Beste Tefal pan

 

Tefal pannen test van 2024

 

De meesten zullen al wel eens gehoord hebben van het bekende merk Tefal. Voor velen staat dit merk bekend omwille van zijn kwaliteit en degelijkheid. Met deze handige Tefal pannen kun jij in een mum van tijd een aantal heerlijke gerechten op tafel toveren. Bovendien bieden deze pannen jou de mogelijkheid om helemaal vetvrij te koken. In onze top 3 willen we jou dan ook graag de 3 beste Tefal pannen voorstellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Tefal Duetto 5-delige kookset die bestaat uit een steelpan, een soeppan en 3 kookpannen van een verschillend formaat. Een waardig alternatief zou zeker en vast deze Tefal Ingenio Expertise kunnen zijn. Deze set bestaat uit eigenlijk uit 3 handige Tefal pannen die allemaal een verschillend formaat hebben.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tefal pan reviews – top 5

 

 

Tefal is een wereldbekend merk van een fabrikant die gespecialiseerd is in het combineren van teflon en aluminium om apparatuur te maken om mee te bakken zoals de Tefal pan. Wil jij vetvrij en gezond genieten van overheerlijke worstjes, eieren, pannenkoeken en nog veel meer is dat geen probleem. Kies gewoon de beste Tefal pan uit en verbeter je eetgewoontes.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tefal Duetto 5-delige kookset – Steelpan Ø 16 cm, kookpan 18/20/24 cm, soeppan 22

 

Net zoals de bekende pannen van Creuset, behoort ook deze 5-delige kookset van Tefal alvast tot de toppertjes. En dat lijkt te worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om deze inductie Tefal pannenset eens even onder de loep te nemen.

De Tefal Duetto kookset bestaat uit een stevige steelpan met een doorsnede van 16 cm, een soeppan met een diameter van 22 cm en drie duurzame kookpannen met een respectievelijke doorsnede van 18, 20 en 24 cm. De pannen zijn vervaardigd uit duurzaam en 100% onderhoudsvriendelijk RVS materiaal, zijn voorzien van een ingebouwde maatverdeling en worden geleverd met een transparant deksel inclusief schenktuit.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder kunnen deze Tefal pannen op zowat elke warmtebron worden gehanteerd van gas en halogeen tot keramisch, elektrisch en zelfs inductie. En wens je de set in de oven te gebruiken dan behoort ook dat tot de vele optiemogelijkheden. 

 

Voordelen:

Warmtebron: de pannen van Tefal kunnen op zowat elke warmtebron worden gebruikt en zijn daarnaast ook ovenbestendig.

Deksel: de pannen zijn niet alleen voorzien van een stevig handvat of handgreep maar zijn daarnaast ook uitgerust met een transparant deksel inclusief vergiet en schenktuiten.

Onderhoud: je kunt de pannen probleemloos door de vaatwasmachine laten reinigen.

Formaat: de 5-delige set bestaat uit een soeppan met een diameter van 22 cm, een steelpan met een doorsnede van 16 cm en 3 kookpannen met een maximale doorsnede van respectievelijk 18, 20 en 24 cm.

 

Nadelen:

Geen antiaanbaklaag: houd er rekening mee dat de pannen niet voorzien zijn van een antiaanbaklaag.

Steelpan: de steelpan wordt geleverd zonder bijbehorend deksel wat voor sommigen misschien een minpuntje zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal Ingenio Expertise

 

De Tefal Ingenio Expertise is een 3-delige koekenpannenset met een afneembare handgreep. De set is gemakkelijk op te stapelen en op te bergen. En als je dit product in de oven wilt gebruiken kun je dat tot 260 graden Celsius zonder de handgreep.

Deze Tefal titanium pro pan heeft een dikke anti aanbaklaag, waardoor het veel duurzamer is dan een gewone pan. In het midden bevindt zich een rode thermo-spot om aan te geven wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt.

Voor een merk als Tefal is het bijna te verwachten dat de gebruikers deze pan zouden aanraden, ondanks het niet behoort tot de goedkope Tefal pannen. Het enige nadeel voor een gebruiker is dat dit product slechts 1 handvat heeft. Verder is dit product van goede kwaliteit en je bespaart veel ruimte door het formaat. Het is gemakkelijk om te gebruiken en het heeft een goede prijsverhouding.

Net zoals het voorgaande product is uiteraard ook deze pan afkomstig van het bekende merk Tefal. Voor velen gebruikers is dit veruit het beste merk. Het zal dus niet verwonderen mocht ook dit toestel tot de populairste Tefal pannen behoren. Toch is het altijd handig om te weten wat de eigenschappen van deze pan zijn.

 

Voordelen:

Set: voor deze prijs krijg je meteen een set van 3 pannen. De pannen hebben een verschillende grootte waardoor je ze veel gemakkelijker in elkaar kunt stapelen en dus kunt opbergen.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de handgreep van de pan te halen. Bovendien mag je de pannen ook in de oven gebruiken tot en met een maximum temperatuur van 260 graden.

Thermo-spot: in het centrum van de pan zul je een handige rode thermo-spot kunnen zien. Deze spot zal aanduiden wanneer je de perfecte baktemperatuur uiteindelijk bereikt hebt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de vele voordelen, zou het hogere prijskaartje misschien toch wel een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Secure5 NEO Snelkookpan – 4 liter – Ø 22 cm // PFAS-vrij

 

Op zoek naar een kwalitatieve grote snelkookpan? Bekijk dan zeker even dit toppertje van Tefal. De Tefal Secure 5 NEO snelkookpan kent een doorsnede van maar liefst 22 cm en een inhoud van ruim 4 liter waardoor hij geschikt is om heerlijke stoofpotjes te maken. De pan is vervaardigd uit PFAS-vrij RVS materiaal en kan op eender welke warmtebron worden gehanteerd; zelfs inductie behoort tot de mogelijkheden.

De snelkookpan met stevig handvat wordt geleverd inclusief vergrendelbaar deksel en is voorzien van een geïntegreerde maatverdeling. Verder garandeert de pan een snelle opwarming alsook gelijkmatige warmteverdeling en is hij uitgerust met een cool touch handgreep. 

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren zien waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de uitstekende kwaliteit en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Slechts een enkele koper vindt het jammer dat er geen stoominzet mandje wordt meegeleverd.

 

Voordelen:

Inhoud: de pan kent een doorsnede van 22 cm wat resulteert in een aanzienlijke netto inhoud van 4 liter.

Gebruiksvriendelijk: de pan is niet alleen geschikt voor gebruik op eender welke warmtebron maar is daarnaast ook voorzien van een vergrendelbaar deksel, een stevig handvat en een geïntegreerde maatverdeling.

Onderhoud: in tegenstelling tot sommige andere pannen, kun je deze snelkookpan van Tefal wel degelijk in de vaatwasmachine stoppen.

Materiaal: de pan is vervaardigd uit duurzaam PFAS-vrij RVS materiaal en wordt aangevuld met een kunststof handgreep.

 

Nadelen:

Geen stoommandje: houd er rekening mee dat de snelkookpan geleverd wordt zonder stoommandje.

Geen wokpan: ben je op zoek naar een Tefal koekenpan of wokpan dan is dit niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tefal Nordica Pannenset 3 delig – Steelpan Ø 16 cm & Kookpan Ø 20 + Ø 24 cm

 

Met de Tefal Nordica kies je voor een driedelige pannenset die bestaat uit een steelpan met een doorsnede van 16 cm en 2 degelijke kookpannen met een diameter van respectievelijk 20 en 24 cm. Net zoals de meeste andere toppertjes binnen dit segment, blijkt ook deze Tefal pannenset voornamelijk uit duurzaam – overigens geheel PFAS-vrij – RVS materiaal vervaardigd, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De pannen zijn uitgerust met een stevig dubbel handvat of een praktische handgreep en worden verder aangevuld met een geïntegreerde maatverdeling. Hoewel de pannen perfect in de vaatwasser kunnen/ mogen geplaatst worden, is het aangewezen om ze met de hand te wassen zodoende de duurzaamheid te bevorderen.

Met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren reageren klanten bijzonder enthousiast. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven omtrent het fraaie design, de uitstekende kwaliteit en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een toppertje maar wel tegen een bepaald prijskaartje.

 

Voordelen:

Set: de set bestaat uit 3 degelijke pannen waaronder een steelpan met een doorsnede van 16 cm en 2 kookpannen met een respectievelijke diameter van 20 en 24 cm.

Materiaal: de pannen zijn vervaardigd uit PFAS-vrij RVS materiaal.

Warmtebron: net zoals de meeste andere pannensets, kunnen ook deze Tefal op eender welke warmtebron worden geplaatst.

 

Nadelen:

Onderhoud: hoewel de pannen perfect in de vaatwas kunnen gereinigd worden, wordt handafwas toch wel aanbevolen zodoende de duurzaamheid te bevorderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tefal Comfort Grip

 

Deze Tefal comfort grip pannenkoekenpan heeft een diameter van 25 centimeter en het is gemakkelijk om te reinigen. Voorzien van een dikke anti aanbaklaag van titanium, is dit product heel duurzaam.

Het is PFOA vrij wat betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen als deze pan te lang op het vuur blijft. Voor het bakken heb je ook geen olie of boter nodig, want dit product brandt het voedsel niet aan. Verder is het geschikt voor alle warmtebronnen en ook inductie.

Soms is goedkoop duurkoop, maar in dit geval is het een Tefal pan aanbieding voor al de gebruikers van dit product. Door de reviews is te bevestigen dat dit een top product is, want alle gebruikers vinden dat deze pan van goede kwaliteit is en dat het een mooi ontwerp heeft. Het is verder comfortabel om te gebruiken en het is heel duurzaam.

Indien je op zoek bent naar een degelijke Tefal pan maar er liefst niet zoveel geld wenst aan uit te geven dan kun je altijd dit model eens bekijken. De pan heeft een doorsnede van ruim 25 cm en is daardoor helemaal geschikt voor iets grotere gezinnen. Laten we even de voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

PFOA vrij: je mag erop vertrouwen dat er tijdens het koken helemaal geen schadelijke stoffen zullen naar buiten komen. De pan is namelijk helemaal PFOA vrij.

Warmtebron: je zult meteen opmerken dat je deze Tefal pan op eender welke warmtebron kunt gebruiken Ook inductie behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Kostenplaatje: in vergelijking met de andere 4 pannen uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs.

 

Nadelen:

Momenteel blijken alle kopers helemaal overtuigd te zijn van het product. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om verder advies te geven over eventuele minpuntjes ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal pannen koopgids

 

Als jij ook zo dol bent op koken dan is degelijk keukengerei noodzakelijk. Hierbij mogen de tefal pannen zeker en vast niet ontbreken. Daarom geven wij jou graag enkele tips zodat jij een goede keuze kunt maken uit de beste tefal pannen. Houd zeker rekening met het type, het formaat, het materiaal, de mogelijkheden en de prijs.

Type en formaat

Als je van plan bent één of meerdere tefal pannen te kopen dan is het belangrijk dat je goed weet waarvoor je de pan precies wilt gebruiken. Er is namelijk een ruim assortiment op de markt elk met hun eigen eigenschappen en mogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid tussen een wokpan, een steelpan, een kookpan, een hapjespan en een koekenpan. Allemaal behoren ze tot de tefal collectie.

Het is daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met het formaat. Het is misschien niet iets waar je meteen zou aan denken maar er bestaan wel degelijk verschillende formaten. Eerst en vooral moet je rekening houden met je huishouden. Als je alleen bent of met twee dan is het niet noodzakelijk om de grootste tefal pan aan te kopen. Wanneer je huishouden bestaat uit vijf of meer personen dan is een grotere pan uiteraard geen overbodige luxe.

Afhankelijk van het type tefal pan kun je kiezen uit verschillende formaten. Zo kun je kiezen uit een pan met een diameter van 20 cm die bijvoorbeeld geschikt is voor kleinere huishoudens. Maar je hebt ook de keuze uit pannen met een diameter van 24 cm, 28 cm of zelfs 30 cm.

 

Materiaal

De meeste tefal pannen beschikken over een RVS bodem waardoor de pannen geschikt zijn voor de meeste warmtebronnen. Denk maar aan gas, elektrisch vuur, keramisch, halogeen en zelfs inductie. Bovendien heeft RVS de eigenschap om niet te vervormen. Daarnaast zijn de meeste modellen ook voorzien van een titanium antiaanbaklaag waardoor de warmte dus geleidelijk aan zal worden verspreid.

Er zijn ook modellen die bestaan uit een laagje RVS gevolgd door een laagje aluminium en opnieuw een laagje RVS. Deze tefal pannen zijn daardoor heel sterk en stevig en dus duurzaam. RVS zal er voor zorgen dat de pan niet gaat vervormen en dus zijn oorspronkelijke vorm zal behouden. Bovendien wordt de warmte hierdoor ook veel gelijkmatiger verdeeld.

Er zijn ook een aantal tefal pannen die enkel uit aluminium gemaakt zijn. De meeste aluminium tefal pannen kunnen op bijna alle warmtebronnen gebruikt worden. Echter zijn er ook toestellen die bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor inductie en waar je dus rekening moet mee houden.

 

Opties

Tegenwoordig zijn er ook tefal pannen die over heel wat extra opties beschikken. Houd er wel rekening mee dat een tefal pan met meer mogelijkheden misschien iets duurder zal zijn en dus niet meer zal behoren tot de goedkope tefal pannen.

De meeste tefal pannen beschikken over een titanium antiaanbaklaag. Hierdoor zijn ze dus heel stevig en dus ook erg duurzaam. De RVS bodem zal de warmte geleidelijk aan gaan verspreiden waardoor de pan dus overal even warm aanvoelt.

Let er ook altijd op dat je een toestel koopt met een antiaanbaklaag die 100 procent veilig is wat dus wil zeggen dat ze vrij moet zijn van PFOA. Op die manier kunnen er namelijk geen schadelijke stoffen gaan vrijkomen wanneer de pan net iets te lang op het vuur blijft staan. Bovendien zijn de meest recente modellen ook vaatwasbestendig.

Heel veel recente toestellen zijn ook voorzien van een thermo-spot. Deze rode spot bevindt zich in het midden van de tefal pan aanbieding om aan te geven wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt. De thermo-spot zorgt er bovendien ook voor dat belangrijke vitamines niet verloren gaan en dat de smaak en de textuur zo lang mogelijk behouden blijft.

Prijs

Het is duidelijk geworden dat er heel wat verschillende tefal pannen bestaan elk met hun eigen mogelijkheden. Daarnaast is ook gebleken dat de meeste recente toestellen over heel wat extra opties beschikken. Uiteraard zal dit ook leiden tot een verschil in de prijs ervan.

Daardoor raden wij jou aan dat je eerst voor jezelf uitmaakt welk bedrag je wilt en ook kunt spenderen aan het product. Wanneer je een tefal pan aankoopt houd je best ook rekening met je huishouden en dus de grootte. Dit zal niet zozeer leiden tot een groot prijsverschil maar bespaart je heel wat moeilijkheden als je thuis het eten klaarmaakt.

Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk reviews van kopers te bekijken. Op basis daarvan kun je dan verschillende aanbiedingen met elkaar gaan vergelijken en zo jouw ideale tefal pan aanbieding vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES