5 Beste Mixers Test van 2024

 

Mixers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een mixer is een goed voorbeeld van een keukentoestel dat bijna zo goed als onmisbaar geworden is. Zeker wanneer je graag kookt en dan ook heel wat tijd in de keuken spendeert, zul je een mixer wel heel regelmatig eens nodig hebben. Omdat wij willen dat je met de beste mixer naar huis kunt gaan, hebben wij een koopgids geschreven. Daarin geven we mee met welke factoren je eventueel rekening zou kunnen houden. Indien je echt heel dringend op zoek bent naar een degelijke mixer dan kun je ook gewoon onze top 3 hieronder raadplegen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER één van de beste mixers in huis haalt. De rode kleur maakt het apparaat meteen ook tot een echte blikvanger in de keuken. Met de Bosch MFQ36460 mixer haal je een evenwaardig apparaat in huis. Het is een bijzonder krachtige mixer die heel wat ingredienten in een mum van tijd kan fijn mixen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Mixers (Reviews) van 2024

 

Als jij iemand bent die ervan houdt om heerlijke dingen zoals taart, verse broden en nog andere lekkernijen klaar te maken, dan heb je wel een goede mixer nodig. Om succesvolle resultaten te boeken, moet jij al je ingrediënten wel op de juiste manier kneden en dat kun je met dit apparaat doen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste mixer.

 

1. KitchenAid 5KSM 150 PSEES Espresso

 

De KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER mixer is een blikvanger door de mooie gepolijste behuizing dat het heeft.

Dit product heeft een knalrode kleur die ook zeker opvalt. Het heeft een roestvrijstalen kom die een inhoud van 4,83 liter heeft en een ergonomische handgreep, zodat je een betere houvast hebt.

Met dit product heb je de keuze uit maar liefst 10 snelheden. Het is een krachtig en geruisloos apparaat, die ervoor zorgt dat alle ingrediënten homogeen worden geroerd.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope mixers. Dat kun je ook merken als je de reviews leest.

Een aantal personen vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het ook zwaar is. Daarnaast zijn alle kopers tevreden met de kwaliteit van dit product en het voldoet aan de verwachtingen. Het is een duurzaam product, dat ook nog een fraai design heeft.

Deze KitchenAid mixer beschikt al zeker en vast niet over de laagste prijs in vergelijking met de andere toestellen uit onze top 5. Toch blijkt dat heel wat mensen bereid zijn om deze prijs ervoor te betalen. Dit kun je ook zien aan de vele positieve reacties. Daardoor krijgen wij het vermoeden dat deze mixer ondanks de hoge prijs misschien toch ook wel één van de populairste toestellen is.

 

Voordelen:

Design: dit apparaat is voorzien van een robuuste behuizing waardoor het toestel veel duurzamer wordt. De felrode kleur maakt de mixer er heel apart en opvallend uitzien. Met dit apparaat haal je dus echt wel een blikvanger in huis.

Sterkte: de mixer beschikt over een vermogen van 300 Watt. Het is zelfs mogelijk om te kiezen uit wel 10 verschillende snelheidsstanden. Het toestel werkt bovendien zo goed als geruisloos.

Gebruiksgemak: het apparaat is voorzien van een grote kom uit roestvrij staal. De kom heeft een volume van bijna 5 liter en is uitgerust met een ergonomische handgreep om het comfort te verhogen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is duidelijk dat het toestel heel wat voordelen biedt en dat de meeste mensen ook bereid zijn deze prijs ervoor te betalen. Toch kan het wel een struikelblok zijn voor andere kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch MFQ36460 ErgoMixx Mixer met Mengkom

 

Met de Bosch MFQ36460 mixer heb je mogelijkheid om te kiezen uit vijf verschillende snelheden. Dit product heeft een vermogen van 450 watt en is geschikt voor maximaal 500 gram bloem met ingrediënten.

De mixer is licht van gewicht, wat het gemakkelijk maakt om het te verplaatsen. Dit apparaat heeft een krachtige, maar stille motor en is eenvoudig te bedienen.

Het heeft gebruiksvriendelijke knoppen en een ergonomisch handvat dat zorgt voor een goede grip. Met een druk op de knop kun je kiezen voor een turbofunctie, om maximale prestaties te behalen.

De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en het werkt prima. Hoewel sommige kopers de mening hebben dat dit product er niet stevig uitziet of aanvoelt, omdat het geheel van plastic is gemaakt.

Bosch is ook in de keuken een vaste waarde bij heel veel gebruikers. Heel wat kopers beschouwen het dan niet onterecht als het beste merk omwille van de vele voordelen die het biedt. Bovendien ziet het toestel er ook heel erg stijlvol en elegant uit. De witte kleur laat het vrijwel in elk interieur passen.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel van Bosch beschikt over een sterke motor met een vermogen van 450 Watt. Dit maakt het net iets krachtiger dan het voorgaande apparaat.

Handig in gebruik: er zijn maar liefst 5 verschillende snelheidsstanden voorzien waaruit jij een keuze kunt maken. Doordat de mixer behoorlijk weinig weegt, kun je het apparaat ook eenvoudig verplaatsen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: doordat dit product volledig uit plastic vervaardigd is, vinden sommige kopers het toch heel erg kwetsbaar en niet zo stevig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun Multiquick 3 MQ325 Spaghetti Staafmixer

 

Met de Braun Multiquick 3 MQ325 staafmixer kun je heel veel doen in de keuken. Dit is het ideale product voor het maken van soepen en diverse sauzen zoals Mexicaanse saus, pastasaus en nog veel meer.

Het is voorzien van een gepatenteerde staafmixervoet die zorgt voor de beste puree resultaten en dat je keuken spatvrij blijft. Met de roestvrijstalen garde kun je eieren, diverse crème en luchtige desserts kloppen.

Dit product is ook voorzien van een handige hakmolen waarmee je ingrediënten zoals kaas, noten, wortelen fijn kunt hakken en een beker van 600 ml.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. De prijs van dit product is voor hen ook redelijk. Een klein deel van de gebruikers is van mening dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het kwetsbaar is.

Met deze mixer van Braun haal je zeker en vast een degelijk toestel in huis. Een heerlijke bavarois of een zelfgemaakte lekkere spaghettisaus. Met dit apparaat is niets onmogelijk en kun jij je vrienden en familie dus heerlijk verrassen. Laten we even de voor- en nadelen van dit apparaat bekijken.

 

Voordelen:

Opzetstukken: bij deze mixer krijg je er heel wat accessoires bij. Met de staafmixervoet kun jij bijvoorbeeld heerlijke puree maken. De roestvrijstalen klopper kun je eventueel gebruiken om desserts te bereiden.

Hakmolen: bij dit product krijg je er ook een hakmolen bij. Dit kan altijd handig zijn om bijvoorbeeld noten of andere hardere ingrediënten te mixen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: volgens sommige kopers is de prijs van deze mixer toch net iets te hoog gegrepen. Dit komt omdat enkele onder hen vinden dat het apparaat iets te kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Avance HR1578/00 Handmixer

 

De Philips Avance HR1578/00 handmixer is een geweldig product. Het heeft een fleximix systeem en zorgt ervoor dat alle ingrediënten goed gemixt worden, doordat de kloppers alle hoeken van de kom kunnen bereiken. Het heeft een krachtige, maar stille motor die ervoor zorgt dat je super gladde resultaten krijgt.

Dit product komt met een handige fijnsnijder en een beker van 600 ml, zodat je alle nodige accessoires hebt om heerlijke recepten klaar te maken. Het is gemakkelijk schoon te maken, omdat alle accessoires in de vaatwasmachine kunnen.

Bijna alle kopers zijn blij met dit product en geven er positief advies over. Het is een apparaat dat eenvoudig in gebruik is en een goede kwaliteit heeft. Het werkt goed en je kunt het op een gemakkelijke manier reinigen. Voor sommige kopers is dit product kwetsbaar, want het heeft een matige kwaliteit. Verder heeft het ook een hoge prijs.

Wanneer mensen de merknaam Philips horen vallen dan denken ze meteen aan degelijkheid en duurzaamheid. Voor velen is dit niet alleen het beste merk maar is het ook het populairste merk. En dit zie je nog maar eens duidelijk in de vele positieve beoordelingen die bij het product vermeld staan.

 

Voordelen:

Onderhoud: alle losse opzetstukken kun je zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Dit bespaart je heel wat afwaswerk.

Toebehoren: bij de aankoop van dit apparaat krijg je er meteen heel wat handig toebehoren bij. Denk maar aan een maatbeker en een fijnsnijder bijvoorbeeld.

Gebruiksgemak: met dit toestel heb je in een mum van tijd al je ingrediënten gemixt. Het werkt heel erg snel en is bovendien volledig geruisloos.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks de vele voordelen zijn niet alle kopers overtuigd van dit product. Sommige vinden het product iets te kwetsbaar en daardoor ook te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bestron AHM2003 Mixer

 

De Bestron AHM2003 power mixer is een eenvoudig product dat zeker een hulp is in de keuken. Dit apparaat kun je gebruiken voor het kneden en mixen van al je ingrediënten om de lekkerste gerechten klaar te maken.

Denk maar aan heerlijke taarten, hapjes en nog veel meer. Met dit product heb je de keuze uit 5 verschillende snelheden. Het heeft een kunststof behuizing en een beveiligde ontgrendelingsknop. Dit product heeft een eenvoudige bediening en het komt met 2 gardes en 2 kneedhaken.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een mixer aanbieding en dat is het ook voor de meeste personen die dit product hebben aangeschaft. Voor hen is dit een voordelige koop, want dit product is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Enkele kopers vinden dat het een matige kwaliteit heeft, omdat het kwetsbaar is. Daarnaast past het niet optimaal.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een nieuwe mixer, dan hoef je zeker dit product eens te bekijken. Deze mixer van het merk Bestron kun je zeker en vast aan een voordelig tarief spotten. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat het een mindere kwaliteit heeft. Laten we de sterke en eventueel zwakke punten eens grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, beschikt deze mixer daadwerkelijk over de laagste prijs.

Handig in gebruik: met dit toestel haal je zeker en vast een degelijk apparaat in huis. Je kunt het gebruiken om ingrediënten te mixen maar ook te kneden.

Gebruiksgemak: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst 5 verschillende snelheidsstanden. Daarnaast krijg je er bij de aankoop ook 2 kloppers en 2 kneedhaken bij.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: sommige kopers opperen dat het toestel niet volledig past en daardoor kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mixers koopgids

 

Je kunt een mixer voor verschillende toepassingen gebruiken. Denk maar aan het mixen van soep of sauzen maar ook voor het maken van deeg om koekjes of pannenkoeken te bakken. Voordat je een mixer koopt moet je eerst beslissen welke mixer je nodig hebt, over welke functies het moet beschikken en hoeveel het mag kosten. Het vermogen en het onderhoud kunnen ook belangrijk zijn.

 

 

Soorten mixers

In deze koopgids zullen we een onderscheid maken tussen drie verschillende mixers: de keukenmixer, handmixer en staafmixer. Een keukenmixer is een apparaat die je op het aanrecht plaatst en die automatisch ingrediënten kan mixen, kloppen of kneden. Denk maar aan deeg, slagroom, mousse, enzovoort. Waar je vroeger deeg ging maken door het zelf te kloppen of te roeren, kun je dit nu automatisch laten doen met een keukenmixer. Dit toestel beschikt over een kom waar je de ingrediënten in mixt.

Dan is er nog de handmixer, ook dit type is geschikt voor het maken van deeg. Het verschil met een keukenmixer is dat je dit toestel zelf in de hand moet houden en de ingrediënten moet mixen in een aparte kom. Het voordeel aan dit type is dat het minder plaats inneemt en makkelijker is om op te bergen. Als je niet van plan bent om veel te mixen dan is dit een betere optie dan een keukenmixer.

Tenslotte heb je nog de staafmixer die vooral geschikt is om ingrediënten met minder dichtheid te mixen zoals soepen. Je kunt het ook gebruiken om fruit of babyvoeding mee te pureren maar veel meer kun je er niet mee doen. Als je op zoek bent naar meer functies of deeg wilt maken dan koop je beter een hand- of keukenmixer.

 

Kenmerken en functies

Bij een keukenmixer is vooral belangrijk om op de inhoud van de kom te letten. Wees er zeker van dat de kom groot genoeg is voor de hoeveelheid voedsel die je wilt maken. Ga liever voor een maatje groter, als de kom te groot is kun je deze dan nog altijd vervangen door een kleiner model.

Een softstart is een handige functie, vooral bij het maken van deeg. Omdat je bloem moet toevoegen aan je mengsel kan de keuken vlug vol met bloem liggen als de mixer te snel opstart. Daarom is een softstart belangrijk zodat het langzaam alle ingrediënten mixt voordat de snelheid verhoogt. Denk ook aan de mogelijkheid om meerdere snelheden in te stellen.

Bij de verschillende mixers heb je soms de mogelijkheid om extra accessoires te gebruiken. Denk maar aan een hakmes, een klopper of een hakmolentjes. Deze kun je meestal gewoon vastklikken zoals de andere opzetstukken.

Als je sneller wilt werken kies dan voor een apparaat die over een turbofunctie beschikt. Het zal de ingrediënten veel vlugger mengen.

 

Onderhoud en vermogen van de mixer

Bij de meeste mixers zijn de opzetstukken makkelijk te verwijderen en kun je ze zelfs in de vaatwasmachine plaatsen. Zorg er dan ook voor dat de stukken stevig genoeg zijn, als je in de winkel bent kun je er altijd eens aan voelen. Als je niet wilt dat de mixstaaf verkleurt, kies dan voor een model van metaal.

Het gedeelte waar de motor zit mag je onder geen enkel beding in de vaatwasser plaatsen. Als dit vuil wordt dan maak je het best schoon met wat keukenpapier of een keukendoek die je een beetje nat maakt. Droog het daarna ook goed terug af.

Sommige mixers, vooral staafmixers in dit geval, beschikken over stevige messen en genoeg vermogen om zelfs ijs te crushen. Het vermogen wordt aangegeven in Watt en hoe meer wattage, hoe krachtiger de mixer kan pureren.

Dit telt ook voor de handmixers, als ze over een hoger vermogen beschikken dan kun je grotere hoeveelheden mixen en zul je minder risico lopen op overbelasting van het apparaat.

 

 

Kostprijs van een mixer

De prijs van een mixer is afhankelijk van alle besproken punten. Natuurlijk kun je daar nog dieper op ingaan. Zo kun je bijvoorbeeld bij het kopen van een staafmixer kiezen tussen een model met kabel of een draadloos model. Het eerste type is krachtiger maar met de tweede heb je meer bewegingsvrijheid en geen nood aan een stopcontact.

Een goede manier om geld te besparen is om een mixer online te kopen. Je kunt interessante aanbiedingen vinden door mixers op verschillende websites te vergelijken. Houd daarbij ook rekening met de verzendkosten en reken uit of het goedkoper is online of in de winkel. Houd ook rekening met eventuele accessoires die je in de toekomst nog moet bijkopen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES