5 Beste camping kooktoestellen Test Van 2024

 

Camping kooktoestellen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een makkelijk regelbare 4-pits camping kookplaat? Dan raden wij jou aan om het Zilan – Gas kooktoestel 4 pits eens even van naderbij te bekijken. Daartegenover staat het Campingaz Partygrill 400CV 1 pit camping kooktoestel dat, hoewel zijn vrij compacte uitvoering, wel degelijk een maximaal vermogen van 2000 watt weet te garanderen. In de onderstaande tabel hebben we – voor alle volledigheid – nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste camping kooktoestellen (Reviews) van 2024

 

Zomertijd! Tijd om te genieten van het buiten zijn, dus koken we ook lekker buiten of op de camping. Te veel keuze maakt het leven er niet altijd makkelijker op. Kies je voor de gezelligheid van een partygrill, een toestel op gas met 1 pit of liever met 2 pitten op elektriciteit, die ook als extra in de keuken kan dienen? Wij kozen voor jou 5 toptoestellen uit. Ook het advies van klanten, vermeld in de talrijke reviews, kunnen een duwtje in de juiste richting zijn. 

 

1. Zilan – Gas kooktoestel 4 pits – Campingkooktoestel – Gaskookplaat – Zwart

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatief en gebruiksvriendelijk camping kooktoestel? Dan raden wij jou aan om dit unieke toestel van Zilan – dat net zoals het bekende Campingaz kooktoestel tot de populaire toppertjes behoort –  eens even onder de loep te nemen. Daarbij wordt het relatief goedkope gas kooktoestel gekenmerkt door een vrij compacte afmeting van 55 x 50 x 11,5 cm en een gewicht van 5 kg. Desondanks levert dit maar liefst 4 afzonderlijke kookplaten op wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Het 4-pits camping kooktoestel steunt daarbij op het gebruik van 4 krachtige branders die werken op basis van butaan, Lpg of propaangas en – bij correct gebruik – een ruim vermogen van maar liefst 5000 watt opleveren. Dit alles wordt verder aangevuld met een variabele temperatuurinstelling per brander, een geïntegreerde CE-certificatie en kunststof voetjes die bijdragen aan een optimale stabiliteit.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren lijkt te verklaren. Ondanks het feit dat het hier dus niet meteen om een aanbiedingen gaat, vinden vele gebruikers het Zilan gas kooktoestel een meer dan goede aanbeveling!

 

Voordelen:

Formaat: het toestel kent een breedte van 50 cm en een diepte van 57 cm die worden aangevuld met een hoogte variërend van 11 tot 55 cm afhankelijk van de aanwezigheid van het opengeklapte deksel.

Vermogen: de vier branders leveren een bijzonder ruim vermogen tot 7,31 kW en kunnen daarbij afzonderlijk van elkaar worden geregeld.

Onderstel: het kooktoestel is uitgerust met de nodige slipvrije kunststof voetjes die bijdragen aan een optimale stabiliteit.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs duidelijk gerechtvaardigd is, zou deze op het eerste gezicht mogelijks kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Campingaz Partygrill 400CV 1 pit 2000Watt

 

Meer in de mood voor een feestje op de camping? Dan is deze Campingaz Partygrill op gas iets voor jou! Dit kooktoestel met 1 pit en een vermogen van 2000 Watt, heeft veel meer in zijn mars. Een barbecue, gezonde wokschotel of gewoon gezellig samen rond de plancha. Dit kan allemaal met deze multi-functionele Campingaz Partygrill, voorzien van verschillende roosters, platen en een deksel dat als wokpan kan worden gebruikt.

Het toestel is bovendien makkelijk te reinigen door het speciale vetopvangsysteem met water. Het wordt gebruikt met gascartouches CV300 Plus en CV470. Lucifers hebben we hier niet nodig dankzij het pïezo mechanisme. Het is een iets duurder toestel in zijn segment, maar door z’n diversiteit, toch een graag geziene campinggast.

Campingaz Partygrill heeft een streepje voor op de goedkope camping kooktoestellen, wat de meeste klanten tot enthousiaste reacties verleidt. Wel zien we dat het verwisselen van de gasfles wat problemen kan meebrengen, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: de Campingaz Partygrill is bijzonder multifunctioneel en wordt geleverd inclusief verschillende roosters, platen en wok-achtig deksel. Daardoor kan het apparaat niet alleen als kooktoestel maar ook als wokpan of bbq worden gebruikt.

Vermogen: bij correct gebruik levert dit camping kooktoestel op gas een ruim vermogen tot maximaal 2000 watt.

Vetopvangsysteem: het apparaat is tevens uitgerust met een handig vetopvangsysteem met water wat het onderhoud alleen maar ten goede komt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hogere prijs zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dubbele Electrische Kookplaat 2 pits Losse Camping Kookstel

 

Op zoek naar een goedkoper elektrisch toestel? Dan kunnen we je de dubbele elektrische kookplaat aanbevelen. Dit is een universele kookplaat met 2 pitten. Het draagbare kooktoestel maakt het mogelijk om je maaltijden in huis, in de tuin of tijdens kampeertochten te bereiden.

De dubbele elektrische kookplaat heeft een 230V aansluiting. De 2 aparte bedieningsknoppen voor de 2 kookplaten hebben 5 warmtestanden en een aan- en uit lampje. De automatische thermostaat en de beveiliging tegen oververhitting bieden een zekerheid die je met een toestel op gas niet hebt. De antiaanbaklaag en het witte emaillen oppervlak maken dit tot een gebruiksvriendelijk  toestel binnen zijn prijscategorie, ook voor kotstudenten.

In  de recensies online blijkt een grote tevredenheid qua prijs/kwaliteit voor dit toestel. Het zou wel eens om een camping kooktoestel aanbieding kunnen gaan.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt dit elektrisch camping kooktoestel alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Voeding: de elektrische kookplaat kan eenvoudig op het lichtnet worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Kookplaat: het camping kooktoestel levert 2 kookplaten af die elk voorzien zijn van een afzonderlijke bedieningsknop en de mogelijkheid om te schakelen tussen 5 warmtestanden.

 

Nadelen:

Gevaarlijk: slechts één koper is niet tevreden over de aangeboden kwaliteit en vindt het apparaat zelfs gevaarlijk in gebruik. Dit wordt niet bevestigd door de vele andere klantenreacties.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Outwell Crest Gas Grill Campingkooktoestel

 

Houdt u van barbecueën maar niet van het gesleur met houtskool? Dan is dit toestel voor jou! Met zijn prijs bevindt het toestel zich in de middenklasse, wat deze compacte lichtgewicht gasbarbecue tot een toppertje maakt. De Outwell Crest Gas Grill weegt slechts 2 kg en is verkrijgbaar in wit of zwart.

Dit makkelijk te vervoeren toestel kan zo mee naar het park om te gebruiken als tafelbarbecue. De afneembare antikleefgrill maakt dit toestel makkelijk schoon. Er zijn diverse warmtestanden om de temperatuur aan te passen aan jouw stukje vlees. De Outwell Crest Gas Grill werkt met een MSF-1A buraanpatroon, die geïntegreerd is aan de onderkant van het toestel, zodat u niet onnodig meer moet meenemen. Bovendien wordt het geheel in een handige koffer geleverd.

We hebben de online recensies bekeken en die laten een grote positieve voldoening blijken. De Outwell Crest Gas Grill krijgt van de meeste klanten een goede eindbeoordeling en is dus zeker een aanrader.

 

Voordelen:

Lichtgewicht: deze lichtgewicht barbecue weegt amper 2 kg en is bijgevolg makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Antikleefgrill: de tafelbarbecue kan perfect dienst doen als camping kooktoestel en is uitgerust met een afneembare antikleefgrill die bijdraagt aan het onderhoud.

Voeding: het apparaat steunt op het principe van een geïntegreerd MSF-1A buraanpatroon dat zich aan de onderkant van het kooktoestel bevindt.

Koffer: het geheel wordt jou aangeboden in een stevige opbergkoffer.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de meeste klanten vinden dat het apparaat een correcte prijs-kwaliteitverhouding hanteert, zou het voor sommigen dan weer een doorn in het oog kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kemper gas kooktoestel – Campingkooktoestel – set met 4 branders – gas – 4650W

 

We sluiten het rijtje af met het Kemper gas kooktoestel dat gekenmerkt wordt door een relatief compacte afmeting van 52,5 x 53,5 x 11 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 5 kg. Daardoor is het kooktoestel eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Net zoals de meeste andere gas kooktoestellen, bevindt ook hier de gasaansluiting zich aan de achterkant van het product. Houd echter wel rekening met het feit dat een aansluiting op aardgas niet mogelijk is en er dus een butaan of propaan gasfles aan te pas komt.

Ondanks het relatief compacte formaat geniet je toch wel de mogelijkheid tot het gebruik van 4 stevige kookplaten en bijgevolg ook 4 krachtige branders die elk afzonderlijk van elkaar kunnen worden ingesteld en samen een ruim vermogen tot 4650 watt genereren. 

Nemen we even een kijkje tussen de verschillende online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten onder meer positief reageren op de kwaliteit en het gebruiksvriendelijke karakter. Dit resulteert dan ook meteen in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de set kan eenvoudigweg op een propaan of butaan gasfles worden aangesloten.

Formaat: zijn compacte afmeting van 52,5  x 53,5 x 11 cm en dito lichte gewicht van 5 kg maken het mogelijk om de set makkelijk eender waar mee naartoe te nemen.

Gasaansluiting: de gasaansluiting bevindt zich bij dit gas kooktoestel steevast aan de achterkant.

Vermogen: de 4 krachtige branders – die overigens afzonderlijk van elkaar kunnen worden ingesteld – leveren een totaal vermogen van 4650 watt op.

 

Nadelen:

Geen aardgas: jammer genoeg is het niet mogelijk om deze set op aardgas aan te sluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Camping kooktoestellen Koopgids

 

Camping kooktoestellen zijn duidelijk aan een opmars bezig. Toch is het niet de bedoeling om zomaar het eerste het beste kooktoestel in je winkelmandje te plaatsen. Zo zijn er wel enkele verschillen te noteren op het gebied van ontsteking, het aantal pitten, de veiligheid en eventuele extra kenmerken. Alvorens je de verschillende camping kooktoestellen met elkaar gaat vergelijken, is het een aanbeveling om onderstaande koopgids even grondig door te nemen.


Het gebruiksgemak

Staat er binnen enkele dagen een leuke kampeertrip op de planning? Of hou je van avontuurlijke tochten door bergen in binnen- en buitenland? Of je nu met een tentje onderweg bent of met de camper, een kwalitatief camping kooktoestel komt altijd wel goed van pas. Het biedt je de mogelijkheid om eender waar en op gelijk welk moment, een heerlijk stoofpotje te koken of gerechtjes op te warmen waardoor het toch altijd weer wat gezelliger wordt.

Echter is het tegenwoordig niet zo eenvoudig om een keuze te maken en daar zit het ruime assortiment vast en zeker wel voor iets tussen. Zo bestaan er camping kooktoestellen in allerlei formaten en uitvoeringen. Of je dus kiest voor een camping kooktoestel met 1, 2 of meerdere pitten is vooral een persoonlijke keuze en afhankelijk van het aantal “tafelgasten” die je moet voeden. Verder zullen sommige apparaten uitgerust zijn met net iets meer functies en mogelijkheden die echt wel een meerwaarde bieden. Denk maar aan een thermische beveiliging en/ of een timerfunctie.

 

Het type camping kooktoestel op basis van de ontsteking

Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk is geworden, bestaan er wel degelijk diverse soorten camping kooktoestellen. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de verschillende exemplaren op basis van hun ontsteking.

Het meest voor de hand liggende en populairste camping kooktoestel is er eentje die functioneert op gas. Hiervoor heb je echter wel een gasfles nodig die je door middel van een gasdrukregelaar en slangetje op het kooktoestel moet aansluiten. Aangezien dit wel enkele aandachtspunten met zich meebrengt is het belangrijk om dergelijke camping kooktoestellen niet in de camper of tent in te schakelen maar buiten in de vrije natuur.

Een iets veiligere optie, die overigens wel in de kampeerwagen kan worden gebruikt, is het camping kooktoestel met een elektrische ontsteking. In dergelijke gevallen werkt het apparaat door middel van een stel krachtige batterijen die je makkelijk weer kunt vervangen. Tot slot bestaat evenzeer de optie om te kiezen voor een camping kooktoestel dat je eigenhandig moet aansteken met behulp van een, al dan niet meegeleverd aansteker of lucifers.

 

Het aantal pitten in verhouding tot het aantal personen en/ of het doel

Eenmaal je bepaald hebt welk type camping kooktoestel je wilt aankopen, is het belangrijk om even stil te staan bij het aantal kookzones. De kookzones worden ook wel omschreven als pitten en kunnen sterk variëren naargelang het aantal personen en de behoeften.

Wanneer je als gezin gaat kamperen dan ben je beter af met een groter camping kooktoestel bestaande uit 3 tot 4 pitten. Als je alleen op reis vertrekt of met je partner dan volstaat vaak een kleiner exemplaar bestaande uit 1 of 2 pitten. Kortom, algemeen varieert het aantal kookzones van een kwalitatief camping kooktoestel van 1 tot maximaal 4 pitten.


Veiligheid en andere belangrijke opties

Uiteraard blijkt ook de veiligheid voor velen van cruciaal belang bij het nemen van de aankoopbeslissing. En dat is ook logisch, zeker wanneer je met kinderen gaat kamperen wil je een zo veilig mogelijke omgeving proberen creëren. In dergelijke gevallen wordt er aangeraden om te kiezen voor een camping kooktoestel dat voorzien is van een thermische beveiliging. Op die manier zal de gastoevoer automatisch gestopt worden zodra de pit of kookzone uit gaat. Stel dat de pit wordt uitgeschakeld door de wind, dan zal de gastoevoer dankzij de thermische beveiliging ook meteen stoppen.

Daarnaast zou je eventueel ook kunnen opteren voor een camping kooktoestel bestaande uit een deksel inclusief onderstel. Houd er wel rekening mee dat het hier voornamelijk de compacte kooktoestellen met 1 of 2 pitten betreft. Deze zijn bijgevolg iets minder geschikt voor gezinnen maar kunnen wel handig zijn indien je gedurende enkele dagen op één en dezelfde plaats blijft kamperen.

 

Mogelijke prijskaartje

Een degelijk camping kooktoestel hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je voor enkele tientjes alvast een kwalitatief exemplaar op de kop tikken dat precies doet wat het moet doen. Wil je echter iets meer comfort, dan zal ook het prijskaartje bijgevolg iets hoger uitvallen.

Bedenk dat de prijs verder ook beïnvloed kan worden door het aantal kookzones, de ontsteking en de eventuele extra mogelijkheden en functies. Zo zal een camping kooktoestel bestaande uit een deksel en onderstel inclusief thermische beveiliging duurder zijn dan een kooktoestel dat deze mogelijkheden niet aanbiedt. Houd daarom eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties zoveel mogelijk in de gaten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES