Beste gin

 

Gins test van 2024

 

Lust je ook wel eens een goed glaasje gin van tijd tot tijd? Daar is uiteraard helemaal niets mis mee. Wij helpen jou graag op zoek te gaan naar de best mogelijke gin. Daarvoor hebben we niet alleen rekening gehouden met het aantal beoordelingen maar natuurlijk ook met het advies dat klanten op het product gegeven hebben. Zo blijkt de Hendrick’s Gin bij velen een topfavoriet te zijn. Dergelijk product wordt gekenmerkt vanwege z’n kwaliteit en prachtige design fles. Daarnaast blijkt ook de Filliers Dry gin bij velen een schot in de roos te zijn. Deze kwalitatieve ging bevat een vrij hoog alcoholpercentage van wel 46%.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gin Reviews – Top 5

 

Sommige mensen zijn dol op een glaasje heerlijke whiskey terwijl anderen toch liever genieten van een lekkere gin. Maar wat is nu de beste gin? Dat is uiteraard een persoonlijke keuze aangezien smaken kunnen verschillen. Toch willen wij jou even 5 topproducten voorstellen. Deze werden geselecteerd op basis van het advies en de ervaringen van kopers. Zo kun je kiezen tussen heel wat soorten gins zoals Tanqueray, Beefeater, Fizz, Bombay en Hendricks. Neem de 5 opties even rustig door en kies er vervolgens je favoriete gin uit.

 

 

1. Hendrick’s Gin

 

In je zoektocht naar de perfecte gin zul je heel wat producten spotten van het bekende merk Hendrick’s. We kunnen niet zeggen dat het hier om een gin aanbieding gaat maar anderzijds is het ook niet meteen een dure aankoop.

De fles heeft een totale inhoud van maar liefst 70 cl en een maximaal alcoholpercentage van ruim 41,4%. Op een koude winteravond zul je het dan ook beslist warm krijgen na enkele glaasjes van deze gin. Dit type gin wordt hoofdzakelijk geproduceerd in Schotland, meer bepaald tegen de zuid westkust aan. De gin staat bekend omwille van het zachte karakter in combinatie met een subtiele smaakbalans.

Een blik op de verschillende online reviews doet vermoeden dat het hier om een topproduct gaat. Werkelijk alle kopers hebben deze gin beoordeeld met een maximumscore van 5 sterren. Het loont dan ook de moeite om dit product even grondig te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Filliers Dry

 

Filliers is een bijzonder bekend merk op het gebied van gin producten. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze reeks een topproduct van Filliers bevat. Bovendien zul je dit product zomaar tussen de goedkope gins kunnen verwachten vanwege het betaalbare prijskaartje ervan.

De verpakking bevat 1 fles gin met een maximale inhoud van ruim 50 cl. Bovendien kun je genieten van een bijzonder hoog alcoholgehalte van maar liefst 46%. Dit type gin wordt vooral geproduceerd in de buurt van Deinze, België en staat bekend omwille van zijn kenmerkende smaak. We hebben hier te maken met een klassiek gedistilleerde gin met een ruim kruidenpalet van, onder andere koriander, Belgische hop en jeneverbes.

Top op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie geplaatst bij dit product. Toch is de klant duidelijk bijzonder tevreden en dat zie je ook aan de maximumscore van 5 bedjes. Een uniek product met een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bombay Sapphire East

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke East gin geleverd door het bekende merk Bombay Sapphire. De gin wordt niet alleen gekenmerkt door zijn unieke kwaliteit maar ook door het opvallende design van de fles.

De verpakking telt 1 fles Bombay Sapphire gin met een maximale inhoud van maar liefst 70 cl. Bovendien kun je genieten van een maximaal alcoholpercentage van ruim 42%. Deze premium gin wordt niet alleen gekenmerkt door citroengras smaken maar ook door smaken van onder andere Toscaanse jeneverbes en zwarte peper.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat er tot op heden nog geen enkele koper heeft gereageerd. Dat is natuurlijk jammer maar het doet vermoeden dat het hier misschien wel om een vrij nieuw product kan gaan. Laat je hierdoor echter niet meteen afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tanqueray Ten

 

Door te kiezen voor de Tanqueray gin kies je voor kwaliteit en design. Het oog wil nu eenmaal ook wat. De verpakking telt 1 grote fles Tanqueray gin met een maximale inhoud van 100 cl en een totaal alcoholpercentage van maar liefst 47,3%.

We hebben hier te maken met een klassieke en unieke Engelse gin die tot wel 4 keer gedistilleerd wordt. De gin wordt bovendien gekenmerkt door de toevoegingen van onder andere Kamille, koriander, citroen en natuurlijk ook jeneverbes. Daardoor wordt een zachte bloemige gin bereikt die aangenaam en toegankelijk is om te drinken.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over dit product aangezien er tot op heden nog helemaal geen reacties zijn geplaatst. Het is echter mogelijk dat sommige klanten de gin al hebben aangekocht maar nog niet de tijd hebben genomen om een reactie te plaatsen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beefeater London Dry

 

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de Beefeater London Dry gin. In vergelijking met de vorige producten zul je merken dat je voor deze gin toch net iets meer budget zult moeten voorzien. Daartegenover staat echter wel heel wat kwaliteit en een verpakking die maar liefst 3 flessen gin telt. Elke fles heeft een maximale inhoud van ruim 70 cl.

Opnieuw hebben we hier te maken met één van de meeste klassieke Engelse gins. De gin wordt gekenmerkt door een krachtige en bijzonder gearomatiseerde smaak en een maximaal alcoholpercentage van 40%. We raden aan om deze gin op een koele en vooral droge plek te bewaren en het liefst uit de zon te houden.

Ook hier moeten we verdere informatie verschuldigd blijven doordat we ons niet kunnen baseren op online beoordelingen. Indien je besluit om dit product aan te kopen, neem dan rustig te tijd om ons je mening hierover te laten weten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gins koopgids

 

Ben je op zoek naar een lekkere gin voor jezelf of misschien als origineel geschenk? Dan kunnen wij jou vast en zeker verder op weg helpen. Wist je al dat de gin van oorsprong Nederlands is? En dat je deze tegenwoordig overal ter wereld mag produceren? En wat dan met de verschillende smaken en de samenstelling van gin? Wordt gin puur gedronken of wordt dit meestal gecombineerd met andere dranken? Neem rustig de tijd om deze koopgids even door te nemen en de beste gins met elkaar te vergelijken.

Wat is gin en het gebruiksgemak

Net zoals vodka en jenever, maakt ook gin deel uit van het rijtje sterke dranken. Maar dat zal je misschien niet verwonderen. Het is mogelijk dat gin bij sommigen niet meteen een belletje doet rinkelen maar een goede gin-tonic kent iedereen wel. Maar wat is gin nu precies en welke smaak of geur kan hieraan gekoppeld worden? Is er een wezenlijk verschil tussen de London Dry gin en de Distilled gin of toch helemaal niet? Wij trachten een zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden op dergelijke vragen. Aarzel niet en lees vooral verder.

De productie van een kwalitatieve gin is gebaseerd op het gebruik van 2 duurzame basisingrediënten namelijk; botanicals en de zogenaamde pure neutrale alcohol. Met botanicals bedoelt men de plantaardige ingrediënten die ook nog eens destilleerbaar zijn. Dit kunnen bepaalde wortels, zaden, kruiden of bloemen zijn. In de meeste gevallen zal men gebruik maken van de typische jeneverbessen. Vandaar ook de typische eigenzinnige gin smaak.

Met alcohol wordt in de meeste gevallen gekozen voor een graanalcohol die je kunt vergelijken met vodka. We zouden gin dus als een soort vodka kunnen omschrijven die gekenmerkt wordt door een specifieke smaak.

 

De oorsprong en het productiegebied

Je zult het misschien niet meteen geloven, maar gin is van oorsprong Nederlands en werd dus met name vooral in Nederland geproduceerd. Het werd vroeger bovendien niet als sterke drank gebruikt maar was vooral bedoeld om maagklachten en galstenen te behandelen. Vervolgens is gin, dankzij Engelse soldaten tot in Engeland geraakt en vandaag de dag kan het in alle werelddelen worden geproduceerd. Dat zorgt er dus meteen ook voor dat het productiegebied vandaag de dag zeer uitgebreid is.

 

Het verschil tussen gin en jenever

De productie van gin is gebaseerd op het gebruik van jeneverbessen, maar wat is dan het verschil tussen enerzijds gin en anderzijds jenever? Het verschil baseert zich voornamelijk op het gebruik van het type graan. Zo zul je bij de productie van authentieke jenever gebruik maken van diverse graansoorten. Bij gin richt men zich op het gebruik van één enkele graansoort. Dat zorgt er dus voor dat de smaak van gin veel neutraler en minder granig zal zijn dan deze van jenever bijvoorbeeld.

 

London Dry of Distilled

Ga je op zoek naar gin? Dan zul je namen zoals London Dry en Distilled gin vast en zeker tegenkomen. Het grootste verschil tussen deze 2 soorten gin, ligt vooral in het gebruikte productieproces. Zo zal het productieproces van een London Dry gin helemaal anders zijn dan het proces dat nodig is om een Distilled gin te produceren.

Bij de productie van London Dry gin mag men namelijk alleen maar gebruik maken van een combinatie van graanalcohol met botanicals. Dit komt dus neer op een combinatie van kruiden en specerijen. De botanicals moeten bovendien vrijwel meteen gedestilleerd worden. Distilled gin daarentegen is gebaseerd op eender welke soort alcohol en kan worden vermengd met diverse distillaten.


Mogelijke smaken

Eender welke gin die je besluit aan te kopen, zal in meer of mindere mate naar jeneverbes smaken. Het zijn de botanicals, de kruiden dus, die zorgen voor een aparte toets. Op die manier kun je een gin bekomen die heerlijk smaakt naar zoethout. Of misschien lust je liever koriander, appel of kaneel? Kortom, mogelijkheden zat en dat maakt de keuze tegenwoordig ook zo moeilijk.

 

Hoe drink je gin

Een echte kenner of verzamelaar zal verkiezen om de gin in z’n puurste vorm te drinken zonder toevoeging van andere elementen. Onder studenten of op feestjes en evenementen zien we dat de gin vaak een onderdeeltje is van een cocktail. Zo bestaan er de heerlijke gin-tonics die vooral tijdens feestdagen of op warme zomerdagen wel eens aangenaam kunnen zijn.

 

Met welke prijsklasse hoef je rekening te houden

Tenslotte is het ook belangrijk om even stil te staan bij het uiteindelijke prijskaartje van een duurzame gin. Zo kun je vandaag heel wat goedkope gins in de rekken zien staan, maar of de kwaliteit navenant is dat is nog maar de vraag. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk gins met elkaar te vergelijken en jezelf de vraag te stellen waar je naar op zoek bent. Hecht je belang aan bepaalde merken en vind je de verpakking of het design van de fles belangrijk? Dit kan zeker voor een verzamelaar het geval zijn.

Hoeveel ben je bereid maximaal te spenderen aan een gin van degelijke kwaliteit? En ben je van plan om de gin voor jezelf te houden of is het bedoeld als een origineel geschenkje. In het laatste geval merken we dat de meeste klanten bereid zijn om toch net iets meer te spenderen. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere gins, dan kan het helpen om de online reviews van klanten even te bekijken. Houd ook rekening met aanbiedingen en promoties. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke gin aanbieding spotten die helemaal aan jouw wensen beantwoordt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES