Beste vouwtafel

 

Vouwtafels test van 2024

 

Indien je slechts over een kleine tuin beschikt of gewoon op een appartementje woont dan is een degelijke vouwtafel misschien wel iets voor jou. Een vouwtafel is vaak compact en hoeft daardoor helemaal niet zoveel ruimte in beslag te nemen. Het loont dan ook de moeite om onze koopgids omtrent vouwtafels even te bekijken. Indien je echt dringend op zoek bent naar een leuke vouwtafel dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met de Perel 180 x 75 x 74 cm een zeer goede aankoop doet. Dit model is bovendien ideaal om zowel binnen- alsook buitenshuis te plaatsen. Met de Perel Rotanlook 62 x 62 x 73,5 cm haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Net zoals het voorgaande model beschikt ook deze vouwtafel over de moderne rotanlook.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vouwtafel reviews – top 5

 

 

Voor mensen die in een klein appartement wonen is het soms moeilijk kiezen tussen salonmeubels of een tafel om op te eten. Wat als je het nu allebei kunt hebben? Koop een vouwtafel die je makkelijk kunt opvouwen en opbergen wanneer je het niet meer gebruikt om zo ruimte te besparen. Wij hebben vijf verschillende tafels vergeleken dus lees gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste vouwtafel is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Perel 180 x 75 x 74 cm

 

De vouwtafel van Perel heeft een rotanlook en is ideaal om zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken.

Hij is lichter en steviger dan traditionele vouwtafels en het tafelblad is gemaakt van polytheen waardoor deze tafel bestand is tegen schokken, barsten, afschilferen en vlekken. Het is ook een stabiele tafel dankzij het stalen frame.

De online reviews geven een positief advies over deze vouwtafel aanbieding. De kopers vinden de kwaliteit top en dit voor een mooie prijs. Hij is handig in gebruik en heeft ook een mooi design.

Hij is stevig en stabiel en is ook geschikt voor kinderen. Als de tafel opgevouwd is dan kun je hem eenvoudig opbergen. Over dit product is er geen enkel negatief punt te vinden, alle kopers vinden hem echt top!

Indien je op een kleiner appartement woont dan kan een vouwtafel misschien wel een goed idee zijn. Na gebruik kun je de tafel namelijk inklappen en op die manier kun je heel wat plaats besparen. We kunnen meteen opmaken dat deze vouwtafel van Perel misschien wel eens tot de populairste zou kunnen behoren omwille van de positieve online reviews.

 

Voordelen: 

Rotanlook: deze vouwtafel is voorzien van een rotanlook en kun je dus zowel binnen- alsook buitenshuis zonder problemen gaan gebruiken.

Materiaal: het blad van deze vouwtafel bestaat uit polyetheen. Daardoor is de tafel niet alleen bestand tegen schokken en barsten maar ook tegen eventuele vlekken of afschilferingen. Het onderstel is dan weer uit staal gemaakt.

Comfort: de tafel is bijzonder stevig maar ook vrij licht. Dit maakt het veel handiger om de tafel te verplaatsen of op te bergen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker is toch niet zo tevreden over de geleverde kwaliteit van deze vouwtafel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Perel Rotanlook 62 x 62 x 73.5 cm

 

Ook deze vouwtafel van Perel beschikt over een rotanlook maar is een stuk compacter dan de vorige tafel in ons lijstje.

Hij is ideaal voor gebruik binnen- en buitenshuis en is lichter en sterker dan de meeste vouwtafels. Het tafelblad is gemaakt van polytheen en is bestand tegen schokken, barsten, vlekken en afschilferen.

Het stalen frame is weerbestendig en zorgt ook voor een goede stabiliteit van de tafel. Deze vouwtafel heeft en lagere prijs dan de andere producten in ons lijstje dus hij behoort zeker tot de goedkope vouwtafels.

De kopers zijn tevreden over dit product en geven dus ook een positief advies. Deze tafel is handig in gebruik en de gebruikers zijn ook heel positief over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De tafel is perfect voor op een terras, zelfs op het terras van een appartement dankzij z’n compacte vorm. Het enige minpunt is het gedateerde design.

Net zoals het voorgaande product is ook deze vouwtafel afkomstig van het bekende merk Perel. Dit doet ons vermoeden dat het een vaste waarde is op het gebied van tafels en misschien voor velen ook wel als het beste merk beschouwd wordt. Bekijk daarom zeker eens even de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen: 

Budget: in vergelijking met de andere vouwtafels uit onze lijst, is dit het model met de laagste prijs. Ideaal voor mensen die niet zoveel geld wensen uit te geven of die een beperkter budget hebben.

Formaat: in vergelijking met de voorgaande Perel vouwtafel, is dit model veel compacter. Daardoor is het ideaal om het bijvoorbeeld op het balkon van je appartementje te plaatsen.

Materiaal: het tafelblad is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam polytheen. Het onderstel is dan weer gemaakt uit duurzaam staal dat trouwens ook weerbestendig is.

 

Nadelen: 

Design: niet alle kopers zijn helemaal enthousiast wat betreft het design. Een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat het design eerder gedateerd is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Overige Multifunktionele 300x60x77cm

 

Deze multifunctionele vouwtafel bestaat uit 3 tafelbladen die je kunt opvouwen tot slechts één blad om zo veel ruimte te besparen. Je kunt er maximaal voor 30 kg gewicht op plaatsen en het blad is gemaakt van hardboard.

Uitgevouwen heeft de tafel een lengte van 300 cm, een breedte van 60 cm en een hoogte van 77 cm.

Dit product behoort niet tot de goedkope vouwtafels door zijn hogere prijs, maar je kunt hem wel voor vele verschillende toepassingen gebruiken.

Over dit product zijn tot nu toe nog geen online reviews geschreven door mogelijke kopers. Dit heeft misschien te maken met de hoge prijs van deze vouwtafel aanbieding. Door het gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij je geen advies geven over deze tafel.

De multifunktionele vouwtafel van Overige heeft een totale afmeting van 300 x 60 x 77 cm en is daardoor werkelijk ideaal om eventueel op verjaardagsfeestjes of andere evenementen te gebruiken. Je kunt de tafel bovendien maximaal belasten met maar liefst 30 kg. Het loont dus zeker en vast de moeite om de karaktereigenschappen van dit product eens wat grondiger te bestuderen.

 

Voordelen: 

Formaat: dit zou misschien wel eens de grootste vouwtafel uit onze lijst kunnen zijn. De tafel is uitgerust met maar liefst 3 tafelbladen en kunnen een gewicht van 30 kg dragen.

Materiaal: het tafelblad van deze vouwtafel is gemaakt uit duurzaam en stevig hardboard dat bovendien gemakkelijk te onderhouden is.

 

Nadelen: 

Prijzig: het is niet één van de goedkopere vouwtafels uit onze lijst en dit zou voor sommige klanten wel eens als een nadeel ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Perel 180 x 75 x 74 cm

 

Deze witte vouwtafel met rotanlook van Perel is ideaal om binnen te gebruiken maar natuurlijk kun je hem ook buiten gebruiken.

Het is een lichte tafel maar toch sterker dan de meeste andere vouwtafels. Het tafelblad is gemaakt van polytheen en is bestand tegen alle soorten schokken maar ook tegen barsten, vlekken en afschilferen.

Het stalen frame van de tafel is weerbestendig en geeft het een goede stabiliteit. Wanneer de tafel opgevouwen is kun je deze makkelijk verplaatsen met het handvat. Hij is wel niet in hoogte verstelbaar.

Ook over dit product zijn er nog geen meningen geschreven door gebruikers. De prijs van dit product ligt ook in een hogere prijsklasse, misschien is hij daarom nog niet gekocht door iemand. Door het ontbreken van reviews kunnen wij geen advies geven over deze vouwtafel aanbieding.

Net zoals heel wat andere producten uit onze lijst, kunnen we opmerken dat ook deze vouwtafel afkomstig is van het bekende merk Perel. De tafel heeft een afmeting van 180 x 75 x 74 en heeft een witte kleur. Bovendien is het mogelijk om deze vouwtafel zowel binnen- alsook buitenshuis te gebruiken indien je dit wenst.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: deze vouwtafel met een witte kleur en rotanlook is ideaal om binnen te gebruiken. Uiteraard kun je de vouwtafel ook zonder problemen buiten in de tuin plaatsen indien je dit wenst.

Tafelblad: doordat het tafelblad van deze vouwtafel uit polytheen gemaakt is, is het niet alleen schokbestendig maar ook nog eens vlekbestendig en bestand tegen barsten.

Onderstel: het onderstel van dit model is dan weer uit staal gemaakt en zorgt voor een betere stabiliteit en voldoende stevigheid. Bovendien is het frame ook helemaal weerbestendig.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: het is toch belangrijk om te beseffen dat je de tafel helemaal niet in hoogte kunt  verstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Overige Verstelbare 100x60cm

 

Deze vouwtafel is verstelbaar in 4 verschillende hoogtes.

De laagste stand is 75 cm maar je kunt hem ook op 80 cm, 85 cm en uiteindelijk op 90 cm instellen zodat hij zowel door kleine als grote mensen gebruikt kan worden. Het tafelblad is gemaakt van zwart hardboard en meet 100 cm in lengte en 60 cm in breedte.

Het onderstel is gemaakt van aluminium en als de tafel opgevouwen is kun je deze eenvoudig meenemen dankzij het handvat. Door zijn lage prijs behoort dit product ook tot de goedkope vouwtafels.

Nog geen enkele koper heeft een mening geschreven over dit product. Daardoor kunnen wij nog geen advies geven over deze vouwtafel aanbieding.

Indien je op zoek bent naar een iets compactere vouwtafel dan kunnen wij jou zeker aanraden om dit model van Overige eens onder de loep te nemen. De tafel meet 100 x 60 cm en is daardoor bijvoorbeeld ideaal om in een appartementje of een studentenwoning te gaan plaatsen.

 

Voordelen: 

Verstelbaar: in tegenstelling tot het voorgaande product, is het mogelijk om deze vouwtafel in maar liefst 4 verschillende hoogtes te verstellen.

Materiaal: het tafelblad van deze vouwtafel bestaat uit hardboard terwijl het onderstel dan weer uit stevig en vooral duurzaam aluminium gemaakt is.

Budget: je zult deze vouwtafel zeker en vast tussen de goedkope tafels kunnen terugvinden omwille van de voordelige prijs.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: één enkele gebruiker laat weten dat de tafel helemaal niet gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vouwtafels koopgids

 

Een vouwtafel is een tafel die je kunt in- en uitklappen om te gebruiken of op te bergen. Dit type tafel is nuttig voor vele toepassingen en kost meestal ook niet teveel geld. Bij het kopen van zo’n tafel moet je vooral rekening houden met de grootte van de tafel, de prijs, het materiaal, de stevigheid en waarvoor je de tafel wilt gebruiken. We gaan even dieper in op deze punten om je te helpen bij de aankoop van een uitstekende vouwtafel.

Voordelen van een vouwtafel

Een vouwtafel is vooral voordelig voor mensen die over weinig plaats beschikken om een vaste tafel te plaatsen. Als je dan gasten op bezoek hebt kun je makkelijk de vouwtafel openklappen zodat iedereen een plaatsje heeft aan tafel. Wanneer de gasten weg zijn kun je de vouwtafel terug gemakkelijk opbergen en hebt je terug plaats in je huis.

Natuurlijk is dit product ook handig voor andere toepassingen. Denk maar aan cateraars die tafels nodig hebben op de evenementen waar ze moeten assisteren. Organisatoren van een evenement die een extra tafel nodig hebben om drank of voedsel op te plaatsen. Een vouwtafel kan in vele situaties een oplossing bieden.

Meestal zijn deze tafels ook nog eens goedkoop dus je hoeft ook niet teveel geld uit te geven om dit product te kopen. Het grootste nadeel aan dit type tafel is dat een vouwtafel niet zo stevig is als een vaste tafel.

 

Grootte en gebruik van de tafel

Deze twee kenmerken zijn rechtstreeks met elkaar verbonden. De grootte van de tafel hangt in grote mate af van het gebruik die je in gedachten hebt. Ben je van plan om de tafel te gebruiken wanneer er gasten op bezoek komen? Denk er dan aan hoeveel gasten je telkens zult uitnodigen zodat je een tafel koopt die groot genoeg is om vele mensen aan te plaatsen.

Je kunt natuurlijk ook twee kleinere tafels kopen die je apart kunt gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld maar één tafel nodig voor 6 mensen maar kun je de tweede tafel gebruiken wanneer je in totaal met tien bent.

De grootte hangt natuurlijk af van de plaats die je hebt bij jou thuis. Je kunt best eerst de afmetingen nemen van de ruimte waar je de tafel wilt gebruiken zodat je kunt berekenen hoe groot de tafel maximaal mag zijn. Je kunt ook een vouwtafel kopen om buiten te gebruiken, dan beschik je meestal over genoeg ruimte en hoef je geen rekening te houden met de grootte.

Voor enkele toepassingen is het zelfs beter om een zo groot mogelijke vouwtafel te kopen, denk maar aan het plaatsen van een kraampje op een rommel- of vlooienmarkt.

 

Materiaal en stevigheid

De stevigheid van een tafel heeft te maken met het materiaal dat gebruikt is om de tafel te maken. Houten tafels bieden genoeg stevigheid maar wegen meestal zwaarder en moeten ook meer onderhouden worden. Vooral als je ze buiten gebruikt kunnen ze snel kenmerken van slijtage vertonen door invloeden van het weer.

Vele mensen kiezen daarom voor een tafel van aluminium of kunststof. Vooral de aluminium tafel is populair de laatste jaren dankzij het lichte gewicht en het gemak in onderhoud van de tafel. Aluminium is ook goed bestand tegen weersinvloeden en is stevig genoeg. De kwaliteit van de gebruikte kunststof voor tafels is ook veel beter dan vroeger dus dit type is ook een goed alternatief.

De meeste tafels zijn echter een combinatie van beide. Zo kun je veel tafels terugvinden die een stalen of metalen frame hebben maar waarvan het tafelblad gemaakt is van kunststof. Let ook bij de aankoop hoeveel gewicht je maximaal op de tafel mag plaatsen en of de poten over een beveiliging beschikken wanneer je ze uitklapt. Het is belangrijk dat de tafel veilig is en niet opeens kan dichtklappen of breken. Vooral voor gezinnen met kinderen is de veiligheid van zo’n tafel heel belangrijk.

Prijs van een vouwtafel

Zoals we al eerder gezegd hebben is een vouwtafel een stuk goedkoper dan een vaste tafel. De verschillen in prijs hangen af van de grootte van de tafel en het gebruikte materiaal die voor de stevigheid zorgt. Als je op zoek bent naar interessante aanbiedingen kun je eenvoudig verschillende modellen online vergelijken. Reken daar dan nog de verzendkosten bij en dan kun je prijzen vergelijken tussen online producten en vouwtafels in de plaatselijke meubelwinkel.

Een goede aanbeveling is om rekening te houden met de meningen van vorige kopers. Als je even de tijd neemt om hun reviews te lezen dan zul je veel nuttige informatie vinden over de voor- en nadelen van elk product. Dit kan helpen bij het maken van een beslissing en vermijden dat je een product koopt waar je later spijt van hebt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES