5 Beste Sigarettenmakers Test van 2024

 

Sigarettenmakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Roken is niet alleen ongezond maar kost ook behoorlijk wat geld. Indien je niet meteen wenst te stoppen met roken maar tegelijk wel wat geld wenst te besparen, zou je kunnen opteren voor een sigarettenmaker. Daar er tegenwoordig heel wat keuzemogelijkheden zijn, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te plaatsen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Lopup Elektrische Sigarettenmaker die gekenmerkt wordt door een budgetvriendelijk prijskaartje. Daartegenover staat de Macs Limit Elektrische Sigarettenmaker die – dankzij het compacte en lichtgewicht design – makkelijk overal mee naartoe kan. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Sigarettenmakers (Reviews) van 2024

 

De sigaretten worden altijd maar duurder en duurder dus veel mensen schakelen over op roltabak. Het nadeel daarvan is dat je zelf nog je sigaretten moet rollen en er een filter voor maken. Maar wat als je nu een toestel koopt die meteen de sigaretten voor je maakt? Om de beste sigarettenmaker te kopen neem je best een kijkje naar de volgende informatie.

 

 

1. Lopup Elektrische Sigarettenmaker – Sigarettenmakers – Sigaretten maker Elektrisch

 

Dat roken niet alleen ontzettend ongezond is maar daarnaast ook bakken vol geld kost, hoeft alvast geen verduidelijking. Wil je daarom niet langer sigaretten kopen maar ze vanaf nu gewoon zelf draaien in de hoop toch een beetje te kunnen sparen, dan loont het de moeite om deze elektrische sigarettenmaker van LOPUP eens even onder de loep te nemen. Of je voor een aanbieding kiest, is niet meteen duidelijk maar toch behoort deze sigarettenmaker tot de goedkope én populairste alternatieven binnen deze reeks.

Zo wordt de Lopup elektrische sigarettenmaker – die overigens hoofdzakelijk uit duurzaam plastic bestaat – gekenmerkt door een  totale afmeting van 20,3 bij 25 cm en een gewicht van ongeveer 1,6 kg. Daardoor wordt het mogelijk om het apparaatje – indien gewenst – overal mee naartoe te nemen. 

Met behulp van zijn 1,5 meter lange snoer kun je deze elektrische sigarettenmaker eenvoudig op het stroomnet aansluiten – weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V. Eenmaal aangesloten én ingeschakeld, kun je moeiteloos je eigen sigaretten draaien volgens het meegeleverde stappenplan. De set wordt verder aangevuld met een tabakshouder, een opvangreservoir en een driedelige schoonmaakset. Heel wat klanten reageren alvast enthousiast en laten weten dat ze de prijs van sigaretten op die manier kunnen drukken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de elektrische sigarettenmaker van Lopup wordt geleverd inclusief een 1,5 meter lange stroomkabel, een opvangreservoir, een tabakshouder, een driedelige schoonmaakset én een geavanceerde handleiding.

Voeding: door het apparaat met behulp van de 1,5 meter lange stroomkabel op het stroomnet aan te sluiten, kun je de sigarettenmachine van stroom voorzien.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met diverse andere sigarettenmakers, lijkt dit apparaatje alvast gezegend met een budgetvriendelijk prijskaartje. Je zou deze elektrische sigarettenmaker dus zomaar eens in de Blokker of Action kunnen spotten.

 

Nadelen:

Handleiding: houd er wel rekening mee dat je de geavanceerde handleiding enkel en alleen meegeleverd krijgt indien je via Lopup bestelt. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Macs Limit Elektrische Sigarettenmaker – Electrische Sigarettenmachine

 

Dat een pakje sigaretten steeds duurder wordt, hoeft alvast niet langer te verwonderen. Toch kun je de prijzen proberen beperken door je sigaretten gewoon zelf te draaien met behulp van een – al dan niet elektrisch aangestuurde – sigarettenmaker. Zo wordt de Macs Limit sigaretten maker door heel wat klanten alvast enthousiast onthaald, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om het apparaat eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt de Macs Limit elektrische sigarettenmaker vervaardigd uit duurzaam, makkelijk te onderhouden RVS materiaal en wordt hij gekenmerkt door een relatief compacte en lichtgewicht uitvoering wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want daarnaast laat het apparaatje zich vrij makkelijk hanteren. Zo dien je de sigarettenmachine in eerste instantie in te schakelen alvorens de hendel omhoog te tillen en de kamer te openen. Vervolgens plaats je tabak naar keuze in de kamer waarop je lichtjes aanduwt en een lege sigarettenhuls op het mondstuk plaats. Door de hendel vervolgens naar beneden te halen, sluit de kamer en wordt de sigaret gebruiksklaar gemaakt.

Mocht je van plan zijn om deze sigarettenmaker in het winkelmandje te plaatsen, dan krijg je meteen ook enkele handige toebehoren mee. Denk hierbij aan een 3-delige schoonmaakset, een 1,5 meter lange adapter/ stekker, een sigaretten reservoir, een tabaktrechter en een informatieve handleiding.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Macs Limit sigarettenmaker wordt geleverd inclusief driedelige schoonmaakset, een sigaretten reservoir, een tabaktrechter, een adapter/stekker met snoer van 1,5 meter en een informatieve handleiding.

Materiaal: de sigarettenmaker is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal.

Uitvoering: de compacte en lichtgewicht uitvoering maakt het mogelijk om deze sigarettenmaker overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel zijn prijskaartje – gezien de kwaliteit en de meegeleverde toebehoren – best wel gerechtvaardigd is, is het niet meteen één van de goedkope apparaten uit de lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powermatic 3 Plus Elektrische Sigarettenmaker – Sigarettenmachine

 

De Powermatic 3 Plus elektrische sigarettenmaker wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 25 bij 15 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 4 kg. Aangevuld met een kunststof behuizing, mag je dus zeker zijn van een kwalitatieve én duurzame sigarettenmaker.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo kun je de Powermatic 3+ eenvoudig op het stroomnet aansluiten alvorens deze feilloos in te schakelen. Eenmaal ingeschakeld, kun je via het heldere en duidelijke leesbare LCD display de stand instellen gaande van 100 mm tot medium of king size. Naast het feit dat de hulzenmaat op het display wordt aangegeven, krijg je eveneens een inzicht in het aantal gemaakte sigaretten wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Hoewel deze sigarettenmaker heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, lijkt een kleine minderheid van de kopers niet helemaal overtuigd. Zo zou de sigarettenmaker te prijzig zijn en behoorlijk veel lawaai maken. Houd er tevens ook rekening mee dat te vochtige tabak niet geschikt is voor gebruik in combinatie met deze elektrische sigarettenmachine.

 

Voordelen:

Behuizing: de behuizing van deze sigarettenmaker alsook het tabaksreservoir blijken voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd.

Display: het heldere en duidelijk leesbare display – dat overigens verlicht wordt – geeft niet alleen de hulzenmaat maar ook het aantal gemaakte sigaretten weer.

Voeding: de Powermatic 3+ kan eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten waarna het apparaat van stroom wordt voorzien eenmaal je op “start” drukt.

Standen: eenmaal ingeschakeld, kun je zonder problemen tussen de 3 beschikbare standen schakelen en op die manier de hulzenmaat bepalen gaande van 100mm tot medium of king size.

 

Nadelen:

Prijzig: het hoge prijskaartje maakt deze Powermatic 3+ sigarettenmaker net iets minder toegankelijk.

Lawaai: volgens een kleine minderheid van de klanten zou het apparaat behoorlijk veel lawaai maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powermatic 2+ Deluxe Kit – Complete Electrische Sigaretten Maker Kit

 

Met de Powermatic 2+ deluxe kit kies je meteen voor een volwaardige en uiterste complete starterskit voor het maken van je eigen slof sigaretten. Met behulp van een 1,5 meter lange stroomkabel kun je de set eenvoudig op het stroomnet aansluiten waarna hij probleemloos kan worden ingeschakeld en gebruiksklaar wordt gemaakt.

De set – die voornamelijk vervaardigd is uit duurzaam RVS materiaal – kent daarbij een relatief compacte uitvoering van 14 bij 10,5 cm die bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Ben je geïnteresseerd dan zul je zien dat de set tevens ook een duurzaam opvangreservoir omvat alsook een tabakshouder, een 3-delige schoonmaakset, een handig Zorr sigarettendoosje, een bijbehorende Zorr aansteker en een instructieve handleiding.

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, het fraaie design en de volwaardige set wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Powermatic II+ wordt geleverd inclusief stroomkabel, opvangreservoir, tabakshouder, driedelige schoonmaakset, een Zorr aansteker, een Zorr sigarettendoosje en een instructieve handleiding.

Voeding: met behulp van de 1,5 meter lange stroomkabel, kan de sigarettenmaker eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten.

Uitvoering: de sigarettenmachine is gemaakt uit duurzaam en onderhoudsvriendelijk RVS en kent een compact formaat van 14,5 bij 10 cm.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel als een struikelblok ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zorr powermatic II+ Elektrisch Sigarettenmaker – Sigaretten Hulzen Vuller

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Zorr Powermatic II+ die geleverd wordt inclusief stroomkabel, opvangreservoir, driedelige schoonmaakset, tabakshouder en instructieve handleiding. Door de sigarettenmaker met de 1,5 meter lange stroomkabel te verbinden, kun je hem eenvoudig op het lichtnet aansluiten alvorens in te schakelen. Zodra er een groen indicatielampje gaat branden, weet je dat de sigarettenmaker 100% gebruiksklaar is.

Hoewel hij min of meer uit dezelfde serie afkomstig is als het voorgaande toppertje, blijkt deze sigarettenmaker voornamelijk uit stevig plastic vervaardigd en gekenmerkt door een – iets groter – formaat van 15 bij 15 cm. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij getypeerd door een optimaal bedieningsgemak, een ingebouwde oververhittingsbeveiliging en de mogelijkheid om te werken met verschillende maten filterhulzen.

Bekijken we de online reviews dan zien we gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,8/5 sterren verschijnen waarbij heel wat klanten onder meer positief reageren aangaande de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design. Kortom, de moeite waard en tegen een schappelijk prijskaartje.

 

Voordelen:

Elektrisch: met behulp van de 1,5 meter lange stroomkabel, kun je het apparaat probleemloos op het lichtnet aansluiten.

Compatibel: de sigarettenmaker blijkt alvast compatibel te zijn met diverse maten filterhulzen.

Koelsysteem: dankzij het ingebouwde koelsysteem wordt de kans op eventuele oververhitting meteen een pak kleiner.

Injectiesysteem: in tegenstelling tot heel wat andere sigarettenmakers, blijkt dit model uitgerust met een automatisch tabaks injectiesysteem wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel de prijs te rechtvaardigen valt, kan het misschien op het eerste gezicht voor sommige kopers toch wel wat schrikken zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sigarettenmakers koopgids

 

Heel veel mensen die regelmatig roken zullen het beamen dat een pakje sigaretten heel duur geworden is. Een goed alternatief zou zijn dat je vanaf nu je sigaretten zelf kunt maken. En dit is ook mogelijk. Kies daarom het voor jou ideale product uit de beste sigarettenmakers maar houd hierbij rekening met het gebruiksgemak, het type, de tabak en de accessoires.

 

Gebruiksgemak

Overal ter wereld zijn er mensen die roken. Sommige onder hen roken slechts sporadisch eens een sigaret, anderen roken dan weer heel erg veel. Allemaal echter zullen ze kunnen beamen dat een pakje sigaretten enorm duur is geworden. Uiteraard kun je beslissen om de sigaret helemaal links te laten liggen maar soms is dat niet gemakkelijk en hebben mensen daar echt wel nood aan. Een sigarettenmaker kan de kosten aanzienlijk doen verminderen.

Bovendien is het niet alleen veel goedkoper het werkt ook nog eens heel snel. Het enige dat je nodig hebt buiten het toestel is tabak en een huls om de sigaretten in te doen. Je kiest bovendien zelf de hoeveelheid tabak die je wilt gebruiken en je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe sterk je de sigaret wilt hebben.

Het is ook belangrijk dat je weet dat je steeds jouw favoriete merk kunt blijven roken. De sigaretten die je zelf maakt hebben dus gewoon dezelfde smaak als degene die je in de winkel gaat kopen. Als je steeds een pakje sigaretten koopt van een bepaald merk, dan kun je nu gewoon een pot met tabak van dat ene merk gaan kopen. Op die manier zijn de sigaretten die je zelf maakt helemaal gelijk aan deze uit de winkel. Houd er wel rekening mee dat het zelf maken van sigaretten een vuil werkje is.

 

Soorten sigarettenmakers

Wanneer je toch nood blijft hebben aan sigaretten maar ze toch graag iets minder duur hebt, dan is een sigarettenmaker de oplossing. In de zoektocht naar de voor jou ideale sigarettenmaker aanbieding zul je merken dat er verschillende mogelijkheden bestaan. Het grootste onderscheid is terug te vinden in het feit of het toestel al dan niet elektrisch is.

De meest gekende toestellen zijn de handmatige sigarettenmakers waarbij je het toestel moet gaan openen en de tabak zo gelijkmatig mogelijk in de tabakssleuf moet gaan verdelen. Vervolgens sluit je de sigarettenmaker af en plaats je vooraan in het toestel een lege sigarettenhuls. Wanneer je dan de bovenzijde van het apparaat in een vloeiende beweging naar voren en terug naar achteren schuift, zorg je ervoor dat de huls met tabak wordt gevuld. Je hoeft nu enkel nog de sigaret eruit te halen en er eens kort mee op tafel te kloppen zodat de tabak goed blijft zitten.

Je hebt nu ook de elektrische modellen waardoor het allemaal nog net iets gemakkelijker wordt doordat het minder kracht vereist. Doordat het sneller en gemakkelijker kan, kun je dus ook veel meer sigaretten op korte tijd gaan maken. Uiteraard zal het je niet verwonderen dat dit tot uiting zal komen in de prijs ervan. Zo zul je de elektrische apparaten niet in de categorie van goedkope sigarettenmakers moeten gaan zoeken. Probeer daarom ook zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken en misschien kun je zo wel een goedkoper elektrisch apparaat spotten.

 

Tabak en accessoires

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het belangrijk dat je ook denkt aan de tabak. Stel dat je al jaren een bepaald merk van tabak rookt dan hoef je zeker en vast geen schrik te hebben dat je van merk zult moeten veranderen. Net zoals je naar de winkel gaat om een pakje sigaretten van jouw lievelingsmerk kun je ook gewoon een pot met jouw favoriete tabak kopen. Dit kan gemakkelijk in een krantenwinkeltje of in een tabaksspeciaalzaak. Wanneer je niet echt een houdt van een specifiek merk dan kun je uiteraard de mogelijkheden gaan testen. Nog beter is om de medewerker van de zaak waar je de tabak koopt om advies te vragen.

Zodra je een sigarettenmaker aankoopt is het mogelijk om extra toebehoren aan te schaffen. Bij sommige toestellen is het mogelijk dat het zelfs in de prijs zit inbegrepen. Zodra jij jouw sigaretten gemaakt hebt, is het belangrijk dat je ze ook op een goede manier gaat bewaren. Het is daarom een aanbeveling om uit te kijken naar een sigaretten bewaarbus. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de tabak in de sigaret zo vers mogelijk blijft. Uiteraard kun je ze ook bewaren in een oud sigarettendoosje en op die manier ook gemakkelijk meenemen onderweg.

Het roken van sigaretten is al niet zo gezond en daarom is het misschien een idee om uit te kijken naar een pijpfilter. Je plaatst je sigaret in deze filter en op die manier worden zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit de sigaret gefilterd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES