5 beste pannensets voor inductie Test van 2024

 

Beste pannensets voor inductie – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je pannen aan vervanging toe zijn of je hebt pas een nieuwe inductiekookplaat aangeschaft, dan wil je vast wel een degelijke bijhorende pannenset om je kookplaat optimaal te benutten. We hebben alvast 3 topexemplaren voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Royalty line pannenset, een 12-delige pannenset uit roestvrij staal waarmee je op alle soorten warmtebronnen kunt koken. Of misschien gaat je voorkeur uit naar de BK Q-linair Master Kookpannenset die zeker een waardig alternatief is. Hij bestaat uit 5 degelijke potten die over een uniek afgietsysteem beschikken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste pannensets voor inductie (Reviews) van 2024

 

Als je in je keuken een inductiekookplaat hebt, kun je beter in een degelijke pannenset voor inductie investeren zodat je de heerlijkste gerechten op tafel kunt toveren. Wil je graag een matzwarte inductie pannenset die goed in je keuken past? Of zoek je een inductie pannenset van Tefal met een speciaal afgietsysteem zodat je je niet kunt verbranden? We vroegen de hulp en het advies van enkele hobbykoks om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste inductie pannenset uitkiest.

 

1. Royalty line pannenset – 12 delig – voor alle soorten kookplaten

 

De Royalty line pannenset is het populairste product in onze lijst met toppers. Hij heeft overigens de laagste prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze set is geschikt voor inductiekookplaten en kan daarnaast op alle andere warmtebronnen worden gebruikt.

De 12-delige set bestaat uit potten, pannen, deksels en onderzetters zodat je meteen aan de slag kunt gaan om een uitgebreide maaltijd te bereiden. Zo krijg je een koekenpan met een doorsnede van 24 cm en een sauspan met een grootte van 2,2 l. Verder zijn er ook 3 kookpotten met een inhoud van 3, 4 en 7 liter waarin je lekkere groentjes, aardappelen en soep kunt klaarmaken.

Bovendien werd deze zilverkleurige set vervaardigd uit roestvrij staal met een aluminium tussenlaag om een optimale warmtegeleiding te garanderen. Verder kreeg elke pot en pan een aangepast glazen deksel zodat je het kookproces goed kunt volgen zonder dat je hem moet optillen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze set.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze pannenset kan niet alleen op een inductiekookplaat worden gebruikt, maar geschikt voor eender welk type warmtebron.

Verpakking: dit pakket bevat 3 kookpotten, een braad- en sauspan, 2 onderzetters en 6 deksels zodat je meteen alles voorhanden hebt.

Materiaal: de roestvrijstalen potten en pannen kregen een aluminium tussenlaag voor een maximale warmtegeleiding. De glazen deksels maken de zilverkleurige set af. 

De prijs: het complete pakket heeft de laagste prijs in onze selectie zodat hij in quasi elk budget past.

 

Nadelen:

Niet vaatwasmachinebestendig: enkele klanten merken op dat deze set niet vaatwasmachinebestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BK Q-linair Master Kookpannenset – 5 delig – Inductie – met maataanduiding

 

Deze 5-delige set bestaat uit hoge kookpotten in verschillende maten met hun bijbehorende deksels. De stijlvolle matzwarte kookpannenset voor inductie van BK-Q linair is voorzien van een speciaal afgietsysteem zodat je het kookwater van groentjes, aardappelen en andere voedingswaren na het bereiden gemakkelijk kunt verwijderen.

Door het deksel een kwartslag te draaien, wordt hij vergrendeld en kan het kookvocht op een veilige manier worden weggegoten waardoor het risico op brandwonden veel kleiner is. Bovendien zijn de vuurvaste handgrepen vrij hoog op de kookpot gemonteerd zodat deze niet snel te warm zullen aanvoelen. Doordat deze roestvrijstalen set een ingekapselde sandwichbodem met geleidend metaal heeft, beloven de potten een uitstekende warmtegeleiding om op inductie te koken. 

Verder zijn ze aan de binnenkant voorzien van een maataanduiding en ze zijn tevens goed stapelbaar zodat je veel minder kastruimte nodig hebt om ze op te bergen. In de reviews zien we dat deze set een heel goede beoordeling kreeg. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dankzij het unieke afgietsysteem kun je op een veilige manier het kookvocht uit de potten gieten. Je moet enkel het deksel een kwartslag draaien om hem te vergrendelen en je kunt het vocht langs de schenktuit verwijderen.

Verpakking: deze set bestaat uit 5 hoge kookpotten in diverse formaten en hun bijbehorende deksels.

Stapelbaar: de potten werden zodanig ontworpen dat ze perfect in elkaar passen om ze gemakkelijk te kunnen opbergen.

Materiaal: deze set werd gemaakt uit geborsteld roestvrijstaal en voorzien van een ingekapselde sandwichbodem voor een optimale warmtegeleiding.

 

Nadelen:

Coating: meerdere klanten merken op dat de matzwarte coating na een bepaalde tijd begint af te schilferen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Duetto + Pannenset – 4 delige kookset – Inductie

 

Door de uitstekende antiaanbaklaag waarmee het merk zijn naamsbekendheid kreeg, wordt Tefal door velen als het beste merk beschouwd voor potten, pannen en funcooking toestellen. Deze 4-delige kookset is geschikt voor inductiekookplaten en kan tevens op alle andere warmtebronnen worden gebruikt.

De set bestaat uit 3 kookpotten met verschillende diameters, een sauspannetje met steel en 3 glazen deksels zodat je al meteen aan de slag kunt gaan. Doordat de kookpotten over een handig afgietsysteem beschikken, kun je het kookvocht eenvoudig weggieten zonder dat je een vergiet nodig hebt. Het sauspannetje heeft trouwens een gemakkelijke schenkrand om de saus zonder morsen over te hevelen. 

Verder zijn de potten voorzien van stevige handgrepen en werden ze vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal waardoor je ze heel lang zult kunnen gebruiken. Aan de binnenzijde staan er maataanduidingen om nauwkeurig de hoeveelheden te bepalen. In de reviews merken we dat de klanten deze set een goede beoordeling met 4,4 sterren gaven.

 

Voordelen:

Materiaal: de kookset van Tefal is gemaakt uit roestvrij staal met stevige handgrepen om de potten veilig te kunnen verplaatsen. Dankzij de glazen deksels kun je het kookproces goed volgen.

Pakket: de verpakking bevat 3 kookpotten in verschillende maten, 3 glazen deksels en een handig sauspannetje met schenkrand.

Gebruiksgemak: de maataanduiding aan de binnenkant van de potten en het handige afgietsysteem zorgen voor extra gebruikscomfort. Deze set is overigens geschikt voor alle types warmtebronnen waaronder ook de inductiekookplaat.

De prijs: doordat deze set tijdelijk in de aanbieding is, kreeg hij een goedkope prijs waardoor hij iets toegankelijker is.

 

Nadelen:

Handgrepen: enkele klanten merken op dat de handgrepen heel heet kunnen worden waardoor je je kunt verbranden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fissler Barcelona Pannenset met glasdeksel – 5-delig – geschikt voor alle warmtebronnen

 

De pannenset voor inductie van Fissler is een stijlvolle klassieke set die in elke keuken past. De zilverkleurige potten hebben een glazen deksel zodat je goed kunt volgen hoe het kookproces verloopt zonder dat je het deksel moet optillen.

Bovendien bestaat deze duurzame set uit 3 hoge kookpotten, een lage stoof- of braadpan en een sauspannetje die voor alle warmtebronnen geschikt zijn. Doordat de roestvrijstalen pannenset tevens stevige metalen handgrepen heeft, kun je alle potten en pannen zonder probleem in de oven plaatsen om heerlijke gerechten te bereiden. 

Daarnaast is hij eveneens vaatwasmachinebestendig zodat je van extra werk gespaard blijft. Deze kookset heeft geen antiaanbaklaag waardoor je je gerechten toch wel in de gaten moet houden. In de reviews zien we dat de klanten deze set een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Volledige set: deze kookset heeft een lage braadpan, een handig sauspannetje en 3 hoge kookpotten in verschillende formaten zodat je alle benodigdheden in huis hebt om een volledige maaltijd te bereiden. 

Materiaal: de potten en pannen zijn gemaakt uit roestvrij staal en ze werden voorzien van metalen handvaten. De passende deksels zijn in glas zodat je alles goed kunt volgen.

Gebruiksvriendelijk: doordat de potten volledig uit metaal vervaardigd zijn, kan deze set gewoon in de oven worden geplaatst.

Onderhoud: alle onderdelen kunnen zonder probleem in de vaatwasmachine worden gestopt om ze grondig schoon te maken.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat deze set vrij duur is waardoor hij niet door iedereen kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sola Venice 4-Delige pannenset – Met glazen deksel – Koudgrepen en Sandwichbodem

 

De 4-delige pannenset voor inductie van Sola bestaat uit 3 kookpotten met een inhoud van 1, 2 en 2,5 liter en een handige steelpan van 1 liter om kleine hoeveelheden te bereiden. Elke pan kreeg een bijhorend glazen deksel met stalen grepen waarop een zwarte siliconen coating werd aangebracht.

Door deze speciale coating kun je zowel de potten als de deksels gemakkelijk vastnemen zonder dat je je verbrandt en bovendien heb je zelfs met natte handen een veel betere grip zodat de pot niet uit je handen kan glippen. Verder zijn de potten gemaakt uit zilverkleurig edelstaal en werden ze voorzien van een sandwichbodem om een maximale warmtegeleiding te garanderen.

Daarnaast heeft de set aan de binnenkant een duidelijke maatverdeling zodat je steeds weet hoeveel erin zit. Deze kookset kan op elke warmtebron worden gebruikt behalve op een kookplaat met halogeen. In de reviews merken we dat slechts één klant minder tevreden is over de functionaliteit van deze set.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: de handgrepen van de potten en deksels werden met een siliconen coating afgewerkt waardoor ze niet uit je handen kunnen glippen en tevens warmtebestendig zijn.

Verpakking: deze kookset bestaat uit 3 kookpotten van 1, 2 en 2,5 liter en een kleine steelpan met een inhoud van 1 liter. Elke pot is voorzien van een glazen deksel.

Materiaal: de set werd vervaardigd uit edelstaal en voorzien van een sandwichbodem om de warmte optimaal te geleiden.

De prijs: doordat de pannenset heel voordelig is, blijkt hij ideaal te zijn voor starters of kotstudenten.

 

Nadelen:

Warmtebronnen: houd er rekening mee dat deze kookset niet geschikt is voor gebruik op halogeen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pannensets voor inductie Koopgids

 

Als je een inductiekookplaat hebt, is de aankoop van een aangepaste pannenset een goede aanbeveling om optimaal te kunnen koken. Maar waarom is het gebruik van een dergelijke pannenset nu zo belangrijk? Wat zijn de voordelen ervan en waar moet je bij je aankoop op letten? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden in de diverse testen te vergelijken voor je een beslissing neemt. Je kunt trouwens ook even langs de outlet-store passeren waar je steeds leuke aanbiedingen kunt vinden.

Wat zijn inductiepannen en wat is hun nut

Wanneer je van een gas- of gewoon fornuis naar een inductiekookplaat overstapt, is het best wel belangrijk om ook een nieuwe pannenset aan te schaffen. Door te koken op gas kunnen de potten en pannen iets kromgebogen zijn waardoor deze niet meer voor de inductiekookplaat kunnen worden gebruikt. De bodem van de kookpot moet namelijk goed recht zijn zodat er tussen de pan en de kookplaat een optimale verbinding is. 

Een inductiekookplaat werkt met magnetische velden die enkel worden geactiveerd als de bodem van de pan magnetiserend metaal bevat. Bovendien warmt de kookzone heel snel op wanneer hij met de kookpot in aanraking komt zodat je energie bespaart. Doordat de inductiekookplaat alleen opwarmt als hij met een inductie kookpot of -pan in contact komt, is koken op inductie de veiligste manier om je maaltijden te bereiden.

Eenmaal je de pannen verwijderd, zullen de kookplaten vlug afkoelen waardoor het risico op brandwonden sterk wordt verminderd. Om er zeker van te zijn dat je pannenset voor inductie geschikt is, kun je de magneettest doen. Je houdt een magneetje tegen de bodem van je pot en als hij blijft kleven, heb je een aangepaste kookpot vast. 

 

Waar moet je bij aankoop op letten

Een inductie pannenset beschikt altijd over een symbool om aan te duiden dat hij voor een dergelijke kookplaat geschikt is. Een pannenset zonder deze markering zal misschien wel werken, maar je kunt minder efficiënt koken en je verbruikt meer elektriciteit. Wanneer je kiest voor een set met glazen deksels, zul je trouwens ook nog energie besparen omdat je deze niet elke keer moet optillen om je gerechten te controleren.

Daarnaast is het heel belangrijk dat de onderkant van de pan vlak is om de warmte goed te geleiden en tevens een storende bromtoon te vermijden. Een pannenset met antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je gerechten niet verbranden en dat je niet hoeft te schrobben om alle etensresten te verwijderen. 

Een betrouwbare pannenset moet bovendien uit kwaliteitsvolle materialen vervaardigd zijn zodat hij tegen een stootje kan. Hierdoor zijn deze potten en pannen meestal wel iets zwaarder, maar ze zijn nog steeds goed hanteerbaar. Kies bij voorkeur voor een vaatwasmachinebestendige pannenset die je na het koken gewoon in de machine kunt stoppen.

 

Welk formaat moet de pannenset hebben

Als je alleen woont is het niet nodig om voor een uitgebreide pannenset te gaan. Grote kookpotten zullen vaak in de kast blijven staan waardoor je beter voor een set kiest die aan jouw gezinssituatie aangepast is. Voor de normale kookpotten zijn de formaten met een diameter van 16, 20 en 24 cm de meest gangbare maten om een volledige gezinsmaaltijd voor 4 personen te bereiden.

De braadpannen met een doorsnede van 24 en 28 cm zijn het standaardformaat dat je in quasi elke pannenset zult terugvinden. Grote soep- en kookpotten hebben gemiddeld een inhoud van 4 l met een diameter van 20 cm en er zijn er ook van 7 l met een doorsnede van 24 cm waarin je al flinke porties kunt klaarmaken. Als je vaak voor grote groepen moet koken, dan kunnen we je aanraden om de potten en pannen per stuk aan te kopen zodat je zelf het formaat kunt bepalen. 

De gebruikte materialen

De meeste pannensets voor inductie zijn uit roestvrij staal vervaardigd en beschikken over een antiaanbaklaag in teflon of ze kregen een keramisch laagje zodat de voedingswaren niet kunnen aanbranden. Het is zeker belangrijk om iets meer budget te spenderen zodat je een kwaliteitsvolle stevige set aankoopt die niet roest. Bijna alle roestvrijstalen sets zijn voorzien van een bodem uit meerdere lagen omdat roestvrijstaal geen optimale warmtegeleiding biedt.

Om een maximale geleiding te bekomen, wordt er meestal een laagje koper of aluminium tussen de verschillende lagen verwerkt om de pannenset adequaat op de warmtebron af te stemmen. Bij sommige kookpotten is deze laag enkel in de bodem voorzien en bij andere uitvoeringen loopt hij van de onderkant tot helemaal aan de rand van de potten en pannen. Hierdoor zul je ook merken dat de prijzen nogal variërend kunnen zijn naargelang de duurzaamheid, de geleidende laag en de kwaliteit van de pannenset.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES