Beste titanium pan

 

Titanium pannen test van 2024

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke titanium pan om in de keuken mee te werken. Deze pannen zijn namelijk niet alleen bijzonder duurzaam maar bovenal ook heel gemakkelijk schoon te maken. Om jou te helpen, zijn we al even op zoek gegaan naar de 3 beste titanium pannen van het moment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Demeyere Alu Pro Dura Glide koekenpannenset die maar liefst 2 afzonderlijke koekenpannen van 20 en 24 cm doorsnede telt. De Woll Nowo titanium pan hoeft zeker en vast niet onder te doen. Met een ruime doorsnede van maar liefst 28 cm is deze pan uitstekend voor grote gezinnen of mensen die veel vrienden over de vloer krijgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Titanium pan reviews – top 5

 

 

Om de beste bak- of kookresultaten te bereiken heb je een goede en stevige pan nodig. Denk hierbij aan een pan die van titanium gemaakt is en ook nog een antiaanbaklaag heeft. Deze pannen kunnen jarenlang meegaan en zorgen voor een ultiem kookplezier in de keuken. Bekijk de opties hieronder en kies de beste titanium kookpan voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Demeyere Alu Pro Dura Glide Koekenpannenset – 20 & 24cm – Titanium

 

Of je met de Demeyere Alu Pro ook meteen voor de titanium pan met de laagste prijs of een leuke aanbieding kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, getuige de vele positieve reviews en de mooie eindscore van 5 sterren waardoor hij mogelijks tot de populairste titanium koekenpannen uit het rijtje behoort.

Zo kies je met de Demeyere Alu Pro meteen voor een volwaardige koekenpannenset bestaande uit 2 stevige koekenpannen met een doorsnede van 20 en 24 cm. Zijn prijskaartje wordt mede bepaald door de oersterke antiaanbaklaag die verrijkt is met duurzaam titanium wat het geheel kras- én slijtbestendig maakt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder zijn deze Alu Pro Duraglide pannen van de Demeyere vervaardigd uit koud gesmeed aluminium wat niet alleen resulteert in een lichtgewicht karakter maar tevens ook aan een gelijkmatige én snelle warmteverdeling. In tegenstelling tot diverse andere koekenpannen, kan deze set ook nog eens op alle warmtebronnen worden gehanteerd, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt!

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de koekenpannen springen meteen in het oog vanwege hun lichtgewicht karakter in combinatie met een gelijkmatige en snelle warmteverdeling wat ze uitermate geschikt maakt om te koken en/ of braden.

Materiaal: de koekenpannen blijken vervaardigd uit duurzaam koud gesmeed aluminium en werden voorzien van een oersterke antiaanbaklaag die verrijkt is met titanium wat het geheel kras- én slijtvast maakt.

Warmtebron: ben je op zoek naar een multifunctionele pan waarmee je niet alleen wortels kunt koken maar tevens ook rabarber kunt koken/ braden ongeacht de aanwezige warmtebron? Dan is dit model van Demeyere een goede aanbeveling.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Woll Nowo

 

De Woll Nowo titanium koekenpan zorgt voor jarenlang plezier in de keuken. Dit product heeft een diameter van 28 cm en is geschikt voor gas, keramisch, elektrisch en halogeen. Het is dus niet geschikt voor inductie.

Het heeft een goede warmtegeleiding en warmt snel op. Deze pan is het ideale product voor het uitstekend bakken van vlees. Het is handig in gebruik want je kunt het in de vaatwasmachine en ook in de oven gebruiken. Dit product kan door iedereen gebruikt worden en is niet alleen voor professionals bestemd.

Gezien de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope titanium pannen. Ondanks de hoge prijs van dit product zijn er toch alleen positieve beoordelingen geschreven hiervoor. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een fraai design en ook een goede prijs.

Met de Woll titanium pan haal je niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis. Toch lijken de meeste kopers zich er niet meteen aan te storen als we de online beoordelingen er even op nakijken. Daarom lijkt het ons een goed idee om de voor- en nadelen van deze pan eens even grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de vorige pan is dit model zelfs nog een tikkeltje groter. Dit model heeft een doorsnede van wel 28 cm en is ideaal voor grote gezinnen.

Warmtebron: het is mogelijk om deze titanium pan op verschillende warmtebronnen te gebruiken waaronder gas, halogeen, elektrisch en keramisch.

Materiaal: dit model is helemaal uit bijzonder stevig aluminium gemaakt en werd afgewerkt met een non-stick coating van titanium. Daardoor is de pan niet alleen krasvast maar ook nog eens snijvast.

Onderhoud: je hoeft deze pan helemaal niet met de hand af te wassen want het mag ook in de vaatwasmachine gestopt worden.

 

Nadelen:

Inductie: werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van deze pan. Toch is het belangrijk om te beseffen dat je deze titanium pan best niet op een inductie kookplaat gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

BK Infinity Koekenpan – Ø 24 cm – Inductie // Red Dot Award

 

Net zoals Demeyere of de bekende Le Creuset pannen, behoort ook BK tot het rijtje van beste merken. Zo wordt deze koekenpan van BK – afkomstig uit de gelijknamige BK Infinity serie – gekenmerkt door een traditionele uitvoering met een doorsnede van maximaal 24 cm en een stevig bijbehorend handvat. Hoewel de pan voornamelijk uit aluminium vervaardigd is, werd ze nadien afgewerkt met een superieure titanium coating wat het geheel kras- én slijtvast maakt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder kun je deze pan op eender welke warmtebron gebruiken gaande van keramisch en elektrisch tot gas, halogeen en inductie. Zelfs de oven en de brander kunnen aan het rijtje met mogelijkheden worden toegevoegd. Na gebruik kun je de pan overigens probleemloos in de vaatwasmachine plaatsen wat je alweer een extra karweitje uitspaart.

Bekijken we de online reviews dan stellen we meteen een mooie eindscore van 4,9 sterren vast. Heel wat klanten geven een positief advies over de sterkte, de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design. Het mag dan wel geen standaard gietijzeren pan zijn, toch is dit aluminium exemplaar duidelijk meer dan de moeite waard!

 

Voordelen:

Onderhoud: na gebruik kun je deze unieke koekenpan eenvoudigweg door de vaatwasmachine laten reinigen.

Warmtebron: je kunt deze pan niet alleen op eender welke warmtebron gebruiken maar bovendien ook in de oven en op de brander.

Materiaal: hoewel de pan hoofdzakelijk uit duurzaam aluminium is vervaardigd, werd het geheel afgewerkt met een oersterke titanium coating die het geheel niet alleen krasbestendig maar tevens ook slijtvast maakt.

Formaat: de BK Infinity koekenpan kent een ruime doorsnede van maar liefst 24 cm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: net zoals de meeste Le Creuset pannen, behoort ook deze koekenpan van BK niet meteen tot de goedkope exemplaren.

Te zwaar: houd er rekening mee dat de koekenpan behoorlijk zwaar weegt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Titanium Fusion Hapjespan – Ø 24 cm + deksel // 100% veilige coating

 

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke hapjespan van Tefal, afkomstig uit de bekende Tefal Titanium Fusion serie en – net zoals heel wat andere toppertjes binnen deze reeks – gekenmerkt door een totale doorsnede van 24 cm. De pan – overigens geleverd inclusief bijpassend deksel – blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam aluminium en werd nadien afgewerkt met een oersterke titanium coating. Dit maakt de hapjespan niet alleen krasbestendig maar tevens ook slijtvast.

Bovendien kun je deze hapjespan op eender welke warmtebron gebruiken waarbij zelfs inductie, de oven en de brander aan het felbegeerde lijstje kunnen worden toegevoegd. Zijn unieke uitvoering en multifunctionele karakter zorgen tevens voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Wanneer we even een kijkje nemen tussen de vele online reviews dan stellen we vast dat kopers tot op heden duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Zo wordt onder meer positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de hapjespan. Houd er wel rekening mee dat de pan niet in de vaatwasmachine mag.

 

Voordelen:

Uitvoering: door te kiezen voor de Tefal Titanium Fusion kies je voor een duurzame hapjespan inclusief bijbehorend deksel en een doorsnede van maximaal 24 cm.

Materiaal: de pan blijkt vervaardigd uit duurzaam aluminium en is afgewerkt met een oersterke titanium coating die het geheel kras- én slijtvast maakt.

Warmtebron: je kunt de hapjespan op eender welke warmtebron gebruiken waarbij zelfs de mogelijkheid bestaat tot gebruik van de oven en brander.

 

Nadelen:

Onderhoud: zodoende de duurzaamheid van de hapjespan te vrijwaren, wordt aangeraden om de pan met de hand te wassen en bijgevolg niet in de vaatwasmachine te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Braadpan – 28cm – Woll / Nowo Titanium – Braadpan Woll Titanium

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke braadpan jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Woll. Hoewel deze braadpan niet meteen voorzien is van de laagste prijs en al duidelijk geen aanbieding blijkt te zijn, lijken heel wat kopers overtuigd van de geleverde kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design. Niet verwonderlijk dus dat deze braadpan een mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren heeft meegekregen.

Maar wat maakt deze braadpan dan zo speciaal? Laten we de kenmerkende eigenschappen ervan misschien eens eventjes op een rijtje zetten. Zo springt deze pan meteen in het oog vanwege zijn ruime diameter van 28 cm, aangevuld met een hoogte van 8 cm waardoor een netto inhoud van 4,5 liter kan worden gegarandeerd.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt de pan vervaardigd uit stevig origineel coquille gegoten aluminium alvorens te zijn afgewerkt met een titanium non-stick coating die het geheel niet alleen krasbestendig maar tevens ook slijtvast maakt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de 2 zijgrepen en de mogelijkheid om de pan op diverse warmtebronnen te gebruiken. Let wel; inductie kan hier niet aan het rijtje worden toegevoegd.

 

Voordelen:

Warmtebron: je kunt de pan op diverse warmtebronnen gebruiken en ook de oven behoort tot de mogelijkheden, rekening houdend met een temperatuur van maximaal 250ºC.

Materiaal: de pan is gemaakt uit origineel coquille gegoten aluminium en afgewerkt met een titanium non-stick coating.

Formaat: de pan kent een bijzonder ruime doorsnede van 28 cm en wordt aangevuld met een hoogte van 8 cm wat resulteert in een ruime inhoud van maar liefst 4,5 liter.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Geen inductie: houd er rekening mee dat inductie jammer genoeg niet tot de mogelijkheden behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Titanium pannen koopgids

 

Een titanium pan is niet makkelijk om te vinden voor in de keuken. Meestal bestaat een pan deels uit titanium en deels uit andere metalen. Zelfs al zie je een pan die de benaming titanium heeft wil het niet zeggen dat deze pan volledig van titanium gemaakt is. We geven je enkele tips waar je moet op letten bij het zoeken naar pannen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de warmtebron die je gebruikt, het onderhoud, de prijs, het gewicht, de grootte, enzovoort.

Warmtebron


We maken een onderscheid tussen vijf verschillende warmtebronnen die je kunt gebruiken om te koken. De bekendste vorm is gas, dit was ook één van de eerste vormen die je kunt vinden op een fornuis. Het is belangrijk dat je controleert of de titanium pan die je wilt kopen geschikt is om te gebruiken op de warmtebron die je thuis gebruikt.

Voor gas is dit geen probleem want alle pannen zijn geschikt om te koken op gas. Het grootste probleem zal zich voordoen wanneer je thuis kookt met inductie. Niet alle pannen zijn geschikt om te gebruiken op inductie. Let er dus zeker op als je een titanium pan koopt dat deze ook geschikt is voor inductie.

Je hebt ook de mogelijkheid om een pan te kopen die geschikt is voor alle warmtebronnen. Als je momenteel nog kookt met gas maar je wilt na een jaar veranderen naar inductie of elektrisch, dan is dit een goede optie.

Andere warmtebronnen zijn halogeen en keramisch, deze komen echter minder voor. Bepaalde pannen zijn zelfs geschikt om in de oven te plaatsen, zo heb je geen speciale schaal nodig en moet je geen extra vaatwerk vuil maken. Om een pan in de oven te gebruiken is het belangrijk dat de steel van de pan ook van metaal is en geen hout of kunststof bevat.

Je hebt zeker al gezien dat de grootte van de kookzones verschillend zijn. Dit is om zo efficiënt mogelijk pannen van verschillende groottes te gebruiken. Een grote pan op een kleine kookzone is tijdverspilling maar een kleine pan op een grote kookzone kan leiden tot een verspilling van energie.

 

 

Voor- en nadelen van titanium

 

Het grote voordeel van titanium is dat het een licht metaal is maar daardoor niet zwakker is dan andere metalen. Titanium wordt veel gebruik in outdoor pannen zodat je minder gewicht moet meedragen als je gaat kamperen.

Het is verder ook nog goed bestand tegen corrosie maar ook tegen zeewater en bepaald chemicaliën. Deze pannen hebben dus een lange levensduur. Meestal bevat een pan niet veel titanium of is het slechts een laag van de pan die van titanium gemaakt is.

Het nadeel van een titanium pan is dat ze veel dunner zijn dan pannen van andere metalen. Wegens de dunne bodem wordt de hitte niet goed verdeeld en kan het zijn dat je eten zal aanbranden.

Een ander belangrijk nadeel is de duurder prijs. Titanium is sterker dan aluminium en ook lichter, maar je zult ook meer geld moeten betalen voor een pan die gemaakt is van titanium.

 

 

Onderhoud

 

Ook titanium pannen kunnen voorzien zijn van een antiaanbaklaag. Als dit het geval is dan is het beter om geen metalen spatel te gebruiken in de pan, deze kan de antiaanbaklaag aantasten of beschadigen. Sowieso is het altijd beter om houten of plastieken keukengerei te gebruiken.

Deze materialen zijn zwakker dan metaal en kunnen materialen van een hardere dichtheid niet beschadigen. Zo blijft de pan langer bruikbaar en kan het ook geen smaak of stoffen afgeven aan je voedsel.

Bij sommige pannen is het ook beter om de pan schoon te maken met warm water en een zachte spons. Als de pan heel vuil is kun je eventueel een beetje zeep gebruiken maar zorg er dan wel voor dat je de pan achteraf goed afspoelt met water. Het gebruik van bijtende middelen is ook geen aanbeveling want dit kan de pan na een periode ook aantasten. Hoe beter je zorgt voor de titanium pan, hoe langer je het product zult kunnen gebruiken.

Prijs van een titanium pan

 

We hebben al laten vallen dat pannen die gemaakt zijn van titanium duurder zijn. Dit komt door de stevigheid van titanium en het lichte gewicht.

Maar omdat de meeste pannen niet volledig van titanium gemaakt zijn zullen de prijzen vele verschillen tonen. Het is beter om eerst verschillende pannen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Je kunt ook meteen een pannenset kopen die pannen van verschillende formaten bevat. Soms worden deze als promotie aangeboden en is het goedkoper dan wanneer je ze apart koopt. Online is het ook mogelijk om wekelijks leuke aanbiedingen te vinden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES