Beste draagbare kookplaat

 

Draagbare kookplaten test van 2024

 

Als je regelmatig met vrienden gaat kamperen dan kan een draagbare kookplaat echt wel aangeraden zijn. We beseffen natuurlijk dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken en daarom willen wij graag helpen. We zijn dan ook zo vrij geweest om enkele toppertjes binnen dit segment te selecteren. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Draagbare Gasfornuis – Inclusief 1 Gasfles; die geleverd wordt in een stevige draagtas. Daartegenover staat de Dubbele draagbare Elektrische Kookplaat die, zoals de naam reeds doet vermoeden, over maar liefst 2 volwaardige kookzones van elk 15,5 cm doorsnede beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare kookplaat reviews – top 5

 

 

Het is altijd handig om een draagbare kookplaat in huis te hebben voor die leuke momenten wanneer jij gezellig wilt gaan kamperen of voor wanneer je een bezoekje brengt aan een buitenhuisje. Met dit product kun je snel en gemakkelijk koken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste draagbare kookplaat.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Draagbare Gasfornuis – Inclusief 1 Gasfles – Draagkoffer Kampeer Draagbaar Kookstel

 

Ben je op zoek naar een functioneel en kwalitatief draagbaar gasfornuis dat ook nog eens betaalbaar is? Dan loont het alvast de moeite om dit unieke exemplaar van Campingland eens even onder de loep te nemen. Zijn vriendelijke prijskaartje doet alvast vermoeden dat hij tot de goedkope draagbare kookplaten behoort en dat alleen al is mooi meegenomen. Klanten zijn daarnaast ook best tevreden over de geleverde kwaliteit en belonen het product met 4,6 sterren. Kortom, duidelijk één van de 3 beste draagbare kookplaten uit het rijtje en de moeite waard om even te bekijken.

Zo wordt dit draagbare gasfornuis – overigens geleverd inclusief bijbehorende gasfles en opbergkoffer – gekenmerkt door een totale afmeting van 28 x 33 x 6 cm en een gewicht van amper 500 gram. Dat resulteert dan ook logischerwijze in 1 enkele pit of kookplaat. Best wel handig indien je gaat kamperen of een festivalweekend op de planning hebt staan.

Maar er is natuurlijk meer want ondanks zijn compacte formaat weet hij een ruim vermogen tot wel 2200 watt te leveren wat overeenkomt met een gasverbruik van ongeveer 160 g/h. Hij bevat eveneens een betrouwbare vergrendelingshendel, een eenvoudige piëzo ontsteking en een pandrager.

 

Voordelen:

Formaat: je kiest voor een compacte 1-pits brander met een totale afmeting van 28 x 33 x 6 cm.Vermogen:het apparaat is uitgerust met 1 stevige brander die zonder problemen een ruim vermogen tot wel 2200 watt kan genereren.

Opbergkoffer: de set wordt geleverd in een stevige opbergkoffer wat het makkelijker maakt om het gasfornuis overal mee naartoe te nemen.

Gascartouche: het geheel steunt op het gebruik van een CP 250 gascartouche.

 

Nadelen:

Geen gasfles: slechts één koper meldt dat het product geleverd werd zonder de beloofde gasfles.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dubbele draagbare Elektrische Kookplaat 2-Pits – Losse Camping Kookstel Fornuis

 

Min of meer binnen hetzelfde prijssegment – en daarom misschien wel een mogelijke draagbare kookplaat aanbieding – zul je dit product van Wiltec Wildanger Technik GmbH terugvinden. Het betreft een dubbele elektrische kookplaat die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 46 x 26,5 x 7 cm wat resulteert in 2 afzonderlijke kookplaten van 15,5 cm doorsnede.

De kookplaat is daarbij eenvoudig op 1 fase aan te sluiten waarbij je rekening dient te houden met een invoerspanning van 230V. Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, weet het apparaat een ruim vermogen van wel 2000 watt te genereren; ongeveer 1000 watt per kookzone. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de ingebouwde oververhittingsbeveiliging, de 4 antislipvoetjes, het indicatielampje en de instelbare temperatuur.

Hoewel de dubbele draagbare elektrische kookplaat heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, lijkt niet elke koper enthousiast. Zo zou het behoorlijk lang duren alvorens de kookplaat opwarmt en het eten bijgevolg gaar wordt. 

 

Voordelen:

Formaat: je geniet een dubbele elektrische kookplaat met een totaal formaat van 46 x 26,5 x 7 cm.

Aansluiting: de kookplaat is eenvoudig op 1 fase (tot 3,7 kW) aan te sluiten waarbij je rekening houdt met een maximale invoerspanning van 230V.

Materiaal: de kookplaat is voornamelijk uit duurzaam gietijzer vervaardigd wat eveneens bijdraagt aan het uiteindelijke onderhoud.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens enkele kopers zou deze kookplaat allesbehalve gebruiksvriendelijk zijn en heel wat tijd nodig hebben om op te warmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Domo DO310KP

 

De Domo DO310KP is een elektrische draagbare kookplaat die voorzien is van twee kookzones. Deze kookzones kun je tegelijk gebruiken en zo kun je dus binnen een korte tijd een volledige maaltijd klaarmaken.

De temperatuur van deze twee kookzones kun je afzonderlijk van elkaar instellen. De kookplaat is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft hittebestendige handvatten. Dit product is ideaal om mee te nemen als je gaat kamperen. Het is ook een geweldige uitkomst om te gebruiken in je tuinhuisje.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Een groot deel van de kopers is tevreden met de kwaliteit van dit product en vinden dat het eenvoudig in gebruik is. Dit product past perfect en warmt snel op. Voor andere gebruikers heeft dit product een matige kwaliteit en is het kwetsbaar. De platen blijven ook lang warm.

Als je binnenkort op kampeertrip vertrekt met je partner dan is het misschien wel handig om een draagbare kookplaat te voorzien. Dit model is afkomstig van het bekende merk Domo dat door sommigen ook wel als het beste merk zal beschouwd worden. Het is niet het goedkoopste apparaat maar ook zeker niet de duurste kookplaat uit de lijst.

 

Voordelen:

Thermostaat: het gaat hier om een bijzonder krachtig toestel dat voorzien is van een regelbare thermostaat. Je kunt kiezen uit 2 verschillende standen namelijk 1000 Watt of 1500 Watt.

Formaat: dit toestel is voorzien van 2-pits kookplaten die elk een ander formaat hebben. De ene kookplaat heeft een doorsnede van 15,5 cm terwijl de andere kookplaat een doorsnede van 18,5 cm heeft.

Veiligheid: deze draagbare kookplaat is voorzien van extra handvatten die bovendien ook hittebestendig zijn. Zo hoef je je niet te verbranden.

 

Nadelen:

Veel energie: volgens een enkele gebruiker is het een bijzonder handig apparaat maar moet je wel rekening houden met een hoog energieverbruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inductiekookplaat – 1 plaat 2100 W 1 pits inductieplaat – 28 cm kookplaat – draagbare inductiekookplaat

 

Net zoals de eerder besproken elektrische kookplaat, behoort ook deze draagbare inductie kookplaat van OTB tot de toppertjes binnen deze reeks. De kookplaat kent daarbij een rechthoekige vormgeving van 28 bij 35 cm en een bijbehorende dikte van ongeveer 4,4 cm. Met behulp van het 120 cm lange snoer, kun je deze inductie kookplaat zonder problemen op het stroomnet aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V.

Eenmaal correct aangesloten, weet het compacte kooktoestel een ruim nominaal vermogen van maximaal 2100 watt te genereren, wat resulteert in een korte opwarmtijd voor deze unieke 1 pits inductieplaat. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde kinderbeveiliging, een geïntegreerde hoofdschakelaar, een boostfunctie, 9 warmte-instellingen, een 8-uurs timer en een eenvoudige tiptoetsbediening.

Hoewel deze inductie kookplaat heel wat mogelijkheden weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

 

Voordelen:

Vermogen: bij correct gebruik weet deze kookplaat een ruim maximaal vermogen van maar liefst 2100 watt te genereren verdeeld over meerdere warmte-instellingen.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van heel wat extra’s zodoende het gebruiksgemak te verhogen. Denk onder meer aan een 8-uurs timer, een geïntegreerde boosterfunctie, een hoofdschakelaar, kinderslot en een praktische aanraakbediening.

Formaat: het apparaat kent een rechthoekige vormgeving en een formaat van 28 bij 35 cm in combinatie met een dikte van 4,4 cm.

 

Nadelen:

Niet keramisch: ben je specifiek op zoek naar een draagbare keramische kookplaat dan is dit exemplaar van OTB niet meteen de beste aanbeveling uit het rijtje.

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Studio Jacqui Elektrische Kookplaat / Inductie / Draagbare Keramische Plaat / 1-Pits

 

We sluiten het rijtje af met de Studio Jacqui draagbare inductiekookplaat die gekenmerkt wordt door een vrij compact formaat van 32 x 28 x 5 cm wat resulteert in een 1-pits kookplaat. Net zoals één van de vorige toppertjes, kan ook dit exemplaar eenvoudig op 1 fase (tot 3,7 kW) worden aangesloten waarbij rekening moet worden gehouden met een maximale invoerspanning van 220V.

Eenmaal correct aangesloten, weet deze inductiekookplaat een ruim vermogen van 300 tot maximaal 2000 watt te genereren waarbij het vermogen afhankelijk is van de ingestelde temperatuur. Het geheel wordt aangevuld met een geïntegreerd kinderslot, een ingebouwde digitale timer, diverse temperatuurstanden en een touchscreen leddisplay.

Ondanks de vele positieve kenmerken moeten we jammer genoeg vaststellen dat er tot op heden geen reacties werden neergepend. We durven vermoeden dat het hogere prijskaartje daar vast en zeker een verklaring voor kan bieden.

 

Voordelen:

Vermogen: deze elektrische kookplaat wordt gekenmerkt door een ruim vermogensbereik gaande van 300 tot 2000 watt dat makkelijk verstelbaar is in 9 standen.

Temperatuur: ook de temperatuur is instelbaar en wordt – net zoals het vermogen – over 9 temperatuurstanden verspreid.

Handig in gebruik: zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij het touchscreen leddisplay, de digitale timer, het geïntegreerde kinderslot en het onderhoudsvriendelijke karakter.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hogere prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draagbare kookplaten koopgids

 

Je kunt verschillende draagbare kookplaten kopen van verschillende groottes. Het hangt er vooral vanaf hoeveel kookzones je net nodig hebt. Je kunt verder nog rekening houden met andere factoren tijdens de aankoop van je draagbare kookplaat. We bespreken enkele factoren even zoals de bediening, de veiligheid, de functies en de prijs.

Soorten draagbare kookplaten

 

Je kunt een keuze maken tussen gaskookplaten, elektrische kookplaten en inductie kookplaten. Een gaskookplaat zul je minder vlug tegenkomen als draagbaar model omdat je een gasbron nodig hebt om het te kunnen gebruiken. Deze zijn echter goedkoop en zijn ook zuinig. Je kunt de temperatuur beteren regelen maar dit type wordt ook vlugger vuil.
Een elektrische kookplaat is in twee vormen verkrijgbaar. De klassieke elektrische kookplaat en het keramische model. De klassieke kookplaten zijn goedkoop maar niet echt zuinig in gebruik. Ze reageren ook traag op veranderingen in temperatuur.

Het keramisch model is makkelijk om schoon te maken maar ook deze zijn niet zuinig in gebruik. Net als de klassieke kookplaten reageren ze traag op een verandering van temperatuur.

Tenslotte heb je nog de mogelijkheid om een inductiekookplaat te kopen. Deze kookplaten zijn tegenwoordig heel populair. Ze zijn zuiniger dan een elektrisch model en de plaat zelf wordt niet heet dus je loopt minder risico om je te verbranden. Je kunt de temperatuur ook veel beter regelen. Het nadeel aan dit type is dat ze duur zijn in aanschaf en ook de speciale pannen voor inductie zijn niet goedkoop.

 

 

Bediening van de kookplaat

 

De meeste gaskookplaten beschikken over draaiknoppen waarmee je het toestel kunt bedienen. Zo kun je de knop opendraaien om de gewenste aanvoer van gas te verkrijgen en draai je die gewoon terug dicht om het gas af te sluiten.

Inductiekookplaten en meestal ook keramische kookplaten beschikken over een tiptoetsbediening of kun je gemakkelijk bedienen door bepaalde zones aan te raken. Dit maakt het gebruik natuurlijk veel makkelijker en de knoppen kunnen ook niet afbreken.

De nieuwste vorm van bediening is door je vinger van links naar rechts te glijden of omgekeerd. Zo kun je de temperatuur van de kookplaat regelen.

De bediening is niet voor iedereen even belangrijk maar als je het toestel via touch kan bedienen dan is het ook veel makkelijker om te reinigen.

 

 

Veiligheid van de kookplaat

 

Er zijn enkele functies die het gebruik van een draagbare kookplaat veel veiliger maken. Zo kun je een apparaat kopen dat beschikt over een kinderslot. Dit slot zorgt ervoor dat de kookplaat niet warm is. Zo kunnen kinderen hun handen niet verbranden als ze die per ongeluk op de kookplaat leggen.

Je kunt ook kiezen voor een model met een automatische uitschakeling. Zoals de naam al laat vermoeden, zorgt deze functie ervoor dat de kookplaat na een tijdje uitschakelt. Dit is vooral handig op momenten waarop je zelf vergeten bent om de kookplaat uit te schakelen.

Een inductie kookplaat is sowieso al een stuk veiliger dan de rest omdat de kookplaat nooit echt heet wordt. Het risico om je te verbranden ligt dus veel lager.

 

 

Extra functies


Een gaskookplaat kan uitgerust zijn met een automatische vonkonsteking. Zo heb je zelf geen aansteker nodig om de plaat te kunnen gebruiken. Een belangrijke functie is de thermokoppel die voor meer veiligheid zorgt. Dankzij deze functie wordt de gastoevoer afgesloten wanneer de vlam uitwaait.

Ook de elektrische kookplaten kunnen over vele extra functies beschikken. Zoals een restwarmte aanduiding die aangeeft hoe heet de plaat nog is wanneer je de pan weghaalt. Sommige modellen beschikken over panherkenning, de plaat wordt dan automatisch uitgeschakeld wanneer je de pan van de plaat haalt.

Je kunt verder nog nuttige functies hebben zoals een warmhoudzone, een schoonmaakvergrendeling, een hoofdschakelaar en een boostfunctie. Je kunt de verschillende functies vergelijken en zelf beslissen welke jij nodig vindt.

 

 

Prijs

 

Om een goede draagbare kookplaat te kopen moet je vooral kijken naar de nuttige functies en de manier waarop je kunt koken. Zoals we hierboven besproken hebben is een inductie kookplaat duurder maar op lange termijn bespaar je elektriciteitskosten.

Stel een budget op en beslis hoeveel kookzones je wilt op je toestel, daarna kun je beginnen zoeken naar aanbiedingen. Door even online te gaan kun je al vele interessante aanbevelingen vinden van andere kopers. Er bestaan veel websites die draagbare kookplaten aanbieden en aan huis leveren. Je zult dan in de meeste gevallen wel extra verzendkosten moeten betalen. Maar omdat de kookplaat zelf meestal een stuk goedkoper is dan in de winkel kun je nog altijd een betere prijs vinden online.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES