5 beste Combimagnetrons Test van 2024

 

Beste combimagnetrons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar een grote kwalitatieve en makkelijk in te bouwen combimagnetron dan lijkt de Inventum IMC6044GK alvast een geschikte oplossing te zijn. Heb je toch liever een compacte combimagnetron aan te kopen die je eventueel ook in de kampeerwagen kunt plaatsen, dan kunnen wij jou de Samsung MC35R8088CC/EN vast en zeker warm aanbevelen. Voor de volledigheid hebben we in de tabel hieronder nog een derde hedendaagse topper toegevoegd, eveneens voorzien van de bijbehorende voor- en nadelen. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken en bedenk welk apparaat het beste aan het verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste combimagnetrons (Reviews) van 2024

 

De beste combimagnetron is dat apparaat dat 100% aan jouw verwachtingspatroon heeft kunnen voldoen. Of je hierbij kiest voor een Etna combimagnetron, een Whirlpool combimagnetron of toch liever een toestel van Samsung of Siemens, blijft vooral een persoonlijke keuze. Om het jou wat makkelijker te maken, zetten we hieronder 5 topproducten op een rijtje. Bekijk ze even rustig rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies. Met een beetje geluk ga je vervolgens naar huis met één van de populairste combimagnetrons uit de selectie of het toestel met de laagste prijs.

 

1. Inventum IMC6044GK Inbouw combi magnetron 900 Watt

 

Ben je op zoek naar een inbouw combimagnetron dan kunnen we de IMC6044GK van Inventum alvast warm aanbevelen. Bovendien zou hij, in vergelijking met de andere apparaten uit deze lijst, tot de goedkope combimagnetrons kunnen gerekend worden wat uiteraard altijd mooi meegenomen is. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en belonen deze Inventum combimagnetron met een uitstekende gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De Inventum IMC6044GK magnetron kent een maximaal formaat van 454 x 59,5 x 56,8 cm wat ongeveer overeenkomt met een totale inhoud van 44 liter. Met behulp van het snoer is deze magnetron eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna hij vervolgens probleemloos een vermogen van wel 900 Watt kan leveren. Je geniet hierbij de mogelijkheid om gebruik te maken van 3 combinatiestanden, 5 magnetronstanden en maar liefst 13 automatische kookprogramma’s.

Verder blijkt de magnetron eveneens voorzien van een digitale timerfunctie waarmee je de bereidingstijd makkelijk en snel kunt instellen. De aanwezigheid van de draaiknoppen en tiptoetsen maken de bediening van dit apparaat compleet.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de magnetron kent maar liefst 13 automatische kookprogramma’s, 5 magnetronstanden en 3 combinatiestanden. Zo kun je onder andere gebruik maken van de grillfunctie, heteluchtfunctie en ontdooifunctie.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten kan makkelijk een totaal vermogen van wel 900 Watt worden geleverd.

Formaat: ondanks zijn op het eerste gezicht compacte formaat levert hij toch een ruime inhoud van 44 liter.

Bediening: de magnetron is voorzien van een digitaal display waarop je alles duidelijk kunt aflezen én draaiknoppen en tiptoetsen voor een eenvoudige bediening.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks zijn betaalbare prijskaartje is het nog niet meteen een aanbieding te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung MC35R8088CC/EN Combi-magnetron 900 Watt

 

Met een totale afmeting van 40,8 x 52,8 x 48,1 cm en een inhoud van maximaal 35 liter, is deze Samsung combimagnetron net iets compacter dan het vorige apparaat. Uiteraard heeft dit ook een positieve invloed op het uiteindelijke prijskaartje dat, in vergelijking met de andere prijsbepalingen uit deze selectie, mogelijks wel eens het laagst geprijsd zou kunnen staan.

Net zoals het vorige apparaat dien je ook deze combimagnetron op het stroomnet aan te sluiten om vervolgens van een ruim 900 Watt vermogen te kunnen genieten. Daarbij kan de bijbehorende PowerGrill functie zelfs een piekvermogen van maar liefst 1600 Watt genereren, wat behoorlijk veel is. Daarnaast blijkt de Samsung MC35R8088CC/EN combimagnetron voorzien van een ontdooifunctie, grillfunctie, heteluchtfunctie en makkelijk te bedienen touchscreen scherm.

Een blik op de online reviews toont dan ook gelijk een mooie eindscore van 5 sterren aan waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Voeding: deze prachtige metalen combimagnetron is voorzien van een 1,2 meter lang snoer dat je eenvoudig in het stopcontact dient te pluggen om het apparaat vervolgens van stroom te kunnen voorzien.

Ovenfuncties: deze magnetron is voorzien van diverse handige ovenfuncties waarbij je de optie hebt tussen hetelucht, alleen bovenwarmte of crisp. Daarbij kan de temperatuur variëren van 40 tot 230 graden Celsius.

Magnetronfuncties: de magnetron biedt verschillende functies aan zoals een grillfunctie, magnetron- én ontdooifunctie.

Vermogen: wanneer je dit apparaat als magnetron gebruikt dan ben je verzekerd van een ruim vermogen van 900 Watt. Gebruik je hem echter als oven- of grill dan geniet je een vermogen van respectievelijk 2500 en 2250 Watt. 

 

Nadelen:

Geen stoomfunctie: ben je van plan om deze magnetron aan te kopen, besef dan wel dat hij niet voorzien is van een stoomfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch CMG676BS1 Serie 8 Oven met magnetron Zelfreinigende wanden

 

Wanneer we het hebben over keukenapparatuur dan mag Bosch alvast niet in het rijtje ontbreken. Bosch staat al jaar en dag bekend vanwege zijn uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak en wordt niet voor niets door velen beschouwd als veruit het beste merk. En dat wordt ook hier opnieuw bevestigd als we de online reviews bij deze combimagnetron met oven bekijken. 

Deze unieke Bosch CMG676BS1 combimagnetron valt gelijk op vanwege zijn designvolle uitstraling inclusief luxueuze display waarmee hij ook meteen de Design-award heeft weten te veroveren. Met een afmeting van 45,5 x 59,5 x 54,8 cm levert hij moeiteloos een totale inhoud van maar liefst 45 liter, inclusief uitneembaar draaiplateau.

Met behulp van het 1,2 meter lange snoer kun je hem probleemloos aansluiten op het stroomnet waarna hij een vermogen levert variërend van 900 tot 2800 Watt. Vervolgens kun je probleemloos schakelen tussen de diverse magnetron- en ovenfuncties en alles naar behoren volgen op het heldere en duidelijke display.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze unieke combimagnetron met touchscreen bediening wordt geleverd inclusief een combirooster en een handige universele braadslede.

Ovenfuncties: je bent niet alleen verzekerd van een heteluchtfunctie maar ook boven- én onderwarmte waarbij de temperatuur kan variëren van 30 tot 300 graden Celsius.

Vermogen: hij kent maar liefst 5 verschillende vermogensstanden waartussen je probleemloos kunt schakelen. Zo levert de magnetron een vermogen van 900 Watt net zoals de oven en geniet je bij de grillfunctie een maximaal vermogen van 2800 Watt.

Magnetronfuncties: je hebt keuze uit diverse magnetronfuncties zoals een grillfunctie, ontdooifunctie en magnetron mét grillfunctie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: hij mag dan wel geleverd wordt met alles erop en eraan, daar staat jammer genoeg wel een hoog prijskaartje tegenoveren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Whirlpool W9 MW261 Combimagnetron 40 liter

 

In vergelijking met de vorige combimagnetron lijkt het prijskaartje van dit apparaat net iets toegankelijker te zijn, alhoewel hij nog steeds tot de hogere prijsklassen behoort. Zo wordt de Whirlpool W9 MW261 combimagnetron gekenmerkt door een maximaal formaat van 45,5 x 59,5 x 53,5 cm en een totale inhoud van 40 liter, inclusief draaiplateau.

Met behulp van het 1,35 meter lange snoer kun je hem eenvoudig in het stopcontact pluggen en van stroom voorzien. Schakel je hem vervolgens correct in dan kun je, afhankelijk van de keuze tussen magnetron, oven en/ of grill, een vermogen verwachten variërend van 900 tot 1600 Watt. Hij wordt verder aangevuld met een crisp- én heteluchtfunctie alsook de mogelijkheid om gerechten en voedselwaren te stomen.

Nemen we een kijkje naar de online reviews dan zien we ook hier alleen maar tevreden klanten en een mooie eindbeoordeling van 5 sterren verschijnen. Bovendien geeft één klant zelfs de melding dat het mogelijk is om de magnetron via wifi te bedienen.

 

Voordelen:

Bediening: deze unieke combimagnetron wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar display en een eenvoudige bediening via knoppen.

Verpakkingsinhoud: hij wordt jou aangeboden inclusief al het nodige montagemateriaal en een informatief instructieboekje.

Ovenfuncties: qua ovenfuncties heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen de hetelucht, crips of stoomfunctie. Daarbij geniet je een variërende temperatuur van 50 tot 250 graden Celsius.

Vermogen: de combimagnetron biedt standaard 7 vermogensstanden aan waarbij het vermogen kan variëren van zo’n 900 Watt tot maar liefst 1600 Watt.

 

Nadelen:

Geen boven- en onderwarmte: houd er wel rekening mee dat deze combimagnetron geen boven- en onderwarmte functie aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Siemens CM676G0S6 iQ700 Inbouw combi oven Home Connect

 

We sluiten het rijtje af met deze geweldige Siemens combimagnetron die voorzien is van alle mogelijke luxe en geleverd wordt inclusief een combirooster én universele braadslede. Hij kent hierbij een nishoogte van 45,5 cm aangevuld met een nisbreedte van 56,8 cm en een nisdiepte van 55 cm wat ongeveer overeenkomt met zo’n 45 liter inhoud.

De combimagnetron biedt heel wat handige ovenfuncties aan gaande van een hetelucht en grillfunctie tot een boven- en onderwarmte én magnetron mét grillfunctie. Daarbij kan de oventemperatuur variëren van 30 tot 300 graden Celsius. Dit alles wordt aangevuld met tal van magnetronfuncties en een ruim vermogen variërend van 900 tot maar liefst 3600 Watt.

Wanneer we de reacties van klanten op dit product bekijken zien we opnieuw een algemene tevredenheid die resulteert in een mooie gemiddelde eindscore. Echter zul je wel rekening moeten houden met zijn hoge prijskaartje waardoor hij misschien net iets minder toegankelijk wordt voor het brede publiek.

 

Voordelen:

Vermogen: eenmaal de combimagnetron correct staat ingeschakeld kan hij een vermogen leveren dat, naargelang de functies, varieert van 900 tot 3600 Watt.

Handig in gebruik: deze handige combimagnetron blijkt, naast de bekende magnetron- en ovenfuncties, voorzien van tal van extra’s. Denk onder andere maar aan een pizzaprogramma en tal van voorgeprogrammeerde maaltijden.

Materiaal: terwijl de behuizing voornamelijk uit RVS bestaat werden de binnenwanden uit geëmailleerd staal vervaardigd. Dit zorgt alvast voor een ultieme warmtegeleiding en correcte warmteverdeling.

 

Nadelen:

Prijzig: zijn hoge prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Combimagnetrons Koopgids

 

Wanneer je op zoek moet naar een (nieuwe) combimagnetron dan lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om met enkele factoren rekening te houden. Waar wil je de magnetron plaatsen en hoeveel ruimte heb je daarvoor ter beschikking? Waarvoor wil je het apparaat gebruiken en welke functies en wattage acht je daarvoor geschikt? Neem daarom even de tijd om de onderstaande koopgids door te nemen alvorens je de verschillende combimagnetrons en aanbiedingen gaat vergelijken.

Wat is een combimagnetron en het verschil met een combi oven

Een combimagnetron is een handig keukenapparaat waarbij de belangrijkste eigenschappen van een magnetron en oven probleemloos met elkaar worden gecombineerd. Op die manier ontstaat een praktisch 2-in-1 apparaat waarbij je niet alleen diverse bereidingsopties én kooktechnieken geniet maar ook de mogelijkheid om wat extra ruimte in de keuken of op het aanrecht te besparen.

Op enkele kleine factoren na, is er dan ook weinig verschil op te merken tussen enerzijds de combimagnetron en anderzijds de combi oven. Daar waar de combimagnetron voornamelijk gericht is op het gebruik van magnetronfuncties, zal de nadruk bij de combi oven vooral liggen op de diverse ovenfuncties. Daarnaast is een combi oven vaak iets groter wat hem geschikt maakt om heerlijke taarten, gebakjes en andere grote gerechten in klaar te maken. Zijn iets ruimere formaat impliceert daardoor ook meteen het gebruik van meerdere inschuifhoogtes tegenover het draaibare plateau van een combimagnetron.

 

Het type combimagnetron

Dat de zoektocht naar de geschikte combimagnetron niet altijd van een leien dakje lijkt te verlopen, dat hebben we al gemerkt. Daarom willen wij jou aanraden om voor jezelf eerst en vooral een keuze te maken op basis van het type. Zo onderscheiden we op basis van de installatie- en plaatsingsmogelijkheden 2 combimagnetrons waaronder de vrijstaande exemplaren of de inbouw modellen.

Het spreekt voor zich dat elk type voor- en nadelen met zich meebrengt. Zo is de vrijstaande combimagnetron vaak iets budgetvriendelijker en handiger om te verplaatsen en/ of overal mee naartoe te nemen. De inbouw combimagnetron daarentegen is bedoeld om in het bestaande keukenmeubilair in te bouwen. Dat betekent dus dat je gebonden bent aan een bepaalde beschikbare ruimte waar je maar moeilijk van kunt afwijken. Anderzijds zorgt een inbouw exemplaar voor een mooier samenhangend geheel.

 

Grootte en capaciteit

Eenmaal je het type combimagnetron bepaald hebt, raden we jou aan om, in de mate van het mogelijke, ook even stil te staan bij de grootte en de capaciteit van het toestel. Met de grootte bedoelen we uiteraard het formaat waarbij je aandachtig dient te zijn voor de hoogte, breedte en inbouwdiepte. Wanneer we het hebben over de capaciteit dan hebben we het over het eigenlijke volume van de combimagnetron die, logischerwijze, altijd iets compacter zal zijn dan het uiteindelijke buiten formaat.

Om bijgevolg het formaat en de capaciteit van de combimagnetron te bepalen, kun je rekening houden met bepaalde factoren. Ben je van plan om het apparaat regelmatig te gebruiken of eerder sporadisch een keertje? Bak je graag en veel taarten of is het enkel de bedoeling om gerechten op te warmen? En ben je alleen of bestaat het huishouden uit meerdere leden en welke ruimte heb je ter beschikking? 

 

Het nut van een degelijk wattage

Uiteraard dien je eveneens aandachtig te zijn voor het uiteindelijke wattage waarmee het vermogen van de combimagnetron wordt uitgedrukt. Hoe hoger het wattage, hoe meer vermogen het apparaat aanbiedt én hoe sneller de gerechten kunnen worden klaargemaakt. 

Algemeen kunnen we stellen dat het wattage, afhankelijk van het type combimagnetron, varieert van 600 tot 1200 Watt waarbij een gemiddeld wattage van ongeveer 800 Watt ruim voldoende is om dagelijkse taken zoals koken, garen en opwarmen probleemloos uit te voeren.

Eventuele extra kenmerken en functies in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde extra functies en/ of kenmerken die misschien wel voor een meerwaarde kunnen zorgen. Zo kan het handig zijn indien de combimagnetron voorzien is van een crisp functie dat bepaalde gerechten van een krokant korstje voorziet. Daarnaast kunnen een ontdooifunctie met bijbehorende instellingen en een vochtigheidssensor het lijstje verder aanvullen.

Houd er wel rekening mee dat dergelijke kenmerken en functiemogelijkheden een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Algemeen dien je dan ook rekening te houden met een prijs die kan variëren van enkele tientjes tot maar liefst 150 à 200 euro of misschien wel meer. Bedenk daarom waar je precies naar op zoek bent en welke verwachtingen je van het apparaat hebt. Welk budget wil maar vooral kun je er maximaal aan spenderen en met welke frequentie ben je bereid om het apparaat te gebruiken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een combimagnetron?

Bij een combimagnetron worden de beste eigenschappen van een oven en een magnetron in één en hetzelfde apparaat ondergebracht. Dat betekent dus dat de snelle kookfeatures van de magnetron verder worden aangevuld met de mogelijkheid om je eten lekker krokant te maken, te laten bruinen én volledig te laten doorkoken. Kortom, niet alleen de binnenkant van je voedsel en gerechten wordt verwarmd, ook de buitenkant wordt grondig aangepakt.

De aanschaf van een combimagnetron is dan ook het overwegen waard indien je niet liever niet zoveel tijd spendeert aan het bereiden van gerechten. Daarnaast is het ook gewoon praktisch aangezien je een degelijk 2 in 1 apparaat in huis haalt waardoor je ook nog eens heel wat ruimte in de keuken kunt besparen.

Q2: Hoe werkt een combimagnetron oven?

Daarnaast bestaat er ook zoiets als de combimagnetron oven waarbij de nadruk toch nog net iets meer ligt op de verschillende ovenfuncties. Indien je ervan houdt om lekkere taartjes en gebakjes te maken dan is een dergelijk apparaat een betere optie.

Zo blijkt een combimagnetron oven, in tegenstelling tot de traditionele combimagnetron, niet alleen uitgerust met een heteluchtfunctie maar ook 2 aanvullende verwarmingselementen. Op die manier worden je gerechten, taarten en gebakjes niet alleen aan de boven- maar ook onderkant verwarmd/ verhit of gegaard.

 

Q3: Wat kan een combimagnetron?

Zoals in de eerste vraag al min of meer vermeld, is een combimagnetron een veelzijdig 2-in-1 apparaat waarbij de goede eigenschappen van een oven en magnetron worden gecombineerd. Waar de nadruk bij een combimagnetron oven voornamelijk op de ovenfuncties ligt, is dat bij een combimagnetron vooral op de functies eigen aan een magnetron. 

Echter, kan een kwalitatieve combimagnetron natuurlijk veel meer dan enkel en alleen je gerechten van binnen opwarmen. Zo zijn dergelijke apparaten eveneens in staat om de gerechten heerlijk bruin te laten worden, te laten koken en, in het geval van een crispfunctie, van een krokant korstje te laten voorzien. 

 

Q4: Wat kost een combimagnetron?

Heb je besloten om op zoek te gaan naar een kwalitatieve combimagnetron dan zul je al gauw de verschillende mogelijke prijskaartjes ontdekken. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kan de prijs variëren van zo’n 50 tot 100 euro tot maar liefst 900 tot 1500 euro of misschien wel meer. 

Zo wordt de prijs voor een groot stuk bepaald door de kenmerkende eigenschappen en eventuele extra functies maar kunnen ook de gebruikte materialen, de capaciteit, het vermogen en het design een bepalende invloed uitoefenen. Bedenk daarom op voorhand waar je precies naar op zoek bent en welk budget je hier maximaal aan wilt maar vooral ook kunt spenderen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES