Beste notenkraker

 

Notenkrakers test van 2024

 

Noten kun je op heel wat verschillende manieren kraken. Toch is een degelijke notenkraker vaak een goede en welkome aanbeveling. In onze koopgids proberen we een duidelijk beeld te schetsen van de belangrijkste factoren en eigenschappen. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3 waarin we meteen de 3 best beoordeelde notenkrakers aan jou voorstellen. Zo blijkt de Drosselmeyer Zwart alvast een topproduct te zijn dat bovendien in meerdere kleurtjes te verkrijgen is. Zo kies je voor de notenkraker die je zelf het mooiste vindt. Door te kiezen voor de Westmark Estetico Notenkraker, kies je voor een degelijk apparaat waarmee je diverse notensoorten, ongeacht hun grootte, kunt kraken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Notenkraker Review – Top 5

 

Als je graag noten eet dan zul je het ook wel gewoon zijn om de noten te kraken. Je kunt een steen of gelijk welk ander voorwerp gebruiken maar dit kan zorgen voor pijn aan je handen, vooral als je een slechte houding aanneemt of uitschuift met de steen. Het is daarom beter om een notenkraker te kopen die je kan helpen bij deze taak. Neem een kijkje naar onze top 5 die we voor jou hebben samengesteld en kies er zelf de beste notenkraker uit.

 

1. Drosselmeyer Zwart

 

De notenkraker van Drosselmeyer is beschikbaar in drie verschillende kleuren en is uitgerust met een dubbele hefboom zodat je minder kracht moet zetten om noten te kraken. De schil en de noot zelf komen in het reservoir terecht die je achteraf eenvoudig kunt legen.

Bedek wel de opening van de notenkraker want anders is het mogelijk dat er stukken van de schil wegspringen.  Het product is gemaakt van gietijzer en wordt geleverd in een geschenkdoos.

De kopers zijn heel tevreden over dit product want je kunt er makkelijk de hardste noten mee kraken. Het artikel heeft een mooie vormgeving en is gemaakt van stevig materiaal. Je hoeft niet te veel kracht te zetten en de schil en noot vallen mooi in het reservoir. Volgens één koper kraakt het de noten te hard zodat er enkel gruis overblijft.

Eet jij zo nu en dan graag even wat noten? Dan kan deze unieke notenkraker, geleverd door het bekende en misschien wel het beste merk Drosselmeyer, wel iets voor jou zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere kleurtjes. Zo kies je de notenkraker die je zelf het liefste ziet. Het lijkt ons alvast een goed idee om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve punten van het product.

 

Voordelen:

Dubbele hefboom: het feit dat deze notenkraker voorzien is van een dubbele hefboom zorgt ervoor dat je veel minder moeite zal kosten om de noten te kunnen kraken.

Reservoir: de notenkraker is ook voorzien van een handig reservoir waar dan de schil van de noot in terecht zal komen.

Materiaal: deze unieke notenkraker is volledig vervaardigd uit duurzaam gietijzer en kan dus best wel wat hebben.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze notenkraker. Dat wordt echter niet bevestigd door alle andere klanten die gereageerd hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Westmark Estetico Notenkraker 

 

Door te kiezen voor deze Estetico notenkraker, jou aanbevolen en geleverd door Westmark, kies je voor een exemplaar in de vorm van een tang. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 18,1 x 4,6 x 1,8 cm, wat hem bijzonder handzaam maakt in gebruik en om nadien schoon te maken en op te bergen.

Bovendien blijkt hij vervaardigd te zijn uit diverse duurzame en stevige materiaalsoorten. Zo blijken de grepen voornamelijk uit walnotenhout te zijn gemaakt terwijl men voor het voorste gedeelte, waarmee je de noot kraakt, gekozen heeft voor gepolijst gegoten zink. Dit laatste gedeelte werd overigens nog eens afgewerkt met een nikkellaag. Met deze stevige en duurzame notenkraker kun je noten in diverse formaten kraken. Denk hierbij maar aan walnoten, hazelnoten, amandelen of pecannoten.

Wanneer we de online reacties bekijken dan zien we meteen een mooie score van 4,8 sterren verschijnen. Klanten zijn duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit, de degelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van de notenkraker. Ondanks het feit dat velen vinden dat hij gemakkelijk te reinigen is, stop je hem maar beter niet in de vaatwasmachine.

 

Voordelen:

Formaat: de notenkraker blijkt maar liefst 4,6 cm breed, 1,8 cm hoog en ongeveer 18,1 cm lang. Hij is dus relatief compact en bijgevolg handig in gebruik en om nadien weer op te bergen.

Materialen: voor de grepen van deze notenkraker heeft men gekozen om te werken met walnotenhout. Het gedeelte waarmee de noten kunnen worden gekraakt, bestaat dan weer uit gepolijst gegoten zink, afgewerkt met een nikkellaag.

Handig in gebruik: de notenkraker is geschikt voor allerlei soorten noten, ongeacht het formaat.

 

Nadelen:

Geen vaatwasmachine: ben je van plan om deze notenkraker aan te kopen dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hij niet in de vaatwasser mag worden gestopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Noten – Walnootkraker – Walnotenkraker – Kastanje – Roestvrij staal – Nutcracker

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een relatief grote notenkraker dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Chestnut eens even onder de loep te nemen. Gekenmerkt door een maximale lengte van 18 cm en vervaardigd uit duurzaam en onderhoudsvriendelijke roestvrij staal; is hij bijzonder breed inzetbaar om allerhande soorten noten te kraken. We denken hierbij niet alleen aan pinda’s of pistachenoten maar tevens ook aan de grotere varianten zoals walnoten, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar zijn perfecte hefboom techniek is niet het enigste om over naar huis te schrijven want na gebruik kun je deze notenkraker gewoon door de vaatwasmachine laten reinigen. Kortom, een toppertje waarbij kwaliteit, efficiëntie en een fraai design moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Of je met deze notenkraker ook voor een aanbieding kiest, is nog maar de vraag.

Een blik op de verschillende online reviews toont alvast een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit. Volgens hen is deze notenkraker dan ook een meer dan goede aanbeveling.

 

Voordelen:

Formaat: de notenkraker is vrij groot en wordt gekenmerkt door een lengte van 18 cm in combinatie met een gewicht van 177 gram.

Materiaal: de notenkraker is vervaardigd uit duurzaam én onderhoudsvriendelijk roestvrij staal en kan na gebruik zelfs gewoon door de vaatwasmachine worden gereinigd.

Gebruiksgemak: dankzij zijn lange ontwerp én unieke hefboom techniek is deze notenkraker geschikt om diverse soorten noten te kraken.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn. Niet meteen een notenkraker die je in de Action zult spotten dus.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Notenkraker RVS 17 cm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze prachtige notenkraker. Bovendien is het ook één van de lager geprijsde producten uit het rijtje wat hem meteen een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek.

De notenkraker blijkt maar liefst 6 cm breed, 1,5 cm hoog en ongeveer 17 cm lang. Aangevuld met een beperkt gewicht van 0,2 kg, blijkt deze notenkraker bijzonder handzaam en comfortabel in gebruik. Qua materialen blijkt hij voornamelijk te bestaan uit een combinatie van RVS en rubber. Dit betekent dat je hem na gebruik probleemloos door de vaatwasmachine kunt laten reinigen alvorens je hem weer opbergt.

Kortom, een handig en makkelijk te bedienen product dat overigens geschikt blijkt voor meerdere soorten noten, groot en klein. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief over het fraaie design, de gebruiksvriendelijkheid en de uitstekende kwaliteit. Slechts één koper had meer verwacht van de kwaliteit en is ervan overtuigd dat de notenkraker uit aluminium is gemaakt in plaats van RVS.

 

Voordelen:

Comfort: de combinatie van het compacte formaat en het lichte gewicht, maken van deze notenkraker een handig en makkelijk te bedienen product.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje.

Materialen: bij de productie van deze notenkraker heeft men voornamelijk gekozen om te werken met duurzaam RVS.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg moeten we vaststellen dat één koper helemaal niet overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bikolo – Notenkraker – Walnotenkraker Walnoot Kraker – Notenprikker + E-Book

 

De Bikolo notenkraker wordt gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 18 x 9 x 6 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 300 gram. In tegenstelling tot sommige andere toppertjes binnen dit segment, blijkt deze notenkraker vooral uit zinklegering vervaardigd wat niet alleen de duurzaamheid maar ook het design deels weet te verklaren.

Dat de Bikolo walnotenkraker er net iets anders uitziet dan de standaard notenkraker, hoeft alvast geen extra verduidelijking. Toch draagt zijn unieke ontwerp bij aan tal van voordelen. Zo zorgt het rubberen handvat voor een optimale grip tijdens het kraken van de noten terwijl het mandje dan weer bijdraagt aan een gelijke druk op de noot én de schillen opvangt tijdens het kraken. Bovendien wordt bij aankoop van deze notenkraker ook het gelijknamige Bikolo kookboek aangeboden waarin maar liefst 20 originele recepten in staan opgeslagen.

Heel wat klanten zijn duidelijk tevreden over het handzame ontwerp, het fraaie design en de uitstekende kwaliteit wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, een degelijke notenkraker tegen een zacht en budgetvriendelijk prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de Bikolo notenkraker wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 18 x 9 x 6 cm en een aanvullend gewicht van 300 gram.

Materiaal: hij is vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief zinklegering.

Verpakkingsinhoud: de walnotenkraker wordt geleverd inclusief een notenprikker en het bekende Bikolo E-Book kookboek met 20 recepten.

Mandje: het mandje vangt niet alleen de schillen tijdens het kraken op maar zorgt daarnaast ook voor een mooie gelijke druk op de noot.

 

Nadelen:

Geen hout: ben je specifiek op zoek naar een houten notenkraker, dan is dit exemplaar van Bikolo niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Notenkrakers koopgids

 

Ben jij ook zo dol op noten? Dan zul jij wel weten dat het niet altijd eenvoudig is om noten te kraken door middel van een steen. Een notenkraker kan hierbij vaak de oplossing zijn voor je probleem. In eerste instantie is het aan te raden om rekening te houden met de werkwijze en de types die er zijn. Wanneer je de verschillende exemplaren en aanbiedingen gaat vergelijken, kun je eventueel ook letten op het design en de kostprijs ervan. Zo kun jij er honderd procent zeker van zijn dat je één van de beste notenkrakers in huis zult halen.

Wat is een notenkraker

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar je zult echt wel versteld zijn van de verscheidenheid aan notenkrakers die er vandaag de dag op de markt aanwezig zijn. Een notenkraker is uiteraard hoofdzakelijk bedoeld om noten op een handige en vooral snelle manier te kunnen kraken. Sommige mensen zullen het misschien wel al eens geprobeerd hebben met een steen of door er gedeeltelijk op te staan. Uiteraard heb je dan misschien wel eens meegemaakt dat de steen wegschuift met pijnlijke vingers achteraf.

Een notenkraker is dus zeker een handig apparaatje als je dol bent op het eten van noten. Het belangrijkste bij een notenkraker is dat er op ten minste één punt van de noot een hoge druk kan worden uitgeoefend waardoor de schaal breekt. Langs de andere kant is er naast deze hoge druk ook voldoende stabiliteit en stevigheid nodig. Die stabiliteit moet er voor zorgen dat enkel de schaal breekt en niet de volledige noot. Daarnaast hoeft het ook gewoon heel veilig te zijn. Op die manier kunnen jouw kinderen ook noten helpen kraken.

 

Soort notenkraker

In je zoektocht naar de voor jou ideale notenkraker zul je heel wat verschillende apparaten kunnen tegenkomen. Ondanks de verscheidenheid zijn ze vaak allemaal gebaseerd op het hefboomprincipe. Bij het dichtknijpen van de één of meerdere hendels, zal er een bepaalde kracht worden uitgeoefend. Die kracht die wordt dan eigenlijk doorgegeven aan de noot waardoor de schaal van de noot breekt. Die uitgeoefende kracht is uiteraard verschillende keren groter dan wanneer we de noot zelf proberen te kraken.

De meest bekende notenkrakers zijn de tangconstructies. Deze tangen zijn in de meeste gevallen gemaakt van roestvrij staal en zijn dus niet alleen heel stevig maar werken ook perfect. De meeste tangen zijn voorzien van een oppervlak dat gekarteld is. Zo kun jij er zeker van zijn dat de noot ten allen tijde blijft liggen en dus helemaal niet wegschuift. Er zijn ook tangen zonder gekarteld oppervlak. Deze zijn vaak iets handiger omdat je de positie van de noot dan ook eenvoudig kan veranderen.

Sommige notenkrakers werken zoals een schroef. Opdat je de noot kraakt, hoef je enkel maar langzaam aan de schroefknop te draaien. Vervolgens werkt de schroefknop zich vast in de noot waardoor de schaal meteen kraakt. Dit type heb je in heel wat leuke uitvoeringen en wordt ook door kinderen het liefste gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een centrifugerende notenkraker waarbij de noot in een klein ballonnetje zit die je dan vervolgens tegen metaal hoeft te schudden. Op die manier kraakt de schaal van de noot.

Design en kostprijs van een notenkraker

Net zoals er verschillende modellen op de markt zijn, zijn er ook heel wat verschillende design mogelijkheden. Je kunt uiteraard kiezen voor het standaard model dat bij de meeste mensen bekend is. Dit zul je zeker en vast bij de goedkope notenkrakers kunnen vinden. De iets geavanceerde technieken zoals de centrifugerende notenkraker bijvoorbeeld zijn vaak een tikkeltje duurder. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er promoties plaatsvinden en je misschien tegen een notenkraker aanbieding loopt.

Sommige notenkrakers hebben een iets luxueuzer design. Zo zijn er bijvoorbeeld exemplaren die beschikken over een leuk kommetje. Dus zodra jij de noot kraakt, komt deze in het kommetje terecht en kun je de gekraakte noten meteen serveren. Er zijn ook notenkrakers waarbij de kapotte schalen van de noot meteen worden opgevangen. Dit kan ook handig zijn omdat dan het vuil meteen wordt opgeruimd zodra de noot gekraakt wordt. Uiteraard hoef je wel rekening te houden met het feit dat een notenkraker met meer opties ook net iets duurder zal uitvallen.

Wij raden jou daarom aan om eventueel op voorhand eens te kijken naar wat je precies verlangt. Welk budget wil je en kun je hier vooral aan spenderen. Dit alles zal je al een heel eind op weg helpen. Het is ook een aanbeveling de reviews van kopers eens door te nemen. Hun adviezen zullen je goed op weg helpen om de notenkraker te vinden die aan jouw wensen voldoet.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES