8 beste koel-vriescombinaties Test van 2024

 

Beste koel-vriescombinaties – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Samsung RB34T670DSA koel-vriescombinatie kies je voor een krachtig apparaat dat is uitgerust met tal van functies en mogelijkheden. Zo geniet je onder andere een snelkoelfunctie, ook wel “SuperFreezing” genaamd, waarmee voedselwaren in een mum van tijd worden gekoeld en zo bijgevolg langer vers blijven. Daartegenover staat de Whirlpool W7 8210 OX koel-vriescombinatie die meteen opvalt vanwege zijn ruime formaat, krachtige vermogen én energielabel E. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje in het rijtje opgenomen, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen jou op die manier alvast een handje te helpen in de zoektocht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste koel-vriescombinaties (Reviews) van 2024

 

Heel wat merken die bekend staan omwille van hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, bieden tegenwoordig ook grote en kleine koel-vriescombinaties aan. Zo kun je opteren voor een koel-vriescombinatie van Bosch, een Samsung koel-vriescombinatie, een koel-vriescombinatie van Liebherr, een Siemens koel-vriescombinatie of een koel-vriescombinatie van Beko. Welke je ook kiest, is vooral een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 8 toppertjes uit het ruime gamma, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies. Neem even een kijkje en wie weet ga jij wel met een energiezuinige koel-vriescombinatie A+++ of een leuke aanbieding naar huis.

 

1. Samsung RB34T670DSA – Koel-vriescombinatie – SuperFreezing-Cooling functie

 

Net zoals de LG koel-vriescombinaties behoren ook de exemplaren van Samsung tot de populairste én beste koel-vriescombinaties. Zo wordt de Samsung RB34T670DSA koel-vriescombinatie, die overigens is uitgerust met een krachtige digital inverter motor, gekenmerkt door een hoogte van 185,3 cm aangevuld met een breedte van 59,5 cm en een diepte van 65 cm. Dit resulteert in een netto inhoud van maar liefst 344 liter verdeeld over het koel- én vriesgedeelte.

De koelruimte met een inhoud van 230 liter bestaat uit maar liefst 3 verschillende plateaus, elkeen vervaardigd uit makkelijk te onderhouden gehard glas. Er is eveneens sprake van een groentelade alsook de mogelijkheid om het interieur aan te passen. Het vriesgedeelte daarentegen is voorzien van een inhoud van 114 liter verdeeld over 3 vriesvakken. Hij biedt een maximaal invriesvermogen van 8 kg per dag en is uitgerust met een no frost functie.

Ondanks het hoge prijskaartje, zijn klanten duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen:

No frost: deze koel-vriescombinatie met no frost functie biedt het voordeel dat je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien.

Snelkoelfunctie: er is eveneens een snelkoelfunctie voorzien waarmee het mogelijk wordt om etenswaren sneller af te koelen en bijgevolg langer te bewaren.

Inhoud: de koel-vriescombinatie kent een totale inhoud van 344 liter en biedt daarbij 1 groente- én fruitlade, 3 afzonderlijke plateaus, 3 deurvakken, 3 diepvriesladen, een meegeleverd eierrekje en bijbehorend ijsblokjesvak.

Handig in gebruik: met een geluidsniveau van amper 35 dB is deze koel-vriescombinatie vrijwel geruisloos. Daarnaast is hij ook met een jaarlijks energieverbruik van 204 kWh ook behoorlijk energiezuinig vandaar het energielabel D.

 

Nadelen:

Prijzig: heb je interesse in deze koel-vriescombinatie dan moet je er zijn hoge prijskaartje wel gewoon bij nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Whirlpool W7 8210 OX – koel-vriescombinatie, Energielabel: E

 

Ben je op zoek naar een zwarte koel-vriescombinatie of een exemplaar met een prachtige en tijdloze roestvrijstalen kleur? Dan loont het alvast de moeite om dit apparaat van Whirlpool alvast even onder de loep te nemen. Net zoals zijn voorganger is hij, met een geluidsniveau van maximaal 40 dB, zo goed als geruisloos en met een jaarlijks energieverbruik van 271 kWh vrij energiezuinig.

Wat betreft de koelruimte mag je rekenen op een inhoud van maximaal 234 liter verdeeld over 3 plateaus uit gehard glas én 2 groenteladen. Uiteraard is het interieur aanpasbaar indien je dat mocht wensen. Het ruime koelgedeelte wordt onderaan verder aangevuld met een 104 liter ruim vriesgedeelte verdeeld over 3 vriesvakken én de mogelijkheid om dagelijks tot wel 10 kg voedsel in te vriezen. Dankzij de no frost functie behoort ontdooien alvast tot de verleden tijd.

Verder blijkt het apparaat, waarvan de deur rechts open draait, uitgerust met een 2,5 meter lang snoer, een digitaal leddisplay én een antivingerdruk behuizing. Klanten reageren bijzonder positief en raden het apparaat aan.

 

Voordelen:

Deurinrichting: deze koel-vriescombinatie wordt standaard geleverd met een deur die rechts open draait maar dit kan makkelijk worden aangepast.

Vriesruimte: de vriesruimte biedt een maximale inhoud van 104 liter verdeeld over maximaal 3 vriesvakken en blijkt helemaal onderaan het koelgedeelte gemonteerd.

Omgevingstemperatuur: deze koel-vriescombinatie is geschikt bij een omgevingstemperatuur van minimaal 18 en maximaal 43 graden Celsius.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar goedkope huishoudapparaten of de koel-vriescombinatie met de laagste prijs dan ben je hier jammer genoeg niet aan het juiste adres.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beko RCSA 366K40WN – Koel-vriescombinatie, Grote inhoud van 343 liter

 

In vergelijking met de vorige apparaten lijkt deze koel-vriescombinatie van Beko wel een echte aanbieding te zijn. Zijn goedkope prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker ten opzichte van zijn dure broertjes. Bovendien is Beko een gevestigde waarde binnen de huishoudapparatuur en wordt hij door velen omschreven als veruit het beste merk. Wat nog maar eens bevestigd lijkt door de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo kent de Beko koel-vriescombinatie een maximale hoogte van 182,2 cm aangevuld met een breedte van 59,2 cm en een diepte van zo’n 67 cm wat overeenkomt met een bijzonder ruime inhoud van 343 liter. Daarbij kent de koelruimte een volume van 223 liter verdeeld over 4 verschillende plateaus uit gehard glas, een flessenrek en 1 stevige groentelade. Dit wordt gecombineerd met een vriesgedeelte helemaal onderaan van 120 liter en 3 ruime vriesvakken. Het gebrek aan een no frost functie zorgt er echter wel voor dat je het apparaat regelmatig moet ontdooien.

Verder wordt het jaarlijkse energieverbruik van deze koel-vriescombinatie geschat op ongeveer 235 kWh wat overeenkomt met een jaarlijkse energiekost van zo’n 64,5 euro en een energielabel E. Hij wordt verder aangevuld met een laag geluidsniveau van amper 38 dB, een aanpasbare draairichting en een omgevingstemperatuur van minimaal 10 en maximaal 43 graden Celsius.

 

Voordelen:

Draairichting: hoewel deze koel-vriescombinatie standaard geleverd wordt met een deur die naar rechts open draait, kan de draairichting worden aangepast.

Ledverlichting: de aanwezigheid van duurzame ledverlichting maakt het mogelijk om alles zo goed mogelijk te kunnen zien.

Handig in gebruik: deze koel-vriescombinatie blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam aluminium en uitgerust met een 2,2 meter lang snoer. Er wordt tevens ook een eierrekje meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen display: in tegenstelling tot sommige andere koel-vriescombinatie beschikt dit apparaat niet meteen over een display op de deur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LG GBB92MCAXP – Koel-vriescombinatie, Smart koelkast – No Frost

 

Net zoals heel wat Amerikaanse koel-vriescombinaties en tal van Haier koel-vriescombinaties lijkt ook dit exemplaar van LG alvast tot de populaire keukenapparatuur te behoren. Zo reageren heel wat klanten bijzonder positief op de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard om deze koel-vriescombinatie even van naderbij te bekijken.

Zo kent het apparaat een maximale hoogte van 203 cm aangevuld met een breedte van 59,5 cm en een bijbehorende diepte van 67,5 cm wat resulteert in een ruime netto inhoud van 419 liter. Dit wordt verdeeld over een koel- én vriesgedeelte met een inhoud van respectievelijk 292 en 127 liter. De koelruimte telt daarbij 4 plateaus uit gehard staal, 2 groenteladen en een compressor terwijl het vriesgedeelte 3 vriesvakken en een krachtige no frost functie garandeert.

Met behulp van het 2 meter lange snoer kun je dit apparaat overigens moeiteloos met het stroomnet verbinden. Verder is er eveneens sprake van een antivingerdruk behuizing, een flexibele deurinrichting, een meegeleverd eierrekje en een display op de deur.

 

Voordelen:

Superkoelfunctie: de koelkast is voorzien van een superkoelfunctie waarmee voedsel vrij snel wordt afgekoeld en bijgevolg langer vers blijft.

Energieverbruik: hij wordt gelabeld met een energielabel D wat overeenkomt met een jaarlijks energieverbruik van ongeveer 173 kWh en een bijbehorende kost van zo’n 45 per jaar.

Temperatuur: hij werkt probleemloos met een omgevingstemperatuur van minimaal 10 en maximaal 43 graden en zorgt tevens ook voor een weergave van de binnentemperatuur.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is hij niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch KGE39AWCA – Serie 6 – koel-vriescombinatie, Energielabel C

 

Door te kiezen voor de koel-vriescombinatie van Bosch kies je voor een relatief energiezuinig apparaat waarvan het jaarlijkse energieverbruik geschat wordt op zo’n 260 kWh met een bijbehorende kost van 57 euro wat resulteert in een  energielabel D. Dit wordt aangevuld met een vrij laag geluidsniveau van amper 38 dB, een aanpasbare draairichting en een ruime omgevingstemperatuur van 10 tot 43 graden Celsius.

Hij levert overigens moeiteloos een koelruimte van 249 liter waarvan de inhoud verdeeld wordt over 5 plateaus uit veiligheidsglas en 2 groenteladen. Dankzij de aanwezigheid van een superkoelfunctie wordt de inhoud in een mum van tijd gekoeld. Dit wordt onderaan aangevuld met een compact vriesgedeelte van 88 liter verdeeld over 3 vriesvakken. Houd er rekening mee dat dit gedeelte jammer genoeg niet is uitgerust met een no frost functie en dus ontdooien een frequent klusje zal worden.

We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de unieke koel-vriescombinatie die eveneens als inbouw kan gelden. Hij wordt dan ook beloond met 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Superkoelfunctie: dankzij de superkoelfunctie waarmee het koelgedeelte is uitgerust, zal het voedsel sneller worden afgekoeld en bijgevolg langer vers kunnen worden bewaard.

Koelruimte: de koelruimte kent een maximale inhoud van 249 liter verdeeld over maar liefst 5 plateaus en 2 verschillende groenteladen.

Vriesgedeelte: de vriesruimte helemaal onderaan kent een inhoud van zo’n 88 liter en is voorzien van 3 verschillende vriesvakken.

 

Nadelen:

Geen no frost: het gebrek aan een no frost functie maakt dat je het apparaat regelmatig zult moeten ontdooien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Severing RKG 8932 – Compacte Retro Koel-vriescombinatie – mat

 

Door te kiezen voor de Severing RKG 8932 kies je voor een opvallende koel-vriescombinatie met een modern doch stijlvolle matzwarte afwerking. Is zwart niet echt je favoriete kleur dan kun je dit apparaat nog in tal van andere designs aankopen. Kortom, voor elk wat wils en dat lijken de meeste klanten wel te appreciëren.

Deze compacte retro koel-vriescombinatie is ongeveer 146 cm hoog en wordt aangevuld met een breedte van 55 cm en een diepte van maximaal 61,5 cm wat resulteert in een netto inhoud van 208 liter. Dit wordt verdeeld over een koel- en vriesgedeelte met een inhoud van respectievelijk 164 en 44 liter. Terwijl het koelgedeelte bestaat uit 4 plateaus uit gehard glas en 1 groentelade, is de vriesruimte voorzien van 1 groot vriesvak. Bovendien staat het vriesvak hier boven het koelgedeelte, in tegenstelling tot de vorige apparaten.

Slechts een kleine minderheid van de klanten blijkt niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit en dat is jammer.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze compacte stalen koel-vriescombinatie is voorzien van een 1,9 meter lang snoer waarmee je hem eenvoudig op de netstroom kunt aansluiten. Bovendien is hij voorzien van allerlei functies en opties.

Energieverbruik: hij blijkt voorzien van het energielabel E wat overeenkomt met een jaarlijks energieverbruik van ongeveer 172 kWh en een bijbehorende kost van zo’n 39,5 euro.

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van amper 41 dB is deze koel-vriescombinatie nauwelijks tot niet hoorbaar.

 

Nadelen:

Geen koude ruimte: volgens één koper zou deze koel-vriescombinatie niet geschikt zijn om in een extreem koude ruimte te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Frilec BONN285 70-4WTA++INOX – Koel-vriescombinatie

 

In vergelijking met alle andere koel-vriescombinaties uit deze top 8 selectie, blijkt het apparaat van Frilec, afkomstig uit de Frilec Bonn serie, alvast het meest energiezuinige te zijn. Zo valt het energielabel A++ meteen op wat overeenkomt met een jaarlijkse energiekost van ongeveer 194 kWh én een bijbehorende kost van zo’n 34,92 euro. Echter, wordt hij met een geluidsniveau van 42 dB als vrij luid ervaren, hoewel het geluidsniveau amper verschilt met de tot hiertoe besproken toestellen.

Hij levert moeiteloos een koelruimte van 199 liter inhoud verdeeld over 4 afzonderlijke plateaus uit gehard glas en 1 groentelade. In tegenstelling tot de andere apparaten is er geen sprake van een superkoelfunctie. Helemaal onderaan het koelgedeelte is er sprake van een compacte vriesruimte met een inhoud van 68 liter verdeeld over 3 vriesvakken.

De metalen koel-vriescombinatie met 1,5 meter lang snoer wordt door de meeste klanten positief beloond vanwege de uitstekende kwaliteit, correcte prijs en aannemelijke opbergruimte. Slechts één klant ervaart de kwaliteit als eerder matig.

 

Voordelen:

Energiezuinig: met een jaarlijkse geschat energieverbruik van 194 kWh en bijbehorende kost van net geen 35 euro, geniet je een koel-vriescombinatie met een energielabel A++. Dit komt overeen met het nieuwe energielabel E.

Omgevingstemperatuur: je kunt hem gebruiken binnen een ruime omgevingstemperatuur gaande van minimaal 16 tot maximaal 32 graden.

Draairichting: net zoals de meeste andere exemplaren wordt het mogelijk om de draairichting van de deur aan te passen.

 

Nadelen:

Geen binnentemperatuur: jammer genoeg wordt de binnentemperatuur niet weergegeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Liebherr CNP 4313-23 – Koel- en vriescombinatie, Energielabel: D

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke koel-vriescombinatie van het bekende en populaire merk Liebherr die gekenmerkt wordt door een behoorlijk ruim koelgedeelte met een maximale inhoud van 209 liter. Helemaal onderaan wordt hij dan aangevuld met een vriesgedeelte van 95 liter inclusief de befaamde no frost functie waardoor ontdooien helemaal tot de verleden tijd behoort.

Met een geluidsniveau van amper 40 dB én een bijbehorend energielabel D, dat aanduidt dat het best een energiezuinig apparaat betreft, ben je dus echt wel verzekerd van een duurkoop. Bovendien wordt de Liebherr koel-vriescombinatie gekenmerkt door het typische begrip “VarioSpace” waarbij heel wat extra bewaarruimte ontstaat zodra je alle vriesladen inclusief glasplateaus gaat verwijderen.

Jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Formaat: de koel-vriescombinatie kent een maximale hoogte van 186 cm aangevuld met een breedte van 60 cm en een diepte van 66 cm. 

Inhoud: het hierboven vernoemde formaat resulteert in een koelruimte van 209 liter en een vriesruimte van 95 liter.

No frost: dankzij de no frost functie hoef je het vriesgedeelte niet meer te ontdooien. Bovendien betreft het een tijdgestuurde no frost functie waardoor de temperatuur makkelijk en snel tot -32ºC kan dalen.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koel-vriescombinaties Koopgids

 

Wist je dat er wel degelijk een merkbaar verschil is tussen een koel-vriesvak enerzijds en een kwalitatieve koel-vriescombinatie anderzijds? En dat er diverse installaties vormen mogelijk zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte en het type? Daarnaast worden sommige koel-vriescombinaties gekenmerkt door net iets meer mogelijkheden en functies die misschien best wel handig kunnen zijn. Kortom, het loont alvast de moeite om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende koel-vriescombinaties en hun eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een koel-vriescombinatie en het verschil met een koel-vriesvak?

Op het eerste zicht lijken alle exemplaren met 2 afzonderlijke deuren, waarvan eentje voor het koelgedeelte en een ander voor het vriesgedeelte, er vrijwel helemaal hetzelfde uit te zien. Echter, schijn bedriegt en is er wel degelijk een onderscheid te noteren tussen de zogenaamde koel-vrieskasten enerzijds én de koel-vriescombinaties anderzijds.

Zo worden koel-vriescombinaties gekenmerkt door de combinatie van een gescheiden regeling én afzonderlijke temperatuursensoren per onderdeel. Dat betekent dat het dus mogelijk wordt om de temperatuur per compartiment afzonderlijk te gaan instellen zodat je het vriesgedeelte van een lagere temperatuur kunt voorzien dan het koelgedeelte. 

Bij een koel-vrieskast is er slechts sprake van één enkele regeling in combinatie met één enkele temperatuursensor die in het koelgedeelte worden ingebouwd. Deze moet vervolgens bepalen of de compressor al dan niet in werking dient te treden. Met andere woorden, bij een koel-vriesvak draait het vriesgedeelte eigenlijk mee op het aanwezige koelgedeelte terwijl bij een koel-vriescombinatie beide onderdelen afzonderlijk van elkaar werken en eveneens afzonderlijk van elkaar kunnen worden ingesteld.

 

Het type koel-vriescombinatie in verhouding tot de beschikbare ruimte

Het ruime aanbod aan koel-vriescombinaties maakt dat het tegenwoordig niet altijd eenvoudig is om een keuze te maken. Het kan daarom helpen om je te baseren op bepaalde factoren zoals het type en de installatie. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de vrijstaande koel-vriescombinaties en de inbouw exemplaren, elkeen voorzien van de nodige voor- én nadelen. 

Een vrijstaande koel-vriescombinatie is bijvoorbeeld een goed idee indien je op zoek bent naar een extra koel- én vriesgedeelte die je in de garage wilt installeren. Ook wanneer je met de caravan op reis gaat of enkele weekjes naar zee trekt, kan een, weliswaar compacte, vrijstaande koel-vriescombinatie een meerwaarde bieden. De inbouw modellen zijn dan weer een goede aanbeveling wanneer je de koel-vriescombinatie in de keuken wilt installeren als onderdeel van het aanwezige meubilair.

Echter willen wij jou toch even aanraden om bij de keuze voor een bepaalde type koel-vriescombinatie eveneens rekening te houden met de beschikbare ruimte en de aanwezige mogelijkheden.

 

Aansluitingsmogelijkheden in verhouding tot de installatie

Heb je eenmaal bepaald waar de nieuwe koel-vriescombinatie moet komen te staan, dan dien je vervolgens je aandacht te richten op de eigenlijke installatie. In de meeste gevallen dient de koel-vriescombinatie, met behulp van het aanwezige snoer, aangesloten te worden op het stroom- of lichtnet. Daarbij dien je aandachtig te zijn voor een bepaalde aansluitspanning die meestal niet meer dan 230 Volt zal bedragen. Eenmaal correct aangesloten, kun je de koelkast vervolgens inschakelen en de temperatuur per onderdeel eigenhandig gaan instellen.

Indien je iets of wat handig bent, dan kun je proberen om de installatie, weliswaar met behulp van de meegeleverde instructies, zelfstandig uit te voeren. Echter lijkt het in sommige gevallen beter om een beroep te doen op een erkend en ervaren installateur voor wie het vast en zeker een eitje lijkt.

Extra kenmerken, toebehoren en prijs

Uiteraard zullen bepaalde koel-vriescombinaties net iets meer functiemogelijkheden en opties aanbieden in vergelijking met anderen. Zo kan de aanwezigheid van een snelkoelfunctie én no frost alvast een meerwaarde betekenen. Terwijl de snelkoelfunctie ervoor zorgt dat het koelgedeelte vrij snel afkoelt waardoor voedsel langer vers blijft, zorgt de no frost functie ervoor dat je je nooit nog hoeft te ontdooien.

Verder kan een energiezuinig én vrijwel geruisloos apparaat eveneens een pluspunt zijn. Bedenk of de koel-vriescombinatie tevens geleverd wordt met heel wat extra toebehoren en accessoires zoals een flessenrekje, een eierrekje, meerdere vriesvakken, diverse plateaus voor in het koelgedeelte en 1 of meerdere groenteladen. 

Uiteraard zullen al deze extra mogelijkheden en toebehoren de prijs in meer of mindere mate beïnvloeden. Op die manier kunnen er zich prijsverschillen optekenen van zo’n 350 à 400 euro tot maar liefst 600 euro of wel meer. Bedenk dus op voorhand waar je naar op zoek bent, welke verwachtingen je hebt en welk budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen. Op die manier kun je iets gerichter zoeken, wat het allemaal ook net een tikkeltje aangenamer maakt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang gaat een koel-vriescombinatie mee?

Ben je op zoek naar een geschikte koel-vriescombinatie dan is het wel handig om op voorhand een idee te krijgen van de duurzaamheid. Op die manier kun je voor jezelf inschatten of een dergelijk aankoop al dan niet de moeite waard lijkt. Uiteraard dienen we wel even te vermelden dat de duurzaamheid onderhevig is aan bepaalde factoren zoals de kwaliteit van de gebruikte materialen en het merk. Zo gaan kwalitatieve merken uiteraard net iets langer meegaan dan de zogenaamde “witte producten”, wat enigszins ook de prijs verklaart.

Hetzelfde geldt voor de gebruikte materialen. Een dure koel-vriescombinatie die vervaardigd blijkt uit middelmatige materialen zal in de praktijk minder duurzaam zijn dan een dure koel-vriescombinatie gemaakt uit kwalitatieve materialen. Op basis van diverse onderzoeken en studies wordt de technische levensduur van koel-vriescombinaties, de bovengenoemde factoren in acht genomen, geschat op ongeveer 13 tot 15 jaar. Wat uiteraard behoorlijk lang is en bijgevolg de moeite waard om een investering minstens te overwegen.

Q2: Welke temperatuur heeft de koelkast van een Liebherr koel-vriescombinatie?

Wanneer je kiest voor een koel-vriescombinatie dan kies je voor een multifunctioneel apparaat bestaande uit een koelkast én vriezer waarbij je de mogelijkheid hebt om de temperatuur per gedeelte te regelen. Algemeen wordt gesteld dat de ideale temperatuur voor de koelkast zo’n 4 à 5ºC is terwijl die voor het vriesgedeelte eerder rond de -20ºC zal liggen.

Gaat je voorkeur uit naar een Liebherr koel-vriescombinatie dan zul je zien dat de temperaturen niet zoveel afwijken van de vooropgestelde waarden. Zo kent het koelkastgedeelte van de Liebherr koel-vriescombinatie een temperatuur van zo’n 5 graden Celsius. Ideaal dus om verschillende soorten vlees, groenten, fruit en zuivelproducten zo lang mogelijk te bewaren zonder tussenkomst van eventuele bacteriën.

 

Q3: Wat weegt een koel-vriescombinatie?

Het gewicht van een kwalitatieve standaard koel-vriescombinatie wordt geschat op 50 à 90 kilogram alhoewel het ook wel wat meer kan zijn. Zo blijkt het gewicht vooral afhankelijk van het type koel-vriescombinatie én de grootte ervan. Het spreekt voor zich dat een Amerikaanse koel-vriescombinatie heel wat meer gewicht zal inzetten dan een standaard exemplaar of een compacte koel-vriescombinatie voor in de camper.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES