5 Beste Messenslijpers Test van 2023

Laatste update: 22.03.23

 

Messenslijpers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Botte keukenmessen opnieuw vlijmscherp krijgen? Dan kan een kwalitatieve messenslijper – al dan niet elektrisch – alvast niet langer in de keuken ontbreken. Aangezien het ruime assortiment vaak heel wat keuzestress oplevert, zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de RPD Messenslijper – Messenslijper Elektrisch die gekenmerkt wordt door een geïntegreerde oplaadbare accu. Natuurlijk is de Bk Skills Messenslijper een meer dan waardig alternatief. Het is een zeer stevig ergonomisch gevormd mes dat vrij compact is en daardoor weinig opbergruimte verlangt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Messenslijpers (Reviews) van 2023

 

De meeste messen worden na verloop van tijd bot en moeten dan geslepen worden, zodat ze weer optimaal kunnen werken. Het is dus handig als je een messenslijper in huis hebt. Hiermee zorg je ervoor dat jouw messen geslepen worden en dat zij weer scherp worden. Dit zorgt ervoor dat koken aangenamer wordt. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste messenslijper.

 

1. RPD Messenslijper – Messenslijper Elektrisch – Draadloze messenslijper – Roest vrij staal

 

Op zoek naar een kwalitatieve messenslijper zodat je jouw Boretti messen, Victorinox messen of messen van Kuhn Rikon op een correcte manier kunt onderhouden? Dan lijkt deze RPD messenslijper alvast een meer dan uitstekende aanbeveling. Hoewel hij niet meteen tot de goedkope artikelen binnen dit segment behoort, lijken klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat hem misschien wel de titel van “beste messenslijper” oplevert.

Toch is het hogere prijskaartje duidelijk te verklaren doordat het hier een volwaardige en geheel draadloze elektrische messenslijper betreft. Bij aankoop wordt dan ook gelijk een oplaadkabel meegeleverd zodoende ingebouwde accu probleemloos te kunnen opladen. Eenmaal volledig opgeladen, weet hij een ruim vermogen te leveren verdeeld over verschillende snelheidsstanden wat hem geschikt maakt voor diverse soorten messen en messen sets. Zorg er wel voor dat je steevast in 1 richting slijpt zodoende de duurzaamheid van de slijpstenen te waarborgen.

Het gebruiksgemak en de veiligheid van deze messenslijper wordt verder aangevuld dankzij zijn unieke uit roestvrij staal en ABS vervaardigde behuizing en antislip onderkant. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de messenslijper wordt geleverd inclusief een oplaadkabel en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Snelheidsstand: je geniet verschillende snelheidsstanden waardoor het apparaat geschikt is om verschillende soorten messen te slijpen.

Antislip: dankzij de antislip onderkant blijft het apparaat mooi en stevig op het aanrecht staan wat indirect bijdraagt aan de veiligheid.

Uitvoering: de zwarte RPD messenslijper kent een totale breedte van 4,5 cm en wordt aangevuld met een lengte van 18,5 cm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs duidelijk gerechtvaardigd is, zou hij sommige kopers mogelijks ook wel eens kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bk Skills Messenslijper Doortrekslijper

 

De BK Skills Messenslijper is een uitstekend product om jouw messen vlijmscherp te houden. Op zo een manier zal het prettiger zijn om in de keuken te werken.

Let wel dat dit product niet geschikt is voor gekartelde messen en damastmessen. Dit product is gemaakt van keramiek, carbide en kunststof en is ergonomisch ontworpen.

Het heeft een compact design waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt en gemakkelijk is om op te bergen. Met dit product wordt het mes in twee fasen geslepen en zorgt het voor de beste resultaten.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het neemt niet veel plaats in en slijpt je messen binnen enkele minuten vlijmscherp. Deze kopers geven positief advies voor dit product.

Deze messenslijper van BK kan zeker tot de populairste exemplaren behoren aan de reacties te zien. Bovendien ziet het design er ook heel stijlvol en modern uit. Als je dus niet genoeg plaats hebt om de messenslijper veilig op te bergen, dan kun je het even goed gewoon op het aanrecht laten staan.

 

Voordelen:

Materiaal: dit apparaat is vervaardigd uit een combinatie van keramiek, carbide en kunststof. Daardoor is het niet alleen heel stevig maar bovendien ook ergonomisch.

Formaat: deze messenslijper is niet zo heel groot en eerder compact van formaat. Dit maakt het ook veel eenvoudiger om de messenslijper op te bergen.

Gebruiksgemak: de messen worden gemakkelijk en snel in 2 verschillende fasen geslepen. Op die manier wordt getracht om de beste resultaten te bereiken.

 

Nadelen:

Design: deze messenslijper is slechts in één enkele kleur aanwezig. Sommige kopers kiezen graag uit meerdere kleuren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dykemann messenslijper – doortrekslijper – 4 verschillende slijpkoppen – antislip voet – RVS

 

Door te kiezen voor de Dykemann messenslijper kies je voor een handmatig exemplaar dat geleverd wordt inclusief een vingerbeschermer, E-book en instructieve handleiding wat zijn vriendelijke prijskaartje alleen maar nog toegankelijker maakt. Klanten reageren alvast bijzonder enthousiast en belonen de Dykemann messenslijper met een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

Het apparaatje kent een totale afmeting van 8 x 22 x 6 cm en is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en afgewerkt met een ergonomisch handvat dat zowel geschikt is voor links- als rechtshandige personen. Maar dat is nog lang niet alles want verder valt ook het multifunctionele karakter op, bepaald door de aanwezigheid van maar liefst 4 verschillende slijpkoppen. Dit maakt hem geschikt voor verschillende soorten koksmessen.

Na gebruik van deze unieke messenslijper kun je de set eenvoudig schoon wrijven met behulp van het – eveneens – meegeleverde microvezeldoekje. Op die manier kun je de duurzaamheid van het apparaat zo goed mogelijk proberen te beogen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke messenslijper is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen zoals RVS; ABS, carbonstaal, zirkonium diamant en keramiek.

Multifunctioneel: hij wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 4 slijpkoppen gaande van een Tungsten staat en keramische staaf voor scharen tot een Diemant staaf en een keramische staaf voor de afwerking.

Veiligheid: met behulp van de meegeleverde vingerhoes kun je je vingers tijdens het slijpen van de messen zoveel mogelijk beschermen.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker.

 

Nadelen:

Geen coating: houd er rekening mee dat de set minder geschikt is voor messen met coating en/ of eenzijdig en gekartelde messen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kitchen Quality Messenslijper Anti slip Messen slijper 3 Standen Ergonomisch

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve messenslijper? Dan lijkt dit exemplaar van Kitchen Quality misschien wel wat voor jou te zijn. Zo is deze ergonomisch gevormde messenslijper voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van RVS, keramiek en kunststof. Hij werd vervolgens afgewerkt in een overwegende zwarte kleur waardoor hij in eender welke keuken tot z’n recht komt.

In tegenstelling tot heel wat andere messenslijpers, blijkt dit exemplaar voorzien van 3 verschillende standen waardoor je vrijwel elk type mes probleemloos kunt slijpen. Daarnaast blijken de slijpers ook nog eens uitneembaar wat het onderhoud na gebruik weer een pak makkelijker maakt. Qua slijpfuncties kun je gebruik maken van de diamanten, wolfraam en keramische slijpsnede.

Met een beoordeling van maar liefst 4,8 van de 5 sterren blijkt dit alvast één van de hedendaagse topproducten. Echter moet je er wel rekening mee gaan houden dat het apparaat minder ideaal is om messen met een gekarteld lemmet en/ of een gekartelde coating te slijpen.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: met een breedte van 5 cm, een lengte van 20,7 cm en een gewicht van 0,2 kg in combinatie met een ergonomisch design, is deze messenslijper geschikt voor heel wat uurtjes werk.

Materiaal: de combinatie van RVS, keramiek en kunststof zorgt alvast voor een duurzame en makkelijk te onderhouden messenslijper.

Onderhoud: om het onderhoud een handje te helpen, is het een optie om de slijpers er gewoon eventjes uit te halen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: heb je heel wat messen met een gekarteld lemmet om te snijden, dan is deze messenslijper jammer genoeg een minder goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Westmark Messen en Scharenslijper

 

Met de Westmark Messen- en Scharenslijper kun je al je messen met rechte bladen weer scherp maken. Dit product zorgt ervoor dat je messen binnen de kortste tijd scherp zijn en brengt werken met plezier in de keuken terug.

Voor extra grip is dit product voorzien van een handvat en maakt dat het slijpen met gemak kan geschieden. De slijpwielen zijn van een speciaal verhard materiaal gemaakt en zijn duurzaam.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een messenslijper aanbieding. En dat is het ook, want er zijn tot nu toe alleen positieve beoordelingen geplaatst voor dit product.

Alle kopers zijn tevreden ermee, want het is duurzaam en is van goede kwaliteit. Het werkt uitstekend en slijpt de messen scherp. Het is handig in gebruik en is zeker een voordelige koop, want het is scherp geprijsd.

Als je een beperkt budget hebt of gewoon niet bereid bent om heel veel geld uit te geven aan een degelijke messenslijper dan hoef je zeker dit product eens te bekijken. Deze messenslijper is afkomstig van het merk Westmark en beschikt werkelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

 

Voordelen:

Voordelig tarief: deze messenslijper is de enigste uit onze lijst die je voor minder dan 10 euro kunt bekomen.

Slijpwielen: de slijpwielen van dit apparaat zijn volledig vervaardigd uit hoogwaardig verhard metaal. Dit is niet alleen steviger maar maakt het ook duurzamer.

Gebruiksgemak: het handvat heeft een speciale vorm die bedoeld is om het comfort te verhogen. Bovendien is dit apparaat ideaal om normale rechte bladen te slijpen.

 

Nadelen:

Design: voor een kleine minderheid van de kopers is het design niet aantrekkelijk genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Messenslijpers koopgids

 

Een messenslijper heb je nodig om alle messen in jouw huis weer scherp te maken, zodat je ze op een prettige manier kunt gebruiken. In dit artikel wordt er meer uitgelegd over messenslijpers en waarop je zou kunnen letten als je van plan bent om er één te kopen. Het is daarom een aanbeveling om dit artikel even goed door te nemen.

Prijs

Het eerste wat we allemaal waarschijnlijk doen is de prijzen van de producten met elkaar vergelijken, voordat we kijken naar de eigenschappen ervan. Dat is geen slechte gewoonte, want je wilt natuurlijk niet meer geld uitgeven aan een product dan het nodig is. Let wel dat je dan een vergelijking moet maken tussen hetzelfde type messenslijpers. Anders ben je bezig geen realistische vergelijking te maken.

Het is moeilijk om te zeggen welke de beste messenslijpers zijn, want het hangt er helemaal van af wat je een voorkeur geeft. Je zult wel merken dat de goedkope messenslijpers meestal heel erg eenvoudig zijn. Hoe geavanceerder een product is en hoe meer opties of functies het biedt, des te duurder de prijs kan zijn.

Je moet dus van geluk spreken als je een messenslijper aanbieding tegenkomt. Als je toch twijfelt over de kwaliteit van een bepaald product, dan is het een idee om online reviews te lezen erover.

 

Waarom heb je een messenslijper nodig?

Het is niet prettig om met een bot mes te werk te gaan in de keuken. Niemand wil tijdens het koken worstelen om de ingrediënten te snijden. Integendeel, iedereen wil graag een mes die zonder moeite door de ingrediënten heen gaat. Als jouw mes bot is, dan betekent het dat je extra kracht zal moeten zetten om datgene wat je wilt snijden, te kunnen snijden.

Je mag niet te veel forceren want dat kan gevaarlijk zijn. Door het uitoefenen van teveel kracht kan het mes langs het ingrediënt heen glijden en op je hand terecht komen. Je kunt jezelf op zo een manier dan verongelukken. Een ander nadeel van een bot mes is dat je je ingrediënten dan beschadigt in plaats van ze op een nette manier te kunnen snijden.

Denk daarbij maar aan tomaat of komkommer. Let wel dat er voor diverse ingrediënten, ook diverse messen zijn. Voor het snijden of fileren van vlees zijn er speciale messen die daarvoor bestemd zijn. Voor groente heb je dan weer een speciaal mes. Je hebt dus waarschijnlijk niet maar 1 mes in de keuken en zou zo een messenslijper goed kunnen gebruiken.

 

Type messenslijper

Er zijn verschillende types messenslijpers dat je kunt kopen. Om te kunnen kiezen, moet je eerst weten welke types er zijn en hoe ze te werk gaan. Je kunt 4 types van messenslijpers onderscheiden namelijk: een steenslijper, elektrische slijper, handmatige slijper en een slijpset.

Een steenslijper is samengesteld uit diverse soorten stenen zoals diamantsteen, watersteen, oliesteen en keramische stenen. Dit product heeft inderdaad heel fijne en kleine diamanten erin. Door de samenstelling van al de steensoorten, is dit product een ideaal materiaal voor het slijpen van messen. De elektrische slijper is heel erg gemakkelijk om te gebruiken. Het enige wat je moet doen, is het mes in de opening plaatsen en het apparaat doet het overige werk.

De handmatige slijper werkt bijna als de elektrische slijper, alleen moet je zelf de beweging maken om het mes te slijpen. Een slijpset is weer een apart verhaal, want je hebt er wel degelijk kennis voor nodig. Uiteindelijk bereik je er wel verbluffende resultaten mee.

Hoe werkt een messenslijper?

Ook al zijn er verschillende aanbiedingen in de soorten van messenslijpers, het proces blijft bij allemaal wel hetzelfde. Bij alle messenslijpers moet je het blad van het mes wrijven tegen de messenslijper, waardoor er fijne delen van het metaal verwijderd worden. Hierdoor ontstaat er een dunnere en scherpere rand van het blad.

Belangrijk bij het slijpen van de messen, is dat je het blad in de juiste positie vasthoudt. Bij een steenslijper is het slijpen van de messen echt een kunst, want je moet het helemaal zelf doen. De handmatige slijper en overige slijpers hebben meestal een gleuf waarin je het blad moet zetten, waardoor je ook een indicatie hebt hoe je het mes moet vasthouden tijdens het slijpen. Als het mes niet heel erg bot is, kun je het ook gewoon met een slijpstaaf scherp maken.

Op zo een manier slijp je het mes niet, want dat kun je alleen met een messenslijper doen. Het is wel een tijdelijke oplossing. De slijpset geeft jou de gelegenheid om zelf te bepalen hoe je het mes wilt vasthouden en moet volledig handmatig gebruikt worden.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Chef’s Choice Hybrid 220 Messenslijpmachine 2 Fasen

 

De Chef’s Choice Diamond Hone Hybrid – Messenslijpmachine is geschikt om gladde en gekartelde messen te slijpen met een slijphoek van 20°. Dit is een ideaal product om al je kwaliteitsmessen op een snelle en eenvoudige manier te slijpen.

Het heeft een revolutionaire slijptechniek met een 100% diamanten en criss-cross technologie. Met dit product kun jij je messen elektrisch slijpen en handmatig polijsten.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope messenslijpers. Ondanks de hoge prijs zijn er toch wel genoeg reviews te lezen over dit product.

Voor het grote deel van de kopers is dit van goede kwaliteit en is het eenvoudig om te gebruiken. Dit product is ook gemakkelijk om schoon te maken en het heeft ook een goede prijs. Voor sommige kopers is de prijs van dit product te hoog en is het niet geschikt voor grote chefs messen.

Het is belangrijk om je messen zo nu en dan eens goed te slijpen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze terug scherper worden maar zorgt er ook voor dat ze veel langer meegaan. Aan de reacties te zien hoort deze messenslijper van Chef’s Choice zeker tot de populairste modellen. En voor velen kan het misschien ook als het beste merk worden beschouwd.

[proscons id=”287″]

 

 

Hoogwaardige Messenslijper Doortrekslijper Messen slijper

 

Of je nu een echte chef kok bent in een belangrijk restaurant of gewoon een passionele hobby kok die elke dag met liefde een maaltijd bereidt, botte messen vormen in beide gevallen een serieus struikelblok. Maar daar heeft het bekende merk B&H dan ook een oplossing voor gevonden door deze unieke messenslijper op de markt te brengen.

Bovendien wordt de messenslijper geleverd inclusief een gratis bijbehorende wetsteen van ongeveer 7 cm lang waarmee je restjes zoals bramen en beschadigingen van de messen te halen. Verder zul je zien dat de messenslijper voornamelijk vervaardigd werd uit een combinatie van kunststof en RVS waardoor hij bestand is tegen corrosie. Daarnaast blijkt hij ook comfortabel en veilig in gebruik dankzij het ergonomisch gevormde handvat waarbij je vingers nooit te dicht tegen het snijvlak zullen zitten.

De messenslijper die overigens 5 cm breed is en 20 cm lang, is makkelijk in gebruik, handig om te verplaatsen en eenvoudig om na gebruik op te bergen. En daar zijn ook de meeste klanten het duidelijk mee eens wat resulteert in een mooie eindscore van 4,9 sterren. Besef wel dat het prijskaartje misschien net iets hoger ligt dan verwacht.

[proscons id=”5710″]

 

 

Bellux Elektrische messenslijper BX4000

 

Met de BELLUX Elektrische messenslijper (BX4000) worden alle botte messen weer scherp. Het is een ideaal product voor het slijpen en polijsten van al je messen.

De messengeleider zorgt ervoor dat de messen in de juiste positie geplaatst worden en geslepen worden. Het heeft handige antislip voetjes die ervoor zorgen dat dit product op 1 plaats blijft bij het slijpen van messen. Het is gemakkelijk te bedienen door middel van het aan- en uitknopje dat het heeft met een indicatielamp.

Voor dit product zijn er ook alleen positieve reviews te lezen. Alle kopers zijn tevreden met dit product. Het is handig in gebruik en heeft een fraai design. Het heeft ook een goede kwaliteits en prijsverhouding. Alle messen en scharen kunnen weer scherp gemaakt en weer gebruikt worden. Dit product werkt goed en is zeker een aanwinst voor de keuken.

Met deze messenslijper van Bellux lukt het je vanaf nu zeker en vast wel om al je messen grondig te slijpen. Dit is belangrijk als je wilt dat ze hun scherpte behouden en langer meegaan. Bovendien is het een vrij compact apparaat dat je dus gemakkelijk kunt opbergen. Indien je niet meteen een geschikt plekje hebt om het toestel op te bergen kun je het zelfs eenvoudig op het aanrecht laten staan.

[proscons id=”289″]

 

 

Sabatier Aanzetstaal High Carbon-series

 

De SABATIER Aanzetstaal High Carbon-series messenslijper is een eenvoudig maar geweldig product. Het is een lange staaf die gemaakt is van carbon en ervoor zorgt dat al je messen weer scherp gemaakt worden.

Hierdoor wordt in de keuken bezig zijn weer plezierig gemaakt. Dit product is gemakkelijk te onderhouden, want je kunt het in de vaatwasmachine zetten. Door zijn ontwerp kun je dit product ook gemakkelijk wegzetten in de lade van de keukenkast.

Er zijn tot nu toe twee beoordelingen geplaatst voor dit product. Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is een duurzaam product. Dit product is handig in gebruik en werkt goed. Het slijpt de messen heel erg scherp. Het doet zeker niet onder vergeleken met alle dure messenslijpers en heeft daardoor ook een goede prijs. Voor deze kopers is dit dus een top product.

Als je op zoek bent naar een degelijke messenslijper dan hoef je dit apparaat van Sabatier zeker eens te bekijken. Ondanks het feit dat er nog maar 2 personen een beoordeling geplaatst hebben, blijken ze helemaal enthousiast te zijn over dit product. Bovendien is het gemakkelijk op te bergen.

[proscons id=”290″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES