Beste santokumes

 

Santokumessen test van 2024

 

Als chef kok of als echte hobby kok dan wil je natuurlijk gebruik kunnen maken van de beste materialen. We merken dan ook dat een santokumes de laatste tijd een duidelijke opmars heeft gemaakt. Het product kun je vergelijken met een standaard koksmes en wordt steeds populairder. We hebben dan ook een onderzoek gedaan naar de 3 beste santokumessen op dit moment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Sabatier Trompette santokumes. Het is een mes dat handig te gebruiken is en bijzonder makkelijk te slijpen is. Met het Zwilling Pro santokumes kun je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is een degelijk mes dat zodanig scherp aanvoelt dat je er zonder problemen verschillende soorten voedsel en ingrediënten mee kunt fijn snijden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Santoku mes reviews – top 5

 

 

Om prettig te kunnen koken, moet je ook de juiste keukenaccessoires hebben in huis. Hieronder behoort ook een santokumes, want met dit product kun je al jouw vlees, groente of vis snijden. Het is op een speciale manier ontworpen, zodat het voedsel niet aan het mes blijft kleven. Kies voor het beste santokumes uit de opties hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Sabatier Trompette

 

Het Sabatier Trompette santokumes staat bekend om uitzonderlijke kwaliteit. Dit product is gemaakt van hoogwaardig koolstofhoudend roestvrij messenstaal. Hierdoor zijn deze messen hard en super scherp.

Daarnaast zijn ze ook eenvoudig te slijpen. Vanwege de groeven in het lemmet kun je rekenen op accuratesse, want het voedsel blijft niet plakken aan het mes. Bij dit product loopt het lemmet door in het handvat en is het vastgezet met 3 klinknagels.

Voor dit product staan er tot nu toe maar twee beoordelingen geschreven. Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het mes voelt fijn aan en je kunt het ook slijpen.

Het is scherp en snijdt met gemak door je groente heen. Het heeft een fraai design en ook een redelijke prijs. Voor beide kopers is dit een top product.

Bepaalde onderdelen zijn onmisbaar geworden in de keuken. Zo ook het bekende en vooral handige santokumes. Dit mes van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Sabatier heeft een lengte van 29 cm. We merken dat het kan rekenen op heel wat positieve reacties van de klanten. Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Materiaal: dit mes is vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam koolstofhoudend roestvrij messenstaal. Je zult dus meteen merken dat het mes werkelijk vlijmscherp is.

Nauwkeurigheid: het lemmet van dit mes is uitgerust met allemaal groeven. Daardoor kun je heel nauwkeurig je voedsel snijden en zul je merken dat er geen voedsel aan blijft plakken.

Handig in gebruik: je zult merken dat je het mes op een eenvoudige en vooral snelle manier kunt slijpen. Verder is het lemmet niet alleen vastgezet door middel van 3 handige klinknagels maar loopt het bovendien ook nog een klein stukje door tot in het handvat zelf.

 

Nadelen:

Resten aan mes: volgens één enkele koper blijven er zo nu en dan toch wel wat etensresten aan het mes hangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Zwilling Pro

 

Met het Zwilling Pro santokumes kun jij nu als een professionele kok eten klaarmaken. Dit product is geschikt voor het snijden van al je vlees, vis en groente. Het heeft een extra breed gepolijste rand en de kuiltjes zorgen ervoor dat de ingrediënten niet kleven aan het lemmet.

Daarnaast is het een mooi product dat van roestvrij staal gemaakt is. Door de kleur en vormgeving zal het zeker opvallen in je keuken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope santokumessen en dat kun je merken aan het aantal reviews dat er is geplaatst. Tot nu toe is er maar 1 review geplaatst voor dit product.

De koper is blij met dit mes en geeft er goed advies over. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een fraai design en is een zeer goed mes.

Ook met het Zwilling Pro santokumes kun je rekenen op kwaliteit en degelijkheid. Je zult er jammer genoeg wel iets meer budget voor hoeven te voorzien aangezien het niet meteen over de laagste prijs beschikt. Laten we daarom even kijken naar de karaktereigenschappen van dit mes.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: net zoals het voorgaande toestel zorgen de groeven in het mes ervoor dat het voedsel niet langer aan het santokumes blijft kleven.

Comfort: de rand van dit mes is iets breder en ook beter gepolijst. Daardoor kun je rekenen op iets meer comfort.

Materiaal: het lemmet van het santokumes is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam roestvrij staal.

 

Nadelen:

Kostprijs: we merken dat beide kopers helemaal overtuigd zijn van de voordelen van dit mes. Toch vermoeden wij dat de hogere prijs misschien voor andere gebruikers een minpunt zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Diamant Sabatier Delice

 

De Diamant Sabatier Delice is het ideale product dat je kunt gebruiken om de beste resultaten in de keuken te behalen. Dit product heeft een breed lemmet, zodat het handig in gebruik is en het is voorzien van anti kleef kuiltjes. Het is gemaakt van topkwaliteit en hooggelegeerd staal en is hierdoor vlijmscherp.

Het heft is gemaakt van mooi en fijn gepolijst ebben pakkahout. Door deze combinatie is dit product zeker een blikvanger. Het komt in een mooie en fraaie doos, dus je kunt het ook als cadeau weggeven. Dit product kun je het best met de hand reinigen in warm water.

Ook voor dit product staat er tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven. Dit mes voldoet volgens de gebruiker aan de verwachtingen en de persoon raadt het daarom aan. Het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs. Het is scherp en voelt goed aan in de hand.

Net zoals het eerste model is ook dit santokumes afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Diamant Sabatier. We merken dat er momenteel nog maar 1 gebruiker heeft gereageerd maar dit blijkt toch heel positief te zijn. Het mes heeft een lengte van 17 cm en is helemaal niet zo duur in de aankoop.

 

Voordelen:

Materiaal: het lemmet van dit mes is vervaardigd uit bijzonder stevig en hoogwaardig staal. Je zult dus merken dat het werkelijk vlijmscherp is.

Lemmet: het lemmet van dit santokumes is bijzonder stevig en handig en snel te slijpen. Verder is het ook iets breder gebouwd om het comfort te verhogen. Het lemmet is ook voorzien van handige antikleef kuiltjes.

 

Nadelen:

Gebruikerservaring: op dit moment heeft er nog maar één enkele koper op het product gereageerd. Voor deze persoon is dit dan ook een topproduct. Toch vermoeden wij dat sommige kopers eerder afwachtend reageren wanneer er niet zoveel online reviews vermeld staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Joseph Joseph Incl Elevate Systeem

 

Het Joseph Joseph santokumes is een mooi en geweldig product. Het is gemakkelijk om te reinigen, want je kunt het in de vaatwasmachine plaatsen. Het heft is gemaakt van kunststof en het heeft een mooie kleur.

Handig is dat het mes niet tegen het aanrecht aankomt, omdat het een dik heft heeft. Het mes voelt fijn aan in de hand en het is scherp. Je kunt met gemak al je groente, vlees of vis nauwkeurig snijden. Dit product kun je op een eenvoudige manier scherp houden.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een santokumes aanbieding. Voor dit product zijn er niet alleen positieve reviews geschreven. Een deel van de kopers is tevreden met de kwaliteit van dit product. Het is handig in gebruik en gemakkelijk te reinigen. Voor een ander deel heeft dit product een slechte kwaliteit en raakt het snel bot.

Met het Joseph Joseph santokumes mag je er volgens sommige gebruikers zeker van zijn dat je een degelijk en kwalitatief sterk product in huis haalt. Het mes meet 13,9 cm en heeft een mooie donkergroene kleur. Alvorens je dit santokumes wilt aankopen, lijkt het ons aanbevolen om de positieve en negatieve eigenschappen van het mes eens te bekijken.

 

Voordelen:

Materiaal: het santokumes is gemaakt uit een combinatie van metaal en kunststof. Waarbij het mes uiteraard uit metaal bestaat en het handvat uit kunststof.

Onderhoud: het is mogelijk om dit santokumes gewoon in de vaatwasmachine te plaatsen. Daardoor is het dus bijzonder eenvoudig om te schoon te maken.

Heft: het heft van dit handige santokumes is vervaardigd uit kunststof en is ook iets dikker dan andere modellen. Op die manier komt het lemmet van je mes niet tegen de tafel of het aanrecht terecht.

 

Nadelen:

Snel bot: slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het mes niet zo degelijk is. Volgens één enkele gebruiker zou het mes vrij snel bot worden en daardoor niet voldoende meer snijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tefal Zen Ceramic

 

Het Tefal santokumes is een mooi en prachtig product, dat niet mag ontbreken tussen jouw keuken accessoires. Met dit product wordt koken nu een gemak, want het is een extra scherp mes. Hierdoor kun je met gemak door al jouw ingrediënten heen snijden en dat zonder veel kracht bij te zetten.

Het is gemaakt van keramiek en zal daardoor nooit bot worden. Dit product komt met een handige beschermingshoes, zodat je het gemakkelijk en veilig kunt opbergen. Het heft is ergonomisch en is gemaakt van kunststof. Het voelt ook licht aan, waardoor het gemakkelijk is om te werken met dit mes.

Er staat tot nu toe geen enkel review geschreven voor dit product. Het zou kunnen dat personen dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst, is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Indien je op zoek bent naar een degelijk santokumes maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kan dit model van Tefal misschien wel iets voor jou zijn. Het gaat hier om een keramisch santokumes dat je aan een meer dan voordelige prijs kunt bekomen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de vorige 4 santokumessen uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs. Daardoor zou het zeker één van de populairste santokumessen kunnen worden.

Veiligheid: het product wordt geleverd met een degelijk en vooral handige beschermhoes. Dit zorgt meteen ook voor iets meer veiligheid.

 

Nadelen:

De koper is helemaal overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit santokumes en raadt het dan ook iedereen aan. Daardoor is het niet zo eenvoudig om na te gaan of er eventuele nadelen aan het product verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Santoku messen koopgids

 

Een Santokumes is de laatste jaren heel populair geworden. Voor vele koks en chefs is dit een onmisbaar onderdeel van hun keuken. Maar wat is een santokumes nu juist en waarin verschilt het van een gewoon koksmes? Verder moet je nog letten op de hardheid van je mes, het opbergen, het onderhoud en de prijs. We bespreken deze punten even om je beter te informeren.

Wat is een Santoku mes?

Een Santoku mes is afkomstig uit Japan waar het heel populair is bij koks. Je kunt het vergelijken men ons Europese koksmes maar een Santoku is meestal lichter en korter. Daardoor begint het hier ook aan populariteit te winnen, je kunt dit mes makkelijk gebruiken om te snijden, te pletten en te scheppen.

Een Santoku mes is meestal ook gemaakt van een ander soort metaal en is harder dan ons Europese koksmes. Om deze reden is het tegenwoordig heel populair bij Europese chefs. Dankzij het ontwerp blijft het voedsel niet aan het mes plakken. De Japanse messen hebben een dunner lemmet en zijn scherper. Daardoor beschikken ze over uitstekende eigenschappen om voedsel te snijden.

Net nadeel is dat deze mensen veel kwetsbaarder zijn en dat je er meer zorg voor moet dragen om ze goed te onderhouden. Je kunt deze messen slijpen met een keramische slijpstaaf maar het beste resultaat krijg je van een Japanse watersteen.

 

Hardheid van het mes

Vele koksmessen zijn gemaakt van roestvrij staal, dit is het standaard materiaal die gebruikt wordt om een koksmes te maken en deze worden vooral verkocht in grote winkelketen. Een Santoku mes kan ook van roestvrij staal gemaakt zijn.

Deze messen zijn makkelijk om in de vaatwasmachine schoon te maken, je moet met een Santoku mes wel beter opletten want ze zijn kwetsbaarder dan een gewoon koksmes. Het nadeel aan een roestvrijstalen mes is ook dat je het minder scherp kunt slijpen.

Een ander materiaal die gebruikt wordt voor messen is koolstofstaal. Het staal is veel harder omdat het over meer koolstof beschikt en je kunt deze messen veel scherper slijpen. Dit staal heeft een hele goede eigenschap, het houdt zichzelf scherp. Je kunt het mes af en toe eens slijpen aan een keramische wetstaal om het in goede conditie te houden.

Een veelgebruikte soort voor een Santoku mes is damaststaal. Dit staal is veel harder dan de andere twee soorten en blijft ook langer scherp.

 

Opbergen en onderhoud

Een mes blijft natuurlijk gevaarlijk dus je kunt best kijken om een messenblok of iets gelijkaardigs te kopen om je messen in op te bergen. Je kunt best opteren voor een messenblok die gemaakt is van hout want dan kunnen je messen niet beschadigd raken. Als je kiest voor een houder of blok van plastic dan kan die vlug kapot gaan.

Een messenblok van metaal kan harder zijn dan je mes zelf en heeft een negatieve invloed op de conditie van je mes. Het mes zal vlugger slijten en kan ook veel van z’n scherpheid verliezen.

Het is ook belangrijk om je mes regelmatig te onderhouden zodat het in topconditie blijft. Het is een aanbeveling om je mes altijd na gebruik zo vlug mogelijk af te wassen zodat het proper blijft. Om roest te voorkomen droog je het daarna best af, want hoewel de meeste messen van roestvrij staal gemaakt zijn is het geen overbodige luxe om extra voorzorgen te nemen. Je kunt je mes ook geregeld slijpen zodat het scherp genoeg blijft om het voedsel goed te kunnen snijden.

Prijs van een Santoku mes

Je kunt een goedkoop Santoku mes al krijgen voor een vijftal euro maar er zijn ook duurdere modellen van wel bijna 50 euro. Deze messen zijn gemaakt van materiaal van hoge kwaliteit en zijn sterker en scherper dan de goedkope modellen. Je kunt verschillende messen met elkaar vergelijken voordat je een keuze maakt maar het is toch beter om een duurder model te kiezen.

De goedkope messen gaan meestal minder lang mee dus je moet dan vlugger op zoek naar een nieuw mes. We kunnen je verder nog aanraden om online op zoek te gaan naar een product omdat de prijzen goedkoper uitkomen dan in de winkel. Dit komt omdat een webwinkel over het algemeen minder vaste kosten heeft dan een buurtwinkel. Je zult zeker interessante aanbiedingen vinden voor een mooie prijs als je even de tijd neemt om verschillende producten op te zoeken. Vergeet ook niet om de verzendkosten mee te rekenen!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES