrekken in ons assortiment te zijn. Het prachtige stalen wijnrek is ideaal om in de keuken aan de muur te bevestigen.

Het knappe matzwarte wijnrek werd afgewerkt met de sierlijke letters “WINE” waardoor dit exemplaar meteen in het oog springt. Door zijn praktische vormgeving kun je er niet alleen 5 flessen wijn op plaatsen, maar biedt hij tevens de mogelijkheid om er je kurken in te bewaren én 4 glazen aan op te hangen. 

Dankzij zijn compacte formaat van 20 x 20 x 20 cm neemt hij niet te veel ruimte in beslag. Hij wordt geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal, artificiële wijnbladeren en druiventrossen om het geheel af te maken. In de reviews merken we dat dit product een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door zijn ruime opslagcapaciteit kun je er 5 flessen, 4 wijnglazen en verschillende kurken op bewaren.

Materiaal: hij is vervaardigd uit heel degelijk roestvrij staal waardoor hij bijzonder solide blijkt.

Design: deze uitvoering kreeg een sobere matzwarte kleur en werd met sierlijke letters afgewerkt zodat hij een echte blikvanger is.

Formaat: het wijnrek wordt getypeerd door zijn handzame formaat van 20 x 20 x 20 cm.

 

Nadelen:

Beschadigd: hoewel dit niks met de kwaliteit te maken heeft, merkt één klant op dat zijn/haar wijnrek bij levering reeds beschadigd was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wijnrek Wijnwand Duet – Modern wijnrek aan de muur 

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt. Het zwarte wijnrek voor aan de muur van het merk Wijnwand bestaat namelijk uit verschillende onderdelen die apart moeten worden aangekocht.

Elk component is vervaardigd uit zwart metaal en is bedoeld om één fles horizontaal te dragen. Door verschillende van deze wijnrekken aan de muur te bevestigen, kun je zelf een compositie maken waardoor het geheel een echte blikvanger wordt. Deze stijlvolle uitvoering blijkt overigens bijzonder geschikt om in restaurants de exclusieve wijnen te presenteren.

Doordat dit exemplaar met de benodigde bevestigingsmaterialen en montageplaat wordt geleverd, kan hij heel eenvoudig worden opgehangen. In de reviews zien we dat deze prachtige creatie een uitstekende score kreeg voor zijn functionaliteit.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: dit wijnrek bestaat uit een component dat de fles horizontaal draagt waardoor de wijn perfect tot rust kan komen. 

Materiaal: de kleine wijnhouder is vervaardigd uit bijzonder duurzaam metaal zodat hij vrij stevig is.

Bevestiging: hij wordt geleverd met een montageplaat en de benodigde bevestigingsmaterialen waarmee hij heel eenvoudig kan worden vastgemaakt.

De prijs: dit wijnrek valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen vrij goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Beperkte capaciteit: doordat elk component slechts één fles draagt, moet je verschillende exemplaren aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. By Mooss Wijnrek – Wijnrek Metaal – Wijnrek Hangend – 8 Flessen 

 

By Mooss wordt door velen als het beste merk voor stijlvolle keukenaccessoires beschouwd. Dit wijnrek voor aan de muur wordt gekenmerkt door zijn industriële look waarmee hij perfect in een modern interieur past.

Doordat deze rechthoekige constructie uit solide roestvrij staal vervaardigd is, blijkt hij stevig genoeg om 8 flessen wijn te bewaren. Daarnaast kun je hem zonder probleem verder uitbreiden door meerdere rekken naast of boven elkaar te monteren.

Deze uitvoering kent een afmeting van 8 x 99 x 36 cm en weegt 5 kg. Hij kan gemakkelijk met de 4 meegeleverde schroeven aan de muur worden bevestigd waardoor hij quasi meteen gebruiksklaar is. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg voor zijn functionaliteit.

 

Voordelen:

Capaciteit: het wijnrek blijkt geschikt om 8 flessen horizontaal te bewaren. 

Materiaal: deze uitvoering is vervaardigd uit stevig roestvrij staal dat met een matzwarte coating werd afgewerkt.

Formaat: dit wijnrek wordt getypeerd door zijn handig formaat van 9 x 99 x 36 cm en gewicht van 5 kg.

Montage: hij kan snel en eenvoudig met de 4 meegeleverde schroeven aan de muur worden vastgemaakt zodat je hem meteen in gebruik kunt nemen.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat deze variant het duurste prijskaartje in onze lijst kent waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Xaptovi Wijnrek wandmontage voor 12 flessen metaal 

 

Het stijlvolle wijnrek van Xaptovi blijkt een absolute eyecatcher om in je woonkamer, keuken of bar te hangen. Door zijn sobere uitstraling kan hij perfect in elke inrichting worden toegepast.

Dit wijnrek voor aan de muur is vervaardigd uit duurzaam metaal dat vervolgens met een zwarte poedercoating werd afgewerkt waardoor hij roestvrij is. Hij wordt gekenmerkt door zijn ruime opslagcapaciteit die voldoende ruimte biedt om 12 flessen boven elkaar te bewaren.

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid door zijn bijzonder eenvoudige montage die dankzij de meegeleverde bevestigingsmaterialen in een mum van tijd klaar is. Deze uitvoering kan verder worden uitgebreid door meerdere exemplaren naast elkaar te hangen. In de reviews zien we dat hij een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Materiaal: het metalen wijnrek werd met een duurzame zwarte poedercoating afgewerkt waardoor hij bestand is tegen corrosie.

Formaat: deze uitvoering kent een afmeting van 30,5 x 120 x 10,6 kg en weegt 2,740 kg zodat je hem aan bijna elke muur kunt ophangen.

Opslagruimte: hij is geschikt om 12 flessen wijn horizontaal te bewaren. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid door meerdere rekken naast elkaar te bevestigen.

Stijl: door zijn sober en eenvoudig design kan hij in elk type interieur worden gebruikt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit wijnrek valt in de hogere prijsklasse waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Industrial Living Wijnrek – Wijnfleshouder Aan De Muur – 5 Flessen 

 

Deze knappe wijnfleshouder van Industrial Living wordt gekentekend door zijn unieke vormgeving waardoor hij een echte eyecatcher is. Dit wijnrek voor aan de muur is vervaardigd uit hout en leder die voor een eigentijds karakter zorgen. 

De massieve plank uit beukenhout met een natuurlijke houtkleur dient als stevige basis waarop zwarte lederen banden werden bevestigd. Door de wijnflessen tussen deze riemen te schuiven kun je 5 flessen horizontaal bewaren. 

Hij kent een afmeting van 19 x 69 x 2,2 cm en weegt slechts 1,6 kg zodat hij aan elk type muur kan worden vastgemaakt. In de reviews merken we dat deze rechthoekige wijnhouder een uitstekende score van het maximale aantal sterren kreeg voor zijn mooie design.

 

Voordelen:

Materiaal: het wijnrek is vervaardigd uit blank beukenhout en zwart leder waardoor hij in bijna elk interieur past.

Design: door zijn eigentijdse vormgeving en natuurlijke kleuren is hij een echte blikvanger.

Gebruik: hij is geschikt om 5 flessen wijn te bewaren en per fles werden er 2 lederen banden voorzien die voor een optimale ondersteuning zorgen.

Afmetingen: dit wijnrek kent een afmeting van 19 x 69 x 2,2 cm. Door zijn vrij lichte gewicht van 1,6 kg kan hij aan bijna elke muur worden bevestigd.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: we merken op dat het iets meer tijd en handigheid vraagt om de flessen in de wijnfleshouder te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muur wijnrekken Koopgids

 

Om je exclusieve wijnflessen optimaal te bewaren, is het een goede aanbeveling om in een degelijk wijnrek voor aan de muur te investeren. Maar hoeveel flessen kun je op een dergelijk rek leggen? En uit welke materialen zijn deze rekken gemaakt? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken voor je een beslissing neemt.

Wat is het nut van een wijnrek

Als echte wijnliefhebber heb je waarschijnlijk een mooie collectie met speciale wijnen in huis. Zoals je zelf wel zult weten, is het vrij belangrijk om de flessen onder optimale omstandigheden te bewaren zodathet kostbare goedje zijn smaak en geurpalet niet te laten verliezen. Je kunt natuurlijk je wijnflessen her en der neerleggen waar je plaats hebt. Echter, na een bepaalde tijd zul je merken dat je die dure fles Bourgogne gewoon vergeten bent.

Vooral bij rode wijnen is het van vrij groot belang om ze in een liggende positie te laten rusten zodat ze volop hun aroma’s kunnen ontwikkelen. Door je wijnen op een wijnrek te leggen zal het smaakpalet zich beter ontplooien waardoor de drank een veel breder bouquet krijgt. 

Daarnaast is het niet onbelangrijk om te bepalen waar het wijnrek precies aan de muur moet komen. Vrijwel alle wijnsoorten moeten immers op de gepaste temperatuur worden bewaard zodat ze gericht kunnen rijpen. Wanneer je het wijnrek aan de muur naast de haard bevestigt, zal hij zeker een echte blikvanger zijn. Evenwel, blijkt de woonkamer niet de ideale omgeving om wijn te bewaren. Een geklimatiseerde en geventileerde ruimte geniet de voorkeur om de kostbare godendrank op te bergen.

 

De opslagcapaciteit en de beschikbare ruimte

Voor je een wijnrek gaat aankopen, is het goed om vooraf even te bedenken waar je hem wilt hangen om vervolgens de beschikbare ruimte op te meten. Er is niets vervelender dan thuiskomen met een prachtig wijnrek om dan te constateren dat hij niet op die bepaalde plaats past. Daarnaast moet je even kijken hoeveel flessen je op het rek wilt bewaren en in welke tijdspanne. Dit zal namelijk bepalen welk type wijnrek je kunt aankopen om je flessen naar wens te etaleren.

Er zijn kleine exemplaren op de markt waar je bijvoorbeeld 4 tot 6 flessen op kunt leggen. Als je regelmatig een flesje wijn ontkurkt, blijken deze ideaal om in de keuken of woonkamer te hangen. Wanneer je graag je uitgebreide collectie wijnen op het wijnrek in de kelder wilt bewaren, zal een rek met een grotere capaciteit een betere optie zijn. Je zult al snel merken dat er een vrij ruim aanbod is van wijnrekken die 12, 24, 38 of meer flessen wijn kunnen stockeren.

 

Types in verhouding tot de gebruikte materialen

De diverse types wijnrekken onderscheiden zich door hun opslagcapaciteit in relatie tot de gebruikte materialen. Eens je hebt beslist hoeveel flessen je op het rek wilt bewaren, kun je bepalen welk type wijnrek je gaat aankopen. Een exemplaar uit hout of bamboe met een opslagcapaciteit van 4 tot 6 flessen is ideaal om in de keuken of woonkamer op te hangen.

Van zodra je meer dan 6 flessen op het wijnrek wilt leggen, blijkt een steviger variant uit staal een betere keuze te zijn. Deze rekken worden gekenmerkt door hun vrij solide frame dat best wel wat draagkracht kent. Daarnaast bestaan er ook wijnrekken die gemaakt zijn uit duurzame kunststofsoorten waarop je tot wel 38 flessen kunt stockeren. Deze varianten blijken meer geschikt om je wijn in de kelder te stockeren.

Het design

De meeste wijnliefhebbers hebben meestal een voorraad van hun favoriete wijnen in huis. De plaats waar je de flessen wilt bewaren zal voor een groot deel het ontwerp bepalen. Als je vaak kookt en je gebruikt geregeld wijn in je gerechten, dan blijkt een eenvoudig en praktisch wijnrek om in de keuken aan de muur te hangen de beste optie te zijn. 

Anderen willen graag met hun exclusieve collectie pronken waardoor het wijnrek in de woonkamer een echte eyecatcher wordt. Er wordt dan ook een vrij ruim assortiment in allerlei speciale vormen en diverse kleuren aangeboden zodat je zeker een exemplaar kunt vinden dat bij je interieur past.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES