Beste rasp

 

Raspen test van 2024

 

Van het afschrapen van kaassliertjes voor je pasta tot het fijnmalen van gember voor soep, een rasp is haast onmisbaar in de keuken. Helaas zijn niet alle raspen geschikt voor de taak. Dat is waar onze top 5 van pas komt. Heb je een rasp nodig voor zowel harde als zachte ingrediënten? Dan is onze top pick, de HGMD Handrasp, waarschijnlijk de beste rasp voor jou. Zelfs citrusvruchten zijn geen match voor deze. Tegelijkertijd is de Microplane Premium Rasp zester niet achter. Deze limited edition uitgave komt in verschillende kleuren, zodat je die kunt afstemmen op de tinten en uitstraling van jouw keuken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rasp Reviews – Top 6

 

 

Een rasp kun je gebruiken voor vele soorten voedsel. Je kunt kaas raspen op je pasta of je kunt ervoor kiezen om wortels te raspen om bij een salade te voegen. Of wat dacht je van geraspte chocolade op je ijsje? Neem een kijkje naar onze top 5 die we hebben samengesteld op basis van de reviews en het advies van andere kopers. Kies er zelf de beste rasp uit.

 

Aanbevolen producten

 

HGMD® Handrasp – Rasp – Citroenrasp – Kaasrasp – Gemberrasp – Knoflookrasp – Brede rasp – RVS rasp – inclusief borstel

 

Deze handrasp is vervaardigd uit roestvrij staal met het oog op kwaliteit en gebruiksgemak: van het steunvoetje voor stabiliteit tot de ergonomische handgreep voor comfort. De rasp is geschikt voor het raspen van kaas, knoflook en gember onder andere.

De lengte van 32 cm alsook de antislip rubber zorgen voor een veilige, plezante ervaring, want je hand zal niet eraf slippen tijdens het raspen. Tegelijkertijd weegt de rasp amper 200 gram, waardoor heel weinig inspanning nodig is bij gebruik.

Het kwastje en beschermhoesje die met de rasp meekomen, maken onderhoud supermakkelijk. Dankzij de combinatie van robuuste materialen is de rasp gewoon in de vaatwasser te leggen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de handgreep maakt dat de rasp lekker in de hand ligt bij het

raspen. Hierdoor is er minimale moeite nodig om zelfs harde kaas fijn te krijgen.

Onderhoud: het schoonhouden van de rasp is een makkie, omdat de rasp gewoon in de vaatwasser kan. Hierna kun je hem veilig opbergen met behulp van het beschermhoesje.

Design: de handgreep is ergonomisch, maar geeft de rasp daarnaast een strakke minimalistische look, waardoor die in vrijwel elke keuken goed past.

 

Nadelen:

Nut van het kwastje: er zijn verdeelde meningen over het kwastje dat meekomt om te reinigen. Velen gebruiken het niet. Begrijpelijk, aangezien de rasp vaatwasserbestendig is.

 

 

 

 

 

Microplane Premium Rasp zester – Neon Pink- Limited Edition 2021

 

Zin in een portie gegrilde groenten of toch liever wraps met kip en groenten? Dan kan een functionele en kwalitatieve rasp alvast niet in het standaard keukengerei ontbreken. Daarom raden wij jou aan om deze Premium rasp van het bekende merk Microplane eens even onder de loep te nemen. Dat het niet meteen een aanbieding noch één van de goedkope artikelen uit de reeks betreft, zou kunnen te maken hebben met het feit dat het een limited edition uit 2021 betreft.

De Microplane Premium rasp valt in eerste instantie op vanwege het neon pink design maar blijkt daarnaast nog in 6 andere kleurtjes beschikbaar waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. De rasp is daarbij vervaardigd uit een combinatie van 18/8 RVS en duurzaam kunststof en is voorzien van een ergonomische softgrip greep wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Het geheel wordt verder aangevuld met een kunststof beschermkap en een onderhoudsvriendelijk karakter.

Een blik op de online reviews toont meteen heel wat positief advies van klanten aan alsook een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Op zoek naar een gember of kaasrasp dan is dit exemplaar alvast een stap in de goede richting.

 

Voordelen:

Design: de rasp is afgewerkt in een opvallend neon pink kleurtje maar blijkt daarnaast nog in 6 andere designs voorhanden.

Grip: de handrasp is uitgerust met een ergonomische softgrip greep en blijkt zelfs vaatwasmachinebestendig.

Gebruiksvriendelijk: je kunt deze rasp niet alleen gebruiken om harde kazen te behandelen maar tevens ook citrusvruchten, chocolade, kaneel, ui, knoflook en gember.

Materiaal: de rasp is vervaardigd uit duurzaam 18/8 RVS in combinatie met een kunststof beschermkap.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het duidelijk één van de populairste raspen uit het segment is, betreft het niet meteen een aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Microplane gourmet

 

De Microplane rasp maakt deel uit van de Gourmet Serie en is gemaakt van roestvrij staal. Het product is geschikt om in de vaatwasser te reinigen en is perfect om kaas, gember of nootmuskaat mee te raspen.

De rasp is vlijmscherp en beschikt over een ergonomische greep die gemaakt is van kunststof. Het antislipvoetje zorgt ervoor dat de rasp stevig blijft staan.

De kopers hebben enkel positieve reviews geplaatst bij dit product. De kwaliteit van deze rasp is de hoge prijs meer dan waard en het design valt bij de meeste gebruikers in de smaak. Je kunt genoeg kracht op de rasp zetten zodat harde soorten voedsel makkelijk worden om te raspen. De rasp is ook heel eenvoudig om schoon te maken doordat je het in de vaatwasser kunt plaatsen.

Door te kiezen voor de Microplane rasp, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. De rasp is afkomstig uit de bekende “Gourmet Serie” en is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en bovenal stevig roestvrij staal. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt de rasp gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Zo bespaar je heel wat tijd.

Comfort: de ergonomische greep van deze unieke rasp biedt net iets meer comfort net zoals ook het antislipvoetje meer grip en dus comfort aanbiedt.

Handig in gebruik: het is een bijzonder duurzame rasp die makkelijk te gebruiken is en ook heel erg degelijk is. Daarnaast is het mes werkelijk vlijmscherp en kun je er verschillende kruiden of ingrediënten feilloos mee raspen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel net iets te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Westmark Schnitzel Mouli

 

Deze groenterasp wordt geleverd met 3 snijbladen waarmee je de groenten op verschillende manieren kunt raspen. De messen van het product zijn vlijmscherp zodat je zelfs harde groenten zoals wortelen makkelijk kunt snijden. Je kunt het toestel eenvoudig inklappen om het op te bergen.

Aan de onderkant van het apparaat zitten zuignappen die zorgen voor meer stabiliteit. De snijbladen zijn niet geschikt om in de vaatwasser te plaatsen maar moet je afspoelen met warm water en zeep. De bladen zijn gemaakt van roestvrij staal.

De gebruikers zijn heel tevreden over deze groenterasp maar raden aan om niet teveel groenten in één keer te raspen. Het toestel is makkelijk in gebruik en kun je eenvoudig schoonmaken. De prijs-kwaliteitverhouding van het product is voor de kopers optimaal.

Mag het allemaal net iets meer zijn dan kun je ook nog altijd even deze groenterasp bekijken. Dit unieke product wordt jou bovendien toegestuurd in combinatie met maar liefst 3 verschillende snijbladen. Daardoor wordt het mogelijk om de groenten op diverse wijze te gaan raspen.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om, na gebruik, de groenterasp probleemloos in te klappen. Daardoor wordt het meteen makkelijker om het product op te bergen.

Zuignappen: de groenterasp is voorzien van een aantal stevige zuignappen aan de onderkant. Deze zorgen niet alleen voor meer grip en stabiliteit maar dus ook voor meer comfort.

Materiaal: de snijbladen van deze groenterasp voelen vlijmscherp aan en zijn helemaal vervaardigd uit duurzaam en degelijk roestvrij staal.

 

Nadelen:

Snijbladen: het is niet aan te raden om de snijbladen in de vaatwasmachine te stoppen na gebruik.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het toestel niet echt handig is indien je een grotere hoeveelheid groenten tegelijk wenst te raspen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Professionele Rasp van RVS 304 – Kaasrasp met zeer stabiele voet – Gratis borsteltje

 

De professionele kaasrasp is alvast een toppertje dat niet in je keukengerei set mag ontbreken. De rasp is daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder staal, silicone en kunststof die niet alleen bijdragen aan het gebruiksgemak maar tevens ook aan het comfort.

Zo geniet je onder meer een ergonomisch gevormde siliconen handgreep die voorzien is van een rubberen antislip voet en is afgewerkt met een – uit 18/8 RVS staal vervaardigd – snijoppervlak van 26,7 cm lang. Na gebruik kun je de rasp zonder problemen door de vaatwasmachine laten reinigen wat het gebruiksgemak eveneens ten goede komt. Bij aankoop van deze rasp wordt overigens ook een stevige kunststof beschermhoes aangeboden.

De reviews tonen aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, het onderhoudsvriendelijke karakter en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Kortom, een mooie eindscore van 4,9 sterren werd dubbel en dik verdiend.

 

Voordelen:

Accessoires: bij aankoop van de kaasrasp worden een gratis borsteltje én bijbehorende kunststof beschermhoes meegeleverd.

Onderhoud: na gebruik kun je de rasp zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen.Materiaal:net zoals de meeste andere raspen binnen deze selectie, werd ook dit exemplaar vervaardigd uit een combinatie van duurzaam 18/8 RVS en bijbehorend kunststof.

Handgreep: de ergonomisch gevormde rubberen handgreep is voorzien van de nodige antislip en draagt bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel het prijskaartje recht evenredig in verhouding staat met de kwaliteit, kan het voor sommigen alsnog een struikelblok betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HGMD Handrasp – Rasp – Citroenrasp – Kaasrasp – Gemberrasp – Knoflookrasp

 

We sluiten het rijtje af met de HGMD handrasp die bestaat uit 3 belangrijke onderdelen gaande van het minuscule beschermstukje tot de veelzijdige rasp en het antislip handvat. Dit alles maakt dat de rasp multifunctioneel inzetbaar is en bijgevolg niet alleen geschikt is om citrusvruchten te raspen maar tegelijk ook dienst kan doen om kaas, gember en knoflook onder handen te nemen.

Het product kent een breedte van 6,5 cm en wordt verder aangevuld met een hoogte van 2,8 cm en een lengte van 32 cm. Aangevuld met een gewicht van amper 0,2 kg of 200 gram betekent dit een handzaam stuk keukengereedschap. Verder blijkt de rasp vervaardigd uit een combinatie van duurzaam RVS materiaal en antislip rubber zodoende bij te dragen aan het uiteindelijke comfort.

Nemen we even een kijkje tussen de verschillende online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren verschijnen waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de uitstekende kwaliteit, de onderhoudsvriendelijkheid en de efficiëntie waarmee de rasp functioneert.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: de handrasp is multifunctioneel inzetbaar en kan onder meer gebruikt worden om kaas, gember, knoflook en citrusvruchten te raspen.

Formaat: de rasp kent een totale breedte van 6,5 cm en wordt verder aangevuld met een lengte van 32 cm en een hoogte van 2,8 cm.

Materiaal: de rasp is gemaakt uit duurzaam RVS materiaal en wordt aangevuld met een antislip handvat uit rubber.

Voetsteuntje: het voetsteuntje aan het einde van de rasp is 100% draaibaar en zorgt daardoor voor een optimale stabiliteit tijdens het raspen.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de handrasp met borstel en beschermhoes wordt aangeboden, zou het prijskaartje voor sommigen een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Raspen koopgids

 

Wie graag en veel in de keuken staat, zal ongetwijfeld het nut van een rasp herkennen. Dit is werkelijk één van de vele keukenapparaten die eigenlijk onmisbaar zijn geworden. Toch is het belangrijk dat je enkel en alleen voor één van de beste raspen gaat. Dit kun je doen door verder ook nog rekening te houden met de verschillende types, de prijs en de mogelijkheden ervan. Daarom is het een aanbeveling om zoveel mogelijk modellen en aanbiedingen te vergelijken.

 

 

Het nut van een rasp

 

Je zult je misschien afvragen wat het nut is van een rasp. Toch zal de echte hobbykok meteen begrijpen dat dit één van de keukenapparaten is die echt onmisbaar zijn geworden in de keuken. Eigenlijk is de rasp altijd al onmisbaar geweest als je graag gerechten klaarmaakt. Toch moeten we vaststellen dat slechts heel weinig mensen weten welke soorten raspen er bestaan en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Het is pas wanneer je beslist om op zoek te gaan naar een degelijke rasp, dat je zult beseffen welke verscheidenheid er tegenwoordig op de markt gebracht is. Met een rasp kun je namelijk heel wat kanten op. Je kunt het gebruiken om groentjes te raspen. Denk maar aan worteltjes wanneer jij een heerlijke zomerse salade wilt bereiden. Ook fruit kun je gemakkelijk door de rasp halen. Denk maar aan het raspen van appels wanneer jij voor jouw kind een heerlijk fruitpapje wilt klaarmaken.

Toch kun je de rasp ook nog in heel wat andere situaties gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld cupcakes gemaakt hebt en je deze wilt versieren met schilfertjes chocolade. Of wanneer je die lekkere spaghetti bolognese wilt versieren met Parmezaanse kaas. Kortom er zijn heel wat toepassingen waarin je de rasp probleemloos kunt gebruiken.

 

 

Welk type rasp moet je aankopen

 

Iedereen kent wel een rasp en dan weet je meteen ook dat een keukenrasp een toestelletje is dat is uitgerust met heel veel snijtandjes. Het zijn juist die snijtandjes die het mogelijk maken om groenten of andere etenswaren tot schilfertjes, vlokken of zelfs poeder te herleiden. Wanneer je dus van plan bent om een keukenrasp aan te kopen dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de verwachtingen die je van het apparaat hebt. En waarvoor je het hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken.

Dit lijkt misschien geheel onbenullig maar toch is het belangrijk dat je hier op voorhand reeds eventjes over nadenkt. Het zal je helpen om net iets gerichter op zoek te gaan. Je zult versteld staan van de grote verscheidenheid aan raspen die momenteel te verkrijgen zijn. Het spreekt dus vanzelf dat niet elke rasp geschikt is om te gebruiken met gelijk welk voedingsmiddel. Je kunt dus ook vooral letten op de fijnheid van het toestelletje. Als het jouw bedoeling is om etenswaren tot heel kleine fijne vlokjes te herleiden dan kunnen wij jou een grove rasp aanraden. Als je eerder fijne schilfertjes wenst dan is een iets fijnere keukenrasp een zeer goed idee.

De soort rasp en de prijs

 

In het voorgaande stukje werd het al min of meer duidelijk dat er heel wat verschillende soorten raspen bestaan. Het is dus aan jou om te beslissen welk type keukenrasp je nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld de typische nootmuskaatrasp. Dit zijn vaak heel compacte kleine raspen maar heel erg handig. Bovendien is het nootmuskaat ook iets wat je in heel veel gerechten kunt gebruiken. Het zal dus niet verwonderen dat je deze keukenrasp dan ook vaak zult kunnen gebruiken. Meestal kun je zelfs je restje nootmuskaat in de keukenrasp opbergen. De nootmuskaatrasp kun je ook gebruiken voor gember, knoflook en zelfs kokosnoot.

Als je een grote liefhebber bent van patisserie dan kun je zeker en vast een citroenrasp goed gebruiken. Dit wordt door sommige mensen ook nog wel eens een zesteur genoemd. Zo kun jij vanaf nu je cupcakes en taarten op een eenvoudige en snelle manier mooi versieren en aantrekkelijk maken. Verder is een blokrasp ook zeker onmisbaar in de keuken van de hobbykok. Een blokrasp is qua formaat net iets groter dan de citroenrasp en de nootmuskaatrasp maar is zeker een goede aanwinst in de keuken. Je kunt er wortels, kaas, gember en zelfs chocolade mee raspen.

Tot slot is er dan ook nog de raspmolen die door sommigen al dan niet onterecht ook vaak de kaasmolen genoemd wordt. Toch kun je het voor veel meer voedingsmiddelen dan enkel en alleen kaas gebruiken. Chocolade en zelfs gember kunnen gemakkelijk met de raspmolen geraspt worden. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Ook qua prijs zul je heel wat variaties zien. Zo zijn er goedkope raspen en de iets duurdere modellen. Houdt daarom eventuele promoties in de gaten en wie weet kom je wel een rasp aanbieding tegen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES